Revizuire Firefox – Viteză, protecție și confidențialitate – actualizat 2020

Firefox Review

Firefox este unul dintre cele mai rapide browsere din jur, oferind în același timp o mare securitate și confidențialitate. Deși interfața nu este ceașca tuturor, este încă o opțiune excelentă pentru majoritatea oamenilor și merită să încercați. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră completă pentru Firefox.


Cele mai bune Recenzii Browser

Mozilla Firefox a fost în jur de mult timp și asta înseamnă că a trecut prin multe iterații cu succes variat. În 2017, a lansat actualizarea cuantică, care a îmbunătățit viteza și a revizuit proiectarea. Această recenzie Firefox vă va oferi o idee despre modul în care se protejează față de alte browsere.

Firefox este printre cele mai rapide browsere. Oferă o mulțime de funcții grozave, precum și o bibliotecă solidă de suplimente și opțiuni extinse de personalizare. În plus, vine cu o protecție puternică a confidențialității și, deoarece Mozilla este o organizație non-profit, nu are prea multe stimulente pentru a colecta și vinde datele dvs..

Firefox este disponibil pe majoritatea dispozitivelor și sistemelor de operare, inclusiv Windows 7, 8, 8.1 și 10, macOS X 10.9 și versiuni ulterioare, Android Jelly Bean și versiuni ulterioare și iOS 11.0 și versiuni ulterioare. Pentru această recenzie, am folosit un laptop care rulează Windows 10 și un iPhone pe iOS 12.3.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Firefox

Caracteristici

În mod implicit, Firefox oferă o interfață simplă și curată, care nu este cu mult diferită de alte browsere majore, cum ar fi Google Chrome. Filele, bara de adrese / căutare și bara de marcaje sunt stratificate în partea de sus și există un spațiu pentru controale de navigare din stânga.

Acestea fiind spuse, spre deosebire de Chrome, Firefox vine cu o mulțime de opțiuni de personalizare pentru interfață. Fiecare element al utilizatorului de bază poate fi mutat și mai multe butoane pot fi adăugate oriunde doriți, printr-un simplu proces de drag and drop.

Firefox-UICustomization

Firefox a fost primul browser important care a oferit suplimente externe și, deși biblioteca de atunci a fost eclipsată în dimensiune de Chrome, oferă încă o mare varietate de funcționalități, cum ar fi grupuri de file, manageri de parole, note încorporate și multe altele.

Configurarea și sincronizarea browserului pe dispozitive este rapid și ușor. Atâta timp cât creezi un cont Firefox, marcajele, preferințele, istoricul căutărilor, autentificările, suplimentele și chiar filele deschise vor fi sincronizate între dispozitivele tale. Consultați ghidul nostru despre cum să faceți backup pentru marcajele Firefox pentru a afla mai multe despre proces.

Firefox-SyncSettings

Acestea fiind spuse, Firefox avertizează că nu este un serviciu de rezervă, deci dacă nu sincronizați mai multe dispozitive, nu se va salva nimic dacă dispozitivul respectiv se rupe sau dacă dezinstalați browserul. Consultați lista noastră de cele mai bune servicii de backup în cloud dacă căutați o modalitate de a vă ocoli.

Aceasta ar putea suna ca o limitare, dar înseamnă că Mozilla nu ține înregistrări uriașe ale datelor sincronizate ale utilizatorilor săi, ceea ce este excelent pentru confidențialitate, în special în comparație cu Chrome, unde Google va colecta informații despre tine..

În partea dreaptă a barei de adrese sunt caracteristici mici, dar utile. Făcând clic pe săgeata indicată în jos, bara de adrese se extinde pentru a vă afișa ultimele 10 căutări pe care le-ați făcut, precum și motoarele de căutare alternative, cum ar fi Wikipedia, Amazon sau Twitter. Puteți personaliza și motoarele de căutare suplimentare. Firefox vă oferă multe opțiuni pentru a vă face ușor accesibil.

Firefox-HistoryAndSearchEngines

O altă caracteristică fantastică este instrumentul de captare a ecranului. Situat în meniul cu trei puncte de lângă bara de adrese, vă permite să luați o ecranare a unei întregi pagini web fără a derula. Puteți selecta, de asemenea, anumite părți ale unei pagini, care vă scutește efortul de a selecta și decupa manual manual atunci când doriți să partajați doar o parte dintr-o pagină.

Firefox-ScreenshotTool

O altă caracteristică de partajare la îndemână din același meniu este opțiunea „link de e-mail” care creează automat un e-mail folosind furnizorul dumneavoastră de e-mail implicit, pe care îl puteți personaliza, pentru a trimite linkul. Există, de asemenea, un buton pentru a copia linkul, deși este mai puțin util, precum și o opțiune pentru a trimite linkul la unul dintre celelalte dispozitive..

Există, de asemenea, o vizualizare a cititorului, care conturează articolele de conținut fără legătură și le formatează într-un stil ușor digerabil, precum și vă oferă o estimare a cât timp vor dura pentru a citi. Cititorul .pdf încorporat este de asemenea util, dar îi lipsește funcții avansate, cum ar fi semnarea documentelor sau asistența pentru .pdfs dinamici..

Firefox-ReaderView

Firefox vine, de asemenea, cu suport integrat pentru Pocket, care este o aplicație care vă permite să descoperiți și să salvați articole pe dispozitive.

Funcții mobile pentru Firefox

Firefox pentru mobil este o caracteristică mult mai puțin grea decât versiunea desktop, dar vine în continuare cu instrumente la îndemână. În meniul din partea dreaptă jos, puteți dezactiva toate imaginile, ceea ce este excelent pentru cei cu planuri de date mici sau conexiuni lente, precum și pentru a activa sau dezactiva modul de noapte și protecția de urmărire.

Prin deschiderea meniului de lângă bara de adrese, puteți solicita versiunea desktop a oricărui site, partajați sau copia URL-ul și adăugați pagina curentă în lista dvs. de lecturi, ceea ce vă oferă acces offline la acesta. Când atingeți bara de căutare, meniul este înlocuit cu un scaner de cod QR.

Firefox-MobileMenus

Există, de asemenea, o versiune a browserului pentru iOS și Android, numită Firefox Focus. Este conceput să fie minim, vine cu mult mai puține funcții și se concentrează pe protejarea vieții private. Acestea fiind spuse, modul privat în Firefox obișnuit face aceeași treabă, astfel că principalul său apel este interfața dezbrăcată și abordarea minimalistă a navigării.

Firefox-Focus

Ușurință în utilizare

Firefox are o interfață elegantă și ușor de înțeles care face navigarea o experiență simplă și confortabilă. Acestea fiind menționate, deși uneori aplicațiile web mai vechi funcționează mai bine cu Firefox decât Chrome, dominanța pe piață a acestuia din urmă înseamnă că veți avea probleme ocazional cu probleme și aplicații web moderne când utilizați Firefox.

Ușor de utilizat pe desktop

Versiunea desktop a Firefox are un aspect standard. Bara de căutare și marcajele dvs. sunt plasate în partea de sus a ecranului, cu controale de navigare la stânga și meniuri situate în dreapta. Meniul derulant care afișează căutările anterioare și motoarele de căutare alternative este de asemenea util dacă trebuie să utilizați mai mulți furnizori de căutare.

Tabulele sunt clar separate și, mai degrabă decât să le minimalizezi până la punctul de a fi doar preferințe, Firefox optează pentru o abordare de derulare orizontală, lăsând filele suficient de mari încât să poți citi încă o parte din titlu.

Firefox-ScrollingTabs

Ușor de utilizat pe mobil

Firefox este la fel de ușor de utilizat pe mobil. Bara de adrese se află în partea de sus a ecranului, cu un buton alături pentru modul cititor și meniul cu opțiuni pentru partajarea, marcarea și solicitarea site-urilor desktop.

Controalele de navigare și meniul de tab se află în partea de jos a ecranului, iar filele sunt afișate în două imagini de ansamblu separate ale ferestrelor obișnuite și private pe care le puteți comuta între.

Firefox-MobileTabs

Performanţă

Firefox este unul dintre cele mai rapide browsere majore, care se află în spatele Chrome pe desktop și înainte de Microsoft Edge și Opera (citiți recenzia noastră Microsoft Edge). Pe mobil, testele noastre au arătat că este mai rapid decât Chrome și Safari, dar nu printr-o marjă imensă.

Când vine vorba de resurse de sistem, Firefox are o amprentă inițială ridicată, folosind cantități mari de RAM atunci când aveți doar câteva file deschise. Acestea fiind spuse, cu cât sunt mai multe file deschise, cu atât este mai eficientă în comparație cu concurenții săi, folosind o memorie RAM semnificativ mai mică decât Chrome după ce ai multe file deschise simultan.

Securitate

Firefox primește note mari în ceea ce privește securitatea, dar așa cum am concluzionat în articolul nostru despre care browser-ul web este cel mai sigur, nu se descurcă la fel de bine cu Chrome.

Firefox este dotat cu un blocant pop-up, precum și cu un bloc de pe site-urile web dăunătoare cunoscute care folosesc baza de date de navigare sigură Google. De asemenea, vă avertizează când vizitați un site web folosind o conexiune HTTP nesigură, deși avertismentul este mai greu de detectat decât în ​​Chrome.

Firefox-HTTPWarning

Un alt aspect crucial al securității software este frecvența actualizărilor și Mozilla se descurcă bine în această privință. În general, dacă este detectat un defect de securitate, acesta răspunde și eliberează o soluție în termen de o zi. În mod implicit, browserul utilizează un serviciu de fundal pentru a verifica și descărca automat actualizările, ceea ce înseamnă că nu veți păstra din greșeală folosind o versiune nesigură.

Parolele stocate local pot fi protejate cu o parolă principală, deși aceasta este dezactivată implicit, așa că trebuie să adăugați manual una pentru a împiedica parolele dvs. să fie disponibile pentru oricine are acces fizic la mașina dvs..

intimitate

Confidențialitatea este cea mai mare forță a Firefox. Este livrat cu controale stricte de urmărire care vă permit să blocați trackerele în toate ferestrele și chiar să personalizați ce să blocați. De exemplu, puteți alege să blocați trackerele și criptominerele, dar lăsați cookie-urile activate. În modul privat, toate acestea sunt blocate implicit.

Firefox -TrackerSettings

Firefox are, de asemenea, o politică excelentă de colectare a datelor. Colectează date în scop de dezvoltare, dar asta nu include istoricul de navigare sau de căutare, iar datele sunt legate de un identificator numeric aleator, mai degrabă decât de numele dvs. sau de contul de utilizator. Dacă acest lucru este încă prea mult pentru dvs., browserul vă permite să îl dezactivați fără a afecta performanța sau funcționalitatea.

Firefox -DataCollectionSettings

Deoarece Mozilla este o organizație nonprofit, iar activitatea sa nu este bazată pe colectarea și vânzarea datelor utilizatorilor săi, este mult mai ușor să-l încredințăm în privința măsurilor de confidențialitate. Compania chiar publică un raport financiar anual care explică de unde provin banii și cum sunt cheltuiți.

Deși Firefox se descurcă excelent cu confidențialitatea, dacă doriți să faceți mai multe pentru a vă asigura anonimatul, consultați ghidul nostru de navigare anonim.

Verdictul

Firefox este un browser excelent, mai ales dacă vă preocupă confidențialitatea. În mod implicit, sunt colectate puține informații despre dvs. și chiar și acestea pot fi dezactivate. De asemenea, obțineți un mod puternic de navigare privată, cu urmărirea strictă și protecția cookie-urilor.

Browserul este ușor de utilizat, de asemenea, cu funcții minunate, precum instrumentul de captură de ecran și motoarele de căutare alternative, ambalate în browser. În plus, marea bibliotecă de suplimente vă permite să adăugați tot felul de funcții care lipsesc de browser.

Problemele principale cu Firefox sunt probleme ocazionale de compatibilitate cu aplicații web mai noi și utilizarea de RAM mare în timpul încărcării reduse. Deși acestea sunt probleme reale, confidențialitatea excelentă, designul și caracteristicile sunt mai mult decât pot compensa.

Ce părere aveți despre Mozilla Firefox? Caracteristicile puternice de confidențialitate depășesc problemele de compatibilitate și utilizarea RAM ridicată? Spuneți-ne gândurile în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me