Puffin Browser Review – Navigarea pe server – Actualizată 2020

Puffin Browser Review

Browser-ul Puffin este o pasăre interesantă prin faptul că redă serverul, ceea ce îl face mai sigur, dar uneori este cam lent. De asemenea, costă bani, făcându-l într-adevăr rara avis. Citiți părerea noastră completă în această recenzie a browserului Puffin.


Cele mai bune Recenzii Browser

Puffin este un browser web lansat în 2010 de CloudMosa, o companie care își propune să regândească abordarea utilizatorilor în ceea ce privește navigarea web, redând site-urile serverului. Deși aceasta este o abordare interesantă de navigare care beneficiază atât de securitate cât și de confidențialitate, există un decalaj imens în calitate între versiunile desktop și cele mobile. Această recenzie Puffin vă va spune cum se compară cu alte browsere.

Versiunea desktop Puffin necesită un abonament plătit, care vă va rula fie 2 USD pe lună, fie 12 USD pe an, dar vă puteți înscrie la o probă gratuită de o lună. Pe mobil, există o versiune gratuită și o versiune pro (care costă în jur de 5 dolari în funcție de regiunea dvs.), principala diferență fiind că prima este acceptată de reclame și nu are un adblocker încorporat.

Puffin este compatibil cu Windows 7 și 10, macOS X 10.12 și versiuni ulterioare, precum și cu Android 4.1 și versiuni ulterioare. Browserul este disponibil și pe iOS 8.0 și versiunile ulterioare, dar această versiune va fi întreruptă în octombrie 2019. Pentru această recenzie, am folosit un laptop care rulează Windows 10 și un Nexus 5X cu Android 8.1.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Browser Puffin

Caracteristici

Cea mai notabilă caracteristică a lui Puffin este că site-ul rulează și se redă pe cloud. În timp ce aceasta oferă o securitate și confidențialitate excelentă, aceasta are și un efect notabil asupra performanței pe dispozitivele desktop, pe care le vom atinge mai târziu în această recenzie.

În timp ce Puffin funcționează pe motorul Blink al Chromium (citiți recenzia Chromium), browserul nu este compatibil cu nicio extensie Chrome și nici nu are propriul său. Acesta este un dezavantaj imens pentru un browser în epoca de astăzi, deoarece alternative precum Firefox (citiți recenzia noastră Firefox) sau Chrome în sine beneficiază foarte mult de funcțiile suplimentare pe care le puteți adăuga cu extensii.

De asemenea, nu există nicio modalitate de sincronizare între dispozitive, ceea ce vă așteptați de la un browser cu versiuni mobile și desktop. Puffin vine cu un adblocker încorporat, dar este disponibil numai cu versiunea pro plătită a aplicației mobile sau cu versiunea desktop, care necesită un abonament.

Funcții pe desktop

Varianta desktop a Puffin lipsește multe funcții comune care sunt standard în browserele web moderne. Puteți alege doar patru motoare de căutare implicite – Google, Bing, NAVER și Yandex – și nu există nicio modalitate de a muta filele sau de a gestiona setările de completare automată, altele decât ștergerea acestora.

Puffin-motoare de căutare

De fiecare dată când descărcați un fișier prin Puffin, aveți opțiunea de a-l salva direct în cloud. Această caracteristică acceptă Dropbox, Google Drive și OneDrive și puteți seta implicit descărcarea la oricare dintre acestea sau puteți selecta una de fiecare dată când descărcați.

Puffin-SaveToCloudDesktop

Funcții pe mobil

Puffin tarifează mult mai bine cu caracteristicile sale mobile. Există un gamepad integrat care, atunci când este pornit, include un joystick virtual și patru butoane mapabile care se suprapun pe interfața de utilizare a browserului. De asemenea, puteți activa modul cursor, care afișează un cursor virtual unde ați atins ultima dată ecranul.

Puffin-GamePad

Mobile Puffin are și un mod de teatru, care este un player video care poate ocoli jucătorii adesea groaznici găsiți pe web. Playerul este de bază, dar funcțional și vă permite să reglați cu ușurință volumul și să parcurgeți videoclipul glisând în sus / jos sau spre dreapta / stânga în timp ce urmăriți. 

Ca majoritatea browserelor mobile, vine cu un mod desktop. Dacă preferați să nu obțineți niciodată versiunea mobilă a unui site web, puteți seta modul implicit pentru desktop ca implicit, ceea ce vă scutește de a activa acest lucru de fiecare dată când browserul se închide.

Puffin-WebsitePreference

Varianta mobilă a lui Puffin oferă și opțiunea de a salva direct în cloud, cu opțiuni suplimentare pentru salvarea în stocarea locală sau pe un card SD. De asemenea, sunteți limitat la aceleași patru motoare de căutare implicite ca pe desktop, ceea ce este nefericit.

Puffin-DownloadToCloudMobile

Ușurință în utilizare

Datorită modului în care funcționează Puffin, anumite site-uri web îl vor identifica ca un server proxy, care vă poate lăsa blocat de anumite site-uri. Mai multe țări îl blochează pe Puffin în mod direct, inclusiv China, Iran, Qatar și Emiratele Unite. Majoritatea ISP-urilor din Regatul Unit îl blochează parțial datorită restricției de vârstă infamă, dar puteți renunța la acest lucru contactând ISP-ul dvs..

Puffin-ChineseWebsite

Ușor de utilizat pe desktop

În timp ce interfața desktop a lui Puffin va fi familiară dacă ați folosit alte browsere construite pe motorul Blink, cum ar fi Opera (citiți recenzia noastră Opera), aceasta îi lipsește, de asemenea, un pic de funcționalitate. Nu există nicio modalitate de a grupa filele și nu puteți selecta mai multe file la un moment dat. În plus, nu puteți să fixați filele și nici nu există un meniu derulant istoric atunci când faceți clic dreapta pe butonul din spate.

Puffin-BasicDesktopUI

Există, de asemenea, aproape zero opțiuni pentru personalizarea aspectului browserului. Puffin pe desktop nu vă lasă nici măcar să instalați teme. În combinație cu lipsa extensiilor terților, aceasta înseamnă că sunteți destul de blocat de aspectul browserului. Sunteți capabil să schimbați limba și să afișați sau nu butonul de pornire.

Puffin-Personalizare

Ușor de utilizat pe mobil

Versiunea mobilă este mult mai ușor de utilizat decât Puffin pentru computer. Dispune de o UI destul de standard, cu butonul din spate, bara de adrese, meniul tab și meniul general, format de-a lungul părții superioare a ecranului, de la stânga la dreapta.

Puffin-BasicMobileUI

Deschiderea meniului general vă permite să vedeți economiile de date și vă oferă acces la setări, marcaje, descărcări și istoric. Aici, puteți găsi apelarea rapidă, precum și un cititor de știri, deși nu puteți personaliza sursele.

Puffin-GeneralMenuandSpeedDial

Spre deosebire de versiunea desktop, Puffin vă oferă două teme – lumină și întuneric – pentru a alege de pe dispozitivele mobile, permițându-vă cel puțin un control asupra modului în care arată și se simte browserul.

Puffin-teme

Singurul obstacol cu ​​ușurința de utilizare a browserului pe mobil este instrumentul selectat. Încercarea de a selecta text, mai ales dacă doriți doar câteva cuvinte sau litere, poate fi destul de fin. În plus, browserul reacționează lent pentru a ține degetul pe ecran.

Performanţă

Aceasta este încă o categorie în care există o diferență semnificativă între versiunile desktop și cele mobile ale lui Puffin. Pe mobil, Puffin este incredibil de rapid – mai rapid decât orice alt browser pe care l-am revizuit. Cu toate acestea, este dureros de lent pe desktop, doar Edge (citiți recenzia noastră Edge) și Internet Explorer sunt mai slabe.

O altă problemă a performanței versiunii desktop este o tendință de retardare când interacționezi cu conținutul site-ului web, cum ar fi butoane sau link-uri. Acest lucru este în special în cazul conexiunilor mai lente, când întârzierea dintre clicuri sau mișcări ale cursorului și reacția site-ului este foarte notabilă..

Puffin vă economisește și o cantitate semnificativă de date. Prin comprimarea site-ului web și eliminarea conținutului inutil și a balonării, ajungeți să utilizați o lățime de bandă mult mai mică decât în ​​mod normal. În plus, puteți alege dacă aplicați această compresie doar la conexiunile de rețea mobilă sau de asemenea WiFi. 

Salvarea datelor include reducerea imaginilor. Când doriți să vedeți calitatea deplină a imaginii în modul de economisire a datelor, puteți face clic pe butonul „Rafinați imaginea” din meniul general. Cu toate acestea, această caracteristică nu este disponibilă pe desktop.

Puffin-DataSavings

Consumul de memorie RAM este, de asemenea, remarcabil de scăzut. Acest lucru nu este extraordinar de surprinzător, deoarece serverele lui Puffin pe cloud fac cea mai mare parte din ridicarea grea. Când vine vorba de limitarea consumului de resurse pe computer, această caracteristică plătește cu siguranță, deoarece browserul folosește cel puțin 25% din resursele pe care le face Chrome (citiți recenzia noastră Google Chrome).

Securitate

Abordarea Puffin pentru navigare vă oferă securitate și protecție inegalabile împotriva programelor malware și a altor conținut rău intenționat. Deoarece nimic nu se încarcă de fapt pe dispozitivul dvs., nu există riscul de a-l infecta.

Cu toate acestea, traficul dvs. este încă vulnerabil, dacă vă aflați într-o conexiune HTTP nesigurată. Acest lucru se datorează faptului că, după ce părăsește serverul Puffin, terții pot să ridice și să analizeze traficul dvs. Din păcate, Puffin face puțin pentru a anunța utilizatorii când se întâmplă acest lucru. 

Nu există niciun avertisment în afara absenței lacătului verde din bara de adrese. În plus, nu puteți face clic pe lacăt pentru a vedea detaliile certificatelor de securitate ale site-ului.

Puffin-HTTPSPadlock

Ca întotdeauna, un adblocker încorporat este un alt plus pentru securitate, protejând utilizatorii de ei înșiși și scripturi și trackere ascunse în reclame. Acest lucru este important în special cu un browser precum Puffin, unde nu există extensii ale unor terți care să satisfacă această nevoie.

intimitate

Din moment ce Puffin vă criptează traficul și îl parcurge prin propriile servere, acesta ar trebui să funcționeze mult ca un VPN – deși doar pentru browserul dvs. mai degrabă decât pentru întregul dispozitiv. Cu toate acestea, deoarece Puffin transmite informațiile dvs. IP către orice site cu care comunicați, va trebui totuși să utilizați unul dintre cei mai buni furnizori VPN dacă doriți anonimatul în timp ce navigați.

Ca și în cazul tuturor VPN-urilor, trebuie să fiți capabil să aveți încredere în gestionarea datelor dvs. de către furnizor. Teoretic, CloudMosa ar putea colecta tot felul de date pe tine, deoarece toată navigarea dvs. se întâmplă pe serverele sale, dar acest lucru este valabil pentru orice VPN sau proxy.

Cu toate acestea, politica de confidențialitate a CloudMosa prevede că păstrează jurnalele, inclusiv adresele sursă (adresa IP), adresele de destinație și adresele URL. Aceste jurnale ajută la crearea de rapoarte agregate pe care CloudMosa îl purifică la fiecare 100 de zile. În timp ce rapoartele se potrivesc, CloudMosa susține că nu există nimic care să identifice utilizatorii individual și că rapoartele sunt destinate exclusiv analizei interne.

Verdictul

Dacă îngrijorarea dvs. principală atunci când navigați pe web este securitatea și confidențialitatea dvs., atunci Puffin este o alegere excelentă, întrucât abordarea inovatoare a browserului de redare a site-urilor web pe serverele proprii vă protejează de conținutul înțepător și de rău. Dacă doar căutați un browser mobil, atunci nu puteți greși cu Puffin, deoarece pe Android funcționează bine în toate categoriile. 

Cu toate acestea, versiunea desktop a lui Puffin este călcâiul lui Ahile, deoarece se luptă atât cu performanțe groaznice, cât și cu o lipsă de caracteristici. Acest lucru este deosebit de greoi, deoarece această parte a browserului necesită un abonament plătit, spre deosebire de pe mobil, unde ai două versiuni, una gratuită și una disponibilă pentru o singură taxă.

Ce crezi despre Puffin? Securitatea și confidențialitatea de vârf o merită, sau performanțele slabe și deficitul de funcții de pe desktop sunt suficiente pentru a vă îndepărta? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map