Opera Neon Review – Testing Grounds – Actualizată în 2020

Opera Neon Review

Vă interesează să navigați pe web în moduri pe care nu le-ați fi imaginat niciodată? Apoi, încercați Neon, Opera dovedind browser-ul concept cu câteva idei foarte ciudate. Acestea fiind spuse, există și câteva caracteristici interesante, după cum puteți citi în recenzia noastră completă Opera Neon.


Cele mai bune Recenzii Browser

Opera Neon este o dovadă a conceptului lansat în ianuarie 2017, creat pentru a explora noi moduri de navigare pe web. Deși nu a fost niciodată intenționat să înlocuiască produsul emblematic al Operei (citiți recenzia noastră Opera aici), acesta a servit ca teren de testare a funcțiilor, unele dintre ele fiind ulterior portate la produsul principal al companiei.. 

În această recenzie Opera Neon, vom parcurge punctele tari și punctele slabe ale acestui browser experimental.

Deși designul și aspectul general al browserului sunt cu siguranță interesante, îi lipsesc, de asemenea, anumite caracteristici cruciale, cum ar fi sincronizarea între dispozitive și suplimente ale terților. În plus, există anumite probleme importante de securitate și confidențialitate de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a decide să utilizați browserul conceptual Opera.

Opera Neon este disponibilă doar pe desktop și este compatibilă cu Windows 7 și versiuni ulterioare, precum și cu macOS X 10.9 și versiuni ulterioare. Pentru această recenzie, am folosit un laptop care funcționează Windows 10 pentru a testa browserul.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Opera Neon

Caracteristici

Neon vine cu câteva caracteristici minore excelente incluse. Există un player video încorporat în bara de activități din partea stângă a ecranului, care vă permite să redați videoclipuri de pe YouTube sau Vimeo în timp ce priviți alte file sau chiar după trecerea la o altă aplicație.

Opera-Neon-VideoPlayer

Un instrument de captură de ecran este, de asemenea, inclus în același meniu, dar este mai puțin flexibil decât instrumentele utilizate de browserul Opera obișnuit sau Firefox (citiți recenzia noastră pentru Firefox), deoarece vă permite să decupați și să captați o selecție a site-ului, mai degrabă decât întreaga chestie.

Când faceți o captură de ecran utilizând instrumentul, acesta salvează automat în folderul galerie, pe care îl puteți accesa cu ușurință prin același meniu din partea stângă a ecranului. Vizualizarea imaginii prin galerie vă spune, de asemenea, care este adresa URL a sursei pentru captură de ecran, care este un mod excelent de a urmări locul în care ați capturat imaginea..

Opera-Neon -Galeria

La fel ca browserul Opera obișnuit, Neon se bazează pe Chromium (citiți recenzia noastră Chromium), dar datorită modului în care este construit browserul, acesta nu este compatibil cu nicio extensie Chrome, spre deosebire de alte browsere care împărtășesc aceeași arhitectură, cum este Brave (citiți recenzia noastră curajos). 

În plus, nu este compatibil cu niciun fel de suplimente dedicate Opera, ceea ce înseamnă că sunteți limitat la funcționalitatea nativă a browserului.

Un vizualizator PDF de bază este moștenit de la Chromium, dar îi lipsește funcții avansate, cum ar fi semnături și suport pentru fișiere PDF dinamice.

Nu există nici o versiune mobilă a browserului, iar Neon nu este în măsură să sincronizeze cu celelalte browsere mobile ale Operei, cum ar fi Touch sau Mini. De fapt, nu există deloc sincronizare între dispozitive, așa că dacă utilizați mai multe computere și doriți ca experiența dvs. de navigare să se transfere între ele, veți dori să căutați în altă parte.

Ușurință în utilizare

Cea mai interesantă parte a Opera Neon este designul inovator al interfeței. Tabele sunt listate de-a lungul marginii drepte a ecranului într-un meniu derulabil și fiecare este prezentată ca o bulă care arată cum arată site-ul, ceea ce le face ușor de identificat. 

Browserul folosește, de asemenea, un algoritm pe care Opera îl numește „gravitație”, care determină ce file folosești cel mai mult și le trage spre partea de sus a listei.

Opera-Neon-Tabs

În loc să folosească o pagină de pornire tradițională, Neon are un ecran de pornire personalizabil care copiază fundalul desktop al computerului, făcându-l să se simtă mai integrat cu dispozitivul. 

Aici, veți găsi toate paginile web pe care le vizitați cel mai frecvent, precum și marcajele dvs. Puteți deschide cu ușurință oricare dintre aceste pagini web făcând clic pe bula corespunzătoare sau glisând-o în bara de file.

Opera-Neon-Homescreen

O altă caracteristică excelentă de comoditate în Neon este modul split-screen. Aceasta împarte ecranul între două file separate, făcând multitasking-ul semnificativ mai ușor. Din păcate, datorită modului în care browserul afișează pagini web, acestea nu sunt niciodată pe întregul ecran complet, ceea ce le face să pară ceva mai mici decât în ​​mod normal.

Opera-Neon-splitscreen

Atunci când o filă redă sunet, o pictogramă de difuzor verde este afișată în partea de sus a pictogramei filei, care servește, de asemenea, ca buton de mutare. În plus, Neon vă permite să adăugați orice motor de căutare doriți, în loc să vă limitați la o listă selectată prestabilit.

Opera-Neon-motoare de căutare

Când configurați browserul, aveți opțiunea de a importa setări din Internet Explorer (citiți recenzia noastră pentru Internet Explorer) sau Firefox, dar destul de ciudat nu Chrome sau Opera.

De asemenea, puteți seta și modifica cu ușurință permisiunile site-ului web – cum ar fi serviciile de locație, JavaScript, ferestrele pop-up și imagini – făcând clic pe lacătul verde din colțul din dreapta sus. Din păcate, lacatul dispare atunci când vă conectați prin HTTP, astfel încât aceste setări nu sunt întotdeauna disponibile cu ușurință.

Performanţă

Neon nu este un browser deosebit de rapid. În testele noastre de viteză, acestea au înregistrat un nivel mai mic decât majoritatea celorlalte browsere majore, inclusiv Opera standard, Chrome și Firefox. De asemenea, este doar puțin mai rapid decât Edge (citiți recenzia noastră Edge), care este unul dintre cele mai lente browsere pe care le-am revizuit.

Cu toate acestea, browserul folosește și foarte puțin RAM, cu aproximativ jumătate din consumul de memorie al Google Chrome (citiți recenzia noastră Chrome). Din păcate, utilizarea procesorului este neobișnuit de mare, indiferent de filele deschise.

La fel ca toate browserele bazate pe Chromium, Opera vine cu un manager de sarcini dedicat, ceea ce face mult mai ușor să identificați ce file folosesc cele mai multe resurse, dacă trebuie să limitați amprenta browserului. De asemenea, puteți dezactiva toate imaginile, ceea ce este o modalitate excelentă de a economisi la utilizarea datelor dacă aveți lățime de bandă limitată.

Opera-Neon-TaskManager

Securitate

Securitatea este cea mai mare problemă a neonului. Deoarece browserul a fost destinat în principal ca dovadă a conceptului, nu a primit nicio actualizare de la lansarea sa în 2017, făcându-l incredibil de vulnerabil la exploatări, malware și alte tipuri de infracțiuni informatice.. 

După cum am subliniat în articolul nostru despre care browser-ul web este cel mai sigur, frecvența de actualizare este unul dintre cele mai cruciale aspecte ale securității browserului, deci aceasta este o mare problemă.

Spre deosebire de Opera standard, Neon nu vine cu un blocant de reclame încorporat. Deși, în general, aceasta nu este o problemă pentru majoritatea browserelor, deoarece blocatorii publicitari de la terți sunt ușor de găsit, lipsa completă de Neon a suplimentelor înseamnă că nu există nicio modalitate de a bloca reclame. 

Deoarece reclamele sunt un vector comun pentru malware, aceasta este o problemă mare de securitate. Există totuși un blocant de tip pop-up, deci este ceva.

Mai mult, Neon face o muncă foarte proastă avertizând utilizatorii că se conectează la un site web printr-o conexiune HTTP nesigură. Deși afișează un lacăt verde pentru conexiunile HTTPS, absența acestei pictograme este singurul indicator că conexiunea dvs. nu este sigură, ceea ce este mai puțin decât ideal.

Opera-Neon-HTTPSPadlock

Deși majoritatea browserelor utilizează baza de date Navigare sigură Google pentru a proteja utilizatorii împotriva programelor malware și phishing, Neon optează în schimb pentru bazele de date Yandex și PhishTank. Deși acest lucru este mai bun decât nimic, acestea nu sunt la fel de eficiente ca alternativa Google.

intimitate

Neon împărtășește aceleași probleme de confidențialitate ca browserul Opera obișnuit. Investitorii chinezi au cumpărat compania în 2016, ceea ce privește incredibil, având în vedere disponibilitatea guvernului chinez de a întreprinde firme private pentru a le furniza spații în aer liber și date despre utilizatori.

Politica sa de confidențialitate este, de asemenea, groaznică, întrucât afirmă clar că Opera își rezervă dreptul de a colecta toate informațiile utilizatorului – de la nume la adrese IP și istoric de navigare – și de a le distribui sau vinde oricui dorește.

În plus, există o mulțime de servicii activate în mod implicit care vă compromit confidențialitatea, cum ar fi predicția de căutare, completarea automată a URL-ului și multe altele. În teorie, puteți să le dezactivați, dar este greu de spus cu siguranță cât de privat este acest browser.

Opera-Neon-PrivacyServices

Având în vedere toate aceste probleme de confidențialitate legate de Neon, vă recomandăm să consultați ghidul nostru de navigare anonim pentru a vă asigura că sunteți cât mai protejați atunci când utilizați browserul. De asemenea, veți dori să luați în considerare utilizarea unei VPN, așa că treceți la cea mai bună listă de VPN-uri, dacă nu aveți deja una sau credeți că puteți avea nevoie de o actualizare.

Verdictul

Neonul este cu siguranță un concept interesant, dar, deși designul interfeței este un suflu de aer proaspăt pe piața de browser-uri adesea stagnate, există unele defecte grave care sunt greu de ignorat. Lipsa actualizărilor browserului este o problemă uriașă, la fel ca și celelalte probleme de securitate, cum ar fi lipsa unui blocant de anunțuri sau avertismente pentru conexiuni nesigure.

Confidențialitatea este, de asemenea, o preocupare majoră, dar acest lucru nu diferă de multe alte browsere, cum ar fi browserul Opera tradițional sau Chrome. Acestea fiind spuse, funcțiile minore – cum ar fi suportul pe ecranul împărțit, galeria de imagini și playerul video – sunt idei grozave pe care ne-am dori foarte mult să le vedem adoptate de browserele care sunt acceptate corespunzător.

Ce părere aveți despre Opera Neon? Este suficientă interfața bine concepută și inovatoare și caracteristici minore utile pentru a vă face să treceți cu vederea problemele grave legate de confidențialitate și securitate, precum și absența completă a suplimentelor și a sincronizării transversale a dispozitivului? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me