Microsoft Edge Review – un browser îmbunătățit – actualizat 2020

Microsoft Edge Review

Microsoft Edge a suferit recent o revizuire completă și trebuie să spunem că ne place ceea ce vedem. Are o funcționalitate mai bună decât înainte, rămânând la fel de rapid. Problemele de confidențialitate rămân totuși. Citiți recenzia noastră completă Microsoft Edge pentru detalii.


Glisor1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Anterior

Următor →

Microsoft Edge este mort, Microsoft Edge trăiește de mult timp. Deși vechiul Edge nu a reușit mult timp să se înscrie pe lista cu cei mai buni browsere, Microsoft și-a reînnoit complet browserul web bazându-l pe Chromium, care și-a îmbunătățit performanțele, a creat o experiență de utilizator mai plăcută și a deschis ușa bibliotecii Chrome din extensiile.

Citiți această recenzie Microsoft Edge pentru a afla mai multe despre ultimele incursiuni ale companiei pe piața browserului.

Istoria Microsoft cu browserele web este una tulburătoare, să spunem puțin. Deși browserul său inițial – Internet Explorer – a fost cândva dominant, și-a pierdut coroana față de Google Chrome la mijlocul anilor 2000. Apoi, Microsoft nu a făcut nicio ironie, că Microsoft a decis să-și stabilească speranțele pe cadrul Chromium pentru a reînvie interesul pentru browserul său care se luptă. 

Puteți descărca Microsoft Edge pentru Windows 7, Windows 8 / 8.1, Windows 10 și macOS. Mai mult, browserul este compatibil atât cu Android 4.4 și versiuni ulterioare, cât și cu iOS 10.0 și versiuni ulterioare. Pentru această recenzie, am folosit pentru testare un laptop Acer care rulează Windows 10 și un iPhone care rulează iOS 12.3.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Microsoft Edge

Caracteristici

Cel mai mare beneficiu pe care noul browser Edge îl obține din trecerea la cadrul Chromium (citiți recenzia Chromium) este că acum este compatibil cu vasta bibliotecă de extensii Chrome. Deși Microsoft își operează și propriul magazin pentru suplimente dedicate Edge, acesta este plasat de magazinul web Chrome, care conține zeci de mii de extensii.

Edge-Extension-Avertizare

Deși nu toate extensiile vor funcționa cu Edge, majoritatea vor fi, cu excepția celor care modifică direct interfața de utilizator. Acest lucru înseamnă că aplicații web neprețuite – cum ar fi extensiile managerului de parole, blocantele de anunțuri și extensiile de securitate – sunt toate disponibile pentru browser, extinzând foarte mult lista sa de funcții noi potențiale..

Edge-Permiteți-extensii

Edge vine, de asemenea, cu o caracteristică de sincronizare care este similară cu cea a Chrome. În prezent, puteți sincroniza favoritele dvs., setările, conținutul de formulare și parolele utilizând contul Microsoft. Deși nu a fost încă implementat, Microsoft intenționează să adauge istoricul, în prezent filele deschise, extensiile și colecțiile la această listă de elemente sincriptabile..

Edge-Sync

O altă asemănare cu Chrome este opțiunile meniului contextual. Puteți selecta și faceți clic dreapta pe orice text – și, mai important, pe imagini – și puteți alege „căutați pe web” pentru a efectua instantaneu un text sau pentru a inversa căutarea de imagini în motorul de căutare ales. În mod implicit, este Bing, dar îl puteți schimba în Google, Yahoo sau DuckDuckGo.

Edge-Motoare de cautare

La fel ca majoritatea browserelor, Edge are un mod de citire – numit „cititor imersiv” – care elimină totul, cu excepția textului de pe o pagină web, pentru a ușura citirea. 

Există, de asemenea, o caracteristică „citește cu voce tare” care conține text evidențiat și, ai ghicit, îl citește cu voce tare. Acest lucru funcționează destul de bine pentru textul în engleză, dar nu atât pentru orice altă limbă (amintindu-ne un pic de software vorbire-text).

Edge-Immersive-Reader

Funcții mobile

Microsoft nu a creat doar un nou Edge pentru desktop, ci și pentru dispozitivele Android și iOS. Deși nu există o mulțime de funcții pe mobil pe care nu le-am acoperit deja atunci când am vorbit despre versiunea desktop, există câteva excepții notabile care ies în evidență.

În primul rând este funcția „NewsGuard”. Aceasta este o bază de date care analizează magazinele de știri și le evaluează pe baza fiabilității percepute. Ori de câte ori vizitați un site de știri, o pictogramă mică va apărea în bara de adrese.

Edge-Newsguard-fiabile

Publicațiile despre care se știe că sunt în general de încredere – cum ar fi The New York Times sau BBC News – vor avea un scut verde care spune că „acest site web menține, în general, standarde de bază de precizie și responsabilitate”. 

Între timp, alte site-uri de știri, cum ar fi InfoWars, vor avea un scut roșu care spune „continuați cu precauție: acest site web în general nu reușește să mențină standardele de bază de precizie și responsabilitate.”

Edge-Newsguard-Nu-incredere

O altă caracteristică mobilă excelentă este setarea „video flotant”. Este ceva ce ne-ar plăcea foarte mult să vedem în alte browsere, cum ar fi Chrome sau Mozilla Firefox, și vă permite să mutați un videoclip într-un fel de „imagine în imagine”, astfel încât să puteți continua să urmăriți în timp ce vă deplasați pe o altă pagină web sau fila.

Edge-plutitoare-video

Microsoft Edge vine cu propriul motor de traducere – Bing Translator – încorporat pe mobil. Acest lucru este excelent dacă vizitați frecvent site-urile web în limbi pe care nu le puteți citi. Cu toate acestea, în comparație cu Google Translate, serviciul scade puțin. 

Bing Translator poate gestiona în prezent 69 de limbi, în timp ce Google Translate include până la 103 și o precizie mai bună, de pornit. Funcția este disponibilă și pe desktop, dar trebuie să o adăugați manual din magazinul Microsoft.

Edge-Reading List-

În sfârșit, Edge pentru mobil vine cu o listă de lectură, unde puteți adăuga site-uri web și articole pentru citirea ulterioară. Acest lucru diferă de salvarea unui marcaj prin faptul că obțineți acces offline la pagina salvată, ceea ce este excelent pentru utilizatorii cu capace pe datele lor mobile sau dacă mergeți undeva fără recepție.

Ușurință în utilizare

Noul browser Edge dispune de un design clar și ușor de utilizat, care, fără îndoială, va fi familiar cu oricine a folosit Chrome sau alte browsere web derivate Chromium.

Edge-Intro-Import

Când instalați prima dată Edge, sunteți primit printr-o introducere care vă ajută să configurați browserul. În primul rând, puteți importa marcaje din Chrome sau Internet Explorer, dar dacă doriți să importați din orice alte browsere, va trebui să exportați în primul rând marcajele într-un fișier HTML și să le importați de acolo. Consultați ghidul nostru despre cum să faceți backup pentru marcajele Firefox pentru un exemplu despre cum să faceți acest lucru.

Edge-Intro-Sync

În continuare, vi se solicită să configurați procesul de sincronizare și să alegeți un „stil de filă” care vi se potrivește. Acest „stil de filă” este practic ceea ce veți vedea când deschideți o nouă filă. Puteți alege între „focalizat”, „inspirațional”, „informațional” și „personalizat”.

Edge-Intro-Tab-Style

Nu există o diferență imensă între acestea, deoarece practic se reduce dacă doriți sau nu un flux de știri personalizat pe pagina dvs. de pornire, precum și activarea sau dezactivarea „imaginii zilei” ca fundal de bord al Microsoft. Puteți alege o țară pentru fluxul de știri, care vă va arăta titlurile zilei relevante pentru locația dvs..

Edge-News Feed-

În afară de noua pagină, nu există o mulțime de personalizări disponibile. Puteți comuta între o temă ușoară și întunecată, precum și descărcați și instalați fonturi suplimentare, dar ambele sunt caracteristici frecvent utilizate în majoritatea browserelor web în aceste zile.

Edge-Personalizează-New-Tab

Ușor de utilizat pe mobil

Pe mobil, aplicația Microsoft Edge oferă un aspect tipic al browserului. Controalele dvs. de bază – inclusiv controalele de navigație, meniul cu file, un buton de partajare și meniul de pornire – sunt amplasate în partea de jos a ecranului și bara de adrese sus.

Edge-Mobile App-

Meniul de pornire conține preferatele, istoricul, lista de citire și setările, precum și controale mai avansate, inclusiv căutarea, funcția de citire cu voce tare și modul desktop. Puteți rearanja acest meniu în orice mod considerați potrivit, ceea ce este o atingere plăcută pe care nu o vedeți adesea cu browserele mobile.

Edge-Mobile-Customize-Menu

Performanţă

Fără îndoială, performanța a fost cea mai mare slăbiciune a vechiului Edge și este zona în care Edge a fost cel care a câștigat cel mai mult trecând la cadrul Chromium.

Cu siguranță a fost plătit, întrucât noul Edge atinge aproximativ aceleași viteze – atât pe desktop cât și pe mobil – ca și Chrome, chiar depășind ușor ultimul. Deși alte browsere precum Vivaldi sau Firefox sunt încă mai rapide, acesta este un rezultat perfect acceptabil, în special în comparație cu vechiul Edge, care a fost dureros de lent.

Utilizarea RAM ridicată este de obicei una dintre capcanele browserelor bazate pe Chromium, dar în testele noastre, Edge a reușit să facă aceeași treabă ca Chrome în timp ce utiliza aproximativ 30% mai puțină memorie.

Dacă sunteți curios despre modul în care efectuăm aceste teste sau care este cel mai rapid browser web, puteți citi lista noastră cu cele mai rapide browsere pentru mai multe informații.

Securitate

Deși Edge are acum multe similitudini cu Google Chrome, securitatea este acolo unde Edge diferă cel mai mult. În loc să folosească navigarea sigură Google pentru a vă proteja împotriva site-urilor web dăunătoare, Edge folosește în schimb sistemul Microsoft Defender SmartScreen, care întrece sistemul Google în termeni de a vă proteja împotriva programelor malware și a phishing.

Când accesați un site web prin HTTP obișnuit în loc de HTTPS, Edge oferă un avertisment clar sub forma unui simbol și a unui text care spune „nu este securizat”. Acest lucru este bun, deoarece face ușor pentru utilizatori să vadă când riscă potențial de atacuri de la mijloc. Pentru mai multe informații despre ceea ce presupune toate acestea, consultați defalcarea noastră de HTTP vs. HTTPS.

Edge-HTTP-avertizare

La fel ca majoritatea browserelor, noul Edge include un manager de parolă de bază care vă stochează parolele. Acestea sunt protejate folosind datele de acreditare ale sistemului dvs., ceea ce este bun pentru că vă scutește de la configurarea unei parole principale, dar vă lasă vulnerabilă dacă nu ați configurat o parolă pentru întregul dispozitiv.

Edge-Parole

Pentru o mai aprofundată gestionare a parolelor, inclusiv generarea puternică a parolelor, vă recomandăm să consultați lista noastră cu cei mai buni manageri de parole. Dacă preferați să săriți direct către câștigătorul nostru, puteți citi recenzia Dashlane.

Noua versiune a Edge este încă destul de tânără, așa că este greu de spus exact cât de des va fi actualizată. Acestea fiind spuse, versiunea beta primește o actualizare la fiecare șase săptămâni, care este mai puțin frecventă decât ne-am dori, întrucât ciberneticii lucrează întotdeauna pentru a găsi noi lacune și erori de exploatat..

Deși nu există un blocant de anunțuri în mod implicit, puteți descărca cu ușurință unul prin intermediul magazinului web Chrome. uBlock Origin este preferatul nostru, dar puteți consulta lista noastră cu cei mai buni blocanți de anunțuri pentru o rundown complet. Deși nu blochează anunțurile direct din poartă, Edge blochează ferestrele de tip pop-up, ceea ce este bun pentru că sunt unul dintre cei mai comuni vectori pentru malware.

Edge-popup-blocker

Dacă securitatea este o problemă majoră pentru dvs. atunci când alegeți browserul dvs. implicit, asigurați-vă că citiți clasamentul nostru cel mai sigur de browser web.

intimitate

Confidențialitatea este de departe cea mai mare slăbiciune a noului Edge. Deși nu este la fel de rău ca Chrome în această privință, totuși rămâne mult de dorit.

Politica de confidențialitate a Microsoft este o încurcătură, întrucât deseori nu se știe despre ce produse specifice se vorbește. Nu se menționează vânzarea de date personale către agenții de publicitate, ceea ce ne lasă impresia că aceasta este o practică în care Microsoft se angajează.

Acestea fiind spuse, puteți dezactiva o mulțime de culegeri de informații în Edge în sine. Cu toate acestea, dacă utilizați Windows, Microsoft oricum colectează majoritatea acestor date.

Edge-Protection-Moduri

Dacă dezactivați servicii precum SmartScreen, personalizarea și predicția de navigare, este posibil să faceți Edge cel puțin oarecum privat, deși costă securitatea și ușurința de utilizare. Acest lucru a spus: Dacă sunteți preocupat în special de confidențialitate, asigurați-vă că oferiți o citire ghidului nostru de navigare anonim.

Edge-Servicii

În ceea ce privește prevenirea urmăririi, Edge oferă trei moduri: „de bază”, „echilibrat” și „strict”. Puteți vedea, de asemenea, o listă de trackere blocate, precum și configurarea excepțiilor individuale de la regula de blocare cu care alegeți să mergeți.

Edge-urmărire Excepții

De asemenea, puteți face ca Edge să șteargă anumite date de fiecare dată când închideți browserul, cum ar fi istoricul de navigare, cookie-uri sau parole.

Edge-Wipe-Data

Permisiunile sunt la fel de ușor de gestionat, deoarece Edge oferă o listă cu toate permisiunile și modul în care sunt accesate de site-urile web.

Verdictul

Aceasta încheie recenzia noastră despre noul Edge. Browserul este cu siguranță un pas uriaș de la vechiul Edge, în virtutea magazinului web Chrome. De asemenea, are o performanță îmbunătățită și o ușurință de utilizare, factori care ar putea câștiga o nouă tracțiune cu utilizatorii. 

Cu toate acestea, confidențialitatea nu este încă excelentă, astfel încât utilizatorii preocupați de acest lucru ar putea dori să verifice alternative mai bune, precum Vivaldi, Brave sau Tenta.

Deoarece noul Edge se bazează pe Chromium – și deci foarte asemănător atât cu el cât și cu Google Chrome – puteți consulta articolele noastre Firefox vs. Chrome și Chromium vs. Chrome pentru a câștiga un context valoros. Dacă doriți o comparație mai directă pentru Edge, asigurați-vă că citiți articolul nostru Microsoft Edge vs. Chrome.

Ce părere ai despre recenzia noastră? Sunteți de acord că noua versiune a Edge reprezintă o îmbunătățire uriașă pentru predecesorul său sau sunteți mai puțin interesat de extensiile Chrome și mai preocupați de confidențialitatea dvs.? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map