Internet Explorer Review – Actualizat în 2020

Internet Explorer Review

În caz că nu știați, Internet Explorer este încă în jur și servește mai ales ca mărturie pentru cât de departe am ajuns din anii 90. Este o durere de folosit, o mizerie de privit și nu poate accesa multe site-uri, după cum puteți citi în această recenzie de Internet Explorer.


Cele mai bune Recenzii Browser

Internet Explorer a fost lansat în 1995 și, pentru o lungă perioadă de timp, a fost regele browserelor web, cel puțin în număr de utilizatori. Creșterea Google Chrome în 2008 a eliminat-o de la poziția sa dominantă și a fost în scădere de atunci, în cele din urmă fiind înlocuită de Microsoft Edge în 2015 (citiți recenzia noastră Edge). Această recenzie de Internet Explorer va explica avantajele și contra contra browserului.

Browserul este o mizerie învechită și, cu o deficiență serioasă de caracteristici, o interfață antică și urâtă și performanțe slabe, este unul dintre cele mai proaste browsere web pe care le-ați putea folosi. Singurul dezavantaj al Internet Explorer este că anumite site-uri web vechi și sisteme de intranet sunt încă construite pentru acesta exclusiv, ceea ce înseamnă că sunteți uneori forțați să îl utilizați.

Ultima și ultima iterație a browserului, cunoscută sub numele de Internet Explorer 11, este disponibilă doar pentru Windows 7 și versiuni ulterioare. Este, de asemenea, singura versiune a browserului pentru Windows 10, 8.1 și 8. Internet Explorer pentru macOS-uri, dar a fost întreruptă în 2003 după lansarea Safari Apple. Pentru această recenzie, am folosit un laptop care funcționează Windows 10 pentru a ne testa testele.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Internet Explorer

Caracteristici

Internet Explorer nu are multe dintre caracteristicile considerate acum standard pentru browserele web. Deși puteți adăuga Google și câțiva alți furnizori de căutare în bara de căutare, motorul de căutare implicit este blocat la Bing. 

Alte caracteristici care lipsesc includ teme și posibilitatea de a muta filele. Cu toate că există o completare automată rudimentară, aceasta nu poate salva metodele de plată și orice altceva decât parolele nu pot fi gestionate sau editate, doar șterse.

IE-Completarea automată

Internet Explorer are suplimente, dar selecția este slabă în comparație cu Chrome și Mozilla Firefox (citiți recenzia noastră pentru Firefox). Din fericire, există o versiune a Adblock Plus, dar acesta este minimul dorit de la extensibilitatea unui browser. Deoarece browserul nu se bazează pe Chromium (citiți recenzia Chromium), nu poate utiliza biblioteca de extensii Chrome.

IE-InternetExplorerAddons

Browserul vine cu Bing Translate, care vă permite să traduceți pagini web în mai mult de 45 de limbi făcând clic dreapta și alegând opțiunea de traducere din meniul contextual. Deși este mai bun decât nimic, Bing Translate nu este nicăieri la fel de bun ca Google Translate, care oferă mai multe limbi și o precizie mai mare la traducerea.

Internet Explorer se integrează bine cu alte produse Microsoft. Puteți importa site-uri web în Excel sau OneNote, care salvează textul creând automat o foaie Excel sau o pagină OneNote. Este un instrument util dacă trebuie să copiați o mulțime de date, cum ar fi tabele, în fișiere locale, dar puteți face acest lucru în alte browsere cu o extensie.

IE-ImportToExcel

Ușurință în utilizare

Structura de bază a interfeței Internet Explorer arată similar cu alte browsere, cu barele de adresă și de căutare în partea de sus și filele și marcajele de sub ele, dar are prea multe meniuri și butoane. Interfața se simte străveche și lipsește controlul asupra experienței de navigare, cu lucruri simple precum fixarea sau selectarea mai multor file lipsă.

IE-BasicInterface

În afară de setările de bază pentru dimensiunea și culoarea textului, nu există nicio modalitate de a personaliza aspectul browserului. Deoarece browserele moderne, cum ar fi Vivaldi (citiți recenzia noastră despre Vivaldi), vă permit să schimbați aproape fiecare aspect al aspectului și al simțirii browserului, opțiunile de personalizare a Internet Explorer arată extrem de insuficient..

Meniul de setări se simte, de asemenea, ca o relicvă depășită și navigarea acesteia pentru a găsi opțiunea pe care o căutați este adesea obositoare și dificilă, deoarece să faceți mici modificări frecvente vă solicită să faceți o listă de verificare lungă ascunsă în categorii avansate.

IE-InternetOptions

În ceea ce privește compatibilitatea, o mulțime de site-uri web nu testează Internet Explorer, astfel încât veți întâmpina rapid probleme în timp ce navigați și acest lucru se va agrava în timp. Acest lucru se datorează faptului că Internet Explorer are un număr redus de utilizatori și nu acceptă multe standarde web moderne, ceea ce face ca optimizarea site-urilor web să fie o sarcină dureroasă pentru dezvoltatorii web.

Pe de altă parte, unele site-uri web vechi încă mai folosesc cadre vechi, cum ar fi ActiveX, care este încorporat în Internet Explorer. În plus, site-urile web și aplicațiile intranet utilizate intern de companii sunt uneori create pentru browser.

Performanţă

Internet Explorer este lent, atingând viteze similare cu browserul său de înlocuire, Edge, care este mult mai lent decât toate celelalte browsere pe care le-am testat, cu excepția Tor Browser (citiți recenzia Tor Browser). Utilizarea RAM este de asemenea ridicată, browserul consumând la fel de multe resurse ale sistemului ca Chrome, în ciuda faptului că este mult mai lent.

Internet Explorer are un tablou de bord performant, pe care îl puteți pune pe fiecare filă pentru a măsura utilizarea procesorului și RAM-ului, precum și timpul de vopsire, rata de cadru și numărul de solicitări de rețea. Din păcate, funcționează numai pe filele individuale, deci este ineficient dacă doriți să comparați performanța tuturor filelor deschise sau să găsiți site-ul web care consumă cele mai multe resurse..

IE-PerformanceDashboard

Securitate

Cea mai mare problemă cu securitatea Internet Explorer este că nu mai este în dezvoltare activă sau o prioritate pentru Microsoft. Deși browserul primește în continuare suport, acesta primește doar o actualizare de securitate aproximativ o dată pe lună, ceea ce este rare în comparație cu alte browsere, așa cum am acoperit în articolul nostru despre care browserul este cel mai sigur..

Spre deosebire de majoritatea browserelor, nu vă avertizează atunci când accesați un site web printr-o conexiune nesigură. Există un lacăt lângă bara de adrese când sunteți conectat cu HTTPS, dar absența acestuia este ușor de ratat și vă poate lăsa să nu știți că trimiteți informații personale sau importante printr-o conexiune nesigură, ceea ce poate duce la colectarea datelor de către un terț -petreceri.

IE-HTTPSPadlock

Există trei niveluri de securitate, fiecare concentrându-se în principal pe blocarea diferitelor scripturi sau solicitarea permisiunii înainte de a le rula. Setările avansate vă permit să alegeți măsuri individuale de securitate, dar acestea sunt implicate și fac o durere în gestionarea setărilor și a permisiunilor site-ului web..

IE-AdvancedSecurity

Pentru a proteja utilizatorii împotriva conținutului rău intenționat, cum ar fi malware sau scheme de phishing, Internet Explorer utilizează SmartScreen Microsoft Defender. Acesta avertizează utilizatorii atunci când urmează să deschidă un site web cunoscut pentru comportament rău intenționat, îndeplinind același scop ca și Navigarea sigură Google pentru multe alte browsere. Acestea fiind spuse, Defender SmartScreen este mai rapid decât Navigarea sigură.

intimitate

În ceea ce privește confidențialitatea, Internet Explorer face minimum, dar nu mult. Puteți activa protecția de urmărire în setări, precum și să folosiți „navigare privată”, care este doar un alt nume pentru ferestrele private standard pe care le au toate browserele. Puteți seta browserul să șteargă automat toate datele, inclusiv istoricul de navigare, cookie-urile etc., la ieșire, însă este o atingere plăcută.

IE-TrackingProtectionSettings

Politica de confidențialitate pentru Internet Explorer este lungă și complexă, iar cele mai pertinente informații sunt ascunse până la sfârșit, de unde se dezvăluie că, deși datele colectate de la dvs. vor rămâne cu Microsoft de cele mai multe ori, pot fi transmise în anumite condiții. circumstanțele și datele dvs. vor fi întotdeauna folosite de companie pentru a vă personaliza și „îmbunătăți” experiența dvs..

Dacă sunteți serios în ceea ce privește protejarea confidențialității, ar trebui să utilizați un browser diferit și să citiți ghidul nostru de navigare anonim, care conține tone de sfaturi utile și trucuri despre cum să vă protejați împotriva ochilor încântători în timp ce sunt online.

Verdictul

Sincer, Internet Explorer este un browser teribil. Acesta a fost cu mult în spatele concurenței chiar înainte de creșterea Chrome la sfârșitul anilor 2000 (citiți recenzia noastră Chrome) și nu s-a îmbunătățit. Performanțele proaste, lipsa caracteristicilor și un design învechit adaugă unul dintre cele mai puțin utile browsere de pe piață. Chiar șeful de securitate Microsoft le-a spus oamenilor să nu-l mai folosească.

Faptul că Edge a preluat funcția de browser principal al Microsoft în 2015 nu a ajutat și dacă, din anumite motive, simțiți nevoia să utilizați un browser încorporat cu computerul dvs. Windows, acesta este ceea ce ar trebui să utilizați.

Ce părere aveți despre Internet Explorer? Există un motiv convingător pentru al utiliza, pe care nu l-am acoperit în această recenzie, care compensează numeroasele sale defecte? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map