Google Chrome Review – Actualizat 2020

Google Chrome Review

Google Chrome este un browser fantastic care a fost o adevărată revoluție când a apărut. Cu toate acestea, există unele probleme grave de confidențialitate, și mănâncă RAM pentru micul dejun. Citiți recenzia noastră completă Google Chrome pentru detalii.


Cele mai bune Recenzii Browser

Google Chrome este cel mai popular browser web de pe piață și din motive întemeiate. Oferă o interfață ușor de utilizat și curată, conectivitate solidă între dispozitive și o bibliotecă masivă de extensii. Acestea fiind spuse, are o foame de resurse și are un istoric clar atunci când vine vorba de confidențialitate. Această recenzie Google Chrome vă va răspunde prin caracteristicile și defectele sale.

Google Chrome funcționează pe aproape orice, cu versiuni pentru desktop compatibile cu Windows 7, 8, 8.1 și 10, macOS OS X 10.10 și versiuni ulterioare, precum și distribuțiile Linux, Ubuntu, Debian, OpenSUSE și Fedora. Există, de asemenea, versiuni mobile pentru iOS și Android. Pentru această recenzie, am folosit un laptop Windows 10 și un iPhone care rulează iOS 12.3.

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

În mod implicit, Google Chrome nu vă bombardează cu funcții, optând în schimb pentru o interfață de utilizator curată și simplă, care constă doar dintr-o bară de căutare și adresă combinată, numită omnibar, controale de navigare și un spațiu mic pentru extensiile dvs..

Această bibliotecă de extensii este unul dintre cele mai mari atuuri ale browserului, deoarece niciun concurent nu oferă aceeași cantitate de funcții terțe. Fie că doriți note încorporate, bare de marcaje suplimentare, actualizare automată sau orice altă funcție avansată, există probabil o extensie care se potrivește nevoilor dvs..

Browserul oferă, de asemenea, o conectivitate impresionantă între dispozitive. Atâta timp cât sincronizați cu contul dvs. Google, preferințele, marcajele și istoricul căutărilor vin cu dvs. atunci când instalați browserul pe un computer sau dispozitiv nou. Din această cauză, configurarea browserului este rapidă și ușor de făcut.

Sincronizare Google Chrome

Aproape tot ceea ce faceți în Google Chrome se poate face backup la cloud-ul Google, chiar în filele pe care le lăsați deschise și vă oferă un set solid de opțiuni pentru a alege ce doriți să sincronizați. Dacă doriți să reglați aceste setări, consultați ghidul nostru despre cum să faceți backup Google Chrome.

Transferul marcajelor dvs. în alte browsere nu este la fel de durere, deoarece introduceți pur și simplu administratorul de marcaje și le exportați ca fișier HTML. Aflați mai multe despre acest proces în ghidul nostru despre cum să exportați și importați marcaje Google Chrome.

Nu este surprinzător, Google Chrome este, de asemenea, bine integrat cu celelalte servicii ale Google, cu comenzi rapide către aplicații precum Google Docs și Gmail, situate în interiorul unui meniu „aplicații” din bara de marcaje. Această integrare se extinde la Google Translate, permițându-vă să traduceți orice pagină într-o altă limbă cu un singur clic.

De asemenea, Google Chrome vine cu un cititor .pdf încorporat, care este plăcut să aibă, deși este luminos pentru funcții în comparație cu un cititor dedicat, precum Adobe Acrobat, care nu are suport pentru lucruri precum PDF-uri dinamice și semnături virtuale..

Funcții suplimentare Google Chrome

O caracteristică mai mică care este ușor de ratat este opțiunile utile din meniul contextual furnizate în Google Chrome. Acestea includ o opțiune pentru textul evidențiat de Google, pe care îl oferă și alte browsere, cum ar fi Mozilla Firefox, precum și o opțiune de a face o căutare inversă a imaginii, ceea ce vă economisește timpul de descărcare și reîncărcare a imaginii.

Google Chrome-ContextMenus

De asemenea, Google Chrome acceptă mai mulți utilizatori, completând cu comenzi rapide separate pentru fiecare instanță a browserului fiecărei persoane. Acest lucru este util pentru computere partajate sau pentru cei care au nevoie de instanțe separate ale browserului pentru muncă și uz personal.

Funcții Chrome pentru mobil

Pe versiunea sa mobilă, Google Chrome își păstrează interfața de utilizator simplă și intuitivă. Nu este foarte mult de vorbit despre termenii de funcții specifice mobile, dar butonul „cerere site desktop” este plăcut pentru manipularea site-urilor web care au versiuni mobile inferioare. Îi păcălește să creadă că sunteți pe un dispozitiv desktop, făcându-i să vă trimită versiunea desktop în locul paginii mobile.

Google Chrome pe mobil vine, de asemenea, cu o listă de citire care vă permite să adăugați orice URL pentru citire ulterioară. Site-urile adăugate la listă sunt apoi disponibile offline, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de a organiza materialul de citire pentru zboruri sau alte situații în care este posibil să nu ai acces la internet..

Google Chrome-ReadingList

Există, de asemenea, un buton de partajare lângă bara de adrese care vă permite să partajați un site web aproape în orice mod vă puteți gândi.

Ușurință în utilizare

Cu o interfață simplă și curată, Google Chrome este o adiere ușoară pe desktop și mobil.

Chrome pe desktop

Pe versiunile sale desktop, Google Chrome este ușor de navigat. Tot ce aveți nevoie pentru a naviga este comprimat într-o bară de sarcini elegantă în partea de sus a ecranului, unde puteți găsi omnibar, marcajele dvs. și controalele de navigare..

Google Chrome-BasicDesktopUI

Tabele sunt separate cu o schimbare clară a nuanței și deschiderea mai multor file în același timp le determină scalarea pe orizontală. Chiar și atunci când aveți zeci de file deschise, este ușor să spuneți care este fiecare filă din cauza marcajelor afișate în mod clar care rămân vizibile. 

Opțiunile meniului contextual „Căutați pe Google pentru” și „căutați pe Google pentru imagine” simplifică în continuare utilizarea, precum și opțiunea standard „lipiți și mergeți / căutați” atunci când inserați text în omnibar..

Chrome pe mobil

Versiunile mobile ale Google Chrome vizează, de asemenea, simplitatea designului lor, ceea ce le face la fel de ușor de utilizat ca echivalentele desktop. Omnibar este amplasat sus și controalele de navigare, meniul tab și setările sunt situate în partea de jos a ecranului.

Google Chrome-MobileTabs

Când deschideți meniul filelor pe mobil, vi se oferă trei imagini generale generale pentru filele obișnuite, filele incognito și cele mai recente file pe toate dispozitivele. Acest lucru face ușor să deschideți o filă pe care o aveți deschisă pe dispozitivul de pe mobil pe mobil, dacă trebuie să faceți acest lucru.

Performanţă

Când vine vorba de performanță, Google Chrome este o geantă mixtă. Rămâne unul dintre cele mai rapide browsere web de pe piață, testele noastre fiind în fața Mozilla Firefox, Opera și Microsoft Edge (citiți recenzia noastră Microsoft Edge). Acestea fiind spuse, pe mobil este mai lent decât Mozilla Firefox și Safari, deși diferența este mică.

Versiunea desktop a browser-ului este înfometată cu resurse, însă consumă cu mult mai multă memorie RAM decât oricare dintre concurenții săi. Acest lucru poate deveni rapid o problemă dacă trebuie să mențineți multe file sau ferestre deschise concomitent, iar mașinile cu cantități mici de memorie RAM vor lupta să ofere Google Chrome resursele de care are nevoie..

Securitate

Google Chrome face o treabă bună protejându-și utilizatorii de site-urile web potențial nefaste, așa cum am demonstrat în articolul nostru despre care browser-ul web este cel mai sigur. A fost odată singurul browser care a folosit sandboxing, ceea ce înseamnă că filele individuale au fost împărțite în procese separate, limitându-le accesul reciproc și la sistemul dvs. de operare.

Dacă vizitați un site web cu un certificat de securitate nevalid sau prin protocolul HTTP standard, spre deosebire de HTTPS mai sigur, Google Chrome va pune un avertisment lângă omnibar pentru a vă spune că site-ul poate fi nesigur. Un avertisment mai mare care umple fereastra browserului va bloca site-urile web cu scheme cunoscute de malware sau phishing, folosind serviciul de „navigare sigură” al Google..

Google Chrome-NotSecure

În plus, Google Chrome va bloca ferestrele pop-up în mod implicit, precum și anunțurile despre care se știe că poartă malware, protejând utilizatorii mulțumiți de clic de la deschiderea anunțurilor care le vor infecta dispozitivul.

Un alt aspect vital al securității browserului este actualizările. Deoarece erorile din cod sunt exploatate rapid de cibernetici, dezvoltatorii trebuie să împingă constant actualizările de securitate pentru browser și să încurajeze utilizatorii să se actualizeze cât mai curând posibil. Google Chrome face acest lucru bine, deoarece este actualizat la fiecare câteva zile, iar browserul verifică o nouă actualizare la fiecare cinci ore.

Parolele care sunt stocate local în browser sunt protejate folosind securitatea sistemului, cum ar fi numele de utilizator și parola pentru Windows sau echivalentul pe alte dispozitive. Dacă optați pentru a sincroniza parolele respective, acestea vor fi criptate folosind contul Google sau puteți crea o „parolă de sincronizare” care împiedică de asemenea Google să acceseze datele dvs. sincronizate.

Totuși, vă recomandăm să folosiți unul dintre cei mai buni manageri de parole.

intimitate

Există o problemă de confidențialitate inerentă cu Google Chrome, deoarece activitatea principală a Google se învârte în jurul publicității. Deși Google nu vinde datele dvs. în mod direct, le folosește pentru a vă adapta reclame. Deși acest lucru ar putea fi considerat un beneficiu și Google dorește să crezi că este, dacă te preocupă confidențialitatea, poate vrei să mergi cu un browser diferit, cum ar fi Firefox Mozilla.

În teorie, puteți limita datele pe care Google Chrome le colectează dezactivând câteva funcții. Dezactivarea „căutărilor automate și a adreselor URL” și „afișarea de sugestii pentru pagini similare atunci când nu se găsește o pagină” îi împiedică să colecteze termeni de căutare pe măsură ce le tastați și dezactivarea numitului înșelător „faceți căutări și navigare mai bune” o oprește din distribuirea istoricului de navigare cu Google.

Setări Google Chrome-SyncSettings

Acestea fiind spuse, toate aceste funcții sunt implicite și oprirea acestora are o influență asupra relevanței căutării și a sugestiilor pe site-ul pe care le primiți. Dincolo de a le dezactiva, există câteva trucuri în afara setărilor browserului pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea, așa cum este acoperit în ghidul nostru de navigare anonim.

Există, de asemenea, întrebarea cu cât dezactivează aceste funcții, după cum am aflat anul trecut că, în ciuda stingerii istoricului locației, multe aplicații Google aveau încă acces la datele de locație marcate cu timp.

Din fericire, aveți opțiunea de a șterge manual unele informații pe care Google le colectează despre dvs. vizitând pagina „activitatea mea”, așa cum este detaliat în ghidul nostru despre cum să ștergeți istoricul Google.

Setări Google Chrome-CookieSettings

Pe lângă problema inerentă a confidențialității Google ca companie, Google Chrome vă oferă o selecție robustă de setări de confidențialitate. Puteți limita trackerele și cookie-urile în general sau de la un site la internet, precum și spuneți browserului să trimită o solicitare „nu urmăriți” pe toate site-urile web, dar aceasta este efectivă numai dacă site-urile web nu o ignoră.

În general, vă recomandăm să utilizați unul dintre cele mai bune VPN-uri pentru Chrome atunci când îl utilizați. Google a luat cu siguranță calea malefică în ultimii ani și nu știm unde vor ajunge datele dvs. Citiți starea coloanei noastre lunare din Cloud pentru exemple.

Verdictul

Dacă sunteți dispus să treci cu vederea problemele legate de confidențialitate și utilizarea RAM, Google Chrome este un browser fantastic. Designul său elegant și simplu îl face ușor de utilizat și, datorită vastei sale biblioteci de extensii, puteți adăuga aproape orice funcționalitate doriți de la un browser.

Conectivitatea încrucișată de pe dispozitive simplifică configurarea și utilizarea pe desktop și mobil și există o aplicație Google Chrome pentru fiecare sistem de operare major.

Acestea fiind spuse, utilizatorii cărora le este incomod cu cantitatea de date personale pe care Google îi place să le aibă despre ei ar putea dori să ia în considerare un browser care nu are un motiv de profit pentru a colecta informațiile lor, cum ar fi Mozilla Firefox sau Vivaldi. Cei care au desktopuri vechi cu memorie RAM scăzută vor dori, de asemenea, să se uite în altă parte, deoarece Google Chrome devine repede înfometat.

Ce părere aveți despre Google Chrome? Este suficientă interfața elegantă și ușor de utilizat și biblioteca impresionantă de extensii pentru a ignora problemele cu privire la confidențialitate? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map