ZoneAlarm Antivirus Review – Actualizat în 2020

ZoneAlarm Antivirus Review

ZoneAlarm Antivirus este o soluție binecunoscută de antivirus încă din zilele trecute. Vârsta nu a tratat-o ​​bine, iar acum ar putea folosi prost o actualizare a interfeței sale, precum și o nouă rundă de teste de securitate. Citiți recenzia noastră completă ZoneAlarm pentru a vedea ce gândim.


ZoneAlarm-slideshow-1

ZoneAlarm-slideshow-2

ZoneAlarm-slideshow-3

ZoneAlarm-slideshow-4

Anterior

Următor →

ZoneAlarm Antivirus este un element principal al comunității antivirus / firewall de mai bine de 20 de ani. Susținut de Check Point, o companie software de securitate și software, are puterea de a surprinde exploatări de zi zero cu ușurință. Cu toate acestea, IU și caracteristicile sale rămân în urma unora dintre concurenții săi în cel mai bun program de software antivirus. Asistența sa pentru clienți a lăsat, de asemenea, mult de dorit.

În această analiză Antivirus ZoneAlarm, vom evalua programul de sus în jos. Vom testa toate link-urile, vom rula propriile scanări și chiar vom da un proces prin foc aruncând tot programul malware pe care îl putem. 

Desigur, performanța nu este totul, așa că vom fi siguri că vom investiga capacitatea de utilizare, asistența clienților și chiar dacă merită prețul. La final, verdictul nostru vă va anunța dacă acest software se află sau nu printre cei mai mari.

Când vine vorba de funcționalitatea sa principală – antivirus și firewall – ZoneAlarm a efectuat admirabil și poate fi de încredere pentru a vă oferi o securitate solidă. Cu toate acestea, interfața de utilizator complet depășită, integrarea slabă cu portalul său de servicii pentru clienți și lipsa funcțiilor de lux, cum ar fi un VPN (consultați cele mai bune recomandări ale noastre VPN), îl fac o alegere mai puțin decât ideală.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Antivirus ZoneAlarm

Caracteristici

ZoneAlarm este un program destul de prost. Când sunteți la nivel liber, primiți practic o protecție antivirus și firewall și nimic mai mult. 

Pentru a fi corect, protecția pe care o primiți pe nivelul liber este solidă și de încredere. Doar nu veți primi un manager de parolă sau un procesator de fișiere, spre deosebire de unii dintre concurenții săi, cum ar fi McAfee (consultați recenzia noastră McAfee Total Protection).

Cu toate acestea, ZoneAlarm are câteva caracteristici unice care îl diferențiază de alte programe de securitate. Fiecare nivel, inclusiv cel gratuit, vine cu un an de protecție a identității gratuite prin Check Point, compania sa mamă. 

Protecția identității se prezintă sub formă de monitorizare gratuită a creditului, dar este disponibilă numai în Statele Unite. Sfaturile noastre pentru a preveni furtul de identitate sunt o combinație excelentă cu această caracteristică.

ZoneAlarm-identitate

De asemenea, oferă „modul joc”, o caracteristică care suspendă temporar alertele de securitate și orice scanare automată programată, astfel încât să nu fiți întrerupți în timpul jocurilor. Această caracteristică face mult mai convenabil să joci doar un joc atunci când știi că nu descarci fișiere, navighezi pe web sau nu participi la alte activități care te pot lăsa deschise către software-ul rău intenționat.

Emulația amenințărilor

O altă caracteristică care se remarcă pentru ZoneAlarm este „emularea amenințărilor”. Aceasta este o formă de protecție în timp real, care nu numai că vă protejează de ultimele exploatări din ziua zero, dar ajută la actualizarea bazei de date a amenințărilor. Dacă programul nu este sigur dacă un fișier este sau nu sigur, acesta poate deschide fișierul într-o mașină virtuală și poate monitoriza exact ce face.

ZoneAlarm-threatemulation

Este probabil o parte din motivul pentru care ZoneAlarm ocupă topurile grafice atunci când vine vorba de protecție pentru zero zile. Atacurile din ziua zero sunt deosebit de critice, deoarece sunt vulnerabilități care nu au fost abordate de creatorul software-ului vulnerabil. Fără nicio rezolvare pentru aceste vulnerabilități, este ideală protecția împotriva acestora împotriva programelor antivirus.

ZoneAlarm este foarte limitat când vine vorba de accesibilitatea platformei sale. Este disponibil pe Windows 10, 8 și 7, pe mobil prin aplicațiile iOS și Android și printr-o extensie Chrome. Nu este 

disponibil pe Linux sau macOS sub orice formă, deci dacă unul dintre dispozitivele dvs. rulează unul dintre aceste sisteme de operare, acest program nu îl va putea proteja complet (consultați ghidul nostru pentru cel mai bun antivirus pentru Mac).

Antivirus ZoneAlarm este unic în sensul caracteristicilor. Pentru multe programe moderne antivirus, există un set de caracteristici care sunt de așteptat, inclusiv o rețea privată virtuală pentru a menține ascuns traficul de rețea sau un triturator de fișiere.. 

ZoneAlarm nu are aceste caracteristici (pentru un antivirus care face acest lucru, consultați revizuirea noastră antivirus Bitdefender), dar are în schimb funcții unice pentru sine, cum ar fi protecția identității.

Prezentare generală a caracteristicilor ZoneAlarm

Logo Antivirus ZoneAlarmwww.zonealarm.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Fiecare nivel de ZoneAlarm oferă mai multe funcții decât următorul. În timp ce nivelul gratuit vă va oferi capacități de scanare bune și un firewall, cele mai bune funcții sunt blocate în spatele nivelurilor plătite. Din păcate, prețul este puțin ridicat atunci când luați în considerare caracteristicile oferite.

Nivelul ZoneAlarm include numai elementele de bază: software-ul lor de scanare, firewall-ul și modul de joc (consultați cel mai bun software gratuit antivirus ca o comparație). Pentru a avea acces la cea mai importantă protecție împotriva phishing, monitorizare web și securitate cloud, va trebui să faceți upgrade la ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall.

Cu caracteristicile pe care le oferă ZoneAlarm, prețurile sunt destul de abrupte. De exemplu, Kaspersky oferă aproape toate aceste funcții, plus mai multe în serviciul de abonare la jumătate din prețul anual al ZoneAlarm Pro (consultați recenzia noastră Antivirus Kaspersky).

Nivelul final de protecție este ZoneAlarm Extreme Security, care costă aproape de două ori mai mult decât ZoneAlarm Pro și include protecție specifică împotriva keyloggerilor și ransomware-ului, precum și a emulării amenințărilor. Protecția Ransomware este de obicei disponibilă numai pentru clienții plătitori, astfel încât aceasta să fie înțeleasă (citiți recenzia AVG pentru un exemplu de excepție). 

Emularea amenințărilor este specială prin faptul că îți va testa fișierele într-o mașină virtuală, actualizând detectarea amenințărilor în cloud, asigurându-te că fișierele tale sunt în siguranță. Această emulație a amenințărilor este o caracteristică excelentă de securitate, dar, ca singurul upgrade interesant, nu merită exact banii.

Ușurința în utilizare

Instalarea pe ZoneAlarm este doar un pic de lucru și, după ce ajungeți, UI este complet depășit. Cu toate acestea, este intuitiv funcțional și este destul de ușor pe sistemul dvs. în timp ce scanează.

Site-ul nu este proiectat pentru o funcționalitate simplă de descărcare și de deplasare, spre deosebire de Avast (consultați Avast Pro Review), în special pentru nivelul gratuit. De asemenea, nu este foarte clar că ZoneAlarm Free include deloc un firewall, oferind în schimb un produs plătit separat.

Instalarea ZoneAlarm

După ce găsiți programul și începeți să îl instalați, poate fi necesar să săpați puțin și să vă asigurați că nu veți descărca nimic pentru care nu vă interesează.. 

Programul de instalare pentru ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall este livrat cu un software extern de la terți, pe care s-ar putea să nu-l doriți, cum ar fi o bara de instrumente VPN. În plus, acestea oferă și extensia Google Chrome în timpul instalării, ceea ce face o instalare rapidă cu un singur clic pentru ambele.

ZoneAlarm-bara de instrumente

După ce ați configurat, UI este simplă, dar foarte depășită. Se pare că a fost proiectat în anii 2000 și nu a fost actualizat niciodată. Aspectul vechi este asociat cu o pagină „despre” cu un drept de autor care nu a fost actualizat din 2018.

ZoneAlarm-ui

Acestea fiind spuse, este foarte ușor de navigat. Fiecare parte a programului se află în unul sau două clicuri de pe pagina de pornire. Este împărțit în categorii care au sens: antivirus & firewall, navigare web și securitate mobilă. 

Navigarea web și securitatea mobilă nu sunt de fapt incluse în acest program, deși se pare că sunt. Pentru a profita efectiv de aceste funcții, va trebui să descărcați fie extensia Google Chrome, fie aplicația mobilă.

Opțiunile de scanare includ o scanare rapidă a datelor cel mai probabil compromise și o scanare completă a întregului sistem. Le-am încercat pe amândouă. 

O scanare rapidă a durat aproximativ 90 de secunde, în timp ce o scanare completă a durat puțin peste trei ore. Ambele au avut un impact minim asupra procesorului în timp ce scanează, cu un salt de aproximativ cinci la sută, ceea ce este excelent în comparație cu concurenții precum F-Secure (citiți recenzia noastră de F-Secure Antivirus).

ZoneAlarm nu oferă o opțiune de scanare personalizată. Aceasta este o supraveghere majoră, deoarece multe programe antivirus vă oferă posibilitatea de a scana doar unitatea care credeți că poate fi compromisă. Citiți recenzia noastră pentru Avira pentru un exemplu.

ZoneAlarm-scan

Firewall ZoneAlarm

Sub „antivirus & firewall ”, veți găsi setări pentru a personaliza firewall-ul ZoneAlarm free și controlul aplicației sale. Formularea este un pic confuză, întrucât vei găsi că mai multe programe au fost „securizate” de firewallul tău fără nici o intrare de la tine. Aceasta nu înseamnă că au fost blocate sau că ZoneAlarm a stabilit că sunt periculoase. 

Acest lucru înseamnă pur și simplu că a analizat programul și a apreciat dacă programul respectiv ar trebui să fie permis prin firewall sau nu, altfel cunoscut sub numele de control al aplicației. Fără introducerea mea, ZoneAlarm a recunoscut că programe precum Adobe Reader și Windows Update erau sigure.

ZoneAlarm-SmartDefense

Setările de aici nu sunt foarte explicative, dar sunt ușor de redat și de realizat. Aceasta face parte din funcția de auto-învățare a ZoneAlarm, SmartDefense Advisor. Dacă alegeți să nu utilizați această caracteristică, aceasta vă va întreba despre fiecare program, prima dată când încearcă să acceseze internetul, inclusiv cele evidente, cum ar fi funcționalitatea sistemului de operare și programe populare precum Skype și Spotify.

Protecţie

Pentru a evalua abilitatea de protecție a ZoneAlarm, i-am oferit o încercare practică și am verificat primele trei laboratoare, AV-Comparatives, MRG Effitas și AV-Test. Datorită ratei rezultatelor laboratorului pentru acest program, a trebuit să ne bazăm mult mai mult pe testarea noastră practică, ceea ce a indicat o bună protecție împotriva aproape de toate, dar nu s-a descurcat la phishing. 

Deși este important să vă puneți mâna pe el și să încercați singur, rezultatele laboratorului sunt testate pe diverse mașini în condiții riguroase și sunt, prin urmare, standardul de aur pentru testarea securității. 

Din păcate, numai AV-Test are rezultate pentru ZoneAlarm, așa că a trebuit să ne bazăm pe testele noastre mai mult decât de obicei. Deși acest lucru nu este necunoscut pentru software-ul antivirus (aruncați o privire la revizuirea noastră Sophos Home pentru un alt antivirus cu teste rare), ne-am simți mai confortabil dacă ar fi fost verificat prin testări mai amănunțite.

ZoneAlarm Rezultatele testelor AV

Rezultatele testului AV sunt peste valori atunci când este vorba de atacuri malware pe zi și de nivel larg răspândite, blocând 99,9 la sută din toate amenințările și 100 la sută din atacuri de zi zero. Acest lucru este deosebit de impresionant atunci când vine vorba de vulnerabilități pentru o zi zero, un bar care nu este întâmpinat de mulți. 

De asemenea, performanțele sale sunt destul de solide, cu o excepție – instalarea aplicațiilor durează semnificativ mai mult timp cu ZoneAlarm activ decât media industriei. Nu a avut probleme privind identificarea software-ului legitim și nu a alertat cu privire la un singur fals fals.

Am testat ZoneAlarm Antivirus folosind suita de teste a Organizației de testare anti-malware Standard Organization și a funcționat aproape perfect. Acesta a blocat cu succes malware-ul descărcat manual, descărcările drive-by și PUA-urile (aplicații potențial nedorite). De asemenea, a blocat cu succes amenințarea bazată pe cloud, dar nu a detectat pagina de phishing.

-ZoneAlarm blocat

ZoneAlarm Wicar Rezultate

Folosind instrumentul URL rău intenționat al lui Wicar, am rulat și ZoneAlarm prin intermediul ghicitorului web. Deși nu a existat nicio notificare care să indice că fișierele au fost blocate, ZoneAlarm a reușit să blocheze descărcările de pe site-urile web dăunătoare. 

În singurul caz când a descărcat fișierul, ZoneAlarm l-a blocat înainte de descărcarea finalizată. Citiți informațiile noastre despre cele mai sigure programe antivirus pentru o comparație.

În general, rezultatelor laboratorului ar trebui să li se acorde o pondere mai mare în această analiză. Cu toate acestea, atât testele noastre, cât și rezultatele laboratorului arată că ZoneAlarm face o treabă excelentă în funcționalitatea sa principală, blocând software-ul rău intenționat să acceseze computerul. 

Deși susține că are o protecție împotriva phishing, este posibil să nu fie eficient și ar trebui să folosiți întotdeauna cea mai bună judecată înainte de a introduce informații online. Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru de escrocherii de phishing.

De menționat aici este faptul că ZoneAlarm recomandă mai multe utilități tehnice de eliminare a virusului create de Kaspersky Labs în timpul procesului de scanare. Acest „parteneriat” se datorează faptului că utilizează motorul antivirus al Kaspersky în propria scanare.

ZoneAlarm-virusremoval

Cu toate că nu ar trebui să aveți nevoie de acestea, aceasta este o resursă bună pentru un dispozitiv care este deja infectat cu malware. Multe programe dăunătoare vor determina rularea sau preluarea completă a programelor antivirus, eliminând abilitatea de a scana anumite locații de fișiere sau adăugarea de software rău intenționat în lista dvs. albă. Aceste instrumente sunt utile în cazul în care un virus blochează ZoneAlarm de la scanarea completă a discului.

A sustine

Suportul pe care ZoneAlarm îl oferă a fost util atunci când am putut să-l accesăm. Cu toate acestea, a dat dovadă de probleme tehnice și a cunoscut chiar o încălcare recentă a datelor, ceea ce îl lasă să se străduiască să țină pasul cu alte opțiuni..

Se pare că ZoneAlarm și-a actualizat recent portalul de asistență pentru clienți, dar nu a actualizat aplicația care să se potrivească. În categoria „ajutor” din aplicația desktop, există trei link-uri care ar trebui să vă conducă la pagini de ajutor separate.

ZoneAlarm-ajutor

Link-urile „primele 10 întrebări”, „ajutor” și „asistență tehnică” duc la aceeași pagină de asistență, probabil pentru că și-au actualizat sistemul și nu au actualizat aceste legături pentru a duce la locul unde aparțin.. 

Ajutorul offline nu prea ajută niciodată. Funcționează sub presupunerea că singurul ajutor de care ai nevoie în timp ce este offline este sfaturile pentru a te întoarce online. Acest lucru este confuz în special pentru un antivirus, deoarece este posibil să îl executați intenționat offline sau în mod sigur din cauza unui virus. 

Dacă aveți nevoie de ajutor în acest caz, ei sugerează foarte mult să accesați portalul web folosind un alt computer sau telefon.

ZoneAlarm-off

Acest nou sistem de asistență se confruntă în continuare cu unele erori minore. Înregistrarea unui cont pe pagina de asistență, care este primul pas pentru trimiterea unui bilet, returnează o eroare de server.

ZoneAlarm-supporterror

Echipa de asistență a rezolvat acest lucru prin sistemul lor de chat, care din fericire nu are o cerință de înregistrare. Se pare că problema a fost pur și simplu un link necorespunzător pentru a vă înregistra, dar dacă nu sunteți la curent cu acest lucru, este posibil să continuați să încercați și să nu puteți înregistra la nesfârșit. 

Înregistrare ZoneAlarm

Înregistrarea, chiar dacă solicitați asistență pe nivelul liber, vă cere să introduceți adresa fizică și numărul de telefon. Acest lucru are sens atunci când considerați că mulți dintre clienții ZoneAlarm sunt companii, dar nu are sens pentru utilizatorul individual.

După ce am rezolvat această problemă, am întâlnit un al doilea bloc rutier în timp ce am creat un bilet: pagina de creare a biletelor în sine nu ne-a permis să avansăm, arătând doar o serie de semne de întrebare și regiunea noastră. După o a doua conversație cu echipa de asistență, deconectarea și întoarcerea a rezolvat această problemă.

În ceea ce privește avantajul, ambele probleme au fost abordate rapid prin intermediul sistemului de chat, care avea o cantitate surprinzătoare de cunoștințe tehnice despre site-ul de asistență.. 

De asemenea, le-am testat suportul de e-mail și am constatat că au răspuns în doar o oră și cu informații exacte, deși mesajul nostru a fost trimis în timpul orelor de lucru într-o zi săptămânală. Rezultatele dvs. pot varia în funcție de ora și ziua.

Portalul de asistență susține că un forum va fi „în curând”. Se presupune că acest lucru se datorează încălcării datelor noiembrie trecut, în care au fost scurs toate datele personale ale membrilor forumului. Din fericire, acel forum nu a fost legat de un cont de asistență, cu adresa completă și numărul de telefon al clientului de pe acesta.

În ceea ce privește rețelele de socializare, ZoneAlarm menține un canal Twitter și YouTube, dar niciunul dintre ele nu este axat pe suport, spre deosebire de programele antivirus precum Trend (consultați recenzia noastră pentru Trend Micro Antivirus + pentru mai multe despre asta). Ambele sunt concentrate mai mult pe publicitate și, ocazional, trimit anunțuri despre produsele lor. Nu oferă deloc asistență la telefon.

Verdictul

ZoneAlarm Antivirus are nevoie de un upgrade. Este un produs de bază excelent, oferind scanări de securitate serioase și câteva funcții interesante. Cu toate acestea, pentru costuri, există opțiuni mai bune, mai ales dacă nu folosiți Windows 10, 8 sau 7 pe toate dispozitivele. Verificați celelalte opțiuni antivirus pentru a le compara cu securitatea ZoneAlarm.

Având în vedere vârsta sa, ZoneAlarm Antivirus nu este un program rău. Protecția sa este excelentă în alte scopuri, altele decât phishingul, și strălucește în special împotriva exploatării de zi zero. Nu încetinește computerul în timp ce scanează și oferă o varietate plăcută de caracteristici unice, precum protecția identității încorporate, sub formă de monitorizare gratuită a creditului și emulare a amenințărilor.

Cu toate acestea, este chiar în spatele curbei. Se pare că aparține unui computer în 2005, nu în 2020 și faptul că este blocat într-un anumit sistem de operare pentru un program nu are sens în prezent. Este lipsit de funcții de securitate, cum ar fi VPN, administrator de parolă și triturator de fișiere (consultați programele noastre de optimizare a celor mai bune servicii VPN gratuite pe care le puteți folosi împreună cu ZoneAlarm).

Pentru preț, puteți cumpăra un antivirus cu aproape același nivel de securitate și o serie întreagă de funcții elegante pentru a-l rotunji.

Ce părere aveți de ZoneAlarm Antivirus? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map