Trend Micro Antivirus + Review – Actualizat în 2020

Trend Micro Antivirus + Review

Trend Micro Antivirus + este o alternativă ieftină, dură la alte soluții antivirus. Cu toate că, în timpul testării, aceasta aruncă mingea ocazional, utilizatorii obișnuiți o vor aprecia probabil pentru multe puncte forte. Pentru detalii, consultați revizuirea noastră completă Trend Micro Antivirus.


interfață de tendință micro

setări de protecție pentru tendințe micro

setări de fundal pentru micro tendințe

Setări de scanare la nivel personalizat

tendință de protecție a rețelelor de socializare micro

Anterior

Următor →

Trend Micro nu a fost deseori un jucător de putere în jocul antivirus. În clasamentul nostru cu cel mai bun software antivirus, l-am menționat ca lider doar în categoria de asistență pentru clienți, în timp ce alte programe l-au bătut cu funcții, interfețe, protecție și prețuri mai bune..

Cu toate acestea, există câteva motive pentru care Trend Micro merită un al doilea aspect. Cu fostele noastre opțiuni bugetare preferate, Avast și AVG, sub incidența recoltării în secret a datelor utilizatorilor, Trend Micro este o alternativă excelentă pentru economisirea de bani fără a vă compromite confidențialitatea. De asemenea, s-a îmbunătățit dramatic în testele de protecție din ultimii doi ani.

Produsele antivirus personale ale Trend Micro se străduiesc să fie ușoare, cu impact redus și ieftine. În această revizuire Trend Micro Antivirus, vom trece peste setul său de funcții, prețuri, ușurință pentru utilizator, protecție și asistență pentru clienți. Până la final, sperăm să răspundem la întrebarea dacă Trend Micro este de încredere și dacă îi întrece pe concurenții săi populari, precum Norton.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Antivirus Trend Micro+

Caracteristici

Spre deosebire de multe alte soluții antivirus, Trend Micro nu are un singur plan gratuit. În schimb, oferă mai multe caracteristici individuale gratuit. Unele dintre acestea sunt servicii complete, în timp ce altele sunt versiuni reduse ale funcțiilor plătite.

Funcțiile complet gratuite încep cu instrumente anti-ransomware. Decryptorul Crypto Ransomware de la Trend Micro – care păstrează un registru de rulare de ransomware care criptează fișierele dvs. – poate decripta orice fișier vizat de ransomware despre care știe. Funcționează pe toate platformele.

Utilizatorii Windows au acces la o protecție suplimentară ransomware cu Ransom Buster, un ecran de folder care blochează programele necunoscute de la accesarea fișierelor pe care le alegeți.

Folder-scut

Funcții mobile gratuite

Securitatea mobilă a Trend Micro este complet gratuită pentru utilizatorii iOS, deși nu pentru utilizatorii Android. Pe iOS, Trend Micro blochează site-urile web nesigure, îți înregistrează dispozitivul în cazul în care se pierde și îți analizează e-mailurile și fotografiile pentru semne de fraudă. De asemenea, include controale parentale, un verificator de siguranță a legăturilor sociale și autentificarea cu doi factori.

Administratorul de parole mobil Trend Micro poate reține gratuit până la cinci parole gratuit pe Android și iOS și parole nelimitate cu abonament (consultați cele mai bune manageri de parole pentru alternative). Aplicația sa de protecție împotriva furtului de identitate este disponibilă gratuit pe Android și iOS.

Există, de asemenea, o suită de produse care funcționează pe computere care rulează sisteme de operare Windows sau Mac. HouseCall este scanerul de virus à la carte de la Trend Micro, care oferă multiple opțiuni de scanare pentru a detecta malware pe Mac sau PC (funcționează și pe telefoanele Android). O altă versiune scanează rețelele inteligente pentru interlopere.

Răscumpărând serviciile gratuite ale Trend Micro, există RootkitBuster pentru computere, care săpătă rootkit-urile pe care hackerii le folosesc pentru a obține acces la distanță la dispozitive. Dr. Cleaner – disponibil pentru Mac-uri – vă scanează computerul pentru oportunități de eliberare a spațiului pe disc. În cele din urmă, oricine poate utiliza Fraud Buster, un instrument bazat pe browser care vă permite să inserați în textul unui e-mail pentru a vedea dacă este o înșelătorie.

Caracteristici plătite

Primul nivel de abonament plătit al acoperirii Trend Micro este Antivirus +. Pe Windows, include un ecran de folder anti-ransomware, alerte de e-mail phishing și detectare de viruși prin intermediul rețelei AI Trend Micro. Principalul avantaj pe care îl obțineți care nu va fi gratuit este Pay Guard, o extensie de browser care îngreunează securitatea în jurul tranzacțiilor financiare.

Trend Micro Antivirus pentru Mac include aceleași caracteristici, minus Pay Guard, dar cu controale parentale și detectare înșelătorie în rețeaua socială inclusă (câștigându-i un loc în cel mai bun antivirus pentru Mac Roundup). Atât abonamentele Windows, cât și Mac vin cu fiecare licență de dispozitiv fiecare.

Web-protectie-panou

Următorul nivel, Trend Micro Internet Security, este doar pentru Windows. Pe lângă faptul că oferă totul din versiunea Windows Antivirus + Security, adaugă controale parentale, calificativul de securitate social media și un optimizator de sistem, împreună cu două licențe suplimentare (trei în total).

Trend Micro Maximum Security este cel mai înalt nivel și vine cu aceleași caracteristici pe dispozitivele Windows, Mac, Android și iOS. Securitate maximă include o licență pentru 10 dispozitive, plus administratorul de parole (cu parole nelimitate) și pachete de securitate mobilă, deși acestea se referă la numărul total de dispozitive.

Luând împreună caracteristicile

Unele dintre aceste caracteristici funcționează excelent. Lista de e-mailuri înșelătorie cunoscute de la Trend Micro este cuprinzătoare și este minunat să poți detecta un mesaj pește fără să fie nevoie să descarci nimic. Scanarea HouseCall este, de asemenea, o briză pe care trebuie să o folosești și este profund agresivă, deși scanarea profundă durează mult timp.

Suita sa de ransomware este de asemenea de cea mai bună calitate. Decriptorul merită pentru o liniște sufletească importantă, iar Trend Micro este constant în topul actualizărilor obișnuite pentru a rămâne în fața hackerilor. Scutul de folder care protejează fișierele vulnerabile cu o securitate suplimentară este o atingere excelentă.

Alte caracteristici sunt în mod ferm în categoria intermedierii. Administratorul de parole este complet bazat pe web și nu face foarte mult faptul că Chrome nu o face – mai puțin, de fapt, dacă nu plătiți pentru asta. 

Apoi sunt funcțiile care ar trebui să fie prezente, dar nu sunt. Nu există trituratoare de fișiere, nici VPN utilizabil în mod liber și nici protecție pentru webcam. Deși Trend Micro este un program bugetar, unele dintre acestea sunt practic standarde universale și este dificil să le vedem dispărute.

Prezentare generală a caracteristicilor Micro Trend

Trend Micro Antivirus + Logowww.trendmicro.com

Începe de la 250 USD pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Următoarele caracteristici sunt disponibile gratuit: scanarea virusului HouseCall, RootkitBuster (doar Windows), optimizatorul Dr. Cleaner (doar Mac), toată securitatea mobilă pe iOS, protecția împotriva furtului de identitate mobilă pe Android, Fraud Buster și utilizarea limitată a parolei administrator.

Antivirus + Securitate costă 29,95 USD pe an pentru a proteja un singur dispozitiv. Acest lucru se ridică la 2,50 USD pe lună, ceea ce reprezintă un preț perfect rezonabil pentru a plăti pentru un singur computer sigur; pentru referință, este aproximativ la fel ca abonamentul de bază al lui Norton (consultați recenzia noastră pentru securitate Norton).

Trend Micro Antivirus pentru Mac costă la fel ca Antivirus + Security. Schimbă câteva funcții bonus cu versiunea Windows, dar păstrează aceeași funcționalitate de bază. Având în vedere că Pay Guard – funcția exclusivă pentru Windows la acest nivel – este una dintre caracteristicile mai lipsite de tendință de la Trend Micro, utilizatorii Mac ies mai bine la nivelul abonamentului de bază..

Trend Micro Internet Security costă 39,95 USD pe an pentru a acoperi trei dispozitive. În prezent, nu merită să cumpărați deloc acest nivel. Acest lucru se datorează faptului că Trend Micro Maximum Security costă și 39,95 USD pe an și veți primi substanțial mai multe dispozitive și câteva funcții suplimentare.

De fapt, numărul crescut de abonamente – 10 dispozitive desktop, laptop sau dispozitive mobile – este principala atragere a nivelului Trend Micro Maximum Security. Administratorul de parole și protecțiile mobile suplimentare sunt frumoase, dar nu ar merita singuri.

Trend Micro are, de asemenea, planuri de întreprindere care depășesc securitatea maximă și sunt concepute pentru a proteja punctele finale pentru întreprinderile întregi. Nu avem o modalitate bună de a testa acest pachet, astfel încât acesta nu depășește scopul acestei revizuiri.

Ușurința în utilizare

Am testat interfața Trend Micro folosind Trend Micro Antivirus + Security pentru Windows. Semnele sale timpurii nu au fost pozitive, deoarece instalarea a durat mult timp, dar într-o jumătate de oră am terminat-o.

Trend-Micro-Antivirus-instalare

După ce ați intrat și Trend Micro a terminat de a-și face scanarea de bază, vi se oferă un buton mare de scanare verde, flancat de patru grupuri de caracteristici. Săgeata de lângă butonul de scanare vă permite să alegeți între o scanare rapidă, o scanare completă sau o scanare a unei liste de fișiere personalizate. Făcând clic pe butonul mare de scanare, se lansează o scanare rapidă.

Main-UI

Angrenajul de lângă butonul de scanare personalizează modul de funcționare a fiecărei scanări, folosind casete de selectare ușor de înțeles. Butonul mic din dreapta angrenajului deschide un raport de securitate, care documentează problemele de securitate pe care Trend Micro le-a prins pe dispozitivul dvs. într-o perioadă pe care o definiți. De asemenea, puteți programa scanări intermitente din acest panou.

Scan-configurare

Funcții UI

Fiecare dintre cele patru categorii de caracteristici este destul de simplă. De la „dispozitiv”, puteți personaliza scanări care se petrec în timp real și activați „modul de mutare”, care elimină notificările de securitate non-critice. Aici puteți extinde protecția și la alte dispozitive, dacă abonamentul vă permite.

Dispozitiv de setări

„Confidențialitate” vă permite să configurați protecția rețelelor sociale, dar nu există nicio setare dincolo de activarea și dezactivarea acesteia pentru fiecare browser. Puteți utiliza, de asemenea, acest panou pentru a deschide o filă browser cu Pay Guard activ (sau să îl activați printr-o comandă rapidă pe desktop, dacă doriți).

„Date” este fila pentru protecții ransomware. Configurarea scutului folderului este la fel de simplă ca denumirea dosarelor pe care doriți să le protejați de programele necunoscute. În sfârșit, există fila „familie”, care găzduiește toate controalele parentale ale Trend Micro. La nivelul Antivirus + Securitate, nu există nimic altceva decât o ofertă de actualizare.

Impactul asupra performanței

Pentru a verifica impactul Trend Micro asupra performanței dispozitivului, am efectuat scanări în timp ce urmărim efectul acestora asupra vitezei procesorului. Atât o scanare rapidă, cât și o scanare completă au avut un impact neglijabil, care se potrivește bine cu performanțele sale în general pozitive în testul de performanță al lui AV-Comparatives din octombrie 2019 (unde s-a constatat că a provocat probleme în timp ce utilizatorii lansau alte aplicații).

Test de performanță

În general, suntem bucuroși să vedem că Trend Micro Antivirus + Security are o interfață elegantă și iertătoare. Fiecare caracteristică este accesibilă în două clicuri, iar utilizatorul este ghidat în mod natural de la unul la altul. Deși există doar trei tipuri de scanări, panoul de personalizare ușor de utilizat se asigură că aceste trei acoperă tot ceea ce ar putea avea nevoie.

Singurul lucru care împiedică Trend Micro de la un scor perfect este încărcarea încorporată. Nu este necesar să adăugați file suplimentare la UI, doar pentru a le informa utilizatorilor ce caracteristici nu au încă.

Protecţie

Am utilizat fișierele de testare de la Organizația de testare anti-malware (AMTSO) pentru a obține o idee despre eficacitatea Trend Micro Antivirus + pe propriul dispozitiv. Rețineți că testele AMTSO ne ajută doar să avem o impresie inițială și ne bazăm mai mult pe rezultatele laboratoarelor de testare profesionale..

Trend Micro a blocat cu succes un fișier malware descărcat manual, un fișier malware descărcat de un dispozitiv, un fișier malware comprimat prin ZIP, o aplicație potențial nedorită și un fișier care a solicitat să fie conectat la un sistem de căutare bazat pe cloud..

Nu a reușit să prindă o pagină de phishing în timpul navigării normale, chiar și atunci când nivelul de securitate internet a fost setat la nivel ridicat. Cu toate acestea, a blocat site-ul phishing atunci când browserul a fost deschis folosind Pay Guard. A funcționat bine, dar nu a reușit să obțină un scor perfect, deoarece siguranța web nu ar trebui să depindă de utilizatorii care își amintesc să își deschidă browserele într-un anumit mod.

AV-Comparatives

Am fost la AV-Comparatives și MRG Effitas pentru a confirma rezultatele propriilor teste. În cel mai recent test de protecție împotriva programelor anti-malware, realizat în septembrie 2019, AV-Comparatives a oferit Trend Micro Internet Security un scor mixt.

Primele pozitive: Trend Micro a obținut o rată de protecție de 100 la sută, permițând niciunui malware să facă modificări în sistemul protejat. În timp ce a fost conectat la cloud, a detectat 97,9 la sută din pachetele de teste malware, situându-l în treimea superioară a celor 16 produse examinate..

Din păcate, atunci când nu este online, rata de detecție a Trend Micro a scăzut la 20,9% neplăcut – cea mai mică dintre orice antivirus disponibil comercial. Acest lucru sugerează că Trend Micro Internet Security depinde în mare măsură de serviciile cloud și că lipsa disponibilității în ambele capete ar putea vrăji dezastru.

Compunerea problemei este o rată falsă pozitivă mai mare decât media. AV-Comparatives a efectuat un test de protecție a lumii reale din iulie până în octombrie 2019, timp în care Trend Micro Internet Security a semnalat 19 URL-uri neintenționate ca suspecte, ceea ce este mult mai mare decât media a opt.

MRG Effitas

MRG Effitas a spus o poveste oarecum diferită. În testul său, Trend Micro nu și-a bătut doar numerele AV-Comparatives, dar a mers mult mai bine decât atunci când le-am revizuit ultima oară cu câțiva ani. În primul trimestru al anului 2018, Trend Micro nu a reușit să primească certificarea de la MRG Effitas, ceea ce impunea ca programul antivirus să detecteze sau să blocheze cel puțin 98% din amenințări în 24 de ore..

În trimestrul IV 2019, Trend Micro s-a descurcat mult mai bine. MRG Effitas a acordat programului de securitate a afacerilor fără griji de la Trend Micro cel mai înalt certificat de nivel 1, ceea ce înseamnă că a folosit autoblocarea și analiza comportamentală de prim contact pentru a opri 100% din amenințări. 

Firmele de testare antivirus aproape întotdeauna sunt de acord între ele. Singurele discrepanțe dintre cele două teste sunt rata offline (pe care MRG Effitas nu o testează) și diferența masivă a falselor pozitive. Acest lucru se poate explica prin faptul că MRG Effitas a testat o versiune a companiei Trend Micro, în timp ce AV-Comparatives a testat o versiune de consumator final, dar nu este sigur.

Suntem un pic mai înclinați să credem Comparative AV în acest sens. Doar un program din 12 a blocat în mod fals oricare dintre 1.499 de probe de MRG Effitas, ceea ce ne face să credem că testul său nu este atât de riguros pe cât ar putea fi. Din fericire pentru Trend Micro, consensul asupra restului puterii sale de protecție este destul de bun.

A sustine

Suportul pentru Trend Micro are multe în comun cu funcțiile sale antivirus gratuite. Tot ce ai nevoie este acolo, dar este prezentat uneori într-un patchwork frustrant care face să pară mai puțin decât este.

Trend Micro Knowledgebase

Trend Micro bazei de cunoștințe începe cu link-uri către trei subiecte generale: descărcarea și instalarea produselor, achiziționarea de produse și abonamente și compararea caracteristicilor diferitelor produse. În consecință, veți vedea link-uri către pagini de asistență pentru fiecare produs specific, inclusiv pentru cele mai vechi care se apropie sau le trec sfârșitul vieții.

Dacă faceți clic pe linkul pentru orice produs, vă duceți la o pagină care este extrem de dedicată să vă ajute să utilizați acel produs. Cu toate acestea, în paginile pentru produse cu abonament, cum ar fi Trend Micro Antivirus + Security, o mare parte din conținut este dedicată vânzării produsului. Veți găsi tururi video, instrucțiuni de instalare și link-uri către alte funcții pe care le-ați dori.

Pentru a obține ajutor, faceți clic pe unul dintre subiectele enumerate în bannerul „alegeți un subiect”. Toate acestea vă vor duce în diferite locuri de pe site-ul web. De exemplu, „subiecte populare” link-uri către descărcări pentru manualul de utilizare al fiecărui nivel de abonament. Dacă derulați în jos, veți găsi în cele din urmă întrebările frecvente.

Relații Clienți

Pentru a fi corecți cu baza de cunoștințe Trend Micro, o mulțime de pagini cu caracteristici individuale se adresează direct informațiilor. După ce găsiți informațiile, acestea sunt destul de complete. Între ele, manualele de utilizare bine scrise, videoclipurile ilustrate clar și întrebările frecvente frecvente acoperă o mare varietate de probleme potențiale.

Suport live

Prima opțiune pentru asistență în direct este bot-ul de chat Trend Micro, Vanessa, care poate fi contactat prin Facebook Messenger printr-un link din partea de jos a paginii de pornire a ajutorului (și alte câteva pagini). În ciuda faptului că nu este umană, Vanessa este surprinzător de bună în abordarea întrebărilor utilizatorilor.

Dacă Vanessa nu vă poate ajuta, este posibil să existe o serie impresionantă de alte opțiuni de asistență. Puteți să trimiteți un e-mail, să discutați cu un om sau să vă scufundați în forumurile utilizatorului Trend Micro. Forumurile sunt organizate curat, subiectele fiind clasificate în mai multe file (deși am fi putut face fără secțiunea „laudă”). Nu este cea mai activă scenă, dar un membru al personalului Trend Micro răspunde la fiecare postare.

Trend-Micro-Antivirus-Forum

De asemenea, sunteți liber să apelați. Trend Micro vă oferă una dintre cele mai puțin preferate tendințe din lumea antivirus, făcând doar numărul său de telefon de asistență disponibil pe site-ul web, ci și că îl afișează în mod vizibil. Este disponibil gratuit 12 ore pe zi în zilele lucrătoare și 24/7 dacă primiți asistență premium.

Să vorbim despre sprijin premium pentru o secundă. Pentru 59,95 USD pe an, primești asistență telefonică 24/7, o eliminare a virusului, o verificare anuală a sănătății computerului și un an de Trend Micro Maximum Security. instalare cu acces la distanță.

În general, baza de cunoștințe de la Trend Micro ar putea fi mult mai bine organizată (și mai puțin grea în privința creșterii), însă numeroasele opțiuni pentru a primi suport live generează mult mai multă bunăvoință decât pierde întrebările frustrante. Este cu ușurință una dintre cele mai disponibile companii de software de securitate, chiar și pentru persoanele care nu au plătit nimic.

Verdictul

Având în vedere experiențele noastre trecute cu Trend Micro, nu ne așteptam mult, dar Trend Micro Antivirus + Security ne-a surprins în cel mai plăcut mod. Acesta oferă o protecție de cea mai bună calitate, temperată cu o interfață de utilizator prietenoasă și o dedicație de a face suportul cât mai accesibil posibil.

Câteva semne negre îi afectează fiabilitatea: falsele sale pozitive reprezintă un motiv de îngrijorare, la fel și pericolul de a te potrivi pe un site de phishing, după ce ai uitat să lansezi browserul cu protecția Trend Micro. Cu toate acestea, Trend Micro este mult mai fiabil decât era și se îmbunătățește în fiecare trimestru.

Dacă ați folosit produse Trend Micro și ați avut o experiență bună, proastă sau unică, informați-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map