TotalAV Antivirus Review

TotalAV este o soluție antivirus bine concepută, care pur și simplu nu are apelul la cotlet "bun." Există foarte puține rezultate ale testelor terță parte, iar structura sa de stabilire a prețurilor este doar ciudată, printre alte probleme. Citiți recenzia noastră TotalAV pentru detalii.


totalav-Slider1

totalav-slider2

totalav-slider3

totalav-slider4

totalav-slider5

Anterior

Următor →

TotalAV este un jucător mic pe o mare piață de antivirus. Are câteva idei și caracteristici grozave, dar protecția și capacitatea de utilizare a acestuia se încadrează. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe antivirusuri de acolo.

Am examinat TotalAV prin indicatorul din această recenzie, astfel încât să puteți obține o imagine completă a locului în care strălucește și a locului scurt. Am testat fiecare caracteristică, s-a evidențiat prin asistența sa pentru clienți și chiar am pus la încercare protecția împotriva malware. După toate acestea, am format un verdict pe care îl vom împărtăși cu dvs. în această recenzie antivirus TotalAV.

În cele din urmă, TotalAV nu a făcut-o în lista noastră cu cele mai bune programe antivirus datorită neajunsurilor din câteva categorii. Cu toate acestea, nu există niciun rău în verificarea celor șapte zile gratuite, mai ales că oferă o garanție de returnare de 30 de zile.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru TotalAV Antivirus

Caracteristici

TotalAV are o selecție plăcută de caracteristici de confidențialitate și securitate, dar nu este la fel de robust ca unele dintre alte antivirusuri, cum ar fi Avira (consultați recenzia noastră Avira). Includerea unui manager de parole și a VPN-ului a pus-o înaintea pachetului, deși unele dintre funcțiile sale sunt blocate în spatele unui panou de plată mare.

TotalAV pare să se concentreze foarte mult pe caracteristicile de confidențialitate și securitate. Programul este plin de instrumente de protecție a vieții private, cum ar fi un verificator de încălcare a datelor încorporat. Această verificare areibeenpwned.com, care este cea mai completă bază de date cu încălcări ale datelor.

totalav-databreach

În aceste instrumente de confidențialitate este inclusă o rețea privată virtuală sau VPN. Acesta este un instrument important pentru confidențialitate online, așa că este frumos că TotalAV include unul. Aceasta vă asigură că datele rețelei dvs. sunt anonime și nu vă pot fi urmărite, indiferent de ceea ce faceți.

O altă mare protecție a confidențialității este caracteristica de protecție a identității TotalAV. Aceasta este cea mai profundă protecție pe care am văzut-o într-un antivirus, învingând concurenții, cum ar fi ZoneAlarm (consultați recenzia ZoneAlarm pentru mai multe).

Protecția TotalAV include căutări web regulate pentru informațiile dvs. personale, ceea ce ar fi o indicație a unei încălcări a datelor. De asemenea, vă va urmări numărul de securitate socială și vă va notifica dacă sunt adăugate informații în raport, asigurându-vă că nimeni nu vă poate folosi SSN-ul în scopuri nefaste..

Este important să rețineți că TotalAV își dezactivează în mod implicit protecția în timp real. Majoritatea oamenilor nu vor intra imediat în setările antivirus pentru a verifica ceva de genul, așa că ar fi ideal dacă este activat implicit.

O altă caracteristică unică a TotalAV este protecția familiei sale. Aproape fiecare antivirus oferă protecție pe mai multe dispozitive, dar TotalAV este un pic diferit. În loc să adăugați pur și simplu un dispozitiv în același cont, vă permite să creați un subcont care are acces la funcțiile dvs..

totalav-familie

Fiecare persoană își primește propriul cont, având propriul acces la funcții. Acest lucru, de exemplu, vă va permite să protejați computerul unui copil fără a le oferi acces la informațiile de facturare sau posibilitatea de a cumpăra suplimente..

Caracteristici de performanță

„Reglarea sistemului” este o caracteristică proeminentă a TotalAV. Aceasta cuprinde o serie de instrumente – inclusiv un curățător de discuri, un manager de pornire și un căutare de fișiere duplicat – care sunt concepute pentru a accelera computerul.

totalav-TuneUp

Aceste funcții scanează sistemul de operare în diferite moduri pentru a optimiza performanța și capacitatea de utilizare. Curățătorul de discuri a fost deosebit de util, eliberând aproape 2 GB de actualizări ale sistemului în cache, fișiere temporare și fișiere de raportare a erorilor.

Ne-am confruntat cu o problemă cu dezinstalatorul programului. A fost nevoie de aproape 20 de minute pentru a dezinstala un program simplu. În scopuri de testare, l-am reinstalat și apoi l-am dezinstalat din meniul sistemului, care a durat doar un minut. 

Acest lucru se poate întâmpla pentru că TotalAV folosește acest timp pentru a săpa adânc în sistem și a șterge orice fișiere temporare sau inutile legate de acest program, dar rămâne neclar. În cele din urmă, a dezinstalat programul.

Parolă Vault

TotalAV Total Security, cel mai înalt program de nivel, include o „parolă cu parolă”, altfel cunoscut ca administrator de parole. Utilizarea unui manager de parole este o modalitate de a stoca parolele în siguranță în cloud, permițându-vă să aveți parole lungi, unice, fără a fi nevoie să le rețineți.

totalav-passwordsetup

Este important să aveți un manager de parole și este extraordinar să vedeți funcții de securitate, cum ar fi acestea incluse într-un antivirus. Cu toate acestea, există foarte mulți manageri de parole gratuite și aceste programe acționează foarte asemănător cu acesta. Deși este o caracteristică importantă, aceasta trebuie oferită împreună cu celelalte niveluri de plată.

Prezentare generală a caracteristicilor AV

Logo Antivirus TotalAVwww.totalav.com

Începe de la 825 USD pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

TotalAV este cu siguranță pe partea scumpă, mai ales în comparație cu programele antivirus populare, cum ar fi Kaspersky (consultați analiza noastră anti-virus Kaspersky). Acest lucru este agravat de lipsa unei versiuni gratuite, precum și de limitările extreme ale procesului. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că TotalAV are reduceri profunde la primul an, cu 70% la reducere.

De asemenea, încarcă marea majoritate a funcțiilor în nivelul său cel mai ieftin, ceea ce face o alegere bună pentru cineva care nu este interesat de opțiunile de lux, precum VPN.

Primul nivel este TotalAV Antivirus Pro. Acest lucru vă va oferi capacitățile de scanare antivirus de bază, precum și aplicații mobile, instrumente de optimizare, protecție împotriva phishing și ransomware și protecție la internet. La 99 de dolari pe an, este un pic oase goale, dar nu au un preț rezonabil.

Următorul nivel este TotalAV Internet Security, cu alte două dispozitive și VPN-ul inclus. Acest lucru este și mai scump, cu 119 dolari pe an. Actualizările sunt destul de minime pentru un plus de 20 USD, dar ar putea fi o alegere bună dacă sunteți interesat de serviciul VPN sau dacă aveți o familie numeroasă.

Nivelul final, TotalAV Total Security, include serviciul de blocare a anunțurilor și parola cu parolă și vă va genera 149 dolari pe an. Acest nivel este confuz în alegerea sa de caracteristici de lux. Puteți găsi atât blocanții de reclame, cât și administratorii de parole care sunt complet gratuite, iar TotalAV își supraevaluează puțin valoarea monetară aici.

Sistemul de completare totalAV

În ceea ce privește partea pozitivă, TotalAV are un sistem interesant de adăugare pentru funcțiile sale de securitate, care este util dacă căutați ceva specific. Puteți achiziționa cel mai mic nivel de protecție și apoi adăugați un VPN sau chiar asistență prioritară. 

TotalAV oferă o probă fără costuri, dar nu include toate caracteristicile antivirus, spre deosebire de majoritatea celorlalte programe antivirus. În loc să ofere o demo completă, gratuită a celor mai bune produse pentru o lună, oferă funcții de scanare de bază pentru doar șapte zile.

Cu toate acestea, există o garanție de returnare de 30 de zile, care vă permite să achiziționați versiunea pe care doriți să o încercați și apoi să o returnați mai târziu dacă nu vă bucurați. Reducerea sa de 70% la primul an face acest lucru și mai ușor.

Vă recomandăm să nu folosiți pentru VPN și administratorul de parole cu TotalAV. În schimb, consultați recomandările noastre pentru cel mai bun manager de parolă și cel mai bun VPN pe care să îl utilizați împreună cu nivelul TotalAV Antivirus Pro.

Ușurința în utilizare

TotalAV nu este un program foarte intuitiv cu care să funcționeze. Ne-am confruntat cu probleme înainte de a fi instalat programul și setările sunt confuze uneori. Multe dintre funcțiile enumerate în opțiuni sunt disponibile doar sub formă de suplimente, dar sunt prezentate în mod deosebit pentru a vă încuraja să cheltuiți mai mult.

totalav-tablou de bord

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost cât de dificil a fost să găsim proba gratuită a TotalAV. Există, dar nu este menționat nicăieri pe site-ul web sau legat nicăieri. În cele din urmă, am găsit-o prin intermediul unei căutări Google, doar pentru a găsi că nu oferă aproape nici una dintre caracteristicile Antivirus Pro, cel mai ieftin nivel.

În plus, odată ce instalați programul, acesta începe să scaneze automat fără niciun fel de a împiedica pornirea acestuia. După ce a început, nu există nici o modalitate de a o anula. Totuși, este o „scanare inteligentă”, care durează doar câteva minute.

Cu toate acestea, cea mai confuză parte a utilizării TotalAV este descifrarea caracteristicilor disponibile. Câțiva dintre ei au încuietori mari, viu colorate, cum ar fi funcția VPN.

-Totalav blocat

Alte caracteristici, cum ar fi managerul de parole, arată că sunt incluse în abonament până când încercați să le utilizați. Apoi, vă informează că trebuie să actualizați abonamentul sau să cumpărați funcția individuală ca supliment. 

În opinia sa, TotalAV împarte categoriile din programul său de lucru foarte intuitiv. Categoriile se reduc la securitatea internetului, protecția împotriva malware, instrumentele de rapidizare a sistemului, administratorul de parole și setările familiei.

Opțiuni de scanare TotalAV

Opțiunile de scanare asigură un echilibru bun între varietate și simplitate. Există o scanare completă, o scanare inteligentă și o scanare rapidă, similar cu majoritatea programelor antivirus. Există, de asemenea, o scanare personalizată cu o serie de opțiuni, cum ar fi excluderea anumitor fișiere și foldere.

Am efectuat scanările sale pentru a testa viteza și modul de utilizare a procesorului. Scanarea rapidă a durat aproximativ trei minute, ceea ce este standard pentru antivirusuri. Scanarea completă a durat puțin mai puțin de o oră, ceea ce este neobișnuit de rapid.

Din păcate, TotalAV este un porc de resurse. Majoritatea programelor pot dura până la 10% din procesorul computerului, dar ambele scanări au preluat aproximativ 40%. Acest lucru este puternic sesizat și o mare problemă dacă intenționați să folosiți computerul în timpul unei scanări.

Majoritatea antivirusurilor, cum ar fi ESET NOD32 (vezi recenzia noastră ESET NOD32), vor atinge aproximativ 10% din utilizarea procesorului. Această încetinire a avut un impact semnificativ asupra experienței utilizatorului TotalAV.

TotalAV suferă de o varietate de probleme de utilizare, de la apăsarea clară pentru îmbunătățirea abonamentului la câteva caracteristici de calitate a vieții. De exemplu, faceți clic pe mesajul toast – care vă informează când scanarea este completă – nu face nimic. Aceasta nu este o problemă uriașă, dar este un bun indicator al îngrijirilor pe care TotalAV le-a pus în experiența sa de utilizator.

Extensii browser

TotalAV oferă, de asemenea, o extensie de navigare sigură, concepută pentru a vă proteja confidențialitatea în timp ce navigați pe web. Funcția de blocare a anunțurilor este inclusă în această extensie a browserului, precum și o modalitate de a șterge rapid istoricul și cookie-urile.

totalav-safesite

În mare parte, aceste opțiuni de navigare sigură sunt deja integrate în browsere moderne, dar este întotdeauna plăcut când un antivirus le împachetează împreună cu butoane ușor de utilizat. Nu este necesar să plătiți pentru blocarea anunțurilor; consultați recomandările noastre pentru cei mai buni blocanți de anunțuri.

Este important să rețineți că numai cea mai scumpă versiune, TotalAV Total Security, include funcțiile de blocare a anunțurilor. Restul extensiei funcționează bine fără ea, iar dacă cumpărați acest supliment sau actualizați extensia, funcționalitatea se va actualiza automat în consecință.

Cu toate acestea, există atât de mulți blocanți de anunțuri gratuite, care fac acest lucru la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decât blocatorul de anunțuri TotalAV. Este o alegere confuză de a pune această caracteristică în spatele celui mai mare nivel de plată.

Protecţie

Pentru a testa protecția TotalAV, am efectuat-o prin propria noastră suită de testare. Cu toate acestea, testarea în laborator este adevăratul standard de aur, așa că punem mai multă greutate pe aceste rezultate decât pe ale noastre. Laboratoarele testează software-ul antivirus pe mai multe mașini și îl pun prin intermediul celor mai recente malware descoperite, făcând rezultatele mai solide.

Din păcate, TotalAV nu participă decât la unul dintre cele trei laboratoare pe care le privim pentru testare. Aceste rezultate – mai ales atunci când sunt privite peste câteva luni – sunt, în cel mai bun caz, zguduitoare. Testarea noastră practică a confirmat și aceste rezultate.

AV-Test a evaluat TotalAV în decembrie 2019. Acesta a blocat 97,4 la sută din exploatările de zero zile și 99,8 la sută din programele malware răspândite. Deși aceste numere sunt solide, inconsecvența sa de-a lungul lunilor ne-a dat o anumită pauză.

Analizând istoricul testelor sale, în octombrie 2019 TotalAV a blocat doar 57,4 la sută din exploatările din zero zile. Discrepanța dintre octombrie și decembrie se referă, mai ales la luarea în considerare a rezultatelor din august 2019, când TotalAV a ridicat aproximativ 95 la sută.

Acest lucru pare să implice faptul că TotalAV are o protecție solidă de zile zero în timp, dar că atunci când sunt lansate noi exploatări, acesta se străduiește să țină pasul. Cu opțiunile antivirus care blochează până la 100 la sută din exploatările pentru o zi zero, cum ar fi Bitdefender (citiți recenzia noastră Bitdefender), este greu să justificați să aruncați mingea aici.

Din păcate, nici Comparative AV, nici MRG Effitas nu testează deloc TotalAV. Trebuie să ne bazăm pe testele noastre proprii și pe rapoartele diferite ale diferitelor luni ale testelor AV.

Testarea hands-on

Pentru a analiza securitatea TotalAV pentru noi înșine, am folosit două instrumente. Primul a fost AMTSO, sau Organizația de Testare Anti-Malware Standard. Aceasta este o serie de exploatări comune care sunt concepute pentru a fi surprinse de un antivirus.

TotalAV a trecut cea mai mare parte a testelor AMTSO. Cu toate acestea, a eșuat testul bazat pe cloud, precum și un test care a ascuns un virus într-un fișier comprimat, pe care TotalAV nu îl scanează implicit. Cu toate acestea, a prins aproape fiecare format de compresie odată ce am activat această setare. 

De asemenea, nu a blocat pagina de phishing, deși susține că are protecție împotriva phishing. Acesta este un rezultat obișnuit pentru programele antivirus – chiar și pentru cei cu protecție împotriva phishing – așa că este important să înțelegem ce este phishingul și cum să vă protejați.

A doua rundă de teste a fost cu WICAR, o serie de teste pentru vulnerabilitățile comune ale browserului. TotalAV include protecția web, deci este un test excelent despre cât de robuste sunt aceste servicii. Din păcate, TotalAV nu s-a stivuit aici. A blocat doar două dintre cele 13 exploatări.

totalav-blockedsite

În ceea ce privește protecția antivirus, TotalAV nu face nota. Consultați recenzia noastră asupra celui mai sigur software antivirus pentru a vă face o idee despre ce vă puteți aștepta de la protecția de nivel superior.

A sustine

Sistemul de clienți al TotalAV este ciudat. Este complet inaccesibil până când achiziționați un abonament și chiar atunci vă puteți confrunta cu probleme. În cercetarea noastră am găsit două versiuni complet separate ale site-ului de asistență și încă nu suntem siguri care este cea corectă. Cu toate acestea, numărul său mare de tutoriale video sunt destul de unice în antivirusuri.

O parte din sprijinul său care îl diferențiază este serviciul său pentru clienți 24/7. Multe programe antivirus au o versiune a acesteia, unde un bilet poate fi transmis în orice moment, iar cele urgente pot fi gestionate peste noapte. Totuși, TotalAV se mândrește cu un adevărat sistem de asistență telefonic 24/7, 365 de zile pentru orice probleme.

Cu toate acestea, nu are o opțiune de chat live. O serie de concurenți, cum ar fi Sophos Home (consultați recenzia noastră pentru Sophos Home), au înlocuit asistența telefonică cu o opțiune de chat live. Ar fi frumos să le vedem atât pe un antivirus.

Biblioteca sa de tutorial video este de asemenea impresionantă. Majoritatea funcțiilor sale sunt acceptate de un videoclip clar și util. Acesta oferă chiar și o bibliotecă video pentru a permite navigarea ușoară între videoclipuri.

totalav-video

Cu toate acestea, baza de cunoștințe este organizată în mod ciudat, iar videoclipurile nu o îmbunătățesc. Unele dintre ele sunt depășite, direcționându-vă către link-uri care nu mai există. De asemenea, este enervant faptul că nu există nicio modalitate de a verifica pe un bilet de e-mail trimis prin web, doar prin căsuța de e-mail.

Ce ne place

Apreciem, de asemenea, un forum pentru utilizatori, pe care concurenții precum McAfee îl oferă (consultați recenzia noastră pentru McAfee Total Protection). Acestea sunt excelente pentru întrebările rezolvate anterior și fac un utilizator mult mai puțin probabil să aibă nevoie de asistență personală.

TotalAV oferă asistență pentru clienți prin canalul său Twitter, care este comun în zilele noastre pentru programele antivirus, dar este încă apreciat. Dacă nu sunteți confortabil să utilizați telefonul sau nu puteți apela pentru orice motiv, este bine să aveți o opțiune de text care este oarecum în timp real.

În total, TotalAV are câteva caracteristici foarte utile în arsenalul său de sprijin și o mulțime de frustrări. Este greu de justificat locul în care lipsește, cu exemple stelare de asistență antivirus acolo, cum ar fi F-Secure (consultați revizuirea F-Secure pentru mai multe).

Verdictul

Antivirusul TotalAV are câteva idei grozave. Este foarte avansat să includă o suită de instrumente de confidențialitate, pe lângă caracteristicile sale de securitate, iar grija oferită de tutorialele sale video strălucește. Sistemul său unic de adăugare vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea genul de protecție de care aveți nevoie.

Cu toate acestea, pur și simplu nu mai avem prea multe posibilități pentru a recomanda software-ul în general. Este foarte confuz să navighezi și să îți împingi suplimentele în față la fiecare rând, chiar și după ce ai plătit produsul.

Cu toate acestea, totul se reduce la securitate, și TotalAV lipsește cu siguranță acolo. Piața software antivirus este umflată cu produse similare care blochează 95 până la 100 la sută din toate amenințările, cum ar fi Webroot (citiți revizuirea noastră Webroot SecureAnywhere). Există atât de multe opțiuni cu o securitate ridicată, încât rezultatele agitate din testele TotalAV o elimină din funcționare pentru cele mai bune antivirus.

Ce părere aveți despre antivirusul TotalAV? Ți-a fost bine? Spuneți-ne în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me