Sophos Home Review

Sophos Home arată o ofertă bună, dar lipsesc unele dintre funcțiile mai avansate la care ne-am așteptat atunci când testăm atât de mulți concurenți. Totuși, prețul este corect, așa că poate merită să verificați, așa cum veți vedea în această recenzie Sophos Home.


Sophos-slider-1

Sophos-slider-2

Sophos-slider-3

Sophos-slider-4

Anterior

Următor →

Sophos Home este o soluție antivirus pentru cei care trebuie să gestioneze mai multe calculatoare. Are software integrat de monitorizare și filtrare web, precum și o scanare de bază, la un preț foarte accesibil. Cu toate acestea, lipsesc multe funcții de lux pe care le puteți găsi în cel mai bun program de software antivirus.

În această recenzie Sophos Home, ne afundăm adânc în Sophos și descoperim unde reușește și unde eșuează. Vom prezenta caracteristicile oferite, vom derula teste practice și vom investiga rezultatele laboratorului de securitate. După ce vom testa fiecare aspect, vă vom da verdictul nostru.

Dacă aveți nevoie de un antivirus care vă permite să urmăriți și să controlați software-ul său pe mai multe dispozitive simultan, Sophos Home Premium merită foarte bine prețul scăzut. În plus, cu o probă gratuită de 30 de zile, merită să vă verificați singur.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Sophos Home

Caracteristici

Sophos Home este un program foarte ușor de caracteristică, dar acest lucru poate fi un lucru bun în unele cazuri. Proiectarea și componentele Sophos sunt orientate către două piețe de bază: organizații mici și familii. Din această cauză, setul său de caracteristici este limitat, dar robust. Pentru utilizatorii care pot profita de aceste opțiuni, Sophos este o alegere de top.

Cea mai mare caracteristică pe care Sophos o oferă este administrarea sa de la distanță. Fiecare setare de pe aplicația desktop este de fapt un link către site-ul web de gestionare, unde puteți gestiona mai multe dispozitive într-un singur loc. Acest lucru este ideal pentru, de exemplu, rețelele de laborator în care poate fi necesar să monitorizați fiecare computer simultan.

Sophos-dispozitive

Aceasta este o caracteristică excelentă chiar și pentru o persoană cu doar câteva dispozitive. În loc să fiți nevoiți să vă amintiți să vă scanați telefonul, desktopul și laptopul într-o programare obișnuită, puteți seta totul dintr-un singur tablou de bord. De asemenea, puteți revizui orice rezultat fără a fi necesar să accesați fizic dispozitivul respectiv.

Deși multe programe, cum ar fi AVG (consultați revizuirea AVG), vă permit să utilizați mai multe dispozitive, acestea nu au o soluție de administrare unică. Sophos este unic în această privință.

Pe lângă funcțiile de management, Sophos oferă și câteva avantaje de calitate a vieții. Aceasta include protecția webcam-ului, care este un detaliu neobișnuit, dar foarte căutat în protecția antivirus.

Sophos-camera web

O parte din protecția sa se bazează pe un „scor de reputație”. Acest lucru înseamnă că alte computere care rulează Sophos vor identifica dacă un program este rău intenționat sau sigur, iar apoi se vor raporta la Sophos. Apoi, vă va avertiza dacă începeți să descărcați software-ul respectiv și vă va întreba dacă doriți să continuați.

Există o serie de caracteristici pe care utilizatorul modern le așteaptă de la un antivirus, cum ar fi un manager de parole sau o rețea privată virtuală. Sophos Home este limitată în acest sens, spre deosebire de unii dintre concurenții săi. Consultați recenzia noastră Avira pentru un exemplu de instrument care a mers în direcția opusă completă cu funcții.

Cu toate acestea, acest lucru se datorează grupurilor vizate de Sophos. Ca soluție de gestionare a afacerilor, utilizatorii nu sunt așteptați să se conecteze la aplicația desktop și fișierele de rupere. Acest program este destinat pentru manageri să scaneze de la distanță un computer și să schimbe setările pentru a menține angajații în siguranță.

Chiar și cu aceste informații, este încă ciudat că acest antivirus nu are un firewall încorporat. Aceasta pare o caracteristică logică pentru o soluție de afaceri și familie administrată de la distanță pentru a asigura securitatea maximă. Pentru un instrument care include această caracteristică, consultați analiza noastră anti-virus Kaspersky.

Sophos ar avea, de asemenea, mai multă valoare ca produs de consum, cu câteva alte funcții. Unele protecții împotriva furtului de identitate ar merge bine cu protecția sa bancară și ar pune-o în fața pachetului.

Control parental

O altă caracteristică deosebită a Sophos Home este controlul parental (sau de afaceri). Acestea permit proprietarului contului să blocheze orice online, de la conținut inadecvat la site-uri web legate de sport. Aceste site-uri blocate sunt apoi înregistrate pe tabloul de bord web.

Sophos-blockedsite

Setările de filtrare web sunt logice și simple, dar am constatat că nu a funcționat bine în fiecare browser. Firefox și Internet Explorer au funcționat bine, dar Google Chrome a trecut peste aproape fiecare bloc parental fără nici o problemă.

În plus, site-urile web filtrate nu au fost întotdeauna ceea ce ne așteptam. Filtrul „cumpărături”, de exemplu, nu a blocat Amazon sau eBay, dar a blocat Etsy.

Sophos-parentalblock

Această caracteristică nu este foarte obișnuită, dar este un avantaj avantajos pentru o familie sau un manager de echipă atunci când instalează un antivirus pe mai multe dispozitive diferite. Pentru un alt software care oferă aceste controale, citiți recenzia noastră despre McAfee Total Protection.

Prezentare generală a funcțiilor Sophos

Logo Sophos Homehome.sophos.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Nu este obișnuit ca un nivel gratuit al unui antivirus să aibă o limită de dispozitiv. Cu toate acestea, pentru Sophos Home acest lucru are sens. Fiecare dispozitiv este gestionat dintr-un tablou de bord, deci gestionarea mai multor dispozitive simultan este un avantaj major. Cu costul accesibil al Sophos Home Premium, totuși, este cel mai logic să desprindeți versiunea plătită.

Sophos Home Premium este un instrument de management la distanță și protecție pentru companii și familii. Unii concurenți, cum ar fi Avast, vă vor rula cu mult mai mult pe versiunea înaltă (consultați revizuirea Avast Pro pentru a vedea dacă merită banii).

De asemenea, Sophos Home Free lipsește de cele mai multe caracteristici care sunt oferite cu nivelul Home Premium. Protecția împotriva programelor malware (cum ar fi PUA, sau aplicații potențial nedorite) este limitată la versiunea plătită. Această protecție împotriva malware este necesară pentru un antivirus solid.

Concluzia este că Sophos Home Free îi lipsește prea multe caracteristici pentru a merita. Dacă aveți nevoie de protecție la prețuri ieftine, o selecție din cea mai bună listă de antivirus gratuit este o idee mai bună. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de controale parentale sau posibilitatea de a gestiona scanările de la distanță, Sophos Home Premium este foarte accesibil și are ceea ce aveți nevoie.

Ușurința în utilizare

Deși aplicația de desktop pentru Sophos Home nu este într-adevăr destinată să fie utilizată pentru nicio gestionare reală, instalarea și operarea Sophos nu este deloc o problemă. Simplitatea setărilor poate fi plăcută pentru întreținere, dar dezastruoasă în cazul unei infecții grave cu malware.

Instalarea Sophos Home a fost o adiere ușoară. Nu erau necesare conturi, iar link-urile de descărcare atât Sophos Home Premium cât și Free au fost proeminente pe site-ul său web. Cu toate acestea, aplicația a insistat să ruleze o scanare imediat după instalare, fără a putea respinge scanarea decât să o anuleze odată ce a început deja.

Sophos-scanare

Nu este o problemă foarte mare, dar a fost un pic enervant. Am prefera să alegem noi înșine când să rulăm o scanare.

Odată instalată Sophos Home, vă dați seama imediat că aplicația desktop este aproape complet inutilă. Fiecare element de meniu, cu excepția „ajutor”, este de fapt un link către setarea de pe site-ul web. 

După cum am menționat mai sus, acest lucru se datorează faptului că Sophos se așteaptă ca aceste programe să fie controlate de la distanță. Cu toate acestea, ca utilizator final, este neconcordant și lent. Sophos ar trebui să poată conecta în timp real o interfață web cu aplicațiile desktop.

Sophos-tablou de bord

Acestea fiind spuse, interfața de pe site-ul web este foarte intuitivă și simplă de navigat. Pagina principală de stare pentru fiecare dispozitiv include o imagine de ansamblu asupra nivelului actual de protecție antivirus și a celor mai recente activități pe care Sophos le-a preluat pe dispozitiv..

Aceasta poate include scanarea pornită, scanarea anulată, avertismentele părinților au fost ocolite și chiar a încercat accesul la site-urile blocate. Aceasta este o sursă excelentă de informații atunci când nu aveți acces la computerul respectiv.

Sophos-avertizare

Nici una dintre setări nu este prea complicată. Majoritatea sunt comutatoare care pot fi activate și dezactivate, fără alte opțiuni. Chiar și setările avansate din unele opțiuni au fost pur și simplu alte câteva comutatoare.

Sophos-settings

Există o mică explicație a fiecărei setări, dar nu intră în detalii. Ca exemplu, pe computerul nostru de testare, am fost încântați să descoperim că tastatura producea litere și numere aleatorii în loc de ceea ce am tastat. 

Cu toate acestea, am descoperit că aceasta face parte din protecția keyloggerului în cadrul „serviciilor bancare online sigure”. Setarea nu explică deloc modul în care te protejează de keyloggers, așa că era dificil să se stabilească că Sophos o provoca deloc.

Opțiuni de scanare

Sophos într-adevăr împiedică acasă atitudinea simplă, cu o singură dimensiune, cu opțiunile sale de scanare. Există doar „scanare”, care scanează unele părți ale computerului dvs., cel mai probabil porțiunile pe care le vor acoperi alte programe antivirus într-o „scanare rapidă”.

Există, de asemenea, o opțiune ascunsă pentru a scana un disc individual, dar acesta nu este deloc acoperit în documentația programului. Făcând clic dreapta pe un folder individual vă va oferi opțiunea de a-l scana cu Sophos Home. Nu are sens că această caracteristică este ascunsă într-un meniu contextual.

Din fericire, opțiunea de scanare unică nu durează mult până la finalizare și nu este prea grea pe un computer. Scanarea a scăzut doar computerul nostru de testare, de la 10% procente la 35 până la 40%. Acest lucru era vizibil, dar deloc inutilizabil.

De asemenea, a durat doar câteva minute, ceea ce reprezintă o viteză acceptabilă pentru o scanare rapidă și a remarcat cookie-urile de urmărire pe toate malware-urile pe care le-a găsit.

Protecţie

Sophos Home nu are aproape deloc o testare riguroasă. Ne-am descurcat singuri cu pasul său și s-a descurcat destul de bine pe propriile teste, atât timp cât folosisem browserul de testare corect. Cu toate acestea, testele de laborator sunt adevărat standard de aur, așa că este vorba de faptul că sunt atât de depășite. .

Cel mai recent test pe care l-am putut găsi a fost raportul AV-Test din decembrie 2017. Spre creditul lui Sophos Home, a trecut cu ușurință fiecare test. Acesta a blocat 100 la sută din malware-uri răspândite și nu a avut deloc falsuri pozitive. 

În plus, descărcarea aplicațiilor utilizate frecvent a fost semnificativ mai rapidă cu Sophos decât media industriei. În timp ce cele mai frecvente programe de protecție împotriva programelor anti-malware au încetinit computerul de test cu 14 la sută la descărcarea aplicațiilor, Sophos l-a încetinit cu un procent. Când a fost vorba de copierea fișierelor, încetinirea lui de opt procente a fost la fel cu media industriei.

Cu toate acestea, Sophos nu a beneficiat atât de bine la testul său de protecție din noiembrie 2016 cu AV-Comparatives. Deși a blocat 96,2 la sută din amenințări, de fapt a fost efectuată în treimea inferioară a programelor antivirus testate. S-a aflat mult în spatele juggernaut-urilor populare, cum ar fi Bitdefender (citiți recenzia noastră pentru Bitdefender).

Sophos a abandonat în principal rata de compromis. Deși pozitivele sale false au fost acceptabil de scăzute, a căzut victimă unui număr mult mai mare de malware decât majoritatea celorlalte programe testate în același timp. Este deosebit de palidă în comparație cu F-Secure (consultați recenzia noastră F-Secure pentru a afla mai multe).

Certificare MRG

În setările lui Sophos Home, puteți vedea că aceasta protejează protecția bancară drept „certificată de MRG Effitas”. Aceasta este o afacere destul de mare printre programele antivirus; aproximativ o treime din programe nu reușesc această certificare și este un lucru despre care merită să te lauzi.

Sophos-onlinebanking

Din păcate, după ce am luat legătura cu Sophos, am descoperit că acestea nu sunt certificate în realitate prin Certificarea Online Banking a MRG Effitas. În schimb, MRG Effitas a evaluat serviciul Sophos Intercept X în februarie 2018. Sophos Home folosește acest serviciu, astfel încât un rezultat pozitiv la această evaluare a protecției endpoint indică lucruri bune pentru antivirus. 

Când am întrebat-o pe Sophos despre certificare, ne-au spus că o vor elimina de pe site-ul lor web, deoarece este „nu cel mai actualizat”. Cu toate acestea, potrivit cercetărilor noastre, nu a existat nicio certificare în niciun moment, așa că suntem bucuroși să vedem că își vor actualiza site-ul pentru a elimina această asigurare..

Pentru a fi corect, în evaluarea MRG Effitas, Sophos a blocat aproape 100 la sută din malware și a avut foarte puține false pozitive, dar a fost depășit în această categorie de concurenți puternici, precum Trend Micro (citiți recenzia noastră Trend Micro Antivirus +). Este un rezultat impresionant, dar nu tocmai o certificare bancară.

Testarea hands-on

Testarea noastră practică a fost un pic mai bună pentru Sophos Home. Pentru început, l-am derulat prin suita de teste Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO). Singurul test pe care nu a reușit a fost testul de phishing, ceea ce are sens, deoarece nu oferă protecție împotriva phishing (aflați ce este phishing-ul și de ce aveți nevoie de protecție împotriva acestuia).

Interesant, nu a blocat tot malware-ul în același mod. Sophos funcționează parțial pe un „scor de reputație”, ceea ce înseamnă că un fișier sau o adresă URL cu un scor de reputație mai mic vor arăta un avertisment care recomandă utilizatorului să nu îl descarce. 

Deși majoritatea fișierelor au fost blocate direct, câțiva pur și simplu ne-au recomandat să nu continuăm, din cauza scorului de reputație scăzut.

De asemenea, am rulat Sophos prin testele de exploatare web ale WICAR. Aceste teste sunt concepute pentru a rula câteva exploatări web comune pe browserul dvs. și pentru a verifica dacă protecția împotriva malware este suficient de robustă pentru a le bloca.

Rezultatele de aici depindeau în totalitate de browserul pe care l-am folosit. În Google Chrome, Sophos a blocat doar două dintre cele 13 adrese URL rău intenționate. Pe Internet Explorer, acesta a blocat 10. Totuși, este destul de comun să nu blocați fiecare exploatare web. Pentru un exemplu de antivirus care a trecut de toate cele 13, consultați recenzia noastră ESET NOD32.

Deși Sophos Home a obținut rezultate solide la testele de laborator la care a participat, sunt doar un pic prea vechi pentru a fi de încredere. Testele noastre practice au fost totuși solide, ceea ce a indicat că Sophos este o protecție destul de fiabilă. Dacă sunteți în căutarea unui antivirus care vă va proteja de cele mai multe programe malware, consultați modul nostru de completare a celui mai sigur antivirus.

A sustine

Diferența dintre utilizatorii plătiți și utilizatorii gratuit este foarte mare atunci când vine vorba de serviciul clienți Sophos Home. Deși utilizatorii gratuite au acces doar la o bază de cunoștințe pre-scrisă, utilizatorii plătiti se pot bucura de servicii de e-mail și chat live. Cu toate acestea, chiar și aceste servicii nu sunt 24/7.

Sophos-suport

Ca utilizator al aplicației Sophos Home Free, veți avea acces numai la baza de cunoștințe. Aceasta este o problemă agravată de faptul că articolele nu acoperă deloc experiența utilizatorului. În schimb, se concentrează mai ales pe instalare și configurare și răspund la foarte puține întrebări despre program, cum funcționează și ce caracteristici oferă.

După ce sunteți membru plătit, veți avea acces la asistența de e-mail bazată pe bilete și la asistența de chat în direct între 8 și 20:00. EST. Deși serviciul pentru clienți nu este 24/7, a fost relativ rapid și precis atunci când ne-a răspuns întrebărilor. Am trimis un bilet în afara orelor de lucru pentru a testa cât a durat un răspuns. Un bilet trimis la ora 21 p.m. a fost răspuns la amiază a doua zi.

Pe lângă canalele tradiționale de asistență, Sophos menține activ și un cont Twitter. Acest lucru necesită un pic din povara bazei de cunoștințe pentru utilizatorii liberi. Cu toate acestea, nu suportă regii, cum ar fi Panda Security (citiți recenzia noastră pentru Panda Security).

Verdictul

Sophos Home este într-adevăr genul de antivirus de care aveți nevoie sau nu aveți. Dacă aveți un singur computer pe care să-l protejați și nu aveți nevoie de funcția sa de gestionare la distanță, există nenumărate alte programe antivirus cu un set de funcții mai robust, care vă oferă posibilitatea de a șterge în siguranță un fișier pentru totdeauna sau de a vă gestiona toate parolele simultan..

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o caracteristică care vă permite să gestionați o serie de dispozitive, Sophos Home este unul dintre puținele programe antivirus de calitate pentru consumatori care îl oferă. Cu un preț foarte scăzut comparativ cu concurenții săi, este o alegere excelentă dacă puteți profita de acele aspecte ale software-ului.

În ceea ce privește securitatea pură, protecția Sophos Home lipsește în comparație cu concurenții, cum ar fi Webroot (citiți mai multe recenzii pentru Webroot SecureAnywhere). Faptul că nu a participat la niciun test de laborator recent este îngrijorător, iar alegerea sa de a solicita certificarea bancară MRG Effitas atunci când nu o are, este foarte importantă.

Asistența sa pentru clienți lasă, de asemenea, mult de dorit pentru un produs de consum, care va fi folosit non-stop și nu doar în timpul programului de lucru. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți un utilizator gratuit, deoarece sunteți relegat aproape în întregime la asistența socială.

Ce părere aveți despre Sophos Home? Este soluția pentru nevoile dvs. antivirus? Spuneți-ne în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me