Revizuirea Webroot SecureAnywhere – Actualizată în 2020

Webroot SecureAnywhere Review

Webroot SecureAnywhere este o soluție antivirus rapidă și eficientă, care se mândrește cu unele dintre cele mai eficiente măsuri de securitate pe care le-am văzut. Deși nu este perfect, interfața ar putea folosi unele modificări pentru unul singur, este un pretendent puternic pentru atenția majorității oamenilor. Citiți recenzia noastră completă pentru detalii.


Webroot-Slider1

Webroot-slider2

Webroot-slider3

Webroot-slider4

Anterior

Următor →

Webroot este în joc antivirus de aproape 15 ani, iar experiența sa arată. Este unul dintre cele mai rapide antivirusuri de acolo și prețul său este competitiv. Suntem în special fani ai unora dintre caracteristicile sale unice, precum modul sandbox.

Cu toate acestea, am considerat că este confuz să navighezi, mai ales când vine vorba de opțiunile sale de asistență pentru clienți. Există o mulțime de locuri în antivirus unde un pic de atenție la detalii ar merge mult. Pe lângă aceste probleme, testarea sa de securitate este îngrijorător.

În această revizuire antivirus Webroot, vom trece de avantajele și dezavantajele alegerii acestui program în detaliu. Vom oferi programului un test hands-on, vom analiza toate caracteristicile sale și chiar vom pune asistența clienților la test. În cele din urmă, vă vom da verdictul nostru: merită să cumpărați?

În trecut, Webroot a fost pe lista noastră cu cele mai bune programe antivirus. Cu toate acestea, lipsa testării sale de laborator și canalele confuze de asistență pentru clienți pot împiedica să ajungă din nou pe listă. Dacă viteza și accesibilitatea sa vă atrag, dvs. proba de 14 zile gratuite este o alegere excelentă pentru a încerca singur.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Webroot SecureAnywhere

Caracteristici

Pentru o descărcare atât de mică – venind la doar 5 MB – Webroot are o cantitate uriașă ambalată în antivirusul său. Funcțiile de securitate incluse depășesc ceea ce oferă majoritatea antivirusurilor, punându-l în fața concurenților. Modul său sandbox este, de asemenea, un plus stelar la un antivirus.

Secțiunea „securitate PC” a aplicației are toate caracteristicile dvs. de bază antivirus. Aceasta include protecția în timp real, un scut web și chiar un firewall. Este plăcut să vezi un firewall inclus, deoarece multe antivirusuri nu au unul deloc, cum ar fi Avira (citiți recenzia noastră pentru Avira).

În cel mai scump nivel al său, Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, primești și spațiu de stocare în cloud. Aceasta include 25 GB stocare de rezervă pentru dispozitivele dvs. pe serverele cloud proprii ale Webroot. Funcționalitatea de curățare a discurilor Webroot este disponibilă numai pe acest nivel.

Webroot pune o răsucire unică pe instrumentul său de tocat fișierele. În loc să deschideți programul, puteți activa cu ușurință o setare care vă permite să faceți clic dreapta pe un fișier și să o ștergeți complet.

Webroot-secureerase

Când ștergeți un fișier din computer, spațiul pe care l-ați ocupat în memorie este lăsat singur până când este nevoie din nou. Concasoarele de fișiere, cum ar fi Webroot, vor suprascrie acel loc în memorie, spălând complet fișierul de pe computer..

Scutul de identitate

Scutul de identitate al Webroot funcționează în fundal și este legat de protecția sa web și phishing. Acesta va bloca site-urile web care vă fură datele, precum și vă va proteja de site-urile compromise și care rulează scripturi dăunătoare.

Webroot-identitate

Aceasta este o idee bună pentru a vă menține în siguranță online, dar este întotdeauna o idee bună să vă mențineți protejat. Consultați sfaturile noastre pentru a preveni furtul de identitate pentru mai multe modalități de a vă păstra datele în siguranță.

Deși acest scut de identitate este excelent în general, este nefericit faptul că Webroot nu are nimic specific pentru site-urile bancare, cum ar fi Bitdefender (citiți recenzia noastră Bitdefender). Această protecție de identitate ar putea fi îmbunătățită cu ajutorul unui browser complet securizat.

Manager de parolă

În nivelul Internet Security Plus și mai sus, Webroot se încorporează într-un manager de parolă împreună cu protecția sa antivirus. Acest manager de parole nu este creat de Webroot, ci oferit printr-un parteneriat cu LastPass.

Pentru o completare completă a funcțiilor LastPass și dacă merită abonamentul LastPass Premium oferit cu Webroot, aruncați o privire la recenzia noastră LastPass. Ne place planul său gratuit, dar preferăm planurile plătite ale altor manageri de parole.

LastPass Premium nu este în top lista noastră de cei mai buni manageri de parole, dar colaborarea cu Webroot este o alegere solidă dacă ar trebui să încorporați mai degrabă protecția antivirus și parola..

SafeStart Sandbox

Una dintre caracteristicile definitorii ale Webroot este instrumentul său pentru sandbox. Acest lucru nu este oferit în multe antivirusuri (de exemplu, vezi Protecția împotriva amenințărilor cu ZoneAlarm Antivirus) și nu suntem siguri că suntem siguri de ce. Este un instrument incredibil de util pentru investigarea unei aplicații potențial nesigure.

Webroot-Sandbox

După ce alegeți executabilul pe care doriți să îl testați, puteți rula programul în mod normal sau într-un set de condiții specifice. De exemplu, poate contul dvs. de utilizator de bază este administrator și ați dori să vedeți cum acționează programul dacă are acces la un cont de admin.

Webroot va lansa apoi programul în timp ce vă va oferi jurnalele exact ce încearcă să facă. Aceste jurnale sunt greu de înțeles pentru utilizatorii obișnuiți, dar sandbox-ul va bloca programul să facă nimic rău pentru computer.

Autentificare cu doi factori

Securitatea contului Webroot este oarecum incomodă, dar este excelent dacă aveți programe malware care încearcă să vă conecteze la contul dvs. Primul obstacol este a doua parolă pe care trebuie să o setați la crearea unui cont.

Pagina de autentificare vă va solicita două caractere din acea parolă, cum ar fi primul și al șaselea caractere. Acesta este un mod neobișnuit de a verifica contul cuiva, dar este apreciat.

Webroot-2fa

Pe lângă această ofertă de securitate, Webroot acceptă autentificarea tradițională în doi factori sau 2FA. 2FA este un sistem care cere utilizatorului să se autentifice folosind atât parola, cât și un cod unic.

Deși 2FA poate fi implementat folosind mesaje text, e-mailuri sau apeluri telefonice, Webroot a ales jetonul software. Când vă configurați 2FA, scanați un cod QR în aplicația 2FA la alegere (dacă nu sunteți sigur pe care să o utilizați, consultați cele mai bune aplicații 2FA). Apoi aveți un cod care se schimbă regulat și introduceți codul împreună cu parola.

Acest nivel de securitate este neobișnuit într-un antivirus, dar este un plus minunat. Împiedică pe oricine să se conecteze la contul dvs., cu excepția cazului în care aveți telefonul în mână. Acest lucru împiedică hackerii sau software-ul rău intenționat să modifice de la distanță setările contului.

Prezentare generală a caracteristicilor Webroot SecureAnywhere

Logo Webroot SecureAnywherewww.webroot.com

Începe de la 417 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Tarifarea site-ului Webroot este destul de accesibilă, deși nu este la fel de ieftină ca concurenții, cum ar fi Norton (vezi prezentarea noastră de securitate Norton). Deși adaugă câteva funcții interesante la cel mai înalt nivel, Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, vă recomandăm să accesați una de mai jos și să completați cu aplicații terțe.

Deși poate fi un pic mai scump să obțineți aceeași cantitate de stocare de la unul dintre cei mai buni furnizori de stocare cloud, calitatea pe care o veți obține va fi probabil mai mare și chiar și la cele mai scăzute niveluri veți putea să vă depozitați întregul hard conduce pe nor.

Nu recomandăm baza de bază Webroot SecureAnywhere AntiVirus, pur și simplu datorită lipsei de dispozitive suplimentare. Toată lumea are un smartphone în aceste zile și trebuie să obțineți securitate nu doar pe desktop, ci pe toate dispozitivele.

Următorul nivel, Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus, oferă aplicații mobile, precum și o limită de trei dispozitive. Accesibilitatea sa îl face să fie locul dulce. Veți avea o mulțime de spații de wiggle în buget pentru a verifica furnizorii de stocare în cloud, cum ar fi alegerea noastră favorită gratuită, pCloud (consultați mai multe detalii despre pCloud).

Deși Webroot nu are un plan gratuit – spre deosebire de antivirusuri cum ar fi AVG (citiți prezentarea noastră antivirus AVG) – are o probă gratuită de 14 zile pe care o puteți folosi pentru a vedea dacă programul funcționează pentru dvs..

Ușurința în utilizare

În general, Webroot este ușor de utilizat. Există câteva denivelări în drum, dar nu ne-am străduit prea tare să găsim fiecare caracteristică și setare. Cu toate acestea, interfața de utilizator îngroșată a cauzat unele probleme și nu am fost impresionați de lipsa de atenție la detalii.

Site-ul Webroot este ușor de navigat și instalat. Ne-a părut enervant faptul că programul antivirus a fost scanat imediat ce a fost descărcat, fără să existe nicio opțiune de anulare a acestuia. Am mai văzut asta cu antivirusuri, cum ar fi Sophos Home, dar nu devine niciodată mai puțin enervant.

Fiecare serviciu este listat pe pagina principală a Webroot, cu setări mai detaliate disponibile dacă faceți clic pe ele. Aceasta este o vedere foarte compactă, dar poate părea un pic aglomerată. De exemplu, Trend Micro Antivirus + are un aspect similar, dar reușește să pară simplu.

Webroot-opțiuni

Cu toate acestea, fila Securitate PC nu are opțiuni de planificare sau de scanare în meniul de setări. Acest lucru ar fi mult mai puțin confuz dacă Webroot ar grupa fiecare pagină după caracteristică, în loc să încerce să o încadreze pe toate.

Aparent, Webroot și-a actualizat portalul web fără a actualiza aplicația în consecință. Fiecare secțiune are un buton „Aflați mai multe”, dar toate se conectează la aceeași pagină de pornire, mai degrabă decât la pagina de funcții relevantă.

Aceasta nu este o problemă uriașă, întrucât pagina de pornire include link-uri către fiecare caracteristică, așa că ai într-adevăr un singur clic în plus. Cu toate acestea, lipsa atenției la detalii în programele antivirus poate fi un semn preocupant.

Interventia omului

Pagina „site-ul web blocat” al Webroot este dincolo de majoritatea altor antivirusuri. Aveți posibilitatea de a marca un site ca fiind sigur, ceea ce înseamnă că un om va verifica dublu dacă trebuie sau nu blocat și, dacă nu este o amenințare, acea persoană îl va debloca în mod implicit pentru toți cei care utilizează Webroot.

Webroot-blockedpage

Atenția la detalii lipsește și pe această pagină. Drepturile de autor sunt din 2019, deși Webroot a lansat până în prezent două versiuni ale programului în 2020.

Securitatea aplicațiilor

Parola și protecția captcha a aplicației în sine este una dintre opțiunile Webroot mai puțin ușor de utilizat, dar mai sigure. Acestea sunt întotdeauna o idee grozavă, deoarece primul lucru pe care îl face un virus este dezactivarea sau preluarea oricărui software antivirus instalat.

În mod implicit, protecția prin parolă este dezactivată, dar protecția captcha este activată. Aceasta înseamnă că dacă schimbați setările critice, cum ar fi programul de scanare, vi se va solicita să completați o captcha pentru a confirma modificările.

Webroot-captcha

Ambele setări sunt puțin incomode, dar inconvenientul merită pentru o protecție suplimentară. Dacă un virus vă poate dezactiva imediat antivirusul, atunci aveți probleme dacă nu vă protejați altfel programul.

scanarea

Webroot scanează computerul dvs. în fiecare zi, în jurul orei 10 a.m. Acest lucru este enervant, mai ales într-un moment al zilei, când majoritatea oamenilor vor folosi computerul. Cu toate acestea, Webroot poate scăpa de acest lucru din cauza impactului scăzut al scanărilor sale asupra unui dispozitiv.

Din perspectiva experienței utilizatorului, acesta este locul în care Webroot strălucește. Protecția sa bazată pe cloud înseamnă că scanările sale nu sunt efectuate de computerul pe care este pornit, ci de serverele sale. Acest lucru vă permite să utilizați computerul fără probleme în timp ce o scanare este în desfășurare.

Opțiunile de scanare antivirus sunt de bază, dar conțin fiecare opțiune de care aveți nevoie realist: scanare rapidă, scanare completă, scanare personalizată și „scanare profundă”, care include scanarea rootkit-urilor și troienilor..

Pentru a testa performanța sa, am rulat fiecare dintre scanări, cu excepția scanării personalizate. Scanarea rapidă ne-a oferit un vârf vizibil al procesorului, cu aproximativ 30% mai mare la vârful său. Totuși, s-a terminat în 15 secunde, ceea ce face ca acel vârf să nu fie chiar relevant.

Webroot-completedscan

Opțiunea de scanare completă ne-a avertizat că utilizatorul mediu nu va avea niciodată nevoie de el. CPU a crescut chiar și mai mult, cu o valoare maximă de aproximativ 50 la sută, dar în medie a avut o creștere de 20 la sută în utilizarea procesorului. Aceasta a durat cel puțin 8 ore pentru a fi finalizată.

Scanare amanuntita

„Scanare profundă” este modul de scanare implicit pentru Webroot. În loc să scaneze un fișier complet, Webroot va trimite o semnătură a fișierului către serviciile sale cloud și va arăta mai adânc doar dacă nu este deja găsit pe serverele sale. Acest lucru face ca această metodă de scanare să fie redusă din resurse și rapidă.

Scanarea profundă se concentrează exclusiv pe programele care se derulează în prezent și pe ceea ce se poate derula în viitorul imediat. Acest proces poate lăsa temporar un virus inert pe computer, dar protecția sa în timp real blochează virusul să efectueze orice.

Procesul de scanare a durat doar 50 de secunde. A folosit o bucată bună a procesorului nostru în timpul vârfurilor – până la 40 la sută la maximum – dar nu este vorba despre o scanare care durează mai puțin de un minut.

Protecţie

Pentru a testa capacitățile de protecție ale Webroot, le-am efectuat prin teste proprii pe dispozitivele noastre. De asemenea, am colectat rezultatele testelor de laborator. În general, testarea în laborator este o modalitate mai bună de a judeca protecția decât utilizarea personală, așa că punem mai mult accent pe cei din clasamentul final.

Acoperirea testelor Webroot este destul de rapidă. Unul dintre laboratoarele pe care ne bazăm, AV-Comparatives, nu a revizuit software-ul din 2012, deci nu am putut folosi rezultatele acestuia. AV-Test a revizuit Webroot recent, dar ultima recenzie înainte de aceasta a fost în 2013.

Webroot nu a avut rezultate bune în raportul AV-Test din iunie 2019. Antivirusul a fost cu mult sub media industriei în blocarea exploatațiilor de zero zile și a avut un număr foarte mare de falsuri pozitive. Cu toate acestea, antivirusul nu a încetinit prea mult computerele de laborator, iar protecția sa împotriva malware-ului răspândit era la fel cu media industriei.

MRG Effitas

Laboratorul final pe care îl consultăm este MRG Effitas, care a testat ultima dată Webroot în cadrul evaluării sale de 360 ​​de grade din T3 2018 & Certificare. Deși acum are un an și jumătate, numărul de corecții indică faptul că nu a existat o corecție majoră din acest raport.

MRG Effitas a oferit Webroot o certificare de nivel 2, cea mai mare pe care o oferă. Acesta a ratat doar 0,3 la sută din malware și a blocat fiecare exemplu de ransomware și malware financiar. Cu toate acestea, nu s-a descurcat bine la blocarea programelor publicitare și a fost învins de concurenți, cum ar fi Avast (a se vedea recenzia noastră Avast pentru mai multe).

Cu toate acestea, Webroot a ieșit în top în testul de performanță. Acesta a bătut fiecare concurent printr-o marjă largă, cimentându-și locul ca un antivirus rapid și eficient.

MRG Effitas a pus și Webroot prin simularea sa bancă dură în trimestrul II 2018. Acesta a fost certificat ca sigur de utilizat pentru activități bancare, blocând toate malware-urile financiare și trecând testul botnet. Mai puțin de jumătate din antivirusurile testate au fost certificate.

Nu a reușit testul simulatorului, atunci când codul rău intenționat este injectat într-o pagină bancară, dar foarte puține dintre antivirusurile din test au trecut. Fiecare antivirus care a trecut a avut o funcție sigură de browser, dar doar a avea unul nu a fost suficient. De exemplu, Kaspersky a eșuat și acest test, deși are un browser securizat (consultați recenzia noastră anti-virus Kaspersky).

Testarea hands-on

Având în vedere istoricul istoric al testării Webroot, am vrut să ne asigurăm să punem mâna pe noi înșine antivirus și să facem unele testări. Pentru a finaliza aceste teste, am folosit Anti-Malware Testing Standards Organization – sau AMTSO – și WICAR, un site web de testare prin exploatare web.

Webroot a fost impresionant în aceste teste. În primul rând, a blocat întregul site web WICAR ca fiind un software rău intenționat, pe care nu l-am mai văzut. Este corect, având în vedere că întregul scop al site-ului este de a simula în mod sigur exploatările web.

De asemenea, a reușit să blocheze toate cele 13 exploatări web, iar 12 dintre ele au venit cu mesaje grațioase de eroare care ne permit să știm de ce pagina a fost blocată. Acesta este un pas în plus frumos, deoarece multe antivirusuri vor bloca aceste exploatări fără să le spună vreodată utilizatorului de ce pagina nu s-a încărcat.

Performanța Webroot la testele AMTSO a fost la fel de impresionantă. A blocat chiar pagina de phishing, ceea ce este neobișnuit chiar și în rândul antivirusurilor care pretind protecție împotriva phishing. Când am testat fișierele comprimate, ne-a permis să descărcăm atât fișierele ZIP, cât și cele RAR.

Cu toate acestea, aceasta a fost o alegere intenționată de Webroot, nu o supraveghere. Dacă malware-ul ar fi încercat să dăuneze efectiv dispozitivului de testare, acesta ar fi fost blocat de protecția sa în timp real. Ambele fișiere au fost eliminate în următoarea scanare pe care am rulat-o, așa cum era de așteptat.

În general, performanța Webroot în testarea noastră practică a fost atât de puternică încât considerăm că este confuz că testele sale de laborator sunt atât de depășite. Ne-ar plăcea să vedem testarea actualizată în program, mai ales că protecția bazată pe cloud are capacitatea de a evolua în timp.

A sustine

Suportul Webroot este destul de robust, dar are câteva aspecte care îngreunează navigarea. În cazul în care compania poate elimina punctele de durere, acest sistem i-ar întrece pe majoritatea concurenților săi.

La fel ca multe alte antivirusuri, Webroot nu a făcut o treabă excelentă pentru a se asigura că legăturile din programul său se potrivesc cu căile sale actualizate ale site-ului. Există un link pentru a avea acces la asistența clienților în aplicație, dar vă trimite la o pagină clar depășită.

Cu toate acestea, dacă accesați asistența pentru clienți prin intermediul site-ului său web, ajungeți pe pagina corectă, cu aspect clar. Ar fi minunat dacă programul v-a direcționat aici când ați avut o problemă sau v-ați permite să depuneți un bilet din program.

webroot-suport

Am menționat atenția Webroot de a detalia de câteva ori pe parcursul acestei analize antivirus și acesta este doar un alt exemplu. Compania a avut timp să își actualizeze pagina de asistență, dar nu a considerat că toate locurile care leagă portalul de asistență trebuie să fie, de asemenea, actualizate.

Baza sa de cunoștințe este de asemenea confuză pentru a naviga. În loc să vă prezinte o listă de opțiuni și să vă permită să navigați în meniuri și să determinați ce aveți nevoie, trebuie să discutați cu un bot de chat.

După ce îi spuneți care este problema, botul de chat vă va oferi articole relevante despre bazele de cunoștințe. Acest lucru este dureros pentru că nu aveți idee câte articole există pe un subiect, deoarece nu le puteți vedea pe toate. Puteți vedea doar ce credeți că botul vă poate dori.

Acesta arată ca suportul pentru chat, care este oferit de unele antivirusuri, cum ar fi McAfee (consultați recenzia noastră McAfee Total Protection). Cu toate acestea, din moment ce nu te-ai conectat niciodată la un om, poți merge în cercuri la nesfârșit.

Webroot are, de asemenea, un forum comunitar, care în mod ciudat are și propria versiune a unei baze de cunoștințe. Forumul este activ, angajații monitorizându-l și răspunzând zilnic. De asemenea, compania face reclamă pentru Twitter și Facebook, precum și o serie de tutoriale video.

Webroot video

Dacă toate opțiunile de mai sus nu funcționează, Webroot oferă și un sistem de ticketing 24/7 și o linie telefonică oferită în timpul programului de lucru. Apreciem întotdeauna antivirusurile care nu renunță la asistența telefonică, deși este mai scump de întreținut.

Am constatat, de asemenea, că răspunsul Webroot este lipsit de timp. După ce am trimis un bilet în dimineața zilei de săptămână, nu am primit niciun răspuns toată ziua. Acest lucru este neobișnuit și decontabil.

Verdictul

Webroot este o alegere solidă pentru un antivirus dacă sunteți la buget, dar aveți nevoie de mai mult de unul dintre cele mai bune antivirus gratuit. Este accesibil și rapid, ocupând aproape niciun spațiu pe computer. Ne-a impresionat în mod deosebit opțiunile de autentificare cu doi factori și funcția sa pentru sandbox.

Cu toate acestea, suntem preocupați de rezultatele slabe ale testelor de laborator. În climatul antivirus în care ne aflăm acum, aproape fiecare antivirus funcționează admirabil la testarea laboratorului, iar adevărata diferență se datorează caracteristicilor. Având în vedere aceste informații, este greu de recomandat unul dintre puținele antivirusuri care au lipsit efectiv în laborator.

Aveți propriile experiențe cu Webroot? Ce părere aveți despre antivirus? Spuneți-ne în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map