Revizuirea ESET NOD32 – Actualizată în 2020

ESET NOD32 Review

Deși nu este cel mai plictisitor dintre nume, ESET NOD32 este un puternic instrument antivirus. Inițial destinată întreprinderilor, a intrat recent doar pe piața consumatorilor și, prin urmare, pare cel mai potrivit pentru persoanele care doresc o experiență de muncă. Citiți recenzia noastră completă NOD32 pentru mai multe.


best-antivirus comentarii

ESET protejează utilizatorii de peste 30 de ani cu tehnologia sa NOD32. Pe vremea sa, puternicul antivirus a atras aprecierile Canon, Honda, T-Mobile și multe altele. Protecția sa sigură a afacerilor s-a mutat pe piața consumatorilor, ceea ce înseamnă că există diferiți oponenți pentru a face față.

În această revizuire ESET NOD32, vom testa antivirusul casnic și vom compara rezultatele noastre cu rezultatele laboratorului pentru a vedea cât de bine funcționează. Vom vorbi despre caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, protecție și asistență înainte de a da verdictul nostru.

NOD32 este decent în toate planurile. Se pune accentul pe caracteristicile de securitate care justifică prețul ridicat. Rezultatele laboratorului sunt bune, deși nu sunt de nivel superior, iar capacitatea de utilizare nu este la fel de puternică ca și alte antivirusuri. Chiar și așa, se poate plimba alături de cel mai bun software antivirus, rămânând scurt în câteva categorii.

Interfață ESET NOD32

Scanare direcționată ESET NOD32

Setări de protecție ESET NOD32

Configurare avansată ESET NOD32

Suport ESET

Anterior

Următor →

Alternative pentru ESET NOD32

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

NOD32 este baza celorlalte pachete oferite de ESET. Ca atare, cele mai multe caracteristici sunt centrate în jurul construirii unei platforme sigure, fără a adăuga clopote și fluiere. Rețelele virtuale private de pachete și administratorii de parole care vin cu pachete antivirus premium, de obicei, nu sunt bune, așa că nu suntem supărați de omiterea lor.

ESET atacă malware din câteva unghiuri. Există un antivirus de bază care protejează împotriva amenințărilor cunoscute și a fișierelor care se comportă suspect. În plus, are un exploit blocker conceput pentru a combate atacurile făcute pentru a obține antivirusuri anterioare, protecția ransomware și protecția împotriva atacurilor bazate pe script pentru securitatea browserului.

Caracteristica noastră preferată este scanerul unificat Extensible Firmware Interface, care vă poate transforma sistemul înainte de a porni în Windows. Dacă un atac reușește să preia UEFI, adică virusul nu trăiește pe desktop, atunci repornirea și reformatarea nu îl vor elimina. Această scanare de pornire caută probleme înainte de încărcarea Windows, astfel încât să puteți prinde cel mai adânc malware.

Obțineți un manager de dispozitiv dacă utilizați un plan cu mai mulți utilizatori. Pentru NOD32, este folosit pur și simplu pentru a vă gestiona dispozitivele și a vizualiza licențele. Planurile premium au mai multe funcționalități.

Manager de dispozitive ESET NOD32

Caracteristicile premium ale ESET

Utilizatorii Internet Security și Smart Security pot accesa controale antifurt și parentale în managerul de dispozitiv. Anti-furt vă urmărește dispozitivele în cazul în care se pierd. Puteți vedea locația lor, trimite un mesaj către oricine are și monitoriza activitatea străină.

Securitatea Internet are multe alte caracteristici de protecție, bazate pe baza solidă pe care NOD32 o stabilește. Primul este un browser bancar securizat care separă desktopul normal de cel bancar. Dacă utilizați browserul dvs. normal, ESET vă protejează în mod pasiv plățile.

Alte caracteristici de protecție includ un firewall personal, protecția împotriva atacurilor de rețea și monitorizarea botnetelor. Dintre lot, ne place cel mai mult protecția botnet, deoarece aceste fiare sunt printre cele mai mari amenințări de securitate cibernetică de astăzi.

Smart Security aduce două caracteristici suplimentare: un manager de parole și un criptor de fișiere. Puteți cripta orice fișier, folder sau suport amovibil, adăugând un alt strat de protecție ransomware.

Administratorul de parole este mai bun decât cel mai mult inclus cu antivirusuri, dar încă nu îndeplinește criteriile stabilite în lista noastră de cele mai bune manageri de parole. Vă recomandăm să treceți peste această opțiune și să folosiți un manager, cum ar fi Dashlane (citiți recenzia Dashlane).

Prezentare generală a caracteristicilor ESET NOD32

Logo ESET NOD32www.eset.com

Începe de la 333 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

ESET își construiește gama pe infrastructura NOD32. Din această cauză, veți primi același antivirus, protecție ransomware și scanare bazată pe cloud pe orice plan pe care îl alegeți. Există caracteristici suplimentare de protecție pe securitatea internet și securitatea inteligentă, dar elementele de bază rămân aceleași.

NOD32 este cel mai ieftin punct de intrare. Obțineți antivirus de bază pentru unul sau cinci aparate Windows. ESET percepe 10 USD pe dispozitiv în plus față de rata inițială, în loc să crească numărul de dispozitive în pași, după cum am văzut cu alte antivirusuri. Puteți plăti pentru numărul exact de dispozitive pe care trebuie să le protejați.

NOD32 vs Restul

Din păcate, veți plăti mai mult pentru aceste dispozitive. Norton Basic, un singur plan Windows, este cu 10 dolari mai ieftin pentru un an (citiți recenzia noastră pentru Norton Security). Totuși, Norton nu are scanerul UEFI.

Securitatea Internet este cea mai bună valoare, venind în același ritm ca NOD32 pentru primul termen. Obțineți o listă mai extinsă de funcții, inclusiv protecția bancară, monitorizarea botnetului și controlul parental.

Kaspersky Internet Security este același preț pentru termenul inițial pentru trei dispozitive (citiți recenzia noastră Antivirus Kaspersky). Trei dispozitive pentru ESET Internet Security sunt cu 20 de dolari în plus pentru primul termen, dar ambele au același preț la reînnoire.

Smart Security Premium este singurul plan multi-platformă pe care ESET îl oferă și acesta este cea mai mare atragere a acestuia. Obțineți un manager de parole și posibilitatea de a cripta date, ceea ce nu merită pentru prima de 20 de dolari.

Este oferit pentru unul sau 10 dispozitive, dar nu îl recomandăm pentru un singur utilizator. Smart Security este cel mai bun atunci când este utilizat pe mai multe dispozitive cu sisteme de operare diferite. Asta vine însă la o primă mare. Zece dispozitive vă vor rula 50 de dolari mai mult decât același lucru cu McAfee Total Protection (citiți recenzia noastră pentru McAfee Total Protection).

Este greu de recomandat Smart Security, având în vedere prețul. Există opțiuni cu mai multe platforme, cu funcții similare, la un preț mai mic. Securitatea internet și NOD32, deși costisitoare, își justifică costurile.

Principala abatere de la ESET este că planurile au prețuri pentru un singur dispozitiv. Când un singur utilizator poate avea cu ușurință trei dispozitive sau mai multe, costul unui plan ESET se poate adăuga. Deși setul de caracteristici merită, prețul este încă mai mare decât alte antivirusuri.

Ușurința în utilizare

ESET are un instalator ușor la 4 MB, dar instalarea a durat mai mult decât în ​​mod normal. În jur de trei minute, nu este oribil, dar nici cea mai rapidă instalare pe care am văzut-o. Nu există multe setări de instalare, cum ar fi ofertele AVG (citiți recenzia AVG), dar totuși obțineți controlul asupra LiveGrid și a aplicațiilor potențial nedorite care gestionează la nivel de instalare.

Instalator ESET NOD32

Dacă utilizați Securitate inteligentă sau Securitate Internet, veți vedea o fereastră pentru activarea funcțiilor suplimentare. Trebuie să le activați manual, adăugând mai mult timp unui proces de instalare îndelungat.

Setări de instalare ESET Smart Security

După aceea, se va rula o scanare inițială. Această scanare rulează o lungă perioadă de timp, parcurgând fiecare dintre fișierele dvs. pentru a seta o bază de bază pentru sistemul dvs. Puteți să-l setați astfel încât computerul să se oprească după scanare.

Scanare inițială ESET NOD32

Utilizarea resurselor a fost ușoară în timpul scanării, atingând un procent de 10 la sută din procesorul de ralanti. Când am efectuat o scanare separat, performanța a încetinit cu cinci procente suplimentare. În mod ciudat, nu a început decât la câteva minute după ce l-am încărcat.

Puteți rula o scanare făcând clic pe „scanare computer” din meniul din partea stângă. ESET oferă modalități diferite de accesare a fiecăruia, dar există patru moduri principale de scanare: complet, direcționat, UEFI și suport amovibil.

Setări de scanare ESET NOD32

Scanările direcționate pot fi efectuate făcând clic pe „scanări avansate” și folosind ierarhia folderului pentru a selecta zonele pe care doriți să le măturați. De asemenea, puteți trage fișiere sau foldere în interfață pentru a începe scanarea.

Puteți seta, de asemenea, o scanare UEFI din ierarhia folderului. Aceasta va opri aparatul dvs. și va începe o scanare atunci când va începe din nou. O scanare UEFI nu se pornește în sistemul de operare. În schimb, scanează fișierele înainte să aibă șansa de a interacționa cu mașina dvs. live.

Scanare ESET NOD32 UEFI

Interfața principală arată starea curentă a mașinii cu un meniu din stânga pentru navigare. Există, de asemenea, o imagine mare a robotului ESET care ne face să ne gândim la Legile lui Asimov mai mult decât ne-am dori.

Interfață ESET NOD32

Este o interfață simplă care își ascunde puterea. Mergând la fila „instrumente” și făcând clic pe „mai multe instrumente” se afișează opțiunile. Veți găsi controale pentru trimiterea de malware, conexiunea la rețea și protecția bancară.

Mai multe instrumente ESET NOD32

În general, interfața este curată cu o cantitate decentă de putere. Interfețele noastre preferate, de la AVG și Bitdefender, sunt mai bune și vă oferă mai mult control asupra protecției. Chiar și așa, nu există nicio plângere cu ESET.

Protecţie

Folosim testarea hands-on și rezultatele laboratorului pentru a măsura cât de bine funcționează un antivirus. Testarea noastră folosește instrumente de industrie consacrate pe care majoritatea antivirusurilor ar trebui să le blocheze, probe malware din sălbăticie. Din această cauză, ne bazăm mai mult pe laboratoare atunci când facem scorul.

ESET s-a descurcat bine în testarea noastră practică. A trecut toate cele șase teste din opțiunea de organizare a standardelor Anti-Malware Testing Standards Organisation pentru verificarea antivirusurilor, afișând un mic indiciu că o descărcare sau o pagină web au fost blocate de la încărcare de fiecare dată. Nu toate antivirusurile vă notifică că funcționează, așa că apreciem ESET.

Amenințarea ESET NOD32 a fost eliminată

Ne place mai ales cum gestionează descărcările de PUA. În timpul instalării, puteți spune ESET dacă ar trebui să vă anunțe despre o descărcare PUA și, destul de sigur, atunci când am descărcat unul, ESET a ridicat o fereastră mică întrebând dacă dorim să continuăm.

Aplicație ESET NOD32 potențial nedorită

Wicar a avut și rezultate excelente. ESET a trecut toate cele 13 teste, care variază de la virusul de test Eicar standard la un miner de criptocurrency JavaScript. Testele au fost efectuate pe Internet Explorer și Firefox.

Cele trei laboratoare pe care le facem referință în recenziile noastre au testat ESET Internet Security, un plan mai scump, care vine cu câteva măsuri de protecție suplimentare, dar aceste protecții nu ar trebui să afecteze antivirusul principal pe care testele laboratoare. Așteptați rezultate similare pentru oricare dintre planurile pe care le alegeți.

Testul AV, care în mod normal este iertător, a dat scoruri ESET slabe în ultima sa evaluare din noiembrie și decembrie 2017. Securitatea internetului a blocat 100% din eșantioane din sălbăticie, dar a avut probleme cu atacurile de la zero zile.

A blocat doar 97,9 la sută din atacurile din ziua zero în noiembrie și 98,9 la sută în decembrie, ceea ce este mai mic decât media de 99,5 la sută din industrie pentru moment. Nici nu a fost o performanță grozavă, dar nici una groaznică. ESET a pierdut doar o jumătate de punct în evaluarea de protecție.

În general, a obținut 15 din 18 puncte, cel mai slab scor provenind din evaluarea performanței. ESET a provocat încetinirea masivă la efectuarea sarcinilor zilnice. Lansarea aplicațiilor standard a încetinit 66%, cu peste 50% mai mult decât media industriei.

Comparative AV au găsit rate de protecție similare, dar nu aceeași degradare a performanței. ESET a avut o rată medie de blocaj de 99,1 la sută între februarie și iunie și minime pozitive false. Cea mai proastă lună, aprilie, a avut o rată de protecție de 98,2 la sută.

Există însă o variație, întrucât Panda Security (citiți revizuirea Panda Security) a avut 100% blocaj în aceeași lună și 94,3 la sută în următoarea..

Testele de performanță pe care AV-Comparatives au efectuat ESET în aprilie au arătat rezultate excelente. A fost acordat trei din trei stele și un rating avansat +, cel mai mare posibil. Dintre testele efectuate, singurul cu degradarea performanței a fost instalarea și dezinstalarea aplicațiilor, potrivit laboratorului.

MRG Effitas i-a acordat o certificare de nivel 2 în analiza de spectru complet T1 2018, ceea ce înseamnă că ESET a blocat cel puțin 98 la sută din amenințări. Este în același nivel ca Webroot, un antivirus care ne place foarte mult datorită impactului său minim de performanță și scorurilor de protecție ridicate. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră Webroot SecureAnywhere.

Din cele 18 cereri testate de MRG Effitas, doar patru au primit o certificare de nivel 1. Printre ele se numără unul dintre antivirusurile noastre preferate, Bitdefender. Aflați mai multe despre interfața sa ușor de utilizat în recenzia noastră completă Bitdefender.

A sustine

ESET are suport telefonic, chat live și e-mail, împreună cu o bază de cunoștințe și tutoriale video. Singurul lucru care lipsește din linia de asistență este un forum, deși acest lucru nu afectează prea mult experiența.

Cunoașterea bazei este ciudat organizată. ESET îl împarte după produs cu link-uri către articole de instalare și activare. Există și alte câteva legături rapide, dar nici o modalitate de a răsfoi lista de subiecte. Pentru aceasta, va trebui să utilizați bara de căutare.

Baza de cunoștințe ESET NOD32

Problema acestei abordări este că, dacă problema dvs. se încadrează în câteva categorii afișate de ESET, vă aflați la mila rezultatelor căutării. Presupunând că cuvintele cheie se aliniază cu ale lor, veți găsi articolul pe care îl căutați. Dacă nu, nu vor fi dureri de cap pentru a găsi sprijin.

Biblioteca video, sau mai degrabă canalul YouTube, este mare. ESET a încărcat peste 200 de videoclipuri în cei opt ani ai săi pe platformă. Totuși, multe dintre videoclipuri sunt specifice versiunii, astfel încât doar cele mai recente vor fi relevante.

ESET NOD32 YouTube

Suportul de chat și telefon în direct sunt disponibile, dar numai în timpul programului de lucru – de luni până vineri, între orele 6 și 17 p.m. PST. Asistența prin e-mail rulează aceleași ore și ESET promite o răspuns în termen de o zi lucrătoare. Când am dat contactul, un agent de asistență a revenit în puțin peste 12 ore.

Asistența nu este rea, dar nu ne impresionează. Sistemul de navigație neplăcut din baza de cunoștințe și orele de asistență limitate sunt cei mai răi infractori. Din opțiuni, canalul YouTube strălucește cel mai mult.

Verdictul

NOD32 este un antivirus care oferă o bună securitate și un pachet excelent de protecție. Prețul este ridicat, mai ales dacă căutați un plan cu mai mulți utilizatori, dar caracteristicile incluse pentru un utilizator individual o justifică.

Este cel mai potrivit pentru a fi folosit pe un singur dispozitiv. Dacă sunteți pe piață pentru securitate pe toate dispozitivele dvs., vă recomandăm un plan cu AVG, unul dintre singurele antivirus care oferă dispozitive nelimitate.

Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile despre ESET, fie că este NOD32, Internet Security sau Smart Security, în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me