Revista de securitate Norton – actualizată în 2020

Evaluare securitate Norton

Poate cel mai mare nume din antivirus și software de protecție, Norton Security are foarte multă dreptate, deși dintr-un anumit motiv trebuie doar să instalați o bară de instrumente și o extensie de browser enervante. Consultați recenzia noastră completă de securitate Norton pentru a afla mai multe despre pro și contra.


Slideshow_1

Slideshow_2

Slideshow_3

Slideshow_4

Slideshow_5

Anterior

Următor →

Comparativ cu multe companii de software, Norton LifeLock (fosta parte a Symantec) a fost în jur de mult timp. Odată cu rebranșarea din 2019 a Norton Security, principalul său produs, către Norton 360, am ales să aruncăm o privire asupra a ceea ce s-a schimbat. Citiți această recenzie completă de securitate Norton pentru a vedea cum rezistă împotriva antivirusurilor moderne.

În general, Norton acționează mai mult ca o suită de securitate decât un antivirus. Există multe funcții la care nu te-ai aștepta, inclusiv o VPN și sisteme care să ajute la prevenirea furtului de identitate. Cu toate acestea, linia de bază este că are încă o protecție anti-malware excelentă, așa că o putem recomanda ca o opțiune antivirus bună. 

Dacă doriți un antivirus gratuit, ar fi bine să vă uitați la analiza noastră AVG AntiVirus. Acest lucru se datorează faptului că Norton nu mai are o opțiune gratuită, în schimb împinge Norton 360 Standard cu o politică de returnare de 60 de zile, astfel încât oamenii să o poată încerca cu mai puțin risc. 

Norton compensează lipsa unei versiuni gratuite, fiind un pretendent solid antivirus, obținând chiar o mențiune în cel mai bun ghid al nostru antivirus. Își lipsește doar al treilea loc pentru caracteristici, fiind biruit de o concurență impresionantă, inclusiv Kaspersky Anti-Virus, despre care puteți afla mai multe detalii în recenzia noastră anti-Virus Kaspersky.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru securitatea Norton

Caracteristici

Norton oferă aproape toate caracteristicile și opțiunile pe care le-ați putea dori de la un antivirus. Totuși, acest lucru complică unele dintre meniuri. De multe ori va trebui să parcurgeți mai multe file și ferestre pentru a schimba o setare. Dacă sunteți dispus să parcurgeți cercuri pentru a le găsi, majoritatea funcțiilor pot fi modificate sau dezactivate.

Au lipsit câteva caracteristici, cum ar fi Norton care nu avea un buton de acces rapid pentru carantina sa. De obicei, veți găsi acest lucru într-o listă accesibilă de pe pagina principală a unui antivirus, așa cum faceți cu Malwarebytes Antivirus.

Există o fereastră dedicată setărilor, pe care o puteți utiliza pentru a accesa majoritatea setărilor pentru o varietate de funcții. Aceasta include o listă de „controale rapide”, care vă permit să dezactivați temporar funcțiile de securitate, cum ar fi firewall-ul Norton. 

Norton-Security-Setări

Acest firewall vă permite să alegeți ce rețele și programe pot avea acces mai mare, precum și dacă ar trebui să blocheze anumite tipuri de trafic. În mod implicit, firewall-ul oferă protecții extraordinare la bord, cu excepția tipurilor de trafic în care securitatea nu este deseori necesară.

Firewall_Settings

Managerul de parolă Norton

De asemenea, Norton vine cu un manager de parole. Când o deschideți pentru prima dată, va trebui să adăugați o parolă, pe care va trebui să o utilizați de fiecare dată când introduceți managerul de parole. Există, de asemenea, setări pentru a face parolele individuale să le solicite de fiecare dată. Acesta nu este cel mai bun manager de parolă disponibil, dar acest lucru este util pentru păstrarea în siguranță a unor informații personale.

Norton Password Manager are patru secțiuni. Primul este în cazul în care păstrează conectările normale, dar celelalte trei sunt pentru adrese, carduri bancare și note pe care doriți să le securizați. Puteți, de asemenea, să le dați etichete, astfel încât să fie mai ușor de sortat sau de căutat prin multe intrări. 

Password_Manager

Există, de asemenea, un generator de parole care vă ajută să configurați o parolă puternică pentru fiecare cont. Acest lucru funcționează similar cu generatorul de parole al Cloudwards.net, unde puteți seta numărul de caractere și dezactiva simbolurile, numerele sau literele, dacă aveți nevoie. 

Norton oferă un sistem de backup cloud și puteți obține între 2 GB și 75 GB spațiu de stocare online, în funcție de nivelul cumpărat. Norton folosește mai multe centre de date și criptează totul pentru a vă păstra datele în siguranță în timp ce se află în backup-ul cloud.

Puteți crea mai multe „seturi de rezervă”, care desemnează tipurile și locațiile fișierelor salvate. Posibilitatea de a controla cât de des salvează fiecare set de copii de rezervă în cloud vă permite să faceți backup în mod regulat pentru fișierele importante, fără ca computerul dvs. să facă copii de rezervă tot timpul.

Password_Manager

Deși acesta este un supliment excelent la un program antivirus, există opțiuni mai bune de stocare în cloud disponibile. Cantitatea limitată de date din pachetele mai ieftine înseamnă că puteți atinge rapid capacul și este posibil să nu puteți proteja toate fișierele pe care le doriți.   

Web sigur Norton

Norton oferă software de extensie a browserului pentru a merge alături de produsele sale antivirus. Există câteva opțiuni de a alege, fiecare cu caracteristici diferite. Pe lângă extensiile care vă permit să vă integrați cu produse precum Norton Family pentru controale parentale complete, există două extensii de browser pentru securitatea web.

Safe_Web

Numite „Norton safe web” și „Căutare sigură Norton”, acestea două pot fi ușor confundate. Norton ar putea pur și simplu să se unească pe ambele, și faptul că ambele sunt disponibile, pare că este intenționat să îi determine pe oameni să instaleze unul greșit.

„Web sigur” vă oferă o protecție completă a browserului, urmărind ceea ce faceți online și oprind orice amenințări. Pentru protecția antivirus într-un browser, aceasta este foarte eficientă. Norton nu lasă descărcările suspecte finalizate, iar paginile de phishing determină să apară o pagină de avertizare. Acest lucru vă va păstra în siguranță online atunci când este utilizat alături de antivirusul desktop de la Norton.

Pe de altă parte, extensia „căutare sigură” se simte redundantă. Acesta vă oferă aceeași protecție a extensiei „web sigur”, dar cu dezavantajul modificării motorului dvs. de căutare implicit. 

În plus, niciuna dintre extensii nu se referă la cealaltă, așa că este ușor să te confunzi între cele două. Considerăm că o singură extensie cu o opțiune de schimbare a motorului de căutare ar fi o alegere mai bună. 

Caracteristici Norton 360

Norton 360 oferă funcții suplimentare pentru a vă proteja datele împotriva diverselor amenințări. Aceasta include spațiu suplimentar de rezervă în cloud, securitatea smartphone-ului și protecția webcam-ului. De asemenea, Norton ajută la protejarea împotriva fraudei de identitate, sub forma unui sistem de monitorizare web închis.

Această monitorizare web întunecată pare să vadă dacă vreuna dintre datele dvs. este pe web închisă. Aceasta este o formă de securitate de bază, dar LifeLock-ul complet este livrat cu câteva versiuni de Norton 360. Avem un rezoluție a celei mai bune protecții împotriva furtului de identitate pentru a vă menține în siguranță online.

Norton 360 Deluxe include, de asemenea, controale parentale prin intermediul Norton Family. Titularul contului poate controla ce poate face fiecare dispozitiv și cât timp poate fi activ fiecare dispozitiv. Detaliile sunt afișate în cadrul familiei Norton, cum ar fi timpul petrecut pe rețelele de socializare, dar nu oferă acces la conturile utilizatorilor. 

Control parental

Norton 360 Deluxe include, de asemenea, alerte prin e-mail, astfel încât atunci când un copil accesează un site web blocat de controlul parental, puteți vedea pe ce site a încercat accesul dispozitivului. Utilizatorul poate trimite, de asemenea, un mesaj pentru a solicita accesul atunci când vizitează un site blocat. 

Chiar dacă aveți Norton 360 Deluxe, nu există încă nicio opțiune pentru utilizarea controalelor parentale pe un Mac. Aceasta înseamnă că doar computerele și dispozitivele mobile pot fi monitorizate și limitate prin intermediul sistemului de control parental de la Norton, așa că ar trebui să luați în considerare dacă acestea sunt caracteristici esențiale pentru dvs.. 

În plus, VPN-ul securizat al Norton este inclus în pachetul de bază Norton 360 Standard, dar planurile mai scumpe pot avea mai mulți utilizatori simultan.

Acesta este un VPN complet bun cu toate limitele. Acest software VPN este rapid și ușor de utilizat, dar acest lucru vine la prețul de mai puține opțiuni și unele probleme de securitate. Dacă doriți să aflați mai multe, citiți recenzia noastră Norton Secure VPN sau defalcarea celor mai bune VPN-uri disponibile.

Prezentare generală a caracteristicilor de securitate Norton

Logo-ul de securitate Nortonus.norton.com

Începe de la 167 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Norton are un preț rezonabil pentru software antivirus, deși costul pentru fiecare pachet are o creștere bruscă atunci când este reînnoit, ceea ce îl face una dintre opțiunile mai scumpe de pe piață. Structura prețurilor din pagina produselor oferă o defalcare a caracteristicilor obținute la fiecare nivel. Există, de asemenea, un ghid pentru ceea ce echivalentul a fost în vechiul sistem. 

Legacy_guide

Norton AntiVirus Plus este puțin mai ieftin decât alte programe similare, cum ar fi Trend Micro Antivirus. Cu toate acestea, obținerea de protecție împotriva malware doar pentru un computer care are limite strânse de caracteristici, cum ar fi backupul cloud, înseamnă că această opțiune poate fi bătută de unele dintre cele mai bune programe antivirus gratuite de pe piață..

Când priviți la cele mai avansate opțiuni Norton 360, Norton 360 Deluxe pare să fie cea mai bună valoare pentru majoritatea oamenilor. Cu dispozitivele suplimentare, puteți proteja majoritatea computerelor și telefoanelor familiei dvs. Aceasta înseamnă că puteți utiliza adăugarea controlului parental pentru a alege ce poate face fiecare dispozitiv.

Norton 360 Deluxe crește, de asemenea, capacitatea de stocare în cloud la 50 GB, ceea ce este semnificativ mai util decât cei 10 GB furnizați de Norton 360 Standard. Puține antivirus oferă spațiu de stocare în cloud, dar, dacă este o prioritate, ar trebui să analizați unele dintre articolele noastre de stocare în cloud pentru soluții mai robuste dacă nu alegeți Norton.

Finalul mai scump include protecția LifeLock. Pe lângă protecția împotriva furtului de identitate, Norton 360 este suficient de sigură în protecția sa pentru a oferi 25.000 de dolari în rambursarea fondurilor furate, cu până la 1.000.000 de dolari pentru plata avocaților și experților, în cazul în care devii o victimă a furtului de identitate.

Dacă decideți că Norton nu este ceea ce doriți, toate planurile Norton includ o garanție de returnare a sumelor de 60 de zile. Deși acest lucru compensează faptul că nu are nicio probă gratuită, lipsa unei versiuni gratuite va fi o problemă pentru unii. Cei care doresc o alternativă gratuită ar putea prefera software-ul precum Avast Pro.

Ușurința în utilizare

În partea de sus a paginii de pornire a lui Norton se află un meniu derulant cu toate produsele disponibile. La abonarea la unul dintre planuri, primiți o opțiune pentru a descărca instalatorul. Acest lucru face aproape totul de la sine pentru a instala Norton și s-a oprit doar să ne ceară să eliminăm un software antivirus care era încă pe computer. Acest lucru se datorează faptului că diferite antivirusuri pot interfera între ele.

Primul lucru afișat după descărcare este fereastra „Norton-ul meu”. Acest lucru oferă un acces bun pentru configurarea spațiului de stocare în cloud, a administratorului de parole și a opțiunilor de scanare. Puteți seta, de asemenea, să afișeze lansatorul clasic la pornire. Această fereastră face setări și funcții mai obscure, precum curățarea discului, mai accesibile.

La suprafață, produsele Norton au un UI curat și ușor de utilizat. Acest lucru este excelent pentru scanări regulate sau pentru a rula o copie de rezervă presetată. Cu toate acestea, când priviți prin meniurile de setări, lucrurile nu mai sunt atât de clare. 

Norton are liste de setări care pot fi dificil de înțeles dintr-o privire. Unele dintre setări se află sub o rubrică cu diverse comutatoare pentru a activa sau dezactiva funcțiile, dar alte setări au o pagină „configurare” care deschide o fereastră separată cu opțiunile. Acest lucru poate duce la un ecran înfundat, dacă nu știți unde să găsiți o setare specifică.

Opțiuni de scanare

Norton oferă trei tipuri de scanare. În ecranul în care puteți alege ce scanare a rula, sunt disponibile alte opțiuni care pot fi utile. De exemplu, „Norton insight” analizează fișierele dvs. și decide cât de probabile ar conține malware. Acest lucru vă poate arăta ce programe consideră un risc ridicat de Norton. 

Scan_Options

Primul este o „scanare rapidă”, ceea ce va face implicit Norton atunci când cere să caute malware. Aceasta a durat doar șapte minute și a scanat 10.337 de articole și a fost capabilă să găsească amenințări în locații adesea ascunse de malware, fără a încetini computerul.

Următoarea opțiune este „scanarea completă”. Aceasta a durat aproape cinci ore și a scanat 2.923.832 de articole; Se pare că Norton verifică toate fișierele de pe computer. Aceasta înseamnă că executarea scanării ar trebui să găsească orice amenințări care se ascund.

Opțiunea finală de scanare este „scanarea personalizată”. Selectând directoare sau fișiere specifice pentru a rula scanări, puteți verifica programe suspecte. Cu toate acestea, nu puteți trage și arunca fișiere, așa că trebuie să parcurgeți un browser de fișiere și să selectați ce va scana. 

Scanare personalizata

Rularea unei scanări personalizate este o modalitate rapidă de a verifica regulat o mică selecție de dosare. Cu toate acestea, este nevoie de ceva timp pentru configurare, astfel încât scanările unice sunt mai bune ca scanări rapide.

Când se scanează o scanare, există o opțiune sub bara de progres pentru a opri computerul după ce scanarea este completă. De asemenea, aveți opțiunea de a dormi sau de a hiberna computerul, ceea ce este frumos să aveți.

Protecţie

Norton poate avea un set excelent de funcții și un ecran decent, dar ceea ce contează este că antivirusul Norton vă poate proteja computerul. Pentru a testa securitatea unui antivirus, folosim o combinație de teste de laborator și teste practice, practice.

AV-Test a constatat că Norten a blocat toate amenințările fără fals pozitiv în noiembrie și decembrie 2019. Având nevoie de o putere mai mică de procesare decât media, AV-Test a oferit Norton un 6/6 pentru protecție, performanță și utilizabilitate.. 

Următoarea a fost AV-Comparatives. Testele din iulie până în octombrie 2019 au produs un rezultat de trei stele pentru Norton, deși a fost depășit de alte programe, inclusiv Avira, din cauza ratei fals-pozitive mai mari a lui Norton..

În cele din urmă, am verificat MRG Effitas, care a testat ultima dată Norton în 2018. Acest test a constatat că niciun malware nu poate trece de protecția Norton. Ca atare, Norton a obținut o trecere de nivel unu, cel mai bun rating al MRG Effitas.

În general, testele de laborator arată că Norton poate proteja în mod fiabil dispozitivele împotriva celor mai recente amenințări, deci nu ar trebui să fiți preocupat de securitatea oferită de acest antivirus. Fișierele de testare hands-on pe care le-am folosit au confirmat, de asemenea, rezistența protecției împotriva programelor împotriva Norton.

Testarea hands-on

În primul rând, am verificat site-ul web WICAR, care conține 13 link-uri către pagini pe care software-ul antivirus ar trebui să le blocheze drept malware. Norton a detectat toate cele 13 și le-a blocat înainte ca protecțiile Google Chrome să înceteze accesul la pagină. Acest lucru nu este obișnuit într-un antivirus, așa că atestă securitatea oferită de Norton.

Blocked_Page

Celălalt instrument pe care îl utilizăm este site-ul web AMTSO. Aceasta are șase teste care descarcă fișiere malware false, cum ar fi fișierul EICAR (Institutul European pentru Cercetarea Antivirusului pentru Calculatoare). Norton a blocat toate cele cinci fișiere necomprimate. Testul care a descărcat 10 fișiere comprimate a avut doar trei fișiere descărcate cu succes, ceea ce este mai bun decât majoritatea antivirusurilor.

Conform acestor teste, Norton are succes în protejarea calculatoarelor. Dacă sunteți îngrijorat de protejarea antivirusului dvs. de orice atac posibil, revizuirea noastră antivirus Bitdefender poate oferi o alternativă bună.

În ciuda obținerii unor rezultate excelente de protecție, Norton pare să încetinească semnificativ scanarea dacă se execută prea multe alte procese. A încercat constant să păstreze aproximativ 20 la sută din puterea noastră de procesare, deși va folosi tot ce este disponibil dacă computerul este inactiv. Este demn de luat în considerare dacă dispozitivele dvs. sunt vechi sau în mod normal lent.

Promisiunea de protecție împotriva virusului

Norton înregistrează continuu un nivel ridicat de teste la bord și oferă o „promisiune de protecție împotriva virusului.” Aceasta este o garanție de returnare a banilor, în cazul în care computerul dvs. se infectează cu malware pe care Norton nu le poate elimina.

Pentru a vă recupera banii, trebuie să rulați o scanare completă a sistemului și să folosiți „radiatorul de putere” al lui Norton pentru a elimina orice malware. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci vi se recomandă să vorbiți cu echipa de asistență, ceea ce vă va conduce prin rezolvarea problemei. Veți primi o rambursare a abonamentului dvs. Norton în cazul în care experții nu pot repara dispozitivul.

Protecția antivirus a Norton este suficient de bună încât probabil nu veți avea nevoie de o rambursare, dar aceasta nu este adesea oferită de companii dacă un produs nu funcționează. Acesta nu este un înlocuitor adecvat pentru o protecție fiabilă, dar pentru un produs care menține deja dispozitivul în siguranță, este un lucru frumos.

A sustine

Norton are o mare varietate de opțiuni de asistență. Există un forum, o bază de cunoștințe de dimensiuni bune, un chat live 24/7 și un sistem de e-mail în cazul în care celelalte canale de asistență nu pot oferi soluții la problemele dvs..

Baza de cunoștințe acoperă multe dintre problemele comune care pot apărea. Există ghiduri pas cu pas pentru majoritatea problemelor, precum și o listă de întrebări de urmărire comune. Există o bară de căutare sub pagina de asistență, dar nu este grozav să găsești un răspuns clar pentru o anumită problemă.

Unele dintre întrebările bazei de cunoștințe au mici tutoriale video. Acestea sunt lente și greu de concentrat, dar oferă o mulțime de informații și pot ajuta la problemele mai complicate care pot apărea. 

Answer_With_Video

Norton are și o pagină de forum care are o activitate. În majoritatea zilelor, sunt văzute câteva probleme, pe care comunitatea le rezolvă de obicei în cursul zilei. 

Cu toate acestea, problema principală este proiectarea forumului. Navigarea pe forum este dificilă și pare depășită. Dacă Norton ar clarifica forumul și i-ar da un design mai modern, ar putea fi o resursă excelentă pentru rezolvarea problemelor.

Dacă asistența de la baza de cunoștințe sau de pe forumuri nu este suficientă, Norton operează un chat în direct 24/7, precum și un e-mail de asistență. Acest lucru vă poate ajuta să vă ghidați în cele mai multe probleme destul de rapid, iar asistența prin e-mail vă poate ajuta cu provocări mai grele.

O mică problemă cu suportul Norton este lipsa unei linii telefonice. Aceasta ar putea fi o problemă pentru persoanele care preferă să vorbească la telefon decât printr-o căsuță de chat. Deși nu este o parte esențială a sistemului de asistență, opțiunea ar fi plăcută.

Verdictul

În general, Norton este o opțiune bună dacă căutați o suită de securitate completă pentru a proteja un număr mic de dispozitive. Cu greu este cel mai bun dintre produsele disponibile, dar creează o luptă bună și va fi software-ul potrivit pentru unii oameni.

Alte secțiuni, cum ar fi suportul lui Norton, sunt cu mult peste concurența sa, după cum puteți citi în recenzia noastră IObit Malware Fighter. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a atinge standardul de aur pe care îl stabilește Bitdefender.

Cea mai mare problemă cu multe dintre produsele Norton este problema clarității. Găsirea opțiunilor obscure poate fi dificilă, ele ascunzându-se uneori în spatele mai multor ferestre cu funcții fără legătură. Acest lucru se întâmplă până la funcții precum extensia browserului, unde diferențele dintre diferitele opțiuni nu sunt clare.

Norton nu este clar nici despre ce caracteristici aveți acces, chiar sugerând că avem control parental în timp ce suntem încă pe baza de bază Norton AntiVirus Plus. Acestea ar trebui să aibă indicații lângă ele pentru a arăta ce pachet va trebui să le deblochezi.

Dacă ceea ce am scris aici te face să crezi că Norton este produsul potrivit pentru tine, atunci poate merita să te verifici cu garanția de returnare a sumelor de 60 de zile. Cu toate acestea, dacă doriți să evaluați unele dintre celelalte opțiuni disponibile, aruncați o privire la articolele noastre antivirus.

Ce părere aveți despre Norton Security? Spuneți-ne gândurile în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me