Malwarebytes Antivirus Review – Actualizat în 2020

Malwarebytes Antivirus Review

Malwarebytes Antivirus este un serviciu foarte rapid care, ca unul dintre puținele de acest gen, oferă o probă de 14 zile. Cu toate acestea, rezultatele sale de laborator dezamăgesc și nici nu suntem prea siguri de interfața sa. Citiți recenzia noastră completă pentru Malwarebytes pentru detalii.


best-antivirus comentarii

Malwarebytes a fost înființată oficial la 21 ianuarie 2008 de Marcin Kleczynski și Bruce Harrison. Kleczynski a început informativ compania în timp ce locuia acasă cu părinții săi în Chicago în 2004, după ce computerul familiei a primit un virus. De atunci, a crescut la peste 600 de angajați în cinci locații din întreaga lume.

Spre deosebire de majoritatea companiilor, Malwarebytes vă permite să descărcați și să instalați versiunea premium, plătită, cu toate funcționalitățile intacte pentru o probă gratuită de 14 zile. După aceea, acesta poate fi utilizat doar pentru curățarea dispozitivelor infectate până când achiziționați produsul, dar această probă de 14 zile vă va oferi un gust pentru ceea ce poate face.

În această revizuire Malwarebytes, vom analiza instalarea și utilizarea pachetului, setările disponibile, scanarea rapidă, nivelurile diferite de protecție și rapoartele pe care le generează pentru utilizare. Vom acoperi, de asemenea, avantajele sale și câteva contrare nefericite care îl împiedică să facă lista celor mai bune programe antivirus.

Alternative pentru Malwarebytes Antivirus

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Malwarebytes are un tablou de bord bine conceput și intuitiv. Îi oferim note mari pentru aspect și ușurință în utilizare. O coloană din partea stângă a ecranului are categorii „scanare”, „carantină”, „rapoarte” și „setări”. În fiecare categorie, există file în partea de sus pentru diferite subdiviziuni.

Funcțiile Premium afișate în partea dreaptă a tabloului de bord prezintă patru setări principale de protecție, inclusiv protecția ransomware, care sunt setate „implicit” în mod implicit.

Malwarebytes-18-bord

Setările sunt compuse din șase file: „aplicație”, „protecție”, „program de scanare”, „excluderi”, „detalii despre cont” și „despre”. Primele două includ un buton în colțul din dreapta sus pentru a restabili setările implicite. Acesta este un instrument util pe care unele antivirusuri îl ascund sau îl aruncă într-un loc greu de găsit. Ne place că este atât de ușor disponibil.

Malwarebytes-21-settings-aplicații-01

Fila aplicației se referă la Malwarebytes, cu secțiuni despre modul în care este actualizată, setările de notificare, prioritatea scanării, selectarea limbii, selectarea serverului proxy (implicit este oprit), utilizarea și transmiterea statisticilor amenințărilor înapoi la serviciu (implicit este activat).

Malwarebytes-23-settings-aplicații-03

„Protecție” are setări pentru protecția web, un buton pentru gestionarea listei de aplicații protejate și opțiuni pentru a adăuga aplicații la aceasta. Există, de asemenea, un buton de setări avansate care creează un submeniu pentru setările anti-exploatare pentru multe aplicații, cum ar fi protecția memoriei, comportamentul aplicației și protecția Java.

Malwarebytes-27-settings-protecție-04

Malwarebytes nu oferă protecție pentru webcam, cum este Kaspersky Anti-Virus, așa cum puteți citi în recenzia noastră anti-Virus Kaspersky. Nici măcar nu ne-a întrebat despre camera încorporată de pe laptop. Având în vedere preocupările învecinante ale confidențialității din știri, este vorba despre. Lipsa unui manager de parole ne-a deranjat, de asemenea, la fel ca și lipsa copiilor de rezervă online și a unei trituratori de fișiere.

Are protecție în timp real și ransomware.

Prezentare generală a caracteristicilor

Malwarebytes Antivirus Logowww.malwarebytes.com

Începe de la 333 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Malwarebytes face ceva destul de neobișnuit în rândul companiilor antivirus. Vă oferă o perioadă de încercare gratuită de 14 zile a pachetului său Premium cu un singur dispozitiv, cu toate caracteristicile sale. Aceasta vă oferă o șansă de a explora și testa funcționalitatea acesteia fără a cheltui nimic în avans. După proces, funcțiile Premium nu mai funcționează și funcționează doar ca remediu pentru curățarea unui dispozitiv infectat.

Este disponibil pentru Windows, macOS, Chromebook, Android și iOS. Extensiile browserului nu sunt incluse în pachet. În schimb, acestea pot fi descărcate separat gratuit pe Chrome și Firefox. Am fi preferat însă să le vedem integrate cu software-ul antivirus.

Malwarebytes-browser-extensii

Pachetele Premium și Premium For Home diferă doar de numărul de dispozitive pe care le protejează și de preț. De exemplu, Acasă vă încasează 20 USD pentru fiecare dispozitiv suplimentar peste trei. În afară de acestea, sunt identice.

Cu opțiunea Premium For Home, puteți amesteca și potrivi Windows, macOS, Android, iOS, care este disponibil numai în App Store și Chrome OS. Aceasta este o atingere plăcută pentru cei care nu sunt împovărați de loialitatea față de nume.

Versiunile de business au caracteristici avansate, inclusiv întărirea aplicațiilor, atenuarea exploatării, analiza sarcinii utile, detectarea anomaliilor, învățarea mașinilor, gestionarea activelor și multe altele. Prețul începe de la 119,97 USD pentru pachetul de afaceri de bază, apoi este personalizat după acela pe baza cerințelor și a numărului de dispozitive care trebuie protejate.

Ușurința în utilizare

Descărcarea și instalarea inițială sunt rapide și ușoare. Site-ul Malwarebytes include instrucțiuni simple care vă oferă un pas cu privire la ce să faceți fără a vă insulta informația. Totuși, procesul este destul de intuitiv încât nu veți avea nevoie de instrucțiuni.

-instructiuni Malwarebytes-01-site-instalare

Odată instalată, scanarea inițială a durat doar trei minute și 46 de secunde pentru a verifica 173.193 de obiecte pe mașina noastră. Alte pachete antivirus pe care le-am testat pe același aparat de testare au durat peste o oră. Acestea fiind spuse, viteza sa a ajuns în detrimentul utilizării procesorului de 100 la sută în timpul scanării. S-a scufundat o dată la aproximativ 75 la sută, apoi s-a dus imediat înapoi.

Ca test, am lansat o altă aplicație în timpul scanării, iar Malwarebytes a renunțat la timpul procesorului pentru a-l lăsa să funcționeze normal, demonstrând că nu este un hog de resurse. Este dispus să împărtășească. Acest lucru vă oferă cele mai bune din ambele lumi: o scanare rapidă atunci când rulează singur, plus siguranța de a ști că nu va încetini alte aplicații dacă rulează simultan.

Raportul generat după fiecare scanare este simplu și ușor de citit. Are toate informațiile de care aveți nevoie pe două file. Primul este un rezumat de o pagină. Fila avansată vă arată câte obiecte au fost scanate, indiferent dacă a fost manual sau programat, timpul scurs și opțiunile de scanare. Un buton de export vă permite să copiați raportul în clipboard sau un fișier text pentru referințe viitoare.

Malwarebytes-13-scan-raport

Fișierele în carantă, cum ar fi programele potențial nedorite, sunt păstrate inofensive, așteptând să le restaurați sau să le ștergeți, dacă acestea sunt, de fapt, nedorite. Setările vă permit să configurați ce să faceți cu fișierele în carantină.

Un proces de excludere în doi pași vă oferă opțiunile de a exclude anumite site-uri web, aplicații, fișiere sau exploatări detectate anterior din viitoarele scanări. Din nou, interfața este rapidă și intuitivă.

Protecţie

Malwarebytes a căzut în această zonă. Din 2015, nu a fost testat în niciunul dintre cele trei laboratoare pe care le folosim. Aceasta este o eternitate în lumea computerelor.

Malwarebytes și-a combinat software-ul de remediere cu pachetul său antivirus de atunci. Cel mai apropiat lucru care a rămas este dacă lăsați pachetul Premium gratuit să curgă după proba de 14 zile. Fiecare caracteristică, cu excepția funcției de remediere, este dezactivată după aceea.

De asemenea, folosim Organizația de testare anti-malware pentru a verifica setările caracteristicilor și site-ul web Wicar pentru a măsura performanțele de protecție.

Amtso rulează software antivirus printr-o verificare amănunțită a capacității sale de a gestiona descărcarea de malware, malware comprimat, aplicații potențial nedorite, phishing și protecție cloud. Malwarebytes au eșuat la toate. L-am testat cu mai multe tipuri de fișiere zip infectate și nu le-a prins.

Windows Defender, pe care îl aveam dezactivat, a scos un Dracula asupra noastră și a revenit la viață pentru a prinde două dintre fișierele infectate despre care Malwarebytes a spus că este în regulă..

Wicar efectuează cel mai mult aceleași teste, cu adăugarea unui site troian pe care Malwarebytes l-a prins și ne-a blocat accesarea. Acesta a fost singurul test pe care l-a trecut.

Malwarebytes-34-site-Trojan-detectat-raport

Amtso și Wicar utilizează un fișier standard de test antivirus EICAR din industrie, despre care este convenit universal să fie utilizat la testare. Fișierul este inofensiv. Este folosit doar pentru a ajuta utilizatorii să verifice dacă software-ul antivirus este configurat și funcționat corect. Lăsăm Malwarebytes să se instaleze cu setările sale implicite și a ratat totul, cu excepția unui troian. Acest tip de performanță este inacceptabil.

Acestea fiind spuse, Malwarebytes este destinat curățării mai mult decât orice altceva. Pe acest front, este un program excelent. Cu toate acestea, pentru scanarea în timp real, vă recomandăm să vă alăturați furnizorului nostru cel mai bine evaluat, Bitdefender (citiți recenzia noastră Antivirus Bitdefender).

A sustine

Malwarebytes nu are un suport bun pe site-ul său web. Am găsit videoclipuri, împreună cu opțiuni de asistență pentru chat și telefon, dar rezultatele nu au fost impresionante. Am dat clic pe butonul de chat și am primit un ecran în mare parte ne-a spus că reprezentanții nu suntem disponibili.

Malwarebytes-36-repetari-nu-disponibile

Făcând clic pe butonul „asistență de contact” nu a fost mult mai bun.

Malwarebytes-37-contact-suport-buton

Ne-a condus la un ecran în care ni s-a solicitat să creăm un bilet de asistență, fără a indica nicio durată pentru a primi un răspuns. Am optat pentru a nu pierde timpul, deoarece schimbul de asistență în general este de una până la două zile cu majoritatea companiilor.

Există un forum comunitar, dar navigarea pe forumuri poate fi o sarcină descurajantă atunci când căutați un răspuns la o anumită întrebare. Videoclipurile pe care le-am găsit sunt de bază și nu intră în detalii. Sunt în principal acolo pentru instalarea și utilizarea software-ului. Având în vedere natura intuitivă a interfeței, acestea sunt în mare parte redundante.

Verdictul

Malwarebytes are o interfață minunată, o mulțime de caracteristici, o structură bună a prețurilor și o configurație inovatoare care vă permite să testați întregul pachet de lucru gratuit timp de 14 zile. Ceea ce o duce în jos este performanța slabă a testului și starea de suport a clienților. Testarea de laborator este aproape nulă și nu a reușit testarea performanței noastre, cu excepția găsirii unui troian pe un site web de testare.

În toată corectitudinea, este posibil ca compania să fi ales să renunțe la utilizarea fișierului de test antivirus EICAR pentru software-ul său. Din moment ce fișierul este inofensiv, acest lucru nu afectează nimic. Nu am reușit să contactăm compania pentru a o întreba, însă, în absența informațiilor contrare, trebuie să luăm rezultatele testului la valoarea nominală.

Ce părere aveți despre Malwarebytes? Functioneaza pentru tine? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me