Kaspersky Anti-Virus Review – Actualizat în 2020

Kaspersky Anti-Virus Review

Kaspersky este unul dintre cele mai mari nume în materie de securitate online, având totuși probleme legate de confidențialitate. Este păcat, deoarece Kaspersky Anti-Virus este altfel unul dintre cele mai bune servicii oferite. Indiferent dacă ar trebui să alegeți, depinde de dvs., dar vă recomandăm să citiți recenzia noastră completă înainte de a vă gândi.


Kaspersky-slider-1

Kaspersky-slider-2

Kaspersky-slider-3

Kaspersky-slider-4

Kaspersky-slider-5

Anterior

Următor →

Kaspersky Anti-Virus a fost în jurul blocului de câteva ori de când Kaspersky Lab a lansat-o în urmă cu mai bine de 20 de ani. De asemenea, compania a învățat multe și așa arată. Caracteristicile de securitate oferite de Kaspersky sunt avantaje de top, la un preț rezonabil. Protecția Kaspersky împotriva programelor malware este excelentă, clasându-se în partea de sus a pachetului antivirus în rezultatele laboratorului nostru.

Din păcate, Kaspersky se confruntă cu unele probleme cu confidențialitate despre care nu suntem siguri că sunt rezolvate pe deplin. De asemenea, lipsesc câteva opțiuni importante de asistență pentru clienți. Aceste probleme au împiedicat să fie cel mai bun antivirus.

În această recenzie Kaspersky Anti-Virus, vom analiza totul, de la caracteristicile sale la securitatea sa. Vom rula scanările, vom testa singur protecția și vom aprofunda istoria și confidențialitatea. După toate acestea, vă vom da verdictul nostru cu privire la faptul că Kaspersky este un antivirus care merită să aruncăm o privire.

Dacă tot sunteți în derogare, proba sa gratuită de 30 de zile este o opțiune excelentă pentru a determina dacă vă plac ofertele lui Kaspersky.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Kaspersky Anti-Virus

Caracteristici

Kaspersky Anti-Virus este dotat cu funcții care depășesc capabilitățile de scanare a vulnerabilității preconizate. Cu controalele sale parentale robuste, setările de confidențialitate și chiar protecția bancară, acesta este în fața concurenților antivirus în ceea ce privește puterea și flexibilitatea.

Multe funcții mici pe care Kaspersky le oferă în jurul conceptului de confidențialitate. De exemplu, Kaspersky oferă protecție webcam pentru a nu vă folosi camera împotriva dvs. Aceasta este pur și simplu o notificare că este folosită în mod implicit, dar poate fi de asemenea folosită pentru a împiedica utilizarea camerei web în întregime, cu excepția cazului în care opriți manual protecția.

O altă caracteristică vizată de confidențialitate este extensia browserului Kaspersky. În mod implicit, monitorizează și vă spune câte trackere sunt încorporate într-o pagină, pentru a putea fi atent. 

Cu toate acestea, puteți actualiza extensia browserului prin setările sale pentru a bloca toate urmărirea. De asemenea, oferă browserul său securizat prin această extensie.

kaspersky-crom

Ascuns în meniuri este, de asemenea, o scanare a vulnerabilității, care va asigura dispozitivul dvs. atât la nivelul sistemului de operare, cât și la nivel de program. Programele malware pot infecta adesea un dispozitiv prin aceste exploatări, astfel încât scanarea vulnerabilității este o măsură preventivă.

Pe lângă aceste protecții, extensia Kaspersky va analiza adresele URL și va stabili dacă acestea sunt sigure, și vă va redirecționa dacă stabilește că site-ul este rău intenționat. De asemenea, include și o cantitate mică de blocare a anunțurilor, dar consultați cele mai bune blocante pentru anunțuri pentru extensii grozave care le blochează pe toate.

Unele dintre cele mai populare funcții antivirus sunt de asemenea incluse în Kaspersky Anti-Virus. Include un firewall pentru securitate maximă, un manager de parole pentru a vă asigura că nu reutilizați parolele și chiar un procesor de fișiere. 

Un detaliu care se încalcă este criptorul de fișiere; cu doar criptarea pe 56 de biți, ești mai bine să descarci cel mai bun software de criptare și să ignori această caracteristică.

Kaspersky oferă și un disc de salvare. Acest produs poate fi pus pe o unitate USB sau un CD și va rula o scanare de securitate la pornirea computerului. Acest disc de salvare este excelent pentru un computer complet infectat.

Kaspersky VPN și Manager de parolă

O caracteristică populară antivirus pe care Kaspersky intenționează să o includă este o rețea privată virtuală gratuită sau VPN. Acest lucru nu este exact exact. 

Deși programul oferă un link către Secure Connection, soluția VPN a lui Kaspersky, acest produs este complet separat de cel mai scump antivirus al lui Kaspersky. Vă putem ghida către cei mai buni furnizori VPN pentru a compensa această caracteristică lipsă.

Pe de altă parte, administratorul de parole este inclus în Kaspersky Total Security. Am considerat că este o alegere solidă pentru protecția prin parolă, dar a rămas în spatele unora dintre concurenții săi antivirus în ceea ce privește asistența și funcțiile. Pentru o privire aprofundată a acestei funcții, aruncați o privire la recenzia Kaspersky Password Manager.

Bani siguri Kaspersky

Kaspersky strălucește cu adevărat când vine vorba de protecția sa bancară, biruind concurenții antivirus, cum ar fi F-Secure (consultați recenzia noastră F-Secure). 

Kaspersky Safe Money este un browser sigur pe care îl puteți utiliza pentru a accesa site-urile bancare sau pentru a introduce informațiile dvs. de plată. Dacă încercați să accesați aceste site-uri web într-un browser normal, vi se va solicita să utilizați browserul protejat Kaspersky.

kaspersky-safemoney-avertizare

De asemenea, puteți crea o listă de marcaje în aplicația de desktop. Procedând astfel, puteți exclude anumite site-uri din browserul protejat sau le puteți bloca de la încărcare, dacă sunteți neprotejat.

kaspersky-safemoney-tablou de bord

Browserul protejat vă va păstra informațiile bancare și de plată în siguranță pentru a preveni online potențialele programe malware. Kaspersky include chiar și o tastatură de pe ecran pentru a zădărnici orice cheylogger care ar putea primi parola prin apăsarea tastei..

Kaspersky Safe Kids

Controalele parentale pe care Kaspersky le oferă sunt intense, depășind mult dincolo de simpla filtrare web precum concurenții săi, cum ar fi Sophos Home. Vine cu o aplicație gratuită care poate fi instalată pe dispozitivul copilului dvs. și este administrată prin intermediul site-ului web Kaspersky.

După ce l-ați instalat, Kaspersky vă va oferi mai multe informații despre copilul dvs. decât veți avea nevoie vreodată. Puteți urmări locația lor și bloca site-urile web prin nume, categorie sau pur și simplu blocați cu totul accesul la internet.

Dacă copilul dvs. este blocat să acceseze un site web, veți fi anunțat și puteți chiar să le acordați permisiunea pentru respectivul site web în timp real. Pe lângă filtrarea web și securitatea internetului, Kaspersky oferă posibilitatea de a monitoriza și limita timpul de ecran al copilului tău.

kaspersky-log

Aceste instrumente complexe de securitate vă permit să controlați foarte mult ceea ce accesează copilul dvs. pe browserul lor de internet, precum și aplicațiile pe care le utilizează. De-a lungul utilizatorului său, Kaspersky recomandă cele mai bune modalități de a profita de toate aceste informații.

Cu toate acestea, dacă simțiți că este necesar să blocați un dispozitiv în întregime – făcându-l inutilizabil până când puteți ajunge la el din nou – veți avea această capacitate folosind aceste comenzi. Kaspersky vă va notifica chiar dacă copilul dvs. a părăsit o zonă geofenimentată desemnată sau dacă va căuta ceva discutabil pe Google.

Prezentare generală a caracteristicilor Antivirus Kaspersky

Logo Kaspersky Anti-Viruswww.kaspersky.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Kaspersky se concentrează pe adăugarea de funcții, mai degrabă decât dispozitive, deoarece plătiți mai mulți bani. Cu toate acestea, oferă planuri diferite de la trei dispozitive până la 10 pentru fiecare nivel, cu ajustări de preț similare, indiferent de planul pe care vă aflați.

Cel mai de bază nivel, Kaspersky Anti-Virus, este o aplicație barebones. Include protecția împotriva programelor malware pe care v-ați aștepta-o de la orice program antivirus, dar niciuna dintre caracteristicile de confidențialitate, bancare sau parentale oferite de nivelurile superioare. La aproape 60 de dolari pe an, Kaspersky Anti-Virus nu prea merită.

Următorul nivel este Kaspersky Internet Security. Acest nivel oferă controale parentale de bază, cu funcții precum filtrarea web și blocarea jocurilor pe calculator la un moment dat. Acesta include, de asemenea, browser-ul protejat cu bani siguri, sigur și o serie de protecție de confidențialitate. 

Kaspersky Internet Security este o alegere excelentă pentru persoanele care caută securitate antivirus maximă, fără a rupe banca.

Nivelul final, Kaspersky Total Security, include câteva dintre cele mai luxoase caracteristici pe care Kaspersky le poate oferi. Acesta oferă control parental complet, inclusiv geofencing și blocarea dispozitivului. Acesta include, de asemenea, managerul de parole încorporat gratuit și stocarea fișierului criptat. Kaspersky Total Security este întregul pachet, iar costul acestuia reflectă acest lucru.

Alegerea unui nivel depinde într-adevăr de ce caracteristici aveți nevoie, dar Kaspersky Internet Security este un loc bun. Cu toate acestea, veți obține cel mai bun din ambele lumi, dacă descărcați o alegere din lista noastră de cei mai buni manageri de parole și utilizați software de criptare cu o cheie mai lungă și mai sigură..

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de controale parentale solide cu geofencing și blocarea dispozitivului, costul suplimentar poate merita. Kaspersky Total Security are o încercare gratuită de 30 de zile, așa că nu ezitați să o încercați.

Ușurința în utilizare

Kaspersky este bine conceput. Reușește să arate neted și minimalist fără să ascundă toate aspectele programului în spatele meniurilor și este ușor de navigat și de utilizat. Cu atât de multe caracteristici, însă, a fost cam greu să le găsești pe fiecare.

Instalarea a fost foarte simplă și simplă, cu blocaje rutiere puține sau deloc, deși necesită o adresă de e-mail pentru instrumentele sale bazate pe site. Singura problemă cu care ne-am confruntat a fost că pagina sa de descărcare este incompatibilă cu Google Chrome. Utilizarea Internet Explorer pentru descărcare a fost ciudată, deoarece filtrarea web parentală este clar că funcționează doar pe Google Chrome.

După ce este instalat și configurat, tabloul de bord este ușor de realizat. Treimea superioară a ecranului este o imagine de ansamblu, care vă permite să știți dacă există ceva care are nevoie de atenția dvs..

kaspersky-tablou de bord

Sub aceasta, există opt categorii clar separate. Fiecare caracteristică este administrată fie prin una dintre aceste legături, fie poate fi lansată făcând clic pe una dintre ele. Deși aproape toate punctele culminante ale programului pot fi modificate prin aplicația Kaspersky, unele funcții au propria lor aplicație.

Kaspersky se asigură, de asemenea, să explici în detaliu ce face fiecare parte a antivirusului. „?” simbolul din bara de titlu este o completare completă a tot ceea ce oferă programul și în fiecare setare există explicații aprofundate ale fiecărei caracteristici de securitate.

Deși există setări pentru fiecare caracteristică oferită de Kaspersky, acestea sunt configurate implicit într-un mod care are sens. De exemplu, când am testat controalele parentale, Kaspersky a configurat automat filtrarea web pentru cele mai frecvente site-uri web blocate. Totul este configurat astfel încât să poți doar să-l pornești și să fii protejat.

scanarea

Kaspersky oferă în mod implicit câteva scanări de securitate: scanare completă, scanare rapidă, scanare selectivă sau scanare externă a dispozitivului. Acestea sunt opțiuni mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor, deși nu chiar la nivelul opțiunilor de scanare ale Avira (citiți recenzia noastră Avira). O scanare selectivă permite utilizatorului să scaneze fișiere individuale.

Un detaliu interesant aici este că puteți rula mai mult de o scanare de securitate în același timp. Acest lucru este foarte neobișnuit în software-ul antivirus și nu este un lucru pe care l-ai face foarte des, dar este un plus binevenit, cu toate acestea..

kaspersky-scan

Am efectuat o scanare rapidă și o scanare completă pentru a testa viteza și impactul asupra computerului nostru de testare. Ambele scanări au fost mai rapide decât media, o scanare rapidă durează mai puțin de un minut și o scanare completă durează doar două ore și jumătate.

Ambele scanări de securitate au avut aproximativ același impact asupra performanței computerului nostru, cu o creștere de aproximativ 15- 20% la utilizarea procesorului. Acest lucru a crescut uneori cu până la 30% mai mult în scanarea completă. Deși acest lucru nu va face ca un computer să nu poată fi utilizat, acesta este cu siguranță vizibil și nicăieri la fel de scăzut ca și concurenții, cum ar fi Webroot (citiți recenzia noastră Webroot SecureAnywhere).

Protecţie

Am utilizat o abordare dublă pentru testarea securității Kaspersky. În primul rând, am testat câteva exploatări comune folosind propriile dispozitive. În al doilea rând, am trecut peste rezultatele sale de laborator de la AV-Test, AV-Comparatives și MRG Effitas pentru a vedea cum se împiedică concurența.

Deși este important să puneți mâna pe software și să loviți pneurile, standardul de securitate de aur este cu teste de laborator terțe. Din acest motiv, punem mai multă greutate asupra lor în scorurile noastre antivirus.

Kaspersky participă adesea la testele de laborator, astfel încât rezultatele sale de securitate sunt foarte actualizate. În raportul AV-Test din decembrie 2019, el a pus Kaspersky împotriva unui număr de alte programe antivirus. Kaspersky a excelat la tot ce au aruncat la ea.

Acesta a blocat 100 la sută din atacurile din ziua zero și malware-ul răspândit, fără a exista deloc falsuri pozitive. Kaspersky a fost, de asemenea, mai rapid decât media industriei în toate aspectele de utilizare, cu excepția lansării site-urilor web populare, unde a fost mai lent cu aproximativ 5%. Aceasta este o îmbunătățire a testului său din aprilie 2018, unde a fost cu 7 până la 8 la sută mai lent.

Kaspersky a fost deosebit de rapid atunci când a venit să instaleze aplicații utilizate frecvent, cu o actualizare uriașă a performanței din testul său din 2018. În mod evident, a fost îmbunătățirea majoră în ultimii ani, ceea ce este bine de văzut.

AV-Comparatives a efectuat teste Kaspersky în octombrie 2019. Rezultatele lui Kaspersky la testul său de performanță au fost foarte bune, învingând aproape toate antivirusurile, cu excepția ESET NOD32 și McAfee (aruncați o privire la recenzia noastră de McAfee Total Protection).

Testul de protecție a fost puțin mai puțin impresionant. Deși Kaspersky a blocat mai mult de 99 la sută din toate programele malware, AV-Comparatives încă nu a acordat Kaspersky cel mai înalt rang de securitate. Aceasta nu este neapărat o problemă uriașă pentru Kaspersky; este mai mult o declarație despre cât de puternic este câmpul antivirus acum în ceea ce privește protecția împotriva malware.

MRG Effitas Banking Simulation

Kaspersky s-a remarcat într-adevăr când a fost vorba de analiza de securitate a MRG Effitas. În simularea sa banală neiertătoare, Kaspersky a fost unul dintre puținele antivirusuri certificate pentru serviciile bancare online. Aproximativ jumătate din programele antivirus testate pentru acest permis de certificare.

Pe lângă certificare, MRG Effitas a simulat și „deturnarea de evenimente” în domeniul bancar. Aceasta înseamnă că un utilizator rău intenționat a compromis site-ul dvs. bancar sau de plată, interceptând detaliile de plată și le trimite pe serverele lor în schimb.

Kaspersky a fost printre cei trei care s-au apărat cu succes împotriva acestui atac. Doar concurenții precum Norton se aflau la același nivel ca Kaspersky (consultați recenzia noastră pentru Norton Security).

Testarea hands-on

Testarea noastră practică a folosit instrumentele de verificare a securității AMTSO pentru a testa cele mai frecvente forme de malware. Kaspersky trecu cu ușurință. Acest lucru este deosebit de impresionant atunci când vine vorba de pagina de phishing, care foarte puține programe antivirus blochează.

kaspersky-url-blocat

În continuare, am testat o serie de exploatări comune ale browserului folosind WICAR. Din cele 13 exploatări, Kaspersky le-a blocat pe toate. Acesta este un rezultat exemplar, care se potrivește cu ceea ce am văzut din aproape toate testele de laborator.

Kaspersky și preocupările rusești

Kaspersky se află într-o poziție unică atunci când vine vorba de probleme de confidențialitate. În 2017, guvernul Statelor Unite a ales să înceteze colaborarea cu compania din cauza îngrijorărilor că antivirusul are conexiuni cu guvernul rus. Această conexiune ar risca scurgerea datelor utilizatorilor, întrucât legislația rusă este mult mai puțin protectoare împotriva acestui tip de date decât Statele Unite sau Europa.

De atunci, compania a făcut o serie de măsuri pentru a asigura utilizatorilor săi că nu este conectată la guvernul rus. A deschis două „centre de transparență” dedicate să permită partenerilor de încredere să se uite peste codul său sursă și intenționează să deschidă încă două în viitorul apropiat..

În plus, Kaspersky a mutat o mare parte din datele sale în Elveția. Acest lucru îl protejează pe Kaspersky de orice legi rusești care îl pot obliga să dezvăluie datele clienților. Datele europene sunt complet transferate, dar datele americane și canadiene vor fi mutate în acest an.

Auditul SOC 2

În plus, Kaspersky a lansat un audit SOC 2 tip 1 al sistemelor sale de confidențialitate. Pentru a înțelege greutatea acestui audit, este important să înțelegem ce acoperă și ce nu acoperă.

Un audit de tip SOC 2 de tip 1 constă în evaluarea controalelor unei organizații. Nu include nicio analiză privind respectarea corectă a acestora. Un audit de tip SOC 2 de tip 2 este mai strict, incluzând totul dintr-un audit de tip 1 și o evaluare a controalelor utilizate pe o perioadă de timp. Este obișnuit ca o organizație să obțină aceste evaluări consecutiv.

În acest moment, compania nu a lansat un raport de tip 2. Am contactat compania pentru a ne întreba despre acest lucru, iar un reprezentant ne-a asigurat că este în planurile pe termen lung ale companiei de a face acest următor pas în securitate.

Pentru Kaspersky, scorul său de protecție este o combinație de testare de laborator terță parte, experiența noastră practică și preocupările sale de confidențialitate. Nu suntem convinși pe deplin că controalele sale de confidențialitate sunt suficiente cu legăturile companiei cu Rusia. 

Cu toate acestea, testele sale de laborator și experiența noastră practică au fost ambele stelare și, dacă nu, pentru problemele sale de confidențialitate, Kaspersky ar face o fuga pentru cel mai sigur antivirus.

A sustine

Opțiunile de asistență ale Kaspersky par să fie construite pentru clienții de afaceri fără să se simtă învechite, cum ar fi ZoneAlarm (consultați analiza ZoneAlarm Antivirus). Acest lucru poate fi un lucru bun cu gama sa de instrumente de securitate web. Baza de cunoștințe – prima linie de apărare când un utilizator se confruntă cu o problemă antivirus – este împărțită în funcție de produs.

-Kaș knowledgebase

Forumul de asistență este de asemenea foarte activ, angajații Kaspersky și clienții dedicați răspund într-o zi la orice problemă. Am găsit însă ciudat faptul că forumul oferea fiecare articol din meniu atât în ​​engleză, cât și în rusă. Kaspersky îți întreabă limba atunci când îți creezi contul, așa că pare banal să verifici această setare înainte de a decide ce limbă ar trebui să arate.

Instrumentele antivirus bazate pe Kaspersky sunt o caracteristică unică a asistenței clienților Kaspersky. Dacă nu sunteți în apropierea unuia dintre dispozitivele pe care aveți antivirusul instalat, puteți utiliza pagina sa de asistență pentru a scana fișiere individuale pentru viruși.

virusdesk-Kaș

Există, de asemenea, o secțiune despre eliminarea ransomware-ului, care este utilă în special dacă toate dispozitivele dvs. sunt infectate cu ransomware și nu puteți accesa aplicația Kaspersky desktop. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la acest punct, consultați sfaturile noastre de protecție ransomware.

Dacă trebuie să discutați cu un om real pentru a vă rezolva problema, Kaspersky are asistență prin e-mail. Deși nu este 24/7, am trimis un bilet într-un weekend seară și am primit un răspuns a doua zi, așa că orele nu sunt pur și simplu între 9 și 5 în zilele săptămânii,.

Kaspersky oferă asistență Twitter și, destul de ciudat, suport Facebook. Kaspersky oferă, de asemenea, un număr de telefon, dar implică faptul că ar trebui să-l folosești doar pentru probleme cu achiziționarea sau abonarea la serviciu, spre deosebire de concurenți precum Bitdefender (consultați recenzia noastră Antivirus Bitdefender pentru mai multe).

În total, asistența Kaspersky este solidă și vă va răspunde în mod fiabil și relativ rapid la întrebările dvs. Gama largă de moduri de a contacta asistența înseamnă că este posibil să nu pierdeți nici măcar opțiunile care îi lipsesc, cum ar fi chat-ul live și telefonul (consultați recenzia noastră pentru Trend Micro Antivirus + pentru un antivirus care excelează în această zonă).

Verdictul

Kaspersky este un element principal al lumii antivirusului și putem vedea de ce. Protecția sa împotriva programelor malware este de top, plus că este ușor de navigat și este dotată cu caracteristici de securitate. Cu toate acestea, lipsa unui plan antivirus gratuit înseamnă că obținerea acestor funcții vă va costa (consultați cel mai bun sistem de antivirus gratuit).

De asemenea, suntem încă îngrijorați de rezultatul preocupărilor sale de confidențialitate. Acțiunile lui Kaspersky până acum au fost liniștitoare, dar nu definitive. Acest lucru lasă îndoieli, ceea ce este inutil atunci când puteți utiliza pur și simplu un antivirus care nu are aceste probleme.

Deși confidențialitatea se referă la eliminarea Kaspersky Anti-Virus din funcționarea pentru cele mai bune programe antivirus, este cu siguranță o alegere solidă pentru caracteristicile sale și protecția bancară. Ce părere aveți despre Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security sau Kaspersky Total Security? Spuneți-ne în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map