F-Secure Antivirus Review

F-Secure este o soluție antivirus excelentă, care ar putea lua piața cu furtună, dacă nu ar fi pentru prețurile ridicate și pentru lipsa caracteristicilor atrăgătoare. Dacă, totuși, ai bani să arzi și să te îngrijești mai mult pentru securitate decât clopote și fluiere, consultați recenzia noastră F-Secure Antivirus.


Slideshow-1

Slideshow-2

Slideshow-3

Slideshow-4

Anterior

Următor →

F-Secure oferă unele dintre cele mai puternice și bine testate produse pentru protejarea computerelor. Cu o scădere a prețului sau o creștere a caracteristicilor, protecția antivirus F-Secure ar putea fi un pretendent solid pentru primul loc pe piață. Cu toate acestea, așa cum este, nu va reuși să ajungă pe primul loc, așa cum puteți citi în această recenzie completă antivirus F-Secure.

Când vine vorba de protejarea unui dispozitiv, F-Secure Anti-Virus oferă protecție antivirus de bază pentru Windows 7 și versiuni ulterioare. Între timp, F-Secure Safe și F-Secure Total, opțiunile mai avansate ale produsului antivirus, vor păstra orice sistem desktop Windows sau sistem macOS fără malware. Aplicațiile Android și iOS sunt de asemenea disponibile pentru a asigura securitate pentru orice dispozitiv mobil. 

O lipsă de caracteristici este cea mai mare cădere a lui F-Secure și principalul lucru care îl păstrează din partea de sus a celui mai bun program de software antivirus. Chiar și F-Secure Safe, care adaugă protecție bancară decentă și controale parentale complete la protecția sa antivirus, este departe de a fi o suită de securitate bine rotunjită, precum Norton Security. 

Dacă această lipsă de clopote și fluiere nu este o problemă pentru dvs., F-Secure oferă o încercare gratuită de 30 de zile. Acest lucru vă oferă experiența completă de F-Secure, astfel încât să puteți încerca singur. Cu toate acestea, citiți această recenzie completă antivirus F-Secure pentru a afla mai multe despre ce are de oferit.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru antivirus F-Secure

Caracteristici

F-Secure Anti-Virus este foarte ușor în ceea ce privește caracteristicile, în comparație cu alte soluții antivirus. Toată protecția antivirus avansată vine cu produsele mai scumpe F-Secure Safe și Total. Chiar și cu aceste funcții suplimentare, totuși, este departe de software precum Kaspersky Anti-Virus.

UI pentru desktop are o mică colecție de instrumente utile care sunt ușor accesibile. Aceasta include accesul la carantină, lista de site-uri web blocate și o opțiune pentru dezactivarea antivirusului. Cele mai multe dintre acestea necesită privilegii de administrator, astfel încât alți utilizatori nu pot elimina accidental sistemele de securitate existente.

Un alt instrument disponibil în UI-ul desktop este capacitatea de a trimite eșantioane malware la F-Secure. Instrumentul deschide o pagină web unde puteți atașa un fișier sau introduceți o adresă URL. Programele malware nedetectate sau pozitive false pot fi trimise în acest fel, fiind disponibile și alte opțiuni pentru fișierele mai mari de 30 MB. 

Eșantion Trimite

Anti-Virus F-Secure vă va păstra protejat de majoritatea tipurilor de malware, deși dacă doriți protecție ransomware sau orice formă de securitate a browserului, va trebui să obțineți produsele mai sigure sau totale.. 

Utilizarea unui antivirus pentru a vă proteja dispozitivul împotriva ransomware-ului nu este nouă, dar protejarea dvs. de acest tip de atac este mult mai ușoară decât recuperarea datelor după apariția acestora. Citiți articolul nostru pentru a afla mai multe despre ce face ransomware-ul pe computer.

Protecție securizată pentru navigare F

Având o funcție de extensie a browserului este aproape universal în cadrul software-ului antivirus și F-Secure nu face excepție de la aceasta. Această caracteristică de „protecție de navigare” cu produsele Safe și Total este o soluție simplă pentru a vă păstra protejat fără ca acesta să vă stea în cale. 

Chiar dacă nu instalați extensia browserului, toate produsele F-Secure oferă în continuare caracteristica de bază de „protecție împotriva virusului”, ceea ce vă împiedică să descărcați accidental malware. 

Cu toate acestea, fără extensia browserului, sunteți încă vulnerabil la amenințări mai avansate, cum ar fi atacuri de phishing și nu veți primi simbolul care indică dacă un site web este în siguranță înainte de a intra în acesta.

Safe-site-

Deoarece extensia browserului adaugă această securitate, nu va trebui să folosiți un browser dedicat pentru protecția online. Puteți găsi caracteristici similare cu alte produse antivirus, după cum puteți citi în recenzia noastră Avast Pro.

F-Secure

Atât F-Secure Safe cât și Total includ acces la caracteristica My F-Secure. Oferă un loc pentru controlul oricărui dispozitiv din cont prin secțiunile „finder” și „reguli de familie”. Acestea vă oferă o modalitate de a bloca un anumit conținut sau de a gestiona dispozitivul unui copil.

My-F-Secure

Cu My F-Secure, există patru opțiuni de instrumente în secțiunea „finder”, dar acestea sunt disponibile numai pentru dispozitive mobile. Primul instrument este un localizator, care vă spune locația dispozitivului mobil. Dacă nu există o conexiune suficient de bună pentru a găsi dispozitivul, poate afișa ultima locație cunoscută.

Următoarele două instrumente sunt caracteristicile „alarmă” și „blocare”. Alarma redă pur și simplu un zgomot puternic – setat la volumul maxim – chiar dacă volumul este oprit din punct de vedere tehnic. Blocarea telefonului de aici nu împiedică deblocarea acestuia, dar acționează rapid. În cele din urmă, există un instrument pentru ștergerea tuturor datelor din sistemul mobil. Aceasta este activată implicit.

Protejat-Dispozitiv

Secțiunea „reguli familiale” din My F-Secure are două limite de timp separate și un filtru de conținut. Puteți seta „limita de culcare” pentru a permite aplicațiilor să funcționeze doar în anumite ore. Puteți seta ora limită la orice interval de 15 minute și puteți acorda ore separate zilelor de săptămână și weekendurilor. Puteți utiliza, de asemenea, limita de timp pentru a opri utilizarea dispozitivului pentru mai mult de o perioadă de timp stabilită.  

Toate aplicațiile contează la aceleași limite de timp. Astfel, de exemplu, un termen de utilizare de două ore ar fi împărțit între orice aplicație pe care nu ați stabilit-o ca excepție. Există opțiuni pentru a seta o aplicație să nu conteze la limita de timp, dar aceasta permite utilizarea aplicației în afara limitelor „înainte de culcare”.

Filtrele de conținut blochează doar browserele web să nu găsească un anumit conținut, dar puteți filtra ca majoritatea lucrurilor să fie afișate într-un motor de căutare. Unele categorii de filtre – cum ar fi „descărcări ilegale” și „deranjante” – nu sunt clar în ceea ce blochează. Aceste filtre funcționează în cadrul unui browser, dar fără a verifica tot conținutul de pe dispozitiv, multe aplicații pot afișa în continuare materialul interzis.

Content-Filter

F-Secure Total Caracteristici

F-Secure Total, cea mai scumpă opțiune de produs, include acum F-Secure Key. Acesta este un manager de parolă rezonabil de ușor, care este ușor de utilizat și are o securitate bună. Pentru un manager de parole încorporat cu un antivirus, aceasta este o soluție solidă.

Cu toate acestea, F-Secure Key este departe de unul dintre cei mai buni manageri de parole de acolo. Îi lipsesc opțiunile de autentificare cu doi factori și nu are nicio caracteristică unică, dar vă va păstra parolele în siguranță cu criptare modernă și parole stocate local. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră pentru cheie F-Secure.

Un alt program software inclus în acest plan este F-Secure Freedome VPN. Acest lucru vă va proteja online, deși nu este ExpressVPN. Problema principală cu VP-ul F-Secure este numărul de servere și locații ale acestuia: există doar 18 țări disponibile pe 27 servere, ceea ce o face departe de una dintre cele mai bune VPN-uri.

Prezentare generală a caracteristicilor F-Secure

Logo F-Secure Antiviruswww.f-secure.com

Începe de la 300 USD pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Structura prețurilor F-Secure este complicată. Îi lipsește prețul scăzut al software-ului antivirus de bază, IObit Malware Fighter fiind o alternativă mai ieftină. Cu toate acestea, lipsește, de asemenea, funcțiile pe care le așteptați cu privire la software-ul mai complex, cum ar fi Malwarebytes Antivirus. Protecția de înaltă calitate pe care F-Secure o oferă este singura secțiune în care își poate bate concurenții.

Pachetul de bază Anti-Virus este o valoare slabă, deoarece conține doar protecție împotriva malware. Fără acces la alte funcții – chiar și extensia browserului sau protecția ransomware – acest lucru nu te va feri de nimic altceva decât o amenințare de bază. Opțiunea Anti-Virus este de asemenea limitată la trei dispozitive și nu este în măsură să protejeze sisteme macOS, iOS sau Android. 

Când vine vorba de F-Secure Safe, valoarea începe să crească puțin. Este un preț similar cu celelalte antivirus și are un efect suficient de demn de luat în considerare. Considerăm că protecția robustă și controalele parentale din acest plan compensează lipsa altor caracteristici, deși administratorul de parole ar fi frumos în acest punct de preț..

F-Secure Internet Security este similar cu produsul Safe. Singurele diferențe sunt că este doar Windows și poate fi cumpărat doar pentru trei computere. Întrucât aceasta nu mai este disponibilă pentru utilizatorii noi, pagina sa web vă recomandă să vă asigurați F-Secure Safe.

Fiind o opțiune mai apropiată de o suită de securitate completă, F-Secure Total oferă acces la mai multe forme de securitate, dar este și mult mai scump. Cu toate acestea, la un punct de preț similar cu planurile mai costisitoare antivirus Bitdefender, acest produs este greu de recomandat, în special având în vedere că VPN nu este stelar.

Atât produsele Safe cât și totalul vă permit să adăugați mai multe dispozitive. Fiecare licență suplimentară vă va costa aproximativ 10 USD pe an. Acest lucru se adaugă rapid atunci când protejăm o gospodărie, în timp ce planul nelimitat al unui concurent, precum cel oferit de AVG AntiVirus, ar oferi protecție pentru multe dispozitive.

Selectați-Devices

F-Secure nu oferă nicio protecție antivirus gratuită, chiar dacă majoritatea alternativelor gratuite bat planul F-Secure Anti-Virus în funcțiile disponibile. Cu toate acestea, există un proces de 30 de zile și o perioadă de rambursare de 30 de zile.

Ușurința în utilizare

Site-ul F-Secure se deschide cu opțiuni software „pentru afaceri” și „pentru acasă”. Selectarea secțiunii „pentru acasă” vă aduce la pagina unui produs cu file în partea de sus. Fila „produs” produce un meniu derulant cu toate produsele antivirus disponibile și suplimente, inclusiv administratorul de parole.

Produse-Dropdown

Titlul paginilor pentru F-Secure Safe și Total reprezintă un buton de încercare gratuit. Acest lucru vă solicită să vă creați un cont și apoi să vă duceți la pagina dvs. F-Secure. Aici, vă ghidează prin instalare, fie pentru dumneavoastră, fie pentru un membru al familiei. Deși instalarea a fost rapidă, a necesitat două reporniri.

F-Secure Anti-Virus are, de asemenea, un proces gratuit. Aceasta nu necesită un cont, ci doar o adresă de e-mail pentru a începe descărcarea software-ului. Acest proces este diferit, deoarece nu primiți un cont F-Secure cu produsul de bază.  

Când utilizați UI desktop desktop F-Secure, majoritatea opțiunilor sunt disponibile cu ușurință printr-o serie de file din lateral. Totul este ușor de rulat din această fereastră și o singură fereastră separată conține orice setări pe care le puteți modifica.

F-Secure este ușor în privința funcțiilor, deci este simplu să navigați și să înțelegeți fiecare secțiune. Există, de asemenea, link-uri care să vă conducă pentru a susține pagini sau a reînnoi abonamentul. 

Renew abonament

Opțiuni de scanare

Unele dintre opțiunile de scanare ale F-Secure sunt restrictive. Scanările programate sunt limitate la o singură scanare repetată și nu includ o opțiune completă de scanare. Scanările manuale disponibile sunt în regulă, dar aici am prefera aici mai mult de două opțiuni. Un antivirus care are opțiuni excelente de scanare este ESET NOD32.

F-Secure are o modalitate de a scana fișiere și foldere individuale, dar nu o puteți face în interfața de utilizare a desktop-ului. Acest lucru se poate face făcând clic dreapta pe un fișier din exploratorul de fișiere și selectând „scanarea virușilor”. Aceasta ar trebui să fie integrată în interfața de utilizare principală, de preferință cu funcționalitate pentru a scana periodic un folder specific.

Tipul principal de scanare pe care îl rulează antivirusul F-Secure este ceea ce numește „scanare de virus”. Acest lucru examinează rapid toate fișierele care pot fi dăunătoare. La prima derulare, aceasta a durat puțin peste cinci minute și a scanat 9.240 de articole. După aceasta, scanările au durat puțin peste un minut, deoarece programul știa ce fișiere erau importante pentru verificare.

Virus-Scan

De asemenea, puteți rula o scanare completă. După patru ore și 20 de minute, acesta a scanat 1.621.251 de articole. Această scanare a analizat toate tipurile de fișiere pentru orice amenințări, dar a trebuit să eliminăm manual orice fișier comprimat.

La scanare, F-Secure a folosit toate resursele procesorului disponibile. Dacă alte programe au încercat să ruleze, aproximativ 20 la sută din utilizarea procesorului a rămas dedicată scanării. Am constatat că scanarea virusului a rulat în continuare la o viteză rezonabilă cu alte programe active, deci nu ar trebui să aveți probleme cu scanările care încetinesc prea mult computerul mult timp.

CPU-utilizare

Protecţie

Ca antivirus, F-Secure trebuie să vă protejeze computerul împotriva oricărei amenințări. Pentru a testa acest lucru, am folosit o combinație de instrumente hands-on și rezultate de laborator de la testatori de încredere pentru a afla cât de bine te poate proteja antivirusul împotriva malware-urilor reale.

AV-Test oferă F-Secure cele mai înalte rezultate din cele trei laboratoare pe care le folosim. Toate cele trei categorii – protecție, performanță și capacitate de utilizare – au obținut punctajul maxim de șase note. Cu F-Secure câștigând aprecieri constant ridicate, obținând note complete de protecție mai mult de șase ani, puteți fi sigur că vă poate menține dispozitivul în siguranță.

Comparative AV au obținut un rezultat ușor mai slab, F-Secure câștigând doar o stea din trei pentru performanțe din lumea reală. Deși protecția împotriva programelor anti-malware a fost demnă de un rating de două stele, F-Secure a avut 25 de pozitive false. Acest lucru ar putea deveni o problemă pentru unii utilizatori, iar programele precum Avira au mult mai puține false pozitive, fără a renunța la securitate. 

Laboratorul final pe care îl folosim este MRG Effitas, unde F-Secure a obținut o trecere de nivel doi, pierzând nota de trecere de nivel unu la începutul anului 2019. Acest lucru se datorează faptului că nu a recunoscut câteva bucăți de malware înainte de a ataca.

Testarea hands-on

Efectuăm teste hands-on cu instrumentele oferite de Wicar și AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization). Aceste teste includ fișiere și pagini web care acționează ca malware, dar nu conțin conținut dăunător. Un exemplu în acest sens ar fi fișierul de test EICAR (European Institute for Computer Antivirus Research). Deoarece acestea sunt instrumente online, am folosit F-Secure Safe în aceste teste.

Blocat Website-

F-Secure Safe a blocat toate cele 13 pagini de test disponibile pe Wicar, chiar și atunci când extensia browserului a fost dezactivată. Aceste teste oferă o vedere completă a protecției antivirusului, arătând că poate proteja împotriva diferitelor exploatări și stiluri de atac..

AMTSO oferă o vedere mai bună a protecției împotriva descărcărilor. F-Secure ar putea bloca diferite amenințări, cum ar fi descărcări potențial nedorite și chiar pagina de phishing. Singurul test pe care a eșuat a fost la descărcarea fișierelor comprimate.

Din cele 10 fișiere comprimate disponibile pentru descărcare, au oprit trei. A trebuit să scanăm manual ceilalți șapte pentru ca F-Secure să le recunoască drept malware. Chiar și atunci când F-Secure a găsit aceste fișiere comprimate, ne-a avertizat doar că trebuie să le ștergem manual. 

În general, F-Secure nu oferă în prezent protecția pe care o puteți obține de la cele mai bune antivirusuri, astfel încât recenziile noastre merită citite pentru a găsi software de top pentru a vă asigura dispozitivele. Cu toate acestea, F-Secure are încă un istoric puternic și rezultate actuale bune, astfel încât utilizatorul mediu nu ar trebui să vadă nicio problemă cu ceea ce oferă.

A sustine

F-Secure se bazează foarte mult pe baza de cunoștințe și forumurile sale pentru a oferi sprijin. Din fericire, ambele funcționează bine, deci nu este o problemă uriașă. Limitările serviciului său pentru clienți sunt lipsa de asistență 24/7 și opțiuni de e-mail.

F-Secure-Antivirus-Knowledgebase

Bază de cunoștințe este probabil primul loc pe care îl vei merge atunci când cauți ajutor. Aici veți găsi numeroase ghiduri și soluții practice despre probleme frecvente. Unele articole vin cu videoclipuri scurte care vă permit să le urmăriți mai ușor împreună cu ele.

Dacă articolele de aici nu vă pot rezolva problema, forumurile sunt disponibile. Fiecare produs are propria pagină și o „problemă comună” a fost fixată în partea de sus. Comunitatea poate rezolva majoritatea întrebărilor într-o zi, dar problemele mai complexe pot dura mai mult.

F-Secure-Antivirus-Forum

Uneori este posibil să doriți să vorbiți cu o persoană, iar F-Secure oferă opțiuni pentru un apel telefonic sau un chat live. Ambele sunt disponibile în timpul zilei și există linii telefonice pentru diferite limbi. Nu este clar când chat-ul live este deschis, dar nu pare să fie 24/7, ceea ce ar fi de mare ajutor pentru asistența F-Secure.

Deși are o bază de cunoștințe și un forum robuste, F-Secure nu are 24/7 de chat sau opțiuni de e-mail în direct, așa că nu vă poate ajuta întotdeauna cu probleme mai dure. Pentru mulți utilizatori, este posibil să nu fie o problemă, dar alții care sunt preocupați de acest aspect ar trebui să se uite la revizuirea noastră Trend Micro Antivirus + pentru un produs bine acceptat.

Verdictul

Pentru un antivirus ușor și simplu, F-Secure este o modalitate excelentă de a vă păstra dispozitivele în siguranță. Protecția puternică și sistemul de asistență de cea mai bună calitate înseamnă că nu veți avea probleme pentru a vă proteja sistemul de o serie largă de amenințări.

În general, principalul dezavantaj al F-Secure este lipsa de caracteristici. Cu toate acestea, este o opțiune excelentă, atât timp cât căutați doar un antivirus de bază și nu vă place să rulați manual scanarea completă ocazională. Dacă puteți utiliza controalele puternice parentale cu opțiunile sale mai scumpe de produs, acesta ar putea fi antivirusul pentru dvs..

Deși nu este antivirusul nostru preferat, este unul dintre produsele mai bune disponibile. Dacă doriți să analizați câteva recenzii înainte de a lua o decizie, celelalte articole antivirus pot oferi câteva alternative excelente.

Ce părere aveți despre antivirusul F-Secure? Spuneți-ne gândurile în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me