Bitdefender Antivirus Review – Actualizat în 2020

Bitdefender Antivirus Review

Bitdefender Antivirus are dreptate, deși sensul gamei sale de produse poate fi o durere de cap. Luați totuși câteva timlenol și veți vedea rapid că veți obține o suită bună de software de protecție la un preț decent. Pentru detalii, consultați revizuirea noastră antivirus Bitdefender completă.


bit-Slider1

bit-slider2

bit-slider3

bit-slider4

bit-slider5

Anterior

Următor →

Bitdefender este în jur de aproape 20 de ani, iar experiența sa arată. Spre deosebire de alte soluții antivirus mai vechi care s-au blocat în trecut, acesta a păstrat programul său de înaltă calitate și bogat în funcții pentru a lupta cu cele mai bune astăzi.

În această recenzie Bitdefender, vom testa pachetul total de sus în jos. Vom analiza caracteristicile sale de securitate, vom înțelege nivelurile de prețuri și chiar vom testa jetoane de securitate. În cele din urmă, veți primi verdictul nostru și vă vom anunța dacă acesta este un antivirus care merită să aruncați o privire la.

Bitdefender este întotdeauna pe lista noastră scurtă pentru cel mai bun antivirus și nu s-a schimbat mult pe acest front. Protecția sa de securitate este aproape rezistentă la gloanțe și depășește linia dificilă dintre personalizare și ușurința de utilizare cu har. Avem câteva reclamații minore, dar sunt umbrit de cât de puternic este acest antivirus.

După ce ați citit recenzia noastră Bitdefender, puteți obține chiar și încercarea gratuită a acestui antivirus pentru 30 de zile, pentru a vedea pentru dvs. de ce ne place atât de mult.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Bitdefender Antivirus

Caracteristici

Bitdefender are aproape toate caracteristicile pe care le-ar putea solicita un antivirus. Fie că doriți să accelerați computerul, să îl apărați de malware sau să protejați protecția vieții private, există cel puțin o caracteristică concepută pentru a vă ajuta cu acest obiectiv. În plus, toate funcțiile sunt incluse în portalul său de internet, Bitdefender Central.

Desigur, cele mai importante caracteristici ale unui antivirus se concentrează în jurul securității și protecției împotriva malware. Una dintre caracteristicile unice pe care le oferă Bitdefender este protecția prin parolă. Puteți bloca aplicația astfel încât să nu poată fi deschisă fără parola.

bit-parolă

Acest lucru este util mai ales dacă computerul a fost depășit de un virus, deoarece primul lucru pe care îl va face este să încercați să dezactivați programele de securitate. Bitdefender oferă chiar și un disc de salvare care va face ca sistemul dvs. să funcționeze din nou dacă a fost compromis.

Un antivirus cu o caracteristică similară a „discului de salvare” este ESET NOD32, dar celelalte funcții ale Bitdefender o plasează mai sus. Citiți recenzia noastră ESET NOD32 pentru a obține un aspect mai aprofundat.

Utilități Bitdefender 

În meniul său „utilități”, Bitdefender are un număr mare de instrumente de optimizare a sistemului. Aceasta include un optimizator de pornire și un căutare de fișiere duplicat pentru a vă asigura că dispozitivul dvs. este cât se poate de rapid.

Cea mai utilă și neobișnuită caracteristică din această categorie este sistemul antifurt al Bitdefender. Orice dispozitiv cu programul instalat poate fi urmărit pe internet, blocat cu o parolă și șters de la distanță prin contul dvs..

bit-blocare

Bitdefender oferă, de asemenea, criptarea fișierelor, protecția camerei web și microfonului și chiar funcții anti-urmărire. Există atât de mici instrumente de securitate utile în acest program, încât este dificil să ofere o imagine de ansamblu cuprinzătoare a tuturor funcționalităților sale.

O caracteristică surprinzător de detaliată este controlul parental. Acest lucru vine în fața concurenților, cum ar fi Sophos Home (citiți recenzia noastră Sophos Home), cu controalele sale parentale, inclusiv urmărirea locației, blocarea aplicațiilor și chiar un buton „check-in sigur”..

Aceste controale parentale sunt gestionate de pe un portal de internet, Bitdefender Central. Acest portal în sine este un avantaj uriaș pentru antivirusul Bitdefender. Administratorul poate vedea fiecare dispozitiv și ce amenințări de securitate au fost blocate.

bit central-

Acesta este, de asemenea, un portal rapid pentru sistemul de asistență pentru clienți. Puteți chiar privi dispozitivele individuale și puteți vedea sănătatea lor de zi cu zi.

Cu tot ceea ce oferă deja antivirusul Bitdefender, este surprinzător faptul că nu este inclusă nici o protecție de identitate. Unii dintre concurenții săi, cum ar fi ZoneAlarm (citiți mai multe recenzii pentru ZoneAlarm Antivirus), oferă acest lucru pe lângă funcțiile antivirus. Deoarece Bitdefender nu are nicio caracteristică de furt de identitate, consultați sfaturile noastre pentru a preveni furtul de identitate pentru a vă păstra în siguranță.

Bitdefender Safepay

Pentru tranzacțiile bancare și financiare, Bitdefender oferă Safepay, un browser securizat care vă poate proteja de orice malware financiar care ar putea încerca să vă fure informațiile. Acest lucru este similar cu browserul de bani siguri Kaspersky (consultați recenzia noastră anti-virus Kaspersky pentru o privire aprofundată).

Dacă vizitați un site web bancar, Bitdefender îl va recunoaște și vă va recomanda să îl redeschideți în browserul securizat. Puteți utiliza setările programului desktop pentru a deschide automat anumite site-uri web în browserul securizat sau pentru a vă conecta automat la o rețea privată virtuală – sau VPN – în timp ce banca, pentru o securitate suplimentară.

bit-safepaynotification

Safepay funcționează mult ca un al doilea desktop. Acesta va ascunde toate celelalte ferestre, extensiile și programele de blocare de la citirea datelor browserului dvs. și va lucra cu managerul de parolă încorporat Bitdefender. Setările sale de securitate chiar ne-au interzis să luăm o captură de ecran pentru a arăta funcționalitatea acesteia.

bit-Safepay

Navigatoarele de internet sigure sunt un plus excelent la un antivirus, dar majoritatea nu au unul. Este minunat să vezi Bitdefender oferindu-l.

Profiluri de performanță

Includerea profilurilor de performanță pune antivirusul Bitdefender în fața pachetului, datorită în nici o mică măsură cât de personalizate sunt profilurile. Majoritatea antivirusurilor care oferă profiluri de performanță le grupează în categoriile standard pe care Windows le oferă: echilibrat, performanță ridicată și economisitor de baterii.

Bitdefender, pe de altă parte, oferă profiluri specifice a ceea ce faceți pe computer: lucrați, jucați jocuri, vizionați filme sau conectați-vă la WiFi public. Fiecare dintre acestea poate fi declanșat automat.

bit-profile

Evident, pentru Bitdefender este dificil să spună exact ce programe sunt considerate un program de lucru. De exemplu, dacă sunteți artist, programele de lucru sunt foarte diferite de cele ale unui contabil. Profilele vă permit să alegeți manual care dintre programele dvs. sunt pentru muncă, care sunt considerate jocuri și în mod similar pentru fiecare categorie, astfel încât funcționează de fiecare dată.

Aceste opțiuni de personalizare fac ca profilurile de performanță ale Bitdefender să fie semnificativ mai utile decât alte opțiuni mai generice. De exemplu, Avira oferă și profiluri de performanță, dar acestea sunt limitate la ceea ce puteți deja să schimbați pe Windows (consultați recenzia noastră pentru Avira pentru mai multe).

Prezentare generală a caracteristicilor Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefenderwww.bitdefender.com

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Bitdefender are o mulțime de caracteristici și face o treabă destul de bună cu privire la împărțirea lor în diferite niveluri. Există atât de multe niveluri de preț, încât poate deveni un pic confuz, mai ales că Bitdefender nu este foarte clar despre ce caracteristici sunt oferite în fiecare.

Planul său foarte rezonabil Bitdefender Antivirus Plus oferă o protecție antivirus simplă, plus câteva funcții suplimentare. Restul nivelurilor funcționează în același mod; pentru un pic mai mult în fiecare an, veți câștiga câteva alte funcții de securitate și confidențialitate.

Funcționalitatea multiplă platforme este o caracteristică importantă care este inclusă doar în Bitdefender Total Security și versiuni ulterioare. Acesta este un pas de la programe precum Avast (citiți revizuirea Avast Pro), dar funcționalitatea multiplă platformă este destul de necesară cu smartphone-urile.

Deși traficul VPN nelimitat pe Bitdefender Premium Security este o caracteristică excelentă, prețul de 149,99 USD pe an este destul de abrupt pentru a-l recomanda. Este o idee mai bună să verificați numărul nostru de cei mai buni furnizori VPN și să cumpărați Bitdefender Total Security.

Dacă aveți nevoie doar de capabilitățile de securitate de bază, versiunea gratuită este, de asemenea, o opțiune bună. În plus, există o probă gratuită de 30 de zile pentru fiecare nivel, așa că nu este rău să o încercați și să vedeți dacă funcțiile merită costate.

Ușurința în utilizare

Bitdefender face o lucrare lăudabilă care aruncă o mulțime de funcții în aplicația sa, fără să o facă să pară prea aglomerată. Opțiunile sale de personalizare îl pun și înainte de pachet. Cu toate acestea, a fost nevoie de destul timp pentru instalare.

Este simplu să găsiți și să începeți instalarea antivirusului Bitdefender. Instalarea este cu siguranță pe partea lungă și veți avea nevoie de mai mult de 500 MB de spațiu. Acest lucru este în contrast cu concurenții, cum ar fi AVG (consultați recenzia AVG pentru mai multe).

Cu toate acestea, este o atingere plăcută faptul că programul începe cu un tur al caracteristicilor sale, mai degrabă decât cu o scanare imediată. Acesta este un nod imens la ușurința utilizatorului, care este într-adevăr necesar într-un antivirus cu aceste multe caracteristici.

Bitdefender calcă linia subțire între ușurința de utilizare și personalizare pe tot parcursul programului său, începând cu tabloul de bord. Este populat cu câteva funcții de securitate în mod implicit, cum ar fi scanarea rapidă și serviciul VPN.

bit-tablou de bord

Toate aceste caracteristici de securitate a gresiei pot fi schimbate în alte alte acțiuni rapide. Acest lucru oferă utilizatorului ocazional posibilitatea de a începe cu cele mai importante caracteristici de securitate, iar utilizatorul mai avansat este posibilitatea de a obține exact ceea ce își dorește de la program..

Bitdefender este foarte sensibil la faptul că oamenii nu știu ce face fiecare caracteristică dintr-un antivirus. Acest lucru este clar din turul și sistemul său de ajutor. Fiecare instrument din program are o pictogramă mică semn de întrebare care explică funcția sa.

bit-ajutor

Găsirea a ceea ce aveți nevoie în aplicația desktop este cât se poate de ușor, având în vedere câte funcții oferă Bitdefender. Programul este împărțit în patru categorii: tablou de bord, protecție, confidențialitate și utilități.

Fila „protecție” cuprinde fiecare componentă de protecție împotriva programelor malware pe care Bitdefender o include. Fiecare opțiune de scanare este aici, precum și firewall-ul, protecția ransomware și protecția bazată pe cloud. Aceasta este, de asemenea, fila pe care o utilizați dacă un virus a compromis deja sistemul.

Fila „confidențialitate” include fiecare instrument care poate ajuta utilizatorii în securizarea datelor lor. Administratorul de parole locuiește pe acest ecran, precum și criptare, protecție webcam și microfon, browserul securizat, serviciul VPN și controlul parental.

Pentru o privire aprofundată a serviciului VPN al Bitdefender, consultați recenzia noastră despre Hotspot Shield. Aceasta este compania din spatele implementării sale.

În cele din urmă, secțiunea „utilități” include toate instrumentele de optimizare a sistemului, precum și instrumentul antifurt. Multe dintre funcțiile din alte secțiuni sunt de asemenea utilități, deci este un pic confuz. Cu toate acestea, nicio caracteristică este la mai mult de două clicuri, astfel încât este ușor să explorați și să găsiți ceea ce aveți nevoie.

Opțiuni de scanare Bitdefender

Scanarea este un alt loc în care antivirusul Bitdefender echilibrează între capacitatea de utilizare și personalizare. Pentru utilizatorul obișnuit, va trebui doar o scanare rapidă sau o scanare completă pentru a prinde totul. Cu toate acestea, un utilizator cu o configurare mai complexă poate găsi aceste două opțiuni prea simpliste.

Pe de altă parte, efectuarea unei scanări complet personalizate poate fi confuză și intimidantă pentru o mulțime de oameni. Acesta este motivul pentru care Bitdefender oferă trei opțiuni: scanare rapidă, scanare sistem și „administrare scanări”.

bit-scanari

Această ultimă opțiune vă permite să adăugați o scanare personalizată, cu o mare varietate de opțiuni. La fel ca majoritatea scanărilor personalizate, puteți alege ce disc să includeți și ce fișiere sau foldere să excludeți. Cu toate acestea, puteți edita și restul setărilor.

Aceasta include spunerea Bitdefender pentru ca această scanare să aibă o putere de procesare mai mică și dacă doriți sau nu să scaneze arhive. Puteți alege chiar să-l scanați doar fișierele modificate de la ultima scanare sau să alegeți dacă dispozitivul este oprit sau nu după finalizarea scanării.

O gamă uriașă de opțiuni disponibile este o modalitate excelentă de a atinge echilibrul între utilizatorii obișnuiți și cei experimentați din punct de vedere tehnic. Fiecare setare de scanare orientată spre detaliu este disponibilă, dar implicit scanările rapide și complete sunt cele pe care oamenii le vor utiliza.

Am testat aceste două opțiuni de scanare pentru a vedea încărcarea lor pe dispozitivul nostru de testare și perioada de timp necesară. Scanarea rapidă a făcut ca utilizarea procesorului nostru să crească cu aproximativ 15%, ceea ce este ceva mai mult decât concurenții, cum ar fi Trend Micro (consultați revizuirea noastră Trend Micro Antivirus +), dar nu este inutilizabil. A durat puțin mai mult de trei minute, ceea ce este destul de standard.

Când am deschis scanarea sistemului, ne-a informat că prima scanare completă va fi lentă și că, în timp ce scanam repetat dispozitivul în timp, va fi mai rapid. Acest lucru este cel mai probabil datorită capacității Bitdefender de a omite fișierele pe care le-a văzut anterior.

Pentru a simula această experiență, am efectuat scanarea de cinci ori. Acesta nu este un exemplu perfect, deoarece nu s-a schimbat nimic în sistemul de fișiere între scanări, dar ne poate oferi o idee bună despre ce înseamnă și cât timp poate dura un scanare de sistem cu Bitdefender.

bit-scan

Prima dată a fost deja mult mai rapid decât ne așteptam, durează puțin mai mult de o oră. După ce l-am rulat pentru a treia oară, acesta a coborât la aproximativ o jumătate de oră, sărind peste fișierele pe care le-a identificat deja ca sigure.

Extensii browser

Bitdefender instalează două extensii de browser împreună cu programul său de desktop: managerul de parole și extensia anti-urmărire, din care ultima nu necesită nicio interacțiune din partea utilizatorului. Pur și simplu, urmărește cât timp a durat să se încarce o pagină de pe internet și să blocheze orice urmăritori care pot fi pe pagină.

bit-antitracking

Este o problemă pentru că, în mod implicit, Bitdefender își activează funcția „oferte speciale” din această extensie anti-urmărire. Acesta este propriul său tracker personal pe care îl folosește pentru a oferi oferte utilizatorului doar pe site-ul său principal.

Cu toate acestea, informațiile furnizate pe tracker nu au fost suficiente pentru a ne da seama ce a făcut acest lucru și a trebuit să facem propriile noastre cercetări pentru a descoperi acest lucru. Nu este un defect groaznic pe care Bitdefender le permite propriilor trackere să le parcurgă implicit, dar ar trebui să fie mai clar transmis utilizatorului.

bit-specialoffers

A doua extensie este Bitdefender Wallet, administratorul de parole al companiei. Este plăcut că va importa automat parolele salvate în browser în managerul său, făcând astfel ușor trecerea doar deconectându-te și conectându-te din nou pe toate site-urile tale favorite..

Când accesați o pagină de pe internet pentru care aveți o parolă salvată, extensia vă solicită să alegeți cu ce cont să vă conectați și să completați parola în consecință. Orice parolă introdusă este stocată automat, ceea ce face ușor actualizarea.

Desigur, ne-am uitat la toate cele mai bune programe de administrare a parolelor de acolo, așa că ar trebui să aruncăm o privire la ghidul nostru pentru cei mai buni manageri de parole pentru a vedea dacă acesta se blochează. Preferăm caracteristicile Dashlane, așa că consultați și recenzia Dashlane pentru a vedea ce Bitdefender poate lipsi.

Protecţie

Pentru a testa protecția Bitdefender de securitate, am efectuat-o prin testele proprii pe dispozitivele noastre. De asemenea, am aruncat o privire asupra rezultatelor laboratorului. Laboratoarele sunt standardul de aur pentru testare, așa că punem mai mult accent pe ele decât testele proprii, dar este important să avem experiență practică cu software-ul.

Antivirusul Bitdefender s-a realizat excelent în toate categoriile noastre, atât în ​​teste de laborator, cât și în teste hands-on. Singurul loc unde a falit a fost cu câteva probleme minore de performanță. În total, este un antivirus robust care vă va proteja de aproape orice aruncați la el.

AV-Test a rulat Bitdefender prin testele sale în februarie 2020. Acesta a blocat 100% din toate programele malware utilizate frecvent și exploatări de zi zero, ceea ce este un rezultat de securitate stelar. A fost nevoie de mai mult timp pentru a lansa site-uri web populare, dar a avut nevoie de mai puțin timp pentru a instala programe, astfel încât se elimină.

De asemenea, a avut două falsuri pozitive în acest test, care este jumătate din rata medie. Majoritatea testelor Bitdefender obțin câteva pozitive false aici și acolo, care sunt ușor enervante, dar ușor de tratat.

AV-Comparatives a testat de asemenea Bitdefender în octombrie 2019 și i-a acordat trei stele, cea mai înaltă certificare de securitate. Acesta a blocat 99,7% din malware, lipsind doar două din cele peste 700 de cazuri de testare.

Rezultate MRG Effitas

Laboratorul final la care ne referim este MRG Effitas, care oferă două teste. Testul său de protecție este similar cu cele de mai sus, cu protecție generală împotriva malware, iar testul său de simulare bancară este o analiză dură a securității unui antivirus atunci când vine vorba de activități bancare.

Performanța Bitdefender cu privire la evaluarea la 360 de grade a MRG Effitas în trimestrul IV 2019 a fost, încă o dată, dincolo de majoritatea altor antivirusuri. A primit cea mai înaltă certificare, nivelul 1, pe care mai puțin de jumătate din programele testate au fost realizate. Acest lucru s-a datorat ratei sale de 100% de blocare a programelor malware și a ratei pozitive false de 0,07 la sută.

Totuși, câteva programe l-au bătut, cum ar fi F-Secure. Consultați revizuirea noastră antivirus F-Secure pentru a vedea dacă poate fi compatibil cu Bitdefender în alte moduri.

Evaluarea bancară Q4 2019 a MRG Effitas a certificat Bitdefender drept un antivirus sigur pentru tranzacțiile financiare. Acesta a blocat toate malware-urile financiare și a trecut testul botnet. 

Cu toate acestea, a eșuat testul simulatorului, punându-l ușor în spatele altor antivirusuri din această categorie, cum ar fi Kaspersky, care oferă și un browser sigur pentru servicii bancare (consultați recenzia Kaspersky pentru o scufundare mai profundă).

Testarea hands-on

Bitdefender nu ar fi putut performa mai bine la toate testările noastre practice. Testăm programele noastre antivirus folosind WICAR și Anti-Malware Testing Organization Organization – sau AMTSO – pentru a testa protecția web împotriva exploitărilor comune ale browserului.

Pentru ambele instrumente, antivirusul Bitdefender a detectat și blocat fiecare componentă malware fără a eșua. Acest lucru este deosebit de impresionant când vine vorba de pagina de phishing a AMTSO. Foarte puține dintre antivirusurile pe care le evaluăm blochează de fapt această pagină.

bit-phishing

Pentru toate, cu excepția uneia dintre paginile blocate, Bitdefender ne-a prezentat și o pagină web care explică de ce a fost blocată, permițându-ne să o ocolim dacă este o falsă pozitivă. Aceasta este o actualizare de la majoritatea programelor antivirus, care va permite descărcarea unui fișier rău intenționat și apoi carantinarea acestuia într-o liniște aproape totală..

Atât pe Internet Explorer cât și pe Google Chrome, Bitdefender nu a avut nicio problemă să blocheze toate site-urile web de exploatare ale browserului WICAR. Acest lucru este foarte neobișnuit, în special pe mai multe browsere de internet și este o realizare lăudabilă de protecție web. Nu este de mirare funcțiile Bitdefender din lista noastră cu cele mai sigure programe antivirus.

A sustine

Asistența clienților Bitdefender este variată și promptă. Când vine vorba de opțiuni, puteți să apelați, să comunicați chat sau să trimiteți un e-mail 24/7. Are chiar un forum de utilizator activ, care este actualizat continuu, atât cu ajutorul depanare, cât și cu articole de securitate de actualitate.

bit-Forum

Una dintre cele mai impresionante caracteristici de asistență este posibilitatea de a trimite bilete din interiorul aplicației desktop. Fiecare dintre opțiunile biletului include un buton etichetat „încercați să reproduceți problema”. Acest lucru vă va înregistra ecranul și vă va permite să conduceți Bitdefender către locul în care v-ați confruntat cu o problemă.

Pur și simplu, aveți o modalitate de a contacta asistența din aplicația desktop este o amploare uriașă pentru Bitdefender, dar acest pas suplimentar de înregistrare a ecranului îl plasează deasupra.

Probleme în Ticket Town

Un dezavantaj al sistemului de asistență Bitdefender este că nu pare să existe nicio modalitate de a urmări biletele. Odată ce am terminat un chat, acesta a fost plecat pentru totdeauna. Nu există nicio modalitate de a urmări starea biletului dvs. fără să verificați când ați primit sau ați trimis un e-mail.

În afara acestei plângeri, însă, restul experienței este incredibil de lin. Reprezentanții Bitdefender răspund prompt la bilete și mesaje de chat și chiar și angajatul de asistență pentru clienți la cel mai scăzut nivel are suficiente informații pentru a vă ajuta.

Există, de asemenea, tutoriale video pentru persoanele care preferă să vadă cum se face ceva, iar principalul său mâner de Twitter este de asemenea disponibil pentru a vă ajuta cu probleme. Bitdefender depășește ceea ce se poate aștepta de la asistența antivirus, în special în comparație cu concurenții, cum ar fi Webroot (consultați recenzia noastră Webroot SecureAnywhere).

Bitdefender are o metodă pentru orice metodă vă sunteți mai confortabil și, odată ce are o metodă pentru verificarea biletelor în portalul web, suportul său va fi aproape perfect.

Verdictul

Bitdefender merită cu siguranță poziția sa actuală în vârful celui mai bun program de antivirus. Puterea sa actuală îi poate câștiga un loc acolo pentru viitorul previzibil. Este fiabil și solid în toate categoriile, depășind majoritatea antivirusurilor.

Protecția sa totală de securitate este aproape impecabilă, cu excepția câtorva falsuri pozitive. Setul de funcții Bitdefender este unul dintre cele mai variate și utile pe care le-am văzut. Este ușor de instalat și de utilizat, iar suportul său este 24/7 într-o varietate de canale. Pe lângă toate acestea, are prețuri de la o versiune complet gratuită la una cu siguranță și caracteristici maxime.

Vă oferim antivirusului Bitdefender cea mai înaltă recomandare a noastră, în această recenzie Bitdefender, deoarece chiar și defectele sale sunt dezavantaje, iar punctele forte sunt aproape imbatabile.. 

Ce părere aveți despre Bitdefender? Ai avut aceeași experiență? Ne-ar plăcea să auzim de la dvs. în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map