AVG AntiVirus Review – Actualizat în 2020

AVG AntiVirus Review

Probabil unul dintre cele mai populare planuri gratuite de pe piața antivirus, AVG are, de asemenea, un plan perfect pe trei ani. Cu toate acestea, unele probleme de confidențialitate și utilizare pot împiedica alergarea cu câinii de vârf, consultați recenzia AVG pentru a afla exact care sunt acestea.


AVG Slider1

AVG Slider2

AVG Slider3

AVG Slider4

AVG Slider5

Anterior

Următor →

AVG este un concurent puternic pe piața de protecție antivirus și se distinge prin faptul că oferă o mulțime de caracteristici gratuite pe care alte companii le vând la un nivel premium. Planul său antivirus gratuit este destul de cuprinzător, iar cel mai ieftin produs premium este o soluție antivirus completă. Deși are erori, în care vom ajunge, este suficient de solid în 2020 pentru a rămâne pe lista noastră cu cele mai bune programe antivirus.

Primul lucru de înțeles despre AVG AntiVirus este relația sa cu Avast, care l-a achiziționat în 2016. În timp ce cele două produse rămân distincte, ambele se bazează acum pe rețeaua de detecție Avast, astfel încât ambele produse obțin un punctaj exact pentru securitate. Principalele diferențe sunt interfața de utilizator și funcțiile oferite la diferite niveluri de abonament.

Am efectuat teste hands-on pe AVG pentru a afla cât de bine îți păstrează dispozitivele în siguranță, pe lângă aducerea unor cercetări coroborate. Revizuirea noastră AVG AntiVirus analizează caracteristicile sale gratuite și premium, structura prețurilor, capacitatea de utilizare, puterea de protecție și suportul tehnic, toate înainte de a emite un verdict final..

Înainte de a începe, există o notă despre AVG pe care, în bună conștiință, nu o putem ignora. Un raport din ianuarie 2020 a dezvăluit că Avast a vândut datele de navigare ale utilizatorilor săi către agenții de publicitate, inclusiv pe cea a utilizatorilor AVG.

Jumpshot, compania filială Avast care a vândut datele, a fost suspendată la scurt timp după apariția rapoartelor, dar acest lucru nu dovedește că a terminat recoltarea datelor.

Vom examina AVG independent de aceste probleme, dar am dorit să poți face o alegere în cunoștință de cauză. Vă recomandăm să evitați Avast, AVG și celelalte produse Avast până când vor apărea informații care dovedesc că Avast și-a schimbat modul. Pentru mai multe opțiuni, consultați lista noastră cu cele mai bune descărcări gratuite de antivirus.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru AVG AntiVirus

Caracteristici

AVG AntiVirus Free planurile se concentrează pe furnizarea de protecții de bază antivirus pentru dispozitivul personal și conexiunea web. Software-ul antivirus gratuit este disponibil pentru dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android sub diferite forme și include o scanare de bază rapidă pentru probleme de performanță, care poate fi lansat oricând.

AVG-bază-virus-scan

AVG rulează de asemenea protecții continue în fundal. Planul său gratuit include un scut de fișiere care scanează orice fișier adăugat sau deschis pe computerul dvs. și le pune în carantină într-o seif unde pot fi testate fără niciun risc. În timp ce navigați pe web, AVG scanează orice date care sunt transferate și, de asemenea, scanează e-mailurile primite și cele care ies la dispoziție pentru atașamente nesigure..

În funcție de platforma dvs., AVG AntiVirus Free ar putea include câteva funcții suplimentare. Utilizatorii Mac obțin doar scanarea de bază, ecranul de fișiere și scutul web.

În calitate de utilizator Windows, veți avea acces la un scaner de performanță, care săpează în computer pentru fișiere inutile care ar putea încetini (dar nu sunt neapărat malware). De asemenea, veți descărca browserul sigur AVG, care are ca scop să arate și să funcționeze la fel de mult cu Chrome, în timp ce adăugați blocatorul de anunțuri AVG, managerul de parole și programul de curățare a vieții private.

AVG AntiVirus Free pentru Android include o suită de funcții antifurt și confidențialitate specifice mobilei. Puteți bloca aplicațiile individuale cu un PIN, puteți seta o capcană pentru camere pentru hoți, puteți să vă blocați dispozitivul dacă cartela SIM este eliminată și să o urmăriți cu site-ul anti-furt al AVG.

Pentru utilizatorii iOS, există AVG Mobile Security pentru iPhone / iPad, un produs gratuit care protejează dispozitivele iOS cu un VPN, o boltă foto și un sistem de alertă în caz de funcționare continuă.

Caracteristici plătite

AVG Internet Security este primul nivel de abonament premium și egalizează caracteristicile AVG pe Mac-uri și computere. În timp ce AVG Free scanează potențialul ransomware, opțiunea sa pentru Internet Security vizează un nivel suplimentar de protecție, vizând sursele potențiale de ransomware pentru o atenție suplimentară.

Ransomware-Protecție

Securitatea Internet adaugă protecții de plată, care profită de rețeaua AVG de site-uri false și site-uri false de phishing pentru a evidenția înșelătorii în timp ce navigați. Protecțiile de confidențialitate au fost, de asemenea, aglomerate, fiind adăugate securitatea camerei web, criptarea fișierelor și o tocătoare de documente.

Descărcarea Internet Security cu o taxă suplimentară vă oferă o licență pentru până la 10 dispozitive de uz casnic, inclusiv telefoane Android. Cel mai înalt nivel plătit, AVG Ultimate, include pachete în AVG TuneUp, un produs separat care optimizează performanța atât pe dispozitivele Windows cât și pe cele Mac.

Există, de asemenea, câteva aplicații la carte. TuneUp poate fi cumpărat separat, la fel și VPN-ul Secure al AVG, care vă protejează confidențialitatea de navigare web (dar numai pe PC).

Prezentare generală a caracteristicilor AVG

Logo AVG AntiViruswww.avg.com

Începe de la 583 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Manager de parolă

Tocător de documente

Suport multi-OS

Control parental

Curățarea discului

VPN

Profiluri

Protecţie

Protecție Ransomware

Protecție cameră web

Monitorizare în timp real

Browser securizat

Descărcare de protecție

Protecție împotriva infracțiunilor

Firewall

Sistem de operare

ferestre

MacOS

Linux

Android

iOS

Usability

UI pentru desktop

Aplicatie de mobil

Extensia browserului

A sustine

Centru de ajutor

forum

Chat live

Telefon

E-mail

Suport 24/7

Tutorial video

Diverse

Plan gratuit

Prețuri

Doar uitând la pagina de comparare a produselor AVG, este clar că compania încearcă să facă prețurile și planificarea cât mai ușor de înțeles. 

Există doar două planuri dincolo de AVG AntiVirus Free: Internet Security costă 70 USD pe an pentru un dispozitiv și 90 dolari pe an pentru 10 dispozitive, iar Ultimate este același plan cu încă un produs pentru 120 USD pe an (pe dispozitive nelimitate).

De la sine, AVG TuneUp costă 50 de dolari pe an pentru Windows și 80 de dolari pe an pentru Mac. VPN-ul securizat al AVG costă 90 USD pe an. Orice altceva este gratuit. Singura plângere cu privire la modul în care este prezentată este că nu este ușor să vezi efectiv o linie cu ce caracteristici vin cu ce produse, deoarece AVG preferă să enumere beneficiile care sunt mai greu de cuantificat..

AVG AntiVirus împarte un punct important de vânzare cu compania sa Avast: accesibilitatea. Versiunile sale gratuite oferă caracteristici pe care alte companii antivirus le ascund în spatele salariilor, iar funcțiile sale premium costă mai puțin decât concurența.

Această afirmație continuă să țină cont de cele mai recente versiuni. AVG Free este un pachet puternic de protecție pe orice sistem. Scanarea completă a computerului îmbină o detectare a amenințărilor și scanarea performanței pentru a prinde software-ul rău intenționat în toate locurile în care este cel mai probabil și elimină extensiile de browser dăunătoare, pentru a porni.

Protecția în timp real a descărcărilor de fișiere și navigare web este destul de standard cu protecție antivirus gratuită, dar scanarea performanței nu este, așa că este minunat să vedeți aici. Browserul securizat este dotat cu funcții și mai de obicei cu plăți cu plată, inclusiv trituratorul de fișiere și managerul de parole, care sunt unele dintre cele mai bune atingeri aici.

Primul nivel de primă al AVG este un pachet complet care concurează cu orice nivel similar în întregul ecosistem de protecție antivirus. Faptul că nivelul superior adaugă doar un produs separat și mai multe abonamente ar trebui să vă spună cât de total este acoperirea dvs. la nivelul său de securitate Internet.

Încă lipsesc unele lucruri: nu există nicio boltă de parolă și trebuie să descărcați VPN separat. Având în vedere cât de multe VPN-uri gratuite sunt disponibile pentru toate tipurile de dispozitive în acest moment, acest lucru pare, în special, un lucru ciudat de lăsat afară și duce la complicații inutile pentru mulți utilizatori pe termen lung.

Ușurința în utilizare

Să vorbim mai mult despre dedicarea declarată de AVG la simplitate și cât de aproape de software ajunge la acest obiectiv. Un indicator puternic timpuriu este faptul că instalarea se face rapid, cu un timp foarte scurt între clic pe descărcare și privirea direct la fereastra principală a interfeței.

Dacă sunteți pe un Mac, instalarea poate dura mai puțin de un minut, chiar și pentru Internet Security premium. Pe un computer, lucrurile vor dura mai mult, deoarece va trebui să configurați instalarea după propriile preferințe. Aceasta înseamnă în principal dacă doriți să instalați AVG Secure Browser, dacă să-l faceți browserul dvs. implicit și exact ce caracteristici să instalați.

Dacă alegeți să nu instalați ceva imediat, îl puteți adăuga mai târziu, atât timp cât aveți licența. Opțiunile de instalare adaugă, în general, mai multă utilizare decât inconvenient, iar instalarea este încă foarte ușoară și rapidă.

Main-interfață fereastră

După ce ați instalat, vi se oferă o interfață întunecată cu ferestre verzi mari și distincte: fie patru (dacă sunteți pe un Mac), fie cinci (dacă sunteți pe un computer). Împreună, cu butonul separat pentru lansarea unei scanări, acestea includ cea mai mare parte a funcționalității AVG AntiVirus la orice nivel.

Lansarea unei scanări este esențialul a ceea ce veți face în mod activ cu ajutorul AVI UI. Puteți începe o scanare doar făcând clic pe buton. Dacă executați o versiune gratuită, aceasta va fi scanarea completă a computerului care combină performanța și detectarea malware.

AVG-deep-scan

Pe AVG Internet Security sau mai mare, faceți clic lângă butonul de scanare pentru a schimba ce tip de scanare doriți să fie rulat. Pe Windows, aceasta vă oferă șase opțiuni de scanare. 

Opțiuni de scanare

„Computer scan” este o scanare de amenințare de bază care caută malware, spyware, ransomware și alte tipuri de virus. Între timp, „scanarea profundă” intră în memoria și memoria dvs. pentru a căuta viruși care s-ar putea ascunde de scanarea de bază.

Celelalte patru scanări sunt mai specializate. „USB / DVD scan” verifică dispozitivele externe amovibile pentru viruși. „Scanare fișiere / folder” verifică anumite fișiere sau foldere de pe computer. 

„Scanarea performanței” caută fișiere care nu sunt ostile, dar ar putea crea întârziere. „Scanarea timpului de pornire” se lansează înainte ca Windows să pornească la repornire, prinzând orice malware care se bazează pe Windows pentru a opera.

Pe un Mac, aveți trei opțiuni. „Scanare Mac” este o scanare de bază care arată cele mai vulnerabile părți ale Mac-ului dvs. „Scanare profundă” este similară cu opțiunea PC și intră în părți mai adânci ale Mac-ului dvs. pentru a verifica existența virușilor din stocarea și memoria dvs. În cele din urmă, „scanarea fișierelor” scanează anumite fișiere pe care le numiți.

Puteți rula scanări imediat sau programați-le pentru a se întâmpla atunci când nu utilizați computerul. Este posibil să nu te descoperi că faci acest lucru des, deoarece efectul AVG AntiVirus asupra performanței sistemului este aproape inexistent. O scanare profundă a durat aproximativ 10 minute și a dus la o întârziere neglijabilă.

Interfața de utilizator a AVG face o treabă excelentă, asigurându-vă că aveți toate informațiile. Aproape că nu vă veți confunda cu privire la ceea ce face fiecare scanare sau la ce servește un buton. Nu doriți să personalizați fiecare scanare, dacă doriți, dar AVG AntiVirus funcționează la fel de bine dacă nu.

În afara panoului de scanare, lucrurile sunt la fel de curate. Făcând clic pe oricare dintre butoanele mari, verde, vă duce la un panou la fel de simplu, unde puteți activa și dezactiva modulele sau le puteți personaliza după caz. Este minunat conceput, auto-explicativ și nu intimidează în niciun caz pentru cei care sunt nou în software-ul antivirus.

Un ultim lucru pe care îl aveți aici este browserul securizat, care aproape reușește să își atingă scopul de a imita Chrome. Acest lucru face ca cel mai ciudat că motorul de căutare implicit este Yahoo, dar acest lucru nu este greu de rezolvat.

Protecţie

Nicio interfață de utilizator nu este suficient de bună pentru a recomanda un antivirus care nu face treaba de bază pentru a vă asigura computerul în siguranță. În acest sens, să vedem cât de bună este AVG AntiVirus în funcționalitatea sa principală.

Amenintare detectata

Am supus antivirusul desktop AVG la cele cinci teste furnizate de Organizația de Testare a Standardelor Anti-Malware, verificând cinci tipuri separate de virus: malware descărcat manual, o aplicație potențial nedorită, malware descărcat de pe computer, malware comprimat și pagini de phishing.

Carantină

De asemenea, am testat conexiunea AVG AntiVirus la sistemul său de căutare bazat pe cloud, descărcând un fișier care nu a putut fi recunoscut de căutările locale..

Infected-site-detectat

AVG a reușit cu ușurință la toate cele cinci teste, dar nu a reușit să prindă virusul care nu putea fi detectat decât de un sistem bazat pe cloud. Totuși, a surprins acel fișier pe o scanare odată ce a fost deja pe hard disk-ul nostru.

Am fost la agenții de testare externe pentru a obține statistici coroborate. Lucrurile arătau excelent la AV-Test, care a acordat statutul de „produs de top” AVG AntiVirus anul trecut. Atât în ​​noiembrie, cât și în decembrie 2019, AVG AntiVirus a detectat 100 la sută din atacurile malware zile zero și 100 la sută din atacurile cunoscute descoperite în ultimele patru săptămâni..

AV-Comparatives pictează o imagine mai mixtă, deși totuși destul de solidă. În timp ce AVG a obținut cea mai mare notă posibilă de trei stele pentru efectul său asupra performanței sistemului, a detectat opt ​​pozitive false la un test „din lumea reală”..

La cel mai recent test de protecție împotriva programelor anti-malware AV-Comparatives, AVG AntiVirus a marcat aproape de vârf. Acesta a detectat 99,3 la sută din pachetele de teste malware în timp ce online, și 97,4 la sută atunci când a fost offline. De asemenea, a fost una dintre cele trei companii (o altă proprietară a AVG, Avast) care a obținut o rată de protecție perfectă de 100 la sută: niciun malware nu a putut aduce modificări dispozitivului.

Pentru a patra opinie, am consultat cu MRG Effitas, o firmă axată pe prevenirea fraudei financiare digitale. S-a constatat că AVG a prins 100% din pachetele de malware în termen de 24 de ore de la sosirea programului malware, deși a ratat 3,3% din atacurile la scanarea inițială..

În ceea ce privește protecția, AVG AntiVirus este în mare parte un produs de top. Este reținut doar de o întârziere ocazională în vigilența sa (deși întotdeauna apare virusul până la urmă) și de prevalența îngrijorătoare a falselor pozitive.

A sustine

Când aveți o problemă cu AVG AntiVirus, prima linie de apărare este o scurtă întrebare frecventă localizată în interfața cu utilizatorul. Dacă aceasta nu răspunde la întrebarea dvs., puteți accesa direct pagina web de ajutor AVG din fereastra programului.

AVG-help-centru

Pagina web include o întrebare frecventă mai mare, care este defalcată de diferitele produse AVG. Acesta intră în mai multe detalii, dar este în continuare mai ales pentru procedura de rutină și mai puțin util pentru depanarea cazurilor de margine. Pentru aceia, puteți trimite bilete direct la AVG.

Este puțin dificil să descoperiți cum să trimiteți aceste bilete. Nu veți găsi butonul „obțineți mai mult ajutor” nicăieri la nivelul superior. În schimb, este localizat la sfârșitul fiecărei pagini de produs din FAQ. După ce faceți clic pe buton, sunteți dus la un formular în care puteți primi ajutor prin e-mail dacă sunteți un utilizator gratuit.

Ajutor-bilet de depunere

Dacă sunteți un utilizator plătitor, vi se va solicita să introduceți mai multe informații și puteți decide dacă doriți ca o tehnică de asistență să apeleze sau să vorbească live chat cu dvs. când va fi momentul să vă rezolvați biletul. Ca să găsești formularul pentru care să începi, nu este foarte intuitiv: nicăieri în pagina de asistență tehnică nu este clar că nu poți apela sau discuta ca abonat gratuit.

Opțiunea finală pentru a obține ajutor este să accesați forumurile AVG, care necesită crearea unui cont. Odată ajuns în interior, veți vedea postările de top din acea zi, cu link-uri către subiecte specifice într-o bară laterală ușor de accesat. Este rezonabil activ, dar, de multe ori, răspunsurile cele mai utile sunt de la personalul propriu al AVG, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai ușor să le contactăm direct.

Forum

În cazul în care aveți nevoie, există și o opțiune de asistență tehnică premium, în care experții AVG accesează computerul de la distanță pentru a vă ajuta să diagnosticați problemele. Cu toate acestea, acest lucru costă 79 USD pentru corecții simple, 119 dolari pentru corecții complexe și 200 USD pentru un abonament anual.

Verdictul

AVG face o treabă excelentă de a ieși în evidență pe o piață antivirus aglomerată. A reușit să neutralizeze toate cele șase amenințări de test pe care le-am aruncat, dovedind că echipa sa s-a concentrat în mod clar pe menținerea infrastructurii și a rețelei de detectare la zi (chiar dacă a surprins o amenințare la o scanare ulterioară faptului).

Totuși, adevăratul motiv pentru a merge cu AVG AntiVirus peste alte programe antivirus – chiar și de la Avast – este UI-ul său. Este atât de bine conceput și intuitiv, încât nu ne putem imagina că trebuie să mergem pe pagina de ajutor decât dacă aveți o problemă cu adevărat ciudată. Doar uitându-vă vă spune tot ce trebuie să știți despre cum funcționează.

Există dezavantaje la AVG AntiVirus: puteți accesa dispozitive nelimitate doar printr-un abonament Ultimate, are o rată oarecum ridicată de falsuri pozitive și ar fi fost plăcut să văd VPN-ul însoțit de unul dintre abonamentele plătite..

Desigur, ar trebui să luați în considerare și rapoartele credibile despre recoltarea datelor Avast. În ciuda faptului că Jumpshot a fost închis, nu există niciun semn clar că utilizarea AVG nu mai riscă să vă vândă datele către un client corporativ. Cu atât de multe opțiuni antivirus pe internet, nu aveți niciun motiv să mergeți cu una care nu funcționează atât de mult posibil pentru a vă menține încrederea.

Dacă ați încercat produsele AVG gratuite sau plătite în acest an, informați-vă gândurile în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map