Преглед ГреенГеекса – Ажурирано 2020

ГреенГеекс преглед

Зелени веб хостинг провајдер, ГреенГеекс је одличан за мање веб локације или за људе који тек почињу. То је због пријатељског интерфејса и опште једноставности коришћења, мада би његове цене могле да одврате неке ствари, као што можете прочитати у нашој целокупној ГреенГеекс рецензији.


ГреенГеекс је необичан веб домаћин који је свој посао изградио око нудећи енергетски ефикасан хостинг. Иако је његов циљ племенит и могућности је доста, ГреенГеекс-ова висока цена и недоследност у брзини чине га само најбољим водичем за веб хостинг. Ипак, то није лоша опција за мање веб локације.

У овом ГреенГеекс прегледу, детаљно ћемо описати своје искуство након што смо покренули веб локацију ВордПресс са Ецосите Про планом веб домаћина. Уз пут, разговараћемо о карактеристикама, ценама, лакоћи употребе, безбедности, брзини и још много тога пре него што то закључимо нашом пресудом.

“Зелено” заузимање веб хостинга није урађено као што то показују ни ГреенГеекс емисије. Иако цијенимо напор да се веб хостинг задржи обновљив, постоје пукотине које нису закрпљене. Упркос томе, поједностављено корисничко искуство и богатство функција могу вас продати на услузи.

греенгеекс-клизач1

греенгеекс-слидер2

греенгеекс-слидер3

греенгеекс-слидер4

греенгеекс-слидер5

Претходна

Следећи

Снаге & Слабости

Алтернатива за ГреенГеекс

Карактеристике

Иако је тако једноставан веб домаћин, ГреенГеекс укључује много функција са вашим заједничким планом. Пре него што говоримо о техничким карактеристикама, морамо разговарати о томе о чему се ради у компанији ГреенГеекс.

То је први „зелени“ веб домаћин, што значи да покушава угостити веб локације на еколошки прихватљив начин. Иако се о много не говори, употреба податковних центара за електричну енергију има озбиљан утицај на животну средину, чинећи око 2 процента електричне енергије која се користи у САД-у..

ГреенГеекс жели то променити. Поред тога што је призната америчка Агенција за заштиту животне средине као Греен Повер партнер, она купује и три пута већу количину енергије коју користи у кредитима за вјетроенергетску енергију. То значи да за сваки киловат-сат који ваш сервер користи, ГреенГеекс купује три кВх енергије енергије ветра.

Ако вам је енергетски ефикасно важно, ГреенГеекс вам може помоћи, али кредити за енергију ветра не мењају ништа са становишта перформанси. Срећом, веб домаћин има солидну функцију која је постављена изван истоименог имена.

ГреенГеекс Буилдер веб локација

За оне који не користе ВордПресс, постоји бесплатан програм за прављење веб локација. Ситепад је, како га зову, солидан алат за прављење веб локација са добрим распоном шаблона, али неће правити нашу листу најбољих градитеља веб локација. Функционално је сличан Вееблиу (прочитајте наш Веебли преглед), пружајући истинско искуство при изградњи драг-анд-дроп.

греенгеекс-ревиев-буилдер веб страница

Упркос томе, недостају му интеграције и напредне функције које Веебли има. Ситепад може да вам направи веб локацију која изгледа добро, али ако тражите велику продавницу апликација или прилагођено решење, било би вам боље да имате наменског програмера. Веебли је солидан, али више нам се свиђа Вик (прочитајте нашу Вик рецензију).

Изван најнижег нивоа ГреенГеекса, такође добијате ПоверЦацхер, који је власнички алат за кеширање који је направио веб домаћин. Кеширање вам омогућава да складиштите елементе веб локације како се не би морали учитавати сваки пут када корисник приступа вашој домени, а видели смо верзије ње од већине веб хостова. ГреенГеекс делује добро, као што можете видети у одељку „брзина и продужење рада“.

Постоје и друге карактеристике, као што су потпуно ССД и бесплатна интеграција Цлоудфларе-а, али оне су постале уобичајене међу веб домаћинима. О сигурносним карактеристикама ћемо говорити више у одељку „безбедност“.  

Преглед могућности ГреенГеекса

ГреенГеекс Логоввв.греенгеекс.цом

Почиње од 295 долара по месецуСве планове

Типови сервера

Дељено гостовање

ВПС хостинг

Управљани ВордПресс

Цлоуд Хостинг

Намјенски хостинг

Хостинг продавача

Усаблити

ФТП приступ

ССХ приступ

цПанел

Роот Аццесс

Дневне сигурносне копије

Вебсите Буилдер

Услуге

СЕО

Маркетинг

Веб дизајн

Сигурност

Приватност домена

ССЛ шифрирање

Уклањање злонамјерног софтвера

Заштитни зид веб апликација

Двофакторна аутентификација

ДДоС заштита

сФТП

Подршка

Подршка путем е-поште

Телефонска подршка

Ливе Цхат Суппорт

Туториали

Кориснички форум

База знања

24/7 подршка

Цене

ГреенГеекс се фокусира на дељени хостинг. Видели смо још неколико таквих домаћина – прочитајте нашу Хостингер рецензију да бисте видели пример. Иако је лако претпоставити да је ГреенГеекс једнако јефтин као и ти провајдери, то није случај. Промотивне цене су у складу с њиховим, али пуна цена претплате је већа него што бисмо желели.

Горе наведена цена је месечна стопа ако купите унапред три године, што ГреенГеекс не разјашњава док не будете желели да одјавите. Такве обмањујуће цене су уобичајене међу веб домаћинима и овде нам се не свиђају више него што смо рекли, рецимо, Блуехост (прочитајте нашу рецензију Блуехост).

Користећи Блуехост као основну линију, ГреенГеекс је јефтинији за почетни термин. Цена је ипак виша након тога. Блуехост, ХостГатор, ИнМотион Хостинг и А2 Хостинг обнављају се на око 8 УСД на њиховим најјефтинијим заједничким плановима, док ГреенГеекс обнављају на 10 УСД. Ако тражите нешто још јефтиније, прочитајте нашу Арвике рецензију.

Иако је ГреенГеекс скупљи од остатка тржишта, додатних неколико долара не сагорева превише нашег колективног смећа. Оно што је још више у питању су варљиве цене. Уместо да јасно стави до знања да је наведена цена само за трогодишњи план, ГреенГеекс чека док не желите да одјавите. Трогодишњи план је такође изабран.

Срећом, месечни планови су доступни, али ГреенГеекс има меко закључавање против њих. Постоји накнада за подешавање од 15 УСД која се односи само на месечни план, па иако месечна стопа за основни дељени план треба да буде само 10 УСД, то је 25 УСД.

Пре неколико година, ништа од тога не би представљало проблем, али многи веб домаћини крећу се ка транспарентности у погледу цена, а пружаоци попут ИнМотион Хостинг, А2 Хостинг и СитеГроунд воде трошкове.

ГреенГеекс и даље спада у досадни камп који показује само вишегодишње стопе.

Уз то, у овом одељку нису све притужбе. ГреенГеекс много укључује у ваш план и то чини без обзира који ниво можете да приуштите. Без обзира на начин на који купујете, добићете бесплатан домен, бесплатан пренос веб локација, израду веб локација и ноћне резервне копије. Цијена је вриједна, ми бисмо само жељели да је било јасније шта купујете унапријед.

Ако се предомислите, можете да искористите 30-дневну гаранцију поврата новца ГреенГеекса. Доступна је у трајању, али накнаду за постављање од 15 УСД на месечним плановима не можете вратити.

Лакоћа коришћења

Пријављивање путем ГреенГеекса је једноставно, углавном зато што на путу нема много опција. У горњем менију ћете пронаћи врсту хостинга који желите, одаберите ниво за то хостинг и пређите на наплату.

Као и многи домаћини, ГреенГеекс унапред бира вишегодишњи план. У овом случају су то три године. Као што је већ поменуто, цена није јасна док не одете на наплату, а то може бити фрустрирајуће. Осим тога, није јасно да месечни планови захтевају накнаду за подешавање од 15 УСД.

греенгеекс-преглед-одјава

Након што је ГреенГеекс обрадио вашу уплату, добићете низ е-порука са детаљима детаља о куповини и рачуну. Адреса е-поште са којом сте се пријавили биће ваше корисничко име за налог, а ГреенГеекс ће генерисати лозинку за вас. Лозинка је случајни сноп бројева и слова, зато препоручујемо да проверите наше најбоље менаџере лозинки како да их сачувају.

Можете се пријавити на надзорну плочу свог налога поверљивим подацима који вам ГреенГеекс шаље. То је једноставно, али на грешку. Можете да управљате својим наплатама, прегледате своје услуге и отварате карте за подршку, али у супротном се осећа неплодно. Дубља интеграција са цПанелом или јаснији преглед вашег сервиса ће вам помоћи.

греенгеекс-преглед-налог-контролна табла

Недостаје један важан податак из подручја налога, а то су сервери имена ГреенГеекс. Ако долазите са доменом који је регистрован негде другде, мораћете да га усмерите ка ДНС серверима на ГреенГеекс-у. Једини начин да пронађемо адресу послужитеља имена било је претраживање на Гооглеу.

цПанел је лако доступан, што и не чуди с обзиром да је ГреенГеекс заслужио место у нашем најбољем веб хостингу са водичем за цПанел. Све што требате учинити је да кликнете на „цПанел пријава“ са надзорне плоче налога.

ГреенГеекс цПанел

Градња је углавном залиха. ГреенГеекс приказује ваше техничке информације с десне стране и ваше апликације с лијеве стране. Међутим, редослед категорија је чудан. Уместо да, на пример, инсталирате софтвер Софтацулоус према врху, то је на дну. Управљање датотекама, алати за оптимизацију претраживача и конфигурација базе података уместо тога заузимају највише слотове.

греенгеекс-ревиев-цпанел

С обзиром на то како се једноставно користи ГреенГеекс, било би смислено да напредније области цПанела буду подешене према дну. Уместо тога, Софтацулоус и, зачудо, програмер веб локације Ситепад сахрањени су на дну интерфејса.

Наравно, мало помицање иде дуг пут, али с обзиром на то колико надмоћан цПанел може бити придошлицама, било би више смисла скинути напредне опције како би се новорођенче могло навикнути на аклиматизацију. Они можда не знају шта да траже, а с обзиром на све опције конфигурације на врху, можда ће се уплашити да ће нешто покварити.

Ипак, генерално, употребљивост ГреенГеекса је солидна. Веб домаћин је поједноставио поступак одјаве, толико да неки мали детаљи, као што је накнада за подешавање, нису разјашњени. Изван тога, желели смо да видимо паметнији изглед цПанела, али ГреенГеекс не ради превише погрешно.

Врсте хостинга

ГреенГеекс не нуди више врста хостинга, већ један једини. Заједничко гостовање је назив игре, а иако желимо да видимо разноврстан скуп услуга које ће корисници моћи да бирају, специјализација није лоше..

Дељено хостинг је када веб домаћин смешта више веб локација на један сервер. Уместо да добију наменске ресурсе, веб локације деле ЦПУ, РАМ и пропусност сервера. Нагласт таквог подешавања је та што можете да купите хостинг на ниској цени. Речено је да постоје и последице.

Будући да нема правила која регулишу ко користи шта, они који користе дељени хостинг ће имати више недоследности у брзини и продужењу. На пример, ако нека друга веб локација на вашем серверу постане жртва дистрибуираног напада ускраћивања услуге, то може потрајати и сервер, а све веб локације на њему смештене ван мреже.

То је посебно важно са ГреенГеекс-ом, јер гаранција за продужење рада не покрива ништа што је изван контроле ГреенГеекса. То значи да ако неки други веб сајт закачи ресурсе или на неки други начин проузрокује пад сустава, то се неће рачунати са 99,9-постотном гаранцијом да ГреенГеекс поседује.

Одмахујући се, дељени планови се нуде у три нивоа, а можете их купити са унапред инсталираном или без ВордПресс-а (прочитајте наш најбољи веб хостинг за ВордПресс). Доступно је и хостинг добављача, мада нам се више свиђа приступ СитеГроунд-а (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд).

Било би добро видети широк спектар планова, али ГреенГеекс је увек био веб домаћин усмерен на дељени крај ствари – прочитајте нашу иПаге рецензију да бисте сазнали нешто друго. Речено је да, ако желите више разноврсности, прочитајте нашу рецензију ХостГатор-а.

Брзина & Уптиме

Тестирали смо ГреенГеекс користећи Пингдом тест брзине и учитавање утицаја на Ецосите Про плану. Било нам је важно да смо тестирали Про уместо Стартера јер је први план за коришћење ГреенГеекс-овог ПоверЦацхер-а. Тестови су рађени с празном инсталацијом ВордПресс-а на нашем домену како би све било што једноставније.

Брзина ГреенГеекса била је изненађујуће добра, иако није достојна нашег најбржег водича за веб хостинг. Очекујемо ниже перформансе на средњим плановима дељења, али ГреенГеекс поставља бројеве који се такмиче са хигх-енд дељеним плановима од стране домаћина, као што је А2 Хостинг (прочитајте нашу А2 Хостинг рецензију). Пингдом тест брзине дао му је оцену 92 од 100, што је, иако не и најбоље што смо видели, прилично високо.

греенгеекс-преглед-брзина-тест

Укупно време учитавања достигло је 1,2 секунде, од чега је око 400 милисекунди долазило из ДНС захтева. Као што је споменуто у одељку „једноставност коришћења“, указали смо на домен регистрован негде другде према ГреенГеексу, који представља више од просечног ДНС времена.

Нисмо толико импресионирани резултатима испитивања оптерећења. Наш први тест, који можете видети доле, резултирао је спорадичном брзином. Учитавање утицаја послало је 50 виртуелних корисника у наш домен током пет минута да процене колико је времена требало да се веб локација учита како се број корисника повећавао.

греенгеекс-преглед-оптерећење-утицај-1

Рећи да је ГреенГеекс свуда на мјесту било би подцјењивање. Чак и недоследни провајдери попут ИнМотион Хостинг-а (прочитајте нашу рецензију ИнМотион хостинга) изгледају питко у поређењу. У ствари, ГреенГеекс је био толико спорадичан, додали смо стопу неуспеха у графикон и извели тест други пут.

Други тест, који можете видети доле, дао је сличне, ако не и лошије резултате. Нисмо сигурни шта се дешава да би довело до спорадичних резултата, али без обзира на то, наше тестирање је било необично.

греенгеекс-преглед-оптерећење-утицај-2

Што се тиче продуженог рада, он је током тестирања био солидан, а ГреенГеекс нуди 99,9% гаранције за продужење рада. Најмање је ожбукан на веб локацији. Укопавајући се у условима услуге, реч “продужење рада” спомиње се само четири пута, уз мало појашњења шта гаранција, па, гарантује.

Једноставно пише да ћете имати 99,9 одсто продуженог времена, а не шта се догађа ако услуга падне испод тога. Било би једно да користите нејасне формулације на страници производа, али не и разјашњавање шта гаранција подразумева у условима услуге велика је не-не. Ако желите да прочитате више о томе зашто је то тако, погледајте наш чланак о томе зашто не би требало да верујете гаранцији за веб локацију свог домаћина.

Сигурност

Као и код функција, изненађујуће је колико је обезбеђења обезбеђено у вашем плану с обзиром на то колико је ГреенГеекса једноставно. Упркос томе, једно од највећих безбедносних питања које мора превазићи је заштита дељеног хостинга који пружа.

Као што је већ поменуто, једна лоша јабука на дељеном серверу може покварити лот. Срећом, ГреенГеекс штити од тога изолацијом рачуна за хостинг. Иако дијелите ресурсе с другим корисницима, ваш рачун и веб странице су изолиране од других, што значи да ако се једна веб локација зарази, неће је заразити и ваша веб локација..

Ипак, веб странице не би требале имати проблема са злонамјерним софтвером. ГреенГеекс укључује скенирање злонамјерног софтвера у стварном времену преко планова, што делује као антивирус за вашу веб локацију (прочитајте наш најбољи водич за антивирусни софтвер). Иако је чврста превентивна мера, ГреенГеекс не укључује алатку за уклањање злонамјерног софтвера (прочитајте наш ДреамХост преглед добављача који то учини).

У позадини, ГреенГеекс има вишак хардвера и напајања како би обезбедио да сервери остану на мрежи, константно надгледање сервера и аутоматско ажурирање апликација за крпљење рањивости. Иако никада нећете видети ништа од тога, заштитиће вашу веб локацију од последњих претњи на нивоу сервера.

Такође у позадини су аутоматизоване ноћне резервне копије. Иако се то не чини сигурносним својством, сигурносно копирање ваше веб локације је важно. Ако се веб локација зарази, моћи ћете да вратите једну од чистих резервних копија да бисте решили проблем без да прибегавате скупим услугама чишћења.

Иако је ГреенГеекс великодушан у понуди ноћних резервних копија бесплатно, ипак бисте требали извршити сигурносну копију веб локације ручно. Прочитајте наш начин прављења сигурносне копије ваше ВордПресс веб странице за поступак његовог обављања.

Приватност

ГреенГеекс је можда одличан када је у питању заштита животне средине, али његова заштита приватности могла би користити посао. Није лоше засновано на стандардима веб хостинга, али апсолутно је у поређењу са било којим од наших ВПН прегледа.

Прво је приватност домена, коју ГреенГеекс нуди уз накнаду. Када региструјете домен, мораћете да ставите ВХОИС информације у евиденцију која укључује ваше име, адресу, телефонски број и још много тога. Те информације се такође могу претраживати на мрежи, што значи да свако може да вас нађе ако региструјете домен.

Можете да замените те личне податке употребом ВХОИС заштите приватности, али ГреенГеекс их не укључује бесплатно. Око 10 УСД годишње по домену, не наплаћује се толико колико други провајдери, али бесплатни су и даље бољи. ДреамХост, на пример, води трошкове приватности домена, пружајући бесплатну ВХОИС заштиту приватности са сваком регистрацијом.

Политика приватности ГреенГеекса је стандардна цена за даватеља веб хостинга. ГреенГеекс прикупља ваше регистрационе податке и прати вашу употребу путем колачића. Иако није идеално, то је статус куо за свет веб хостинга.

Уз то, у политици приватности јасно је наведено да „ГреенГеекс не тргује, изнајмљује или продаје ваше личне податке или податке било којој другој организацији или трећој страни“. Ако у политици о приватности није другачије наведено, ГреенГеекс се придржава тих правила.

Што се тиче продаје рекламним компанијама, ГреенГеекс јасно даје до знања да ни под којим условима неће продати ваше личне идентификационе податке оглашивачима. Међутим, може да дели ваше личне податке са органима за спровођење закона, ако то сматра прикладним. Не спомиње се судски налог или било шта слично. Ако ГреенГеекс жели да дели, задржава право на.

ГреенГеекс није лоше ако је судити по стандардима веб хостинга. Поред тога, индустрија веб хостинга у целини могла би искористити добар ударац у леђа када је у питању приватност корисника, а ГреенГеекс не води трошкове.

Подршка

ГреенГеекс нуди скоро сваки облик подршке за који бисмо могли тражити. Можете контактирати путем е-поште, телефона или ливе цхат-а уз солидан број ресурса за самопомоћ. У складу са остатком услуге, одељак за подршку на веб локацији је једноставан за навигацију, представљајући вам све облике контакта без икакве чудне хијерархије.

греенгеекс-ревиев-суппорт-центер

Е-пошта и цхат уживо доступни су свакодневно, док је телефонска подршка ограничена на радно време. Уз то, телефонска подршка ради седам дана у недељи, тако да није превише тешко наћи некога на телефону.

Ливе цхат је одличан за брзе одговоре, али понављачи су углавном ту да би вам пружили једноставне кораке за решавање проблема или вас усмерили на одговарајући одељак у бази знања.

То ипак не би требало бити мало продано. Проналажење базе знања није тешко, али навигација је. ГреенГеекс има мапе на мапама које садрже безброј чланака о подршци, што нас присиљава да одустанемо од претраживања ручно и уместо њега користимо траку за претрагу. То није увредљиво, али с обзиром на то колико је остатак веб странице рационализован, ми смо се у току очекивали.

греенгеекс-преглед-база података

Упркос томе, чланци у бази знања су детаљни и покривају многе теме са великом прецизношћу. Теме су такође пропраћене великим екранским сликама, што олакшава праћење.

Постоје и туторијали за веб локације који би вам требали помоћи да поставите свој ГреенГеекс налог до инсталирања одређене платформе на вашој веб локацији. Нажалост, водичи не иду тако дубоко колико бисмо жељели, али као почетна основа за почетак рада са веб хостингом су одлични. Ако тражите ВордПресс водиче, погледајте наше ВордПресс водиче:

 • Водич за почетнике за коришћење ВордПресс-а
 • Прелазни водич за коришћење ВордПресс-а
 • Напредни водич за коришћење ВордПресс-а

Пресуда

ГреенГеекс је веб домаћин који је једноставан за употребу и фокусиран је на подручје веб хостинга о коме се ретко говори. Иако се необично и племенито врти на уобичајеном доласку веб хостинга, оставља много тога за пожељети. Брзине су пристојне, али отпорност није, а карактеристике су сјајне, али цена је висока.

Генерално, ГреенГеекс није лош домаћин, али могао би боље за свој долар. Поред тога, фокус на зеленом хостингу је важан, па ако желите остати еколошки свесни, ГреенГеекс доказује да то можете учинити без жртвовања перформанси. Ако ипак желите да кренете другом рутом, погледајте наше рецензије веб хостинга.

Шта мислите о ГреенГеексу? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map