Преглед ГоДадди – Ажурирано 2020

ГоДадди Ревиев

ГоДадди је готово синоним за веб хостинг, али генерално нисмо велики фанови. То је врло скупо у поређењу са конкуренцијом и има још неколико мањих проблема. Ипак, ако желите услугу „све на једном месту“, могли бисте и горе, као што описујемо у нашој потпуној рецензији ГоДадди.


ГоДадди је велико име у индустрији веб хостинга, и иако је услуга коју пружа пристојна, то неће бити наш најбољи водич за веб хостинг. Висока цена није оправдана с обзиром на недостатак функција на јефтиним плановима, а иако можете купити пуно додатака, они коштају више него на остатку тржишта.

Упркос томе, брзина није лоша, а систем ГоДадди ‘алл-ин-оне’ вам може одговарати. У овом прегледу ГоДадди детаљно ћемо описати своје искуство након покретања веб локације са дељеним хостингом економије. Такође ћемо говорити о ценама, карактеристикама, употребљивости, безбедности и још много тога пре него што донесемо пресуду.

ГоДадди је добар избор за веб хостинг, али можете добити више за свој новац. С обзиром на то колико услуга нуди, можда ће вам се исплатити додатни трошак да бисте имали све при руци.

годадди-клизач1

годадди-слидер2

годадди-клизач3

годадди-слидер4

годадди-слидер5

Претходна

Следећи

Снаге & Слабости

Алтернатива за ГоДадди

Карактеристике

ГоДадди је богат значајкама, али можда их нећете моћи користити ако се одлучите за јефтин план. Напад реклама за додавање услуга у ваш план је неугодан, поготово када су многи додаци кључне карактеристике које треба да стигну са било којим хостинг пакетом.

На пример, прва два дељена плана не долазе са ССЛ / ТЛС сертификатом, а ниједан од дељених планова не долази са дневним копирањем. Исто тако, не постоји скенирање или уклањање злонамјерног софтвера. Те функције су доступне, али само за велику накнаду.

Резервна копија веб страница је 3 УСД месечно, скенирање злонамјерног софтвера је још 6 УСД месечно, а ССЛ / ТЛС сертификат је 7 УСД месечно. Када је све речено и учињено, можете потрошити троструку накнаду за веб хостинг или више на додатака.

У складу с тим, највише неугодан пропуст је градитељ веб страница. ГоДадди има пристојног градитеља веб страница о коме можете прочитати у нашој рецензији ГоДадди ГоЦентрал. Међутим, није укључено у хостинг. Видјели смо да провајдери попут ХостГатора укључују ограничену верзију алата за изградњу (прочитајте наш преглед ХостГатор), али сакривање иза платног зида изгледа као новчани улов.Чини се да је то тема са ГоДадди-ом. Као што ћемо видети у току прегледа, све има договор, и иако су функције обилне, мораћете да платите прилично денар пре него што их видите.

Најимпозантније карактеристике долазе од произвођача веб сајтова, а хостинг пакети се у поређењу осећају суморно. Изузетак су ВордПресс планови, јер се уклапају у скенирање и уклањање злонамјерног софтвера, бесплатне дневне копије, чаробњак за оптимизацију претраживача, прилагођене теме и још много тога. То је рекло, ако желите ВордПресс хостинг, цена је стрма.

Преглед функција ГоДадди

ГоДадди Логоввв.годадди.цом

Почиње од 299 долара месечноСви планови

Типови сервера

Дељено гостовање

ВПС хостинг

Управљани ВордПресс

Цлоуд Хостинг

Намјенски хостинг

Хостинг продавача

Усаблити

ФТП приступ

ССХ приступ

цПанел

Роот Аццесс
ВПС

Дневне сигурносне копије
Плаћено

Вебсите Буилдер
Плаћено

Услуге

СЕО

Маркетинг

Веб дизајн

Сигурност

Приватност домена
Плаћено

ССЛ шифрирање
Плаћено

Уклањање злонамјерног софтвера
Плаћено

Заштитни зид веб апликација

Двофакторна аутентификација

ДДоС заштита

сФТП

Подршка

Подршка путем е-поште

Телефонска подршка

Ливе Цхат Суппорт

Туториали

Кориснички форум

База знања

24/7 подршка

Цене

ГоДадди нуди пуно врста хостинга, па пре него што уђемо у његову дебљину, желимо да разјаснимо горњу табелу. Цијена је наведена за најјефтинији ниво најдужег периода. На примјер, веб хостинг иде од 2,99 УСД до 12,99 УСД мјесечно, у зависности од нивоа који одаберете, али умјесто да наведете сваки слој, који би износио око 25 уноса, ми их сегментирамо у категорије.

То игнорише Виндовс хостинг, који има своју засебну структуру цена. Довољно је рећи да ако тражите цену одређеног плана, најбоље је да се консултујете на веб локацији ГоДадди.

Цене никако нису велике. ГоДадди је скуп, посебно с обзиром на то колико су осећаји ограничени на нижим нивоима. Господарствени хостинг, који је најјефтинија понуда, почиње од око 3 УСД месечно ако купујете три године и обнавља се око 8 УСД месечно. То је стандард за већину веб хостова, осим што дозвољава само један домен и недостаје функције као што су дневне сигурносне копије.

За поређење, план с једним доменом у ДреамХост-у је око половине цене (прочитајте наш ДреамХост преглед). Поред тога, тај план укључује бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат, приватност домена и аутоматско прављење резервних копија.

ГоДадди такође има неугодну навику да наплаћује више за мање од годину дана услуге. Дељени хостинг можете да купите у трајању од три месеца, једне године, две и три године, а иако се вишегодишњи планови обнављају на 8 УСД месечно, тромесечни план траје 11 УСД месечно.

ГоДадди ВордПресс планови

ВордПресс планови су бољи када су у питању функције, али ипак скупљи од конкуренције. Ако желите да угостите ВордПресс, прочитајте наш најбољи веб хостинг за ВордПресс водич. СитеГроунд је наш најбољи избор (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд).

Скупе врсте хостинга нису лоше, али и даље се чини као да ГоДадди покушава испразнити ваш новчаник. Постоји толико додатака који нису укључени да ћете плаћати двоструко већ високу цијену само да бисте добили пуни хостинг пакет. Ако желите јефтин хостинг, прочитајте нашу рецензију Хостингер-а или иПаге.

Политика поврата је такође тачна. Отприлике као гаранција за продужење рада – о којој ћемо доћи у каснијем одељку – политика враћања ГоДадди-ја је штрајк. Сви планови хостинга су повратни, али временски оквир је кратак. Било који план за годину или више има рок за повраћај у року од 30 дана од датума трансакције. Планови са краћим трајањем добијају само 48-сатни прозор.

Поврх тога, можете добити поврат новца само ако назовете линију за подршку ГоДадди-јевој корисничкој служби и затражите је. Имајте на уму да се поврати посебно издају путем телефонских захтева. Такође не можете да затражите поврат новца након што откажете рачун.

Постоји прозор, иако није дуг као ИнМотион хостинг (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг), али проблем су обручи кроз које вас ГоДадди пробија. Поново, попут гаранције за продужење рада, изгледа да блокови постоје покушај ограничавања исплаћеног новца, а ми претпостављамо да је мало поврата заправо обрађено.

Лакоћа коришћења

Ако правите веб страницу, чини се да ништа што ГоДадди не нуди. Његова веб локација је пуна узбудљивих функција, и иако глитз може да вам закаже, у пракси се показује превише збуњујућим. Проналажење онога што вам је потребно на веб локацији ГоДадди није лако, што узрокује више од неколико проблема током одјаве.

Прво, ипак, морате пронаћи план. Главни мени ГоДадди-а дистрибуира услуге на чудан начин, са пуно преласка између категорија. На пример, на картици „веб локације“ постоји градитељ веб локација, али такође се говори и о ВордПрессу, упркос чињеници да постоји картица „ВордПресс“.

годадди-ревиев-хостинг-пакети

Постоји велика густина услуга и све оне имају једнаку вредност на веб локацији ГоДадди. Међу додатним услугама које можете да купите је тешко пронаћи план хостинга који вам је потребан.

То се односи на одабир вашег плана. На пример, када одаберете „веб хостинг“, дочекат ће вас план планова и картица за навигацију између веб, пословања и хостинга продавца. Ако ипак кликнете на пословне планове, картица ће нестати. То је такав облик неусклађеног дизајна који се преноси на веб локацији.

Веб локација ГоДадди-ја не изгледа лоше, али чини се као да је пуно комада било спојено да не функционишу. То може учинити разумијевање плана плана збуњујућим, а мање његово кретање.

Благајна није страшна, али ГоДадди упада у досадну замку предизбора додатака за вас. Упркос томе, додаци су сведени на минимум и постоји доста објашњења која прате сваки производ.

годадди-ревиев-цхецкоут

За разлику од других домаћина, ГоДадди вас не пита за који домен купујете веб хостинг. Уместо тога, мораћете да доделите хостинг домени на вашој табли. Још једном, то је обрнут начин да се ради нешто што би требало бити једноставно.

Ако сте икада купили домен, надзорна табла ГоДадди-ја би требала бити позната. Изглед је много лакше пробавити, а услуге су подељене у категорије које се могу склопити. Да бисте управљали својим хостингом, пронађите изабрани домен и кликните на “управљање”.

годадди-ревиев-инструментна табла

Пронаћи ћете датум обнављања налога, ИП адресу сервера, инсталатора апликације и још много тога, али оно што је најважније је веза до цПанела (прочитајте наш најбољи веб хостинг са водичем за цПанел). цПанел је милост уштеде када је у питању употребљивост. Избор плана може бити тежак, али управљање хостингом није ништа друго него.

годадди-ревиев-цпанел

ГоДадди користи залиху цПанела који у овом случају блиста. Можете да прегледате статистику веб локације, додате услуге и урадите напредну конфигурацију. Иако није тако дубоко интегрисан са ВордПресс-ом као Блуехост-ова верзија цПанела (прочитајте нашу Блуехост рецензију), залихе ГоДадди-а су довољне.

Врсте хостинга

Као што је већ споменуто, ГоДадди има густ низ услуга, који нуди све, од домена до пословних бројева. Линија веб хостинга је такође сложена, али недостаје неколико кључних типова хостинга.

За просечног корисника дељење хостинга има највише смисла. Веб домаћин поставља више веб локација на исти сервер и дели их са ресурсима. На тај начин може се угостити више веб локација са мање сервера што смањује трошкове за све.

ГоДадди нуди четири заједничка плана, а иако су прва два у складу с конкуренцијом, виши нивои су скупљи, а нуде мало више од остатка тржишта.

ВордПресс планови су попут фиксних верзија заједничких планова. Иако још увек има четвероструку линију, ГоПадди-ове ВордПресс понуде садрже основне карактеристике, као што су дневне копије сигурносних копија и откривање злонамјерног софтвера. Будући да им је успело, уживаћете и у аутоматским ажурирањима ВордПресс-а и бесплатној миграцији.

ГоДадди Бусинесс Хостинг

Након тога, ствари постају замршене. ГоДадди нуди пословни хостинг за који каже да користи виртуелни приватни сервер. ВПС планови пружају снагу наменског сервера без додатних трошкова коришћењем виртуелне машине на заједничком серверу. Уз то, ГоДадди такође има независну линију ВПС планова.

То су два четворочасовна скупа ВПС хостинга који, према ономе што можемо рећи, чине исто. Сумњамо да је покушај искориштавања кључних ријечи које се претражују, али је ипак збуњујуће приликом прегледавања веб локације.

На врху су наменски сервери, али ми их не препоручујемо. Поред високе цене, спецификације нису сјајне, с једином разликом између четири нивоа који се налазе у РАМ-у и складишном простору. Процесор ГоДадди користи преко различитих слојева – Интел Ксеон Е3-1220 в3 – солидан је перформанс, али скупљи планови захтевају бефиер ЦПУ.

Оно што недостаје је хостинг у облаку, посебно за ВордПресс. Кинста, на пример, нуди управљање облаком ВордПресс у облаку на Гоогле Цлоуд-у, одговара дугачкој листи функција и велике брзине за покретање (прочитајте наш Кинста преглед).

Брзина & Уптиме

Испробали смо ГоДадди-ово економично дељење гостовања уз Пингдом тест брзине и учитавање утицаја. Наш тестни сајт био је једноставно празна инсталација ВордПресс-а на коме није било ничег другог. Нажалост, економска природа нашег плана показала се. Иако брзина није била лоша, отпорност ГоДадди-ових заједничких сервера оставила је много тога за пожељети.

Пингдом Спеед Тест дао му је 90 од 100, што је добро, иако не тако високо као А2 Хостинг оцена (прочитајте нашу А2 Хостинг рецензију). Поређење је Арвике-а, јер су обојица освојила по 90, а слично је и тој услузи, већина времена учитавања од ГоДадди-а је захваљујући метрику чекања, који мери колико прегледачу треба да прими податке (прочитајте нашу Арвике рецензију).

годдди-преглед-брзина-тест

ГоДадди би могао бити бржи, али с обзиром на то да смо тестирали најјефтинији дељени план, перформансе су биле у реду. Наш тест утицаја оптерећења, с друге стране, имао је проблема. Симулирали смо оптерећење слањем 50 виртуелних корисника на нашу веб локацију током пет минута, мерећи време одговора и број грешака које је сваки од тих корисника примио.

Није се потрудио када је у питању доследност – прочитајте наш ГреенГеекс преглед да бисте видели како то изгледа – али ГоДадди је вратио више ХТТП грешака од просека. Тест је дизајниран тако да нагласи сервер, али не до те мјере да се било шта поквари. Ипак, лагани притисак се показао превише, а око 20 процената ХТТП захтева било је испуњено грешкама.

годадди-преглед-утицај на оптерећење

То сугерише да су сервери до краја пуњени. Кад год веб локација почне да враћа ХТТП грешке под оптерећењем, на серверу углавном недостаје ресурса, тако да не очекујте да ће ГоДадди-јеви дељени планови да задрже под великим падовима промета.   

Што се тиче продужења рада, наше тестирање је било у реду. ГоДадди је остао изван предвиђеног одржавања. Постоји гаранција за продужење рада у случају да нешто пође по злу, али то је посебно. Гарантирано вам је 99,9 посто продуженог времена, а ако ГоДадди не успије то одржати, добићете невјеројатних 5 посто кредита за мјесечну накнаду за хостинг.

Ипак, мало је вероватно да ГоДадди то плаћа. У гаранцији за продужено време каже се да прекид издваја искључиво ГоДадди и не укључује поправке или одржавање (заказано или не), кварове ФТП-а или е-поште, кварове који се односе на одређена програмска окружења или кварове приликом инсталације апликација трећих страна. Укратко, постоји гаранција, али не гарантује много.

Сигурност

ГоДадди има пуно сигурносних функција, али откупиће вам лепу ситницу. Иако смо сретни што имамо толико много могућности, ГоДадди сакрива чак основне сигурносне карактеристике иза платног зида. То отежава овај одељак, јер постоје све могућности, али их можда нећете видети без додавања више новца.

Нудимо надгледање и уклањање злонамерног софтвера, што је у основи антивирус за вашу веб локацију (прочитајте наш најбољи водич за антивирусни софтвер). Планови почињу са основним скенирањем и уклањањем и премештају се на следеће: укључују мрежу за испоруку садржаја, заштитни зид веб апликација и још много тога (прочитајте наш водич Цлоудфларе да бисте сазнали шта је ЦДН).  

годадди-ревиев-уклањање злонамјерног софтвера

Иако није скупо као СитеЛоцк, уклањање злонамјерног софтвера ГоДадди је скупо, а ми смо желели да видимо барем основно скенирање на јефтиним плановима.

Постоји и резервна копија веб локација која, опет, није укључена у све планове. Нажалост, скупо је, а основни план укључује само 5 ГБ простора за складиштење. Ако имате велику веб локацију, можда би било боље да је направите сигурносну копију ручно код провајдера за складиштење у облаку. Прочитајте наше критике за чување облака за препоруке.

Понуђени су ССЛ / ТЛС сертификати, али ГоДадди, нажалост, не укључује и онај са јефтиним хостингом. Иако је то лудост, ГоДадди продаје напредне цертификате. Пућиће вам пуно, али сертификати високог нивоа могу бити важни, посебно ако продајете на мрежи.

Сигурносна линија ГоДадди-ја је добра, али цена је овде најважнија. Не бисмо имали ништа друго него позитивне ствари да кажемо ако су основне основне сигурносне карактеристике, попут ССЛ / ТЛС сертификата ниског нивоа и дневне копије, укључене у основни дељени хостинг. Међутим, видећи да нису, ГоДадди ће се морати договорити за нижи резултат.

Приватност

ГоДадди је бољи од већине када је у питању приватност, али не укључује приватност домена бесплатно као што је ДреамХост. Када региструјете домен, такође креирате ВХОИС запис који садржи личне податке као што су ваше име, адреса, телефонски број, адреса е-поште и још много тога.

Те информације могу се заменити матичним регистром куповином приватности домена. Проблем су трошкови. Иако је ГоДадди с већином у томе што наплаћује приватност домена, наша је нада да се индустрија веб хостинга креће ка укључивању истог бесплатно. Речено је да ГоДадди не води ово.

Упркос томе, политика приватности није лоша, упркос чињеници да је веза до ње у подножју веб локације прекинута. ГоДадди прикупља ваше личне податке, као и сви веб хостинги и користи их за праћење аналитике веб локација и олакшавање циљаних реклама.

То није добра ствар, али то је статус куо у индустрији веб хостинга. ГоДадди је, међутим, веома отворен за своју приватност, чак и до постављања центра за приватност у којима се дају одговоре на уобичајена питања.

Нисмо заинтригирани због продаје личних података ради рекламирања, али тешко је погријешити ГоДадди када сваки други веб домаћин ради исто. Делимично смо одговорни, јер сви смо домаћини и незнатно повећавамо резултат захваљујући отворености у политици приватности.

Подршка

Има пуно подручја у којима ГоДадди недостаје, али подршка није једна од њих. База знања је чиста, темељна и доступна, што је освежавајуће након што се прогледа кроз неред ФатЦов (прочитајте нашу рецензију ФатЦов). Ипак, чини се да је самопомоћ најбољи пут јер праћење подршке може бити дуготрајан и гломазан процес.

Можете да се обратите ГоДадди телефоном или уживо. Прва је доступна глобално свакодневно, са наменским линијама за земље широм света. С друге стране, ливе цхат се нуди цео дан од понедељка до петка, али увек смо били упознати са “цхат цхат” обавештењем када смо покушавали да контактирамо.

Не постоји подршка путем е-поште која звучи више него што би требало да даје чаврљање у реду у које смо наишли. Било би лепо ако бисте могли да оставите поруку за ГоДадди – пошаљите е-пошту – и да вас обавести када представник подршке може да преузме ваш захтев.

Срећом, ресурса за самопомоћ је доста, тако да је мало вероватно да ћете морати много да посегнете. База знања је организована као уџбеник, који вас води од основа до напредних функција у више категорија. Свака категорија такође има одељак за решавање проблема који вам може помоћи у решавању уобичајених грешака.

годадди-преглед-база података

Доста нам се свиђа формат. База знања не служи само као средство подршке, већ и као ресурс за учење. Постоји чак и одељак „како да се“ који ће вам дати савете о покретању, изградњи и развоју веб локације.

Оно што највише издваја је форум. Тешко је пронаћи веб домаћина који нуди форум, а мање онај који је активан. ГоДадди успева, са прегрштом постова свакодневно се креће у свакој теми. Поред тога, заједница реагира, сугерирајући да форум није само шупља шкољка у којој питања треба да умру.

годадди-ревиев-форум

ГоДадди се може борити у другим областима, али подршка је на првом месту. Иако би се могућности директног контакта могле побољшати, ресурси за самопомоћ су невероватни. Од учења о веб хостингу до решавања проблема, ГоДадди је обухватио шта се тиче подршке.

Пресуда

ГоДадди није лош домаћин, али мораћете да се бавите добијањем никла и затамњења ако га желите да користите. Цена је висока, а иако су могућности и врсте хостинга обилни, коначни рачун који ћете платити је више од већине. То би могло рећи, с обзиром на то колико услуга нуди ГоДадди, пакет алл-ин-оне можда ће вам бити вредан додатних трошкова.

Могли бисте и много горе, али можете и боље.

Шта мислиш о ГоДаддију? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me