ИБМ Цоннецтионс Ревиев

Изгледа да је ИБМ Цоннецтионс преуређен у алат за друштвене медије, чиме је у потпуности одустао од већине складишних и ЕФСС карактеристика. Стога се ова рецензија више не примењује.


Најбољи ЕФСС

Власници малих и средњих предузећа који траже алат за сарадњу у облаку са заплетом на друштвеним мрежама могли би пронаћи оно што траже у ИБМ Цоннецтионс. Поред уобичајених могућности за синхронизацију и дељење датотека, овај напредни апарат ЕФСС омогућава вам да ћаскате, шаљете е-пошту, домаћините састанке на мрежи и чак делите свој статус са колегама запосленима.

Замислите то као Фацебоок простора ЕФСС-а.

Да ли његове додатне комуникацијске могућности чине ИБМ Цоннецтионс бољим избором од Дропбок-а, Бок-а и свих осталих најбољих ЕФСС провајдера? Придржавајте се док прегледавамо карактеристике и цене услуге, а затим разврстите корисничко искуство, могућности сарадње, безбедност и подршку.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ИБМ Цоннецтионс

Карактеристике

Табела испод ће вам брзо погледати неке кључне карактеристике упаковане у платформу Цоннецтионс.

ИБМ Цоннецтионс Логотипввв-03.ибм.цом

Почиње од 600 долара месечноСви планови

Сарадња

Синхронизација уређаја

Селективна синхронизација

Синхронизација на нивоу блока

Схаред Фолдерс

Повезивање датотека

Верзија датотеке

Максимална величина датотеке
2 ГБ

Мицрософт Оффице Интегратион

Интеграција Гоогле докумената

Библиотека за интеграцију апликација треће стране

Пратите активност корисника

Постављање корисничких улога

Креирајте групе корисника

Сигурност

Кодирање у мировању
АЕС-128

Шифровање током транзита

Интеграција шифрирања од краја до краја

Двофакторна аутентификација

Захтеви за прилагођене лозинке

Интеграција са једним потписом (ССО)

Даљинско брисање уређаја

Подршка

Уживо ћаскање

Телефонска подршка

Кориснички форум

24/7 подршка

Цоннецтионс је занимљив случај јер има неке функције (попут спискова обавеза и мрежних састанака) које нећете наћи с другим платформама, али истовремено недостају неке које би требале бити уобичајене (попут двофакторне аутентификације).

Такође је слаба у погледу интеграција трећих страна у апликације.

Даћемо вам бољу представу о томе како се све ово одиграва, тако да ћете касније у нашем прегледу моћи да одлучите да ли ће везе радити за ваш посао. Прво, хајде да разговарамо о ценама.

Цене

ИБМ Цоннецтионс има три основне платформе цена: Социал, С1 и С2. Можете да добијете добар осећај за услугу уз 14-дневно бесплатно пробно време прије претплате.

Сваки план даје вам 1ТБ тимског складиштења и 1ГБ личне меморије за сваки кориснички налог. Без обзира да ли идете са Социал, С2 или С1, не постоје минимални захтеви корисника, што је освежавајућа промена темпа. Многи други пружатељи услуга ЕФСС не само да имају високе захтеве, већ коштају двоструко више по кориснику.  

На примјер, за дружење је потребно најмање 15 рачуна и наплаћивање 20 долара за сваки од њих.  

Сва три плана везе омогућавају заједничко уређивање докумената, синхронизацију и дељење. Свака такође нуди могућности за инстант мессагинг за одржавање контакта са запосленима. Цоннецтионс С2 додаје интернетске састанке за до 200 учесника. С1 додаје имејл и вики простор.

Корисничко искуство

Као и већина алата за синхронизацију и дељење датотека, већина интеракција корисника са везама одвија се из вашег прегледача. За разлику од њих, датотеке не заузимају средишње место у корисничком искуству: социјалне интеракције јесу.

Почетни екран садржи простор за ажурирање статуса и читање оних других, баш као и платформа друштвених медија.  

С лијеве маргине можете се кретати између четири друга приказа, која укључују спомене, обавијести, радње и спремљени садржај.

Са десне стране портала налази се алат који вам омогућава да се придружите или покренете мрежни састанак, место за подсетнике на догађаје, па чак и феед са „препорукама“ који вам даје интерне предлоге садржаја на основу вашег профила, веза и других критеријума.

Навигациона трака на врху странице омогућава вам да посјетите друге странице, укључујући пошту, календар, вашу листу контаката и заједнице (групе) којима припадате. Да бисте заправо дошли до датотека, морате да кликнете „више“ и изаберете „датотеке“ из падајућег менија.

Приступ није лоше, већ је једноставно другачији. ИБМ је одлучио да истакне друштвене могућности Цоннецтионс преко синхронизације и дељења. За власнике малих и средњих предузећа који раде са удаљеном радном снагом то је начин за подстицање осећаја заједнице који би иначе могао да недостаје без воденог хладњака да трачи около.

Друштвене карактеристике су такође леп начин за вођење сарадње.

Поред веб интерфејса, Цоннецтионс поседује и десктоп клијент који је доступан и за Виндовс и Мац. Као и код многих других алата ЕФСС, инсталирањем овог клијента ствара се фасцикла за синхронизацију у вашем датотечном систему. Све датотеке или мапе смештене у овој мапи преносе се у ваш простор за складиштење у облаку.

Већина алата за складиштење у облаку које смо оценили ту се зауставља. Повезивање доводи ствари корак даље, омогућавајући вам навигацију унутар мапе за синхронизацију мапе дељених садржаја, заједница и сарадника такође.

Ако нисте ван рачунара, можете се пријавити и на везе са свог паметног телефона помоћу апликација за Андроид, иОС и Виндовс Пхоне да бисте ажурирали статус, проверили ставке акције и посетили заједнице.

Такође можете да приступите вашем облачном садржају и да пошаљете нови садржај са телефона.

Иако нема сумње да корисничко искуство Цоннецтионс нема поједностављени приступ синхронизацији и дељењу Дропбок-а и његових многих клонова, то је лепа промена темпа којом ће се многи власници предузећа много више свидети.

Управљање корисницима

Велики део корисничког управљања помоћу Цоннецтионс изграђен је на употреби „заједница“. Заједнице су начин да фокусирају сарадњу једноставнијим дељењем садржаја са више људи. На пример, можете имати заједницу за графичке дизајнере или заједницу за ново особље.

Већина осталих алата ЕФСС назива ове групе. Међутим, ИБМ више него оправдава промјену терминологије. То је зато што Цоннецтионс иде много даље у унапређењу колаборативних аспеката група него било који други ЕФСС алат који смо тестирали.

Свака заједница добија своју страницу заједнице, на којој чланови могу да прегледавају садржај, прегледају ажурирања статуса, читају и додају у вики заједнице, учествују у форуму заједнице и проверавају ознаке заједнице за виталне ресурсе. 

Када додајете кориснике, Цоннецтионс вам омогућава да им доделите једну од четири улоге за контролу њихових дозвола:

  • Корисник: сарадња и приступ поште
  • Администратор: пун приступ за управљање налогом
  • Помоћник за администраторе: Основно управљање корисником / лозинком
  • Апп Девелопер: Приступ развоју екстензија

Цоннецтионс такође има добре алате за извештавање који вам омогућавају да водите табеле о својој радној снази. Ту се убрајају администраторска подручја за праћење преузимања датотека и провјеравање основних метрика мјеста.

Фолдер & Дељење датотека

Иако је приступ вашем садржају можда сахрањен под мноштвом друштвених функција, ИБМ Цоннецтионс заузима амбициознији директоријум приступа и дељење датотека од већине ЕФСС алата.

Када креирате фасциклу, имате могућност да је сачувате приватном или да је делите са одређеним људима и заједницама. Појединци и заједнице могу имати приступ само тој књизи, уређивању или власнику те мапе. Постоји и опција да другима допустите да деле фасциклу појединцима изван вашег предузећа.  

И датотеке су доступне исте поставке дељења, минус власнички статус. Неки ЕФСС алати омогућавају само дељење мапа, при чему све датотеке у датој мапи управљају истим дозволама приступа. Додана прилагодба је добар додир.

Друга опција дељења датотека је дељење веза. Све што требате учинити је десним кликом на датотеку и кликните на „копирај везу“. Свако коме дате везу, моћи ће приступити датотеци којој је приложена. Иако је згодно, ова метода дељења није баш сигурна, поготово јер везе не дозвољавају да лозинком заштитите везе или да им дају аутоматски датум истека.

Следеће питање које имамо у приступу Цоннецтионс за дељење је то да иако сервис има два корисна приказа која вам омогућавају да видите које су фасцикле и датотеке дељене са вама, не постоји аналоган приказ који би проверио које мапе и датотеке делите..

Иконе на врху мапа и поред имена датотека омогућавају скенирање дељеног садржаја, али страница за преглед свега у једном погледу без потребе за претрагом олакшаваће праћење дељења.

Синхронизовати

ИБМ Цоннецтионс добро руководи синхронизацијом користећи модел мапе за синхронизацију који ће бити познат свима који користе Гоогле диск, Дропбок, Онедриве или већину других алата за складиштење у облаку. ИБМ ову мапу назива „Мој погон“.

Модел фасцикле за синхронизацију је популаран јер је једноставан до тачке елеганције. Изгледа и углавном функционише као и свака друга фасцикла.

Једина права разлика је што се било који садржај унутар ње чува и на вашем тврдом диску и у облаку. Сав садржај смештен у мапу шаље се у центар података о везама, а затим прослеђује другим уређајима на којима је инсталиран синхронизацијски клијент. Ово вам омогућава да делите садржај са сарадницима у скоро стварном времену.

На жалост, Цоннецтионс не користе диференцијалну или ниво блокаде, синхронизацију као што то ради Дропбок, што је средство за убрзавање синхронизације само премештањем делова датотека који су се заправо променили.

Међутим, везе подржавају још једну одличну функцију синхронизације, која се назива селективна синхронизација. Селективна синхронизација вам омогућава да искључите синхронизацију за одређене мапе. На тај начин спречава се чување облака на вашем чврстом диску, што вам омогућава да уштедите простор на диску.

Алати за продуктивност

Цоннецтионс долази са прегршт интегрисаних нативних алата које ће многи пословни корисници одобрити. Ту спадају клијент е-поште, списак обавеза за праћење ставки о радњи, календар и апликација за белешке.

Ставке креиране на вашој листи обавеза могу се доделити другима ради праћења и приказивања задатака у вашем календару. Иако није баш једноставна за употребу или визуелно привлачна као Трелло, њена интеграција са Цоннецтионс омогућава глатко управљање сарадњом.

Слично томе, апликација Цоннецтионс нотес не може се надметати са Еверноте-ом, али је, захваљујући својој интеграцији, и даље лепа опција за повећање продуктивности у екосистему Цоннецтионс. Употријебите га за биљешке о састанцима, браинсторм и скривено радите на том роману током радног времена

Иако постоји много сјајних апликација за виртуалне састанке пословним корисницима који се интегришу у похрану у облаку, многи ЕФСС сервиси заправо пружају своје. Повезивање и коришћење ове функције неће вас коштати додатног новца.

На почетној страници Цоннецтионс само кликните на дугме „састанак домаћина“ на десној страни екрана. Биће генерисани ИД састанка и веза коју можете да делите са сарадницима и отвориће се прозор за састанке.

Одатле можете делити екран или одређену датотеку коју сте сачували.

Могућности дељења екрана раде једнако глатко као и било које друге које смо користили, укључујући јоин.ме, Скипе фор Бусинесс и Зохо, без заостајања или замућења слике које би се могле проговорити.

Иако састанци за повезивање не могу угостити 250 учесника, као што је Скипе фор Бусинесс, могу угостити 200, што би требало бити више него довољно за већину пословних корисника. Опције сусрета укључују библиотеку датотека, ток састанка, алате за цртање и могућност снимања.

Повезивање вам даје само неколико алата независних произвођача које можете изабрати. Листа није толико дугачка или занимљива као што се налази код Дропбок-а, Бок-а и неколицине других платформи, мада фаворити попут СалесФорце-а и неколико апликација из Цисцо-овог пакета врло посећују.

Недостају фаворити укључују Слацк, Трелло, ИФФТ, ДоцуСигн, Зохо и многа друга врхунска имена у продуктивности рада. Међутим, Цоннецтион-ове социјалне могућности чине ове недостатке далеко мање критичним него што би били са било којим другим ЕФСС алатом.

Цоннецтионс има додатак за Мицрософт Оффице, тако да можете да сачувате Ворд, Екцел или ПоверПоинт документе директно у складиште за Цоннецтионс, али желимо да видимо интеграцију засновану на прегледачу са Оффице Онлине или чак Гоогле документима.

Сигурност

Сви подаци које похраните у облаку ИБМ Цоннецтионс спремају се на сувишним серверима. Сами сервери се чувају у сигурним центрима података како би се издржали пожари, земљотреси и друге катастрофе.

Међутим, за сваки случај, дата центри се одржавају на обе обале САД-а и на две различите јапанске локације. Биометријски скенери, ЦЦТВ камере и 24/7 сигурносне патроле такође се користе да спрече неовлашћене посетиоце.

Пре преноса у облак са вашег уређаја, подаци се шифрују у 128-битном АЕС-у. Иако је 256-битни АЕС сигурнији и чешћи у облаку складиштења у облаку, нема правог разлога да се уплашимо одлуком ИБМ-а да са 128.

Теоретски, требало би најнапреднијем суперкомпјутеру у милијардама година на свету да пукне 128-битни АЕС. Подаци за време транзита постају додатно заштићени ССЛ тунелима на ХТТП позивима. Затим, кад стигне, остаје шифриран док је у мировању.

Шифровање током транзита и у мировању штити ваше податке од одређених врста криминала на мрежи. Кодирање током транзита штити ваше податке од такозваних напада човека у средини, док енкрипција у мировању штити ваше податке од потенцијалних кршења сервера.

Више о сигурносном подешавању можете прочитати тако што ћете прочитати сигурносну листу облака ИБМ Цоннецтионс у облаку. Као што можете очекивати да је технолошка компанија поштована попут ИБМ-а, у већини је случајева врло комплетна.

Један недостатак је да ИБМ Цоннецтионс не подржава двофакторну аутентификацију (2ФА), која би захтевала да корисници унесу сигурносни код послан на њихов телефон приликом пријаве са непознатог уређаја.

Проблем са изласком 2ФА није у томе што иако је 128-битни АЕС шифрирани кључеви можда немогуће пробити, слабе лозинке нису. Безбедност са два фактора значила би да свако ко погоди лозинку власника налога такође мора да има телефон тог власника рачуна да би га искористио.

Додавање проблема, не постоји опција администратора за промену обавезних захтева за лозинком. Поред тога, Цоннецтионс барем присиљава кориснике да стварају лозинке са најмање осам знакова. Такође, можете подесити истеке лозинке како бисте приморали кориснике да периодично мењају своје вјеродајнице за пријаву.

Подршка муштеријама

Проналажење најбољег канала за подршку за ваше техничке проблеме код већих корпорација може бити мало попут тражења игле у сену. ИБМ не олакшава ствари, бар када је у питању Повезивање.

Део проблема је да је подршка за рачун доступна само за администраторе за везе. Сви остали могу приступити само опцијама самопомоћи. Као администратор, да бисте добили подршку, прво се морате регистровати са својим ИБМ-овим корисничким бројем (ИЦН).

Телефонска подршка је доступна, али Облак повезивања није на листи ИБМ производа подржаних преко тог канала. Ливе цхат је доступан, али само у случају продаје.

Тестирали смо времена одговора и за улазнице за подршку и за ИБМ-ове опште упите за е-пошту. У оба случаја никада нисмо добили одговор, што је било најмање забрињавајуће.  

Подршка за „уради сам“ укључује документацију о производу, често постављана питања (ФАКс), водиче за решавање проблема и форуме за подршку у заједници. Постоји опција претраге ради лакшег навигације, мада смо приметили да су многе странице које су се вратиле претрагом празне.

Такође нисмо успели да пронађемо информације о кључним темама као што су верзије и селективна синхронизација. Такође лоше, већина постова на форуму за подршку остаје без одговора, што га чини практично бескорисним.

Очекивали бисмо да ће компанија са ИБМ-овом репутацијом у технолошкој индустрији имати бољу подршку. Могуће је да смо добили хладно раме у упитима за помоћ јер смо били на пробном рачуну, али то није начин да придобите купце.

Пресуда

Кад је ријеч о корисничком искуству и компонентама, изашли смо, молим вас, са ИБМ-овим приступом ЕФСС-у. Истина, у почетку смо били збуњени чињеницом да складиштење датотека не заузима средишњу фазу у том искуству. Једном када се на то навикнете, то заправо не умањује продуктивност у раду Са фасциклом за синхронизацију, ваше датотеке ионако тешко проналазе..

Функције попут ажурирања статуса, виртуелне заједнице, листе обавеза и мрежних састанака чине Повезивање једном од најбољих свеобухватних платформи у простору ЕФСС-а када је у питању сарадња са другима..  

Међутим, неколико слабости спречава је да склизне у највиши ниво ЕФСС алата, попут Дропбок фор Бусинесс, Бок, Егните Цоннецтионс и Цитрик СхареФиле. То укључује без двофакторске провјере аутентичности, нема заштите лозинком за дијељење веза, минималне интеграције трећих произвођача и слаба подршка.

Ако вам ови пропусти не дају паузу, Цоннецтионс поседује цену која треба да привуче мала и средња предузећа која рачунају на буџет и желе да дају својим запосленима предности које долазе са платформом за колаборацију повезану са облаком.

То је то за наш преглед ИБМ Цоннецтионс. Волели бисмо да чујемо ваше преузимање услуге у коментарима испод.

Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me