Преглед преговора – Ажурирано 2020

Худдле Ревиев

Услуга која има колико апликација за управљање задацима као и ЕФСС провајдер, Худдле ће вероватно с некима освојити одане фанове, а друге ће једнако брзо одвратити. Прочитајте нашу потпуну рецензију за детаљне детаље.


Најбољи ЕФСС

Худдле је занимљива услуга са седиштем у Лондону, усмерена на сарадњу и управљање документима. То ће бити најприкладније за велике компаније којима не пада на памет да плаћају много за одличан алат за сарадњу. Иако је слично нашим најбољим ЕФСС услугама, Худдле није прави ЕФСС, па припазите на то током прегледа.

Ако мислите да, због тога, можда није најбољи алат за вас, размислите о коришћењу ЕФСС услуге или неке од услуга у нашем најбољем облаку за складиштење тимова.

Ипак, Худдле није без својих снага. Комбинује складиштење садржаја са могућностима управљања датотекама и задацима, што ће се свидети предузећима која желе да поједноставе и побољшају рад својих тимова на пројектима. 

Такође има добро корисничко искуство, способно дељење датотека и мапа, изворне алате за продуктивност и интеграцију Мицрософт Оффицеа. Поред тога, његова одлична подршка ће вам помоћи ако наиђете на проблем. 

Међутим, постоје и недостаци, укључујући снажну цену, ограничене могућности синхронизације и мало управљачких могућности. Ако вам се не чине као велике запреке, прочитајте у наставку детаља о дружењу у доњим категоријама.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Худдле

Цене

Дружење нема најбоље цене на тржишту. У ствари, они се не приближавају најбољим услугама. Међутим, постоје два плана која надокнађују њихову високу цену нудећи бесплатне лиценце за спољне кориснике. Поред тога, ако сте већи бизнис, најскупљи план би могао бити прави облик, који вам даје више новца за ваш долар.

Цене скупа почињу од 10 УСД месечно по кориснику и зависе од величине ваше компаније. У понуди су четири плана: Худдле Стартер, Худдле Худдле, Худдле Плус и Худдле Премиер.

План за дружење започиње са 180 УСД месечно по кориснику, пружајући само 100 ГБ простора за складиштење и могућност креирања 100 радних места. Може да прими од 10 до 99 запослених и максимално ограничи величину датотеке на 2 ГБ.

Да бисте добили више простора за складиштење, већу величину датотеке и друге функције, можете се претплатити на план Дружење хемичара. Помоћу њега добијате 500 ГБ простора за складиштење, максималну величину датотеке од 20 ГБ, 500 тимских радних простора и бесплатне лиценце за спољне кориснике, укупно до три пута више од броја ваших запослених. Потребно је најмање 15 корисника и износи 240 УСД месечно по кориснику.

План Худдле Плус повећава простор за складиштење на 1ТБ и пружа неограничене радне просторе и бесплатне лиценце за спољне кориснике укупно до пет пута више од броја ваших корисника. За то ћете морати да се делите са 360 УСД месечно по кориснику.

Премиер план

Ако су вам потребе још веће, можете се претплатити на Премијум план премештања. Потребно је најмање 100 корисника, пружа неограничен простор за складиштење, неограничене радне просторе и неограничене лиценце за спољне кориснике. Међутим, за разлику од претходна два плана, за додавање спољних корисника морате платити. Ипак, морат ћете контактирати Худдле да бисте добили процену цене за овај план.

Сви планови укључују попуст већег броја запослених, па би се могло исплатити да се усмјерите на максимални број корисника који ће вам можда требати. Такође, планови имају више функција које можете прегледати на овој страници.

Ове цене су у најмању руку стрме. Добивате више употребом бесплатних екстерних лиценци које добијате плановима Худдле Худдле и Худдле Плус. 

Ако мислите да то не чини много боље или да нећете моћи да добијете свој новац, размислите о коришћењу ОнеДриве фор Бусинесс. Јефтинији је, пружа посебан простор за сваког корисника, интегрише се са осталим Мицрософтовим апликацијама и има бројне друге прегледе о којима можете прочитати у нашој рецензији ОнеДриве фор Бусинесс..

Корисничко искуство

Дружење је добар посао пружања угодног корисничког искуства за клијенте на рачунару, веб и мобилне уређаје. Сучеља су јасна и атрактивна, тако да ћете знати шта даље.

Дружење није чисто ЕФСС решење, али пружа све потребне клијенте попут тих решења. Међутим, десктоп клијент не следи стандардни модел синхронизације који садржи фасциклу за синхронизацију и икону системске траке. Икона је присутна, али фасцикла за синхронизацију није. Уместо тога, десктоп клијент приказује вашу датотеку у одговарајућем прозору.

худдле-десктоп-клијент

Сматрамо да је ово нешто спорије решење од коришћења програма за истраживање датотека за пролазак кроз датотеке. Уз то, клијент на радној површини приказује ваше најновије датотеке, што олакшава њихов приступ. Можете и да додате обележиваче за бржи приступ. Ако не можете сами да пронађете своје датотеке, можете се ослонити на функцију претраге која тражи датотеке чим почнете да куцате.

Слично томе, преношење датотека захтева да одаберете и одаберете датотеке уместо да их повлачите и испуштате, као што то можете са редовним мапама за синхронизацију. Ако то желите, можете отворити веб клијент користећи везу у десктоп клијенту.

худдле-веб-клијент

Веб клијент олакшава пренос датотека јер једноставно можете превући било где. То можда не звучи као велика ствар, али многи сервиси захтевају да циљате одређено подручје или прозор. За оне који желе такав приступ, Худдле га такође нуди. Поред тога, можете да отпремите директоријум.

Преглед датотека

Након што отпремите своје датотеке, Дружење их приказује у централном окну у приказима листе или решетке. Лева бочна трака омогућава вам кретање по апликацији, док горња трака омогућава вам приступ недавним датотекама, обележивачима и тражење датотека. Десна бочна трака омогућава вам да радите у тренутној мапи и креирате нове датотеке и мапе. 

Радње са датотекама можете извести тако што ћете их кликнути десним тастером миша, кликнути на три тачке повезане са датотеком или одабрати више датотека и извести радњу са десне бочне траке.

Веб клијент је јасан, гладак, атрактиван и користи доста негативног простора. Захваљујући томе, нећете бити на губитку у вези са тим што радити.

Ако сте у покрету, можете да користите мобилну апликацију да бисте приступили датотекама, отпремили их или створили нову фасциклу, али не и креирали датотеке. То умањује његову корисност, тако да ћете за креирање датотека морати да користите веб клијент када нисте на радној површини.

Упркос томе, апликација вам омогућава да видите недавне датотеке, активности радног простора и задатке који су вам додељени. Поред тога, можете да тражите датотеке, прегледате обавештења и приступите својим маркерима. Апликација је јасна и лака за употребу.

Управљање корисницима

Дружење нема снажне могућности управљања корисницима јер недостају кључне компоненте, као што су додељивање различитих улога корисницима, управљање дозволама корисника на корисничком нивоу и генерисање извештаја. Ипак, постоје неке карактеристике које ћемо детаљније објаснити у наставку.

гужве-позиви-корисници

Као и код ЕФСС сервиса, морате позвати кориснике да вам се придруже како бисте могли да управљате њима. Дружење има једноставан интерфејс за позивање људи. Након што прихвате вашу позивницу, постаће део вашег тима. 

Можете истовремено позвати кориснике у више тимова, али не можете поставити било која од њихових дозвола. Да бисте то учинили, морате да кликнете дугме „подешавања“ у левој бочној траци, а затим картицу „корисници“. Тада ћете моћи да модификујете у којим се тимовима корисници налазе, да их поставите на менаџере и уклоните их из радног простора.

Поред тога, можете подешавати корисничке привилегије, које контролишу шта корисници могу да раде на нивоу радног простора. Те привилегије укључују креирање фасцикли, стварање јавних веза од стране уредника и омогућавање Оффице-а, упоређивање емотикона и Ворд-а.

У поређењу са ЕФСС решењима, руководство корисника Худдле-а оставља много тога за пожељети. Улога „менаџера“ је једина коју можете доделити, не можете управљати дозволама по кориснику и нема извештаја које можете да генеришете да бисте добили преглед онога што ваши корисници раде. За то ћете се морати ослонити на феед активности, али то је слаба замена.

Ако су вам потребне напредније опције за управљање корисницима, покушајте да испробате Цитрик СхареФиле. О томе можете сазнати више у нашој рецензији Цитрик СхареФиле.

Фолдер & Дељење датотека

Дружење пружа једноставну функцију дељења, која ради посао, али не дозвољава да на своје делове примените опције контроле садржаја. Међутим, можете одредити који тимови могу приступити вашим дељеним мапама додељивањем једног од неколико дозвола.

Дружење омогућава дељење датотека и мапа помоћу веба или мобилних клијената. Најлакши начин за то је да десним тастером миша кликнете на датотеку или мапу и изаберете „схаре“. У оба случаја, то се отвара прозор који вам омогућава да додате кориснике са којима желите да делите свој садржај.

гужва-веб-дељење

Лако је додати кориснике јер требате само да кликнете корисника са листе. Поред тога, кориснике можете брзо пронаћи тако што ћете уписати њихово име у траку за претрагу. Такође можете да додате поруку која иде заједно са дељењем. Када завршите, можете да кликнете „поделите“. 

Не могу се на појединачном нивоу одредити дозволе за дељење. То је логично, узимајући у обзир да се Дружење врти око тимова корисника, али то би био користан додатак када желите да делите датотеке са корисницима који немају исте привилегије као њихов тим. 

Скупљање радних простора

Такође нема начина да осигурате датотеке приликом дељења са вањским корисницима, али Дружење раздваја кориснике у наменске „радне просторе“ на које требате да позовете кориснике. То помаже у одржавању сигурности и контроле над тим ко може видети и уређивати датотеке, због чега класичне опције контроле садржаја нису неопходне. 

Поред тога, радни простор вам омогућава да позовете спољне сараднике. О радним просторима ћемо говорити више у одељку „Алати за продуктивност“.

гужва-тим-приступ

Међутим, можете да одредите тимски приступ одређеним мапама. Ако то учините, можете да поставите једно од неколико дозвола за тимове корисника:

 • Нема приступа: не може се видети или приступити фасцикли и њеним подмапама
 • Прегледник (само на мрежи): може прегледати садржај само у Дружењу и не може преузимати, копирати или премештати садржај
 • Прегледник: може да прегледа, преузме и отвори садржај у апликацијама поред Дружење
 • Уређивач: може да прегледа, преузме, дода и ажурира садржај у другим апликацијама

худдле-филе-захтеви

Ако желите да добијете удео од других, то можете учинити тако што ћете направити захтев за датотеку. Да бисте то учинили, морате да одредите које датотеке желите, где треба да иду, ко треба да их достави и колико дуго би датотеке морале бити доступне. То је корисна и напреднија функција у поређењу са стандардним захтевима за датотеке.

Мобилна апликација не омогућава подешавање поставки приступа мапи, али можете је користити за дељење датотека. Морате да отворите датотеку, додирните дугме стрелице и изаберите људе са којима желите да је делите.

Ако вам је потребно свеобухватније решење за дељење, препоручујемо ФилеЦлоуд. Омогућава вам да осигурате своје акције коришћењем опција за контролу садржаја и омогућава вам дељење са радне површине. Ако желите знати више о његовом дијељењу и другим функцијама, прочитајте нашу рецензију ФилеЦлоуд.

Синхронизовати

Худдле не користи класични модел синхронизације и клијент са десктоп рачунаром има проблема са преношењем компримираних датотека. Такође не можете да повучете и испустите датотеке, па ћете их морати ручно бирати и бирати.

Будући да Худдле не користи фасциклу за синхронизацију, нећете моћи да одаберете које датотеке или мапе да синхронизујете у облак. У ствари, Худдле дјелује попут мрежног погона, у смислу да струји садржај на ваш рачунар након што затражите да га отворите. То вам помаже да уштедите простор, али вам и не дозвољава рад на датотекама док сте ван мреже.

худдле-десктоп-уплоад

Пошто не можете једноставно да превучете и испустите датотеке, морате да отворите десктоп клијент и кликнете икону за малу отпрему при врху. То отвара дијалог који вам омогућава да одаберете датотеке које желите да отпремите. Да бисмо тестирали како синхронизација функционише и како брзо преноси датотеке, одабрали смо нашу зиппирану мапу од 1 ГБ да је сачувамо у облаку.

Међутим, Худдле га није успео да пошаље без проблема и добили смо поруку да “нешто није у реду”. Ипак, без проблема смо додали друге датотеке.

Када синхронизујете датотеке са радном површином, можете их отворити у режимима „само за читање“ и „уређивање и закључавање“. Уређивање датотека биће брзо захваљујући употреби алгоритма за синхронизацију на нивоу блока. Ово смањује време потребно за учитавање датотека, јер преноси само измењене делове датотеке, а не целокупну датотеку.

Алати за продуктивност

Худдле не нуди библиотеку апликација за продуктивност као што су ЕФСС сервиси, али се интегрише са Оффице Онлине-ом и његовим рачунаром за рачунаре. Имајте на уму да вам је потребна активна лиценца за Оффице 365 да бисте је користили било коју. Поред тога, можете креирати радне просторе око одређених тимова, што вам помаже да будете организованији и продуктивнији.

задатке гужве

Поред тога, Худдле пружа изворне могућности управљања задацима. Лако је створити задатак и прилагодити га свом укусу. Прво, морате да се померите до странице „задаци“ са леве бочне траке у веб клијенту. Затим можете именовати задатак, доделити му статус, доделити га особи и навести датум почетка и завршетка.

Након што креирате задатке, они ће се приказати на листи коју можете филтрирати према особи којој су додељени, њиховом статусу и датуму плаћања. Ако имате много задатака и требате их извозити, то можете направити тако што ћете са њима створити ЦСВ. Поред тога, када се бавите многим задацима, лако је изгубити траг ко је шта урадио, па Худдле пружа ревизију, која детаљно описује радње задатка.

Ако сте власник предузећа и желите да упоредите опције управљања услугама Худдле-а са другачијим решењем, погледајте чланак о најбољем софтверу за управљање пројектима..

Дружење такође пружа могућност креирања и управљања напоменама, слично као и најбоље апликације за прављење белешки. Уређивач белешки не нуди много опција, али остале радње које можете да изводите укључују креирање задатака повезаних са нотом, додавање коментара, управљање верзијама и преглед радњи у напомени. 

Поред тога, можете додати одобрење, закључати га како бисте спречили уређивање и добили изменљиву везу. Све поменуте радње доступне су и за друге датотеке.

Све ове радње и функције угнијежђене су у логичком простору који Худдле назива „радним простором“. Можете да креирате радне просторе усредсређене на тимове, пројекте или клијенте. Имате приступ једном радном простору, али можете лако да прелазите између радних простора чији сте део или креирате нове. 

Радни простори вам такође омогућавају да безбедно комуницирате са клијентима који су ван ваше организације, без потребе за управљањем дозволама и правима приступа.

Сигурност

Сигурност у облаку Худдле-а је снажна захваљујући томе што има солидну енкрипцију, транзитни протокол и ојачане центре података. Ово, плус аутентификација са два фактора, помоћи ће вам да не постанете жртва цибер-криминала.

гужва-сигурност

Худдле користи АЕС 128-битну или 256-битну енкрипцију – зависно од претраживача – са ТЛС протоколом за заштиту датотека у транзиту до њихових података и 256-битну АЕС-у да би их заштитио у мировању. 

Приватно шифровање није доступно, али ако га желите, размислите о покушају Егните Цоннецт-а. Можете сазнати више о безбедносним карактеристикама у нашем прегледу Егните Цоннецт.

Центри података за дружење налазе се у Сједињеним Америчким Државама, Европи и Великој Британији, тако да можете одабрати регион у који желите да чувате своје податке. Овисно о томе које подручје одаберете, примјењиват ће се различити закони и прописи о облаку. Међутим, податковни центри су цертифицирани према ИСО 27001, што значи да пружају одговарајућу информацијску сигурност. 

Поред тога, дата центри имају акредитације САС 70 Типе ИИ и ССАЕ 16. Такође имају 24-сатни надзор, особље обезбеђења на лицу места, биометријске скенере и систем пасоша који ограничавају кретање у центру података.

Сигурност и шифрирање податковног центра неће вас заштитити ако неко украде ваше поверљиве податке. Да бисте то спречили, требало би да имате јаку лозинку, уместо слабу. Нажалост, Худдле вам не помаже у томе, јер не омогућава постављање прилагођених захтева за лозинком. 

Међутим, можете да омогућите двофакторну аутентификацију која штити ваш налог тако што од корисника захтева да унесу безбедносни код када се пријављују са непознатог уређаја. Худдле такође пружа јединствену пријаву, што вам омогућава да се пријавите у Дружење помоћу истих акредитива који користите за пријаву у друге пословне системе.

Ако неко украде уређај неком од ваших корисника, можете га уклонити из радног простора да бисте онемогућили да се будуће синхронизације датотека догађају. То неће уклонити датотеке које су већ синхронизоване са тим уређајем, али даљинско брисање ће се избрисати и Худдле вам омогућава да то извршите.

Подршка

База знања Худдле-а отворена је за све купце, док су цхат, телефон и подршка током целог сата доступни само претплатницима планова Худдле Плус и Худдле Премиер. Такође можете да пошаљете захтев за е-пошту и на тај начин потражите помоћ. Одговор смо добили у кратком року, што је одличан резултат.

гужва-помоћ

Базу знања можете отворити са веб клијента кликом на икону рачуна у горњем десном углу. Можете претражити базу знања по потребним чланцима или је прегледати по категоријама. 

Чланци су сажети, лако их је пратити и имају обиље снимака заслона који ће вам помоћи. База знања такође вам омогућава да се пријавите за обуку, што у суштини значи да можете преузимати снимке тренинга по захтеву. Ипак, посједовање видео записа је одличан начин да научите кориснике.

Ако не можете да пронађете одговор, можете да поднесете захтев за помоћ. То смо урадили у 12:40 и добили одговор за око сат времена, што је одлично време за одговор. Нема начина да објединете одговоре многих корисника јер не постоје форуми заједнице.

Пресуда

Дружење је услуга са шалтерима. Има много предности, укључујући добро корисничко искуство, природне алате за продуктивност, јаку сигурност и одличну подршку. Међутим, има и неколико слабости, попут скупих планова, ограничене синхронизације и мало корисничких могућности управљања. Постизање напретка у овим областима учинило би га примамљивијом услугом.

Међутим, компаније које се не труде да испуне његову цену и за које су потребне могућности управљања, заједно са складиштем садржаја, откриће да је Худдле способно решење. Они којима је потребна синхронизација датотека и дијељење требају потражити другдје.

Шта мислиш о Дружењу? Да ли пружа оно што вам треба или имате другу услугу која одговара вашем случају? Реците нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map