Преглед пословања Бок Бок – Ажурирано 2020

Бок Бусинесс Ревиев

Одлична услуга која обилује интеграцијама трећих страна и изванредном услугом за кориснике, Бок Бусинесс се задржава са првог места због својих малих брзина. Међутим, то може бити надокнађено његовим снагама, као што можете прочитати у овом пуном прегледу оквира.


Најбољи ЕФСС

Бок се сврстава у ред најбољих ЕФСС платформи доступних данас. Стога није ни чудо што тврди да је више од 70 одсто компанија из Фортуне 500 као својих клијената, а поред тога више од 95.000 предузећа. У овом прегледу одлучили смо детаљно погледати Бок како бисмо видели како га упоређује са његовом репутацијом. 

Укратко, Бок је одлична услуга. Има много алата за продуктивност, укључујући интеграције за Мицрософт Оффице и Гоогле Оффице пакет. Такође има способно управљање корисницима, неограничено складиштење и јаку сигурност са опцијом за приватно шифровање, као и подршку за е-пошту, телефон и цхат.

Међутим, није све ружичасто, јер планови за цене могу бити јефтинији и не постоји подршка за синхронизацију на нивоу блока. Ако вас занимају детаљи, придржавајте се нас, јер ћемо видети како Бок делује у нашим одвојеним категоријама, испод.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Бок Бусинесс

Цене

Бок тренутно има четири плана дизајнирана за предузећа: „стартер“, „бусинесс“, „бусинесс плус“ и „ентерприсе“. Сви планови захтевају најмање три корисника и немају горњу границу, осим „стартера“, која вас ограничава на 10 корисника.

Поред тога, „стартер“ вам нуди само 100 ГБ простора за складиштење и ограничава величину ваше датотеке на 2 ГБ. Ипак, то је добар погодак за мале тимове, а износи само 5,80 УСД месечно по кориснику. То није најбољи план, ако га упоредите са, рецимо, Егните Цоннецт-ом, који обезбеђује 5ТБ простора за смештај за 8 УСД месечно по кориснику. Ако вас то заинтригира, прочитајте нашу рецензију Егните Цоннецт.

Међутим, Бок пружа неограничен простор за складиштење уз остала три плана. „Пословни“ план износи 17,30 долара месечно по кориснику и подиже ограничење величине датотеке на 5 ГБ, што остаје исто за преостале планове. „Бусинесс плус“ нуди више функција за 28,70 УСД месечно по кориснику.

Будући да планови осим „стартера“ нуде исту количину складиштења и број корисника, њихова главна разлика лежи у функцијама које пружају. 

Бок Цост

Сви планови имају стандардне функције, као што су историја верзија, пословна подршка и управљање корисницима. “Стартер” је ограничен на те карактеристике, али на том сету се граде и други планови. „Посао“ додаје прилагођене марке, мобилне безбедносне контроле, спречавање губитка података, напредну безбедност корисника и извештавање, између осталог.

„Бусинесс плус“ побољшава претходни план функцијама које укључују неограничене спољне сараднике, делегирање улога администратора и управљање садржајем. План „предузећа“ додаје усаглашеност са ХИПАА, корисничким групама, аутоматизацијом рада, применом лозинке и другима. Погледајте овде за потпуну поређење планова.

Друга битна разлика између планова је максимални број верзија које можете сачувати. Верзија вам помаже да вратите нежељене промене или опоравите датотеке изгубљене због случајног брисања. Такође вас штити од рансомвареа. У светлу тога, што је већи број, то је боље.

„Стартер“ може да сачува 25 верзија, док „бусинесс“ и „бусинесс плус“ планови могу да сачувају до 50 верзија. Ако вам треба више, план „предузећа“ може да прими највише 100 верзија. Ако су вам потребе веће, можете набавити додатак Бок Говернанце за 10 УСД који вам омогућава да сачувате неограничене верзије. Ипак морате да контактирате Бок за цену.

Бок даје попусте за годишње пријаве, али пре него што се одлучите да се претплатите на Бок, можете да тестирате планове 15-дневним бесплатним пробним временом. Осим тога, „лични“ план од 10 ГБ можете добити бесплатно. Ако вам је потребно више простора за складиштење, али нисте посао, можете добити „лични професионални“ план са 100 ГБ простора за складиштење за 11,50 долара месечно или 138 долара годишње.

Корисничко искуство

Десктоп клијент Бок ради на Виндовс и мацОС, али не и на Линуку. Ако желите услугу складиштења у облаку која га подржава, прочитајте наш најбољи сервис за складиштење у облаку за Линук округли круг за неке идеје.

Када преузмете и инсталирате десктоп клијент, видећете фасциклу за синхронизацију у вашем датотечном систему. Све датотеке и фасцикле које ставите у њега биће сачуване и на тврдом диску и у облаку, што омогућава кратко усклађивање уређаја или „синхронизацију“. Разговараћемо више о томе колико добро Бок поступа са синхронизацијом у одговарајућем одељку.

бок-десктоп-клијент

Друга компонента десктоп клијента је икона системске траке која омогућава отварање мапе за синхронизацију и покретање прозора с подешавањима и веб клијента. У прозору с преференцијама можете укључити или искључити синхронизацију, контактирати подршку и ући у центар за помоћ. Десктоп клијент следи уобичајени модел синхронизације који је развио Дропбок и који је угодан и јасан.

Иако је десктоп клијент са синхронизацијом мапе кључни механизам, велики део искуства Бок се одвија на мрежи у његовом веб клијенту.

бок-веб-клијент

Веб клијент има атрактивну шему боја и јасан је, па нећете морати да копате за радње и садржај који тражите. Мени на левој страни се креће кроз ваше датотеке, недавни садржај, синхронизоване податке, смеће, белешке, ток рада, административну конзолу и фаворите.

Ако не можете правовремено пронаћи оно што тражите, помоћу врха за претрагу на врху можете да га потражите. Трака за претрагу тражи ваш садржај док куцате, и можете додати филтре у претрагу.

Веб клијент приказује ваше датотеке и мапе у средишњем окну у приказима решетки или листа. Ако кликнете на објект, видећете његове детаље у десној бочној траци. 

Ако десним тастером миша кликнете на објект, можете изводити радње попут „премештање“, „копирање“, „дељење“ и „закључавање“, тако да му нико не може приступити. Ради практичности, најчешће гумбе можете изводити помоћу тастера на врху странице.

Својим нотификацијама, подешавањима и помоћи можете да приступите и у горњем десном углу. Постоји и функција задатака која приказује задатке додељене вама и оне које сте послали другима.

бок-мобиле-цлиент

Мобилна апликација Бок слична је осталим услугама “. То значи да је лако приступити вашем садржају, учитавати нове датотеке у облак, сачувати датотеке за употребу ван мреже и означити садржај као „омиљени“. Свидја нам се и чињеница да велики тастер „+“ за додавање садржаја омогућава вам да креирате нову белешку или мапу, поред снимања медија.

Управљање корисницима

управљање кутијама и корисницима

Опције корисничког управљања омогућавају вам да конфигуришете свој тим тако да прави људи имају приступ одређеном садржају и сарадња не излази из контроле. 

Када додате корисника у свој Бок налог, можете да измените колики је део вашег укупног простора за складиштење којем корисник може да приступи и дајте му следећа дозвола за приступ:

 • Дељени контакти: омогућавају кориснику да види друге кориснике Бок-а
 • Омогући синхронизацију: омогућава кориснику да синхронизује облачне датотеке на своју радну површину
 • Приквачивање уређаја: корисника ослобађа од максимално дозвољених уређаја
 • Ограничи спољну сарадњу: спречава корисника да сарађује са спољним корисницима

Такође можете одабрати фасцикле којима нови корисник може приступити. Када бирате фасциклу за приступ, можете доделити један од седам различитих нивоа дозвола:

 • Сувласник: може све, укључујући и административне задатке
 • Уредник: може све, осим забране позива
 • Пошиљалац прегледача: основни корисник са могућностима слања
 • Преузимач прегледача: ограничен корисник са могућностима слања
 • Виевер: основни корисник са могућностима преузимања, прегледа и повезивања
 • Превиевер: ограничен корисник са само могућностима прегледа
 • Пошиљалац: може да отпрема само садржај и креира подмапе

Ево корисне слике која упоређује разлике између ових улога:

Дозволе за приступ поље-мапа

Лако је позвати појединачне кориснике, али довођење десетина корисника једног по једног постаће врло заморно, врло брзо. Срећом, омогућава вам да скупите позивнице.

корисник-бок-адд-булк корисника

Групе корисника оквира

Када додајете кориснике, можете их доделити и групама, што олакшава управљање дозволама за више корисника. На пример, можете да створите неколико група које одговарају одељењима вашег пословања и дају им различита одобрења.

бок-цреате-гроуп

Када креирате групе, можете одредити ко може њима управљати. Ако је поставите на „админ“, само администратори ће овој групи омогућити приступ мапама и преглед чланова ове групе. Ту могућност управљања можете проширити на чланове групе или чак читаву компанију.

Једном када креирате, можете да додате кориснике који имају или администраторске или „чланске“ дозволе. Ако корисника постанете администратор групе, они могу управљати приступима мапама везаним за групу и надгледати активност чланова групе.

Ако треба да сарађујете са неким ко није део ваше организације, можете их позвати као спољног корисника. Док сте у вашој мрежи, спољни корисници могу искористити могућности Бок-а које имате на располагању. Можете у сваком тренутку да управљате њиховим нивоом приступа или их избаците из мреже.

Све у свему, Бок одлично ради, али ако вам треба прилагодљивије управљање корисницима, предлажемо вам да покушате са Цитрик СхареФиле. О томе можете сазнати више у нашој рецензији Цитрик СхареФиле.

Фолдер & Дељење датотека

Корисници могу делити датотеке и мапе кликом на дугме „дељење“ повезано са било којим објектом.

То им омогућава да позову људе и додијеле им дозволе или генеришу везу за датотеку или мапу. 

У оба случаја, ако позовете људе, можете им дати дозволу за „уређивање“ или „прегледач“. Уредници могу да учитавају, преузимају, прегледавају, деле и уређују датотеке и мапе. Гледаоци могу само да преузимају и деле. Конкретно за мапе можете додати друга одобрења која одговарају правима за приступ директоријуму из претходног одељка.

бок-схаре-линк

Када креирате везу, можете ограничити коме људи могу приступити и шта могу учинити са њом. Можете поставити везу да буде јавно доступна, учинити је видљивом само људима у вашој компанији или дати приступ само позваним особама.

Шта год да одаберете, можете омогућити корисницима да прегледавају и преузимају или само прегледавају. Поред тога, можете је заштитити лозинком, онемогућити преузимање, дефинисати прилагођени УРЛ и поставити везу која истиче на одређени датум.

поставке-бок-схаре-линк-поставке

Иако Бок има све функције дељења и контроле садржаја које су вам потребне за сигурно дељење вашег садржаја, недостаје му страница која приказује преглед ваших дељених датотека и мапа. 

Синхронизовати

Као што смо раније споменули, након што инсталирате десктоп клијент, видећете посебну фасциклу за синхронизацију на радној површини.

бок-синц-фолдер

Све датотеке које ставите у ову мапу остаће на вашем чврстом диску, али ће се такође синхронизовати у облак. Једном у облаку, Бок ће те датотеке слати на ваше друге синхронизоване уређаје и на оне ваших сарадника у скоро реалном времену.

Ово може бити проблематично за кориснике који имају лаптопове са танким ССД уређајима. Будући да они не нуде толико простора као конвенционални чврсти дискови, због трошкова, таквим корисницима може да остане мало простора за кратко време. 

Да би се то избегло, Бок пружа функцију која се зове „селективна синхронизација“ која вам омогућава да искључите синхронизацију за одређене мапе. Да бисте то учинили, отворите Бок веб веб клијент, десним тастером миша кликните на фасциклу да бисте отворили мени. У „више радњи“ одаберите „несинхронизовање“. Поред тога, то можете учинити тако што ћете десним тастером миша кликнути на објект у локалној фасцикли за синхронизацију и одабрати „несинхронизовати“ под „оквир синхронизације“.

Од тог тренутка та се мапа неће чувати на вашем чврстом диску. Лоша страна је та што такође неће бити доступан ван мреже. Ако имате садржај на којем активно радите, можда бисте желели да буде синхронизован.

Брзине синхронизације оквира добро се упоређују са осталим ЕФСС услугама на почетном отпремању датотека. Међутим, накнадне синхронизације нису тако добре јер Бок не укључује алгоритам копирања датотека на нивоу блока, што помаже убрзавању синхронизације датотека преношењем само делова датотека које су промењене, уместо да замени целу датотеку.

Дропбок је одличан пример синхронизације на нивоу блока која се обавља правилно, тако да ако то желите, прочитајте наш Дропбок Бусинесс преглед да бисте сазнали више о томе.

Ако желите да побољшате брзину преноса, можете да користите „зона зона“, која вам омогућава да смештате свој садржај на једну од осам локација широм света. Што сте ближи серверу који синхронизује ваше податке, бржи ће вам преноси.

Алати за продуктивност

Многи ЕФСС алати интегришу своје веб клијенте са апликацијама за продуктивност и апликацијама за сарадњу како би побољшали њихову способност копирања радног места на мрежи. У овој категорији погледаћемо Бокове сопствене напоре да се крене у овом правцу.

За разлику од Гоогле диска и ОнеДриве фор Бусинесс, Бок нема комплетни пакет матичних канцеларијских апликација. Једини изворни алат за продуктивност који Бок нуди је апликација за белешке која се зове Бок Нотес.

Међутим, Бок Нотес је сјајна апликација за узимање белешки. Није баш тако напредна као најбоље апликације за прављење белешки, попут Евернотеа, али може се надметати са уносима попут ОнеНоте и Гоогле Кееп. Можете га користити за вођење белешки током састанака и дискусију са датотекама. Осим тога, можете укључити слике и таблице.

кутија-нова-канцеларијска датотека

Бок надокнађује недостатак изворних функција нудећи леп избор апликација других произвођача. Најсредњи међу њима су Оффице 365 и Гоогле Доцс. Морате се претплатити на Оффице 365, али Гоогле документи су потпуно бесплатни. Уз то, увек можете бесплатно прегледати Оффице датотеке користећи Оффице Онлине.

Можете да креирате нову Оффице или Гоогле Доцс датотеку из Бок клијентовог веб клијента тако што ћете кликнути дугме „нев“ у горњем десном углу, а затим одабрати врсту документа који желите да креирате.

кутија-апликација-библиотека

Поред Оффице и Гоогле докумената, у Бок можете интегрисати додатне апликације трећих страна кликом на ваше име у горњем десном углу клијента и одабиром „апликација“. Ово ће вас преусмјерити у библиотеку апликација које можете претраживати по имену или категорији. 

Категорије апликација укључују „колаборацију“, „управљање пројектима“, „управљање садржајем“ и „безбедност“. Бок има превише интеграција да би их све овде набројало, али истакнуте су Слацк, Трелло, Асана, Салесфорце, ДоцуСигн и СхареВаулт.

Сигурност

Бок пружа много функција за заштиту вашег интелектуалног власништва иако је оно смештено у облаку, што можете очекивати од услуге која је намењена пословним купцима.

Кутија чува ваше податке у учвршћеним центрима података, које надгледају независне треће стране. Захваљујући тим ревизијама, Бок-ови податковни центри су сертификовани по ИСО 27001, што значи да имају јаку информациону сигурност. Такође су усклађени са СОЦ 2.

Бок користи ТЛС протокол за заштиту података у транзиту између вашег уређаја и дата центра. То се назива шифрирањем у транзиту и помаже против напада човека у средини, који су у основи средство прислушкивања путем интернета.. 

Једном када ваше информације дођу до центра за податке, Бок га задржава шифрованог док је у стању мировања, што значи да се шифрује током складиштења на страни сервера. Коришћено шифровање је 256-битни АЕС.

То значи да нико не може да чита ваше датотеке, осим ако нема ваш кључ за шифровање. Речено је да Бок подразумевано управља вашим кључем, али можете га сами изабрати. 

Да бисте то учинили, морате се претплатити на „посао“ или „предузеће“ и платити за опциони додатак Бок КеиСафе. То шифровање чини приватним, а већина пружатеља услуга ЕФСС не нуди.

Бок такође користи паковање кључева, што значи да не шифрира само ваш садржај већ и кључ за шифровање. За то, Бок такође користи 256-битни АЕС.

Ако желите да избегнете да платите скупље планове и Бок КеиСафе, такође можете подесити приватно, крајње до краја шифровање помоћу Бок-а помоћу Бокцриптор-а. Такође је доступна и интеграција јединствене пријаве (ССО), која омогућава запосленима да се пријаве у више пословних система користећи исте податке. Подржане ССО опције укључују ОнеЛогин, Окта и Битиум.

Бок омогућава корисницима да поставе двофакторску провјеру идентитета ради заштите од слабих лозинки. Када је омогућена двофакторска провјера идентитета, корисници ће морати унијети сигурносни код који им се шаље на телефон приликом пријаве у Бок са непознатог уређаја. Ово минимизира ризик који представљају слабе лозинке, јер спречава пуцање силовите силе.

Свиђа нам се и чињеница да Бок омогућава постављање прилагођених захтева за лозинком. То је још један начин на који можете спречити кориснике да стварају слабе лозинке.

Поред тога, Бок има приквачивање уређаја, што вам омогућава да ограничите број уређаја који сваки корисник може да синхронизује. Ова функција такође вам омогућава да проверите које уређаје користе ваши корисници. На тај начин тачно знате који уређаји имају приступ вашем складишту у облаку.

Међутим, када откопчате уређај, искључујете само приступ уживо складишту у облаку, што онемогућава будуће синхронизације. То значи да сваки претходно синхронизовани садржај неће бити обрисан, тако да није добар начин заштите себе у случају изгубљеног или украденог уређаја. Ако желите ову функцију, покушајте Егните Цоннецт или Дропбок Бусинесс. 

Још једна занимљива карактеристика је „бок бок“, који вам омогућава да свој садржај означите безбедносним класификацијама, попут „поверљивих“. Тада можете, на пример, да се уверите да поверљиви садржај неће бити подељен ван ваше организације. Такође можете открити анонимно понашање преузимања и приступ садржају са сумњивих сесија или локација.

Подршка

бок-суппорт

Ако наиђете на проблем с аспектом оквира, можете то покушати ријешити употребом чланака у бази знања у заједници. База знања садржи чланке за решавање проблема, водиче, чланке за подршку и студије случајева примене. Много њих су написали колеге корисници Бок-а. 

Ако вам база знања не помаже, Бок заједница пружа и корисничке форуме, попут проблема за решавање проблема и форума за развојне програмере Бок-а. Конзултације са заједницом је одличан начин за искориштавање подршке за креативне идеје. Поред тога, форуми су активни, а модератори често одговарају на питања.

Постоји и Бок Универзитет који има много видео туторијала и заказаних сесија уживо који вам помажу да научите како да користите основне и напредне функције Бок-а.

Поред подршке у заједници, Бок нуди опције за ћаскање и телефон за оне који имају хитне проблеме које је потребно решити. Опција за чет је савршена за кориснике који техници нису странци и могу да комуницирају о проблему у само неколико редова. Нажалост, разговор уживо доступан је само током радног времена, од 9:00 до 18:00.

Током разговора смо постављали више питања и добијали брзе одговоре. Међутим, добили смо конфликтне информације када смо се током радне недеље питали о доступности канала за подршку. Упркос томе, на сва остала питања одговорено је на задовољавајући начин.  

Ако више волите да разговарате преко телефона, можете да затражите повратни позив. Као и ћаскање, доступан је само током радног времена. Међутим, то важи само за „стандардну подршку“, која је бесплатно укључена у вашу Бок лиценцу.

бок-емаил-захтев

Међутим, уз „премиер“ или „платинум“ подршку, добијате наменску подршку од 24 сата дневно, 99,9-постотно загарантовано продужење радног времена, пријаве на лицу места и још много тога. 

Чак и са „стандардном“ подршком, корисници имају приступ подршци 24/7 е-поште. Послали смо захтев за е-пошту који описује проблем и добили одговор у року од три сата, што је добро време за одговор.

Пресуда

Бок је, без питања, способан ЕФСС сервис. При премештању вашег пословања на мрежи неће вам недостајати ништа јер се Бок интегрише са многим апликацијама трећих произвођача, укључујући Мицрософт и Гоогле. Уз то, ваше ће датотеке бити сигурне захваљујући јаким сигурносним функцијама. Планови за цене могу бити боља вредност, мада нуде неограничено складиштење и богатство функција.

Ако вам недостаје простора на чврстом диску, можете искористити селективну синхронизацију за чување само одређених датотека на тврдом диску. Поред ових карактеристика, Бок нуди опсежне могућности подршке и могућности управљања корисницима.

Међутим, можда вам се Бок неће свидјети или можда желите услугу која има синкронизацију на нивоу блока и јефтиније планове. У ту сврху потражите алтернативне идеје у нашим ЕФСС рецензијама. То је рекло, шта мислите о Боку? Да ли испуњава ваша очекивања или вам је потребна друга услуга? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me