Преглед датотеке ФилеЦлоуд – Ажурирано 2020

ФилеЦлоуд Ревиев

ФилеЦлоуд је на неки начин занимљив ЕФСС, као што је одлично управљање корисницима, али на неким другим недостаје, попут могућности синхронизације. Прочитајте све о овој мешовитој кесици у нашој целој рецензији ФилеЦлоуд.


Најбољи ЕФСС

Важно је одабрати праву услугу складиштења у облаку за потребе ваше компаније. Много је услуга и пшеницу смо одвојили од бразда у нашем најбољем прегледу ЕФСС-а. ФилеЦлоуд би могао направити ту листу, али је неколико корака иза најбољих услуга на њој у неким категоријама. О томе ћемо детаљно говорити у овом прегледу ФилеЦлоуд-а.

Ипак, ФилеЦлоуд се може надметати са најбољима у неколико категорија. Корисничко управљање је довољно моћно и специфично да не морате бринути да се бавите корисницима. То укључује управљање ко може шта делити, а када је у питању дељење, ФилеЦлоуд је један од најбољих. То важи и за безбедносне функције.

Ипак, не можемо рећи исто о његовој лошој вредности. Листа његових недостатака укључује недостатак наменске библиотеке апликација, недостатак техничке подршке за телефон и ћаскање, проблематичну синхронизацију и корисничке интерфејсе које је потребно ажурирати. Ако то не умањи ваше интересовање, обратите се нама док детаљно прођемо кроз категорије у наставку.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ФилеЦлоуд

Цене

ФилеЦлоуд има два издања: „сервер“ и „онлине“. Обоје вам дозвољавају да похраните датотеке у облак, али разлика је у томе што „сервер“ дозвољава локално хостање датотека, док „он-лине“ омогућава коришћење ФилеЦлоуд-ових сервера.

„Сервер“ издање ФилеЦлоуда одлична је опција јер када хостујете датотеке на својим серверима, можете бити сигурни да је све конфигурисано онако како сматрате прикладним. Највеће предности од тога су практични приступ сигурности сервера и веће брзине преноса. 

ФилеЦлоуд „сервер сервер“ план износи само 4,20 УСД месечно по кориснику, али очекује се ниска цена с обзиром да користите сопствене сервере. Усмерен је ка малим организацијама и укључује НТФС, дељење, синхронизацију и безбедност, као и функције администратора и сарадње. План такође обезбеђује неограничен број бесплатних, екстерних рачуна.

План „сервер сервер“ има све оно што план „сервер сервер“ ради и додаје премиум подршку и усклађеност са политикама, попут ХИПАА и ФИНРА. Поред тога, он омогућава приступ СерверСинц-у, функцији која омогућава да у облак преносите датотеке и дозволе сачуване на вашим локалним серверима Виндовс датотека. То вам омогућава да уживате у предностима хибридног облака. 

ФилеЦлоуд СерверСинц

СерверСинц такође ради у супротном смеру, што значи да можете да смештате датотеке у облак и на ваше локалне сервере. Међутим, план „сервер сервер“ захтева најмање 50 корисника, тако да је добар избор за велике организације средње величине. Ипак, за процену цене мораћете да контактирате ФилеЦлоуд.

Оба ова плана подржавају неограничено складиштење јер ћете сами одредити колико простора имате у просторијама. То би могао бити највећи недостатак већине, пошто је једна од главних предности складиштења у облаку то што не морате сами да управљате серверима. Поред тога што вам је тешко, одржавање скупих сервера је скупо.

Срећом, ако не желите да имате сервере у просторијама, можете се претплатити на ФилеЦлоуд „на мрежи“. Као и „сервер“ издање, „онлине“ издање има „стандардне“ и „Ентерприсе“ планове, а обојици је потребно најмање пет корисника.

План „мрежног стандарда“ је 120 долара годишње по кориснику и пружа вам 1ТБ простора за складиштење првих пет корисника, а затим додаје 100 ГБ за сваког додатног корисника. Одлично је за предузећа која не морају да имају пуно података и не захтевају функције сервера или прилагођавања. Речено је да план пружа све стандардне функције за синхронизацију, дељење, безбедност и сарадњу.

ФилеЦлоуд вс ОнеДриве цене

То ипак није најбоља вредност када га упоредите са конкурентима. Највећи проблем је мали складишни простор. За пола цене можете добити 1ТБ по кориснику помоћу услуге ОнеДриве фор Бусинесс. За исту цену по кориснику, ОнеДриве фор Бусинесс добија вам неограничену количину складиштења, плус минимално ограничење корисника. За више информација прочитајте нашу рецензију ОнеДриве фор Бусинесс.

Последњи план је ФилеЦлоуд „предузеће на мрежи“. То је 15 УСД месечно по кориснику, а такође нуди 1ТБ за првих пет корисника, али добија вам огромних 200ГБ за сваког додатног корисника. Повећање за 5 долара није тешко оправдано тиме, а потенцијални корисници ће морати да узму своје новце у вредности од додатних функција плана преко „мрежног стандардног“ плана.

Те функције укључују СерверСинц, опцију за подешавање прилагођеног пословног домена, Мицрософтов Ацтиве Дирецтори и САМЛ јединствено пријављивање (ССО). Када је ССО у игри, можете се пријавити у одвојене пословне системе користећи исте акредитиве и истовремено. 

Поред тога, план „интернетског предузећа“ укључује функције сервера, као што су репликација места и Амазон Веб Сервицес (АВС) ГовЦлоуд. Међутим, те функције морате купити уз додатни трошак.

Листа функција је опсежна, тако да не можемо овде да прелазимо на сваку опцију, али можете сазнати које су друге функције доступне за сваки план на страници са ценама ФилеЦлоуд-а.

ФилеЦлоуд Преглед

ФилеЦлоуд Логоввв.гетфилецлоуд.цом

Почиње од 417 долара месечноСви планови

Сарадња

Синхронизација уређаја

Селективна синхронизација

Синхронизација на нивоу блока

Схаред Фолдерс

Повезивање датотека

Верзија датотеке

Максимална величина датотеке

Мицрософт Оффице Интегратион

Интеграција Гоогле докумената

Библиотека за интеграцију апликација треће стране

Пратите активност корисника

Постављање корисничких улога

Креирајте групе корисника

Сигурност

Кодирање у мировању

Шифровање током транзита

Интеграција шифрирања од краја до краја

Двофакторна аутентификација

Захтеви за прилагођене лозинке

Интеграција са једним потписом (ССО)

Даљинско брисање уређаја

Подршка

Уживо ћаскање

Телефонска подршка

Кориснички форум

24/7 подршка
Емаил

Корисничко искуство

Можете да комуницирате са ФилеЦлоуд сервером користећи десктоп, веб или мобилни клијент. Поздрављамо чињеницу да десктоп клијент ради на Линуку јер га многи ЕФСС сервиси не подржавају. Процес преузимања ФилеЦлоуд је брз и једноставан.

Речено је да је десктоп клијент сличан ономе на осталим сервисима. Састоји се од иконе системске траке и фасцикле за синхронизацију. Мапа синхронизације изгледа и понаша се као обична фасцикла система датотека, али она која је повезана у облаку. Разговараћемо више о фасцикли за синхронизацију и пратећим функцијама у одељку за синхронизацију испод.

Двапут кликните на икону системске траке да бисте отворили фасциклу за синхронизацију или је десним тастером миша кликните на њу да бисте изабрали опцију. Опције укључују приступ подешавањима, прегледавање датотека, претраживање облака, ручно покретање синхронизације и отварање веб клијента.

подешавања филецлоуд-десктоп

Задана картица прозора поставки је „дом“. Приказује статус ваших активних синхронизација, недавне активности, грешке и прескочене датотеке, као и величину и количину синхронизованих и резервних копија података. 

Свиђају нам се информације које нуди картица „дом“, али желимо да буду на мање текстуални начин. Овуда се осећа помало поскидано. Постоје и везе на картици “хоме” за отварање мапе за синхронизацију, веб апликације или прегледача датотека.

Остале картице омогућавају вам да прегледате различите активности у дневнику, подешавате подешавања и прикупите податке који су вам потребни за техничку подршку ако имате проблем. 

филецлоуд-филе-бровсер

Већина клијената за радне површине имају апликацију за подешавање, али мало њих укључује прегледач датотека у облаку и апликацију за претраживање. Прегледник датотека изгледа чак и више од апликације за подешавања, али је користан ако желите да преузмете датотеке у мапу која није директоријум за синхронизацију без пријављивања на веб клијент. Осим тога, датотеке можете закључати, откључати, уредити и делити.

ФилеЦлоуд Сеарцх

Апликација за претрагу је користан додатак ако имате пуно датотека у мапи за синхронизацију и не желите да користите веб клијент да бисте их прегледали. Међутим, неколико пута смо покушали да претражимо наше отпремљене датотеке, али сваки пут није било резултата.

Комплетни дизајн није толико модеран или атрактиван као што би могао бити, али апликација за десктоп је једноставна за употребу. Ипак, не морате се ослонити на то, јер веб клијент можете да користите и за приступ датотекама у облаку и управљање њима.

филецлоуд-веб-клијент

Његов дизајн има благу и незанимљиву шему боја, али са функционалне перспективе, посао обавља. Како тренд иде, помоћу навигационог програма можете се кретати кроз мени са леве стране. Мени вам омогућава приступ дељеним датотекама, фаворитима, опцијама претраге, музичком плејеру и подешавањима. На врху странице се налазе трака за претрагу и корисничке опције.

Покушали смо претражити разне датотеке, али смо датотеку успешно пронашли само једном, иако смо тражили датотеке које постоје. Све остале инстанце или нису вратиле ниједну датотеку или је претрага само настављена. Корисничке опције омогућавају подешавање поставки, приказивање закључаних датотека и мапа, приступ помоћи и подршци, отварање Фацебоок странице и још много тога.

филецлоуд-веб-цлиент-филе-бровсер

Инструментална табла у средишњем окну приказује ваше датотеке и мапе, пречице, активности и недавне датотеке. Иако је навигација кроз датотеке и мапе интуитивна, за отварање датотека потребно је да одаберете датотеку и извршите неку радњу. Ово је незграпно и далеко је згодније отварање датотека једним кликом. 

Радње које можете вршити одозго укључују отварање, преглед, дијељење, преузимање, преименовање, брисање и још много тога. Такође нам се свиђа да их можете извести кликом десне типке миша. 

ФилеЦлоуд Напредна навигација

Још један плус је десна бочна трака, која приказује детаље о датотеци (укључујући дељење, верзије и коментаре), њену активност и метаподатке. Ако имате пуно датотека, можете их сортирати помоћу оквира за филтрирање.

Можете учитати датотеке повлачењем или испуштањем или кликом на плаво дугме „уплоад“. Поред тога, можете да кликнете на неупадљиву икону са мапом и зупчаником на десној страни да бисте створили нову фасциклу, документ и још много тога. То можете учинити ако кликнете на празан простор претраживача датотека. Веб клијент је употребљив и видеће вас кроз њега, али потребно је ажурирање и исправљање.

филецлоуд-мобиле-цлиент

Ако сте у покрету, најбољи начин за приступ складишту је помоћу мобилне апликације. Приказује фасциклу са вашим датотекама која може приказати податке у мрежи или у списку листе. Сваку мапу можете учинити доступном ван мреже или преузети појединачне датотеке. Такође их можете делити или послати преко било које инсталиране апликације која то може.

Уз то, апликација вам омогућава скенирање документа, фотографисање, писање белешки и учитавање опћих датотека, слика и видео записа.

Постоји и опција „подешавања“, којој можете приступити тако што прво одете на „рачуне“ из менија бургера и додирнете икону зупчаника. То је сажет начин приступа подешавањима апликације. Све у свему, мобилна апликација ради без проблема.

Управљање корисницима

филецлоуд-админ-цонсоле

Да бисте управљали својим тимом, морате да приступите ФилеЦлоуд-у користећи податке административног налога који су вам достављени путем е-поште.

управљање фајловима-корисник

Леви мени пружа приступ разним функцијама администраторске конзоле, укључујући „кориснике / групе“. Свиђа нам се како има пуно појединачних уноса, што значи да нећете морати да трошите много времена на потрагу за неком значајком.

Одељак „корисници / група“ подељен је између „корисника“, „група“ и „администратора“. Поглед „корисници“ омогућава вам додавање нових корисника, брисање и управљање њиховим смерницама. 

Када креирате корисника, можете поставити аутентификацију на „задану“ или користити Ацтиве Дирецтори или ЛДАП. Ниво приступа може бити „пун“, „гост“ или „ограничен“. Отварање налога за госте је одличан начин за додавање спољних сарадника без потребе за коришћењем лиценце. Такође можете да додате кориснике скупно тако што ћете увести ЦСВ датотеку или одређену групу Ацтиве Дирецтори.

филецлоуд-корисничка политика

Ако требате додатно прилагодити шта корисници могу учинити, можете изменити политику сваког појединог корисника. Можете омогућити или онемогућити дељење, поставити квоту за складиштење, одредити број дана након којих ћете уклонити избрисане датотеке и тражити двофакторну аутентификацију. Поред тога, можете поставити смернице за мобилне апликације, управљати конфигурацијама уређаја и подешавати обавештења.

Не можете поставити корисничку политику приликом креирања корисника. Да бисте то учинили, морате да кликнете на дугме „уреди корисника“, пређете на „управљање политиком“ и одаберете политику одатле.

филецлоуд-адд-админ

Ако желите да корисника поставите у администратора, то можете да урадите са администраторског панела, који вам омогућава да дефинишете шта нови администратор може да управља.

филецлоуд-гроупс

Да би олакшао управљање више корисника, ФилеЦлоуд вам омогућава да креирате групе корисника. Да бисте створили групу, само морате да одредите име групе. Све остало подесите притиском на дугме „уреди групу“ повезано са жељеном групом. Иако вам ово омогућава да брже креирате празне групе, ми бисмо радије могли да поставите све док креирате групу.

ФилеЦлоуд Додај чланове

Једном када кликнете на дугме „уреди групу“, можете изабрати да додате нове чланове, подесите групну политику или промените назив групе. Једна замерка коју постављамо групну политику је да је не можете креирати из дијалога „измени групу“. Уместо тога, морате се кретати до приказа „подешавања“ и створити га тамо. Након што то учините, можете му доделити нове кориснике и групе.

Не постоји начин да доделите унапред дефинисане улоге, али то не би требало да буде велики недостатак с обзиром да можете направити своје, и то са добрим степеном прилагођавања.

филецлоуд-извјештаји

Из приказа „генерисање извештаја“ можете да одаберете 19 различитих извештаја. Након што га изаберете, можете одредити параметре за то, али то требате учинити помоћу незграпног ЈСОН формата. Ако не наведете ниједан параметар, користиће се подразумевани. 

Многи извештаји нису генерисани, показујући обавештење: „Израда извештаја трајала је предуго да би се реаговало. Покушајте поново касније.” Међутим, уз опетована покушаја, већина њих је дала резултате.

Фолдер & Дељење датотека

Можете да делите датотеке и мапе користећи било који од три клијента. Идемо илустровати како дељење делује помоћу веб клијента. Када желите да делите датотеку или мапу, генеришете везу која је упућена на њу и коју затим можете прилагодити. Скуп опција којима можете управљати је импресиван.

дељење датотека-линкова

За разлику од многих других сервиса, ФилеЦлоуд вам омогућава да именујете дељени УРЛ како не бисте морали да видите те случајне бројеве и слова у њему. Затим можете да је копирате или пошаљете е-поштом. Пре него што то учините, можете променити дозволе за дељење и опције. Дозволе за дељење омогућавају свима – или само одабраним групама или корисницима – приступ дељењу.

Ако одаберете „групе и кориснике“, морате да додате групе и кориснике како бисте им омогућили приступ дељењу. У том случају можете поставити везу до истека и омогућити обавештења путем е-поште ако се датотека промени. Ако дозволите свима да приступе дељењу, можете да ограничите број преузимања и заштитите дељење лозинком.

дељење датотека-фасцикли

Дељење мапе функционише на исти начин, али омогућава вам да одредите различите опције. Ако дозволите свима да приступе дељењу, онима који приступају фасцикли можете дати једно од пет доступних дозвола: „преглед + преузимање“, „приказ + преузимање + уплоад“, „преглед + уплоад“, „само приказ“ и „уплоад“ само. “ 

Поред тога, можете одредити ограничење величине отпреме и одабрати датотеку која ће се приказати као преглед за дељење. 

Дељење са радне површине аналогно је дељењу са веба, док дељење из мобилне апликације има мање опција, али вам и даље омогућава да створите „јавне“ или „приватне“ делове које можете заштитити лозинком или одредити кориснике и групе које желите да делите са.  

Синхронизовати

Синхронизација датотека – укратко „синхронизација“, једна је од најважнијих карактеристика ЕФСС услуге јер вам омогућава рад на више уређаја без да сами морате управљати преносима датотека. Осим тога, омогућава вам да сарађујете са саиграчима у скоро реалном времену.

филецлоуд-синц-фолдер

Прије смо поменули да инсталирање клијента за радну површину ствара фасциклу за синхронизацију која је повезана с облаком. Па, било која фасцикла или датотека коју ставите у њу биће реплицирана у облак и сви остали уређаји на њу биће повезани. Исто важи за датотеке које креирате у облаку и другим уређајима.

Употреба мапе за синхронизацију је једноставна, али желимо да датотеке имају статусне значке, што би вам могло омогућити да на пример знате да ли се датотека и даље учитава. Постоји нејасно решење: десним тастером миша кликните икону системске траке и изаберите „прикажи статус синхронизације“. Ово ће показати мали прозор који вам говори које датотеке синхронизују, али не и преостало време.

Штавише, створили смо фасциклу помоћу веб клијента, али се она није приказала у фолдеру за синхронизацију, чак и када се извршава опција „синхронизација сада“ са иконе лежишта. Оно што ово понашање чини чудним је та што је фолдер видљив када отворите „претраживач датотека“.

Опције синхронизације датотека

Међутим, постоје и друге корисне опције за синхронизацију које раде онако како су требале. Прва од њих је „селективна синхронизација“ која вам омогућава да одаберете мапе које желите да синхронизујете. То вам може помоћи да смањите употребу простора на тврдом диску. 

Ако утврдите да синхронизација заузима превише вашег ресурса система, можете повећати време између сваке синхронизације. Поред тога, можете дефинирати сате активне синхронизације тако што ћете изабрати време почетка и завршетка поред дана. ФилеЦлоуд вам такође пружа могућност промене локације директоријума за синхронизацију. То је сјајан додатак и онај који многе друге услуге не нуде.

Поред апликације за синхронизацију, ту је и ФилеЦлоуд драјв, који вам омогућава да прегледате датотеке и приступите им из облака без преузимања на чврсти диск. Међутим, то значи да нећете моћи да приступите датотекама ако сте ван мреже.

Његова синхронизација има проблема. Током нашег теста, креирали смо фасциклу помоћу веб клијента, и није је синхронизован чак ни када смо извршили наредбу „синхронизација сада“. 

Поред тога, покушали смо да синхронизујемо тестну мапу неколико пута, али апликација за синхронизацију не би почела да се синхронизује. Све ове проблеме смо решили помоћу дугмета за подешавање да се одјавимо и ресетујемо, али ослањајући се на њега да би синхронизација била сасвим лоша.

ФилеЦлоуд користи АВС глобалну мрежу сервера за складиштење датотека. Због тога смо на нашем тесту очекивали сјајне резултате, али то није био случај. За тестирање брзине преноса користили смо мапу од 1 ГБ, али операција синхронизације је трајала готово 10 минута више него што смо очекивали. Штавише, апликација за синхронизацију је поново почела да учитава датотеку након почетног слања.

Поред синхронизације, десктоп апликација може да прави резервне копије садржаја у облаку. Такође ценимо чињеницу да ФилеЦлоуд има резервни планер, иако то није посебна услуга израде резервних копија. Ако вам је потребна услуга која је примарно фокусирана на израду сигурносних копија, прочитајте чланак о најбољим сигурносним копијама на мрежи за мала предузећа.

Алати за продуктивност

Имати велику библиотеку изворних и апликација других произвођача од суштинског је значаја за сјајну ЕФСС услугу јер вам могу помоћи да побољшате сарадњу и продуктивност. Међутим, ФилеЦлоуд га не нуди. Оно што ипак нуди је интеграција Мицрософт Оффицеа тако да можете прегледати и уредити Оффице датотеке. Имајте на уму да вам је потребна за претплату на Оффице 365 да бисте уредили те датотеке.

Постоје интеграције за Салесфорце и СИЕМ, али су доступне само за „Ентерприсе“ издања.

Поред тога, за Цхроме и Фирефок постоји проширење „Саве то ФилеЦлоуд“, али функционише само веза за Цхроме. Слично томе, веза за Гмаил додатак само вам показује врх странице за преузимање ФилеЦлоуд. Ако купујете услугу која има много интеграција, требали бисте покушати Егните Цоннецт. О томе можете сазнати више у нашој рецензији Егните Цоннецт.

Сигурност

Снажна сигурност у облаку је важна јер цибер-криминал није ретка појава. Поред тога, напади рансомвареа постају софистициранији, наводи ФБИ. Рансомваре функционише тако што шифрира ваш садржај и захтева да платите откупнину како бисте вратили датотеке.

Да би то спречио, ФилеЦлоуд користи механизам за скенирање који открива и блокира рансомваре. Поред тога, можете користити верзију датотека да бисте вратили датотеке у претходно стање, на које не утиче рансомваре. 

Верзија датотеке такође вам помаже да поништите грешке или случајно брисање. Да бисте били сигурни да су ваше датотеке чисте, можете упутити и ФилеЦлоуд да користи ЦламАВ или ИЦАП антивирусни софтвер.

На тој биљешци, ФилеЦлоуд користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека. Ово осигурава да само они који имају ваш кључ за шифровање могу да читају ваш садржај у облаку. Међутим, ФилеЦлоуд управља вашим кључем ако одлучите да похраните датотеке на његове сервере. 

Ако се самостално повежете, моћи ћете да осигурате главни кључ за шифровање сопственом лозинком, што је једнократна лозинка коју ФилеЦлоуд не чува на својим серверима. То значи да ћете уживати предност приватне енкрипције. 

ФилеЦлоуд Енцриптион

Можете уживати у истој приватној енкрипцији када користите ФилеЦлоуд „он-лине“ коришћењем могућности Амазон С3 за шифровање датотека помоћу кључа који обезбеђује клијент. Имајте на уму да ћете то морати да затражите од ФилеЦлоуд-а.

Ипак, снажна енкрипција – било да је приватна или другачија – неће помоћи против слабих лозинки које би могли да створе ваши корисници. Да бисте били сигурни да стварају јаке лозинке, можете поставити прилагођено подешавање политике лозинке.

филецлоуд-лозинка-политика

Користећи такву смерницу, можете изабрати да захтевате одређену дужину лозинке да бисте је ојачали, подесили да лозинке истекну након одређеног периода или закључајте рачун након одређеног времена, након низа неуспелих покушаја и више. 

Двофакторна аутентификација је још једна карактеристика која штити ваше корисничке вјеродајнице. Дјелује тако што захтијева од корисника да уђу додатни сигурносни код који добију СМС-ом приликом пријаве с непознатог уређаја. Можете га омогућити са администраторске конзоле користећи глобалну корисничку политику.

ФилеЦлоуд чува датотеке на АВС серверима са сигурношћу дата центра који укључује мере за спречавање штете од природних катастрофа, као што су земљотреси, поплаве и пожари. Поред тога, Амазон користи надзор, аларме, провјеру идентитета приступа с више фактора и другу сигурност да спријечи упада.

Ако неко од ваших корисника изгуби уређај или га неко украде, можете извршити даљинско брисање како бисте избрисали осетљиве податке о њему и спречили му приступ садржају у облаку. Можете дефинисати и посебна правила за спречавање губитка података, која се могу изводити када се испуне жељени услови.

Да бисте даље управљали датотекама, можете подесити прилагођену политику задржавања. Помоћу ње можете одредити да садржај треба чувати одређено време пре него што му може приступити, обрисати или архивирати.

Подршка

филецлоуд-подршка

Ако наиђете на проблем, најбржи начин за помоћ је консултација документације за подршку која је подељена у категорије како бисте лакше пронашли оно што вам је потребно. Ако то не помаже, можете користити траку за претрагу.

Такође можете одабрати акције за које вам је потребна помоћ из табеле подељене између “сервера” и ФилеЦлоуд “на мрежи” и између администратора и корисника.. 

Документи су лако пратити, садрже мноштво снимака екрана означених стрелицама и бројевима који одговарају корацима у решењу. Ако користите ФилеЦлоуд „сервер“, можете да гледате видео записе који вам помажу да се брже упознате са производом. 

Поред тога, врхунски ниво и остале категорије воде вас у правом смеру нудећи вам линкове који одговарају деловању унутар њиховог досега.

Све у свему, документација је једна од најбољих које смо видели. Међутим, ако то не помаже, ваше могућности за контактирање ФилеЦлоуд су ограничене. У ствари, једини канал за подршку је е-пошта, која је доступна од понедељка до петка од 7:00 до 17:00. ЦСТ. 

Речено је да, ако подршка путем е-поште не помаже, постоји опција да закажете сесију на даљину. У то нас је уверио представник за техничку подршку.

Пресуда

ФилеЦлоуд је добра услуга. Међутим, могло би бити много боље да се побрине за нека питања која се тичу корисничког искуства и синхронизације. Поред тога, додавање библиотеке апликација учинило би је одрживим избором за оне који требају сарађивати користећи облак. Његова вредност такође није конкурентна углавном зато што њени „онлајн“ планови обезбеђују само 1ТБ простора за складиштење у облаку.

Синхронизација такође има неких проблема иако нису били стални. Међутим, десктоп клијент има много опција за синхронизацију које нам се допадају и такође вам омогућава прављење резервних датотека. Дељење мапа и датотека је једноставно, а делује на свим клијентима и пружа сјајне могућности контроле садржаја.

Сигурност је одлична и још боља ако одлучите да похраните датотеке на локални сервер. Будући да постоји толико сигурносних функција, шансе да тражите нешто што није доступно су мале.

ФилеЦлоуд је мешовита торба, наравно, али она која би управо могла да одговара вашим пословним потребама. Ако мислите да то није случај, потражите алтернативне идеје у нашим ЕФСС прегледима. Што мислите о ФилеЦлоуд? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map