Аутотаск преглед радног места Соонр преглед 2020 – синхронизација датотека и дељење за посао

Аутотаск преглед радног места (Соонр)

Моћна синхронизација датотека и добављач дељења за компаније било које величине, у потрази за повећаном мобилношћу и бољом сигурношћу него што могу да понуде синхронизација датотека и дељења датотека вредних потрошача.


Преглед прегледа радног места за Аутотаск

Када је предузеће нарасло на одређену величину и први запослени се покрену, традиционално решење за синхронизацију и дељење датотека на нивоу потрошача више једноставно не смањује посао. Иако је Дропбок савршено погодно за фрееланцере или мале агенције које желе брзо делити датотеке и мапе са клијентима, он не испуњава захтеве многих малих и средњих предузећа, које испод свог крила имају пет људи и више.

Почетни екран за преглед Аутотаск радног места Соонр

Раст пословања треба да осигура да његови најосетљивији и поверљиви фајлови остају у потпуној контроли компаније. Помоћу алата за дељење датотека са оценом потрошача углавном је присутан приступ или готово ништа: једном када се фасцикла дели, особа са којом је подељена има потпуну контролу над садржајем.

Датотеке се могу брисати случајно, поново делити са неовлаштеним трећим лицима и запосленима или их једноставно уредити погрешни људи.

Решења за синхронизацију и дељење на нивоу предузећа, као што су Аутотаск Воркплаце Соонр, представљена у овом прегледу, враћају вас на возачко место. Није важно да ли ви надзирате ИТ одељење компаније, или сте генерални директор компаније од 500 људи или директор дигиталне маркетиншке агенције.

Тржиште за решења за синхронизацију и дељење датотека (Ентерприсе филе синц анд схаре) постало је врло гужво, а сваки тржишни играч има предности и недостатке, што би требало узети у обзир пре него што се упусти у слање фајлова компаније у облак.

У овом прегледу Аутотаск Воркплаце Соонр ми ћемо сецирати за кога се користи овај производ, зашто је користан и покрива специфичне функције, функције и предности. Тако можете одлучити да ли је користан додатак арсеналу ваше пословне продуктивности.

За кога је намењено Аутотаск Соонр радно место?

Аутотаск Воркплаце / Соонр је решење за синхронизацију и дељење датотека (или складиште пословног облака) које омогућава безбедност и колаборацију спремно за предузећа.

Шта то значи?

За разлику од конкурената (попут Дропбок-а и ОнеДриве-а), Аутотаск Воркплаце нуди интегрисано управљање документима мобилним уређајима (МДМ) и безбедност уређаја. Администратори могу да додају или уклањају запослене да приступе облаку Аутотаск, осигуравајући да подаци остају под контролом компаније када се уређај изгуби или украде – или запослени напусти компанију.

Контролишите чланове у Аутотаску

Аутотаск Воркплаце препоручујемо за мала и средња предузећа са пет или више запослених, мада у неким случајевима то може имати смисла и са мање људи у тиму, попут агенције која се бави веома великим датотекама (ЦАД, Пхотосхоп или видео датотекама). Аутотаск се прилагођава потребама предузећа, чинећи додавање или уклањање људи из готово дељеног окружења брзим искуством.

Ако очекујете да АВП Соонр буде потпуно развијен софтвер за управљање пројектима, размислите да потражите негде друго, јер није. Иако можете додавати коментаре датотекама и мапама, недостаје јој задатака и крајњег рока за пројекте.

Ево ближих погледа стварних карактеристика и могућности програма Аутотаск Воркплаце Соонр:

Снажна сигурност

У данашњем свету безбедност је важнија него икад раније, због хакера, крађе и губитка података.

1. Приступ документима и документима на путу

Ако сте на путу да упознате клијенте или присуствујете састанку, проверите да ли су све потребне датотеке на дохват руке.

2. Сигурно дијелите датотеке са вањским корисницима

Данас је уобичајена пракса слања уговора, презентација или табела клијентима и колегама. Традиционални начин слања е-поште је једноставно ризичан и гломазан.

3. Приступ документима ван мреже

Приступ документима, чак и ако нисте у мрежи компаније, понекад може бити тежак.

4. Ослањање на ВПН или ФТП за даљински приступ

ВПН и ФТП нису баш прилагођени корисницима и могу бити непоуздани, посебно када се ради о великим датотекама.

Планови & Цене

Да бисте разумели зашто су цене Аутотаск радног места у ствари прилично добре, потребно је завирити зашто изгледа да други продавци нуде толико више простора за складиштење, на пример Егните. Већина добављача са изузетно издашном квотом за складиштење је поставила одређена ограничења на: 

 • величина фајла (у распону од 2ГБ до 10ГБ)
 • количина датотека која се може синхронизовати (нека ограничења почињу да се појављују након 100К датотека, нека после 3М, зависно од плана) 
 • верзије датотека (услуге које нуде мноштво складишта обично рачунају верзије датотека у односу на ту квоту. Можете или ограничити верзије створене у датотеци која није идеална или надоградити на много скупљи план)

Сада, Аутотаск Соонр може бити мало краћи од стандардно укључене количине за складиштење података од 50 ГБ месечно, али неће вас погодити са горе поменутим ограничењима. Како се наводи, ево планова и цена за Аутотаск: 

Дакле, колико то кошта?? 

Сада, табела са ценама даје прилично пристојну идеју, али погледајмо пример: 

Јосх посједује дигиталну маркетиншку агенцију, он има мали тим од 6 људи, тако да укључивање њега чини укупно 7 људи. Поред тога, они покрећу Виндовс 2008 Сервер на коме се налазе важне датотеке из компанијског облака. И те датотеке морају бити синхронизоване. Дакле, колико „корисника“ или „лиценци“ Јосх мора да купи? 

Јосх мора да купи 7 + 1 лиценцу (једну додатну лиценцу за сервер). Ако жели да свака особа у тиму може да креира и синхронизује пројекте појединачно. 

8 к 13 $ = 107 УСД месечно. 

Куповином 8 лиценци добило би му 450 ГБ укупне просторије. 

Сада би сваки корисник добио 50 ГБ простора за складиштење, али Аутотаск омогућава корисницима да поново додијеле квоту за похрањивање тако да Анне из рачуноводства коме треба само 5 ГБ од 50ГБ може прерасподијелити преосталих 45ГБ Јохн-у, који се бави већим Пхотосхоп-ом и другим медијским датотекама. 

Иако ову цену није најлакше разумети, она свакако има пуно предности с обзиром да просечном кориснику треба само пар гигабајтних места за синхронизацију. Теоретски, Јосх је могао чак и купити мање лиценци ако претпоставља заједничко кориштење једног рачуна, на примјер, за један одјел. 

Ако Јосху треба више простора за складиштење, он може да купи више гигабајта у корацима од 100 ГБ. 

Индустрије послужене

Много организација заинтересованих за ЕФСС потичу из индустрија као што су:

 • Здравствена заштита
 • Конструкција
 • Правни
 • Финансије
 • Непрофитна
 • Оглашавање
 • Производња
 • образовање

У овом прегледу Аутоматског задатка, размотрићемо посебне случајеве да бисмо видели да ли ово конкретно решење испуњава безбедносне критеријуме, посебно приликом преноса осетљивих података или када је подложно регулаторним ограничењима, као што је ХИПАА – ​​где је потребан детаљан ревизијски траг за приступ датотекама..

Аутотаск је основан 2001. године и позиционирао се као компанија за ИТ услуге нудећи комплетна решења за управљање ИТ пословима као што су управљање крајњим тачкама, системи за продају карата и недавно, синхронизација датотека и дељење као самостално решење. Примили су их у 2014. години од стране приватне фирме, Виста Екуити Партнерс.

Компанију сада води генерални директор Марк Цаттини.

Снаге & Слабости

Објашњење синхронизације датотека и дељење

Пре него што се прво зароните у преглед, укратко резимирајте шта је синхронизација и дељење датотека. Људи који су упознати са Дропбок-ом, Гоогле Дриве-ом или ОнеДриве-ом можда већ имају нејасну представу о томе како функционише ФСС.

Добављач синхронизације и дељења датотека (познат и као облак или услуга онлајн складиштења) омогућава да подаци компанија буду доступни регистрованим уређајима са било ког места на коме је омогућен интернет. Није важно да ли датотеке и фасцикле седе на серверу у просторијама компаније или се налазе у личном рачунару.

Синкронизирање датотека и дијељење клијента прикључује се на вашу тренутну инфраструктуру и омогућава свим члановима тима и одобреним странама приступ локално похрањеним датотекама с било којег мјеста.

Клијент преноси информације на сервере провајдера на шифрирани начин (у идеалном случају), а затим редистрибуира те датотеке где је инсталирана друга инстанца софтвера и додељена су одређена права. Ово може бити на лаптопу, мобилном уређају или неком другом серверу.

Ви бирате где датотеке иду и ко им може приступити.

Након што се све датотеке пренесу у облак, тим их може уређивати и потом синхронизовати двосмерно. Све промене датотеке биће одмах видљиве на синхронизованим уређајима.

Дељење датотека је углавном подељено на два дела:

 1. Јавна веза и дељење фасцикли.
 2. Сарадња приватног пројекта са члановима тима.

Приликом креирања јавних веза свако ко је упућен може отворити датотеку, што је корисно за слање великих датотека клијентима. Решења за дељење датотека пословне класе омогућавају вам да поставите лозинку или истекнете датуме за јавне везе, чинећи их безбеднијим.

Делите јавне везе

С друге стране, постоје везе за пројекте које се користе за сарадњу са датотекама и мапама у виртуелним подацима са сарадницима. Заједнички пројекти захтевају да сваки учесник има лиценцу за ЕФСС софтвера. Пројектне дионице су углавном флексибилније, што власнику пројекта омогућава постављање одређених привилегија приступа (као што је само за читање).

Аутоматска дељење пројекта

Произвођачи софтвера ЕФСС користе мноштво врста архитектуре у распону од приступа само у облаку (Дропбок / Бок), до приватног облака (платформа је у потпуности распоређена у приватном центру података) или хибридних модела облака (Егните / Аутотаск), где може да бира које датотеке иду у облак, а које остају на локалном нивоу.

Сигурност игра велику улогу у процесу преношења датотека у облак и назад до крајњих тачака. Зато започињемо овај преглед радног места за Аутотаск са рашчламбом њихових безбедносних концепата.

Сигурност

Сигурност је главна брига за предузећа. Ризици су превише реални – сваки дан чујемо за прекршаје организација (Таргет, Хоме Депот, Сеарс, Мицхаелс и многи други). То често значи губитак поверљивих информација попут бројева социјалног осигурања, кредитних картица и података о клијентима.

Предузећа се морају запитати какав утицај ће кршење (било интерно или спољно) имати на њих, купце, клијенте и крајње закључке.

Истраживање Ентерприсе Стратегиц Гроуп из 2013. показало је да је преко 50% предузећа и организација забринуто због губитка података или крађе услед успешног спољног напада на пружаоца услуга ФСС, 48% се боји ризика од случајних кршења података које су изазвали запосленици, било случајно или намерно неисправно.

Највећа брига о безбедности за предузећа која користе синхронизацију и дељење датотека

Аутотаск Воркплаце Соонр пружа компанијама мноштво безбедносних функција и сертификата. Сав хардвер је у власништву и управља Аутотаск-ом, а клијентима нуде Гео-редундант, ниво 3, ССАЕ16 ревидиране центре података (два по региону). Њихови се податковни центри постављају помоћу РАИД6 и зрцаљено подупрто репликацијом.

Супротно услугама складиштења у облаку прилагођених корисницима, Аутотаск се не ослања на дељено окружење хостинга, већ користи модуларне кластериране фарме сервера за балансирање и скалабилност сервиса..

Шифровање је сигурно једна од најважнијих функција коју компаније траже, поготово када прелазе из услуга за потрошаче попут ОнеДриве или Дропбок. Аутотаск Воркплаце шифрира датотеке у транзиту и у мировању – користећи 256-битну АЕС-енкрипцију.

Да бисте даље раздвојили тимове, кориснике и датотеке, постоји јединствени ротирајући кључ за енкрипцију за сваку појединачну датотеку. Ниједан од кључева није сачуван у прозору, већ је шифриран главним кључем и успоставља се веза са верификацијом сервера заснованом на ВериСигн сертификату..

Дакле, не постоји ризик да ће кориснички агент сарађивати са било којим сервером осим Аутотаск Воркплаце Соонр. Једна од предности ове компаније, према нашем мишљењу, јесте могућност контроле дозвола приступа и подешавања уређаја на глобалном нивоу. Када се нови запосленик придружи компанији, политике се могу аутоматски применити на тог корисника и додатно их прилагодити ако буде потребно.

Политика мобилних уређаја - Аутотаск Соонр

Аутоматска тачка ИП листа

Правила за аутоматско постављање лозинки за ЕФСС

Удаљени обришите изгубљене уређаје

Профили политика широм компаније

Претходна

Следећи

Ево листе администратора и безбедносних функција које могу бити релевантне за компанију:

 • Креирајте, измените, онемогућите и обришите чланове, везе, групе и друге администраторе
 • Цоњуре АД за увоз корисника и група
 • Пренесите пуноправним члановима право на успостављање веза
 • Контролишите способност чланова да стварају приватне резервне копије
 • Прегледајте, доделите и управљајте квотама за складиштење чланова
 • Подесите и примените смернице за лозинке
 • Успоставите сесијске политике: користе се за контролу животног циклуса сесија за пријаву
 • Конфигуришите мобилни уређај & политике података за приступ и употребу
 • Конфигуришите одобрење мобилних уређаја и правила о брисању уређаја
 • Даљинско обришите одређене рачунарске или мобилне уређаје
 • Конфигуришите тачке интеграције помоћу апликација трећих произвођача као што су Салесфорце, Гоогле Доцс и Оффице 365

Ово је само сажетак безбедносних функција које нуди Аутотаск. Ако желите да сазнате више, преузмите њихов сигурносни документ на коме су наведени сви детаљи. Иако је свакако импресивно, постоје и други продавци (попут Егните-а) који имају сличне безбедносне концепте.

Синхронизација датотека

Синхронизација датотека је процес у којем су једна (или више) датотека и мапа доступне на више уређаја. У најосновнијем смислу, то се дешава преношењем семе датотека и мапа у облак, одакле ће се они дистрибуирати циљним крајњим тачкама на захтев.

Механизам за синхронизацију основних датотека система Аутотаск Воркплаце функционише слично као решења за облак складиштења у облаку: када се клијент инсталира на циљну машину (ово може бити радна површина, паметни телефон, лаптоп или сервер), кориснику се ставља директоријум који ради као централно чвориште за синхронизацију.

Мацинтосх датотека се синхронизује са аутоматским задатком
Синхронизација датотека путем централне фасцикле на уређају.

Аутотаск креира директоријум за синхронизацију у који се могу додати фасцикле и датотеке. Те датотеке се деле на свим повезаним уређајима, међутим, мапе се могу изузети из синхронизације како би се уштедио простор.

Аутотаск Соонт Виндовс Синц

Појединачне фасцикле се синхронизују са сваким корисником без обзира на то који се уређај користи.

Подржани су и мобилни уређаји. Датотеке се могу фаворизовати за приступ ван мреже.

Претходна

Следећи

Све датотеке или мапе креиране унутар те мапе се преносе у облак Аутотаск Воркплаце-а, тако да се могу дистрибуирати тиму и другим рачунарима са којима је датотека или мапа дељена.

Супротно другим добављачима синхронизације датотека и дељења, Аутотаск не ограничава количину датотека или величину датотека које се могу синхронизовати, што ово решење чини идеалним за компаније и организације које се баве великим датотекама.

Видели смо да ово решење добро сарађује са архитектонским фирмама и медијским агенцијама, које често морају да дистрибуирају велике датотеке на неколико рачунара, у више канцеларија и тимова.

Једно од главних проблема при раду са синхронизованим подацима је шта се заправо синхронизује са крајњим тачкама.

Замислите компанију са 20 запослених, а сви раде са централизованог сервера са преко 200ГБ датотека и мапа. Ако се нови запослени придружи компанији, да ли би требало да синхронизује све те податке са својим јединственим рачунаром? С једне стране, требаће доста времена, а такође и брзо напунити њен чврсти диск.

Ту се појављује „селективна синхронизација“. Већина решења за синхронизацију датотека са оценом потрошача омогућавају селективну синхронизацију датотека НАКОН укопавања у меније и подешавања, ако будете имали среће, наћи ћете могућности да се додате подмапе..

Оно што нам се свидело код Аутотаска је да администратори могу подесити како клијент реагује када су доступни нови пројекти:

Аутоматска ознака селективне синхронизације

Када се створе нови пројекти, они се могу аутоматски синхронизовати са личним уређајима, али Аутотаск Воркплаце се може поставити тако да затражи пре него што било шта урадите или ручно синхронизујете све. Тада можете проћи до нивоа подмапе за селективну синхронизацију.

Зашто је корисна селективна синхронизација?

Помагали смо и сарађивали с неколико правних фирми које сматрају да је селективна синхронизација од суштинског значаја у свакодневном раду: у било којем тренутку они могу истовремено радити са десетинама досијеа и њихови сарадници морају брзо да се преселе између суда и фирме.

Приступ досјеима предмета у сваком тренутку је пресудан, међутим, затворене датотеке предмета нису потребне. Због тога могу бити „несинхронизовани“, што рад чини ефикаснијим и ефикаснијим. Ипак, ако је потребна референца из старијег случаја, запослени могу једноставно синхронизовати те датотеке назад.

Једна важна ствар која се мора напоменути је да када неко избрише мапу из мапе за синхронизацију, она ће бити избрисана са чврстог диска, међутим, Аутотаск Воркплаце Соонр и даље чува копију те мапе у облаку.

Датотеке и мапе могу се трајно избрисати само са веб сучеља.

Ако имате велику количину датотека које је потребно синхронизовати, Аутотаск користи функцију која се зове ЛАН синц, где ће се датотеке брзо синхронизовати на рачунарима који се налазе у истој мрежи. Што помаже у брзом покретању нових запослених, омогућавајући им приступ кључним датотекама.

Трајно избришите мапе из облака.

Дељење датотека

Дељење датотека је суштина сваког синхронизације и дељења производа предузећа. Омогућује компанијама да раде на ефикаснији начин, дистрибуцијом датотека на било који број људи. Предузећа која се баве великим датотекама имаће низ проблема као што су:

 • Како слати велике датотеке путем е-поште клијентима
 • Како осигурати да запослени у компанији раде са исправном верзијом датотеке
 • Како управљати ажурирањима већих пројеката када је укључено више људи
 • Како управљати великим пројектима и датотекама у три или више канцеларија

Сви горе описани сценарији захтевају дељење датотека. Са аутоматским радним местом постоје два основна начина за дељење датотека из пројекта:

Стварање јавне везе

Стварање јавне везе за пројекат омогућава дељење датотеке или мапе клијентима или колегама који нису део основног тима (што значи, немају рачун на радном месту Аутотаск).

Ова функција је посебно направљена за слање брзог фајла или уговора клијентима путем е-поште. Аутоматска ознака не ограничава величину датотеке или мапе, тако да се свака датотека може послати. Ово смо успешно тестирали са 5 ГБ сировим видео датотекама и великим Пхотосхоп датотекама.

Приликом креирања јавне везе, Аутотаск Соонр даје кориснику обиље безбедносних опција и чак омогућава клијентима могућност да учитавају или мењају датотеке са јавне везе. Ако потврдите избор у пољу за потврду „Омогући слање“, клијенту ће се представити интерфејс који јој омогућава да види структуру мапе и учитава или преузима датотеке.

Прављење јавних веза са радне површине
Јавне везе се могу креирати тако да свако ко има везу може да приступи датотеци или мапи.

Да бисте додатно побољшали сигурност, изаберите персонализовану лозинку датотеке или мапе, одаберите колико пута се датотека може преузети и обришите јавну везу након одређеног датума. Јавне везе се могу креирати из веб интерфејса, унутар стандардне структуре датотека / мапа оперативног система (преко контекстног менија) или из мобилне апликације.

Једна одлика која нисмо видели у многим другим ЕФСС решењима је могућност претварања датотеке у ПДФ формат (ово се односи на датотеке презентација, докумената, табеле, па чак и Пхотосхоп.псд.)

Приватна соба за дељење

Такође можете делити датотеку или мапу са својим тимом (што значи, сви људи који имају АВП Соонр лиценцу који су повезани као чланови тима). О овој функцији детаљније ћемо се позабавити у одељку „Сарадња“ ове рецензије.

Приступ датотекама

За свако предузеће, ЕФСС добављач треба да унесе у стол различите врсте приступа како би се могао интегрисати у радни ток компаније и тренутну хијерархију датотека.

Иако је приступ интернету и мобилним уређајима ових дана прилично стандардан, морате бити сигурни да ЕФСС решење такође може доћи до интеграција за ВебДАВ или друге протоколе. Одредите који су типови приступа критични за вашу компанију, а затим изаберите провајдера у складу са тим.

Радно место аутоматског додиривања пружа различите типове приступа датотекама:

Веб приступ

Било којој датотеци или мапи се може приступити путем веб плоче ако сте пријављени одговарајућим корисничким именом и лозинком.

У ствари, можете управљати читавим тимом путем веб интерфејса, као што су одобравање или опозива права приступа, брисање, додавање или модификовање датотека и премештање датотека у подмапе. Претраживање датотека је доступно, мада само тражи имена датотека, што ограничава опсег претраживања.

Желели бисмо да претражимо метаподатке или означавање датотека.

Корисници могу прегледати датотеке путем веб апликације и Аутотаск добро обрађује многе типове датотека. Били смо помало тужни што видимо да Пхотосхоп датотеке не могу приказати рендерирани преглед, а надамо се да ћемо ту значајку видети и у будућим додацима софтвера.

Оффице, ПДФ и сликовне датотеке су добро приказане, али овдје нема изненађења. То ће користити већина корпорација.

Локални приступ путем синхронизације датотека

Аутотаск може да синхронизује датотеке са рачунаром из облака, тако да их могу уређивати, прегледавати или брисати ван мреже. Свака измењена датотека или мапа се отпрема у облак и биће видљива свима са којима се мапа или датотека тренутно дели.

Мобилни приступ

Свим синхронизованим датотекама се може приступити путем мобилног уређаја. Кроз фаворизовање, датотеке се могу учинити доступним за уређивање ван мреже на мобилном телефону и учитати / синхронизовати када је мрежна веза доступна.

Соонр Воркплаце Мобиле Апп за иОС и Андроид може да креира ново:

 • Сцриббле (напомена)
 • Документ (Ворд)
 • Спреадсхеет (Екцел)
 • Презентација (ПоверПоинт)
 • Напомена (текст)
 • Слика
 • Видео

Да бисте били сачувани у Соонр облаку и синхронизовани са свим својим уређајима.

ВебДАВ

Ако требате да приступите личним мапама у облаку на рачунару, али не желите локалну синхронизацију датотека или не можете да их повежете, повежите се путем ВебДАВ протокола омогућавајући повезивање са аутоматским радним местом Соонр као погон.

Имајте на уму да је ВебДАВ прилично застарели протокол и не препоручујемо употребу у продуктивном пословном окружењу.

Приступите датотекама преко погона ВебДав

Сарадња

Сарадња је у средишту било ког софтвера за синхронизацију и дељење датотека. Аутотаск радно место Соонр није изузетак. Као што се види у претходним поглављима, Аутотаск користи неколико метода сарадње.

У овом поглављу ћемо се позабавити тимском сарадњом. У поглављу „Дељење датотека“ видели смо како сарађивати са спољним људима преко функције „Дели јавну везу“..

Сада ћемо детаљније размотрити сарадњу унутар компаније. Није важно да ли организација има само једну канцеларију, где људи сарађују у истој згради или канцеларијском простору, или су запослени распоређени на различитим континентима.

Да бисте започели дељење пројекта, можете одабрати директоријум са рачунара унутар синхронизоване мапе путем контекстног менија или путем веб или мобилног клијента. Контроле и сигурносне карактеристике су исте, без обзира на методу.

Међутим, ако се пројекат дели путем радне површине, морате да приступите тој мапи помоћу веб сучеља. Ово смо сматрали мало збуњујућим и волели бисмо да видимо беспрекорну интеграцију дељења пројеката на свим приступним тачкама.

Веб дељење омогућава снажне администраторске контроле над дељеном мапом, тако да је контрола ко види шта је у фасцикли врло интуитивна. Можете да изаберете између следећих опција:

 • Потпуни приступ – позвани члан тима може учинити готово све са садржајем фасцикле.
 • Креирајте и измените – позвана особа може креирати нове подпројекте и модификовати датотеке.
 • Модификовати – корисник може да мења датотеке, али не и да ствара нове фасцикле.
 • Само за читање – позвани корисник може прочитати садржај мапе, али у њу ништа не написати.

Уз то, администратор може поставити ако позвани корисник може поново делити мапе и креирати јавне везе, што је подразумевано онемогућено.

Ова карактеристика је оно што Аутотаск разликује од других решења, попут Дропбок-а, где је приступ потпуно или ништа. Позивање корисника у неку мапу значи давање им права да их поново деле са киме они желе.

Када сарађујете са великим бројем корисника унутар истог пројекта, убрзо је надгледати ко тренутно уређује датотеку и утврдити која је исправна верзија. Због тога нам се посебно свидјело закључавање датотеке током поступка уређивања.

Једном када се датотека закључа, нико у тиму је не може мењати, све док је администратор не откључа. Функција закључавања омогућава јасноћу и штеди време када се кроз датотеке просију, чак и хладније, датотеке се могу закључати било са веб интерфејса или апликације на радној површини.

Све закључане датотеке означене су симболом закључавања.

Ако неко у тиму погрешно сачува или избрише датотеку, појављује се функција верзије програма Аутотаск јер садржи неограничену количину верзија датотека током шест месеци.

Аутотаск Воркплаце има уграђени систем коментарисања, који омогућава корисницима да размењују мишљења и извештаје о статусу, док их вежу директно за пројекат или датотеку – обавештења о коментарима могу се слати путем е-поште или текстуалне поруке.

Једно посебно питање које видимо је:

Да ли треба да синхронизујем све што имам са облаком?

Једноставан одговор је не. Када се креира пројекат, Аутотаск Воркплаце ће питати корисника да ли пројекат треба да буде синхронизован са свим рачунарима и уређајима или не.

Штавише, корисник може контролисати који ће одређени уређаји бити синхронизовани у фасциклу. На пример, радите на три различите машине:

 • Канцеларијска радна станица
 • Пословни рачунар
 • Лични лаптоп

Наравно, преношење пословних датотека на лични лаптоп одузеће огроман дана на малом чврстом диску рачунара, тако да можете одабрати и одабрати најважније документе који ће се локално носити – где селективна синхронизација штеди дан..

Када прегледавамо добављача ЕФСС-а, размотримо врсте и разноликост интеграција за уређивање докумената јер се велике корпорације баве хиљадама (ако не и стотинама хиљада) докумената. Због чега је пружање мобилног уређивања и једноставан приступ тим документима од пресудне важности у било којој легалној ЕФСС услузи.

Аутотаск омогућава уређивање датотека путем веб прегледача и његове мобилне апликације (више о томе у одељку „Мобилни приступ“). Можете да бирате између уређивања докумената путем:

 • Гоогле документи
 • Један погон
 • Оффице 365

Или само отворите апликацију на личном уређају. Измјене датотека се спремају и одмах се чине видљивим свим члановима пројекта. Након што се датотека сачува, креира се нова верзија, сада се можете вратити у било које стање те датотеке у последњих шест месеци.

Мобилни приступ

Мобилност је пресудна у начину на који предузећа функционишу у данашњем свијету.

Према истраживању ЕСНА-е, више од 20% глобалне телекомуникацијске радне снаге захваљујући мобилним уређајима попут паметних телефона и таблета. Непотребно је рећи да корисници ових дана желе да са собом носе све своје критичне датотеке.

Приступ ПоверПоинт презентацији на аеродрому има бројне предности. Промене се могу одмах извршити и синхронизовати са глобалним тимом, јер продавачи заједно сарађују на презентацији клијента, без обзира где у свету били..

Аутотаск Воркплаце озбиљно схвата сигурност управљања мобилним уређајима, представљајући мобилно искуство без трења путем својих Андроид, иОС и Блацкберри апликација. Корисници могу да приступе дељеним пројектима, датотекама и мапама преко мобилне апликације – као да се крећу истим датотекама на десктоп рачунару.

Иако мобилне апликације функционирају добро, понекад смо их нашли замршено, а најзанимљивије функције обично скривају корисничко сучеље. Али у пракси треба наћи све алате за уређивање. На пример, истицање или цртање нечега у документу или презентацији лако је и интуитивно, као што можете видети на овој демонстрацији:

Један од главних ризика с којима се компаније суочавају када украду или изгубе уређај, је изношење кључних података неовлаштеним трећим странама. Много ЕФСС решења увело је функцију „Ремоте Випе“ (Удаљена обришите), где администратор може да избрише све повезане датотеке на даљину без потребе за приступом физичком уређају.

Аутотаск није изузетак. На административној табли једноставно одаберите уређај који желите да избришете и више неће имати приступ дељеним и синхронизованим мапама.

Карактеристика коју нисмо видели код других предузећа за синхронизацију и дељење добављача је могућност приступа рачунарској датотеци путем мобилног уређаја. Да бисте уживали у овој погодности, то посебно треба омогућити у Соонр апликацији.

Ова функција је корисна ако је важна датотека заборављена у канцеларији, али је потребна за презентацију ван места. Као што се види у одељку за безбедност, корисници могу да поставе мноштво безбедносних политика (на мобилним уређајима) као што су:

 • Онемогући уређивање докумената на мобилном уређају у тиму
 • Појачајте аутентификацију када користите мобилни уређај
 • Забраните извоз мобилних датотека ради веће безбедности осетљивих датотека

Све у свему, из перспективе крајњег корисника открили смо да је доживљај мобилних уређаја пријатан. Дјелује као да бисте очекивали да ће радити било која апликација за потрошаче.

Због чега је велика вероватноћа да ће га радна снага брзо усвојити, па чак и радије дати алтернативама као што је Дропбок (због напредних могућности уређивања). За администраторе открили смо да су функције безбедности и правила уређаја мало закопане у контекстне меније, где их је лако превидјети.

Мобилни уређај за закључавање датотека
Закључавање датотеке током уређивања на мобилном уређају.

Закључавање датотеке током рада на мобилном уређају.

ПоверПоинт презентације могу се едитирати у покрету за брзе промене.

Омиљене датотеке могу се преузети за приступ ван мреже.

Претходна

Следећи

Цлоуд Бацкуп

У простору за складиштење у облаку потрошача постоји велика збрка у погледу разлике између услуге синхронизације датотека и сигурносне копије у облаку. Овде на Цлоудвардс.нет, увек истичемо да синхронизација датотека није резервна копија.

Сада, постоји неколико сервиса који раде и синхронизују и праве резервне копије, трендови које полако прихватају и предузећа предузећа. Због тога смо били сретни што смо пронашли посебну функцију резервног облака у апликацији Аутотаск Воркплаце Соонр, која нам је омогућила да одаберемо било коју датотеку или мапу и ставимо је у засебну резервну копију.

Аутоматске сигурносне копије у облаку

Иако ће се та резервна копија рачунати на укупну квоту, она је потпуно независна од ваших синхронизованих пројеката и требало би се према њима поступати. Препоручујемо да га подесите за најважније пословне датотеке како би ваше предузеће могло поново да се покрене, након квара на тврдом диску или сличне катастрофе.

У менију подешавања могуће је одабрати када треба да синхронизујете и правите резервне копије (или урадите обоје), у зависности од Интернета или мрежне везе која се користи. Кад је једина доступна приступна тачка слаб Ви-Фи на аеродрому, сигурносне копије могу бити онемогућене и можете одлучити да синхронизујете само кључне датотеке пројекта.

И сигурносне и сигурносне брзине су се изврсно показале на нашим тестовима. Аутотаск смо поставили против следећих главних услуга складиштења у облаку:

 • иЦлоуд (ИоуТубе линк)
 • Гоогле диск
 • Дропбок
 • Један погон
 • Амазон

Ево наших резултата:

Поређење брзине складиштења у облаку

Тестирали смо са великим датотекама и хиљадама мањих да утврдимо како Аутотаск обрађује променљиве величине и типове датотека.

Ако очекујете резервну апликацију калибра Црасхплан или ИДриве, будите спремни за разочарање. Иако се неке датотеке или мапе могу искључити, не постоје функције заказивања нити могућност креирања резервних сетова за одређене типове садржаја који се чешће израђују сигурносне копије..

Извештаји & Ревизија

Када неко предузеће или организација расте, праћење ко има приступ датотекама и подацима на серверима компаније постаје тежак. Предузећа стално додају и уклањају приступ запосленима датотекама на глобалној разини, тако да мора постојати начин за контролу приступног трага података.

Радно место аутоматског додирања омогућава администраторима да креирају прилагођене извештаје према типу догађаја, а такође, извештаје могу да генеришу и уређаји и корисници.

Ово је корисно ако компанија треба да пусти запосленог и провери у које су датотеке те особе имале приступ последњих недељу или месец. Администратори такође могу да виде које су датотеке дељене, приступале су их, уређивале и сортирале их по датуму или кориснику – тако да се ништа не губи..

То администратору пружа крајњу контролу над подацима компаније и извештаји се могу архивирати у сврху интерног надзора.

Извештаји о уређајима за аутоматско постављање Соонр уређаја

Извештаји и статистике за тим о аутоматском задатку на радном месту

Ниво датотеке за аутоматско постављање извјештаја

Претходна

Следећи

Коначна пресуда & Препорука

Ако сте остали са нама у овом прегледу од 5000 речи, честитам! Сада не само да знате шта је важно при одабиру ЕФСС решења, већ имате и добар преглед како Аутотаск Воркплаце Соонр помаже организацији или послу са синхронизацијом датотека на више уређаја и мобилних тимова.

Желели бисмо да нагласимо опасности употребе решења за синхронизацију датотека за облаке на нивоу потрошача у великој организацији. Иако могу бити јефтиније, потрошачке услуге долазе са сигурносним ризицима, као што су недостатак шифрирања и мало контроле над дозволама за дељење..

Аутотаск радно место може помоћи организацији да се развија пружајући сигурне и једноставне начине додавања корисника, чланова тима, контролних дозвола и креирања нових пројеката. Иако Аутотаск омогућава дубинску техничку контролу, није неопходно ИТ одељење за управљање апликацијом.

Мислимо да су урадили добар посао израдом свеобухватног решења с обзиром на крајњег корисника на нивоу предузећа. ИОС апликације сигурно су највише волеле од програмера Аутотаск-а, јер нуди много боље искуство и више функција у поређењу са Андроид апликацијом.

Ако тражите софтвер за управљање пројектима који може да постави рокове на одређеним датотекама и мапама, доделите задатке људима у организацији и додате подсетнике за пропуштене рокове – размислите о потрази негде другде.

За већину просечних предузећа довољне су функције за коментарисање које пружа Аутотаск.

Данас на тржишту постоји пуно добављача Ентерприсе Филе Синц и Схаре. Аутотаск Воркплаце је сигурно једна од услуга која води пакет, заједно са:

 • Егните
 • Синцплицити
 • Дружење

Ако сте заинтересовани, закажите лични демо вашег пословања већ данас.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me