Преглед ЦлоудХК-а – ажурирано 2020

ЦлоудХК преглед

Услуга управљања облаком у облак која добија доста тачно, устручавамо се да заиста препоручимо ЦлоудХК због своје високе цене. То је, међутим, још увек један од бољих сервиса међу углавном тужном групом, као што можете прочитати у нашој ЦлоудХК рецензији.


Како се више ослањамо на облак, једна облачна апликација која управља свим вашим облачним апликацијама одједном има смисла (један облак који би њима управљао свима, у средњоевропском смислу). Одабир таквих сервиса, који се називају апликације за управљање више облака, тренутно је мало и далеко је, што нас доводи до теме ове ЦлоудХК рецензије.

ЦлоудХК, пре свега пословни алат (али у реду за кућну употребу), пружа услуге преноса са једног на други облак. Циљ ове апликације је, конкретно, подешавање аутоматизоване рутине за синхронизацију у облак-облак и резервну копију у облак-облак.

По томе, он увелике личи на другу услугу управљања облаком, МултЦлоуд (прочитајте нашу рецензију МултЦлоуд). У ствари, МултЦлоуд нам је много бољи од ЦлоудХК-а, у ствари, али ЦлоудХК се и даље сврстава међу најбоље доступне апликације за управљање више облака, чак и ако је то због недостатка конкуренције.

Иако је користан, ЦлоудХК оставља много жељеног и вероватно је прескуп због тога. Поништићемо све предности и недостатке пошто покривамо функције, трошкове и корисничко искуство у наредној рецензији. Такође ћемо покрити који облачни сервиси ЦлоудХК подржавају.

Ако вам је потребно складиштење у облаку, а не управљање, погледајте наш најбољи водич за складиштење у облаку. Такође имамо сличан преглед најбољих резервних сервиса на мрежи. Сада на посао.

Алтернатива за ЦлоудХК

Снаге & Слабости

Карактеристике

ЦлоудХК се специјализовао за синхронизацију у облак-облак. Читаво искуство је засновано на вебу, што значи да нису доступне радне површине или мобилне апликације за приступ датотекама као што ћете наћи са Отико и одриве.

Иако, да будемо фер, ни Отико ни одриве нису способни да се синхронизују „облак у облак“. Они су алати за управљање у више облака различите врсте о којима можете сазнати више у њиховим сопственим рецензијама (прочитајте наш Отико преглед и одриван преглед).

Уместо тога, ЦлоудХК више подсећа на МултЦлоуд усредсређујући се на аутоматизоване везе преноса датотека између две или више услуга у облаку. Синхронизација датотека може бити једносмјерна, омогућавајући бацкуп једног облака у други или двосмјерна.

Ниже ћемо покрити подржане апликације у облаку, али оне укључују асортиман услуга складиштења у облаку, услуга е-поште и других веб апликација.

Иако нам се свиђа ЦлоудХК веб апликација због њене једноставности, постоји неколико недостајућих функција које бисмо желели видети у будућности. Наслови тих пропуста је немогућност планирања синхронизације датотека. Уместо тога, приморани сте да се држите непрекидне синхронизације. Поврх тога, једнократни скупни преноси датотека нису подржани, тако да не препоручујемо употребу ЦлоудХК-а за миграцију података.

Други проблем који имамо код ЦлоудХК-а је тај да, иако можете прегледавати датотеке сачуване у повезаним облачним рачунима, можете видети само метаподатке (назив датотеке, величина, датум креирања и власника).

Не постоји опција за преглед датотека у одређеном степену помоћу МултЦлоуд-а. Такође, МултЦлоуд омогућава дељење датотека, док ЦлоудХК то не чини, ван е-поште.

Све у свему, ЦлоудХК делује довољно добро за подешавање преноса датотека, али о томе се ради. Иако ниједан алат за управљање вишеструким облаком који смо овде прегледали на Цлоудвардс.нет заиста „ради све“, ЦлоудХК је у ограниченим функцијама више од већине.

Цене

ЦлоудХК има могућности бесплатног плана и претплате. Бесплатни план омогућава вам да синхронизујете бесплатне рачуне у облаку, али не и премиум рачуне, што је занимљиво ограничење. То значи, на пример, да ако имате бесплатни налог на Гоогле диску од 15 ГБ, можете то бесплатно да интегришете са ЦлоудХК-ом. Међутим, ако имате претплату на Гоогле диск, мораћете да је надоградите.

Постоје три ЦлоудХК претплатна плана: Премиум, Бусинесс и Ентерприсе.

За ЦлоудХК Ентерприсе мораћете да се обратите за продају по цени. За Премиум и Бусинесс можете се пријавити путем интернета и плаћати годину дана унапред или ићи месечно у месец. Основни пословни план могу користити три корисника; након тога требате платити по додатном кориснику.

У поређењу са МултЦлоуд-ом, ЦлоудХК је превисока цена за поједине кориснике. МултЦлоуд Премиум је 70 долара годишње, што је скоро 50 долара мање од ЦлоудХК-а. С друге стране, МултЦлоуд нема план за више корисника. Са 300 УСД годишње за прва три корисника и 70 УСД по додатном кориснику након тога, ЦлоудХК Бусинесс пружа укупну вредност више од свог Премиум плана.

Ако одлучите да идете са планом претплате и нисте задовољни, све док откажете услугу у року од 30 дана, можете затражити повраћај новца под ЦлоудХК гаранцијом поврата новца.

Подржани облаци и протоколи

ЦлоудХК подржава читав низ опција за складиштење у облаку, услуге веб-поште и остале цлоуд апликације. Њихова интеграција у план „облак у облак“ прилично је једноставна, захтева само ваше акредитиве и нешто ћемо детаљније размотрити када разговарамо о корисничком искуству.

Подржана имена укључују Гоогле диск, Дропбок и ОнеДриве, све популарне опције за складиштење у облаку за куће и предузећа. Били смо такође веома срећни када видимо да ЦлоудХК подржава Егните Цоннецт, омиљени тим нашег тима за уређивање, о чему можете читати у нашој рецензији Егните Цоннецт.

Гоогле дискЈедан погонДропбокЕгните Цоннецт
КутијаСхареПоинтАмазон ДривеАмазон С3
ВебДАВИандек.ДискСугарСинцГмаил
Оутлоок.цомиЦлоуд МаилИахоо МаилБрзом поштом
СалесФорцеСтационарСлацкЕверноте
ОнеНотеПодиоАсанаГоогле календар

Од најбољих ИааС услуга у облаку, директно је подржан само Амазон С3. Међутим, то би вам требало омогућити да се повежете и са Васабијем, што је 100 посто компатибилно са С3 (прочитајте наш Васаби преглед).

Подржане веб услуге за е-пошту укључују Гмаил, Оутлоок.цом, Иахоо Маил и иЦлоуд Маил. Неке од других подржаних апликација за коришћење облака укључују продавнице Салесфорце, Басецамп, Слацк, Асана и две најбоље апликације за коришћење облака у Евернотеу и ОнеНоте.

ВебДАВ протокол такође подржава ЦлоудХК, који ће вам омогућити повезивање облачних сервиса који софтвер не подржава у потпуности, под условом да ти сервиси такође подржавају ВебДАВ.

Срећом, то укључује једну од наших омиљених услуга складиштења у облаку, пЦлоуд (прочитајте нашу рецензију пЦлоуд).

Укупна листа услуга које подржава ЦлоудХК није лоше. МултЦлоуд нуди још неколико, укључујући пЦлоуд, Медиафире, ХиДриве, ОвнЦлоуд и опције за фотографије попут Гоогле Пхотос и Флицкр. Међутим, разлика је релативно неважна, посебно код ВебДАВ подршке.

Корисничко искуство

Иако ми више волимо алат који је у пакету са значајкама, једна од сребрних облога употребе апликације за управљање у више облака са врло уским фокусом попут ЦлоудХК-а је да не можемо много да научимо. То користи корисничком искуству у целини, бар из перспективе једноставне употребе.

Након што створите ЦлоудХК налог, од вас ће се питати да ли желите да покренете кораке за једног корисника или ИТ администратора приликом постављања везе за синхронизацију.

Постављање једног корисника може се користити ако имате вјеродајнице за пријаву за обје апликације у облаку које намјеравате користити као крајње точке у процесу пријеноса датотека. Друга опција је намењена ИТ професионалцима који требају да интегришу више облака налога у некој организацији.

Одабиром опције подешавања за једног корисника, следећи ће вас питати да ли желите да синхронизујете или копирате један облак налог у други или желите да резервно копирате више налога у облаку на један облак налог.

Да бисмо илустровали ЦлоудХК процес уопште, одлучили смо да га поједноставимо и створимо само однос “један на један” у облаку. Следећи корак је заправо одабрати те две услуге облака и одабрати однос (једносмерна или двосмерна синхронизација).

ЦлоудХК ово чини прилично јасним: постоје два празна квадрата за крајње тачке облака крај врха екрана. Испод ћете видети спискове свих услуга у облаку које подржава ЦлоудХК.

Кликните на прву крајњу тачку, а затим кликните на услугу у облаку коју желите да додате. Од вас ће се тражити да се пријавите и да овластите ЦлоудХК да приступи њему.

Ако је услуга за складиштење у облаку попут Гоогле диска коју одаберете, бићете упитани да ли желите:

  • Синхронизујте цео облачни налог
  • Креирајте и синхронизујте нову фасциклу
  • Изаберите и синхронизујте постојећу фасциклу

Одабрали смо другу опцију, креирајући фасциклу под називом „ЦлоудвардсТест“.

Након што учините, можете поставити другу крајњу тачку, пратећи исте кораке.

Следећи корак је одлучити да ли желите једносмерну или двосмерну синхронизацију, коју можете променити кликом на мали тастер између две крајње тачке. Користите једносмерну синхронизацију ако желите да направите резервну копију једне услуге облака у другу, као што је Еверноте то Егните.

Када завршите са обе крајње тачке, можете да извршите измене попут искључивања одређених фасцикли из синхронизације, архивирање датотека пре него што се промене или избришу и, наша омиљена опција, аутоматско претварање докумената у Гоогле Доц формат када пређете на Гоогле диск (прочитајте наш Гоогле диск рецензија).

Ако сте задовољни и не желите да успоставите другу везу за синхронизацију, кликните на „старт синц“ да бисте омогућили континуирани пренос датотека. Као што смо раније споменули када смо разговарали о функцијама, ЦлоудХК вам не допушта да закажете синкронизацију.

Међутим, можете да прегледате било коју датотеку на повезаним рачунима кликом на „корисници & рачуни “на интерфејсу ЦлоудХК, а затим кликните на„ прегледавање датотека и мапа “. Међутим, не постоји опција за дељење датотека, преглед датотека, тражење датотека или чак приступање датотекама покретањем повезане услуге у облаку.

Као што смо раније напоменули, ЦлоудХК је једноставан за употребу. Међутим, били бисмо задовољни са мало тврђом кривуљом учења у замену за више флексибилности.

Сигурност

Сљедеће ћемо погледати сигурност ЦлоудХК-а.

Неке од јаких тачака укључују коришћење ОАутх-а при повезивању са Гооглеом и Дропбок-ом, што значи да ЦлоудХК никада не зна ваше лозинке за те две услуге. Међутим, друге услуге захтијевају да ЦлоудХК-у дају ваше вјеродајнице које сервис похрањује у властитим податковним центрима. Чувани акредитиви се шифрирају у мировању, барем помоћу 256-битног АЕС-а.

ЦлоудХК не чува трајно датотеке, мада може привремено кеширати садржај када му приступи. Сви метаподаци похрањени у ЦлоудХК-у шифрирају се у мировању помоћу АЕС-а.

Комуникација са АПИ-јем шифрирана је помоћу 256-битног ССЛ-а. Исто се односи и на комуникацију између прегледача и ЦлоудХК сервера.

Услуга пружа административне алате за управљање и праћење употребе за претплатнике на Бусинесс и Ентерприсе. Могућности укључују способности за контролу ко може користити које облачне апликације и надгледати које се податке дели и похрањује. Такође можете да приступите евиденцијама ревизија свих активности налога.

ЦлоудХК не пружа никаква средства за додатно шифрирање датотека у облаку осим онога што пружају облачне услуге. То значи да не постоји опција за примену приватне енкрипције, што искрено није изненађење с обзиром на ограничену сврху ЦлоудХК-а. Ако је потребна приватна енкрипција, размислите о Отико-у или сервису са нултим знањем попут Бокцриптор-а (прочитајте наш преглед Бокцриптор).

Још алармантније је да ЦлоудХК не нуди опцију за двофакторну аутентификацију. Чини се да је то уобичајен тренд управљања системима за више облака и вјероватно је да то мање забрињава ЦлоудХК јер сервис не дозвољава преузимање, дијељење или преглед садржаја.

Подршка

Корисници бесплатних налога не пружају средства за директну подршку, барем према страници ЦлоудХК плана претплате. Претплатници ЦлоудХК Премиум-а добијају подршку путем е-поште, док претплатници Бусинесс и Ентерприсе добијају подршку за е-пошту и телефон.

Међутим, тестирајући понуду бесплатне налоге услуге, послали смо е-пошту ЦлоудХК и добили одговор око два дана касније. Можда имамо среће или пословни корисници добијају брже одговоре.

За помоћ „уради сам“, свако може користити ЦлоудХК страницу подршке. Тамо ћете пронаћи одређена упутства за сваку подржану апликацију за облак. Можете да прегледате по категоријама или користите функцију за претраживање да бисте брзо пронашли чланке.

Чланци подршке су јасни и у неким случајевима користе снимке заслона како би помогли корисницима. ЦлоудХК-ова интернет база података у ствари је једно од ретких области за које сматрамо да постоји посебна предност у односу на МултЦлоуд. Затим, услуга је тако једноставна за употребу да је вероватно да вам икада неће требати.

Пресуда

Наше последње прихватање ЦлоудХК-а је то што је заиста једноставно посегнути за карактеристикама, али заиста кратке. Подешавање синхронизације “облак у облак” траје неколико минута и подржан је пристојан распон услуга складиштења у облаку. Међутим, барем бисмо волели да видимо једнократне преносе датотека, прегледе датотека и боље опције дељења датотека, слично ономе што добијате са ривалским синтезом „облак у облак“ МултЦлоуд.

Оно што би услугу заиста истицало било би десктоп клијент који би објединио све ваше мапе за синхронизацију у облаку, подржане опцијом за приватно, крајње шифровање. За те потребе за сада најбоље идете с другом услугом, а вероватно је најбоља опција Отико.

За оно што ЦлоудХК ради, такође је и прецијењена. МултЦлоуд, по том питању, делује скупо, иако је за 40% јефтинији од ЦлоудХК-а за соло кориснике.

Заправо нам се свиђа ЦлоудХК. Тешко је не схватити шта би то више могло бити. Надамо се, како тржиште управљања облацима са више облака сазрева у наредним годинама, било да ће ЦлоудХК предузети кораке да обезбеди потпунији надзор облачних апликација или ће се услуга која то учини догодити.

Дајте нам своје мисли о ЦлоудХК-у ниже, и да ли вам је драже, МултЦлоуд или неку другу опцију за синхронизацију у облак-облак. Као и обично, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me