Преглед лозинке

Иако Пассворд Депот није лош управитељ лозинки, такав пати од неких најгорих могућности пузања које смо до сада видели у овом делу тржишта. Звона и звиждуци преовлађују до те мере да се коришћењем квалификује као рад, као што можете прочитати у нашем прегледу лозинке.


лозинка-депот-клизач1

лозинка-депот-клизач2

лозинка-депот-клизач3

лозинка-депот-клизач4

лозинка-депот-клизач5

Претходна

Следећи

Пассворд Депот је локално усмерен менаџер лозинки који тргује употребљивошћу функционалности. Иако робустан у функцијама и подешавањима, овај управитељ лозинки пропушта ознаку када је у питању приступачност. Његов хипер фокус на прилагођавању оставља неке функционалности на столу, наиме када је у питању дељење.

У овом прегледу лозинке, видећемо да ли је локално искуство довољно да направи нашу најбољу листу менаџера за лозинку. Након што смо прегледали сваки угао апликације, ту смо да вам размислимо о његовим карактеристикама, безбедности, ценама, једноставности коришћења и још много тога, пре него што донесемо пресуду. 

Функција за функцију, Депот лозинке могао би да детронизира било којег менаџера који смо прегледали. То што су присутне многе поставке не значи да су и практичне. Пассворд Депот се интензивно фокусира на кориснике који воле да им се запрљају руке, што жртвује жалбу за кориснике који траже једноставније искуство. 

Међутим, постоје пословне прилике за пословне кориснике, због чега је Пассворд Депот одличан менаџер лозинки за мала предузећа. 

Снаге & Слабости

Алтернатива за Депот лозинке

Карактеристике

Пассворд Депот је једноставно без премца у погледу функција. Дајете вам контролу над свим аспектима како се ваши уноси чувају, генеришу, филтрирају и попуњавају. Иако је то сјајно за кориснике који воле да прљаве руке, менталитет “Више-више-више” лозинке Депота може брзо постати неодољив. 

Чување лозинки

Пассворд Депот је менаџер лозинки у традиционалнијој дефиницији израза. Не налази се у прегледачу и не синхронизује се на вашим уређајима. Уместо тога, то је локално средство за управљање лозинкама које може искористити постојеће услуге складиштења у облаку. Можете користити пословни сервер, али ми ћемо то ући нешто касније. 

Ваше базе података користе власнички формат лозинке који је читљив само у апликацији. Ви бирате гдје ћете похранити ту датотеку, иако Пассворд Депот нуди неколико интеграција. Дропбок, Гоогле Дриве, ОнеДриве, ХиДриве и Бок подржани су путем апликације. Поред тога, датотеку можете додати и, рецимо, у директоријум Синц.цом (прочитајте наш Синц.цом преглед). 

локације за складиштење лозинке

То је најпрактичнија апликација за већину корисника, јер датотеку базе података можете да преузмете и додате у било коју инстанцу складишта лозинки. Ако више волите практичнији приступ, и Депот лозинке је прекрио. Можете похранити своје базе података на УСБ дискове, као и на свој сервер.

Као карактеристика, разноврсне подржане врсте складиштења су све сличне. Поред тога, није приступачан другим менаџерима који се баве претраживачима, о чему ћемо ући у одељак „прилагођеност корисницима“ испод. Све док вам је угодно с основном технологијом облака, не би требало бити проблема с постављањем. 

Ипак, највише смо узбуђени могућностима различитих врста складишта. На примјер, можете поставити НАС и тамо похранити своје базе података, конфигуришући апликацију за креирање нових база података на локалном серверу. На тај начин, сви у вашој кући имају приступ на вашој локалној мрежи, без потребе да потенцијално излажете своје податке на мрежи.  

Генерисање нових лозинки

Пассворд Депот има јединствени генератор који користи псеудо-насумичне податке из вашег покрета миша за генерисање кључа на основу постављених критеријума. Више од осталих генератора лозинки, који користе генератор случајних бројева у комбинацији са неким основним условима, имплементација Депот лозинке је далеко случајнија. 

лозинка-депот-улаз-генератор

То је и прилагодљивије. Можете одабрати релативну учесталост одређених врста знакова, ограничити лозинке на само одређене карактере, избећи низове који се појављују у речнику и још много, и још много тога. Поред тога, можете подесити генератор да слиједи одређену политику, осигуравајући да резултат одговара вашим сигурносним стандардима. 

подешавања генератора лозинки

Ако додате налог на који је већ пријављен, и Депот лозинке сте га покрили. Можете да користите виртуелну тастатуру за уношење својих података, али више од тога, можете да симулирате друге показиваче на тој виртуелној тастатури. Комбиновање две заобилазе претње од кеилоггера и софтвера за снимање екрана. 

лозинка-депот-виртуална тастатура

Копање у подешавања

Многе функције Пассворд Депота почињу да светлују у подешавањима која су приказана преко горњег менија. Постоји много тога што се мора прећи од анализатора лозинки до чишћења базе података до синхронизације базе података. У овом одељку покренућемо најважније функције у менију „опције“. 

подешавања лозинке

Овде можете прилагодити начин на који Депот лозинке изгледа и реагује на ваше акције. Ни „Прилагоди“ се не би требало узимати олако. Пассворд Депот вам омогућава детаљну контролу над свиме, све до радње која треба да се догоди када двокликнете. 

Надаље, можете прилагодити изглед интерфејса, начин на који се аутоматски попуњава и ваш задати претраживач приликом одабира пријаве. 

С обзиром на то што је могуће са лозинком Депот послаће било којег технофила у беса. Међутим, за време нашег програма, стално смо питали да ли су опције направиле значај. 

Добили смо пуно мање других менаџера лозинки. Једном када смо прешли на друге алате, било је тешко сјетити се многих опција Пассворд Депот, а још мање их пропустити.

Преглед могућности депоновања лозинком

Лозинка за логотип Депотввв.пассворд-депот.цом

Почиње од $ 2222Сви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање
Н / А

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

Депонирање лозинки није услуга, већ је део софтвера. Уместо да купујете претплату и непрестано плаћате сваки месец или годину, једноставно купујете лиценцу за коришћење тренутне верзије апликације. 

Без одржавања, што се тиче инфраструктуре сервера, Пассворд Депот – од цене до функционалности – подсећа на софтвер за шифровање попут Бокцриптор (прочитајте наш Бокцриптор преглед).

Због модела Пассворд Депот тешко је направити директне поређења. Најочигледнија поређење је Стицки Пассворд, која нуди доживотну претплату за око 250 УСД (прочитајте наш преглед Стицки Пассворд). Помоћу Депота лозинке мораћете да потрошите око 40 УСД за нову лиценцу и 20 УСД за надоградњу. 

Под претпоставком да се сваке године ажурира, што је отприлике у распореду који се одржавао за претходних неколико верзија, гледате унапред 40 УСД и додатних 20 УСД сваке године. 

То је јефтиније од већине менаџера лозинки, с обзиром да се руши на мање од 2-месечне цене компаније РобоФорм, али важно је имати на уму да Пассворд Депот не нуди складиштење у облаку (прочитајте наш РобоФорм преглед). 

Плаћате искључиво за лиценцу софтвера, због чега цена делује мање атрактивно. Позитивно, софтвер можете наставити користити без обзира на верзију. Међутим, мораћете да платите за надоградњу, што није проблем са другим менаџерима лозинки. Поред тога, мораћете да потражите похрану у облаку треће стране ако желите да синхронизујете уређаје. 

Без обзира на то, можете бесплатно користити Депот лозинке 30 дана, није потребна адреса е-поште или кредитна картица. Иако ценимо ову бесплатну пробну верзију, она не захтева место бесплатног плана. Као што смо видели са ЛастПасс-ом, грозно пуно може бити бесплатно укључено (прочитајте наш најбољи бесплатни водич за управљање лозинкама за више информација о томе). Желели бисмо да видимо ограничени бесплатни план из складишта лозинки. 

Куповина лиценце за Ентерприсе Сервер

Предузећа која желе више лиценци и већу контролу над складиштењем лозинке мораће да набаве лиценцу за пословни сервер. Цена је само цитирањем и варираће у зависности од броја клијентових лиценци, броја корисника који имају приступ вашем серверу и ако вам је потребно софтверско одржавање. 

Цена је искрено превисока. Опет купујете лиценцу за инсталирање на Виндовс серверу, а не складиште на постојећем серверу. Остале услуге нуде исту функцију, али с далеко разумнијом цијеном (примјер прочитајте у нашој рецензији Пассворк). Чак и опције попут Зохо Ваулт-а нуде дубљу интеграцију. 

Ипак, ако вам Пассворд Депот звучи као што вам треба предузеће, увек можете да га дате. Пассворд Депот нуди бесплатне вебинаре радним данима, мада су сати тешки за америчке купце. На основу централне временске зоне на којој је ваш рецензент, вебинари раде од 14:00 до 21:00 од понедељка до петка.

Лакоћа

Редизајнирана апликација Пассворд Депот додаје пријатан модерни сјај претходној верзији алата. Упркос томе, његове бројне могућности отежавају навигацију него код осталих менаџера лозинки. Ако тражите поједностављен алат, Депот лозинке није за вас. Међутим, корисници који воле опције ће сматрати да је Депот лозинке неопходан. 

Израда базе података

За разлику од других менаџера лозинки, Пассворд Депот вам не даје трезор. Уместо тога, можете да креирате било који број база података. Као и већина софтвера за шифровање, можете похранити базе података било где, с неколико подржаних локација за складиштење у облаку (прочитајте одељак „функције“ горе за више о томе). 

стварање лозинке-депот-базе података

Отварајући свој управитељ базе података, Пассворд Депот ће почети да тражи датотеке сачуване на вашој машини или са једним од подржаних сервиса за складиштење у облаку. Такође можете да креирате нову базу података из управитеља база података, мада то није очигледно. Веће дугме, или чак и икона плус, учинили би процес једноставнијим. 

Иза Генератор лозинки

Када креирате базу података, требаћете да унесете главну лозинку. Иако постоји генератор лозинки, он није исти као наш. 

Уместо да пљује неке случајне знакове, генератор лозинке Депот лозинка тражи од вас лозинку од најмање осам речи. Затим ће претворити ту лозинку помоћу прилагодљиве таблице конверзије леетспеак-а. 

пассворд-депот-генератор-лозинка

Међутим, мораћете да урадите неки обрнути инжењеринг да бисте заиста схватили лозинку, јер Депо шифре не приказује коначни резултат. То можете учинити користећи легенду шаблона испод генерисане лозинке. Користећи горњи снимак слике као пример са заданом табелом претворбе, коначна лозинка је „ммп! 5 $ 45.“

таблица претворбе лозинке-депо-претварача

То је уредна карактеристика, у то нема никакве сумње, али конвертована конверзија лозинке неће одговарати већини корисника. Могли бисте само да користите јаку лозинку која се лако памти. 

Пассворд Депот показује постотак сличности рјечника и процијењено вријеме пуцања помоћу метода грубе силе. Све док се ваша главна лозинка провјери у те двије метрике, добро сте.  

Додавање лозинки

Додавање лозинке помоћу Пассворд Депот-а није тако једноставно као што је то случај са другим алаткама за управљање лозинкама. Дајете вам потпуну контролу над уносом, са свим расположивим, од алтернативних УРЛ-ова до наредби наредбеног ретка на располагању. Иако је то сјајно за мајмуне, већина корисника неће искористити обиље могућности. 

лозинка-депот-ново-унос

На главној картици можете сортирати унос у категорију, дати јој неке ознаке, оставити белешку и поставити време истека. Међутим, принуђени сте да се упустите ван те прве картице. Морате да унесете подразумевани УРЛ, што је једини УРЛ на коме ће лозинка радити. На пример, ако унесете „гоогле.цом“, лозинка неће радити на „аццоунт.гоогле.цом“. 

Поред тога, можете додати било који број прилагођених поља и прилога, као и прегледати историју уноса. По завршетку уноса, Пассворд Депот ће проверити да ли унета лозинка одговара вашој политици лозинке. Ако не, можете се вратити и у складу са тим прилагодити лозинку. 

подешавања лозинке-депо-додатне лозинке

Када су у питању опције, Пассворд Депот је без премца, пружајући корисницима могућност да измене готово било шта. То што су присутни не значи да су и практичне. 

Пассворд Депот се одрекао приступачности функционалности, што је за мали део тржишта управљања лозинкама добра ствар. Ипак, корисници који траже поједностављен алат за управљање лозинкама биће разочарани.

Организовање базе података

Колико неодољив Депот лозинке може бити, корисничко сучеље је изненађујуће једноставно. Функције су приказане кроз иконе, на које се може навикнути. Међутим, кад знате који тастер чини шта, обилажење је једноставно. 

Дали су вам многе могућности организације, од ознака до мапа до категорија. Такође можете одабрати омиљене уносе који ће се појавити у статичкој мапи „Фаворити“ на врху ваше хијерархије. Свако ко користи Виндовс одмах ће преузети апликацију. За све намере и сврхе, функционише као Виндовс Екплорер. 

Десним кликом на унос појављује се мени са опцијама. Тамо можете додати лозинку фаворитима, као и исећи, копирати, копирати и залепити. Постоје и неке јединствене опције, укључујући безбедну пријаву, делимични приказ лозинке и стварање везе са шкољкама. Посљедња ће створити пречицу која ће аутоматски покренути лозинку с било којег мјеста на рачунару. 

лозинка-депот-схелл-линк

Проширење прегледача лозинке Депот

Након што су сва подешавања постављена, можете користити проширење прегледача за снимање пријава и аутоматског уноса. Речено је да постоји низ одредби о проширењу прегледача. Морате имати отворен Депот лозинке, ваша база података мора бити откључана и у апликацији морате имати омогућено аутоматско попуњавање. 

Штавише, све се то мора догодити пре отварања прегледача. Само проширење не доноси много ничега, само отварање апликације за радну површину када се кликне. Из онога што можемо рећи, Пассворд Депот једноставно извлачи вашу активну базу података са локалне инстанце програма. 

Напомена о складишту лозинке 14

Овај преглед је обављен на верзији 12 лозинке, али издање верзије 14 је неминовно (нисмо сигурни зашто је верзија 13 прескочена). Постоји неколико мањих промена и побољшања. 

За употребљивост, најрелевантнији додаци су видео туторијали који ће се појавити када први пут покренете апликацију. Иако није нови концепт, драго нам је што имамо одређену количину руку која се држи, с обзиром на то колико је депо за лозинку. 

Сигурност

Пассворд Депот решава велики безбедносни проблем са којим се сусрећу други менаџери лозинки. Будући да синхронизацију и складиштење ставља у ваше руке, одустаје од одговорности за све сигурносне рањивости до којих може доћи током покушаја премештања података. 

Иако је технички сигурнији на тај начин, мораћете бити пажљиви да бисте изабрали услугу складиштења у облаку која штити ваше податке.  

Уобичајени менаџери лозинки су пресек софтвера за складиштење у облаку и софтвера за шифровање, уз неке корисне карактеристике за лозинку. Лозинка депонира више на крају шифрирања ствари, узимање синхронизације и аутентификације из једнаџбе. У ствари, не можете чак ни да створите налог за депоновање лозинком (осим ако не користите пословни сервер). 

Што се тиче стандарда шифрирања, Пассворд Депот је звук. Ваш рачун је закључан помоћу АЕС-256 кључа који се генерише из лозинке базе података. Осим тога, можете аутентификовати датотеку са кључевима до које ћемо стићи за минут. 

На крају Депот лозинке, сигурнији је од осталих управитеља лозинки, али то је једноставно зато што не мора да се бави проблемима које раде други алати. 

Сигурност је добра колико и ваша најслабија веза, тако да ако синхронизујете слабу услугу складиштења у облаку или остављате датотеке своје базе података на отвореном, мање сте сигурни. Пассворд Депот контролу ставља у ваше руке. 

Како откључати базе података за одлагање лозинки

Као и други менаџери лозинки, Пассворд Депот користи своју главну лозинку за шифрирање ваше базе података. За разлику од других сервиса, међутим, не постоји ни једна лозинка која би све откључала. Уместо тога, поставићете кључ за сваку своју базу података. Ове лозинке можете да генеришете помоћу генератора или креирањем нове лозинке из низа речи. 

То је само један начин да се потврди идентитет Такође можете да користите датотеку са кључевима. Пассворд Депот ову датотеку генерише локално користећи псеудо-случајни поступак. 

У суштини, померит ћете курсор око малог прозора и користећи те податке о кретању, Пассворд Депот ће генерисати кључ. Због прецизног померања појединог курсора око прозора, лозинка је у основи случајна. 

лозинка-депот-кључ-датотека

Можете користити један или други кључ, или чак оба. На тај начин градите сопствену двофакторску аутентификацију (иако су најбоље 2ФА апликације далеко практичније). Важно је да датотеку са кључевима сместите негде одвојено од свог трезора и инсталације лозинке. Све што требате учинити је ускладити датотеку с кључевима за потврду идентитета. 

Најбољи случај би био да се користи другачија главна лозинка за сваку од ваших база података с једном датотеком с кључевима преко њих спремљеном у преносивом УСБ уређају (вјероватно желите да је похраните и путем интернетске сигурносне копије). На тај начин само је потребно да убаците УСБ уређај да откључате базу података. 

Подршка

Колико је апликација у употреби, Пассворд Депот је веома сусретљив када је у питању подршка. За директан контакт, можете послати захтев преко е-поште или заказати састанак, који се може одвијати преко телефона или преко ТеамВиевер-а. Као и вебинари, заказивање би могло бити проблематично за кориснике у Сједињеним Државама. 

подршка за лозинку-депот-премиум

АцеБИТ, компанија која стоји иза Пассворд Депот-а, може лако да наплати за ТеамВиевер подршку, али нуди се бесплатно, без обзира да ли сте појединачни или пословни клијент. С обзиром на то колико је прилагодљив депот лозинке, подршка удаљеним радним површинама је велики плус, генерално. На тај начин можете видети шта је потребно за постављање складишта лозинки на жељени начин. 

Форуми за депоновање лозинком и ресурси за самопомоћ

Ако се радије бавите неким проблемом – на који се тип клијента обраћа лозинком – можете користити форуме заједнице или ФАК. Међутим, “ФАК” је скромно име, с обзиром да је центар чланака Пассворд Депот више сличан бази знања. Тамо ћете наћи водиче, водиче за решавање проблема, појашњења и опште сигурносно знање. 

Лозинка-знање-знање

Лепо је видети низ тема обухваћених базом знања. Копајући кроз неколико уноса, постоје неки за које је потребан само одговор на једну реченицу, док други нуде више одломака и снимке заслона. Мало је пахуљица, писци улазе у техничке детаље само када је то потребно. 

Постоје и форуми заједница, мада их вероватно нећете користити. Били су овде мање од годину дана, са прегрштом постова у сваком одељку. Одсек који је најгушће насељен, који покрива верзију система Виндовс Депот лозинке, има само 42 постова и осам пратилаца у време писања. 

форуми за лозинку

Без обзира на то, више опција за контакт и темељна база знања довољни су за постављање лозинки да би стекли високу оцену у овом кругу. Подршка је лако најјачи део ове рецензије. 

Пресуда

Пассворд Депот има веће карактеристике у односу на било који други управитељ лозинки који смо тестирали. Ако прођете поред корова, остало вам је веома функционалан, али непрактичан управитељ лозинки. 

Пассворд Депот добија нашу препоруку за кориснике који воле да се мазну и желе високо заштићено локално искуство. Свима другима је боље ако имају другачији менаџер лозинки.

Срећом, постоји пуно избора. ЛастПасс долази као премијерни бесплатни менаџер лозинки, а Дасхлане и 1Пассворд узимају торту када су у питању плаћене опције. РобоФорм је вероватно најбоља алтернатива. Нуди пуно функционалности Пассворд Депот-а, али са синхронизацијом, дељењем и прављењем резервних копија са више уређаја. 

Шта мислите о Депоту лозинке? Да ли ћете искористити 30-дневно бесплатно пробно време? Јавите нам своје искуство у коментарима испод. Хвала што сте прочитали овај преглед Депот лозинке.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me