РемемБеар Ревиев – Ажурирано 2020

РемемБеар Ревиев

РемемБеар, производ истог тима који стоји иза ТуннелБеар ВПН, је пристојан менаџер лозинки са солидним бесплатним планом. Међутим, у поређењу са конкурентима он мало недостаје са предњим особинама, као што можете прочитати у овом прегледу РемемБеар.


сећају се достигнућа

сећате се апликације

запамти-створи-уђи

сећате се странице за преузимање

запамти-подешавања

Претходна

Следећи

РемемБеар је менаџер лозинки који долази од исте компаније која стоји иза ТуннелБеар ВПН-а. Као што можете прочитати у нашој рецензији ТуннелБеар, та је услуга једноставна за употребу, иако има прегршт проблема, укључујући стреаминг, локације сервера и брзину. У овом прегледу РемемБеар, видећемо да ли компанија треба да пукне напукнуће апликације за управљање лозинком.. 

Углавном, РемемБеар је достојан додатак тржишту менаџера лозинки. Иако недостају функције, на располагању вам је пристојни бесплатни план, као и све основне ствари које очекујете од других менаџера лозинки. Они укључују генератор лозинки и проширење прегледача. 

Међутим, РемемБеар и даље недостаје нашој листи најбољих менаџера лозинки. Иако нам се свиђају двофакторске опције за аутентификацију и додавање резервног комплета за опоравак рачуна, на прелазној кости има премало меса. Основно управљање вашим акредитивима се води рачуна, али не много друго. 

То не значи да је матична компанија РемАмБеар, МцАфее, која има извесне проблеме, као што можете видети у нашој МцАфее-овој потпуној заштити заштите. Упркос томе, ТуннелБеар је наставио да сарађује са истим тимом, и према ономе што можемо рећи из РемемБеар-а, то је добра ствар. Иако му недостају функције, РемемБеар нуди поједностављено управљање лозинком са солидним бесплатним планом за покретање.

Снаге & Слабости

Алтернатива за РемемБеар

Карактеристике

РемемБеар је апликација врло једноставна за употребу, али јасно је да је негде у процесу дизајнирања употребљива предност због функција. Апликација нуди само најосновније управљање лозинком, попуњавање пријава на веб локацијама и чување података у заштићеном трезору. Остале карактеристике, које су уобичајене код услуга попут Зохо трезора, су изван стола.

Дијели пуно ДНК са другим управитељем лозинке окренутом ВПН-ом, НордПассом. Баребонес стораге је назив игре, са ограниченим типовима уноса и мало опција за те уносе. Иако је сјајан за употребљивост, недостатак функција представља проблем за овај одељак. 

2ФА кодови, кредитне картице и сигурне белешке

Прво кренимо са врстама уноса. РемемБеар подржава пријаве, кредитне картице и сигурне белешке, мада ништа друго. Свака од ових ставки има свој одељак на контролној табли, али између њих је мало помешања. На пример, не можете да приложите кредитну картицу на одређену пријаву или отпремите документе у унос. 

запамти-створи-уђи

Ни поља као што можете можете не можете да прилагодите помоћу 1Пассворд-а. Оно што видите је оно што добијете, а изван малог дела напомена уз сваки нови унос, не можете додати додатне информације. Имајући то у виду, постоји једна јединствена карактеристика за пријаву.  

Ако имате статички двофакторни код за аутентификацију или 2ФА КР код који се види са најбољим 2ФА апликацијама, можете га сачувати уз лозинку. Ова карактеристика нам се јако допада. Уз то, не морате ловити путем свог мобилног уређаја да бисте одобрили пусх обавештење или да бисте ископали е-пошту за код. Уместо тога, процес се води за вас. 

РемемБеар “Адванцед” функције

РемемБеар нуди стандардни спектар функција, укључујући синхронизацију са више уређаја на плаћеном плану, израду резервне копије трезора и аутоматско попуњавање података о кредитној картици. Ипак, недостају било какве напредне функције. На пример, дељење не долази у обзир. Такође не постоји било какав вишекориснички план.

Јасно је да је фокус РемемБеар-а био на томе да прво буде лични менаџер лозинки и све друго. Међутим, више од две године након лансирања, разочарали смо се што тим није додао нове функције. Иако разумемо поједностављен приступ, неприхватљив је РемемБеаров недостатак функционалности по траженој цени.

Преглед могућности РемемБеар-а

РемемБеар Логоввв.ремембеар.цом

Почиње од 300 долара месечноСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

РемемБеар је прилично јефтин, нудећи своје Премиум чланство за око 3 УСД ако купите годину дана унапред. Иако није лоша цена, видели смо јефтиније могућности, од којих већина има више функција (прочитајте пример наше Кеепер и пример дела Дасхлане вс Кеепер). Упркос томе, неограничени бесплатни план компаније РемемБеар чини га вредним погледа.

Почевши са плаћеним плановима можете одабрати месечни или годишњи циклус наплате, мада се пријава за годину дана смањи на пола.. 

Плаћање 6 УСД месечно на крају ствари је превисоко, чак и скупе апликације за лозинку попут Дасхлане-а остају испод те ознаке (прочитајте нашу Дасхлане рецензију). Постоји неколико скупљих опција, као што је Абине Блур, али месечна стопа је и даље виша од већине, посебно имајући у виду ниску цену 1Пассворд-а (прочитајте нашу Дасхлане у односу на 1Пассворд упоређивање)

На годишњем крају, РемемБеар је више у складу са осталим менаџерима лозинки, мада постоје и јефтиније могућности (РобоФорм и Стицки Пассворд долазе у обзир). 

Овде проблем није цена, већ функције понуђене за цену. Као што је речено у последњем одељку, РемемБеар не нуди много изван основног управљања лозинком, због чега стопа изгледа мало превисоко. 

Придржавање РемемБеар Фрее

Срећом, доступан је бесплатни план. Иако није тако добар као наш најбољи бесплатни менаџер лозинки изабрао ЛастПасс, РемемБеар Фрее је и даље бољи од, рецимо, МцАфее Труе Кеи-а (прочитајте нашу рецензију Труе Кеи-а). Ограничени сте на један уређај, а резервне копије и синхронизација су резервисани за Премиум план, али можете да сместите онолико уноса колико желите.

Као и код већине других бесплатних менаџера лозинки, понуда РемемБеар-а више личи на пробу него на пуни менаџер лозинки. Наравно, довољно је да приступите вашим лозинкама на радној површини. Међутим, између телефона, таблета и преносних рачунара, приступ вашим лозинкама на више уређаја је обавезан. 

Чини се да је слободни план такође заузео политику повраћаја новца. Нисмо могли да нађемо било какве напомене о повраћају средстава у условима услуге РемемБеар-а или на његовој веб локацији изван чланака подршке који је говорио о промени из месечног у годишњи обрачун. Ако сте заинтересовани за снимање РемемБеар-а, прво почните са бесплатним планом. 

Бесплатни корисници такође могу да користе Премиум током 30 дана. Иако ћете изгубити приступ синхронизацији са више уређаја након месец дана, и даље можете видети све што вам претплата може понудити приликом првог пријављивања. РемемБеар, међутим, чува вашу адресу е-поште, тако да не можете стално да користите предности бесплатне пробне верзије.

Лакоћа

Чуди мало да је РемемБеар једноставан за употребу. Пре него што се пријавите, морате преузети локалну апликацију и проширење прегледача. Процес је довољно једноставан, јер вас РемемБеар води на страницу за преузимање са свим својим инсталатерима након што на веб локацији кликнете велико плаво дугме за преузимање..

сећате се странице за преузимање

Инсталација је нестала без проблема, и у року од неколико минута, били смо спремни и покренути. Ако већ немате налог, можете га отворити у апликацији, иако имајте на уму да РемемБеар не дели ваш ТуннелБеар налог и лозинку. Када завршите, добићете резервни резервни комплет РемемБеар о коме ћемо више говорити у одељку „безбедност“.

упамти-пријави се

Када то учините, можете да увезете своје лозинке. Свиђа нам се што вас РемемБеар тражи да то урадите пре него што заправо отворите апликацију. И више од тога, свиђа нам се што РемемБеар подржава увоз из прегледача. Ако је РемемБеар први менаџер лозинки који користите, може да запише све прикупљено од стране Цхроме-а и дода га у ваш шифровани трезор. 

запамти-увоз

РемемБеар на Виндовс-у

На крају подешавања, од вас ће се тражити да инсталирате проширење прегледача, до чега ћемо стићи за минут. Након тога, локална апликација се покреће. РемемБеар вас покреће на листи достигнућа, од свега, од додавања сигурне белешке до дељења са пријатељима на листи задатака. То, међутим, нису само једноставни кораци за подешавање. 

Ако испуните било којих пет достигнућа, РемемБеар ће вам дати 6 долара уз претплату. Већина задатака такође је усмерена на сигурност вашег налога, уместо да тражите да твитујете или волите РемемБеар до смрти.

сећају се достигнућа

Виндовс апликација је основна, приказује ваше податке за пријаву, белешке и кредитне картице, али не много друго. Симплистички приступ РемемБеар-а преузима у дизајн апликације, за боље и за лошије. С једне стране, обилажење је једноставно, с јасно означеним табулаторима и довољно простора између уноса. 

сећате се апликације

С друге стране, међутим, не постоје могућности организације. Можете да сортирате по имену и „недавно ажурирани“, али нема систем тагова или фасцикли. Постоје и нека чудна подразумевана подешавања. На пример, РемемБеар је подразумевано постављен да се закључа након девет сати, што нема много смисла. 

запамти-подешавања

Коришћење проширења прегледача РемемБеар

Чак и уз основну локалну апликацију, нећете провести пуно времена са њом. Уместо тога, ви ћете углавном комуницирати са екстензијом прегледача која је доступна за Цхроме, Фирефок и Сафари, мада нажалост није Опера (прочитајте наш преглед Опера). Проширење је једноставно, приказује пријаве за било који УРЛ који се налазите и листу осталих трезора. 

меморија-проширење за прегледач

Аутофилл је добро функционирао током нашег тестирања, а РемемБеар је корисно додао дијалог за лозинку у дијалогу филл. У самом додавању нема много опција, осим корисног дугмета „Проблем са аутоматским попуњавањем“. Ако кликнете на њега, РемемБеар ће генерисати извештај на основу веб локације на којој сте и аутоматски ће је послати. 

сећате се проблема са аутоматским попуњавањем

Управљање рачуном

Својим рачуном можете управљати пријављивањем на веб локацију РемемБеар, мада је важно да се локална апликација и проширење прегледача инсталирају. С обзиром да ове алате чувају ваша аутентификација, требаће вам да се пријаве на мрежи. Не морате да уносите своју е-пошту или главну лозинку. 

сећате се онлине управљања

Интернет контролна табла је основна и омогућава вам да видите детаље о свом налогу и промените своје податке за наплату. Међутим, један јединствени додатак је и одељак „приватност“. Тамо бисте требали моћи да преузмете копију свих личних података које РемемБеар има о вама. Међутим, та функционалност не функционише. 

РемемБеар има везу до својих целих упутстава о преузимању података који су покварени, као и савет за проверу поставки у десктоп апликацији. Учинили смо обоје и нисмо успели да пронађемо начин за преузимање наших података. Ова функција би била сјајна, али као и многи аспекти РемемБеар-а, то је концепт више од било чега другог. 

Сигурност

РемемБеар користи познату сигурносну архитектуру, пружајући крајње до краја шифрирање за ваши шифрирани АЕС-256 (прочитајте наш опис шифрирања за више информација о томе). То није само разговор. РемемБеар је потражио савет Цуре53, немачке компаније за цибер-сигурност која је темељно тестирала РемемБеар на рањивости. Те резултате можете пронаћи овде.

Тест, који је спроведен пре нешто више од две године, нашао је једно велико питање и неколико мањих. Забрињавајуће је било како је РемемБеар третирао домене највишег нивоа. Апликација би вам попунила акредитиве, занемарујући прве две домене највишег нивоа, што значи да је спооф локација постављена за пхисхинг шему могла да забележи вашу пријаву. 

Ово питање, заједно са свим осталим налазима у ревизији, решени су пре покретања РемемБеар-а. Поред тога, тим је био јасан у вези са Цуре53-овим учешћем у процесу развоја, нудећи потпуни приступ коду пре јавне објаве. 

Укратко, РемемБеар је сигуран, нуди модел са нултим знањем и врхунским шифрирањем. Штавише, сигурносна архитектура је темељно испитана због рањивости, користећи исте тактике које би хакер црних шешира. Иако обично морамо да узмемо потраживања по безбедности по номиналној вредности, РемемБеар пружа ревизију треће стране како би цементирао да је безбедно за употребу.

РемемБеар Бацкуп Кит

Када креирате нови РемемБеар налог, апликација ће генерисати резервни комплет. Овај ПДФ је сличан комплету за опоравак 1Пассворд-а, приказује ваше податке за пријаву у случају да заборавите. Међутим, резервни комплет такође садржи нови кључ уређаја и КР код за подешавање РемемБеар-а на другим платформама. 

запамти-резервни комплет

Ваш НДК и КР код су неопходни за пријаву с другим апликацијама. Уместо да пита за своју главну лозинку, РемемБеар користи аутентификацију на уређају, што значи да постоји списак уређаја којима РемемБеар зна да верује. Аутентификујете на основу вашег НДК и КР кода. 

Управо се тако догађа да овај поступак постављање нових уређаја чини невероватно једноставно. Како је КР код јединствен за вас, можете га једноставно скенирати фотоапаратом приликом подешавања иОС или Андроид апликације. Исто важи и за вашу мрежну командну таблу, која користи комбинацију ваших акредитива у апликацији за радну површину и проширењу прегледача.. 

Подршка

РемемБеар не нуди много у начину подршке, што представља мало изненађење, видећи колико је мало опција у апликацијама и проширењима прегледача. Опет РемемБеар тргује опцијама за употребљивост. Постоји пристојно чврста база знања коју је лако заобићи, али директна подршка је ограничена на преписку путем е-поште. 

Ако требате да задржите РемемБеар, постоји контакт образац на којем можете укратко описати свој проблем, иако нема јасне адресе е-поште за подршку. Укратко ћете описати свој проблем након што одговорите на неколико основних питања и унесете адресу е-поште свог налога. Постоји одговор од 48 сати за одговор, али када смо стигли, тим се вратио у року од неколико сати. 

запамти-контакт-образац

База знања је више као ФАК. Постоји пет одељка, од којих сваки има кратак низ питања и одговарајуће одговоре. Иако су теме темељно покривене, недостају додатни ресурси за подршку. Нема снимака екрана или видео туторијала, што је с обзиром на приступ корисника РемемБеар чудно. 

памти базу знања

У бази знања смо такође пронашли неколико других проблема. Једна је била категорија „почетак“ која је преусмерена на „безбедност и приватност“, одељак са само два чланака. 

Ништа од овога није крај света за оне који пристојно познају технологију; база знања је збуњујућа од апликације, што је доказ колико је лако користити. Међутим, то би могло представљати препреке за придошлице. 

Искрено, РемемБеар би била наша препорука за оне којима је потребна интернетска сигурност, али не знају прво о рачунару (мисле ваши родитељи). Било би добро, након тога, имати водич за почетак рада за оне кориснике како би имали тачку референце приликом постављања.

Пресуда

РемемБеар одликује употребљивост иако нема карактеристике. Основна апликација је у реду, нуди управљање лозинкама, кредитним картицама и белешкама са одличним системом пуњења. Ако све што тражите је управљање поверљивим лозинкама у вашем прегледачу, РемемБеар је добар избор, посебно са својим бесплатним планом. 

Корисници напајања или било ко пристојно упућен у софтвер биће разочарани недостатком опција. Не постоји подршка за дељење, нема плана за више корисника, ограничене могућности организације и интеграције трећих страна. За тражену цену, можете добити много више за свој новац. 

У складу с тим, препоручујемо РемемБеар за кориснике који падну на технофобну страну ствари. Због бесплатног плана постоји мала баријера за улазак, а с обзиром на то колико је апликација једноставна за употребу, нови корисници могу остати заштићени уз минималну гужву. 

Шта мислите о РемемБеару? Хоћете ли је упуцати или препоручити неком другом? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map