Преглед Зоо трезора – Ажурирано 2020

Зохо Ваулт Ревиев

Зохо Ваулт је одличан менаџер лозинки за посао, али недостаје му када је у питању цатеринг за појединце. Иако смо прилично сигурни у његово препоручивање, ако вас лако нервира загонетни дизајн сучеља, уместо њих погледајте неколико конкурената. За детаље прочитајте нашу целу рецензију Зохо Ваулт-а.


зохо-трезор-клизач1

зохо-трезор-клизач2

зохо-трезор-клизач3

зохо-трезор-клизач4

зохо-трезор-клизач4

Претходна

Следећи

Зохо је компанија посвећена неометаном пословању великих и малих предузећа. Од софтвера за помоћ, аналитике до апликација за е-трговину, Зохо нуди понешто свега. Зохо трезор је можда најважније средство од свих. Поред тога што ове апликације интегришу на једном месту, Ваулт је заједно са нашим најбољим менаџерима лозинки. 

У овом прегледу Зохо Ваулт-а детаљно ћемо погледати овог чувара лозинки усредсређеног на предузеће. Поред тога што ћемо видети како функционише на техничком нивоу, ми ћемо вам пренети и мишљење о његовим карактеристикама, ценама, безбедности, подршци и још много тога, пре него што донесемо пресуду. 

Ако желите да заштитите лозинке за пет или више корисника, Зохо Ваулт је обавезан. Његова функционалност као пословно усмерена менаџера лозинки је другачија, чак и ако је интерфејс мање доступан од менаџера личних лозинки. Постоји и бесплатни план за појединачне кориснике, мада га препоручујемо рјеђе од осталих бесплатних менаџера лозинки.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Зохо Ваулт

Карактеристике

Зохо Ваулт не долази са службама заштите крађе идентитета Дасхланеа или Абине Блур. Уместо тога, Ваулт се фокусира на функције које су релевантне за предузећа. Од ССО-а до интеграција трећих страна до управљања корисницима, Зохо власницима пружа детаљну контролу која им је потребна да управљају сигурношћу својих запослених.

Интеграције и јединствена пријава

Зохо је предузеће усмерено на пословање, које нуди алате као што су Зохо Нотебоок и Зохо Боокс. Због тог фокуса постоји пуно пословних интеграција трећих страна. Ентерприсе корисници могу да комбинују свој трезор директно са Мицрософт Ацтиве Дирецтори-ом, Азуре, Г Суите-ом, Гмаил-ом, Дропбок-ом, Бок-ом и још много, много више (прочитајте наш Дропбок преглед и Бок-преглед). 

зохо-трезор-интеграције

Ентерприсе претплатници такође могу искористити ССО за цлоуд апликације. Листа подржаних апликација је дугачка, укључујући горе наведене интеграције, плус Слацк, Салесфорце и још много тога. Међутим, Зохо даје свој АПИ јавно доступан, тако да можете додати било коју апликацију у свој ССО систем.  

Дељење лозинке, тајне и коморе

Дељење лозинки једна је од најважнијих карактеристика за Зохо Ваулт. Уносе лако можете поделити са било којим чланом у вашем предузећу уз прецизну контролу над тим ко може да им приступи. Запослени такође могу послати захтев за пријаве, било да добију лозинку одмах или у будућности. 

Све се своди на дозволе корисника које ћемо покрити за минут. Уноси у трезор познати су и као „тајне“ и лако их можете ширити около. Међутим, ако се претплатите на професионални план, можете делити и „коморе“. Тајне и коморе су само датотеке и мапе, и упркос неконвенционалном именовању, практичност овог система и даље важи. 

зохо-трезор-коморе

У комбинацији са корисничким дозволама администратор има велику контролу над тим ко види шта без ручног дељења сваког уноса. Поготово за већа предузећа, серијска обрада „тајни“ чини чуда. На пример, ако постоји тим који ради на одређеном пројекту, можете груписати акредитиве за потребне алате у „комору“ и брзо је делити.

Правила за управљање корисницима и лозинку

Оно што Ваулт разликује од менаџера личних лозинки је његово корисничко управљање. Сваки корисник вашег налога има одређену улогу у вашем трезору, власништво над одређеним уносима и дозволе за приступ другима. 

Почевши од улога постоје три нивоа приступа: корисник, администратор и супер администратор. Корисници могу видети лозинке које поседују и све што се с њима дели, док администратори могу да одобре захтеве за дељење и креирају смернице за лозинке. На крају, супер админи контролирају трезор, тако да могу видјети сваки рачун и позвати нове кориснике. 

дозволе зохо-трезора-корисника

Супер администратори такође имају предност надјачавања било каквог дељења или власништва наведеног у трезору. На пример, ако запослени напусти ваше предузеће, супер администратор може опозвати приступ свим њиховим лозинкама које су смештене у Ваулт-у. Супер администратори такође могу да пренесу власништво над уносима.

Редовни администратори могу да постављају смернице за лозинку. Можете да примените и примените онолико смерница колико желите, намећући ствари попут минималне дужине лозинке, одређених карактера и броја одређених знакова. Своје политике можете огледати и Зохо-овим генератором лозинки, што вам олакшава чување дугих, јединствених лозинки на свим налозима.

Преглед могућности Зохо трезора

Зохо трезор логоввв.зохо.цом

Почиње од 090 долара по месецуСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

Зохо Ваулт један је од најјефтинијих менаџера лозинки за предузећа. Одличан са значајкама и импресивним бесплатним планом за подизање, Зохо нуди солидну шишку за свој долар. Уз то, минималне величине тима могу бити проблем за веома мала предузећа, а неки скупљи планови имају критичне карактеристике.

Пре него што се упустимо у дебљину, хајде да разговарамо о плановима у целини. Зохо нуди четири нивоа заштите, од којих су три плаћена. Плаћени планови се цене по кориснику месечно и наплаћују се месечно или годишње (цена изнад се наплаћује годишње). Стандардни план подржава било који број корисника, али требаће вам најмање пет за Профессионал и Ентерприсе. 

Тешко је упоредити Зохо Ваулт директно са другим менаџерима лозинки због његовог пословног фокуса. Међутим, постоји неколико упоредних тачака. На пример, 1Пассворд нуди два нивоа управљања пословном лозинком, као што можете видети у нашем прегледу 1Пассворд. Иако су Ваулт-ова два нивоа јефтинија, недостају јој опције за складиштење докумената и породични план програма 1Пассворд. 

Зохо Ваулт добио је климу нашем најбољем менаџеру лозинки за водич за мала предузећа, и иако је то још увек добар избор, бољи је за мало веће тимове. Опције као што је 1Пассворд су скупље, али се боље сналазе са малим тимовима (рецимо, пет до 10 чланова). С друге стране, Ваулт је много више усмерен на способност дељења лозинки и управљања корисницима. 

Настављајући са пословним фокусом, Зохо нуди прилагођене цитате и практичне демонстрације ако желите да испробате Ваулт. За оне који желе самостално рјешавати ствари, постоји 15-дневно бесплатно пробно предузеће са свим новим налозима (ограничено на пет корисника) и можете га у било којем тренутку отказати, унаприједити или ажурирати. 

Иде са Зохо-ом

Зохо Ваулт Фрее је лични план, што је и чудно с обзиром на то да се фокусира на предузећа са остатком асортимана. Добијате стандардне функције, укључујући неограничено складиштење лозинки, оффлине приступ и двофакторну аутентификацију. Међутим, то је само за једног корисника и за личну употребу. 

Успркос томе, не би требало да попустиш на трезору. Може ићи „то-то-тое“ са најбољим бесплатним менаџером лозинки ЛастПасс (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију). Кључна разлика између Зохо Фрее и других менаџера бесплатних лозинки је синхронизација са више уређаја. За разлику од бесплатне услуге, као што је НордПасс, Зохо Ваулт синхронизује ваше податке на уређајима. 

Ипак, срушио је неколико клинова у поређењу са ЛастПасс-ом због приступа који је усмерен на пословање. Препоручујемо да испробате бесплатни план, али имајте на уму да постоји неколико поставки које вероватно нећете користити.

Лакоћа

Пријављивање је једноставно уз друштвене интеграције и пуно алата за укрцавање. Међутим, доживели смо низ покварених страница док смо покушавали да се поставимо. Срећом, учитавање странице за пријаву неколико пута је ријешило проблем. Међутим, то је прошло након отприлике 10 минута истека странице. Без обзира да ли користите друштвене интеграције или не, мораћете да поставите нову главну лозинку. Зохо препоручује да креирате лозинку која је дуга, али памтљива, јер је неће сачувати било где на Зоховим серверима. Можете користити лозинку уместо лозинке где комбинујете више речи са специјалним знаковима. 

Чување лозинке у вашем прегледачу

Као и ЛастПасс, Зохо Ваулт је менаџер лозинки на основу прегледача. Све док ваш рачунар има приступ интернету и веб прегледачу, можете приступити и вашим лозинкама. Иако је фокус прегледача проблем за друге менаџере лозинки, Ваулт омогућава приступ ван мреже преко својих нивоа. 

Копајући на инструментној табли, има много за пробаву. Од извештаја и ревизија до алата и лозинки Ваулт је густ са картицама и опцијама. За почетак, морат ћете додати своје „тајне“, било ручно преко странице „тајне“ или их увести из другог управитеља лозинки. Ту опцију можете пронаћи на картици „алати“. 

зохо-ваулт-пассворд-импорт

Ручно додавање лозинки делује мало другачије него код других менаџера лозинки. Уместо да вам једноставно дају нека поља која требате да испуните, постоји листа подржаних веб локација, свако са својим логотипом. Можете, на срећу, додати веб локације које званично нису подржане.

Додавање прилагођене странице је бољи начин да се ствари предузму у већини случајева. Недостаје вам фантастична икона, али добијате привитак датотеке до 2 МБ, ознаке и прилагођена поља. Надаље, можете одредити властите иконе приказа за прилагођена поља. Прилагођени уноси вам пружају више од подржаних веб локација далеко већу контролу над вашим „тајнама“. 

зохо-трезор-обичај-тајна

Ово је Зохов стари дизајн, како је појашњено у поруци е-поште. Ту је нови интерфејс који је у бета верзији, око којег ћемо заокружити да се једном приближи потпуном издању. Из онога што можемо рећи, то побољшава многа питања о употребљивости у тренутној итерацији. 

Генерисање и снимање лозинке помоћу проширења прегледача

Надзорна плоча трезора је заиста за администраторе и супер администраторе. Већина запослених ће провести своје време са проширивањем прегледача, које је доступно за Цхроме и Фирефок. Проширење је одузета верзија интерфејса прегледача, која нуди ваше „тајне“, „коморе“ и прегршт поставки. 

Можете додати нове лозинке и Зохо ће аутоматски открити ту локацију. Кад год унесете нову лозинку, Зохо је аутоматски открије и сачува код вас као власника. 

зохо-трезор-хватање лозинке

Такође можете да креирате лозинке помоћу уграђеног генератора. Поред неколико опција, можете да генеришете лозинку у складу са одређеним смерницама. 

Зохо-трезор-лозинка-политика

Менаџер лозинки усмерен на пословање

Као што је споменуто, Ваулт је густ са опцијама, што је одлично за администраторе, али лоше за опште кориснике. На слободном плану, нарочито је превише ирелевантних поставки и картица. Важно је истаћи недостатке за личног корисника због бесплатног плана Ваулт-а. Искрено, лични корисници очито нису имали на уму када је дизајниран интерфејс. 

Зохо-трезор-поставке

То није само по себи лоше – Зохо Ваулт није тешко користити – али служи сврси предузећима, а не појединцима. Ако вас великодушни бесплатни план привуче као личног корисника, вероватно ћете наћи трезора да превисује на више места. За личну употребу препоручујемо бесплатне услуге са РобоФорм-ом и Стицки Пассворд-ом, искључиво заснованим на употребљивости. 

Сигурност

Са снажним фокусом на пословне апликације, изненађује да Зохо нуди опсежну документацију о сигурности. Иако користи сличну сигурносну архитектуру као и други менаџери лозинки, Ваулт се јаче фокусира на безбедност када делите лозинке. 

Без обзира на то, све започиње с вашом главном лозинком. Ову лозинку знате сами. Зохо нема нула знања о запорци коју користите, уместо да аутентификује свој налог кључном функцијом извода и соли (ПБКДФ2 са ХМАЦ-СХА512, да будемо специфични). Обавезно прочитајте наш опис шифрирања ако вам то приговара. 

Ваша лозинка се користи и за генерисање кључа за шифровање (КЕК). Овај кључ шифрира ваше податке помоћу АЕС-256, који је један од најјачих алгоритама у околини. Међутим, и даље је само јака као и ваша главна лозинка. Срећом, Зохо пружа процјену лозинке у стварном времену док креирате свој рачун. 

Хостинг и поуздано дијељење

Сада када се води рачуна о аутентификацији, време је да се позабавимо својим подацима. Као што је већ поменуто, ваш трезор се шифрује помоћу АЕС-256. Међутим, то се догађа на страни клијента. Зохо има хостинг хостинг модел, што значи да никада не види ниједан од дешифрованих података. Уместо тога, шифровање се врши у вашем прегледачу. 

Поред тога што својим подацима додаје слој приватности, хостинг је заштићен и од домаћина. Шифровањем на страни клијента, Зохо онемогућава нападачу да икада угрози податке у отвореном тексту. Ваши подаци морају бити шифровани пре него што се икада пошаљу. 

Зохо одржава строге безбедносне стандарде и када је реч о дељењу. Сваки корисник у вашем трезору има РСА пар јавних / приватних кључева. Поред тога, Ваулт генерише неколико других кључева на основу пропуснице и јавног кључа супер администратора. 

Једном када се ставка дели, Ваулт проверава шифровани приватни кључ корисника и кључ организације, који омогућава да се шифрована лозинка дешифрује. 

Шта учинити ако заборавите своју главну лозинку

Зохо нуди опцију за ресетовање матичне лозинке у случају да је заборавите, што не нуди већина менаџера лозинки. Ако администратор икад заборави главну лозинку, може затражити шифрирану ХТМЛ датотеку свих података на свом налогу. Међутим, све лозинке предузећа биће изгубљене у току процеса. 

Подршка

Зохо нуди мноштво ресурса подршке како би се осигурао да сте на правом путу. Почиње са адресом е-поште која се прати током читавог сата. Постоје и телефонске линије за помоћ купцима за САД, Велику Британију, Индију и Аустралију, мада је вредно напоменути да купци који плаћају добијају приоритетну подршку. 

Ипак, можете уштедети проблеме ако разговарате са било ким. Огледајући инструментну таблу, Зохо нуди опсежну документацију за Ваулт. Уместо традиционалне базе знања, Зохо нуди листу ПДФ водича који покривају све, од најбољих пракси, до улога администратора. Због овог приступа, лако ћете предати водиче свом тиму како би они постигли брзину. 

Поред водича, Зохо нуди стручњака за видео и практичну демонстрацију Ваулт-а са стручњаком. Ови демо снимци не покривају само основе Ваулт-а, већ и његову напредну функционалност. За ИТ стручњаке или власнике предузећа, захтевајући демо ће понудити пуни опсег Ваулт-ове функционалности. 

Постоји још много тога у структури корисничких услуга, од ФАК-а до вебинара до форума заједнице. Број могућности подршке је запањујући у поређењу са већином менаџера лозинки. Уместо давања подршке или оутсоурцинг-а или писања општих, некорисних чланака о базама знања, Зохо нуди свеобухватну и практичну подршку како би се осигурало да ваше искуство са Ваулт-ом буде најбоље што може бити. 

Пресуда

За велика и мала предузећа, Зохо Ваулт је наша препорука. Иако функције нису баш импресивне за поједине кориснике, тимови могу искористити Ваулт-ове моћне интеграције, напредне опције дељења и фине контролере за управљање корисницима. За тржиште којему је намењено, трезор добија на свим рачунима. 

Шта мислите о Зохо Ваулт? Хоћете ли се пријавити за бесплатно пробно време? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map