Преглед РобоФорм – Ажурирано 2020

РобоФорм Ревиев

РобоФорм је јефтин менаџер за лозинке који људима нуди многе могућности. Међутим, сучеље није за свакога, као што можете прочитати у нашој цјеловитој рецензији РобоФорм-а.


робоформ-едитор-колона

робоформ-едитор

претрага робоформа

робоформ-сецурити центар

робоформ-поставке

Претходна

Следећи

РобоФорм је стално у питању за наш најбољи водич за управљање лозинкама, нудећи ниску цену и функције које никада раније нисмо видели. Међутим, има неколико проблема са употребљивошћу. Ако сте вољни да погледате помало датирани интерфејс, наћи ћете једног од најфлексибилнијих менаџера лозинки. 

У овом прегледу РобоФорм-а, дубље ћемо заронити у сервис након што смо купили лиценцу. Од пријаве за РобоФорм до увоза наших лозинки, покријећемо своје искуство са употребљивошћу, функцијама, сигурношћу и још много тога, све пре него што донесемо пресуду. 

За кратак одговор, РобоФорм је једна од бољих опција тамо. Сигурност и функције су две његове јаке тачке, иако корисничко сучеље неће бити свачија шоља чаја. Срећом, не требате да узимате нашу реч за то. Са великодушним бесплатним планом и правилима за повраћај новца од 30 дана, нема разлога да не покушате на РобоФорм. 

Снаге & Слабости

Алтернатива за РобоФорм

Карактеристике

РобоФорм има пуно функција, мада многе од њих можда испрва нису видљиве. Корисници напајања могу користити многа подешавања РобоФорма која нуде веома флексибилно искуство. Све док сте вољни да пролазите кроз проблеме конфигурисања апликације по вашој жељи, РобоФорм је један од најпривлачнијих менаџера лозинки у околини. 

Две су карактеристике које јасно наглашавају ову идеју. Прво је претрага. Можете заправо да прилагодите како РобоФорм реагује на фразе које унесете у поље за претрагу. Када пресликавате на функцијске тастере, можете аутоматски покренути претрагу са свог претраживача по избору користећи фразу коју сте унели. 

претрага робоформа

Међусобно умрежавање апликација ни ту не завршава. РобоФорм подржава аутоматско попуњавање за Виндовс апликације, чак и на бесплатном плану. Вреди напоменути да је аутоматско попуњавање намењено посебно Виндовс апликацијама, а не само апликацијама које се покрећу на Виндовс-у. 

Заокруживање стандардних функција је приступ ван мреже. За разлику од Стеганосовог менаџера лозинки, који вас присиљава да останете без везе, РобоФорм вам даје могућност. Иако се шифровање дешава локално, без обзира на избор који сте донели, можете одлучити да ли се шифровани трезор синхронизује са серверима РобоФорма или остаје локални.

Нове функције у РобоФорм-у 8

Најновија верзија РобоФорм-а додала је прегршт нових функција, чиме је листа функција РобоФорма 7 умањила слободан план. Постоји пуно малих промена, како у корисничком интерфејсу, тако и у целој употребљивости. Међутим, верзија 8 са собом доноси низ додатних функција. 

Најважнија новост је сигурно дељење. Претплатници на план Еверивхере могу делити појединачне уносе и читаве мапе, и то преко шифроване везе. 

Можете такође да одредите примаоце за приступ у хитним случајевима који могу да приступе вашем налогу у случају да сте закључани. За обе функције, примаоцу је потребан бесплатан РобоФорм налог. 

Наша омиљена нова функција је центар безбедности, који пружа ревизију лозинке за све ваше налоге. У десктоп апликацији, РобоФорм ће вам дати општи безбедносни резултат на основу поверљивих података које сте спремили. Поред тога, центар за безбедност приказује колико су старе лозинке и да ли имате поново употребљене лозинке. 

робоформ-сецурити центар

Преглед карактеристика РобоФром-а

РобоФорм Логоввв.робоформ.цом

Почиње од 199 долара месечноСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

РобоФорм је један од најјефтинијих менаџера за лозинке који нуди одличне понуде за појединце и породице. Фокус РобоФорма је ипак у малом обиму. Иако постоји пословни план, цена се сабире брзо и пружа мало на путу интеграција трећих страна. 

Као општу напомену, РобоФорм нуди претплате на једну, три и пет година, без обзира који план одабрали. Међутим, попуштања имате дуже. На пример, куповина пет година плана Еверивхере нуди 16-постотни попуст, уз уштеду од нешто више од 1,50 УСД месечно. 

Цена у горњој табели је ако купите годину дана, али чак и тада, РобоФорм је јефтин. План свугде кошта срамежљиво 2 долара месечно, а срамота Дасхлане-ове месечне стопе од 5 долара (прочитајте нашу Дасхлане рецензију). 

Породични план такође нуди одличну вредност, са пет лиценци Еверивхере за мање од 4 УСД месечно (што је чак и јефтиније од 1Пассворд). У ствари, породични план зарадио је климу нашем најбољем менаџеру лозинки за породични водич.

Сецирање РобоФорм Фрее

РобоФорм Фрее је звездно дете за већину корисника, пошто нуди неограничено складиштење лозинки, подршку на више платформи и безбедносни центар РобоФорма бесплатно. Због тога је требало да се вратите на ЛастПасс у нашем најбољем водичу за бесплатно управљање лозинкама. Слободном плану РобоФорма нажалост недостаје синхронизација са више уређаја. Ипак, то вреди погледати. РобоФорм не ограничава ваше уносе на слободном крају ствари, за разлику од рецимо Труе Кеи-а о коме можете сазнати у нашој рецензији Труе Кеи. Поред тога, подржава Андроид и иОС, што га чини одличним избором за заштиту лозинки на вашем мобилном уређају. О томе можете сазнати у нашем најбољем управитељу лозинки за иОС водич.

Гоодиес ин РобоФорм Еверивхере

Иако је бесплатни план атрактиван, РобоФорм укључује неколико додатака у своју претплату свугде. Најважнији додатак је синхронизација са више уређаја. Користећи сервере РобоФорма, можете приступити свом шифрованом трезору на било ком уређају, све док се сећате своје главне лозинке. Синхронизација такође служи за резервно копирање вашег шифрованог трезора. 

Постоје и нека побољшања квалитета живота, од којих је најистакнутије интернет приступ. Уместо да морате да користите Цхроме додатак, можете да се пријавите и приступите свом РобоФорм налогу из било ког веб прегледача. План Еверивхере такође подржава двофакторску аутентификацију, додајући слој сигурности приступу на мрежи.

Упркос понуди бесплатног плана, РобоФорм такође има 30-дневну политику поврата за план Еверивхере. Све док одустанете у току првих 30 дана, целокупна претплата ће вам бити враћена, без обзира на трајање које купите. Поред тога, бесплатни план служи уместо било каквог бесплатног суђења РобоФорм Еверивхере. 

Лакоћа

РобоФорм представља једноставан поступак подешавања и пуно флексибилности, стављајући га у саму лигу у поређењу са другим апликацијама за управљање лозинкама. Међутим, те опције понекад одузимају цјелокупно корисничко искуство. Иако није тешко користити, РобоФорм се труди да представи велике сводове лозинки на лако пробављив начин.

Инсталирање Робоформ 8

Ако се придржавате бесплатног плана или га барем испробате, мало је гужве у постављању. Са почетне странице, све што требате учинити је да кликнете „узми РобоФорм.“ Не постоји страница за пријаву или било какве досадне потврде са којима бисте се могли бавити. Уместо тога, најновије преузимање за ваш оперативни систем почиње одмах. 

робоформ-почетна страница

Инсталатер је више укључен, али на добар начин. Поред постављања локалне апликације, инсталацијски програм ће омогућити и проширење по вашем избору Интернет Екплорер, Едге, Цхроме, Фирефок и Опера. Такође можете изабрати да РобоФорм попуњава и чува поља из Виндовс апликација.  

Пронаћи ћете додатне могућности прилагођавања на месту где сачувате своје податке за регистрацију, што већина менаџера лозинки не дозвољава. У поређењу са другим алаткама, ова напредна подешавања изгледају тако једноставно, мада их ретко видимо. Ако вам дозволите да их мењате током подешавања, чини се да се процес започињања осећа много флуидније. 

РобоФорм Едитор

РобоФорм едитор је локално средиште које ћете користити за управљање лозинкама. Међутим, програм има неколико проблема. Иако није инхерентно датирано са естетског становишта, употребљивост је слаба. РобоФорм користи Виндовс хијерархију мапа која на ненадмашан начин приказује ваше пријаве. 

робоформ-едитор

Можете да се организујете по мапама, али ако увозите из прегледача, све се преноси на једну страницу. Иако је уредник РобоФорм-а из становишта употребљивости отворен у односу на друге менаџере лозинки, он се одликује опцијама. 

Изглед није једино што РобоФорм има заједничко са Виндовс Екплорер-ом. РобоФорм такође може радити ствари попут управљања више прозора уређивача одједном, што је нешто што други менаџери лозинки не могу. Можете чак и да прилагодите која се поља приказују у главном приказу, омогућавајући вам да очистите део нереда који су тамо подразумевано. 

робоформ-едитор-колона

Копање у подешавањима открива још више опција. РобоФорм вам омогућава детаљну контролу над готово свим. Поред прилагођавања начина аутоматског попуњавања и аутоматског спремања, можете програмирати и пречице на тастатури, па чак и прилагодити радње листе претрага у менију поставки. Овај ниво прилагодљивости не може се успоредити са било којом другом апликацијом за управљање лозинком. 

робоформ-поставке

Коришћење РобоФорм-а за Цхроме

РобоФорм Цхроме додатак помало је забрљао. На површини је у реду, представљајући неколико категорија, неких опција и центра за сигурност. Међутим, отварање листе лозинки показује вам буквално све, проширујући скромну величину екстензије како бисте испунили цео прозор прегледача. 

робоформ-хром-проширење-проширено

Укратко, немојте очекивати да ћете организовати уносе у Цхроме апликацији. Стварно је ту само за аутоматско попуњавање, синхронизацију и генерисање лозинки. Генератор лозинки је занимљив алат који отвара други прозор са новом лозинком и омогућава вам да је превучете и испустите. 

робоформ-генератор-лозинка

Између Цхроме проширења и Виндовс апликације, РобоФорм је мало збркан. Датиран у деловима, али модерно у осталим, РобоФорм се одликује опцијама и могућностима прилагодљивости, мада не представља увек информације на најбољи начин. Није најгоре корисничко искуство које смо имали – прочитајте наш ЛогМеОнце преглед за то – али је далеко од најбољег.

Сигурност

РобоФорм, на срећу, нуди безбедносни бели папир који садржи све детаље о запетљаним битовима његове безбедносне структуре. Све је како треба бити, с тим што РобоФорм користи АЕС-256 за симетрично шифровање на целом трезору (прочитајте наш опис шифровања за више о томе). 

Уместо криптирања датотека појединачно, као што то ради неки софтвер за шифровање, цео ваш трезор је закључан иза једног АЕС-256 кључа. Тај кључ се генерише из ваше главне лозинке, за коју РобоФорм треба да буде дугачак најмање осам знакова и најмање четири не нумеричка знака. 

Међутим, РобоФорм никад не види ту главну лозинку. Уместо тога, ваш кључ се генерише помоћу ПБКДФ2 са СХА-256 хасх функцијом и 32-бајтном соли. Тај резултат се користи за аутентификацију налога. 

Ако вам је то глупост, хајде да га разбијемо. Хасх је једносмерни алгоритам који се не може дешифровати. РобоФорм у суштини види скуп случајних карактера који се слаже са базом података да би потврдили ваш налог. Вашу главну лозинку никада нико не види осим вас.

Да ли је хакован РобоФорм?

Не, није био хакован РобоФорм, што је дах свежег ваздуха у поређењу са конкурентима Абине Блур и ЛастПасс (прочитајте нашу рецензију Блур). Уместо да се сакрива од питања, РобоФорм му се отворено обраћа. Можете пронаћи одговор шта се дешава ако РобоФорм буде хакован директно на његовој безбедносној страници, као и у интервјуу са РобоФормовим потпредседником маркетинга из 2011. године.. 

Много се тога променило у девет година од тог интервјуа, али један од основних концепта остаје нетакнут. Иако РобоФорм нуди синхронизацију са више уређаја – омогућава вам да извлачите информације из облака РобоФорма – то није потребно. Слично као Лепљива лозинка, РобоФорм нуди оффлине приступ вашим лозинкама. 

Пошто је све локално шифровано, и даље сте заштићени. Међутим, поступак слања ваше шифроване базе података на сервер је завршен, што представља највећу претњу за менаџере лозинки.

Подршка

РобоФорм нуди бесплатну подршку свакодневно, одговарајући на захтеве без обзира на доба дана, мада свуда претплатници имају предност над бесплатним када је реч о е-пошти. Чланови који плаћају такође имају приступ подршци за ћаскање, али она је нажалост ограничена на понедељак до петак током радног времена. 

Пуно одговора можете наћи у бази знања. Као и локална апликација, база знања је мисх оф добрих и лоших елемената. Лице је атрактивно, РобоФорм поставља производе у лако пробављиве дијелове. Кликањем на одјељак једноставно приказује листу тема. 

робоформа-база знања

Исто тако, кориснички приручник, који покрива све о апликацији, баца се на једну страницу. Ови ресурси за самопомоћ су добри и пружају пуно детаља и снимака екрана. Међутим, као и други алати РобоФорм-а, презентација би могла бити боља.

Пресуда

РобоФорм Еверивхере вриједи претплату, чак и ако је бесплатна верзија на први поглед атрактивнија. За мање од конкуренције, РобоФорм иде на ноге до карактеристика, иако би интерфејс могао да користи нешто подешавање. Поред датираног изгледа, РобоФорм импресионира и јединственим алатима и бескрајним прилагођавањем. 

Шта мислите о РобоФорм-у? Хоћете ли узети слободни план за спин? Јавите нам како то иде у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map