Преглед посла – Ажурирано 2020

Пассворк Ревиев

Пассворк је пристојан управитељ лозинки који би вероватно врло добро одговарао многим људима, да није било његових недостајућих функција и високе цене. То је рекло, ако вам се допадају основне апликације, прочитајте овај комплетан преглед Пассворк-а за апликацију која би могла да одговара рачуну.


пролазни клизач1

пролазни клизач2

пролазни клизач3

пролазни клизач4

пасивни клизач5

Претходна

Следећи

Пассворк је менаџер за лозинку усмерен на пословање и омогућава вам избор између складиштења лозинки у облаку или чувања локалних података. Иако се по питању карактеристика и употребљивости постиже доста тачно, Пассворк има неколико проблема. У овом прегледном прегледу, истражићемо све његове успоне и падове. 

Уз пут, такође ћемо видети има ли Пассворк оно што је потребно да буде укључено у наш најбољи водич за управљање лозинкама. Од функција и цена до љубазности и сигурности корисника, прегледали смо сервис да бисмо видели шта га чини крпељим и шта га чини равним. 

Укратко, Пассворк је компетентан, иако скуп, менаџер пословних лозинки. Иако је и даље достојно викати на нашем најбољем менаџеру лозинки за листу малих предузећа, Пассворк не достиже висине 1Пассворд или Зохо Ваулт. То је речено, с петодневним бесплатним пробним радом у приправности, нема разлога да га не снимите. 

Снаге & Слабости

Алтернатива за Пассворк

Карактеристике

Пассворк је менаџер пословних лозинки и зато је већина његових функција усмерена ка тој употреби. Уместо да нуди више типова уноса, као што је 1Пассворд или аутоматска промена лозинке, као што је Дасхлане, Пассворк се много више фокусира на управљање, организацију и интеграцију корисника..

Управљање и дозволе за рад са задацима

Као што је случај са већином менаџера пословних лозинки, већина функција Пассворк-а своди се на управљање корисницима. Можете додати онолико корисника колико претплата допушта, али пре него што додате лозинке, ти корисници морају да потврде своју е-пошту. Након тога можете променити приступ уносима и мапама, као и дати кориснику општи ниво дозволе.

управљање радом-корисника

Уноси и мапе су, међутим, само два нивоа организације. Поред тога, Пассворк вам омогућава управљање више трезора. Овај ниво организације би могао бити користан у зависности од величине вашег предузећа. Реците, на пример, да постоји прегршт апликација којима ваш тим запослених треба да приступи. Можете да направите посебан трезор за њих. 

Чак и са више нивоа организације, Пассворк никада не смета када је у питању дељење уноса. Можете изабрати да позовете кориснике у читав трезор, да деле одређену мапу или чак да деле само један унос. На много начина, кретање уноса је врло слично Гоогле диску (прочитајте нашу рецензију на Гоогле диску). 

Пассворк Селф-Хостед вс. Цлоуд

Као што ћемо истражити у доњем одељку „цене“, Пассворк нуди две услуге. Постоји менаџер лозинки утемељен у облаку, који вам омогућава да искористите предност Цлоуд Цлоуд-а за синхронизацију и приступ лозинки. Међутим, ако већ имате сервер, можете угостити и свој сервер. 

С том конфигурацијом, само ваши запослени имају приступ вашим лозинкама, што помаже у сигурности. Више од тога, ипак, не морате да плаћате понављајућу претплату. Уместо тога, Пассворк намеће велику једнократну накнаду на основу броја корисника који вам је потребан. Ми ћемо то истражити у следећем одељку. 

Постоји и неколико других разлика. Сервиси са самосталним хостингом долазе са много више флексибилности, што вам омогућава да додате брендове свог предузећа у интерфејс и измените изворни код. Међутим, самопослужене услуге долазе само са годину дана бесплатних ажурирања, док се Цлоуд план непрестано ажурира бесплатно. 

домаћи рад

Што се тиче разлика између слојева са властитим домаћинима, постоје многе, као што можете видети на горњој слици. Највећа разлика је у броју корисника које можете да подржите, али друге ствари могу да направе разлику у зависности од ваших потреба, као што су увоз података, подршка активног директорија и корисничка подршка.. 

Преглед могућности пасоша

Пассворк Логотиппассворк.ме

Почиње од 150 долара месечноСви планови

Сигурност

2ФА
Гоогле Аутентификатор

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање
Фацебоок Мессенгер

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план
5 дана суђења

Цене

Судећи према доњој табели са цијенама, лако је претпоставити да се о Пассворк-у доста дешава када је ријеч о цијенама. Међутим, линија је прилично једноставна. Иако Пассворк управља претплатама мало другачије него други управитељи лозинки, то не значи да је услуга скупа. Уз то, велики тимови могу наћи јефтиније опције на другом месту. 

Облак је план којег ће се већина људи држати. То је 1,50 УСД месечно по кориснику, а наплаћује се годишње и подржава једног до 100 корисника. Ипак, не постоје никакви попусти на количину. За разлику од других менаџера пословних лозинки – Зохо Ваулт вам пада на памет – плаћате исту цену по кориснику, без обзира колико имате. 

Због тога је Цлоуд план одличан избор за мале тимове, али лош за управљање више од 50 корисника. Ако само желите испробати Пассворк, можете искористити петодневно бесплатно пробно раздобље, није потребна кредитна картица. 

Рушење пропусница са властитим домаћинима

Ствари се забрљају са Пассворк-овим опцијама за самостално гостовање. Постоје четири плана од којих сваки захтева једнократну куповину. Иако су први трошкови високи, то је улагање у будућност, слично као доживотна претплата за Стицки Пассворд (прочитајте наш преглед Стицки Пассворд). Уз то, не даје вам се велика флексибилност са бројем корисника на вашем налогу.

За разлику од Цлоуд-а, који вам омогућава да одредите број корисника на свом налогу, Селф-Хостед даје четири различита ограничења. То поставља неколико питања, од којих је најочигледнија ствар ако сте мало више од наметнуте границе. На пример, тим од 20 корисника и тим од шест корисника платиће исту цијену од 490 УСД за Старт. 

Ако сте део растућег бизниса, такође морате узети у обзир колико ћете имати корисника, а не оних који су тренутно у вашем тиму. За разлику од стандардног модела претплате, не можете само да додате више корисника током следећег циклуса наплате. То је једнократна куповина, која представља нека чудна питања када је у питању раст вашег тима. 

Број корисника није једина разлика између планова (детаљнији квар можете видети у одељку „карактеристике“ горе). Што се тиче цене, постоје различити периоди поврата за сваки од планова. 

Мали тим нема гаранцију поврата новца, Старт нуди седам дана, а Стандард и Премиум 14 дана. Без обзира на то, можете затражити бесплатни демо приказ за највише пет корисника. 

Лакоћа

Пасошки посао се дешава много, али упркос томе, никад се не успе осетити неодољивим. Уместо да покушава асфалтирати сопствени пут, Пассворк посуђује дизајнерске одлуке из других популарних апликација, нарочито од Гоогле диска. То не значи да Пассворк изгледа као Дриве. Много функција је приступачније. 

Пре него што дођете до тога, морате да се пријавите за рачун. Одабир плана који вам одговара, у великој мери ће зависити од ваших потреба, мада препоручујемо да се већина малих предузећа придржава верзије у облаку. Самопослуживање је најбоље за предузећа која имају наменско одељење за информационе технологије. 

Након што одаберете свој план, мораћете да отворите налог. За верзију у облаку, Пассворк захтева лозинку налога као и главну лозинку. Испод поља за креирање главне лозинке налази се упозорење да Пассворк не може да обнови ваш налог у случају да заборавите своју главну лозинку. 

пассворк-сигн-уп

Додавање и организовање лозинки

Као што је раније споменуто, постоје три нивоа организације: лозинке, мапе и трезори. Додавање нових лозинки је једноставно, а Пассворк омогућава вам да их именујете, додајете УРЛ, додајете белешке и чак додајете датотеке. Поред тога, са странице за креирање можете генерисати јаке лозинке, као и додати боју и ознаке. 

пассворк-нев-пассворд

Уз то, уноси могу подржати вишеструку пријаву. Рецимо, на пример, да желите да све своје пријаве у Г Суитеу вежете за један унос, па, то можете да урадите и са Пассворк-ом. Поред тога, лозинке су једини подржани уноси. Иако можете да додајете белешке и прилоге, не можете да чувате кредитне картице или друге врсте уноса у вашем трезору. 

трезор-трезор

Такође можете увести уносе све док имате одговарајућу претплату. Једном када је све постављено, време је за дељење. 

Као што је горе поменуто у одељку „функције“, кориснике можете позвати у трезоре и мапе. Појединачне уносе можете делити и на овај начин, као и путем линка. Поред тога, можете поставити везе за једнократну употребу или вишекратну употребу и одредити време истека. 

дељење пасивне везе-линка

Копање у подешавања

Пассворк на први поглед има мноштво подешавања, којима можете приступити помоћу менија хамбургера у горњем левом углу. Иако има пуно различитих одељка, подешавања су лако сварљива. Већим делом можете прескочити део „мој налог“. Приликом постављања једина брига је двофакторна аутентификација.

подешавања рада

Међутим, много се тога догађа у одељку „менаџмент“. Тамо можете да додате нове кориснике, управљате њиховим дозволама, извозите податке о запоркама и чак прегледате историју. Ако имате одступања око тога ко је шта користио, можете видети како сте ви и сваки од ваших корисника комуницирали са Пассворк-ом. 

историје рада

Такође у одељку „Управљање“ налази се Пассворк-ова безбедносна контролна табла, где можете појединачно да видите снагу својих лозинки, као и снагу вашег укупног налога. Поред тога, можете додати филтре за анализу различитих подручја вашег налога. На пример, можете да видите лозинке одређеног корисника или оне смештене у одређеном трезору. 

пассворк-сецурити-инструмент табла

Проширење прегледача Пассворк

Поред веб апликације, Пассворк има и проширење за прегледач, мада је мање робусно од рецимо Кеепер-овог проширења за прегледач (прочитајте наш Кеепер преглед). Проширење је искључиво за аутоматско попуњавање, а са нашег тестирања добро функционише. Међутим, не можете да управљате лозинкама или да приступите било којој напредној функцији веб апликације. 

Можда би било вредно да прескочите проширење уопште. У нашој претходној процени приметили смо више падова на Цхромеу помоћу проширења прегледача. Иако се то овог пута није догодило, има нешто на уму. С обзиром на то колико проширење има мало, боље је отворити додатну картицу прегледача. 

Сигурност

Пассворк има познату сигурносну структуру, користећи АЕС-256 енкрипцију и модел са нултим знањем, о чему можете сазнати у нашем опису шифрирања. Међутим, Пассворк мора да реши проблем више корисника, проблем који се обично не појављује када се користи лозинка. Срећом, има решење.

Сваки од ваших трезора има 256-битни кључ који се генерише на страни клијента. Овај кључ шифрира ваше трезоре, што значи да се сваки ваш трезор шифрира појединачно. Ваша главна лозинка је оно што откључава ове трезоре, јер се користи за шифрирање појединачних кључева трезора. Будући да се то догађа на страни клијента, Пассворк никада не може да дешифрује ваше податке. 

Ипак, страна на страни клијента не значи локално. Будући да се Пассворк налази у вашем прегледачу, то је место где чувате своју главну лозинку. Шифрован је, наравно, али то је још увек нешто за приметити. Чување шифроване матичне лозинке у прегледачу сам по себи не чини рањивијим (локална меморија такође може представљати проблеме), али на то је нешто што морате водити рачуна.

Укратко, Пассворк изгледа сигурно, барем од онога што можемо рећи на основу његове сигурносне документације. Нема података о кршењу података, а Пассворк користи најновије у шифровању. Имајући то у виду, волели бисмо да видимо више опција за аутентификацију, посебно у верзији Цлоуд. 

Конкретно, волели бисмо да имамо опције са више фактора. Пассворк подржава једну од најбољих апликација за аутентификацију са два фактора, Гоогле Аутхентицатор, али то је то. 

Модерније опције за аутентификацију, укључујући ИубиКеи и биометријску аутентификацију, неопходне су за менаџера пословних лозинки. С обзиром на то колико се Пассворк фокусира на другим областима, разочаравајуће је кад види да овде недостаје.

Подршка

Пассворк има велику подршку, али само ако бацате огроман рачун. Директна подршка је функција скривена иза Пассворк-ових скупљих слојева, са само усамљеном опцијом Фацебоок Мессенгер за све остале упите. То не би било проблем да има пуно средстава за самопомоћ, али нажалост нема. 

Прво, разговарајмо о томе како да се домогнете посла. Ако желите привилегију за корисничку услугу, мораћете да потрошите скоро 500 УСД. 

Корисничка подршка доступна је само на почетном плану и горе, а Стандард и Премиум примају приоритетну подршку. То је за самопланиране планове. Претплатницима у облаку остаје само једна адреса е-поште која је смештена у доњем углу веб локације.

пассворк-емаил адреса

Иако није идеално, адреса е-поште функционише. Међутим, недостатак ресурса за самопомоћ у Пассворк-у је неопростив. Верзије у облаку и са властитим хостингом налазе се на шест питања у шест тема, при чему свако питање не садржи више одломка. То је више маркетиншка копија него било шта друго. Кратка питања неће решити многа питања. 

У пословном контексту, ресурси за самопомоћ су све. Приручници за кориснике за нове запосленике, вебинари за постављање и уобичајена обука су правило за Пассворк-ове конкуренте. Иако постоје многи други аспекти услуге која нам се свиђа, подршка јој изузетно недостаје. 

Пресуда

Пассворк постаје врло добар, нудећи приступачан интерфејс и корисне функције за предузећа. Међутим, пропушта се и у многим областима. Цена је превисока за велика предузећа, а подршка је у најмању руку осредња. То, у комбинацији с недостатком могућности мултифакторских провјера идентитета, чини Пассворк достојним управитељем лозинки, иако далеко од најбољег. 

Шта мислите о Пассворк-у? Хоћете ли дати петодневну бесплатну пробу? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map