Стеганос преглед менаџера лозинки

Стеганос је у игри већ дуже време, али нажалост, менаџер лозинки има неких проблема које су зелени конкуренти превладали. Не користи облак и интерфејс је у најбољем случају збуњујући. Поред тога, његова цена и функционалност за више корисника обавезно ће добити неколико обожавалаца.


стеганос-лозинка-менаџер-клизач1

стеганос-лозинка-менаџер-клизач2

стеганос-лозинка-менаџер-клизач3

стеганос-лозинка-менаџер-клизач4

стеганос-лозинка-менаџер-клизач5

Претходна

Следећи

Стеганос је интернетска компанија за заштиту приватности и сигурности која нуди пуно производа. Од приватности Стеганос за мобилне уређаје на иОС-у и Андроид-у до ВПН-а за Онлине Схиелд, Стеганос нуди низ алата за заштиту података на мрежи. Управитељ лозинки се добро уклапа у линију, али пада равно у поређењу са нашим најбољим менаџерима лозинки. 

У овом прегледу Стеганос Пассворд Манагер, детаљно ћемо објаснити своје искуство са алатком након што смо с њим провели неко време. На путу ћемо се дотакнути његових карактеристика, цене, сигурности, љубазности и подршке, све пре него што донесемо пресуду.

Иако Стеганос нуди приступ за мобилне уређаје и може да организује спискове ваших лозинки, мало је тога што алат за управљање лозинкама доноси у сто. Требат ће вам услуга складиштења у облаку да бисте приступили лозинкама на уређајима, постоји ограничена листа функција и сигурност није толико добра колико може бити. Речено је да постоји бесплатно 30-дневно суђење, тако да нема ризика да га снимите.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Стеганос Пассворд Манагер

Карактеристике

Стеганос Пассворд Манагер долази са пристојним бројем функција на папиру, али у пракси то и нису битне. Додаци попут ПицПасс-а су уредни за преглед, али не замењују корисне функције попут безбедносне контролне табле и кршења обавештења. Када га посматрамо као целину, Стеганос осећа недостатак, чак иако маркетиншки материјали сугерирају другачије. 

Пре него што дођете до доброте, важно је разговарати о томе шта је Менаџер лозинки, тачније шта није. За разлику од Абине Блур, која аутоматски синхронизује ваше лозинке с укљученим облаком, Стеганос је апликација само за локалну употребу. Синхронизација са више уређаја је и даље могућа, али само путем Дропбок-а, Гоогле диска, ОнеДриве-а или МагентаЦЛОУД-а. 

Опције синхронизације су ограничене, као и врсте уноса. Стеганос подржава лозинке, банковне рачуне, кредитне картице и идентитете, али ништа друго. Можете да додате датотеке ставкама, али Стеганос не подржава прилагођене врсте уноса.

Без обзира које уносе користите, они ће бити сачувани у ланцу кључева. Можете да имате онолико кључева, колико год уноса има у сваком, али они се чувају у скривеној фасцикли Виндовс. С обзиром да вас Стеганос ограничава на четири услуге складиштења у облаку, лакши приступ фајловима са кључевима био би дуг пут. 

Такође је мало у начину подешавања. Можете променити начин на који Стеганос приказује податке за пријаву и када ваш кључ мора да се закључа, али не много изван тога. С обзиром да је то локално усмерен алат за управљање лозинкама, волели бисмо да видимо више у начину конфигурације. 

Стеганос функција за пренос и штампање

Најкориснија функција је Стеганос Портабле, који вам омогућава да користите алат на било ком Виндовс ПЦ-у. Преносни верзију можете да похраните на УСБ уређај, који је функционалан и без инсталације. Поред тога, нећете моћи да видите своје лозинке осим ако нису похрањене у неком од раније наведених услуга складиштења у облаку. 

На страници производа Стеганос такође наводи могућност штампања под списком карактеристика, мада је назива помало тешком. Можете да штампате своје лозинке за чување у, рецимо, сефу, али таква врста пораза намена управитеља лозинки.

ПицПасс и виртуелна тастатура

Када поставите нови ланац кључева, мораћете да направите главну лозинку за коју Стеганос има неколико функција. Најзанимљивији је ПицПасс који вам омогућава да осигурате свој привезак за кључеве помоћу серије слика уместо традиционалне лозинке. Идеја која стоји иза тога је да се лакше памти низ слика, а не насумичних ликова. 

стеганос-лозинка-менаџер-пицпасс

Те слике се користе за генерисање лозинке. Иако ценимо колико је ова карактеристика јединствена, то је мало неозначене територије што се тиче сигурности, на коју ћемо се дотакнути у одељку „безбедности“ у наставку. Уз главну лозинку, ионако морате запамтити само једну лозинку, тако да не би требало бити превише тешко да бисте поставили сигурну. 

При подешавању лозинке можете користити виртуелну тастатуру која штити од кеилоггера. Стеганос не омогућава подметање курсора као што је Пассворд Депот, али додавање виртуелне тастатуре је и даље лепо видети. 

Виртуелна тастатура и ПицПасс су јединствене функције, али су доступне само за вашу главну лозинку. Иако знамо да изостављање ПицПасс-а из уобичајених уноса, прескакање виртуелне тастатуре нема смисла. Ако на главном екрану за креирање лозинке постоји виртуелна тастатура, за нормалне уносе требало би да постоји. 

Стеганос Пассворд Манагер 21 Нове функције

Стеганос Пассворд Манагер 21, најновија верзија у време писања, додаје прегршт нових функција. Ипак, већина је побољшања квалитета живота. Ако и даље користите старију верзију Управитеља лозинки, ова надоградња можда неће бити вредна јер је мало додато у начину функционалности. 

Најпопуларније међу додацима су теме. Сада можете променити начин на који кориснички интерфејс изгледа између светле и тамне теме, као и модерног и класичног начина. Међутим, не можете лако да прелазите између тема.

Стеганос мора потпуно да напусти, шифрира ваш трезор и поново се покрене да би нова тема била активна. 

Теме за стеганос-манагер-манагер

Поред тога, нове карактеристике су углавном незнатне. Сада можете да прегледате категорије лозинки на иОС-у и Андроиду, додајете датотеке и синхронизујете рачунар, а постоје и нека побољшања перформанси са синхронизацијом у облаку. Ти додаци сами по себи нису вредни надоградње ако користите релативно нову верзију Пассворд Манагер-а. 

Недостају функције

Иако Стеганос садржи неколико јединствених доброта, у Менаџеру лозинки недостаје много. Недостаје му веб трезор и не поседује могућност дијељења, али још горе од тога, не постоји план за више корисника. Ако покушавате да сачувате лозинке за породицу или мало предузеће, морате потражити негде друго.

Наш најбољи менаџер лозинки за мала предузећа и најбољи менаџер лозинки за породице треба да вас поставе на прави пут. За упоредбу, Стеганос је фокусиран само на поједине кориснике и бори се чак и са тим.

Преглед функција Стеганос лозинке

Логотип менаџера лозинке Стеганосввв.стеганос.цом

Почиње од 1749 $ свих планова

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације
Андроид, иОС

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

За разлику од других менаџера лозинки, Стеганос нема модел претплате. То је попут Депота лозинке, где купујете лиценцу за тренутну верзију и надограђујете кад год сматрате прикладним (прочитајте нашу рецензију Депот лозинке). Иако је јефтин, Стеганос вас присиљава да користите другу услугу складиштења у облаку за синхронизацију са више уређаја.

За 24,99 УСД, добијате пет лиценци између рачунара и прегледача (Стеганос подржава Фирефок и Цхроме). За разлику од 1Пассворд Фамилиес, који нуди одвојене налоге за пет корисника, Стеганос даје пет лиценци за једног корисника (прочитајте наш преглед 1 лозинке).

То значи да можете инсталирати Пассворд Манагер до пет пута, мада га можете користити на било којем рачунару са преносном УСБ верзијом. 

Ако већ имате лиценцу, можете је надоградити за 17,49 УСД. Стеганос ажурира читав безбедносни пакет отприлике једном годишње, дајте или узмите. Под претпоставком да желите да будете у току са најновијом верзијом, гледате надоградњу сваке године, снижавајући цену на око 1,50 УСД месечно. 

Иако је јефтино, можете добити пуно више функционалности за не много више новца. РобоФорм има само 0,50 УСД месечно и испоручује се са једном од најфлексибилнијих апликација које смо видели, као што можете прочитати у нашој рецензији РобоФорм. Дођавола, можете добити више функционалности бесплатно.

Бесплатна пробна верзија Стеганос Менаџера лозинки

Стеганос нуди бесплатну пробну верзију Менаџера лозинки, мада не бесплатан план. У поређењу са нашим најбољим менаџерима бесплатних лозинки, укључујући ЛастПасс и Битварден, Стеганос заостаје. Чак и да је основни план бесплатан, он се не би супротставио тим двојицама. Иако нам се допада да можете бесплатно испробати Стеганос, требало би да постоји и бесплатан план.

Такође се не спомиње ни политика поврата новца. Чак и након укопавања услова услуге, нисмо могли да нађемо ништа о поврату новца или гаранцији поврата новца. Ако купите Стеганос и нисте задовољни њиме, немате среће. Због тога би требало да преузмете бесплатну пробну верзију пре куповине лиценце. 

Упркос томе, 30 дана је довољно времена да одлучите да ли вам се услуга свиђа или не. Стеганос такође не захтева налог или кредитну картицу да бисте започели рад, тако да можете слободно испробати апликацију без икаквог ризика да се аутоматски обнови..

Лакоћа

Стеганос је ажурирао корисничко сучеље Менаџера лозинки од нашег последњег изласка с њим. Међутим, чак и ако се појави, апликација није модерна или корисничка као конкуренција. Аутоматско попуњавање такође има неких проблема, са екстензијом без рукаваца и досадним Вид-ескуе видгет-ом који живи у углу вашег екрана. 

Када први пут покренете Стеганос Менаџер лозинки, од вас ће се тражити да направите нови привезак за кључеве, увозите га са старије верзије софтвера или отворите из облака складишта података. Важно је имати на уму да верзија 21 користи другачији тип датотеке, тако да ћете на овом почетном екрану морати да конвертујете старије датотеке са кључевима.. 

стеганос-лозинка-менаџер-старт

Ако креирате нови ланац кључева, мораћете да поставите своју главну лозинку. Можете да креирате нову, при чему ће Стеганос дати кратку безбедносну анализу или поставити лозинку помоћу ПицПасс-а. Такође можете да искористите предност виртуелне тастатуре како малвер не може да снима уносе са тастатуре. На екрану за креирање лозинке можете поставити и двофакторну аутентификацију.

стеганос-пассворд-манагер-цреате-пассворд

Након тога, нека врста сте сами. Стеганос једноставно отвара ваш привјесак за кључеве без икаквих назнака о томе што треба учинити. Апликација није нарочито тешка за употребу, али било би добро прегледати интерфејс.

Додавање и организовање лозинки 

Додавање лозинки је тежак процес, с обзиром да ћете све морати да радите ручно. Стеганос подржава увоз, али само из ограниченог броја извора, укључујући Цхроме, КееПасс и 1Пассворд. Остали популарни менаџери лозинки као што су ЛастПасс и Дасхлане нису подржани (прочитајте нашу Дасхлане рецензију и наш Дасхлане вс. ЛастПасс комад). 

Када додајете нову лозинку, Стеганос вам даје ограничен број поља, за разлику од претходне верзије, која је пружала табелу сличну Екцелу. Образац за пријаву је прилично једноставан. Можете додати белешке, одредити УРЛ за унос, подсетити када треба променити лозинку и организовати је у категорију. 

стеганос-лозинка-менаџер-ново-унос

Ако су вам потребна прилагођена поља, можете ући у проширени приказ који показује табелу сличну Екцелу. Овај је поглед одличан за, рецимо, чување кода Гоогле Аутхентицатор, али постоји неколико проблема. 

Не можете да генеришете лозинку или користите виртуелну тастатуру у проширеном приказу, што је још више фрустрирајуће с обзиром да се информације не носе између два приказа. 

стеганос-лозинка-менаџер-проширени-приказ

Једном када будете организовани, можете да синхронизујете лозинке путем ОнеДриве-а, Дропбок-а, Гоогле диска или МагентаЦЛОУД-а, које је потребно да повежете ручно. За разлику од Пассворд Депот, који такође користи постојећи стораге у облаку за синхронизацију са више уређаја, ограничени сте на ове четири. То је случај уколико не желите да копате у скривеној фасцикли за Виндовс да бисте пронашли датотеку са кључевима. 

стеганос-лозинка-менаџер-веза-облак

Коришћење Стеганос Менаџера лозинки у вашем прегледачу

Када додате своје лозинке, углавном ћете комуницирати са проширењем прегледача и видгетом. Подразумевано, Стеганос приказује досадни Виндовс-ескуе виџет у доњем десном углу екрана, који пружа падајући мени ваших лозинки. Постоје и тастери за копирање корисничког имена и лозинке за сваки налог.

Овдје се ради само о најгорој имплементацији повлачења и пуњења коју смо видјели. Додатак је ружан и неугодан ако имате пуно лозинки. Препоручили бисмо да се придржавате проширења за прегледач, али то има своју листу проблема. 

стеганос-лозинка-менаџер-проширење прегледача

Проширење је ту за аутоматско попуњавање, а са нашег тестирања функционише све док имате само једну пријаву за УРЛ који сте навели. Постоје неки проблеми са вишеструким пријављивањима за исту УРЛ адресу, мада Стеганос не пружа падајући мени у пољу за унос као што то чини НордПасс (прочитајте наш НордПасс преглед). 

Ни лозинке не можете да видите у проширењу за прегледач. Поред тога, потребно вам је да се десктоп апликација покреће у позадини са отвореним одговарајућим приручником за кључеве да би екстензија радила. 

Превише је непотребних обруча кроз које морате прескочити да би Стеганос био практичан. Иако додавање лозинки није повратно, коришћење Пассворд Манагер-а је поред неподношљивог. 

Црасхес Галоре

Током тестирања наишли смо на бројне проблеме са перформансама за Виндовс 10 апликацију. Када смо кликнули на апликацију након што се она већ отворила, дочекала нас је порука о грешци, а не отварање прозора. Ово је фрустрирајуће с обзиром да се Управитељ лозинком не своди на траку задатака. 

Још горе од тога, било је неколико пута када је апликација једноставно престала да ради. Током нашег тестирања било је тешко поново створити рушеве са било каквом доследношћу, тако да нисмо могли да прецизирамо ниједан проблем. Уз то, никада нисмо имали овај проблем са било којим другим менаџером лозинки.

Сигурност

Уз мало информација које Стеганос пружа, чини се сигурним, уклапа се у АЕС 256-битну енкрипцију и бројне опције са два фактора за аутентификацију. Такође нема много безбедносних проблема који се виде код других менаџера лозинки, јер је све похрањено локално. Ипак, морате се ослонити на сигурност сопственог система и услуге чувања у облаку коју користите. 

Пре него што пређемо на лоше, започнимо с добрим. Стеганос нема процес аутентификације који заобилази највећи сигурносни ризик код других менаџера лозинки. Уместо тога, он генерише АЕС-256 кључ на основу главне лозинке за ваш кључ (прочитајте наш опис шифровања за више о томе). Локално трезор можете дешифрирати, али то је то. 

Помоћу складишта у облаку можете аутоматски синхронизовати датотеку са кључевима, али само ако је шифрована. То решава већину онлајн претњи са којима се суочавају менаџери лозинки. Међутим, ослањате се на услугу складиштења у облаку коју користите да бисте сачували своје податке, што би могло бити проблематично. Препоручујемо коришћење услуге чувања у облаку нула знања. 

Проблеми са ПицПасс-ом и локалним проблемима

Сад за лоше. Стеганос решава проблем аутентификације, али то не мора нужно да буде сигурније. Ваша датотека с кључевима чува се локално. Иако је шифрована, ако на рачунару имате злонамерни софтвер који покреће амок, датотека се лако краде, што је једнако лоше као и кршење података са другим менаџерима лозинки. 

Због тога ће вам требати солидан антивирус који ће вам гледати леђа. Стеганос помазе мало са виртуелном тастатуром, али ако имате дубоко смештен малваре, ваше лозинке су исте као и нестале. Највише препоручујемо Битдефендер. Као што можете видети у нашој Битдефендер рецензији, то је најсигурнији антивирусни софтвер који смо тестирали. 

Локална заштита је решљиво питање, али ПицПасс није. Не препоручујемо употребу ПицПасс-а ни под којим условима. Начин на који то ради јесте креирањем лозинке на основу низа слика. Међутим, свака слика вреди само један знак, а ти знакови су статични. 

Памћење серије од осам слика – најмањи број ликова које бисмо препоручили – довољно је тешко, а камоли заиста случајних серија њих.    

Највећи проблем је што ПицПасс сугерише да добијате сигурну лозинку, а у стварности то нисте. У већини случајева добијате само неколико унапред одређених карактера које је лако пробити. Уосталом, постоји ограничен број комбинација са сликама представљеним у ПицПасс-у, које би сваки компетентни хакер могао да напише програм да схвати.

Подршка

С обзиром да Стеганос нуди све, од апликација за приватност мобилних уређаја до софтвера за виртуелну приватну мрежу, имали смо велике наде у подршку. Нажалост, Стеганос није испоручио. 

Почевши од базе знања аутоматски се учитава на немачком језику, упркос доступности на енглеском језику (Стеганос прикупља основне информације о веб локацији, тако да би могао да диктира језик на основу ваше ИП адресе). 

стеганос-база знања

Такође је тешко приступити бази знања, посебно за кориснике који управљају само лозинком. Будући да вам није потребан МиСтеганос налог, мораћете да се помакнете до странице контаката преко подножја веб локације, где постоји веза до базе знања. Не постоји страница за подршку с главне веб локације. 

Сама база знања је у реду, иако је мало тешко заобићи је. Постоји само 10 чланака посвећених Управитељу лозинки, као и приручник о „првим корацима“. Сви ови уноси пружају само потребне детаље, празнину екрана или друге визуелне елементе. С обзиром на то колико је мало чланака, волели бисмо да видимо мало више бриге о њима. 

У циљу самопомоћи ограничени сте на бази знања. Стеганос нема форуме заједнице или било шта слично. Надаље, већина чланака фокусирана је на остале производе које нуди Стеганос, па је проналазак вашег пута тежак. 

Контактирање компаније Стеганос

Контактирање Стеганоса такође је проблем. Можете контактирати путем е-поште, али не постоји контакт образац или било шта слично. Време одговора је такође страшно. Када смо стигли, одговор је трајао скоро три дана, што је неприхватљиво. С обзиром на то колико производа компаније Стеганос нуди, у најмању руку очекивали бисмо ћаскање уживо.

Када оцењујемо услугу, размотримо опције за контакт и изворе за самопомоћ. Све док нека услуга добро успе у једном од тих подручја, они добијају пролазну оцену. Стеганос, с друге стране, пада на оба фронта. Опције контаката су ограничене, услуга је спора, а бази знања недостају детаљи. У већини случајева ћете морати да решите проблеме користећи памет. 

Пресуда

Стеганос Пассворд Манагер, упркос томе што је током година добијао безброј ажурирања, је исти менаџер лозинки за баребонес којега смо видели и изнова и изнова. Постоји неколико јединствених функција од којих ниједна не поседује савремене алате за управљање лозинкама, али осим тога, Управитељ лозинки има мало за понудити. 

Чак и за локално управљање лозинкама постоје и боље могућности. С обзиром на подпартер интерфејс лозинке и мању подршку, чак можете добити само софтвер за шифровање. 

Шта мислите о овом прегледу Стеганос Пассворд Манагер? Да ли је алат довољно вредан да би гарантовао бесплатно суђење? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me