Преглед менаџера лозинке Касперски – Ажурирано 2020

Преглед менаџера лозинке Касперски

Касперски је етаблирано име на ДИИ безбедносној сцени, а Касперски Пассворд Манагер живи у складу са угледом компаније. Једноставан је за употребу, има мноштво функција и такође је прилично јефтин. Међутим, у одређеним областима је мало кратко о чему можете читати у овој рецензији.


касперски-пассворд-манагер-слидер1

касперски-пассворд-манагер-слидер2

касперски-пассворд-манагер-слидер3

касперски-пассворд-манагер-слидер4

касперски-пассворд-манагер-слидер5

Претходна

Следећи

Касперски, увек популарна антивирусна компанија, започела је ширење своје линије услуга кибернетичке сигурности. Пассворд Манагер – који се нуди а ла царте и заједно са Касперски-овим пакетом Тотал Сецурити – пружа неограничено складиштење лозинки, синхронизацију на више уређаја и аутоматско попуњавање по ниској цени. У овом прегледу Касперски Пассворд Манагер, видјећемо да ли има оно што је потребно за рангирање најбољих менаџера лозинки. 

Изгледи су добри, јер се Касперски главни производ сврстава међу најбољи антивирусни софтвер, као што можете видети у нашој прегледу Касперски Анти-Вирус. То је рекло, видели смо и друге менаџере лозинки у пакету са антивирусима који падају на крај, наиме оне из Ф-Сецуре и МцАфее. 

Касперски сигурно надмашује те опције, мада је још увек кратак у поређењу са етаблиранијим менаџерима лозинки. За основно управљање лозинком бисте могли да учините још горе, посебно ако је Касперски јефтин. То је рекло, ако тражите снажније искуство, најбоље је потражити негде друго. 

Снаге & Слабости

Алтернатива за Касперски Пассворд Манагер

Карактеристике

Касперски има више функција него што смо првобитно очекивали, мада је листа још увек краћа од осталих менаџера лозинки. Без двофакторске аутентификације и ограничених врста уноса, Касперски се не држи до најбољих паса. Међутим, постоји неколико јединствених функција које то цементирају изнад осталих управљача лозинки у пакету. 

Полазећи од онога што можете похранити, Касперски превазилази НордПасс, нудећи простор за онлајн пријаву, пријаве апликација, кредитне картице, адресе и белешке. Ваш рачун такође има ограничену количину складиштеног шифрованог документа. Ипак, они који желе да складиште велику количину података и даље би требало да размотре услугу складиштења у облаку попут Синц.цом (прочитајте наш Синц.цом преглед). 

Што се стварних карактеристика тиче, постоји неколико симпатичних ствари које менаџер лозинки може да уради, али ништа што раније нисмо видели. На пример, можете да користите фотографију документа да бисте га брзо пронашли у трезору и скенирали детаље кредитне картице са слике. У пракси су ове карактеристике у реду, иако их нисмо превише импресионирали. 

Касперски Провера лозинке

Слично као и 1Пассворд, Касперски се интегрише са хавеибеенпвнед.цом, која је база података испуњена компромитираним лозинкама и рачунима. За разлику од безбедносних центара које смо видели са другим менаџерима лозинки, Касперски вам не даје безбедносни резултат. Уместо тога, само вам омогућава да знате да ли се нека од ваших лозинки приказује на адреси хавеибеенпвнед. 

касперски-цхецк-пассворд

Иако није толико робустан као безбедносна провера других алата, Касперски нуди радове. Употребом увек сигурне лозинке „12345678“, провера лозинке открила је да је она била хакована око 2.938.594 пута. Корисно је да видимо, али волели бисмо да добијемо даљу анализу лозинке, као што је оцена снаге лозинке. 

Копање у подешавањима Касперског

Касперски нема функције толико колико има подешавања, слична РобоФорм-у, мада с мањом дубином. Постоје стандардне опције увоза за остале менаџере лозинки и прегледаче, извоз у текстуалну датотеку (иако није ЦСВ), игнорисане веб локације и аутоматско закључавање након периода неактивности. 

Касперски-пассворд-манагер-сеттингс

Најзанимљивије су опције прављења резервних копија и синхронизације. Као и већина менаџера лозинки, изван Стеганоса, Касперски нуди могућност синхронизације са више уређаја. Ако вас нервира када ће ваш шифровани трезор лозинке бити у облаку, уместо тога можете да га похраните локално. Ако то учините, није потребно да се пријавите ни за рачун. 

Постоји неколико других јединствених подешавања, наиме подешавање проки сервера када се повежете на Интернет. Ако сте ултра параноични када су вам лозинке украдене у транзиту, проки би могао да вам помогне да сакријете своју ИП адресу. Међутим, имајте на уму да неће додати ниједно шифровање попут виртуалне приватне мреже. 

Преглед функција Касперски Пассворд Манагер-а

Логотип Касперски Пассворд Манагер-аввв.касперски.цом

Почиње од 125 долара по месецуСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

Касперски менаџер лозинки није толико пуни алат колико је додатак Касперски постојећем антивирусном пакету. Због тога је цена изненађујуће ниска. Доступна је бесплатна и Премиум верзија. Иако је бесплатни план ограничен, надоградња није превише скупа. 

Пре него што дођемо до стварне цене, разговарајмо о страници производа. Касперски приказује цену за годину дана и да постоји бесплатни план, али мало о томе како се планови пореде изван кратког ФАК-а замућења на дну. На пример, звездица поред годишње цене каже да је то уводна цена за нове купце, мада не разјашњава која је стопа обнављања. 

Што се тиче бесплатног плана, најбоље што можемо да кажемо о њему је да је бесплатан. Као и МцАфее Труе Кеи, ви сте ограничени на 15 уноса. Поред тога, уз услуге попут ЛастПасс-а који нуде неограничено складиштење и синхронизацију на више уређаја, Касперски неће правити нашу најбољу листу менаџера за бесплатне лозинке. Важно је напоменути да и „уноси“ броје документе. 

Иако можете да користите бесплатни план као пробну верзију, боље је само да купите Премиум претплату и искористите 30-дневну гаранцију поврата новца. Присиљени сте да купујете годину дана унапред, али све док у року од првог месеца тражите повраћај новца, Касперски ће вам вратити сав новац. 

Рушење Премиум верзије

Најистакнутији додатак Премиум верзији су неограничени уноси. Иначе је то на исти начин као и бесплатни план. Једино ограничење је број корисника. Свака лиценца је добра само за једног корисника, за разлику од Породичног плана на 1Пассворд, који обухвата пет корисника, као што можете видети у нашој рецензији 1Пассворд. 

Смањујући годишњу цену од 14,99 УСД, Касперски отпада на нешто мање од 1,25 УСД месечно, што је нешто више од најјефтинијег менаџера лозинки који смо видели, ЛогМеОнце. Као што можете видјети у нашем прегледу ЛогМеОнце, та је услуга с разлогом јефтина. 

Што се тиче респектабилног менаџера лозинки, следећа најјефтинија опција је РобоФорм, која кошта око 2 долара месечно. Цена је сама по себи импресивна, али још више као део сигурносног пакета. Касперски Тотал Сецурити, који укључује управљач лозинком, може да заштити до пет уређаја за два корисника за само 10 долара више од куповине две лиценце за Менаџер лозинки.. 

Лакоћа

Пријављивање за Пассворд Манагер није тешко, премда Касперски густа линија може отежати проналажење куда требате ићи. Гоогле претрага или једна од веза у овој рецензији поставиће вас на прави пут. Проналажење странице производа је пола битке. Одатле, можете одмах преузети апликацију. 

Ако плаћате, мораћете да унесете податке о кредитној картици, али у супротном можете да отворите налог у програму за инсталацију. Ако већ имате Касперски налог, можете се пријавити користећи своје уобичајене вјеродајнице. Тада је речено да не морате да креирате налог. Можете прескочити поступак све док сте садржај искључени, јер су резервне копије и синхронизација искључени. 

касперски-прескочи-креирање налога

Унутар апликације, Касперски нас је шокирао. Постали смо превише упознати са алаткама за управљање лозинкама без гребена, посебно када су додатак постојећим сервисима за цибер-безбедност. Апликација је ближа Дасхлане-у него Ф-Сецуре Кеи, и то је добра ствар, као што можете прочитати у нашој Дасхлане рецензији. 

касперски-пассворд-манагер-интерфејс

Коришћење Касперски Пассворд Манагер-а у оперативном систему Виндовс

Касперски избацује неке од конвенција које су утврдили други менаџери лозинки. На пример, уместо да држите више уноса за исту веб локацију, можете да повежете рачуне за исти унос. Ако, попут нас, управљате више Гмаил налога, не морате да креирате засебан унос за сваки од њих. 

касперски-пассворд-манагер-више уноса

Нема ни сортирања. За разлику од других менаџера лозинки, где можете да организујете уносе абецедним редом или „недавно коришћеним“, са Касперскиом можете уместо тога да превлачите своје податке око себе, постављајући их како желите. Ово добро функционира са распоредом на основу плочица који Касперски подразумевано има, али мање са приказом листе. 

касперски-пассворд-манагер-виев-лист

Иако је овај приступ одличан за ограничени број налога, ствари могу постати напорне када се ради са стотинама пријава. Срећом, Касперски нуди алате за организовање вашег дигиталног трезора. Можете унијети уносе у мапе или их означити као омиљене, мада ту организација престаје. Касперски не нуди систем дубоког означавања као што је 1Пассворд. 

Такође не пружа прилагођена поља. Када додајете лозинку, можете да унесете име налога, лозинку и белешку, али то је то. Не можете да додате документе или додате додатна поља уносу, што је чудно, с обзиром да Касперски подржава шифровано складиштење докумената. 

Коришћење Касперски Менаџера лозинки на Цхроме-у

У прегледачу, Касперски нуди одузету верзију десктоп апликације. Проширење за прегледач – које је доступно за неке од најбољих прегледача, као што су Интернет Екплорер, Фирефок, Сафари и Гоогле Цхроме – Касперски приказује ваше онлајн пријаве, кредитне картице и адресе. Остале категорије, попут сигурних белешки и докумената, резервисане су за десктоп апликацију. 

касперски-лозинка-менаџер-проширење прегледача

Проширење прегледача функционише, али искуство није тако течно као код осталих менаџера лозинки. На пример, не можете да генеришете лозинку из поља за унос. Уместо тога, морате се кретати до проширења, отворити подешавања и потом отворити генератор лозинки. На тај начин се затвара проширење и појављује се потпуно нови прозор. 

Постоје неке друге чудне дизајнерске одлуке са продужетком. На пример, када аутоматско попуњавање – што добро функционише – постоји картица која ће послати повратне информације Касперскију. Иако би ово било од помоћи у бета апликацији, Пассворд Манагер је у потпуности објављен. То не прекида искуство, али је мање флуидно од осталих менаџера лозинки. 

касперски-пассворд-манагер-аутофилл

Сигурност

Касперски користи АЕС-256 енкрипцију за заштиту ваших података, што је стандардно за већину софтвера за управљање лозинкама. Модел нула знања користи се и за вашу главну лозинку, што значи да Касперски није могао да дешифрује ваш трезор, чак и да то жели. Међутим, постоје неки глупи увиди за оправданије мере безбедности. 

Почевши од енкрипције, АЕС-256 је најбољи од најбољих, као што можете прочитати у нашем опису шифрирања. АЕС кључ се генерише помоћу главне лозинке коју такође користите за пријаву. 

Као и већина менаџера лозинки, Касперски користи кључну функцију за провјеру вашег рачуна, у овом случају ПБКДФ2. Нисмо могли да откријемо да ли се у КДФ додаје било какво додатно успоравање. 

Будући да Касперски никад не види вашу лозинку, закључавате се у случају да је заборавите. Резервне копије су доступне, на срећу, мада више волимо комплете сигурносних копија попут оних које нуде РемемБеар и 1Пассворд. Ипак, ако заборавите лозинку, можете да вратите резервну копију на потпуно нови налог. 

Тај други налог и даље постоји, чињеница је која је још више забрињавајућа, будући да Касперски не нуди двофакторну аутентификацију. Јаке лозинке су једна ствар, али ако је из било којег разлога неко био у стању да изврши силу на вашем рачуну, 2ФА би могао бити спасоносна милост. Нажалост, не нуди било који облик мултифакторне аутентификације. 

Невоља о приватности управитеља лозинки

Веза Касперског са приватношћу већ је неко време у питању, а извештаји су о томе да је руска компанија пре неколико година предала руске владе руским властима. Већином смо чули и ништа не можемо да потврдимо (Путин још увек није одговарао на наше мејлове), али то би требало да будете свесни. 

Ипак желимо да укажемо на политику приватности. На најчешћим питањима на дну странице производа Менаџер лозинки Касперски каже да „… поштује приватност корисника [с] у потпуности“. Међутим, у програму за инсталацију морате да потврдите оквир који каже: „Свестан сам и слажем се да ће се моји подаци руковати и преносити (укључујући у треће земље)…“

Улазећи у политику приватности, Касперски каже да неће обрађивати осетљиве податке, које дефинише као “религију, политичке погледе, сексуалне склоности или здравље”. Остале информације се прикупљају и могу их делити у компанији Касперски, као и са партнерима у обради података, оглашавању и другим услугама. 

Модел нултег знања је и даље нетакнут; Касперски не види вашу главну лозинку нити садржај вашег шифрованог трезора. Међутим, информације о вашем рачуну се чувају и вероватно их деле са другим странама. Нисмо овде да дајемо политичке изјаве о томе да ли Касперски предаје податке руској влади. Само вас обавестимо. 

Подршка

Једна од предности рада са антивирусним управљачем лозинки је подршка. Касперски већ има успостављен чврст систем подршке, који нуди живу заједницу и обиље средстава за самопомоћ. То је речено, због густе линије производа Касперски, проналажење подршке може бити тешко. 

Контактирати Касперског је посебно тешко. Можете затражити техничку подршку, али морате имати Касперски налог и не постоји временски оквир за одговор. 

Биће вам потребан и ваш активацијски код да бисте захтевали подршку, јер је линија доступна само корисницима који плаћају. Иако разумемо да техничку подршку ограничавамо на купце, волела би нам директнија линија. 

касперски-цонтацт-паге

Прво треба да се консултујете са базом знања. Касперски чини најбоље што може са великом линијом коју има, подебљавајући чланке по оперативном систему и затим по производима. Пассворд Манагер, посебно, у тренутку писања има 17 чланака који покривају системске захтеве за неке уобичајене грешке. 

касперски-база знања

Чланци су у реду, директно одговарајући на већину питања помоћу снимака екрана и детаљних упутстава. Ми само желимо да видимо више. У поређењу са Касперскијевим антивирусним производима, чланци Пассворд Манагер-а постају краћи. Њени истакнутији производи имају више поткатегорија за чланке, водиче за почетак рада и још много тога. 

Заједница Касперски

Далеко, најкориснији ресурси подршке су заједница Касперски, мада је помало тешко кретати се. Сваки елемент на главној страници заједнице означен је енглеским и руским, што нема пуно смисла. Ипак, заједница за управљање лозинкама је активна и корисна, тако да је вриједно мало пажљиво прочитати. 

касперски-цоммунити

Прегледајући недавне теме, модератори су обично одговарали у року од неколико сати. У неким случајевима то је био само одговор у којем се наводи контактирање Касперског. Међутим, у другима смо пронашли чланове заједнице који дају детаљне инструкције за решавање одређених проблема. 

С обзиром на то колико је брза заједница ухватити се у коштац са проблемима, препоручујемо да се прво обратите тамо. Подршка је свеукупно пристојна, с детаљним чланцима и живахним форумима, мада постоје одређени проблеми када је у питању примање директне подршке. Јасно је да је Касперски више фокусиран на своје друге производе, што је штета. 

Пресуда

Касперски се одлично сналази са Менаџером лозинки, нудећи више типова уноса, једноставан за употребу интерфејс и одличну сигурност за повољне цене смећа. Међутим, трошење додатних долара или толико сваког месеца може се исплатити. Иако је Менаџер лозинки велики део, и даље му недостаје у поређењу са Дасхлане-ом, 1Пассворд-ом и ЛастПасс-ом, а сви су сврстани у наш најбољи менаџер лозинки за мала предузећа (прочитајте наше поређење Дасхлане-а против ЛастПасс-а и Дасхлане-а у односу на 1Пассворд).

То је углавном због функционалности која недостаје Менаџеру лозинки. Не можете да делите уносе са другим корисницима, не постоје опције 2ФА и иако вам се нуде више врста уноса, не можете да прилагођавате поља у сваком уносу. Менаџер лозинки је пристојан алат, али најбољи је као део Тотал Сецурити-а, а не сам. 

Шта мислите о Менаџеру лозинки? Хоћете ли дати слободан план за пуцање? Обавестите нас о вашем искуству у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map