Преглед кључа Ф-Сецуре

Ф-Сецуре Кеи је менаџер лозинки који покрива све базе атрактивним корисничким сучељем и сигурносним стандардима. Међутим, подршка и једноставна употреба могу користити неки посао. Прочитајте више о Кеиу у нашој целокупној рецензији Кеи.


клизач тастера1

клизач тастера2

клизач тастера3

клизач тастера4

клизач тастера5

Претходна

Следећи

Ф-Сецуре, антивирусна компанија која је зарадила климу у нашем најсигурнијем антивирусном водичу, добија доста тога. То је светло на функцијама, прескакање прошлих инклузија попут управљача лозинком, као што можете видети у нашој рецензији Ф-Сецуре Анти-Вирус. У овом прегледу Ф-Сецуре Кеи, видјећемо да ли куповина услуге а ла царте вриједи надоплату. 

Осим што судимо о Кеиу у контексту антивирусног система Ф-Сецуре, такође ћемо га упоредити са нашим најбољим менаџерима лозинки. Уз пут ћемо разговарати о његовим карактеристикама – шта их има мало – употребљивост, сигурност, цене и још много тога, пре него што донесемо пресуду. 

За кратак одговор, Ф-Сецуре нуди компетентном управитељу лозинки Кеи, који пружа дивно дизајнирану апликацију и врхунску безбедност. Међутим, недостаје неколико критичних карактеристика које утичу на његову функционалност и, у неким случајевима, употребљивост.

Предности и слабости

Алтернатива за Ф-Сецуре Кеи

Карактеристике

Ф-Сецуре не недостају функције на исти начин као и други управитељи лозинки у пакету са антивирусима. Заправо има пристојну листу, нуди опције опоравка, сигурносну контролну таблу и једноставан начин повезивања других уређаја. Међутим, подржава само два типа уноса, што представља проблем. 

Можете да чувате само лозинке и кредитне картице. Иако је и даље технички управитељ лозинки, конкуренти Ф-Сецуре-а нуде већу флексибилност. Кеепер, на пример, може да складишти различите врсте уноса и долази са функционалношћу дељења (нешто што Кеи недостаје). 

То не спомиње ниједну јединствену карактеристику. За разлику од Абине Блур, која нуди маскиране кредитне картице и е-пошту, Ф-Сецуре Кеи не доноси ништа ново на стол (прочитајте нашу рецензију Блур). 

Кључ своју функцију служи по цени која је у складу са остатком тржишта. Међутим, када друге опције нуде више по истој цени, постоји проблем. 

Аутоматско попуњавање, откривање кршења и код за опоравак

С тим што смо се скренули, време је да разговарамо о томе шта укључује Ф-Сецуре. Најистакнутија карактеристика је страница „статуса“, ​​која приказује уобичајене, слабе и поново употребљене лозинке за рачуне. Волимо да имамо сигурносну контролну таблу, мада би било добро да Ф-Сецуре дода упозорења о кршењу података у будућности.

анализа безбедности кључева

Иако је страница „статуса“ најистакнутија, „опоравак рачуна“ је кориснији. Као што ћемо ући у безбедносни одељак доле, Ф-Сецуре не може опоравити главну лозинку ако је заборавите. 

Међутим, можете да генеришете код на основу своје лозинке. Овај код – који изгледа као високи резолуцијски КР код – можете да сачувате на рачунару да бисте повратили свој рачун у случају да заборавите своје податке за пријаву.. 

кеи-рецовери-цоде

Заокруживање функција је аутоматско попуњавање, мада је називање “значајком” помало издашно. Кључ може аутоматски да попуни ваше лозинке, али ништа друго. Више од тога, међутим, морате притиснути одређену хитну типку да бисте активирали аутоматско попуњавање.

За попуњавање пријава потребна вам је екстензија прегледача, али не пријављује се. За разлику од других менаџера лозинки, који питају да ли желите да сачувате лозинку када слетате на нову веб локацију, Ф-Сецуре тражи да их додате ручно. Алтернативно, можете увести лозинке, али недостатак хватања лозинке је разочаравајући, без обзира.

Преглед карактеристика кључа Ф-Сецуре

Логотип Ф-Сецуре Кеиввв.ф-сецуре.цом

Почиње од 231 долара по месецуСве планове

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

Кључ није скуп менаџер лозинки, али за оно мало што нуди у погледу функција, цена је превисока. Као и код осталих менаџера лозинки у пакету са антивирусима које смо видели – прочитајте наше прегледе МцАфее Труе Кеи и Касперски Пассворд Манагер да бисте их видели у акцији – Кеи не вреди. Ипак, у комплету са вашим антивирусом, то је у реду.

Пре него што се упустите у трошкове, важно је имати на уму да Ф-Сецуре своје цене приказује у еурима, а не у америчким доларима. Цена у горњој табели је стопа конверзије у тренутку писања, тако да ће током времена доћи до малих варијација. 

Изолирано, цена је у реду, јефтинија је од Дасхлане-а и у складу је са 1Пассворд (прочитајте наше упоређивање Дасхлане-а и 1Пассворд-а). Једном када се математика протресе, гледате само срамежљиво 3 долара месечно, што није лоше. Међутим, с обзиром на недостатак функција, Кеи је прескуп. РобоФорм, који је месечно за око 1 УСД јефтинији, нуди још више (прочитајте нашу рецензију РобоФорм). 

Ф-Сецуре Кеи Фрее против Премиум

Ф-Сецуре Кеи има бесплатан план, мада га не бисте знали са странице производа (више о томе у следећем одељку). Бесплатни и премиум планови су на све начине исти, само што Бесплатни корисници не могу да синхронизују своје лозинке на уређајима. Да бисте користили сервере Ф-Сецуре, морате платити.

Допада нам се овај приступ, а не ограничавање уноса, попут Дасхлане-а или Труе Кеи-а. Међутим, Кеи није направио нашу листу најбољих менаџера за бесплатне лозинке; комбинација карактеристика и цена су то пропустиле.

Меутим, покретач је недостатак синхронизације са више уређаја. Међутим, ЛастПасс, који је преузео круну у нашем водичу за синхронизацију на више уређаја, нуди неограничено складиштење и синхронизацију бесплатно, као што можете прочитати у нашој ЛастПасс рецензији.

Лакоћа

Почетак рада с Кеи-ом није тешко, иако је проналажење праве верзије помало збуњујуће. Ф-Сецуре на својој производној страници наводи бесплатну верзију, обезбеђујући линк за преузимање и позив на „го премиум“. Међутим, Кеи није наведен под бесплатним алатима Ф-Сецуре-а и нема назнака о разлици између Фрее и Премиум. 

И поред тога, пријава је лака. Након преузимања апликације корисници ће бити упитани да уђу у постојећу Ф-Сецуре пријаву или да створе нову главну лозинку. Ако се садржај придржава бесплатне верзије која пружа само локално управљање лозинком, не морате чак ни да уносите е-пошту. На тај начин, Кеи Фрее функционише попут софтвера за шифровање. 

регистрација кључева

Апликација је једноставна за употребу, мада Ф-Сецуре подешава више интерфејса подешавањима него лозинкама. Као што је већ поменуто, ограничени сте на лозинкама и кредитним картицама, али Кеи ради много са та два типа уноса. Иако није на нивоу прилагођавања од 1Пассворд, Кеи нуди неколико начина да побољшате свој трезор.

кључ-интерфејс

Додавање нових лозинки у Ф-Сецуре Кеи

Ако кренете од почетка, ручно можете да додате лозинке у Кеи. Процес је изненађујуће течан. На главном екрану кликните велику икону „плус“, а затим одаберите да ли ћете додати лозинку или кредитну картицу. 

Ф-Сецуре не пружа прилагођена поља, али можете додати неке детаље својим уносима. Поред кодирања у боји, корисници могу да прилагоде икону свог уноса помоћу тастера Кеи.

Доступне су неке опште иконе, попут корпе за куповину или ВиФи симбола, али постоје и мали логотипи за популарне веб локације и услуге. Ако одаберемо, рецимо, икону Амазон аутоматски ће се унети УРЛ и назив уноса. 

кључ-нови-лозинка

Када је све речено и готово, можете лако прегледати трезор користећи иконе уместо претраживања. Међутим, то ради само за мали број уноса са најпопуларнијим сајтовима около. Једном када се ваш трезор почне попуњавати, ствари брзо постају неуредне. Кеи не обезбеђује таговање или мапе, чак ни прескакање система фаворизирања. 

Можда би се на то могло потрошити више времена за развој, уместо да се рекламира у апликацију. У менију се налази посебна табла за остале Ф-Сецуре апликације. Иако нам не смета мало померања за надоградњу на Премиум, дизајнирање апликације са наменским местом за огласе не делује као прави начин размишљања. 

кључни огласи

Ф-Сецуре Кеи у пракси

Иако Кеи има прилично интерфејс, постоји неколико проблема када се он користи у пракси. Главни проблем је потреба за хитном типком. Да бисте аутоматски попунили у прегледачу или на радној површини, мораћете да притиснете „ЦТРЛ + АЛТ + В“. Иако је хитна типка смислена за локалне апликације, није у претраживачу.

Проширење за претраживач не служи само другој врсти аутоматског попуњавања. Не можете да видите своје лозинке, конфигуришете нова подешавања или генеришете лозинке за нове налоге. С обзиром на то како лијепо изгледа локална апликација, надали смо се продужењу. Међутим, једина опција коју вам пружа је да закључате трезор. 

Сигурност

Иако Кеи нема јединствени сигурносни модел попут Дасхлане-а или 1Пассворд, он још увек може да заштити ваше податке безбедним. Као и код свих управитеља лозинки, важно је питање како сте се аутентификовали као корисник, а то је оно што раздваја управитеље лозинки од стандардног софтвера за шифровање. 

Ф-Сецуре пролази када је реч о аутентификацији. Све је везано за вашу главну лозинку о којој Ф-Сецуре нема знање. Уместо тога, ваша главна лозинка има кључ који је изведен помоћу ПБКДФ2. Тај кључ је уситњен са 20 000 понављања СХА256 са додатком случајних соли. Након тог поступка, коначни кључ користи се за аутентификацију. 

У пракси то значи да Ф-Сецуре никада није могао знати вашу главну лозинку и, самим тим, никада не би могао да дешифрује ваш трезор. Уместо тога, ваша главна лозинка се такође користи за генерисање АЕС-256 кључа који се користи за шифровање и дешифровање вашег трезора. О томе можете сазнати више у нашем опису шифрирања.

Тамо где се чувају ваше лозинке за Ф-Сецуре Кеи 

Сада када смо шифровали и потврдили аутентификацију, време је да разговарамо о томе где су ваше лозинке сачуване. Срећом, Ф-Сецуре пружа неколико опција на тој предњој страни. Подразумевано – у овом случају, значи бесплатна верзија апликације – ваше шифроване лозинке се локално чувају. Због тога не постоји претња кршењем података. 

Ако желите да се држите локалног складишта, то је у реду; само држите Кеи Фрее инсталиран. Међутим, надоградња на Премиум нуди синхронизацију на више уређаја, што значи да ћете морати да предате своје драгоцене лозинке серверима Ф-Сецуре-а. Чак и када их синхронизујете преко облака, никада не приступате директним лозинкама са сервера компаније Ф-Сецуре. 

Уместо тога, копија вашег шифрованог трезора је смештена у облаку. Ову копију не могу читати сви, укључујући вас. Када се лозинке синхронизују, тај се трезор преузима и дешифрује локално користећи главну лозинку помоћу поступка описаног горе. 

Укратко, ваше лозинке се чувају у облаку, али без супер-рачунара и неколико милијарди година за резервом, нападач не би могао да дешифрује ваш трезор. 

Подршка

Ф-Сецуре не постаје жртва уобичајеног проблема дезорганизације, као и већина менаџера лозинки у пакету са антивирусима. Одељак за подршку још увек покрива сваки производ који нуди Ф-Сецуре, али уместо да приказује списак чланака, сваки производ – укључујући и Кеи – има свој водич за подршку.

база кључева-знања

Упутство за кориснике није толико проблем у уклањању проблема са апликацијом. Уместо да се ради о постављању. Покрива све, од начина инсталирања Кеи-а на Виндовс и Мац, до постављања фаворита и искориштавања аутоматског попуњавања. Неке од тема су чак и видео туторијали који би требали помоћи технофобима. 

То је само један начин подршке. Ф-Сецуре такође нуди ливе цхат и подршку телефоном током радног времена. Поред тога, телефонска подршка је доступна на 11 језика са бројевима за више различитих региона. Телефонска подршка је технички ограничена на радне дане и сате, али требали бисте бити у могућности да пронађете регион који је отворен без обзира на доба дана. 

подршка кључем-телефону

Ако бисте радије контактирали заједницу Кеи, постоје форуми. Међутим, презентација није тако добра као друга подручја подршке. Иако је форуме Ф-Сецуре лако заобићи, не можете одабрати филтрирање постова на основу производа. Уместо тога, све је спојено, што отежава проналажење постова у вези са одређеном апликацијом. 

форуми кључева

Упркос томе, ресурси подршке за Ф-Сецуре лакше су пробављиви од већине антивирусних менаџера лозинки. Током нашег тестирања, цхат је обично био на мрежи, а форуми су били активни. Изван тога, база знања нуди темељит и лако разумљив поступак за подешавање с локалном апликацијом. 

Пресуда

Кеи је један од бољих антивирусних менаџера лозинки, који нуди атрактиван интерфејс и неке јединствене функције. Ако имате само неколико лозинки – рецимо, 25 или тако нешто – то је сјајна опција. Они који управљају са неколико стотина пријава, поред осталих врста уноса, желеће да потраже на другом месту. Недостатак организације отежава проналажење онога што вам је потребно. 

Шта мислиш о Кеиу? Хоћете ли преузети бесплатну верзију? Обавестите нас о вашем искуству у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me