Преглед истинских кључева МцАфее – Ажурирано 2020

Преглед истинског кључа МцАфее

Као део сигурносног пакета, МцАфее Труе Кеи је пристојан менаџер лозинки. Међутим, као самостални производ трпи недостатак функција и непарних цена, тако да се устручавамо да га препоручимо. Детаље потражите у нашем прегледу МцАфее Труе Кеи.


труе-кеи-клизач1

труе-кеи-клизач2

труе-кеи-клизач3

труе-кеи-слидер4

труе-кеи-клизач5

Претходна

Следећи

Труе Кеи је менаџер за лозинке антивирусног гиганта МцАфее. Иако импресиван због своје цене и употребљивости, он не држи у поређењу с другим најбољим менаџерима лозинки. Ограничени сет функција и чудни модел цена враћају га више од неколико корака. Ипак, вреди снимити део антивирусног пакета. 

У овом прегледу МцАфее Труе Кеи, детаљно ћемо описати своје искуство након што смо алатку извукли. Од пријаве за налог до омогућавања мултифакторске аутентификације (МФА), покрићемо сваки аспект Труе Кеи-а да бисте сазнали да ли је то прави менаџер лозинки за вас. 

За већину људи бит ће и бољих опција. Иако се ради о компетентном алату за управљање лозинкама, сет функција за збрку није сјајан, чак и с обзиром на цену. То је речено, у пакету са антивирусом, то је боље од складиштења лозинки у прегледачу. 

Снаге & Слабости

Алтернатива за МцАфее Труе Кеи

Карактеристике

Труе Кеи је, као и многи управитељи лозинки у пакету са антивирусним програмима, свјетло у функцијама. Иако је робуснији од НордПасс-а, још увек му недостаје у више области. Конкретно, дељење лозинки не долази у обзир, као ни простор за више корисника. Труе Кеи је једноставан менаџер лозинки, што је одлично за употребљивост, иако лоше за функције. 

Пре него што уђете у оно што није укључено, разговарајмо о томе шта можете да похраните. Ваш трезор је подељен на три дела: “пријаве”, “сигурне белешке” и “новчаник”. Прва два објашњавају себе, а иако се чини да и трећа, тамо се догађа много више. 

прави новчаник

Поред кредитних картица, у ваш новчаник се могу сместити и број вашег социјалног осигурања, возачка дозвола, лозинка, адреса и било која чланарина која имате. Сваки од ових уноса служи као “картица” на коју можете кодати у боји и додати белешке ради боље организације. Дигитални новчаник је највеће богатство Труе Кеи-а. 

ставке са истинским кључем у боји

Шта не добијате

Разочаравајуће је да постоји више разговора о ономе што није укључено, а не шта је. Ствари као што су Дасхлане-ова промена лозинке или Зохо Ваулт-ове функције управљања корисницима не долази у обзир. Међутим, Труе Кеи четркује чак и основе. Најзначајније је што не постоји дељење лозинке. 

Иако дељење може представљати сигурносне проблеме, то је неопходна функција за савремени управитељ лозинки. МцАфее би могао ријешити проблем нудећи план усмјерен према више корисника, али то није. Ако желите да осигурате мало предузеће или породицу, боље је да имате нешто попут 1Пассворд (прочитајте нашу Дасхлане у односу на 1Пассворд упоређивање). 

Штавише, Труе Кеи не нуди обавештења о кршењу или било какву врсту безбедносне анализе. Када додајете нову лозинку, добили сте веома опсежну оцену снаге лозинке. У противном, међутим, не можете видети никакве поново употребљене, слабе или рањиве лозинке као што је то случај са другим алаткама. 

Оно што га откупљује од ових пропуста је његова мултифакторска провјера аутентичности за пријаву на Труе Кеи. Проширење нуди мноштво опција за закључавање вашег рачуна од бруталних напада, о чему можете прочитати више у одељку „безбедност“. 

Преглед карактеристика истинских кључних карактеристика МцАфее

МцАфее Труе Кеи логотипввв.труекеи.цом

Почиње од 167 долара месечноСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цена

Труе Кеи је јефтин менаџер лозинки, који нуди неограничено складиштење и синхронизацију на више уређаја за само 20 долара годишње. Доступан је и бесплатни план, мада је то једва вредно преузимања с обзиром на то колико је ограничен. Речено је да Труе Кеи изгледа импресивније као део целокупног антивирусног пакета, а не као сопствени.  

Цијена претплате је добра, с Труе Кеи-ом се налази нешто мање од РобоФорма (прочитајте нашу рецензију РобоФорм-а). Наплаћујете вам 19,99 УСД годишње за до 10 000 уноса, што је пристојна цена. Међутим, с обзиром на ретке функције, за мало више новчића можете добити пуно више функционалности код других управитеља лозинки.

Чак и уз то што је алат јефтин, цена га не вреди сама, посебно када је Касперски Пассворд Манагер коштао 5 УСД мање. 

Међутим, у пакету са антивирусним пакетом, Труе Кеи је импресивнији. Можете добити појединачни пакет за цибер-безбедност, који укључује менаџер лозинки, сигурно прегледавање веба, схреддер датотека, шифровано складиште и антивирус за само 15 долара више од обичне претплате на Труе Кеи. 

Омогућено је да антивирус није међу најбољима, као што можете прочитати у нашем прегледу МцАфее Тотал Протецтион, али са становишта бројева, цена се смањује у корист антивируса. То је једино ако тражите антивирус. Као изолациони менаџер лозинки постоје боље опције од Труе Кеи-а за не много више. 

Пробијање истинског кључа бесплатно

Јасно је да МцАфее жели да користите Труе Кеи Фрее јер заправо не можете да купите претплату на веб локацији Труе Кеи. Уместо тога, морате преузети бесплатну верзију без обзира на све. Упркос овој пажњи, Труе Кеи Фрее још увек не заостаје за нашим најбољим менаџером бесплатних лозинки, ЛастПасс (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију). 

У погледу функционалности, Фрее је исто што и Премиум. Међутим, ограничени сте на 15 уноса, што је срамотно. Назвати га „бесплатним управљачем лозинком“ је шамар у лице заправо слободним опцијама, попут Дасхлане-а. Са само 15 лозинки Труе Кеи Фрее је пробно, а не услуга пружена из добре воље. Прочитајте део Дасхлане-а против ЛастПасс-а да бисте видели како се упоређују.

Лакоћа

Као што је већ споменуто, МцАфее вас упућује на преузимање Труе Кеи Фрее. Веб страница је дизајн на једној страници и прелазе функције – оно мало што постоје – цене и подршка за платформу. Одмах је видљиво како да се подесите, а велики тастер за преузимање приказан је испред и у средини на веб локацији. 

веб-сајт труе-кеи

Важно је имати на уму да морате имати подржани прегледач. Будући да је Труе Кеи доживљај ексклузиван за проширење, не постоји локална апликација за Виндовс или мацОС. Тестирајући Опера, преусмерени смо да преузмемо Цхроме, Фирефок или Мицрософт Едге, што је чудно, с обзиром да је Опера прегледач на бази Цхромиум-а. 

Једном инсталиран, креираћете профил Труе Кеи. Биће вам потребна адреса е-поште, пуно име (из неког разлога) и главна лозинка коју ћете морати да потврдите. Након тога, од вас ће се затражити да додате своју прву пријаву, а затим кратки обилазак корисничког сучеља прегледача. Са становишта употребљивости, све је врхунско. 

труе-кеи-сигн-уп

У пракси, међутим, постоји једно велико питање. Нећете тражити да увезите своје лозинке приликом првог пријављивања. Чињеница да проширење прескаче увоз је све збуњујућа с обзиром да се могу пронаћи подаци који се чувају у другим менаџерима лозинки и у већини главних прегледача.. 

Проширење прегледача

Труе Кеи је искуство засновано на прегледачу као што је ЛастПасс. Са становишта употребљивости све је одлично. МцАфее брзо приказује алат за било коју нову функционалност и аутоматски снима ваше податке током прегледавања нових веб локација. Када отворите Труе Кеи, своје лозинке можете видети на плочасти начин са неколико икона за брзо покретање за најчешће посећене веб локације. 

труе-кеи интерфејс

Своје лозинке можете организовати и у формату листе, са звездицама оних који су вам најдражи и поручујејући их абецедним редом или на основу најновијих уноса. Све је сјајно када постоји само неколико уноса. Међутим, када започнете гомилање пријава, ствари брзо крену по злу јер Труе Кеи не нуди организацију мапа. 

Постоји још једно велико питање када је у питању проширење прегледача. Када кликнете на њега, отвара се корисничко сучеље прегледача, уместо малог додатног прозора. Ако стварате нови налог, не можете брзо да генеришете лозинку. Уместо тога, морате отворити корисничко сучеље прегледача на новој картици и помакнути се до генератора лозинки.  

труе-кеи-пассворд-генератор

У супротном, проширење служи сврси за аутоматско попуњавање. Труе Кеи је једноставан за употребу током целог времена. Међутим, постоји неколико неспоразума који га спречавају да буде међу најбољима. У будућим верзијама желимо да видимо налог за увоз лозинки приликом првог пријављивања, као и искачућу верзију проширења. 

Сигурност

Опћенито има мало информација о Труе Кеи-у, па нас чуди мало тога што се о сигурности не говори много. Колико знамо, има сличну структуру као и други менаџери лозинки. Подаци су шифрирани локално, трезор је заштићен АЕС-256 и све је оматано главном лозинком. 

Такође је важно узети у обзир да се Труе Кеи налази у вашем прегледачу. Иако се шифрирање дешава „локално“, активно сте на мрежи док се процес довршава. Немамо техничку структуру или приступ шифри Труе Кеи-а да бисмо видели да ли то поставља било какве проблеме, мада неће бити шокантно ако јесте. 

Можете прочитати наш опис шифровања због чега је АЕС-256 одличан, као и наш водич за шифровање нултег знања да бисте видели зашто МцАфее не би могао да види ваше лозинке. Покушао да изгледа као модел, чини се да делује. Најзанимљивији аспект Труе Кеи-а је његова мултифакторна аутентификација. 

Мулти-факторска аутентификација Труе Кеи-а

Све се заснива на томе да имате најмање два фактора за верификацију вашег идентитета. Можете одабрати или „основну“ или „напредну“ безбедност, прву користећи искључиво своју главну лозинку, а другу користећи најмање две руте за потврду идентитета. Можете додати још фактора ако желите, рецимо, једну од најбољих 2ФА апликација и код е-поште. 

труе-кеи-2фа

Због фокусираности на више фактора, Труе Кеи нуди ресетовање лозинке све док вам је омогућен други фактор. Укратко, оверени сте на основу другог фактора, који вам омогућава да ресетујете главну лозинку и пребаците садржај трезора. Иако је теоретски сјајно, то би у пракси могло представљати нека питања. 

Подешавање је подразумевано омогућено, тако да ако је неко приступио вашем другом фактору, могао би да ресетује вашу главну лозинку. Срећом, ову „функцију“ можете искључити, што препоручујемо. У сваком случају требало би да користите насумично генерисане, јаке лозинке на уређајима са више фактора, па није превише захтева да се сетите главне лозинке. 

Подршка

МцАфее има успостављену линију производа, тако да већ постоји систем подршке. Међутим, мораћете да пређете преко свих ресурса намењених главним сервисима да бисте пронашли одговоре усмерене на Труе Кеи. Иако то може учинити самопомоћ помало незгодним, постоји пуно опција за контакт. 

Почев од тамо, можете свакодневно контактирати тим за подршку преко ћаскања уживо или телефона, чекајући око две минуте за првог и 10 минута за други, на основу предвиђених процена. Тестирајући ове руте, установили смо да је процена за ливе цхат мало конверзативнија и она за телефон мало либералнија, мада само с малом маржом. 

труе-кеи-цонтацт-оптионс

Морат ћете прескочити дрво питања да бисте видели те опције контакта, што је слично проналажењу самопомоћи. Из МцАфее-ове густе базе знања, постоје 33 ставке посвећене Труе Кеи-у. Већина чланака посвећена је општим појашњењима услуге, мада има прегршт водича за решавање проблема. 

истинита база података

Проблем, као што је то обично случај са овим пакетним менаџерима лозинки, је проналажење релевантних чланака. Прелазак преко МцАфее-ових других производа је довољно неугодан, али с обзиром на то колико споро место за подршку се учитава, процес траје дуже него што би требао бити. Одговори су ту, ако вам требају, али у већини случајева кретање по базама знања више је гњаваже него што је вредно. 

Пресуда

Труе Кеи је једноставан за употребу и јефтин, али они се односе само на његове добре особине. Као пакетни менаџер лозинки бољи је од складиштења података у прегледачу. 

Међутим, ако тражите потпуно опремљен алат, постоје и друге опције које нуде пуно више функција. Чак и Касперски има јефтинији управитељ лозинки, мада је и даље толико гол када је у питању функционалност. 

Шта мислите о Труе Кеиу? Хоћете ли дати слободан план за пуцање? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map