ОнеЛогин преглед – Менаџер пословних лозинки – Ажурирано 2020

ОнеЛогин Ревиев

ОнеЛогин је моћан менаџер лозинки на нивоу предузећа који ће захтевати озбиљне вештине од ИТ менаџера да би се максимално искористио. Међутим, појединци ће вероватно истрести своје ствари. Погледајте наш потпуни преглед услуге ОнеЛогин за детаље.


онелогин-адд-апп

онелогин-претраживач-интерфејс

онелогин-записник догађаја

онелогин-нови корисник

онелогин-роле

Претходна

Следећи

ОнеЛогин је услуга јединствене пријаве (ССО) и мултифакторна аутентификација (МФА). У могућности да се интегрише са мноштвом апликација, ОнеЛогин нуди поједностављен начин за кориснике у вашој компанији да брзо приступе апликацијама за различите пројекте и свакодневне операције. Упркос томе, циљани фокус ОнеЛогина чини га лошим кандидатом за нашу листу најбољих менаџера за лозинку. 

У овом прегледу ОнеЛогин-а детаљно ћемо описати наше искуство након што смо провели неко време са услугом. Регистровали смо се на анонимни налог – као и сваки корисник – да бисмо проценили његове карактеристике, безбедност, цене и још много тога, а све како бисмо дошли до наше пресуде.  

Као услуга усредсређена на предузећа, ОнеЛогин је одличан, мада долази у обзир само када број корисника постане висок. За мала предузећа постоје далеко боље опције, попут Дасхлане-а и 1Пассворд-а, од којих су обе направиле наш водич за најбоље алате за управљање лозинкама за мала предузећа. Прочитајте наша пуна размишљања или прескочите до краја овог прегледа услуге ОнеЛогин како бисте добили општу оцену.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ОнеЛогин

Карактеристике

У основи, ОнеЛогин је услуга јединственог пријављивања, мада је то само један аспект целокупног сигурносног пакета који нуди. ОнеЛогин Трустед Екпериенце Платформ, како се назива, пружа све што ваше предузеће треба да би комуницирало са дигиталним платформама, укључујући МФА, управљање идентитетом, аутоматизацију и још много тога. 

Централна карактеристика ОнеЛогина је његов директориј облака, који је изграђен да се директно интегрише са постојећим директоријумима облака, као што су Мицрософт Ацтиве Дирецтори, ЛДАП и Воркдаи. 

У вашем именику можете конфигурирати апликације тако да корисници у вашем предузећу имају приступ једним кликом до њих. Иако ОнеЛогин не подржава сваку платформу, нуди опсежну листу са свим апликацијама за продуктивност до маркетинга и рекламних услуга. 

Заокруживање основне услуге је МФА, која вам омогућава да примените безбедносна питања, биометријске податке, једнократне лозинке и више да бисте примењивали строге безбедносне стандарде. ОнеЛогин чак има нешто што се назива СмартФацтор Аутхентицатион, што користи машинско учење за препознавање лажних покушаја пријављивања. О томе ћемо више говорити у одељку „безбедности“. 

Обезбеђивање корисника ОнеЛогин, управљање идентитетом и укрцавање

Основна услуга ОнеЛогина је солидна, али највише се издваја њен опсег функција за управљање корисницима. Како би се осигурало да све тече што је могуће глатко, ОнеЛогин је аутоматизовао корисничко обезбеђивање. Помоћу управљања идентитетом и приступом (ИАМ) можете да увезете и аутоматски доделите улоге корисницима за ваше различите апликације.

Такође можете имати прилагођене улоге и атрибуте и аутоматски им доделити те атрибуте корисницима док их додајете. На примјер, ако желите додијелити корисника одређеној групи унутар једне од ваших апликација, то можете учинити користећи мапирање права и прилагођене атрибуте, а све аутоматски. 

онелогин-роле

У значајкама и ценама јасно је да је ОнеЛогин фокусиран на велике пословне апликације. Иако је једноставност коришћења довољна за продају чак и за мала предузећа, већи одори ће моћи у потпуности да искористе моћ ОнеЛогина. Јасно је да је развојни тим размишљао о свему због чега већа предузећа несметано послују. 

Преглед функција ОнеЛогин

ОнеЛогин Логоввв.онелогин.цом

Почиње од 200 долара месечноСви планови

Сигурност

2ФА

Шифровање
АЕС-256

Нула-знање

2ФА тастери

Сигурносна анализа

Синкронизација са више уређаја

Израда резервних копија и опоравак

Мобилне апликације

Мењач лозинке

Генератор лозинки

Проширење прегледача

Аутоматско попуњавање

Образац се аутоматски попуњава

Корисничко сучеље прегледача

Десктоп УИ

Емаил

Уживо ћаскање

Телефон

Центар за помоћ

Форумс

24/7 подршка

Више

Бесплатан план

Цене

ОнеЛогин има на располагању три плана, од којих се сваки месечно цени по кориснику. То, међутим, нису ваш једини избор. Иако планови Стартер, Ентерприсе и Унлимитед одговарају рачуну за већину предузећа, можете контактирати ОнеЛогин да бисте прилагодили план који одговара вашим потребама.

Почевши од унапред конфигурисаних планова, ОнеЛогин додаје нове карактеристике како цене повећавају. Стартер план, на пример, долази са ССО за све апликације и стандардну подршку, док Унлимитед долази са управљањем идентитетом, МФА и безбедношћу вођеном политиком. 

Изван цене је за сваки ниво различит и најмањи број корисника. Иако се то не разликује у начину на који можете посумњати. 

ОнеЛогин заправо захтева већи минимални број корисника на својим нижим слојевима, а за Стартер је потребно најмање 25 корисника. Ако сте мали посао који тражи ССО и имате само неколико запослених, мораћете да потрошите много више да бисте започели. 

Користећи минимални број корисника, Стартер кошта најмање 50 УСД месечно, док Неограничено кошта 40 УСД. Ако имате само пет корисника и треба вам основни ССО, мораћете да платите скоро исту цену као и 25 корисника на Стартер плану. 

Иако разумемо минимум корисника, ОнеЛогин има постављене цене тако да увек плаћате најмање 40 УСД сваког месеца, без обзира на број корисника који вам је потребан или план који одаберете. 

Упркос томе, ОнеЛогин је јефтин све док испуњавате његове прагове. Доступна је и бесплатна пробна верзија од 30 дана која вам омогућава приступ ССО радној површини и мобилним уређајима, прилагођене извештаје, МФА, безбедносне политике и још много тога. Још боље, не морате одложити кредитну картицу да бисте је могли снимати. 

ОнеЛогин прилагођени планови

Ако имате компанију величине 5.000 или више или су вам потребне само одређене услуге, можете директно контактирати ОнеЛогин за понуду. Прилагођени планови могу да се састоје од само МФА за пословни ВПН, или онолико приступа ОнеЛогин, МФА заснованог на ризику, ОнеЛогин десктоп апликације и још много тога. Као и Стартер, Ентерприсе и Унлимитед планови, међутим, постоји минимум. 

Потребно је да потрошите најмање 1200 долара годишње за прилагођено решење. Иако ОнеЛогин не даје никакве цене на свом вебсајту, то би вам требало дати идеју шта да очекујете. Поред тога, ОнеЛогин има цене високог образовања које се, попут прилагођених решења, пружају искључиво путем контакта.

Лакоћа

ОнеЛогин је веома услуга усмерена на предузеће, са више производа и случајева коришћења расутих по горњем менију. Иако је густ са информацијама, никада се не поставља питање како се пријавити, као што је то случај са ЛогМеОнце (прочитајте нашу ЛогМеОнце рецензију). Велики тастер “пробај сада” покренуће вас. 

Можете испробати ОнеЛогин за ваше пословање без ризика током 30 дана (чак ни не захтева кредитну картицу). Попуњавање обрасца је једноставно, али ће вам требати неке основне пословне информације да бисте приступили. ОнеЛогин тражи радну е-пошту, број радног телефона, ваш наслов и број запослених у вашем предузећу. 

онелогин-триал

Након потврђивања адресе е-поште, мораћете да поставите главну лозинку (ОнеЛогин захтева најмање осам знакова који се састоје од слова и цифара). Међутим, погодили смо малу снагу када покушавамо да се пријавимо. ОнеЛогин тражи кориснички ИД након постављања лозинке, што је заправо ваша адреса е-поште. Ако унесете друго корисничко име, добићете скочни прозор са „неважећом лозинком“.

Додавање апликација и корисника на Админ панелу

Након што се покренете на контролној табли администратора, ОнеЛогин ће вам представити неколико почетних корака. То укључује додавање апликација и корисника и додељивање тих апликација корисницима. 

Процес је изненађујуће једноставан, упркос ширини опција које су доступне на контролној табли ОнеЛогина. Када започињете, постоји више скочних прозора који помажу у процесу. 

Додавање нове апликације је једноставно, с тим што ОнеЛогин организује своју дугачку листу подржаних платформи у категорије (и са срећом пружа траку за претраживање). Након што пронађете апликацију коју тражите, можете да прилагодите неколико аспеката ње, укључујући приказано име, иконе и ако је апликација видљива на порталу вашег предузећа.. 

онелогин-адд-апп

Када су додате ваше апликације, време је да додате кориснике. ОнеЛогин вам пружа много могућности када је у питању додавање корисника и бављење њиховим приступом. Можете поставити улоге у својој организацији, организовати кориснике у групе, аутоматизовати корисничке функције и чак створити област за саморегистрацију. 

За велика и мала предузећа, ОнеЛогин вам даје потпуну контролу над начином додавања корисника на налог. 

онелогин-нови корисник

У административном панелу можете учинити много више, укључујући конфигурисање пословне виртуелне приватне мреже и праћење активности својих корисника. ОнеЛогин вам даје исти ниво контроле као и алат попут Зохо Ваулт-а (прочитајте нашу рецензију Зохо Ваулт-а). Међутим, то никада не постаје претерано велико, што значи да било ко може искористити своју моћ. 

онелогин-записник догађаја

ОнеЛогин у пракси 

Иако се већина функција ОнеЛогина налази на административној табли, вероватно нећете свакодневно комуницирати с њом. ОнеЛогин садржи веб интерфејс где можете додати нове личне апликације, као и прегледати апликације које се примењују у вашој организацији. На овој контролној табли заправо можете подесити пријаве за сваку од апликација повезаних на ваш налог. 

онелогин-претраживач-интерфејс

Поред тога, ОнеЛогин пружа апликацију за радну површину и проширење за прегледач. Ово последње је најкорисније за свакодневно коришћење, омогућавајући вама и корисницима вашег налога да се лако пријављују у апликације. Постоје мобилне апликације за Андроид и иОС, као и бесплатна ОТП апликација за мобилне уређаје.

Сигурност

ОнеЛогин сам по себи није управитељ лозинки, тако да нема много безбедносних мера које раде лични алати за управљање лозинкама. Напомињемо, нема модел са нултим знањем. Иако су ваше информације сигурне, ОнеЛогин има заштитне мере које ће се заштитити од заборављене лозинке. 

Што се тиче енкрипције, ОнеЛогин штити ваш налог помоћу АЕС-256, који је, као што можете прочитати у нашем опису шифровања, најјача ствар коју можете добити. Шифровање, међутим, није проблем са ОнеЛогин-ом. То је начин на који ваши запослени комуницирају са услугом. 

Будност АИ и СмартФацтор аутентификација 

ОнеЛогин има две власничке карактеристике које се односе на безбедност. Прва је Вигиланце АИ, која користи машинско учење за препознавање ризика и откривање претњи пре него што могу утицати на ваше налоге. Користећи податке из ваше унутрашње и уобичајене статистике коришћења од трећих страна, Вигиланце АИ је у могућности да креира профил за стандардну употребу.  

Иако ниједан АИ није савршен, будност је солидна. Узимајући податке не само из машинског учења, већ и из сопствених прилагођених правила, ОнеЛогин је у стању да открије већину претњи, а да притом не омета свакодневне операције. Контекстуална анализа Вигиланце АИ директно храни другу заштитну функцију ОнеЛогина МФА, СмартФацтор Аутхентицатион. 

МФА је главна карактеристика ОнеЛогина-а, омогућава вам коришћење низа додатних фактора како бисте заштитили своје рачуне. Међутим, ти фактори имају проверу против њих. ОнеЛогин користи свој алгоритам машинског учења за разумевање контекста иза било које појединачне пријаве. То укључује мрежу, уређај, стандардно доба дана, географску локацију и више покушаја пријаве. 

Вигиланце АИ и СмартФацтор Аутхентицатион раде у позадини. Међутим, користећи дневник догађаја, можете прегледати све активности на вашем налогу и одговарајућу оцену ризика за сваку одређену радњу. На тај начин, ако је АИ превише тежак или не блокира довољно, можете прилагодити своја прилагођена правила у складу са тим.

Подршка

Као што је случај са већином услуга усмерених на предузећа, ОнеЛогин нуди широк спектар ресурса за подршку и могућности контактирања. Иако постоји пуно опција за самопомоћ ако наиђете на проблеме, ОнеЛогин се издваја одличним ресурсима за учење, помажући администраторима и запосленима да убрзају рад услуге. 

Почевши од тога, ОнеЛогин нуди сесије „омогућавање кориснику“, а то су 15 до 30 вебинара који дају основне информације о томе како ОнеЛогин функционише и шта може да уради за ваше пословање. Иако је регистрација и похађање једног од ових вебинара уживо најбољи пут за ствари, можете их погледати и на захтјев.. 

онелогин-цустомер-енабле

Ако желите да идете дубље, мораћете да се упутите у ресурсни центар, који је доступан на почетној страници веб локације ОнеЛогин. Поред информација о најновијим најбољим праксама и вестима о цибер-безбедности, ОнеЛогин нуди ширину ресурса за маскирање своје платформе и обезбеђивање вашег рачуна да остане безбедан. 

То укључује низ е-књига, техничких информација, инфографика, аналитичких извештаја, па чак и САМЛ-а са отвореним кодом. Поред тога, све ове информације дају се без обзира имате ли рачун или не.

онелогин-ресоурце

Када постане време за подршку

ОнеЛогин дефинитивно преузима своје ресурсе за подршку. Када дође време да се реше проблеми постојећих купаца, он обавља пристојан посао, иако не подржава готово исто толико ресурса колико потенцијалним и новим клијентима. 

За опције контакта можете назвати ОнеЛогин за подршку након што сте купили план. Иако је то преферирани метод, радо бисмо видели и подршку путем е-поште. Фрустрирајуће, ОнеЛогин нуди услугу е-поште за упите у продаји, али не и за техничке. 

Срећом, у бази знања постоји пуно ресурса за самопомоћ, иако нису организовани као и материјал у ресурсном центру. 

Ипак, база знања је дубока, а готово све теме добиле су прегршт снимака екрана, а неке чак и видео туторијале. Ако имате било каквих питања о томе како ОнеЛогин или како да га конфигуришете, база знања је најбоље место за преглед. 

онелогин-база знања

Иако бисмо волели да видимо више опција за контакт, јасно је да је ОнеЛогин увео рад, тако да је контакт крајње средство. Ресурси за самопомоћ су одлични кроз и кроз, с подршком за купце пре и после продаје. Међутим, волели бисмо да видимо чет уживо или, у најмању руку, подршку путем е-поште.

Пресуда

ОнеЛогин је солидна ССО и МФА услуга, иако је далеко погоднија за велика предузећа од малих. Поред минималаца преко нивоа, листа функција ОнеЛогина фокусирана је на аутоматизацију, дозволе корисника и укрцавање / ванбродски лет. Све ове карактеристике дају се одећи за коју је потребан ССО за дугу листу корисника и једноставан начин управљања. 

Међутим, ако вам то одговара на рачуну, мало је других услуга које нуде онолико колико има ОнеЛогин. Поред функција за велику одећу, ОнеЛогин је изузетно једноставан за употребу и изузетно флексибилан, омогућава му да се лако уклопи у било који посао. 

Шта мислите о ОнеЛогин-у и овој рецензији ОнеЛогин-а? Хоћеш ли да покренеш бесплатно пробно време? Ако користите ОнеЛогин, јавите нам се у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me