Najboljši antivirus za Mac 2020: Prilagoditev za Apple

Pridobivanje protivirusnega programa je ključnega pomena za zaščito računalnika. Kljub temu je videti, da so uporabniki Applea na hladnem. Z večino zlonamerne programske opreme, ki cilja Windows, se zdi, da Mac dobi vroče različice uveljavljene programske opreme ali, še huje, povprečno namenske možnosti.


V tem priročniku o najboljšem protivirusnem sistemu za Mac bomo preučili nekaj dobrih možnosti, ki so na voljo. Medtem ko je večina del načrta za več naprav, še vedno nudijo odlično zaščito in seznam funkcij, ki jih želite zagnati.

Preučili bomo, kako smo izbirali, analizirali laboratorijske rezultate in vam dali druge razloge, zakaj so nam všeč. Če ste redni bralec naših vodnikov, ne bo presenetljivo, da smo prvo ocenili Bitdefender, vendar pa si preberite še druge štiri izbire, če želite nekaj možnosti. Za še večjo zaščito priporočamo, da preberete naš članek o najboljšem VPN-ju za Mac.

Najboljši antivirus za Mac 2020

Kaj naredi antivirus najbolje za Mac?

Po podatkih Net Marketshare 88,13% vseh namiznih računalnikov uporablja Windows, zato je večina napadov zlonamerne programske opreme napisana za napad. Kljub temu macOS predstavlja 9,27 odstotka tržnega deleža, kar ni nepomembno. Za uporabnike Apple obstaja samo drugačen niz groženj.

Antivirusi so v macOS-u različno strukturirani, ker iščejo različne zlonamerne programske opreme, ki se obnašajo na različne načine. Ni tako preprosto, kot da rahlo preberete programsko opremo za zagon v operacijski sistem. To pomeni, da nekaj najboljše protivirusne programske opreme ni na voljo za macOS, ali še huje, ni nič dobrega.

Naša glavna skrb je, da se protivirusni sistem Mac ne bo mogel postaviti na seznam nevarnosti, s katerimi se soočajo izdelki Apple. Medtem ko veljajo enake metode kibernetskega kriminala, se lahko aplikacije razlikujejo. Posvetovali smo se s tremi neodvisnimi laboratoriji, da bi našli najbolj varne možnosti macOS na trgu.

Zaščita pred znanimi grožnjami je pomembna, a preprosta. Ogledali smo si tudi zaščito vsakega protivirusnega programa v realnem času, pa tudi, kako je to storil z ničdnevno zlonamerno programsko opremo, ki so napadi, izvedeni isti dan, ko postane izkoriščen.

Varnost je naša prva prioriteta, obstajajo pa tudi druga pomembna področja. Ogledali smo si uporabnost vsakega programa, vključno z njihovimi načini in nastavitvami skeniranja, da bi videli, kako dobro so ga uravnotežili z močjo.

Ko so se antivirusi razvijali, so dodali še več funkcij, zato smo pogledali tudi, kaj vse vsebuje posamezen varnostni paket. To vključuje stvari, kot je zaščita spletne kamere, kar je prvo priporočilo v našem priročniku, kako zaščititi spletno kamero.

Za macOS ni toliko antivirusov kot za Windows, zato cena ni velik dejavnik. Razmislili smo o tem, vendar ne za ceno funkcij ali predvsem varnosti. Če obstaja brezplačen načrt, je to plus, vendar le, če je protivirus izpolnil druga merila.

Kljub temu pa si oglejte naš vodič o najboljšem brezplačnem protivirusu, če želite prihraniti denar.

1. Najboljši antivirus za Mac: Bitdefender

Bitdefender ima nekaj najboljših rezultatov zaščite za Mac. Podjetje AV-Test je v svoji analizi junija 2018 podelilo popolno oceno. Bila je stoodstotno učinkovita proti 507 vzorcem zlonamerne programske opreme, odkritih v štirih tednih, ki so vodili k testu.

Povprečje v panogi je bilo takrat slabih 95,5 odstotka.

Bitdefender-Mac

Tudi uspešnost Bitdefenderja je odlična AV-Test je ugotovil, da je med prenosom aplikacij in kopiranjem datotek upočasnil stroj za največ 1 odstotek. V industriji povprečno 12 odstotkov za prenose in 16 odstotkov za kopiranje datotek.

AV-primerjalci so našli podobne rezultate. Od 310 vzorcev je bil Bitdefender stoodstotno učinkovit. Laboratorij nima številk za zmogljivost macOS-a, vendar je Bitdefender aprila 2018 v sistemu Windows prejel napredno oceno +, najvišjo možno stopnjo.

Tretji laboratorij, ki ga omenjamo, MRG Effitas, nima Mac rezultatov, vendar je Bitdefender podelil certifikat stopnje 1 v svoji celotni analizi Q1 celotnega spektra, kar pomeni, da je blokiral 100 odstotkov groženj.

Vendar so bili testi opravljeni v operacijskem sistemu Windows 10, tako da ni primerljivih rezultatov macOS-a. Kljub temu, glede na rezultate AV-testa in AV-primerjalnih izdelkov, je verjetno, da bi različica Bitdefender-jeve Apple bolje opravila.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Bitdefender

Bitdefender ima odlične rezultate zaščite, a tudi veliko več mu gre. Uporabniški vmesnik, čeprav se nekoliko razlikuje od različice Windows, je odličen. Ogledate si lahko trenutno stanje sistema, omogočite spletno zaščito in hitro zaženete sistemska ali prilagojena skeniranja.

Prav tako ima majhen del za Autopilot, ki je Bitdefenderjev avtomatiziran sistem varnostnih priporočil. Obveščal vas bo o ranljivosti, ki jih ima vaša naprava, in o korakih, ki jih lahko izvedete, da jih odpravite.

Domača stran Bitdefender

Obstaja tudi zaščita pred odkrito programsko opremo v obliki varnih datotek. Funkcija spremlja datoteke in mape, ki jih določite, in blokira spremembe v njih. Če niste seznanjeni s to grdo zlonamerno programsko opremo, preberite naš vodič o tem, kaj je odkritje programske opreme.

Bitdefender je nenehno na najvišji ravni zaščite, uporabnosti in funkcij. Tudi poceni je, saj načrt treh naprav stane približno 50 dolarjev na leto. Uporabite lahko tudi Total Security, načrt z več napravami, ki varuje do 10 naprav Windows, macOS, iOS ali Android.

Več lahko izveste v našem pregledu Bitdefender ali prenesete brezplačno 30-dnevno preskusno različico.

2. Trend Micro Antivirus

Trend Micro ima protivirusni sistem za en Mac, vendar zasije s svojim načrtom za več naprav, Maximum Security. Dobil je odlične rezultate za zaščito macOS-a, AV-Test pa mu je dodelil popoln rezultat v zaščiti in zmogljivosti.

Trend-Micro-Mac

Pri testih zlonamerne programske opreme je bil stoodstotno učinkovit, boljši od 95,5-odstotnega povprečja v panogi. Tudi zmogljive številke so impresivne, vendar ne toliko kot Bitdefender. Nalaganje pogosto uporabljenih aplikacij je povzročilo 1-odstotno upočasnitev, kopiranje datotek pa 3-odstotno upočasnitev. Kljub temu so bili rezultati precej boljši od povprečja v panogi.

Tudi AV-Comparatives se je zdelo 100-odstotno učinkovito. Tako kot pri Bitdefenderju tudi ni nobene macOS številke za uspešnost, vendar so bili rezultati sistema Windows spodobni. Trend Micro se je prebil med pridobivanje standardnih in naprednih ocen od AV-primerjalnikov. Na najnovejšem testu je Trend Micro prejel eno od treh zvezdic za uspešnost.

MRG Effitas je v svoji celotni Q2 analizi celotnega spektra podelil certifikat stopnje 2, certifikat stopnje 2. To pomeni, da je Trend Micro blokiral vsaj 98 odstotkov groženj. Storitev je bila uspešna v vseh preizkusih, razen pri blokiranju potencialno nezaželenih aplikacij.

Ti testi so bili opravljeni v operacijskem sistemu Windows, vendar je MRG Effitas ocenil kot največjo varnost, načrt več naprav kot celoto.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Trend Micro

Trend Micro je dostojen kot izdelek Mac, ki nudi zaščito pred odganjalniki, ugrabitelji brskalnikov in drugo za en sam macOS stroj. Glede na to je paket Maximum Security veliko boljši.

Za dvakratno ceno lahko z operacijskim sistemom Windows, macOS, iOS ali Android zavarujete do 10 naprav. Maximum Security ponuja tudi druge funkcije, vključno z orodjem za optimizacijo sistema, s pomočjo katerega se boste znebili tujih datotek in upravitelja gesel. Slednji sicer ni eden naših najboljših upravljavcev gesel.

Trend Micro baze podatkov

Ima tudi Trend Micro Pay Guard, ki nudi dodatno zaščito pri uporabi spletnih blagajn. Pay Guard izolira vašo povezavo in opazuje neobičajno vedenje v brskalniku. Če je kaj sumljivega, vas bo prekinilo, da shranite svoje podatke pred krajo identitete.

Trend Micro ima impresivne zaščitne rezultate in en sam macOS načrt bo ščitil vaš brskalnik in namizje pred grožnjami. Ker pa se tveganje za mobilne naprave povečuje, je Maximum Security videti privlačnejši. Več lahko izveste v našem pregledu Trend Micro Antivirus + ali prenesete brezplačno preskusno različico.

3. Norton Varnost

Za razliko od drugih ponudnikov, ki imajo za Mac specifičen izdelek, Norton ponuja celotno linijo za Windows ali macOS. Načrt za eno napravo je sicer drag, še posebej če upoštevamo, da lahko zaščitite do 10 naprav za približno 20 dolarjev več. Kljub temu, ne glede na to, kateri načrt izberete, boste imeli enako raven zaščite.

najboljši antivirus za mac-norton

AV-test je Nortonu podelil odlično oceno zaščite in zmogljivosti. V primerjavi z uporabljenimi 507 vzorci zlonamerne programske opreme je bil 100-odstotno učinkovit, kar je 95,5-odstotno povprečje v industriji takrat.

Medtem ko je za uspešnost dosegel šest od šestih točk, Norton nima košč Trend Micro ali Bitdefender. Pri prenosu pogosto uporabljanih aplikacij je upočasnil testni stroj za 5 odstotkov in pri kopiranju datotek za 1 odstotek.

AV-Comparatives nima macOS rezultatov za Norton, vendar so rezultati Windows impresivni. Med testiranjem avgusta 2018 je blokiral 100 odstotkov zlonamerne programske opreme. Zadnji test zmogljivosti, opravljen aprila 2018, je Nortonu podelil napredno oceno in dve od treh možnih zvezd.

Tudi rezultati Windows iz MRG Effitas so bili impresivni. Med analizo celotnega spektra Q2 je MRG Effitas Nortonu podelil certifikat stopnje 1, kar pomeni, da je blokiral vse grožnje. Številne grožnje so bile blokirane z nadzorovanjem vedenja, kar pomeni, da bi morala biti Nortonova zaščita pred zlonamerno programsko opremo nič ni dneva dobra.

Drugi razlogi smo Norton všeč

Vsi načrti Nortona prihajajo s stoodstotno garancijo. To pomeni, da bo vaša naprava ostala brez zlonamerne programske opreme. Če tega ne stori, vam bo Norton povrnil denar. Čeprav je garancija priložena vsem načrtom, poceni varnostni standard Norton ni tako privlačen kot druge možnosti.

Posamezno napravo lahko zaščiti pred zlonamerno programsko opremo, vendar je to to. Idealen načrt je Norton Security Premium, ki lahko zažene do 10 naprav z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android ali iOS in ima 25 GB varnega prostora za shranjevanje. To ni veliko v primerjavi z najboljšimi ponudniki za shranjevanje v oblaku, vendar je nekaj.

Norton-baza znanja

Dražja Norton Security Deluxe ima poleg zaščite pred krajo identitete LifeLock vse lastnosti Premium. Paket LifeLock vas zavaruje za do milijon dolarjev. Spremlja tudi vaše kreditno poročilo in temni splet zaradi znakov kraje identitete.

Obstajajo še druge uporabne funkcije, vključno z upraviteljem gesel, ki ni tako dober kot Dashlane, vendar opravi nalogo (preberite naš pregled o Dashlaneu). Več o funkcijah lahko izveste v našem pregledu Norton Security ali prenesete brezplačno preskusno različico Norton Security Premium.

4. Antivirus Kaspersky

Kaspersky si je v našem vodniku prislužil mesto za najbolj varno protivirusno programsko opremo. Ima odlične ocene iz laboratorijev, ki jih omenjamo, in dober nabor funkcij za zagon. Za razliko od drugih ponudnikov ima tudi privlačen načrt z enim računalnikom Mac, čeprav lahko načrti za več naprav nudijo večjo vrednost.

best-antivirus-za-mac-kaspersky

Za zaščito pred AV-testom je zaslužil šest od šestih točk, s čimer je blokiral vseh 507 uporabljenih vzorcev. Vendar pa tega ni zaslužil z uspešnostjo Kaspersky je zaradi povprečnih rezultatov v testu kopiranja datotek izgubil pol točke.

Med prenašanjem pogosto uporabljenih aplikacij je upočasnil testni stroj za dva odstotka, kar ni tako dobro kot naše prejšnje tri možnosti, a vseeno boljše od 12-odstotnega povprečja v panogi. Pri kopiranju datotek je šlo slabše od povprečja v panogi, vendar je stroj upočasnil za 19 odstotkov.

AV-primerjalniki so ga odobrili med svojim testiranjem julija 2018. Kaspersky je blokiral 100 odstotkov od 310 uporabljenih vzorcev. Tudi rezultati delovanja sistema Windows so bili odlični. Kaspersky si je aprila 2018 prislužil napredno oceno +, ki jo vzdržuje od oktobra 2014.

Bil je tudi eden izmed samo treh protivirusnih programov, ki si je pri MRG Effitas prislužil certifikat stopnje 1 v Q1 in Q2 celotnega spektra. Tako kot Norton je bilo tudi veliko vzorcev blokirano z nadzorovanjem vedenja, kar pomeni, da bi morala biti zaščita pred zlonamerno programsko opremo ni nič dneva.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Kaspersky

Zelo so nam všeč funkcije in cene cen Kasperskega, vendar imamo pomisleke glede zasebnosti, zaradi katerih jih ne priporočamo dokončno. Kljub temu pa je težko dostopnega antivirusa po ugodni ceni težko upoštevati.

Priložen je Varni denar, upravitelj gesla, VPN in še več. Varni denar je varen način bančništva, ki vašo povezavo s plačilnim portalom izolira od drugih omrežnih povezav. Tudi če bi imeli zlonamerno programsko opremo, ki bi lahko prestregla vašo običajno povezavo, bi vas varni denar zaščitil pred njo.

VPN sicer ni impresiven. Ponujal jo je Hotspot Shield, ponudnik, ki ga nismo vljudno sprejeli v pregledu Hotspot Shield in ste omejeni na 200 MB na dan, razen če nadgradite.

Kaspersky-Safe-Money

Boljša ideja je uporaba enega izmed naših najboljših ponudnikov VPN, na primer ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Upravitelj gesel je odličen, kot lahko preberete v našem pregledu Kaspersky Password Manager.

Kaspersky je za zaščito na enem Macu ali zaščito med napravami s popolno varnostjo odlična izbira. Več lahko preberete v našem pregledu Kaspersky Anti-Virus ali prenesete brezplačno preskusno različico in si ogledate, kako vam je všeč.

5. Intego VirusBarrier

Intego je tudi za Mac zaščitni antivirus, ki je prejel visoke ocene. Čeprav je aplikacija specifična za računalnike Mac, ščiti pred zlonamerno programsko opremo macOS, OS X in Windows. Ima tudi zaščito pred omrežnimi in phishing grožnjami.

Intego-Mac
© Cloudwards.net

AV-Test ji je podelil popoln rezultat v zaščiti in zmogljivosti. Bil je 100-odstotno učinkovit, 4,5 odstotka boljši od povprečja v panogi, glede na 507 vzorcev zlonamerne programske opreme, ki jih je laboratorij uporabil v svojem testiranju junija 2018.

Številke zmogljivosti so bile skoraj tako dobre kot Bitdefenderjeve. Pri nalaganju pogosto uporabljanih aplikacij je upočasnil testni stroj za 1 odstotek in pri kopiranju datotek za 3 odstotke. Ohranil je vsaj 10 odstotkov večjo hitrost nad povprečjem panoge.

Podjetje AV-Comparatives je med testiranjem v juliju 2018 ugotovilo, da je blokiralo 100-odstotno odkrivanje zlonamerne programske opreme. Ker je Intego ekskluziven za Mac, ni nobene številke zmogljivosti sistema Windows, ki bi jih lahko navedli.

MRG Effitas nima rezultatov za Intego.

Drugi razlogi smo radi Intego

Intego lahko zaščiti enega do pet računalnikov Mac pred zlonamerno programsko opremo. Tudi vrhunski Mac Premium paket je po ugodnih cenah. Pet naprav lahko zaščitite za približno 100 dolarjev na leto, kar je dobro glede na paket vključenih funkcij.

Glavna značilnost je VirusBarrier, ki vas v realnem času ščiti pred zlonamerno programsko opremo. Intego vključuje tudi NetBarrier in ContentBarrier. Prvi je požarni zid, ki spremlja omrežne povezave, drugi pa vam omogoča starševski nadzor, da otroke varno spremljate v spletu.

Intego-homepage-2018
© Cloudwards.net

Naša najljubša funkcija pa je pralni stroj, čistilnik programske opreme Mac, ki napravo preišče za odvečne ali nepotrebne datoteke in jih izbriše. To vključuje stvari, kot so predpomnilniki, ki niso več potrebni, in tuje jezikovne datoteke.

Medtem ko Intego ne ščiti naprav Windows, lahko ob odjavi kupite zaščito sistema Windows. Intego sodeluje s Panda Security za zaščito Windows, dostojnim ponudnikom, ki na žalost zaradi slabega delovanja izgubi nekaj leska. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Panda Security.

Končne misli

Uporabniki Maca težko najdejo trden antivirus. V večini primerov se zdi, da so različice macOS-a zamudne. Naših pet krakov je prejelo visoke ocene neodvisnih laboratorijev in tudi z dobrim seznamom funkcij.

Razen Kasperskega se načrti z enim Macom počutijo počasi. K sreči Bitdefender, Norton in Trend Micro ponujajo načrte za več naprav, ki varujejo namizje in mobilno napravo.

Namenski Apple-jevi oboževalci bodo želeli preveriti naš članek o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Mac, pa tudi o našem najboljšem nadomestnem delu za Mac.

Kateri protivirusni sistem Mac uporabljate? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map