Bitdefender proti Kasperskemu: izbira najboljšega antivirusa za leto 2020

Bitdefender in Kaspersky sta med najboljšo protivirusno programsko opremo na trgu. Oba imata odlične zaščite, veliko funkcij in načrtov, ki podpirajo več naprav. Kljub temu se razlikujejo na nekaj področjih, kot sta prijaznost do uporabnika in podpora.


V tej primerjavi Bitdefender proti Kasperskemu bomo videli, kako se v petih krogih iztrebijo protivirusi. Čeprav imata oba podobne lastnosti in cene, obstajajo tanke razlike, zaradi katerih bi moral biti vsak krog zanimiv.

Primerjava bo zagotovila pregled protivirusne programske opreme, zato vas pozivamo, da si preberete naš pregled Bitdefender in pregled Kaspersky Anti-Virus za popolne podrobnosti o vsaki storitvi.

Nastavitev boja: Bitdefender proti Kasperskemu

Bitdefender in Kaspersky sta med najboljšimi za protivirusno zaščito. V vodniku za najvarnejšo protivirusno programsko opremo so vzeli prvo in tretje mesto, zato bosta oba zadostna, če vas skrbi skrb.

Kljub temu se na drugih področjih razlikujejo, na primer podpora in prijaznost do uporabnikov. Primerjali bomo Bitdefender in Kaspersky v petih krogih, kar ustreza merilom, določenim v našem najboljšem vodniku za protivirusno programsko opremo.

Dva protivirusna programska oprema bosta tekmovala v lastnostih, cenah, prijaznosti do uporabnika, zaščiti in podpori. Dali vam bomo pregled protivirusov za vsak krog, podali razmisleke o njihovi primerjavi in ​​razglasili zmagovalca. Ne glede na tri ali več krogov bo skupni zmagovalec.

Tako kot pri naši primerjavi Dashlane vs 1Password, ki dva najboljša skrbnika gesla postavljata drug proti drugemu, tudi pri naši oceni obstaja prožnost. Na koncu vsakega kroga se prepričajte, da si preberete misli o svoji logiki. Nekateri krogi, na primer prijaznost do uporabnikov, so večinoma osebne želje.

1

Lastnosti

Antivirusi so se razvili od osnovnega strojnega skeniranja do popolnih varnostnih paketov. Najprej si bomo ogledali najnovejše različice Bitdefenderja in Kasperskega ter ocenili, katera nova orodja so dodali, da boste varni.

Bitdefender

Poceni načrti Bitdefender-ja so zelo pomembni, vendar pa je več paketov, ki jih ponuja, polnih. Všeč so nam funkcije storitve, zlasti v načrtih višjega cenovnega razreda, vendar njihova distribucija pušča nekaj želenega.

Protivirusni sistem Bitdefender ponuja popolno zaščitno zbirko, vključno z zaščito pred odkupno programsko opremo, izkoriščanjem spletnih kamer, lažnim predstavljanjem in nevarnimi prenosi na internet. Bitdefender vključuje tudi SafePay, varen brskalnik za spletne transakcije in spremljanje bank.

SafePay je ločena različica namizja. Izolira vse druge omrežne povezave iz vaše transakcijske povezave. Vendar ne gre za priložnostno brskanje, saj je bistveno počasnejši od Chroma. K sreči vam Bitdefender pošlje obvestilo, ko pristanete na spletnem portalu za plačila, in vam sporoči, da ga odprete v SafePay.

Vsi načrti imajo tudi Bitdefender Wallet, ki je upravitelj gesel, ki hrani identitete, gesla in bančne podatke. Prav tako lahko uvaža podatke iz Chroma, Firefoxa in Internet Explorerja. Denarnica je dostojen skrbnik za gesla in kot brezplačna vključitev se ne moremo pritoževati. Vendar ni na ravni Dashlane-a (preberite naš pregled Dashlane-a).

Bitdefender-Denarnica

Dobite tudi omejeno različico Bitdefender VPN. Na dan vam da 200 MB za uporabo v navideznem zasebnem omrežju, kar je dovolj, da zaobide nevarnosti javnega WiFi, vključno z zlonamerno programsko opremo in izsiljevalno programsko opremo. Lahko nadgradite na celoten načrt, vendar priporočamo, da uporabite enega izmed naših najboljših ponudnikov VPN. ExpressVPN je naš najboljši izbor (preberite naš pregled ExpressVPN).

Naša najljubša funkcija – katere se bomo ponovno dotaknili v tretjem krogu – so zaščitni profili. Antivirus Bitdefender lahko konfigurirate tako, da zagotavlja različne ravni internetne varnosti glede na to, kar počnete. Delovni profil bo na primer povečal zaščito pred lažnim predstavljanjem. Profili so izbirni, zato vam na določenih območjih ni treba zmanjšati zaščite, če tega ne želite.

Zelo nam je všeč funkcije Bitdefenderja. Vendar so razdeljeni na čuden način. Na primer, najcenejši načrt Bitdefender Antivirus Plus, ne vključuje osnovnega požarnega zidu, ampak je priložen SafePay in Denarnica. To je samo za Windows in vgrajeni požarni zid Windows deluje dobro, vendar drugi protivirusni programi ponujajo bolj izpopolnjene požarne zidove, tudi v poceni načrtih.

Kaspersky

Kaspersky ima podoben nabor funkcij kot Bitdefender, vendar si nekatere, na primer varen brskalnik spletnega bančništva, rezervira za dražje načrte. Najcenejši načrt, Anti-Virus, ima samo osnovno zaščitno zbirko, zato morate nadgraditi na Kaspersky Internet Security ali višje, če želite izkoristiti funkcije Kasperskega.

Varni denar je varen bančni brskalnik, kot je SafePay. Ko odprete plačilni portal, vas Kaspersky pozove, da ga odprete v varnem denarju. Kot pri Bitdefenderju tudi ta izolira vse druge omrežne povezave, tako da je vaša transakcija varna.

Za razliko od SafePay-a, varni denar ni ločeno namizje. Spoznali boste, da ste v varnem brskalniku po zelenem žarečem okolju okna.

Kaspersky-Safe-Money

Kaspersky ponuja tudi omejeno različico VPN-ja za varno povezavo. Tako kot Bitdefender, tudi vi prejmete 200 MB na dan. VPN je vljučen v Hotspot Shield, grobo ponudnika, ki ga v našem pregledu Hotspot Shield nismo ocenili visoko..

Ponovno poudarjamo uporabo druge storitve VPN, kot je NordVPN (preberite naš pregled NordVPN).

Obstajajo tudi druga orodja za zasebnost. Kaspersky dodaja zaščito spletnih kamer, zasebno brskanje in čistilo za zasebnost. Zaščita spletne kamere je odlična, zato jo priporočamo v našem priročniku, kako zavarovati spletno kamero. Zasebno brskanje blokira poskuse družbenih omrežij, oglaševalskih agencij in drugih, da zbirajo vaše podatke.

Kaspersky tracker blocker

Čistilo za zasebnost je koristno tudi. Pomesti vaš sistem za prepoznavanje podatkov in vpraša, ali ga želite odstraniti.

Če plačate račun za najdražji načrt, Kaspersky Total Security, dobite tudi skrbnika gesla Kasperskyja. Za razliko od Bitdefender Denarnice je ponudba Kasperskega popoln upravitelj gesel, kot lahko preberete v našem pregledu Kaspersky Password Manager..

Okrogla ena misel

Kaspersky in Bitdefender imata skoraj enak seznam funkcij. Največja razlika je, če jih uvedejo. Z Bitdefenderjem dobite več za manj, vendar za ceno osnovnih varnostnih funkcij, kot je požarni zid.

Po drugi strani ima Kaspersky boljše funkcije, kot je upravitelj gesel. Kljub temu morate nadgraditi dragi načrt Kaspersky Total Security.

Medtem ko Bitdefender preskoči požarni zid v svojem najcenejšem načrtu, Bitdefender Antivirus Plus, bi moral Windows imeti zaščiteno vašo varnost, njegove druge funkcije pa bodo dovolj za zmago v tem krogu.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip protivirusnega sistema Kaspersky

2

Cenitev

Večina protivirusnih programov ponuja načrt za več naprav, ki ščiti ne samo namizni računalnik, ampak tudi vaše mobilne naprave. Kaspersky in Bitdefender imata isto cenovno shemo, vendar se podrobnosti na načrtih razlikujejo. Ogledali si bomo, kaj ponuja vsak načrt in za kakšno ceno.

Bitdefender

Dokler se držite promocijskih cen Bitdefender, je cena dobra. Popust pri prvem plačilu vam prihrani približno 30 USD, vendar so načrti, ki jih izberete, omejeni. Bitdefender Antivirus Plus in Bitdefender Internet Security imata promocijske cene za načrte s tremi napravami. Spuščanje na eno ali do 10 poveča stopnjo.

Dejstvo, da lahko obiščete do 10 naprav, je lepo. Najcenejši načrt, Bitdefender Antivirus Plus, lahko zaščiti eno, tri, pet ali 10 naprav. Ima vgrajeno zaščito pred izsiljevalno programsko opremo in uporablja isto bazo zlonamerne programske opreme kot preostala programska oprema Bitdefender.

Čeprav lahko obiščete do 10 naprav, vam tega ne bi bilo treba. Bitdefender Antivirus Plus je samo za Windows, kar pomeni, da z njim ne morete zaščititi svojih mobilnih naprav. Načrt je najbolj primeren za enega uporabnika, ki ima namizni ali prenosni računalnik.

Bitdefender Internet Security ima iste težave. To je samo za Windows, stopnja promocije pa velja samo za načrt treh naprav. Sposobnost delovanja do 10 naprav je bolj smiselna, saj uvaja starševski nadzor. Ima tudi druge funkcije, na primer zaščito socialnih omrežij in spletnih kamer.

Večina uporabnikov se mora odločiti za Bitdefender Total Security. To je 10 USD več kot Bitdefender Antivirus Plus in ima podporo za pet naprav. Na 10 lahko nadgradite tudi za 5 dolarjev.

Bitdefender Total Security je edini protivirusni načrt, ki ga ponuja več naprav. Podpira Windows, macOS, iOS in Android. Njegova odlična aplikacija Android si je prislužila mesto v našem najboljšem protivirusnem vodiču za Android.

Promotivna cena velja samo ob prvem nakupu aplikacije. Na srečo vam Bitdefender omogoča, da vnaprej kupite do tri leta zaščite po promocijskih cenah.

Bitdefender ima ugodne cene in vrsta načrtov je zadovoljujoča, vendar se počutimo prisiljeni v Bitdefender Total Security. To je edini načrt za več naprav, zaščita mobilne naprave pa je skoraj enako pomembna kot zaščita namiznega računalnika. Bitdefender Internet Security in Antivirus Plus sta dostojni možnosti, če resnično želite prihraniti denar.

Bitdefender ponuja tudi brezplačen protivirusni program. Osnovno je, da za skeniranje računalnika uporabite vzpostavljeno zbirko zlonamerne programske opreme. Kljub temu je bilo dovolj dobro, da smo si prislužili mesto v našem najboljšem brezplačnem vodniku za protivirusno programsko opremo. Preden naložite programsko opremo, priporočamo, da izkoristite 30-dnevno preizkušanje Bitdefender-ja za popolno varnost.

Kaspersky

Kaspersky ima tudi načrt v treh načrtih in vsak dosega približno enako ceno. Najcenejši načrt, antivirus Kaspersky, je za enako število naprav za pet dolarjev cenejši, medtem ko je najdražji načrt Kaspersky Total Security za 5 dolarjev več. Kaspersky uvaja načrte za več naprav na nižji stopnji kot Bitdefender.

Anti-Virus lahko zaščiti tri ali pet naprav. Čeprav vam ne omogoča prilagodljivosti do 10 naprav, kot je Bitdefender, je konfiguracija bolj smiselna. Glede na načrt, ki je namenjen samo Windows, verjetno ne boste morali zaščititi več kot petih naprav. Anti-Virus nudi osnovno zaščitno zbirko, vključno s sprotno zaščito pred zlonamerno programsko opremo.

Kaspersky Internet Security je na voljo za tri ali pet naprav, vendar za razliko od Bitdefenderjevega primerljivega načrta lahko zaščitite Windows, macOS, iOS in Android. Na voljo je tudi Varni denar in nadzor zasebnosti. Na žalost Kaspersky Internet Security nima starševskega nadzora.

Najdražji načrt, Kaspersky Total Security, lahko zaščiti pet ali 10 naprav. Vključuje starševski nadzor in skrbnik gesla, skupaj s prejšnjimi funkcijami. Za uporabo skrbnika gesel in starševskega nadzora potrebujete uporabniški račun.

Kaspersky Total Security je mogoče namestiti na do 10 naprav, vendar sta do starševskega nadzora in upravitelja gesel dostopna le dva uporabniška računa..

Tako kot Bitdefender vas tudi Kaspersky potiska k najdražjemu načrtu. Medtem ko Kaspersky Internet Security ponuja načrt več naprav za poceni, ste omejeni na pet naprav in nimate upravitelja gesel ali starševskega nadzora.

Kaspersky ponuja tudi brezplačno različico Varnostnega oblaka, ki je boljša od brezplačne ponudbe Bitdefenderja. Zagotavlja osnovno zaščito, do 300 MB na dan varne povezave VPN in 15 vnosov v upravitelju gesel Kaspersky.

Najdražji načrt za varnostni oblak je 150 dolarjev z do 20 uporabniškimi računi, domačim nadzorom WiFi, neomejenimi vnosi gesla in zaščito zasebnosti.

Okrogla dva razmišljanja

Bitdefender in Kaspersky imata podobne načrte, in čeprav lahko prihranite denar pri uvodni ceni, se cena izenači po obnovi. Največja razlika med obema je, kje so uvedene funkcije.

Kaspersky ima načrte z več napravami za manj, vendar Bitdefender vključuje funkcije – na primer starševski nadzor in skrbnik gesel – na nižjih stopnjah. Obe imata tudi brezplačne mobilne protivirusne programe, a dodatne funkcije, ki jih ponuja Bitdefender, jo v tem krogu potegnejo pred Kaspersky.

Okrog: cena za protivirusni sistem Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip protivirusnega sistema Kaspersky

3

Uporabniku prijaznost

Antivirusi pogosto živijo v opravilni vrstici in vas tiho ščitijo pred grožnjami, ki se skrivajo v spletu. Če želite konfigurirati antivirus in dostopati do njegovih dodatnih funkcij, morate uporabiti vmesnik.

Primerjali bomo uporabniške izkušnje, ki jih ponujata Kaspersky in Bitdefender, ter možnosti, ki sestavljajo njihove vmesnike.

Bitdefender

Bitdefender ima veliko namestitveno enoto 500 MB. Med našim testiranjem je bilo potrebnih več kot 10 minut za namestitev in konfiguracijo, kar je daleč od učinkovite namestitve Webroota (preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere). Čeprav je namestitveni program obsežen, je vse ostalo o uporabniški izkušnji odlično.

Na glavnem zaslonu so prikazani status vašega stroja, priporočila o ranljivosti in pet ikon, ki jih lahko prilagodite. Bitdefender jih imenuje “hitre akcije” in oni so naša najljubša funkcija v vmesniku.

Obstaja pet reže, ki jih lahko napolnite s karkoli želite. Če uporabljate preizkusno različico, bo ena rezervirana za zbiranje ponudb. Ko smo jih konfigurirali, smo ostali štirje nastavili za hitro skeniranje, SafePay, popolno skeniranje in VPN.

Bitdefender-vmesnik

Hitre akcije omogočajo hiter dostop do številnih funkcij Bitdefenderja. Uporabniško izkušnjo lahko prilagodite potrebnim in poiščete želene funkcije, ne da bi iskali po kupu menijev.

Na voljo so še trije jezički: zaščita, zasebnost in pripomočki. Vsak ima podoben vmesnik, podoben ploščicam, s posameznimi nastavitvami. S tem se sprosti gumb »nastavitve« na dnu za podrobnosti in nastavitve računa.

V meniju z nastavitvami nastavite tudi zaščitne profile. Prilagodijo uporabo sistemskih virov Bitdefender za nalogo, ki jo opravljate. Profil “filma” na primer omejuje delovanje protivirusnega ozadja. Bitdefender zavira obvestila, ko je omogočen.

Bitdefender-Profil-nastavitve

Profili sicer presegajo Bitdefender. Na primer, profil “delo” vam omogoča, da odložite samodejne posodobitve za Windows. Aplikacije lahko nastavite tudi tako, da sprožijo profile, zato vam jih ni treba vsakič omogočiti ročno.

Če uporabljate načrt z več napravami, lahko v brskalniku dostopate do Bitdefender Central. Omogoči vam pregled vaših naprav in njihovega trenutnega stanja. Obvestila za te naprave se bodo prikazala tudi tam. Ogledate si lahko zdravje vsakega posameznika in konfigurirate starševske nastavitve za posamezne naprave.

Kljub dolgotrajni namestitvi Bitdefenderja ne bi mogli upati na boljšo uporabniško izkušnjo. Vse, kar potrebujete, lahko nastavite na nadzorni plošči zahvaljujoč hitrim dejanjem in prilagodite, kako se Bitdefender obnaša s profili. Je intuitiven, ne da bi pri tem žrtvoval nobeno moč.

Kaspersky

Kaspersky ima vmesnik, ki je enostaven za uporabo in nam je zelo všeč. Manjkajo možnosti prilagajanja, ki jih ima Bitdefender, vendar upravlja z brezhibno uporabniško izkušnjo z veliko moči. Na nadzorni plošči deluje hitro, vendar ne morete spremeniti ikon, ki jih je nastavil Kaspersky.

Na glavnem zaslonu je prikazan vaš trenutni status s povezavo do podrobnosti. Pod njim boste videli število opozoril, groženj in priporočil. Spodaj v razdelku stanja je šest ikon za dostop do različnih funkcij, ki jih ponuja Kaspersky.

Kaspersky antivirusni vmesnik

Ikone so samoumevne. Na primer, posodobitev baze podatkov naloži najnovejšo posodobitev v bazo zlonamerne programske opreme. Prva ikona je “skeniranje”, za katero Kaspersky ponuja štiri načine.

Zaženete lahko popolno, hitro, selektivno ali zunanje skeniranje naprav. Izbirni pregledi lahko ciljajo na datoteke ali mape. Določite, kaj želite skenirati tako, da se pomaknete do nje v hierarhiji mape ali povlečete v vmesnik. Zaslon za optično branje je tudi mesto, kjer lahko nastavite razpored skeniranja.

Nastavitve selektivnega skeniranja Kaspersky

Medtem ko lahko tako enostavno dostopate do menija za optično branje z začetnega zaslona, ​​ne morete začeti skeniranja, ne da bi vstopili vnj. To je velik razlog, da hitra dejanja v Bitdefenderjevem vmesniku zasijejo. Dejanja, kot je sistemsko skeniranje, lahko izvedete brez odpiranja drugega okna.

Pod šestimi ikonami je gumb “več orodij.” Tu boste našli VPN, čistilnik zasebnosti in program za posodabljanje programske opreme. Kaspersky vsebuje tam tudi vir virov in mrežni monitor za pregled povezave z vašo napravo in sistemskih virov, ki jih uporablja.

Meni nastavitev Kasperskega

Kaspersky ima odlično uporabniško izkušnjo, vendar mu manjka udarec Bitdefenderja. Kljub temu dobite hiter dostop do bistvenih funkcij aplikacije brez krivulje učenja. Naša najljubša funkcija je možnost povlečenja datotek ali map v vmesnik za selektivno skeniranje.

Okrogle tri misli

Kaspersky in Bitdefender ponujata odlično uporabniško izkušnjo, ne da bi pri tem žrtvovali moč. Dodajanje profilov in hitra dejanja v Bitdefenderjevem vmesniku pa so ga postavili pred Kasperskyja. Ob tem ne bi imeli težav niti z enim od njih.

Krog: uporabniku prijazna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip protivirusnega sistema Kaspersky

4

Zaščita

Najpomembnejši del protivirusne zaščite je zaščita. Rezultate treh neodvisnih laboratorijev v učinkovitosti in zaščiti bomo uporabili za preverjanje, kako varna vas bosta varovala Kaspersky in Bitdefender, ter koliko bodo upočasnili vaš stroj.

Bitdefender

Bitdefender ima nekaj najboljših rezultatov zaščite na trgu protivirusne programske opreme. Nenehno dobiva popolne ali skoraj popolne ocene od laboratorijev, s katerimi se posvetujemo. Žal ima nekaj težav z uspešnostjo, vendar jih je enostavno odpraviti s profili.

AV-Test je Bitdefenderju zagotovil šest od šestih točk zaščite med julijem in avgustom 2018. AV-Test je ugotovil, da je bil stoodstotno učinkovit v primerjavi z 275 vzorci zlonamerne programske opreme brez nič, prav tako pa je bil stoodstotno učinkovit v primerjavi z 19.747 razširjenimi vzorci zlonamerne programske opreme.

Bitdefender-Blokirano spletno mesto

Takrat je bilo povprečno povprečje uspešnosti v panogi 100-odstotno, zato uspešnost Bitdefenderjevega AV-testa ni bila posebej impresivna. V aprilski analizi podjetja AV-Test je Bitdefender ohranil 100-odstotno zaporo, medtem ko je povprečna uspešnost v industriji znašala 99,5 odstotka.

Bitdefender se je med delovanjem aplikacije spopadal z izbiro priljubljenih spletnih mest. Običajni računalnik se je pri zagonu spletnih strani z njim upočasnil za 25 odstotkov v primerjavi s povprečno industrijo le 15 odstotkov. Vsi drugi testi, vključno z zagonom aplikacij in kopiranjem datotek, so bili enaki ali boljši od povprečja v panogi.

AV-Primerjalci so se tudi v svoji študiji avgusta 2018 zdeli stoodstotno učinkoviti in ni vrnil lažnih pozitivnih rezultatov. ESET Internet Security je bil v istem testu le 98,4-odstotno učinkovit z enim lažno pozitivnim (preberite naš pregled ESET NOD32).

AV-primerjalci so Bitdefenderju podelili tudi popolne tri zvezde v zmogljivosti in napredno + oceno, najvišjo možno stopnjo. Najnovejši podatki so iz aprila 2018, vendar je bil Bitdefender od maja 2015 dosledno v naprednem nivoju.

MRG Effitas je v svoji celotni analizi Q2 2018 za celoten spekter podelil Bitdefenderju certifikat stopnje 2. To pomeni, da je bilo odkritih in nevtraliziranih najmanj 98 odstotkov groženj. Bitdefender je vse blokiral, vendar se je boril s potencialno nezaželenimi aplikacijami. Izpustil je pet od 20 vzorcev.

Med analizo celotnega spektra za prvo četrtletje 2018 je Bitdefender prejel certifikat stopnje 1, kar pomeni, da je blokiral vse grožnje, ki jih je testiral MRG Effitas.

Kaspersky

Kaspersky ima tudi visoke ocene uspešnosti zaščit AV-Test, AV-Primerjalniki in MRG Effitas. Kar zadeva varnost, ste pokriti. Glede na to lahko nedavne navedbe o vohunjenju Kasperskega za svoje uporabnike ogrožajo vašo zasebnost.

AV-Test je med testiranjem avgusta 2018 prejel Kaspersky popolne ocene zaščite delovanja. Ponovno je bilo takrat povprečno zaščito v panogi 100-odstotno, kar ni presenetljivo. Kot Bitdefender je bil tudi Kaspersky aprila 100-odstotno učinkovit, ko je bilo povprečje v industriji 99,5 odstotka.

Kaspersky je blokiral spletno stran

Tudi v uspešnosti je prejel odlične ocene, vendar je pri izdaji priljubljenih spletnih mest imel isto težavo kot Bitdefender. Kaspersky je upočasnil standardni računalnik za 22 odstotkov, kar je več kot 15-odstotno povprečje v industriji.

AV-Comparatives se je med oceno avgusta 2018 prav tako izkazal za 100-odstotno učinkovit. Tudi Trend Micro je bil v teh testih stoodstotno učinkovit, vendar je imel osem lažno pozitivnih (preberite naš pregled Trend Micro Antivirus + pregled). Kaspersky ni imel nobenega.

Tako kot Bitdefender je tudi Kaspersky v aprilu 2018 prejel napredno + oceno uspešnosti. Od oktobra 2014 ima isto oceno uspešnosti..

Kaspersky je v svojih analizah celotnega spektra Q1 in Q2 2018 za MRG Effitas prejel certifikat stopnje 1. V obeh testih je protivirusni program preprečil 100-odstotno grožnjo, saj je v drugem četrtletju premagal Bitdefender.

Kljub temu obstajajo pomisleki glede zasebnosti uporabnikov pri Kasperskyju. V enem poročilu je navedeno, da so bili ameriški zvezni sistemi, ki uporabljajo Kaspersky, nadzorovani, podjetje pa je podatke posredovalo ruski vladi.

Kaspersky je odgovoril, da “nikoli ni pomagala niti pomagala nobeni vladi na svetu s svojimi napori v kibernetskem vohunjenju.” Obstaja malo dokazov, ki potrjujejo trditev, zato ne moremo dokončno presoditi, ali je Kaspersky nevaren za uporabo ali ne.

Okrogle štiri misli

Kaspersky in Bitdefender sta v vseh treh laboratorijih dosegla odlične rezultate glede učinkovitosti in zaščite. Z nobenim ne morete iti narobe. Ob tem obstajajo pomisleki glede zasebnosti v zvezi s Kasperskim, ki se jih morate zavedati.

Notranja preiskava družbe Kaspersky, ki je bila končana novembra 2017, je ugotovila, da je bil zadevni stroj “okužen z najmanj 121 različnimi sevi zlonamerne programske opreme in adware, ne da bi šteli NSA tudi zlonamerno programsko opremo na računalniku.”

Celotno poročilo si lahko preberete tukaj.

Za našo primerjavo tega kroga ne moremo podeliti Bitdefenderju zgolj zato, ker ima Kaspersky obtožbe. Prihaja do tistega, kar vam je všeč. Kar zadeva zaščito, sta oba med najboljšimi.

Krog: Zaščita Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip protivirusnega sistema Kaspersky

5

Podpora

Podpora je pomembna za protivirusne programe, še posebej, ker varnostni paketi, ki jih ponujajo podjetja, postajajo bolj zapleteni. Ogledali si bomo oblike neposredne in samostojne podpore ponudbe Kasperskyja in Bitdefenderja.

Bitdefender

Bitdefender ima vse oblike podpore, ki bi jih lahko zaprosili. Na voljo imate neposredne možnosti za stike prek klepeta, e-pošte in telefona, pa tudi zbirko znanja, videoposnetke z navodili in forum skupnosti. Možnosti podpore “naredi sam” so razdeljene med domačimi in poslovnimi izdelki, zato vam ni treba skrbeti za dva druženja.

Zbirka znanja je razdeljena po izdelkih, nekateri članki pa imajo tudi video vadnico. V člankih je veliko posnetkov zaslona in navodila po korakih, Bitdefender pa jih vzdržuje v letu 2015, kar pomeni, da lahko najdete podporo tudi za zastarele izdelke.

Bitdefender-baza znanja

Obstajajo trije forumi: zaščita doma, zaščita podjetij in oddaja zlonamerne programske opreme. Forumi so na voljo v petih jezikih, vključno z angleščino, nemščino in francoščino. Presenetljivo je, da se večina razprav zgodi na forumu za zaščito doma.

Klepet v živo in telefonska podpora sta odlična. Telefonska podpora je na voljo 24/7 v 16 državah. Če ne živite v eni od teh držav, ima Bitdefender celotno angleško svetovno linijo za podporo, ki teče tudi ves čas..

Klepet v živo poskuša rešiti vašo težavo v bazi znanja. To je AI agent, ki vas usmeri k člankom na podlagi vašega vprašanja. Na katerem koli mestu med klepetom v živo lahko zahtevate agenta v živo.

Kaspersky

Kaspersky ima odlično podporo za samostojno delo, vendar možnosti za stike primanjkuje. Večinoma ste obtičali z bazo znanja in forumom skupnosti. Uporabniki, ki plačujejo, lahko zahtevajo podporo, vendar zunaj tega ni jasnega načina stika.

Zbirka znanja je razčlenjena po izdelkih in po operacijskem sistemu. Da bi našli tisto, kar potrebujete, morate skozi dolg seznam člankov. Raje bi, če bi Kaspersky kondenzirane izdelke zajemal več operacijskih sistemov, namesto da bi jih razdelil, kot to počne.

Kaspersky baza znanja

Članki so sicer dobri. Navodila za odpravljanje napak so nameščena čisto z vzrokom težave in možno rešitvijo. Vadnice imajo navodila po korakih, vendar nimajo posnetkov zaslona.

Forumi so nam najbolj všeč. Teme so razdeljene med domače in poslovne izdelke, na voljo pa je tudi oddelek za beta testiranje, če želite med prvimi preizkusiti najnovejšo različico Kasperskyja. Na forumu za zaščito doma je bilo nekaj več kot 400.000 tem, ko smo preverjali.

Vendar ima neposredna podpora težave. Na Kaspersky se lahko obrnete samo preko e-pošte, zato morate najprej zaprositi za podporo. Kaspersky manjka prepotrebnih možnosti za klepet v živo in telefon.

Okrogle pet misli

Bitdefender ima odličen podporni sistem, ne glede na to, ali ga želite poiskati sami ali poiskati pomoč od nekoga. Sistem Kaskpersky je spodoben, a zaradi pomanjkanja možnosti neposredne podpore je v primerjavi primerljiv.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip protivirusnega sistema Kaspersky

6

Končne misli

Kaspersky in Bitdefender sta si podobna, saj sta značilnosti, cene in zaščita enaki. Kljub temu je na voljo dovolj majhnih prednosti, ki jih ponuja Bitdefender, da postane izvrstna izbira.

Z nobenim pa ne morete iti narobe. Zaščitni rezultati so podobni, cene so skoraj enake in dobite enake lastnosti. Bitdefender svetleje uporablja uporabnost, vendar ne veliko.

Vaša izbira bo odvisna od tega, ali potrebujete funkcije, kot sta upravitelj gesel v poceni načrtih Bitdefenderja ali podpora za več naprav v Kaspersky Internet Security.

Za uvrstitev v vse kriterije pa je naš izbor Bitdefender. 

Zmagovalec: Bitdefender

Menite, da je Bitdefender ali Kaspersky boljši? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me