Bitdefender proti Avastu: Kaj bi morali izbrati leta 2020?

Bitdefender je eden najboljših protivirusnih izdelkov, ki so na voljo. Ima odlične ocene zaščite, široko paleto funkcij in primerno cenovno oznako. Čeprav ima Avast na nekaterih od teh področij tako velikodušen brezplačen načrt, bi lahko dvakrat premislil o nadgradnji.


Pri tej primerjavi Bitdefenderja in Avasta vam bomo pomagali ugotoviti, ali je nadgradnja vredna. Medtem ko lahko z Avastom pridobite veliko brezplačne zaščitne kilometrine, vas lahko dodatne funkcije in zaščita spodbudijo k naročnini pri Bitdefenderju.

Pregled teh izdelkov bomo dali v petih krogih. Če želite več podrobnosti o kateri koli storitvi, si preberite pregled Bitdefender Antivirus ali naš pregled Avast Pro.

Nastavitev boja: Bitdefender proti Avast

Bitdefender in Avast se pritožita na različnih trgih. Bitdefender ima skromen razpon načrtov, ki pa so na začetku dražji, vendar se izkažejo za nižjo. Avast na drugi strani uporabnike privlači z velikodušnim brezplačnim načrtom z namenom oglaševanja pakiranega, vendar dražjega varnostnega paketa.

Vendar različni poslovni modeli ne razlagajo, kaj je primerno za vas. Cena je upoštevanje, vendar le en del naše primerjave. Primerjali bomo Bitdefender in Avast po istih merilih, kot smo jih uporabili v našem najboljšem priročniku za protivirusno programsko opremo.

Tekmovali bodo v funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnika, zaščiti in podpori. Preučili bomo, kaj ponujajo ponudniki v posameznih razdelkih, nekaj misli o tem, kako se primerjajo in razglasili zmagovalca. Ne glede na to, kateri ponudnik trdi, da bo vsaj tri od petih krogov zmagala v primerjavi.

Za razliko od primerjave Bitdefenderja in Kasperskega je ta polarizacijski. Čeprav je pri naši oceni nekaj fleksibilnosti, je med temi dvema ponudnikoma dovolj pomembnih razlik, da bo zmaga konkretna.

Kljub temu priporočamo, da preberete vsak odsek, namesto da bi le zmagovali z zmagovalci. Stvari, ki so nam pri določenem ponudniku všeč ali nam niso všeč, niso pomembne za vsakogar, zato majhne razlike, kot je pomanjkanje določene funkcije, za vas morda ne morejo prekiniti.

1

Lastnosti

Funkcije so pomembne za sodoben antivirus. Tudi brezplačna ponudba Avasta ponuja funkcije, ki presegajo odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Ogledali si bomo varnostne apartmaje, ki sta jih Bitdefender in Avast izdelali, in ocenili splošno kakovost vključenih dodatkov.

Bitdefender

Bitdefender ima izvrstno paleto funkcij, ki nastajajo, ko se načrti zvišujejo. Najdražji načrt, Total Security, je predstavitev teh funkcij. Poceni načrti, kot je Antivirus Plus, imajo tudi številne funkcije, vendar nimajo osnovnih varnostnih funkcij, kot sta starševski nadzor in preprečevanje spletnih napadov.

Popolna varnost je impresivna. Imate dostop do upravitelja gesel in omejenega VPN-ja. Upravitelj gesel je osnovni. Ima možnost shranjevanja gesel, kreditnih kartic in identitet ter samodejno polnjenje v vašem brskalniku. Namenski skrbnik gesla, kot je Dashlane, pa ima boljše funkcije (preberite naš pregled o Dashlaneu).

Bitdefender-Denarnica

VPN je bolj preizkus kot kaj drugega. Pred nadgradnjo lahko uporabite do 200 MB na dan. Podobno je kot VPN Kasperskyja (preberite naš pregled Kaspersky Anti-Virus), ki ga poganja Hotspot Shield (preberite naš pregled Hotspot Shield).

Ta majhna količina podatkov lahko preseže nevarnosti javnega WiFi in za netehnike menimo, da je to dobra vključitev. Vendar pa lahko brezplačno dobite več podatkov in boljšo varnost. Windscribe ima na primer enega najbolj radodarnih brezplačnih VPN načrtov, kar smo jih videli (preberite naš pregled Windscribe).

Tudi jedro varnostnega paketa je lepo. Bitdefender vključuje večplastno zaščito pred odškodninsko programsko opremo, ki vključuje plast zaščite podatkov in nenehno spremljanje vaših občutljivih dokumentov. Ne pozabite prebrati našega priročnika, kaj je odkupna programska oprema, če niste seznanjeni s tem grdo kosom zlonamerne programske opreme.

Naša najljubša varna funkcija je Rescue Mode. Rescue Mode shrani vaš računalnik pred celo najbolj izpopolnjeno zlonamerno programsko opremo, na primer rootkite. Ta oblika zlonamerne programske opreme pridobi globoka dovoljenja uporabnikov, zaradi česar je skoraj nemogoče odstraniti. Rescue Mode vam omogoča varno zagon naprave in jo odstranite.

Obstaja tudi veliko drugih funkcij, vključno z zaščito družbenih omrežij, svetovalcem za varnost WiFi in zaščito spletnih kamer (naše prvo priporočilo v našem priročniku, kako zaščititi spletno kamero). Bitdefender ima močan nabor funkcij, in čeprav je distribucija čudna, je še vedno veliko tega všeč.

Avast

Avast ima daljši in dražji seznam načrtov. Funkcije, ki jih Bitdefender ponuja kot poskusno različico, so na primer VPN vključene kot celovite storitve v Avastov načrt najvišjega nivoja. Najbolj nas navdušuje Avastova brezplačna ponudba.

Brezplačna različica Avasta zagotavlja osnovno zaščito pred zlonamerno programsko opremo v realnem času, skupaj s svetovalcem za varnost WiFi in skrbnikom gesla. Funkcije so si v našem vodniku ogledale najboljšo brezplačno protivirusno programsko opremo. Vendar manjkajo napredni zaščitni ukrepi, ki bi vas varovali pred poskusi lažnega predstavljanja.

Upravitelj gesel Avast Pro

Ko začnete plačevati, postanejo funkcije bolj robustne. Internetna varnost vključuje dodatno plast zaščite pred odkritjem programske opreme, izdelavo lažnega predstavljanja, napreden požarni zid, zlonamerno zaščito spletnega mesta in, naša najljubša funkcija, način Sandbox.

Avast Wifi inšpektor

Avast Sandbox omogoča zagon sumljivih aplikacij v varnem okolju in si oglejte, kako se obnašajo. Če na primer prenašate vprašljiv hudournik (preberite naš najboljši VPN za torrenting), lahko datoteko odprete v peskovniku, ne da bi pri tem vplivali na lokalno napravo.

Na vrhu vrstice je Avast Ultimate, ki vključuje 130 dolarjev v dodatkih. Uporabite lahko Avast SecureLine VPN, Avast Cleanup Premium in Avast Passwords Premium. VPN ni sam po sebi odličen, vendar je dostopen kot brezplačna vključitev. O tem si lahko preberete v našem pregledu Avast SecureLine VPN.

Gesla Premium ne ponujajo veliko v primerjavi z najboljšimi skrbniki gesel. Njeni glavni značilnosti sta prijava z enim dotikom na mobilnih napravah in geslo Guardian, storitev spremljanja, ki vas bo opozorila, če je bil račun pokvarjen. Kot vključitev v Ultimate je v redu, vendar ni vredno 19,99 USD na leto a la carte izklicne cene.

Cleanup Premium je vreden nadgradnje sam. Ta funkcija bo skenirala vaš stroj glede morebitnih tujih datotek in jih odstranila, vključno z lomljenimi ali odvečnimi vnosi v registru, starimi datotekami predpomnilnika in še več. Analizirali bodo tudi ozadje aplikacij in storitev, tako da lahko pospešite svoj stroj.

Avast ima daljši seznam funkcij z višjo cenovno ceno. Dodatne storitve, ki so vključene v Ultimate, ga ločujejo od Bitdefenderja. Vendar, če ignoriramo ta načrt najvišje stopnje, so lastnosti podobne, le različno razporejene.

Okrogla ena misel

Pri Avastu je veliko všeč, še posebej v zgornjem delu. Sandbox, Cleanup in SecureLine so vse privlačne funkcije. Manjkajo pa preprosti dodatki, kot je Bitdefender Photon, ki analizira vašo strojno in programsko opremo za optimizacijo skeniranja..

Tudi kot vključki so Avast upravitelj VPN in gesel v najboljšem primeru podpovprečni in zdi se, da so bile te funkcije v ospredju v žrtvovanju preprostih, a močnih lastnosti. Bitdefender ima boljšo paleto zaščitnih funkcij po nižji ceni, nakupujte pa lahko storitve čiščenja, upravitelja gesel in VPN a la carte.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Avast Pro

2

Cenitev

Ob številnih brezplačnih in poceni protivirusnih težavah je težko upravičiti visoko ceno. Ogledali si bomo vrsto načrtov ponudbe Avast in Bitdefender ter primerjali funkcije v povezavi s stroški.

Bitdefender

Bitdefender ima preprosto, s tremi načrti, ki vključujejo dodatne funkcije, ko se cene zvišujejo. Medtem ko sta dva poceni načrta, Antivirus Plus in Internet Security, samo Windows, lahko vrh linije Total Security zaščiti do 10 naprav v operacijskih sistemih Windows, macOS, iOS in Android (kar je najboljši antivirus za Android ; Avast je dosegel peto mesto).

Antivirus Plus, ki lahko zajema enega do 10 osebnih računalnikov, je v začetnem roku poceni. Začuda Bitdefender ponuja samo promocijske cene za načrte s tremi računalniki. Če ga želite kupiti za enega, pet ali 10 strojev, boste morali plačati celoten znesek.

To se izravna z dolgoročnimi načrti. Pred promocijo lahko kupite do tri leta vnaprej. Medtem ko je cena letno enaka, vam daje več časa, preden začne stopnja obnove.

Internetna varnost deluje enako. Zaščito lahko kupite od enega do 10 računalnikov z operacijskim sistemom Windows do tri leta. Kot Antivirus Plus tudi promocijska cena velja samo pri nakupu zaščite za tri naprave.

Vendar je samo še 5 USD in zlahka zasluži ta kruh. Internet Security doda funkcije, kot so starševski nadzor, zaščita spletne kamere in varnostni svetovalec WiFi. Vključuje tudi varne datoteke, ki dodajo še en sloj zaščite pred odkupi.

Najbolj privlačen načrt je Total Security, ne le zaradi svoje sposobnosti zaščite več operacijskih sistemov, temveč tudi zaradi odličnih promocijskih cen. Lahko zaščiti pet ali 10 naprav do tri leta hkrati. Ne glede na to, koliko naprav uporabljate ali koliko let, boste dobili znižano začetno ceno.

Funkcije, kot je starševski nadzor, so v načrtu z več napravami privlačnejše. Če ščitite 10 naprav, je verjetno, da te naprave obsegajo vsaj dva različna operacijska sistema, Total Security pa vam omogoča zaščito in spremljanje vsega.

Promotivne cene so na splošno odlične. Tudi stopnje obnavljanja niso ravno primerne z drugimi protivirusnimi virusi na trgu. Podpora Bitdefenderja za več naprav in dolg seznam funkcij sta odlična vrednost, tudi ob prenovi.

Avast

Avast lahko zaščiti iste operacijske sisteme kot Bitdefender, vendar ne v enem samem načrtu. Obstaja ločitev funkcij in podprtih operacijskih sistemov, kar pomeni, da boste porabili več za funkcije, ki jih Bitdefender vključuje brezplačno.

Vsi načrti Avast, razen Ultimate-a, lahko zaščitijo enega do 10 osebnih računalnikov, vendar načrta za več naprav ni na voljo. Za zaščito mobilne naprave boste morali ločeno kupiti zaščito za Android. Čeprav lahko na naprave iOS namestite upravitelja VPN in gesel, protivirusnega sistema iOS ni (zaradi česar ni naš seznam najboljših protivirusnih sistemov za Mac).

Avast ponuja brezplačne načrte za macOS in Android, ki lahko simulirajo načrt z več napravami. Vendar pa, tako kot Avast Free v sistemu Windows, nenehno nalagajo nadgradnje. Prav tako je težko utemeljiti simulacijo, ko Bitdefender nudi resnično zaščito za več naprav.

Naš najljubši načrt, Ultimate, lahko zagotovi tudi samo eno napravo. Medtem ko lahko vsi drugi načrti podpirajo enega, tri, pet ali 10 strojev, lahko Ultimate podpira samo enega. Ultimate je samo Avast Premier z dodatki, zato njegova nezmožnost zaščite več strojev nima smisla.

Vse cene so tudi za eno napravo. Internetna varnost na primer za osnovno ceno za zaščito 10 naprav zahteva poleg 100 USD. Za razliko od drugih načrtov z več napravami se cena na napravo dejansko poveča, ko dodate več v svoj načrt.

Če ste uporabnik samo za Windows, cene niso grozne. Cene za eno napravo so skromne in na njih je impresiven seznam funkcij. Zaradi katerega koli drugega scenarija je Avastov poslovni model videti neumno v primerjavi z Bitdefenderjem.

Okrogla dva razmišljanja

Avastova omejena ponudba in poslovni model a la carte vam lahko pomagata. Vendar potrebe po zaščiti na mobilnih napravah v okviru enega načrta ni mogoče prezreti. Bitdefender ima bolj logično protivirusno postavitev, ki bo všeč širšemu krogu uporabnikov.

Okrog: cena za protivirusni sistem Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Avast Pro

3

Uporabniku prijaznost

Antivirusi so bolj zapleteni kot nekoč, zato je pomemben smisel vseh funkcij. Ogledali si bomo vmesnika, ki jih ponujata Bitdefender in Avast, ter varnostne nastavitve, na primer načine skeniranja.

Bitdefender

Bitdefender je zelo enostaven za uporabo, predvsem zaradi funkcij “hitrih ukrepov” in profilov učinkovitosti. Ima tudi veliko moči, kar, na srečo, ne ovira uporabnosti.

Namestitev traja nekaj časa. Izvršljiv program Bitdefender je pol gigabajta, med testiranjem pa nam je bilo potrebno več kot 10 minut. Je antiteza učinkovite namestitve Webroota (preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere).

Ko je namestitev končana, stvari poiščejo gor. Najboljša lastnost Bitdefenderja so “hitre akcije”. Glavni zaslon uporabniškega vmesnika ima pet ploščic, ki jih prilagodite različnim funkcijam za enostaven dostop. Če uporabljate brezplačno preskusno različico, je ena od ploščic dodeljena za oglaševanje za nadgradnjo.

Bitdefender-vmesnik

Naša konfiguracija je uporabila druge štiri ploščice za hitro skeniranje, VPN, popolno skeniranje sistema in SafePay, varen način bančništva.

Hitre akcije delujejo tako dobro, ker omogočajo izvajanje dejanj z glavnega zaslona uporabniškega vmesnika. Za izvajanje optičnega branja na primer ne potrebujete nastavitev. Vse, kar želite, je tam, ko odprete aplikacijo.

Nad svojimi dejanji boste našli Bitdefender Autopilot. Autopilot je sistem varnostnih priporočil, ki bo uporabil tisto, kar je na vašem računalniku, da prepozna potencialne ranljivosti. Prav tako vam bo omogočil pravilno ukrepanje za popravljanje teh ranljivosti.

Bitdefender vključuje profile zmogljivosti, ki lahko optimizirajo vpliv sistema na uporabo protivirusnega programa. Profili na nekaterih področjih osredotočajo vire, medtem ko jih na drugih zavirajo, odvisno od tega, kaj počnete. Na primer, profil “delo” bo povečal zaščito po e-pošti, profil “film” pa bo zatiral obvestila.

Bitdefender-Profil-nastavitve

Če vaš načrt podpira več kot eno napravo, bo Bitdefender Central koristen. Gre za spletni vmesnik za spremljanje vseh naprav, do katerih lahko dostopate na katerem koli računalniku. Central vam bo pokazal splošno zaščito in vsa obvestila za vsako od vaših naprav.

Bitdefender-centralni vmesnik

Bitdefenderjev vmesnik je preprost za uporabo, vendar je izkušnja boljša s hitrimi dejanji in profili. Tudi za razpakiranje je veliko energije. Ne bi mogli razmišljati o boljšem načinu protivirusne zaščite.

Avast

Za razliko od prejšnjih krogov se Avast dobro bori. Čeprav manjka hitrih ukrepov in profilov, ima še vedno na voljo enega najboljših protivirusnih vmesnikov. Če uporabljate poceni ali brezplačen načrt, ima stranka veliko preveč ponudb za posodobitev.

Avast bo nekatere funkcije v uporabniškem vmesniku zasenčil in prikazal ključavnico poleg njih. To so zaklenjene funkcije, ki niso vključene v vaš načrt. Podobno kot pri zahtevi Bitdefenderja za nadgradnjo, nimamo nič proti zaklenjenim funkcijam, ki se v uporabniškem vmesniku prikazujejo kot subtilno pritiskanje na nadgradnjo..

Navigacija Avast Pro

Niso vse funkcije take. Nekateri, na primer VPN, se prikažejo kot kateri koli drug element. Ko kliknete nanjo, se prikaže stran, ki jo lahko kupite. To backhanded oglaševanje nas izklopi Avastov vmesnik.

Obnašanje, kot da je funkcija vključena, kadar ni samo nepopustljiva, ampak tudi zmedena.

Dokler se učite, kaj je in kaj ni, vmesnik ni slab. Avast vključuje štiri načine skeniranja. Imate ciljno, celovito in zagonsko skeniranje, pa tudi pametne preglede, ki so nam najljubši. Pametne preglede izvajajo navaden protivirusni pregled, vendar preverite tudi omrežne grožnje, sumljive razširitve brskalnika, ranljivo programsko opremo in težave z zmogljivostmi.

Načini skeniranja Avast Pro

Če imate Avast Ultimate, lahko rešite vse te težave. Če ne, je na voljo še več napora. Nekatere lahko rešite, vendar bodo stvari, kot so težave z uspešnostjo, še naprej nagajale na vas.

Vsi načrti so opremljeni z Avast Secure Browser, ki je na voljo tudi brezplačno. Secure Browser je brskalnik, ki temelji na Chromiumu in ima vgrajene razširitve, kot so adblock in sprotno spremljanje. To je že znana postavitev, vendar nima Chromeove Google integracije.

Varni brskalnik Avast Pro

Škoda, da Avast uporabnike bombardira z oglasi. Vmesnik je odličen, z logično postavitvijo in veliko moči. Vendar pa nenehna uporaba oglaševalskih praks z roko v roki izgubi svoj lesk.

Okrogle tri misli

Avast ima odličen vmesnik, in če se lahko spopadate z oglasi, je to dober kandidat za Bitdefender. Vendar ima Bitdefender ne le manj oglaševanja, ampak tudi funkcije, kot so hitre akcije in profili uspešnosti, zaradi katerih je na splošno bolj privlačna možnost.

Krog: uporabniku prijazna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Avast Pro

4

Zaščita

Najpomembnejši vidik protivirusnega programa je, kako varen je. Primerjali bomo najnovejše rezultate AV-testa, AV-primerjalnikov in MRG-Effitas, da bomo videli, ali je Bitdefender ali Avast bolj varen. Ogledali si bomo tudi številke zmogljivosti, da ugotovimo, kako lačni sta oba sistema.

Bitdefender

Bitdefender ima nekaj najbolj impresivnih rezultatov, ki smo jih videli pri katerem koli protivirusu. To je bila naša prva izbira za najbolj varen protivirusni virus. Tudi sistemski viri se rahlo dotikajo, čeprav je težji od nekaterih drugih ponudnikov. Kljub temu dodajanje profilov uspešnosti in optimizacije strojne opreme to težavo zaobide.

Podjetje AV-Test mu je na testiranju avgusta 2018 podelilo popolno oceno. Bitdefender je bil 100-odstotno učinkovit proti razširjeni zlonamerni programski opremi in nič. AV-test je skupaj uporabil samo sramežljivih 20.000 vzorcev. Povprečje v industriji za ta časovni okvir je bilo 100 odstotkov, zato je glede na to Bitdefender videti manj impresivno.

Bitdefender-Blokirano spletno mesto

Brezhibni zaščitni rezultati Bitdefenderja so pravilo in niso izjema. Aprila, ko je povprečje v industriji znašalo 99,5 odstotka, se je AV-Test še vedno počutil 100-odstotno učinkovit proti razširjeni zlonamerni programski opremi in nič.

Rezultati uspešnosti niso odlični. Medtem ko je AV-Test Bitdefenderju dodelil popolno oceno uspešnosti, poje več sistemskih virov kot povprečni protivirusni virus. Bitdefender je upočasnil stroj za 25 odstotkov ob zagonu priljubljenih spletnih mest, test, kjer je povprečje v industriji znašalo le 15 odstotkov.

Vendar je Bitdefender enak ali boljši v vseh drugih kategorijah zmogljivosti.

AV-primerjalci so našli podobne rezultate. Med testiranjem avgusta 2018 je Bitdefender blokiral 100 odstotkov groženj brez lažnih pozitivnih rezultatov. Med 17 testiranimi ponudniki je bil Kaspersky edini drugi antivirus, ki se je pohvalil s temi rezultati.

Najnovejši podatki o uspešnosti AV-Comparatives so iz aprila 2018. Bitdefender je bil za uspešnost prejet z napredno oceno +, najvišjo možno stopnjo. To oceno vzdržuje od oktobra 2012, ko je prejel napredno oceno.

MRG-Effitas je v svoji analizi celotnega spektra Q2 2018 podelil certifikat stopnje 2. To potrdilo pomeni, da je v vseh testih blokiralo 98 odstotkov zlonamerne programske opreme. Če pogledamo rezultate, je imel Bitdefender popolne rezultate vse kategorije razen blokade adware-a, kjer je izpustil pet od 20 uporabljenih vzorcev.

MRG-Effitas je v testiranju za prvo četrtletje 2018 podelil certifikat stopnje 1, kar pomeni, da je vse grožnje takoj ali s spremljanjem vedenja blokiral.

Avast

Presenetljivo je, da je AV-Test avgusta 2018 prav tako ugotovil, da je Avast stoodstotno učinkovit proti ničelni dnevni in razširjeni zlonamerni programski opremi, saj je bilo povprečje industrije v tem času 100 odstotkov. Z vrnitvijo v mesec do julija je AV-Test ugotovil, da je le 99,2 odstotka učinkovit proti zlonamerni programski opremi, ki ni na dan, in 99,9 odstotka proti razširjeni zlonamerni program.

Aprilski rezultati so slabši. Avast je ohranil 99,9-odstotno zaščito pred znano zlonamerno programsko opremo, vendar je padel na 98,9 odstotka pred napadi brez dnevnega dnevnega napada.

Zaznana je grožnja Avast Pro

Ima tudi manj kot idealne rezultate delovanja. Medtem ko se je Bitdefender močil tudi pri zagonu priljubljenih spletnih mest, je AV-Test med izvajanjem iste naloge ugotovil, da je Avast štiri odstotke počasnejši. Prav tako je šlo počasneje pri kopiranju datotek, vendar z manjšim robom.

AV-primerjalci so našli dobre rezultate, vendar ne na ravni Bitdefenderja. Med testiranjem 193 kosov žive zlonamerne programske opreme avgusta 2018 je bil Avast učinkovit 99,5 odstotka. Imela je tri napačne pozitivne rezultate – enako kot AVG (ki uporablja isto varnostno infrastrukturo, kot si lahko preberete v našem pregledu AVG).

Rezultati uspešnosti AV-primerjalnih izdelkov so odlični. Najnovejši test aprila 2018 ji je podelil tri od treh zvezd in napredno + oceno. To oceno je ohranil, odkar je AV-Comparatives preizkusil izdelek, minus majhen utrip oktobra 2014, ko je padel na napredno oceno.

MRG-Effitas je v svoji analizi celotnega spektra Q2 2018 podelil certifikat stopnje 1, kar pomeni, da je Avast takoj ali prek vedenjske zaščite blokiral vse grožnje. V tem istem testu je ESET Internet Security prejel tudi certifikat stopnje 1 (preberite naš pregled ESET NOD32).

Bitdefender in Avast sta v preskušanju Q1 preklopili položaje, Bitdefender pa je skočil z ravni 2 na nivo 1 in Avast se spustil v nasprotno smer. Panda Internet Security se je pridružila v drugem nivoju (preberite naš pregled Panda Security).

Okrogle štiri misli

Glede na referenčni laboratorij sta Bitdefender in Avast blizu zaščitnih rezultatov. Rezultati AV-testa kažejo mehkobo z zlonamerno programsko opremo z ničelnimi dnevi na koncu Avasta, kar je pomemben dejavnik.

Treba je opozoriti, da je AV-Test ocenjeval Avast Free, medtem ko je testiral plačljivo različico Bitdefenderja. Teoretično bi vam morala brezplačna različica Avasta zagotoviti enako zaščito, vsaj pred zlonamerno programsko opremo. Čeprav imamo pridržke glede legitimnosti tega, bomo morali upoštevati to logiko tega kroga in jo dodeliti Bitdefenderju.

Okrog: Zaščitna točka za protivirusni virus Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Avast Pro

5

Podpora

Podpora ni tako velika skrb kot zaščita, saj naj bi protivirusni program na vašem računalniku živel kot tihi zagovornik. Kljub temu, da varnostni paketi postanejo bolj zapleteni, obstaja potreba po trdnem podpornem sistemu.

Bitdefender

Bitdefender ima nekaj najboljših podpor, ki smo jih videli protivirusno. Obstajajo možnosti za stike prek klepetanja v živo, e-pošte in telefona, pa tudi globoka baza znanja, videoposnetki z navodili in forum skupnosti.

Zbirka znanja se razdeli med domače in poslovne izdelke, nato pa še posamezne izdelke v teh obsegih. Bitdefender vzdržuje članke že v letu 2015, tako da lahko najdete podporo na datumih kosov programske opreme.

Bitdefender-baza znanja

Večina člankov ima podrobna navodila in posnetke zaslona, ​​nekateri pa priložijo priloženo video vadnico. Teme so osnovne, na primer namestitev Bitdefenderja ali obiskovanje osrednjega, vendar so še vedno lep dodatek.

Tudi neposredna podpora je odlična. Bitdefender se je na naše poizvedbo po e-pošti odzval v manj kot šestih urah. Če potrebujete več takojšnje podpore, lahko pokličete Bitdefender vsak dan. 24-urna telefonska podpora je na voljo v 16 državah in, če ne pridete izven teh lokacij, lahko uporabite svetovno angleško podporo.

Live chat je pod nadzorom AI, kar pomeni, da bo poskušal odgovoriti na vaše vprašanje s kazanjem na članke v zbirki znanja. Kljub temu ni na voljo. Kadar koli med klepetom lahko zahtevate premestitev v aktivnega agenta.

Avast

Avast ima povprečno podporo. Poudarek je na možnosti »Naredi sam« z zmedenim in omejujočim kontaktnim sistemom. Baza znanja je sicer močna in forumi so aktivni, čeprav so datirani.

Zbirka znanja je razdeljena po izdelkih, vsak ponuja približno 20 vnosov. Tako malo jih je, ker Avast v vsakem članku pokriva veliko podlage. Posamezna tema bo prešla v podrobnosti o različnih operacijskih sistemih, na primer v vsakem razdelku, vključno z navodili po korakih in posnetki zaslona.

Avast baza znanja

Forumi so aktivni, vendar so datirani. Zasnova je poznana in zajema vse izdelke, ki jih Avast ponuja. Več kot milijon aktivnih uporabnikov je to grd, a neprecenljiv vir podpore.

Možnosti za stike močno primanjkuje. Telefonska podpora je na voljo za vsa vprašanja o predprodaji, računi in tehnična podpora pa so rezervirani za e-pošto. Uporabniki Avast Free nimajo dostopa do nobene oblike stikov.

Omejitve za stike izgledajo kot zajem denarja za Avast Total Care, podporno storitev, ki vam bo privoščila 199 dolarjev letno. Agent Avast bo daljinsko dostopal do vašega stroja, ga pometel zaradi težav in poskušal implementirati kakršne koli rešitve. Pri skoraj štirikratni ceni osnovnega načrta se ne zdi vredno.

Okrogle pet misli

Podporni sistem Bitdefenderja je odličen, medtem ko je Avast v najboljšem primeru spodoben. Največja privlačnost Avasta je njegova odlična baza znanja, vendar Bitdefenderju tega oddelka ne manjka. Poleg tega je veliko možnosti za stike in sodoben forum, zmagovalec tega kroga je jasen.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Avast Pro

6

Končne misli

Bitdefender je lažje delo Avasta zahteval zmago v vsakem krogu. To je naša prva izbira v protivirusni programski opremi, ne le proti Avastu, ampak tudi proti ostalim protivirusnim poljem. Zajema vse podlage, ki bi jih protivirusni vir moral ohraniti, hkrati pa ohranja razumno ceno.

Zmagovalec: Bitdefender

To ne pomeni, da Avast nima zaslug. Medtem ko se zdi, da je distribucija izdelkov lačna, je brezplačni načrt zelo velikodušen. Če iščete brezplačen protivirusni program, je Avast ena najboljših možnosti.

Ali vam je bolj všeč Avast ali Bitdefender? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map