SMB Backup Mega-Battle: CloudBerry Backup vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX proti Macrium Reflect 7

Če ne ustvarite varnostne kopije podatkov podjetja v današnjem gospodarstvu, ki temelji na podatkih, je igranje ruske rulete z dvema dodatnima kroglama. Vprašanje je le, kdaj se bodo stvari zapletle.


Dobra novica je, da je na voljo veliko vznemirljivih varnostnih kopij za SMB, od preprostih, a učinkovitih orodij do bolj izpopolnjene programske opreme, ki lahko sprejme kritična proizvodna okolja. Pravzaprav obstaja toliko možnosti, da je tudi, če ste izkušen IT skrbnik, razvrščanje po vsem tem lahko veliko težav..

Kako se na Cloudwards.net odločimo, kaj je najbolje? Preprosto. Prisiliva jih, da se borijo za našo naklonjenost.

Med tem pregledom si bomo ogledali štiri vrhunske varnostne varnostne rešitve, izdelane za uporabnike porabe: CloudBerry Backup, Acronis Backup 12, StorageCraft ShadowProtect SPX in Macrium Reflect 7. Vnesemo štiri rešitve za varnostno kopiranje, ena rešitev za varnostno kopiranje ostane.

Opozorilo o spojlerju: odhod je CloudBerry Backup. In to ni posebej poštena borba. Za hiter pregled si oglejte naš video spodaj.

Bitka: CloudBerry Backup vs Acronis Backup 12 proti StorageCraft ShadowProtect SPX proti Macrium Reflect 7

Vse štiri predstavljene rešitve so sposobne podpirati podjetniške odjemalce. Vendar pa jih lahko uporabljajo tudi SMB-ji in celo samostojni razvijalci. Torej, ne mislite, da morate voditi IT-oddelek Fortune 500, da jih vzamete na testno vožnjo.

Da bi lahko stvari organizirali, smo analizo razdelili na štiri ločene kroge: stroški, varnostne kopije, varnost in podpora. Po vsakem krogu bomo razpravljali o rezultatih in izbrali zmagovalca. Na koncu članka si bomo ogledali rezultate in kronali kralja.

Prvi krog: Stroški

Če vodite oddelek za informatiko, verjetno preveč slišite, kako pomemben je nadzor nad režijskimi stroški. Torej, odločili smo se, da bomo stvari začeli s pogledom v spodnjo vrstico.

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Backup je mogoče uporabiti za varnostno kopiranje namiznih računalnikov Windows, Mac in Linux ter Windows Server, SQL Server in Exchange. Lahko kupite ločene module, ki omogočajo varnostno kopiranje katere koli od teh platform ali kupite CloudBerry Backup Ultimate izdajo, ki vključuje vse te.

NačrtOpisDoživljenjska licenca
Windows DesktopVarnostno kopiranje na osnovi datotek za Windows.29,99 USD
MacVarnostno kopiranje z datotekami za Mac.29,99 USD
LinuxVarnostno kopiranje na datoteki za Linux.29,99 USD
Windows ServerVarnostno kopiranje na osnovi datotek in slik za namizje in Windows Server.119,99 USD
SQL ServerVarnostno kopiranje na osnovi datotek in slik za Windows Server in SQL Server.149,99 USD
IzmenjavaVarnostno kopiranje, ki temelji na datotekah in na sliki, za Exchange.229,99 USD
KončniVarnostno kopiranje na osnovi datotek in slik za Windows Server, SQL Server in Exchange.299,99 USD

Če želite programsko opremo preizkusiti, preden jo kupite, CloudBerry Backup ponuja brezplačno 15-dnevno brezplačno preskusno različico. Programska oprema za namizje ima tudi brezplačno različico za osebno uporabo. Vendar ta različica nima nekaterih naprednih funkcij, kot sta stiskanje in šifriranje na strani odjemalca, ki lahko upočasnijo varnostno kopijo in jo naredijo manj varno.

Čeprav je vsaka licenca programske opreme CloudBerry dobra za življenje, jo lahko hkrati uporabljate le v enem računalniku. Če želite licenco prenesti med dva računalnika, lahko to storite tako, da licenco sprostite znotraj same programske opreme ali se obrnete neposredno na CloudBerry Lab.

CloudBerry Lab nima lastnih strežnikov za shranjevanje v oblaku, čeprav podpira lokalno varnostno kopijo. To pomeni, da boste morali tudi v načrtu varnostnih kopij poiskati in plačati za shranjevanje. Čeprav lahko pri številnih prodajalcih dobite majhno količino prostega prostora, to na splošno ne bo dovolj za varnostno kopiranje vseh vaših podatkov.

Čeprav to še pomeni, da imate z CloudBerry Backup dodane tekoče stroške, kar velja za skoraj katero koli varnostno storitev. Lepota storitve CloudBerry Backup je v tem, da ga je mogoče integrirati z več kot 20 različnimi storitvami za shranjevanje v oblaku, kot so Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud in številnimi drugimi.

Prednost tega modela je, da lahko nakupujete za najboljšo kombinacijo zmogljivosti in vrednosti za svoje potrebe. Še en plus je, da boste plačevali najnižje hitrosti shranjevanja brez oznake prodajalca in vam omogočili prilagodljivost prodajalca, kadar želite.

Možnosti so preširoke, da bi se lahko v celoti potopil, vendar je tukaj poenostavljen pogled na nekaj pogostih možnosti in kaj boste v povprečju plačali za shranjevanje.

VečregionalniRegijskiHladilnica
Azure0,0458 USD0,0208 USD0,0152 USD
Amazon S3N / A0,023 USD0,004 USD
Google Cloud0,026 USD0,020 USD0,007 USD
Backblaze B2N / A0,005 USDN / A

Stroški v zgornjih primerih so na GB na mesec. Torej, za 1TB varnostne kopije boste potrebovali približno 20 USD za regionalno shranjevanje z Azure, S3 in Google Cloud. BackBlaze B2 bi stal približno 5 USD na mesec.

To je zelo poenostavljen pogled na cene. Z Azure in S3 dobite rahel popust, kolikor več shranite. Poleg tega ima vsaka od teh storitev tudi stroške uporabe za podatkovne transakcije.

Za boljšo predstavo o štirih storitvah, ki so na voljo glede na stroške, nam lahko pomaga naš Azure vs Amazon S3 v primerjavi z Google Cloud in Backblaze B2.

Acronis Backup 12

Tako kot CloudBerry ima tudi Acronis ločene programske pakete za različne operacijske sisteme. Licence so tudi za en računalnik in jih je mogoče prenesti. Vendar so veliko dražje.

Delovna postajaWindows strežnikNavidezni gostitelj
Enoletna licenca69 dolarjev499 dolarjev599 USD
Večna licenca89 USD999 dolarjev1.199 dolarjev
Podprti OSWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Za razliko od CloudBerry Backup Acronis ima lastne podatkovne centre za shranjevanje v oblaku. Vendar pa z vašo licenco ni prostora za shranjevanje v oblaku; vseeno boste morali plačevati mesečne stroške shranjevanja.

SkladiščenjeEnoletna naročninaDvoletna naročninaTriletna naročnina
250 GB24,92 USD / mesec20,79 USD / mesec18,03 USD / mesec
500 GB41,58 USD / mesec33,29 USD / mesec29,14 USD / mesec
1TB74,92 USD / mesec58,29 USD / mesec52,75 USD / mesec
2TB145,75 USD / mesec116,63 USD / mesec102,75 USD / mesec
5TB358,25 USD / mesec279,13 USD / mesec249,97 USD / mesec

Vrednost tukaj ni skoraj tisto, kar dobite s pristopom k varnostni kopiji CloudBerry. Namesto da bi plačevali 20 dolarjev mesečno za 1TB prostora za shranjevanje z Amazonom S3 ali 5 USD z Backblaze, morate za Acronis Cloud Storage plačati 74,92 USD.

Mogoče je pomembnejše vprašanje, da s storitvijo, kot je Amazon S3, plačate le tisto, kar uporabljate. Z Acronis Cloud Storage morate plačati za celotno vedro spredaj in vam ne povrniti neporabljenega prostora.

Plačati morate tudi 12 mesecev. Lahko plačate manjše popuste za plačilo za 24 ali 36 mesecev vnaprej, razen če niste popolnoma prepričani, da se boste držali Acronisa in porabili večino tega, kar plačujete, to verjetno ni pametna igra.

StorageCraft ShadowProtect SPX

ShadowProtect SPX lahko kupite pri prodajalcu ali pojdite neposredno prek StorageCraft. Čeprav lahko na splošno dobite ceno prek preprodajalca, priporočamo, da kupite samo od StorageCraft. Ukvarjanje s posredniki predstavlja druge težave, ki se jih poslovni uporabniki morda želijo izogniti.

Tu je pregled neposrednih stroškov licenc StorageCraft za ShadowProtect.

NačrtDoživljenjska licenca
ShadowProtect SPX Windows Desktop100 USD
ShadowProtect SPX Windows Server1.095 dolarjev
ShadowProtect SPX Linux Server1.095 dolarjev
ShadowProtect SPX Virtual Server395 dolarjev
ShadowProtect SPX za mala podjetja549 dolarjev

Zgornja tabela je za ShadowProtect SPX. Če nakupujete, boste videli tudi ShadowProtect v5, ki je še vedno v prodaji. SPX je v bistvu v6 in tisto, s čimer želite, saj v5 ni več posodobljen.

ShadowProtect ne spada v shrambo v oblaku. Prav tako se preprosto ne more integrirati s shranjevanjem v oblaku, kot to počne CloudBerry Backup. Nastavitve ni nemogoče, vendar je resnično najbolje uporabiti za varnostno kopiranje v zunanji lokalni pomnilnik.

Ne glede na to, s katerim namenom boste morali upoštevati dodatne stroške shranjevanja poleg licence programske opreme.

Macrium Reflect 7

Podobno kot s tremi možnostmi prodaja Macrium licence Reflect 7 za namizje in strežnike. Licence so za računalnik, dobre za življenje in prenosljive.

NačrtOpisDoživljenjska licenca
Domača izdajaVarnostno kopiranje za Windows PC70 dolarjev
Odsev delovne postajeVarnostno kopiranje podjetij za Windows PC75 USD
Odsevni strežnikVarnostno kopiranje za Windows Server275 dolarjev
Odsevajte Server PlusVarnostno kopiranje za Exchange in SQL Server599 USD

Macrium trenutno ne podpira operacijskih sistemov Mac in Linux.

Programsko opremo lahko preizkusite tako kot mi s 30-dnevno preskusno različico, čeprav obnavljanje datotek s preskusno različico ni možnost.

Tako kot pri StorageCraft tudi Macrium vodi lastno omrežje za shranjevanje v oblaku in se ne igra dobro z drugimi rešitvami za shranjevanje v oblaku, kot sta S3 in Azure. Tako boste morali raztopino za shranjevanje ločeno določiti in jo prišteti k stroškom.

Okrogla ena misel

Primerjavo stroškov in stroškov s temi štirimi storitvami otežuje dejstvo, medtem ko ima vsaka enak osnovni cilj (varnostno kopiranje), vsaka pa ima zelo drugačen pristop. Glede na to, ponovno je prikazan osnovni stroški programske opreme (dosmrtne licence) za namizno in strežniško programsko opremo:

PonudnikNamizjeStrežnik
Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry30 USD120 dolarjev
Acronis Backup 1290 dolarjev1.000 dolarjev
ShadowProtect SPX100 USD1.095 dolarjev
Macrium Reflect 775 USD275 dolarjev

CloudBerry Backup je daleč najcenejša možnost.

Pri katerem koli od štirih prodajalcev boste morali upoštevati tudi stroške skladiščenja. Samo varnostno kopiranje v oblaku nudi enostavno integracijo z več proizvajalci za shranjevanje v oblaku. Tako je enostavno najbolj prilagodljiva in stroškovno učinkovita rešitev – in tudi naša zmagovalka v prvem krogu.

Zmagovalec: CloudBerry Backup

Drugi krog: Varnostne kopije

Zdaj, ko imamo idejo o platformah in stroških za vsako storitev, poglejmo na zmožnosti. Preučili bomo uporabniško izkušnjo in kako ustvariti rezervni načrt v postopku. Pri ocenjevanju teh orodij smo pregledali namizne programske pakete in z njimi ustvarili varnostne načrte.

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Backup lahko uporabite za ustvarjanje varnostnih kopij delovne postaje ali strežnika, ki temeljijo na datotekah in na sliki..

Varnostne kopije na podlagi slik so idealne za obnovo po nesreči. S celotno sliko obsega podatkov lahko v primeru trka obnovite natančno kopijo sistema na drug stroj. Odlične funkcije za varnostno kopiranje, ki temeljijo na sliki CloudBerry Backup, ki vključujejo obnavljanje gole kovine, so jo dejansko postavile na vrh našega seznama za najboljša orodja za varnostno kopiranje na podlagi slik (Acronis je oddaljena sekunda).

Za izvajanje varnostnih kopij na osnovi slik je potrebna dražja programska oprema Windows Server. Če uporabljate CloudBerry Backup Desktop ali brezplačno različico, lahko naredite samo varnostno kopiranje, ki temelji na datotekah.

Poleg tega sorazmerno majhnega kolcanja (večina uporabnikov namizja potrebuje samo varnostno kopiranje na podlagi datotek) je celotna izkušnja varnostnega kopiranja z CloudBerry Backup odlična. Uporabite namizni vmesnik le nekaj minut in postane jasno, da CloudBerry porabi veliko časa za razmišljanje o uporabniški izkušnji.

Ko začnete, ustvarite varnostno kopijo načrta s klikom na gumbe »datoteke« (varnostna kopija datotek) ali »na podlagi slike« v zgornjem levem kotu. CloudBerry bo sprožil čarovnika, ki vas bo vodil skozi celoten postopek nastavitve.

Med postopkom boste morali povezati varnostno kopijo CloudBerry z računom za shranjevanje. To običajno zahteva, da dobite ključe na portalu vaše platforme za shranjevanje. Pri večini storitev je to razmeroma preprost postopek.

CloudBerry Backup vam omogoča, da nastavite varnostno kopijo na ravni blokov, če želite. Z varnostno kopijo na ravni blokov po prvotni varnostni kopiji datoteke nato ponovno ustvarite varnostno kopijo samo spremenjene dele datotek. To zmanjšuje količino trajanja varnostnih kopij in količino prostora za shranjevanje.

Druga ključna funkcija varnostnega kopiranja je, da orodje omogoča varnostno kopiranje določenih map in datotek ali varnostno kopiranje glede na vrsto datoteke. Namesto da izberete določene vrste datotek za varnostno kopiranje, lahko izberete celo določene vrste datotek, da ne varnostno kopirate.

Varnostno kopiranje datotek je lep način, da ne spregledate pomembnih datotek. Pomanjkljivost je, da za večino pomeni uporabo precej več prostora za shranjevanje. CloudBerry Backup vam pomaga zmanjšati ta vpliv z izključitvijo določenih map.

Varnostno kopiranje CloudBerry vam omogoča, da oblikujete svoj načrt različic. Različica pomeni, da vaš rezervni načrt hrani kopije spremenjenih datotek. Prilagojene možnosti zadrževanja vključujejo:

 • Nastavitev, koliko različic obdržite
 • Brisanje različic, starejših od določenega datuma
 • Brisanje datotek, ki so bile lokalno izbrisane
 • Zakasnitev čiščenja starejših različic za določeno število dni

Ključni sestavni del katerega koli dobrega varnostnega orodja je načrtovalnik. CloudBerry Backup je dober kot vsi, ki smo jih uporabili, ne da bi bil preveč zapleten.

Med nastavitvijo urnika v čarovniku za varnostno kopiranje lahko izbirate med več različnimi možnostmi:

 • Ni urnika: vse varnostne kopije zaženite ročno
 • Specifični datum: izvedite eno varnostno kopijo na določen datum
 • Ponavljajoče se: izvajajte varnostne kopije dnevno, tedensko ali mesečno
 • V realnem času: zaženite neprekinjeno varnostno kopiranje, da zagotovite, da so datoteke vedno zaščitene

CloudBerry lahko poveste, naj prekine varnostne kopije, ki trajajo dlje od nastavljenega časa, in ob zagonu zgrešene varnostne kopije.

CloudBerry Backup podpira tudi varnostno kopiranje dovoljenj datotek NTFS, zato vam pri obnovitvi ni treba znova uporabiti potrebnih dovoljenj v datoteki ali mapi.

Druge možnosti CloudBerry Varnostnega kopiranja za lažje življenje vključujejo:

 • Samo varnostne kopije, spremenjene pred določenim datumom ali po njem
 • Omejite varnostno kopijo na datoteke pod določeno velikostjo
 • Pred varnostno kopijo stisnite datoteke, da zmanjšate prostor
 • Izvedite prilagodljive ukaze pred in po varnostnem kopiranju
 • Prejemanje rezervnih obvestil po e-pošti (na primer ob neuspehu)
 • Ustvari in pošlji poročila o naknadnem varnostnem kopiranju
 • Samodejno ustvarite diagnostične dnevnike za odpravljanje težav
 • Omejite porabo varnostne kopije pasovne širine
 • Omejite porabo varnostne kopije pomnilnika
 • Spremenite velikost koščkov naloženih datotek (5 MB na 5 GB)
 • Spremenite, koliko rezervnih niti teče hkrati
 • Spremenite prednostno varnostno kopijo glede na druge procese
 • Preprečite varnostno kopiranje računalnika
 • Ustvarite zagonsko USB napravo za obnovo golih kovin

Seznam je izčrpen in nekatere čiste lastnosti ne puščamo. Navsezadnje imamo še nekaj drugih rezervnih orodij, o katerih lahko govorimo.

Acronis Backup 12

Acronis Backup 12 uporablja konzolo, ki temelji na brskalniku, za nastavitev varnostnih kopij in ne namiznih. Kljub temu boste še vedno morali prenesti in namestiti Acronis Backup 12.

Z vidika uporabniške izkušnje je postopek varnostnega kopiranja enostavnejši kot pri CloudBerry Backup. Vendar je to predvsem zato, ker imate manj možnosti izbire pri Acronisu. Uporaba programa Acronis Cloud Storage je omejena in orodje za varnostno kopiranje Acronis nima skoraj toliko funkcij, s katerimi bi se lahko igrali.

Če želite ustvariti varnostno kopijo za računalnik, se preprosto prijavite v spletno konzolo in kliknite »omogoči varnostno kopijo«.

Podokno se prikaže na desni strani brskalnika, tako da lahko ustvarite varnostno kopijo.

V polju »kaj varnostno kopirati« lahko izberete varnostno kopijo celotnega pogona, določenih particij, določenih map in datotek ali stanja sistema.

Če izberete mape in datoteke, lahko brskate po imeniku po svoji datotečni strukturi. Če pa imate majhen računalniški zaslon, lahko konzola odreže konec imen datotek, zato težko najde tisto, kar iščete.

Če približate brskalniku, težave ne odpravite. Boljši pristop bi bil, če bi Backup 12 uporabil raziskovalec datotek vašega operacijskega sistema, kot to počne večina drugih aplikacij.

Acronisov razporejevalnik je preprost za uporabo, a na funkcije je malce skromen. Varnostne kopije lahko nastavite vsak dan, v določenih dneh, enkrat na mesec ali na uro.

Lahko greste s postopnimi ali popolnimi varnostnimi kopijami. Odločite se lahko tudi za dnevne dodatne varnostne kopije in tedenske popolne varnostne kopije, kar je verjetno pot. Želeli bi si, da je tu več natančnosti: CloudBerry Backup vam omogoča natančno določitev, kdaj in pogosto se izvajajo celotne varnostne kopije..

Acronis Backup 12 lahko tudi usmerite tako, da hranite varnostne kopije za določeno število dni ali obdržite določeno število različic.

Ko ustvarite varnostno kopijo, lahko nastavite možnosti na:

 • Ustvari e-poštna obvestila
 • Poskusite varnostno kopijo v primeru napak
 • Nastavite različne stopnje stiskanja datotek
 • Varnostno kopirajte ali ne varnostno kopirajte določene vrste datotek
 • Ustvari ukaze pred in po varnostnem kopiranju

Ključne manjkajoče funkcije vključujejo nezmožnost nastavitve pasovne širine in porabe pomnilnika, spreminjanje velikosti naloženih kosov datotek, spreminjanje števila niti, ki se izvajajo, in nastavite prednostno varnostno kopiranje.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Varnostno kopiranje z ShadowProtect SPX se začne z namestitvijo namiznega orodja. Ko se prijavite, boste pozvani, da vnesete uporabniško ime in geslo, kar lahko nekateri uporabniki zmedejo, ker StorageCraft nikoli ne zahteva, da ga nastavite.

V redu, tako da bi lahko to pregledovalcu vzelo preveč časa in lahko noč, preden bi to ugotovil.

Privoščil vam bom svojo bolečino: uporabniške poverilnice so nova funkcija, ki jo je StorageCraft dodal pri posodabljanju s ShadowProtect 5 na ShadowProtect. Vnesti morate svoje poverilnice za Windows, ki bodo delovale tako dolgo, dokler imate skrbniške pravice. Tudi vaše uporabniško ime je dejansko e-poštno sporočilo, povezano z vašim Microsoftovim računom, namesto vašega uporabniškega imena za Windows.

Precej preprosto, kajne? Brez strahu je vmesnik ShadowProtect precej preprost. No, glede operacij možganov vseeno.

Začnite ustvarjati rezervni načrt s klikom na gumb „plus“ v zgornjem levem kotu.

Odpre se podokno »novo opravilo«. Izberite ime opravila in nastavite ciljno mapo. Namembni kraj je lahko lokalna mapa, zunanji pogon ali skupna raba omrežja.

ShadowProtect vam preprečuje varnostno kopiranje na isti pogon, ki ga poskušate varnostno kopirati, kar je smiselno, vendar to še vedno pomeni, da boste morali narediti varnostno kopiranje, če želite varnostno kopirati v mapo za sinhronizacijo v oblaku. V bistvu boste morali ustvariti ločeno particijo in premakniti mapo za sinhronizacijo na to particijo.

Na žalost vam StorageCraft ne omogoča hitrega in enostavnega integriranja ShadowProtect-a z oblačnimi storitvami, kot je CloudBerry Backup, kar močno omejuje njegovo privlačnost.

StorageCraft ima ločeno storitev varnostnega kopiranja v oblaku, ki je popolnoma ločena od SPX in se integrira z G Suite in Office 365. To storitev moramo še prestaviti skozi tempo, saj gre za nekoliko nov izdelek, ki še ni posebej dobro razvit..

Zakaj StorageCraft ni šel po poti, da bi vam omogočil nalaganje iz ShadowProtect-a v njegovo storitev v oblaku, ugibajo kdo.

Po določitvi cilja morate izbrati, kaj želite varnostno kopirati. StorageCraft vam prihrani težave pri sprejemanju odločitev le tako, da vam omogočite varnostno kopiranje celotnih količin, kar pomeni, da ne morete narediti varnostnih kopij na podlagi datotek.

Ko se odločite za izbiro, kliknite zavihek »razpored«, da načrtujete, kdaj se varnostna kopija zažene. Tu so možnosti veliko boljše. Zaženete lahko neprekinjeno varnostno kopiranje, postopno varnostno kopiranje, popolno varnostno kopijo ali kombinacijo treh. Obstaja tudi možnost izvajanja celotne ročne varnostne kopije.

Raje imamo mešani pristop, saj omogoča najboljšo raven zaščite.

Načrtujete lahko rezervni razpored kadarkoli želite. To vključuje nastavitev dnevnih, tedenskih ali mesečnih varnostnih kopij ter omejitev neprekinjenih varnostnih kopij na določene ure dneva.

ShadowProtect lahko rečete, da stisne datoteke pred varnostno kopijo, da zmanjša tudi prostor za shranjevanje.

Napredni zavihek vam omogoča nastavitev dodatnih možnosti, kot so:

 • Proženje pasovne širine, ki se uporablja za varnostno kopiranje
 • Ustvarite skripte pred in po opravilu
 • Slike razdelite na manjše količine
 • Obdrži prejšnje različice slik
 • Obdržite popolne varnostne kopije in posljite brisanje

Na splošno je seznam funkcij, ki jih ponuja ShadowProtect, v redu, čeprav ni mogoče narediti varnostnih kopij na datotečnih datotekah. Brez boljše integracije v oblaku pa je uporabnost omejena, razen če iščete lokalno varnostno kopijo.

Macrium Reflect 7

Odsev 7 vam omogoča izvajanje varnostnih kopij, ki temeljijo na datotekah in slikah, z orodja za namizje. Čeprav ni ravno tako privlačen kot vmesnika CloudBerry Backup in Acronis Backup 12 (je boxy, pixelated in uporablja več velikosti pisav), predstavlja veliko boljšo uporabniško izkušnjo kot ShadowProtect.

Z varnostno kopijo na datoteki lahko označite določene mape za varnostno kopiranje, vendar datoteke ne morete označiti. Lahko se odločite za varnostno kopiranje določenih vrst datotek ali izključite določene vrste datotek, če se odločite za varnostno kopiranje vseh datotek.

Macrium nima lastne storitve shranjevanja v oblaku. Poleg tega orodje ne omogoča integracije z naprednimi možnostmi za shranjevanje v oblaku, kot je Amazon S3. Torej, ko gre za varnostne kopije, ste precej omejeni, kaj lahko storite.

Med postopkom ustvarjanja varnostnih kopij boste morali izbrati ciljno mapo za varnostne kopije. To je lahko lokalna mapa ali lokacija zunanjega pogona.

Če se resnično želite varnostno kopirati v shrambo v oblaku, lahko izberete tudi mesto mape za sinhronizacijo. S tem boste svojo vsebino potisnili v rešitev za shranjevanje v oblaku, naj bo to Dropbox, OneDrive, Sync.com ali druga storitev, ki ustvari sinhronizacijsko mapo (Amazon S3, Azure in Google Cloud ne).

Postopek smo preizkusili tako, da smo nekaj datotek poslali Microsoftu OneDrive in nismo imeli nobenih težav. Vendar je ta pristop v primerjavi z bolj sofisticiranimi integracijskimi zmožnostmi CloudBerry Backup videti precej neroden.

Pri Macriumu je ena lepa stvar ta, da lahko izvaja popolne, diferencialne in inkrementalne varnostne kopije datotek in lahko poveš, da lahko ohrani toliko različic vsake različice, kot si jo želiš.

Popolne varnostne kopije so privzeto enkrat na mesec, razlike enkrat na teden in posamezne dnevne. Vendar Reflect 7 vam omogoča, da načrtujete varnostne kopije, kolikor koli želite.

Dodatne funkcije vključujejo:

 • Preden jih pošljete v varnostno kopijo, stisnite datoteke
 • Varnostne kopije nastavitev plina za zmanjšanje vpliva na sistemske vire
 • Klonirajte trdi disk na drug pogon
 • Ustvarite zagonski USB pogon za obnovitev naprav brez zagona

Okrogla dva razmišljanja

Če ga želite ohraniti v stari šoli, je Reflect 7 orodje za vas. Dobro deluje z lokalno varnostno kopijo in predstavlja splošno lepo uporabniško izkušnjo v primerjavi s ShadowProtectom.

Resničnost pa je, da zaradi omejitev obeh služb dvokrog tekma v dveh konjih.

Tako CloudBerry Backup kot Acronis Backup 12 ponujata odlično uporabniško izkušnjo. Uporabniki, ki želijo hitro vstati in zagnati, se lahko počutijo dejstvo, da ima Acronis svojo platformo za shranjevanje v oblaku, zato vam ni treba nakupovati.

Tisti, ki imajo večjo možnost razširljivosti in izbire, pa bodo CloudBerry Backup našli nadstandardni izdelek. Poleg tega ima CloudBerry Backup več funkcij za omejevanje vpliva virov vaših varnostnih kopij.

Zmagovalec drugega kroga: CloudBerry Backup

Tretji krog: Varnost

Nato bomo preučili možnosti šifriranja. Šifriranje vam omogoča, da svoje podatke preberete, preden jih pošljete v lokalni ali oddaljeni pomnilnik. Še posebej pomembno je pri shranjevanju v oblaku. Medtem ko večina storitev za shranjevanje v oblaku shranjuje podatke v utrjenih podatkovnih centrih, zgrajenih tako, da vzdržijo kršitve, kibernetska kriminaliteta narašča.

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Backup lahko vsebino šifrira, preden jo pošlje v oblak ali lokalno shrambo. Izbirate lahko med AES-128, AES-192 in AES-256. To je še posebej priročno za seznanjanje z oblačnimi storitvami, ki za vas ne šifrirajo, kot je Backblaze B2.

Takšno šifriranje na strani odjemalca pomeni, da se vam ni treba zanašati na storitev shranjevanja v oblaku, da bi varovali vsebino. Nadzirate šifrirni ključ in storitev nikoli ne ve, kaj je.

Če storitev za shranjevanje v oblaku ponuja šifriranje na strani strežnika, lahko te možnosti konfigurirate tudi v čarovniku za načrtovanje varnostnih kopij. Večina dobrih rešitev za shranjevanje v oblaku za podjetja uporablja tudi AES. To vključuje Amazon S3, Azure in Google Cloud.

Druga varnostna varnost CloudBerry Backup je, da lahko uporabite storitev upravljanja s ključi (KMS), če ponudnik pomnilnika v oblaku ponuja eno.

KMS vam omogoča ustvarjanje in upravljanje ključev za shranjevanje v oblaku organizacije. Medtem ko ponudnik še vedno drži tipke, KMS omogoča hitro spreminjanje le-teh in spremljanje uporabe ključev. Za panoge s strogimi predpisi o skladnosti je KMS pogosto nujna funkcija.

Tako Amazon (Amazon KMS) kot Google (Cloud KMS) ponujata to funkcijo za majhno ceno. Azure naj bi deloval na enem.

Acronis Backup 12

Acronis Backup uporablja tudi AES. Izbirate lahko med 128-, 192- in 256-bitnim šifriranjem, vendar lahko to izbirate šele, ko prvič ustvarite rezervni načrt. Prav tako lahko izberete, da datotek sploh ne bodo šifrirali.

Večja težava pa je, da če omogočite šifriranje z varnostno kopijo 12, morate nastaviti svoje geslo. To pomeni, da je na voljo samo šifriranje na strani odjemalca in ne šifriranje na strani strežnika.

Čeprav priporočamo, da nastavite svoj šifrirni ključ, imamo tudi raje možnosti. Osrednja težava šifrirnega ključa na strani odjemalca je, da če izgubite svoj ključ, Acronis ne bo mogel obnoviti ali ga ponastaviti za vas: izgubili boste podatke za vedno.

Acronis tudi nima KMS, kar pomeni, da ni odličen za skladnost.

StorageCraft ShadowProtect SPX

ShadowProtect SPX vam omogoča šifriranje vseh podatkov, preden jih pošljete v shrambo. Možnosti šifriranja vključujejo AES-128 in AES-256. Obstaja tudi možnost šifriranja RC4-128, ki vam sicer ni tako varna, vendar omogoča hitrejše prenosne hitrosti kot AES.

Če nastavite šifriranje, boste morali ustvariti tudi geslo.

Če med nastavitvijo ne dodate šifriranja, ShadowProtect ne bo dovolil, da ga dodate pozneje. Prav tako ni možnosti šifriranja datotek.

Macrium Reflect 7

Tako kot ostali trije izdelki tudi Reflect 7 uporablja zaščiten zapis AES, ki je naklonjen AES. Ravni šifriranja vključujejo 128-, 192- in 256-bitne.

Če pošiljate vsebino v mapo za sinhronizacijo, je to lep način za dodajanje šifriranja na stranki storitvam, ki jih običajno ne podpirajo, kot to počne Google Drive (o tej odlični storitvi si oglejte naš pregled Google Drive).

Za razliko od Acronis in ShadowProtect se lahko tudi vrnete nazaj in kasneje dodate šifriranje, če tega ne storite med namestitvijo. Prav tako lahko spremenite nivo šifriranja in spremenite geslo.

Okrogle tri misli

ShadowProtect SPX in Acronis Backup 12 vas prisili, da nastavite možnosti šifriranja, ko ustvarite varnostni načrt. Če se boste kasneje odločili dodati šifriranje, boste morali začeti iz nič. Prav tako nam ni všeč dejstvo, da Acronis ne ponuja SSE.

Konfiguriranje varnosti z Reflect 7 ponuja večjo ugodnost kot ShadowProtect ali Backup 12, vendar jo je težko uvrstiti pred CloudBerry.

Prednost CloudBerry Backupa, ko gre za varnost datotek, izhaja iz prilagodljivosti orodja. Sposobnost ne samo šifriranja datotek na strani odjemalca, temveč orodje združi z oblačno storitvijo, ki ponuja dodatne prednosti, kot je upravljanje s ključi, zmaga CloudBerry Backup tretji krog.

Zmagovalec tretjega kroga: varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

Četrti krog: Podpora

Med našim četrtim in zadnjim krogom bomo preučili, kako daleč vsaka od teh štirih storitev gre za podporo strankam. Pokopali se bomo globoko v podporne portale in izmerili tako neposredne točke dotika kot tudi globine virov »naredi sam« (tj. Vaje, navodila za odpravljanje težav in forume).

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Lab ponuja temeljito bazo znanja, kjer lahko brskate in iščete podporne članke o različnih temah, ki so jih napisali tako podporni inženirji kot drugi uporabniki.

Medtem ko se baza znanja nanaša na vse izdelke CloudBerry Lab, obstaja tudi stran s FAQi in dokumentacijo o podpori samo za CloudBerry Backup.

Če imate težave pri iskanju odgovorov v teh virih, vam bo center za pomoč CloudBerry Lab omogočil, da se obrnete na tehnike in skupnost uporabnikov. Na tej strani imate tri možnosti, da poiščete pomoč:

 • Vložite vozovnico za podporo
 • Postavite vprašanje na Reddit
 • Vprašanje postavite na napako strežnika

Podpora za vstopnice je namenjena samo plačilu strank in ni na voljo ob vikendih. Časi prenosa podpor za vozovnice so zelo dobri, saj prihaja med dvema urama med tedni. Med vikendi boste še vedno dobili odgovor, vendar boste morda morali počakati še nekaj ur.

Cenimo dejstvo, da lahko status svoje vozovnice preverite na strani za podporo CloudBerry Lab. Tako se ne sprašujete, ali je bila vaša prošnja kdaj prejeta.

Če pošljete vprašanja v Reddit in Server Fault, pogosto pride do hitrejšega odziva, saj lahko poleg tehnikov CloudBerry Lab priskočite na pomoč tudi uporabnikom. Pogosto vprašanja o množičnem iskanju vodijo tudi do ustvarjalnejših rešitev, saj si s tem dodate več možganov.

Čeprav smo zelo dobri, bi radi vzpostavili stik z živo osebo v CloudBerry Lab, četudi le v delovnem času. Torej, klepet v živo ali telefonska podpora bi bila cenjena. Vendar so časi preobratov takšni, da odsotnost teh dveh kanalov ni tako pomembna, kot je pri nekaterih storitvah.

Acronis Backup 12

Medtem ko ima stran za podporo strankam Acronis dokumentacijo .pdf za vse svoje izdelke, je iskanje informacij na varnostnem kopiji 12 olajšano zaradi dobre organizacije in iskanja. Acronis ima tudi video vaje za vse svoje izdelke za vizualne učence.

Poleg tega za varnostno kopijo 12 obstaja posebna stran, ki vsebuje tako vsebino kot indeks. Dokumentacija na namenski strani je v HTML in ne PDF.

Za neposreden stik ima Acronis klicne centre za podporo strankam s posebnimi kontaktnimi številkami za plačevanje strank po vsem svetu. Če raje tipkate kot govorite, obstaja celo podpora za klepet v živo. Oba kanala na splošno stopijo v stik z živim posameznikom v nekaj minutah in so vam na voljo 24/7.

Če bi raje odklonili ideje od drugih uporabnikov, ima Acronis tudi uporabniški forum.

Končno je na voljo tudi e-poštna podpora, čeprav boste morda odšli po tej poti, če boste na odgovor čakali dva ali tri dni.

Na splošno pa Acronis podpira podporo zelo dobro.

StorageCraft ShadowProtect SPX

StorageCraft vzdržuje širok podporni portal, ki vključuje razdelke za bazo znanja, pogosta vprašanja, dokumentacijo o izdelku, bele knjige, zahteve za funkcije in uporabniški forum.

V bazi znanja je mogoče iskati ali po članku lahko brskate po člankih. Kljub temu bi bilo kategorizacijo lepo, saj je težko najti tisto, kar iščete.

Večja težava je, da razpoložljiva dokumentacija ni zelo globoka ali napisana zelo jasno. Večino virov pišejo tehnični inženirji in berejo kot Ikea navodila. Več posnetkov na zaslonu in jasnejše pisanje bi izboljšali podporo za izdelke.

Če ne najdete tistega, kar iščete, vam lahko pomaga forum za podporo uporabnikom. Vendar pa so dejavnosti na forumu sporadične, objave uporabnikov pa samo enkrat na nekaj tednov. Mogoče je redka uporaba, ker se zdi, da je StorageCraft sam precej odporen pri odzivanju na objave.

Storitve StorageCraft pa nudijo neposredno podporo po e-pošti. Odpravili smo testna vprašanja in odgovor prejeli nazaj v 24 urah. Razumemo, da je odgovor prišel od podpornega agenta nižje stopnje, katerega naloga je bila, da od nas zahtevamo, da “uporabimo naslednji KB za zbiranje dnevnikov DTX” (hvala, Zach) za tehnične podpornike.

Dejanska tehnična podpora prihaja veliko dlje, pogosto traja tudi en teden. Zdi se, da so tehniki precej preobremenjeni, kar ni presenetljivo glede na kombinacijo slabe zasnove uporabniškega vmesnika in nejasnih virov.

Verjetno ne preseneča, da StorageCraft ne nudi podpore v živo.

Macrium Reflect 7

Macrium vzdržuje temeljito bazo znanja, ki jo je enostavno iskati, ki vsebuje podrobno dokumentacijo za Reflect 7. Pojasnila so podkrepljena z navodili po korakih in posnetki zaslona.

Če tam ne najdete odgovorov, je uporabniški forum Macrium dobro mesto za iskanje naslednjih. Tam ne boste videli veliko odgovorov iz Macriuma, vendar je to v redu. Sodelavci se aktivno odzovejo in so v veliko pomoč.

Za plačevanje strankam je neposredna podpora prek sistema vozovnic. Odgovori običajno prispejo v 24 urah ob delavnikih.

Če potrebujete rednejšo podporo, lahko kupite premijsko podporo za 13,80 dolarja na mesec. Tako dobite 24/7 odzive na vozovnice in telefonsko podporo.

Okrogle štiri misli

Vse štiri storitve ponujajo baze znanja, vendar StorageCraft očitno zaostaja za ostalimi tremi, kar zadeva jasnost in globino.

Možnosti podpore Macriuma so zelo dobre in cenimo možnost za telefonsko podporo 24/7, tudi če jo morate plačati. To si želimo, da bi CloudBerry Lab ponudil.

Če pa se z Amazonom S3, Azure ali podobno storitvijo za shranjevanje v oblaku povežete z CloudBerry Backup, te možnosti na splošno ponujajo celovito podporo pri proizvodnji, ki vključuje pomoč z orodji drugih proizvajalcev. Torej, podpora v živo v CloudBerry Lab ni tako potrebna, kot je z orodjem, kot je Acronis, ki oskrbuje lastno shrambo v oblaku.

Zelo nam je všeč tudi to, da CloudBerry Lab deluje na forumih Reddit in Server Fault, saj ta orodja ustvarjajo več oči kot domači uporabniški forum.

Vse našteto je težko, če tega kroga ne bi podelili na gostovanju Acronisu zgolj na podlagi hitrega klepetanja v živo in njegove široke mreže klicnih centrov.

Zmagovalec četrtega kroga: Acronis Backup 12

Razsodba

Ali bi lahko s tremi zmagami v krogu in četrto tesno borbeno konkurenco razglasil za katerega od teh štirih storitev razen CloudBerry Backupa? Odgovor je izrazit “ne”.

CloudBerry Backup zasluži bežni poraz, ker rezervni model, ki ga je ustvaril CloudBerry Lab, daje uporabniku večjo prilagodljivost, razširljivost in nadzor stroškov kot katero koli drugo konkurenčno orodje na trgu. Iz teh razlogov in fantastične uporabniške izkušnje smo poleg najboljšega varnostnega orodja za varnostno kopiranje poimenovali tudi CloudBerry Backup najboljšo varnostno kopijo za Windows Server.

Prava praskavka ni toliko, da bi izbrala CloudBerry Backup preko Acronis Backup 12 (in bodimo iskreni, Macrium 7 je končal oddaljeno tretje mesto in ShadowProtect dejansko ni končal dirke), ampak ugotovil, katere več kot 20 storitev za shranjevanje v oblaku naj se z njimi integrira..

Če želite izvedeti več o delovanju integracije pomnilnika v oblaku z CloudBerry Backup, vas bo morda zanimalo:

 • Navodila za začetnike o tem, kako deluje varnostno kopiranje v oblaku z Amazonom S3
 • Navodila za začetnike o tem, kako deluje varnostno kopiranje v oblaku z Microsoft Azure

Seveda, če še niste storili, ne pozabite pregledati naše varnostne kopije v oblaku CloudBerry.

Hvala, da ste se nam pridružili. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, vas radi obvestimo v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Končni zmagovalec: CloudBerry Backup

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me