CrashPlan vs Backblaze: Neomejeno okroglo varnostno kopiranje v oblaku

Iščete neomejeno rezervno rešitev za vaše podjetje? Dobra (ali slaba) novica je, da sta resnično na izbiro samo dve možnosti: Backblaze in CrashPlan. Večina drugih rešitev za varnostno kopiranje zajema rezervni prostor in prisili, da boste plačali več, da ga povečate.


Za nekatere rezervne kupce je odločitev še lažja – naročniška naročnina znaša približno polovico mesečnih stroškov CrashPlana. Vendar, kot je običajno pri programskih rešitvah, spodnja vrstica ni celotna zgodba.

Prej smo pisali o številnih dodatnih merilih, ki bi jih morali pametni poslovni uporabniki upoštevati v našem najboljšem spletnem varnostnem kopiranju za priročnik za poslovne kupce. Seznam vključuje enostavnost uporabe, varnost in podporo med drugimi merili.

Medtem ko priporočamo, da se pozanimate tako o pregledu Backblaze for Business kot tudi o pregledu CrashPlan, preden sprejmete odločitev o varnostnem kopiranju in načrtu za obnovo po nesrečah, smo se odločili, da je primerjava ob strani lahko tudi informativna in koristna..

Do konca bomo pogledali ceno in ugotovili, katera od teh dveh storitev, Backblaze ali CrashPlan, si zasluži priznanje kot najboljša neomejena varnostna kopija za podjetja danes.

Prednosti in slabosti neomejene varnostne kopije

Preden se lotimo primerjave, moramo najprej poskrbeti, da vaše podjetje resnično potrebuje neomejeno varnostno kopijo. Zato ima beseda “neomejeno” določeno zapeljivo privlačnost, zaradi katere se vsi drugi vidiki zdijo nenadoma manj pomembni. Sprožilec je lahko vesel in s spletno varnostno kopijo to ni dobra stvar.

Razlog za to je, da lahko prvo kopiranje datotek traja dolgo časa. Če imate podatke, poslane v oblak, lahko opazite mesece. Pomeni, da ko podatke ponovno varnostno kopirate, je velika težava za menjavo storitev.

Za številne lastnike malih in srednjih podjetij je resnična vrednost neomejene varnostne kopije. Podjetjem danes ni treba biti podjetje z ogromnimi bazami podatkov o strankah, da bi hitro nabrali veliko podatkov. Informacije o strankah, predstavnostne datoteke, finančni zapisi in vse vrste datotek tvorijo hrbtenico sodobnih velikih in majhnih podvigov.

Če izgubite te podatke, lahko vaše podjetje postane resnično zavezujoče. Po drugi strani pa lahko varnostno kopiranje vsega v oblak postane drago tudi pri delu s prilagodljivimi možnostmi, kot sta MozyPro (pregled MozyPro) ali Amazon Web Services. S poceni, neomejeno rešitev za varnostno kopiranje, kot je Backblaze ali CrashPlan, vam o tem ni treba skrbeti – če so te storitve pravilno primerne za vaše posebne potrebe.

Za nekatera podjetja lahko vključitev Backblaze ali CrashPlan stane tudi precej denarja. To je zato, ker obe storitvi podpirata samo eno napravo na naročnino. Če imate na voljo več deset računalnikov za varnostno kopiranje, boste morda namesto tega uporabljali omejeno storitev, ki podpira varnostno kopiranje za neomejene naprave. Dober primer je IDrive for Business, ki se kljub omejitvi prostora za varnostno kopiranje, ki ga dobite, v našem spletnem priročniku za varnostno kopiranje uvršča med najboljše vrednosti (preberite naš pregled IDrive for Business).

Druga težava obeh Backblaze in CrashPlan je, da se ne more uporabiti za varnostno kopiranje NAS ali strežnika. Če to nekaj potrebujete, bomo znova opozorili na IDrive, ki se uvršča med najboljše varnostne kopije strežnikov in lahko tudi varnostno kopirate pametne telefone. CloudBerry Backup je še ena dobra možnost, še posebej, če želite oblikovati hibridni rezervni načrt za vaše podjetje. Deluje celo s cenovno ugodno storitev v oblaku Backblaze, Backblaze B2.  

Ko bodo ti načrti oddaljeni, pojdimo do zabavnih stvari.

Bitka za neomejeno varnostno rezervo: Backblaze proti CrashPlan

Prej smo omenili, da je Backblaze cenejša možnost kot CrashPlan. Dejanski stroški naročnine Backblaze znašajo 5 USD na mesec za računalnik. Če se prijavite za eno leto, dobite tudi dva meseca brezplačno. Dvoletna naročnina na Backblaze vam bo na voljo pet brezplačnih mesecev. CrashPlan medtem stane 10 USD na mesec, brez popustov za plačilo vnaprej. 

Cena na računalnik: Ozadje: CrashPlan:
Mesečna naročnina:5 USD10 USD
Letna naročnina:50 USD (2 meseca brezplačno)120 USD (brez mesecev brezplačno)
Dvoletna naročnina:95 USD (5 mesecev brezplačno)240 USD (brez mesecev brezplačno)

CrashPlan je še vedno dober posel glede na priljubljene, a drage spletne varnostne storitve, kot sta SOS Online Backup in MozyPro. Vendar se ne moremo izogniti dejstvu, da je dražje.

Naslednje je, da vam pomagamo pri odločitvi, ali je vredno, da vaše podjetje porabi dodaten denar za CrashPlan ali se odpravite z Backblaze. Na koncu ni univerzalno pravilnega odgovora na to vprašanje. Oba načrta sta neomejena, vendar nista ena velikost.

CrashPlan vs. Backblaze: Bojni krogi

1

Postopek varnostne kopije

Najprej bomo primerjali funkcije varnostnega kopiranja, ki so na voljo z Backblaze in CrashPlan. Pregledali bomo tudi celoten postopek varnostnega kopiranja, upoštevali bomo uporabniško izkušnjo in splošno hitrost poleg zmogljivosti.

Backblaze

Edina stvar, ki jo Backblaze nedvoumno boljši kot katero koli drugo spletno varnostno kopiranje, je enostavnost uporabe – vsaj ko gre za ustvarjanje varnostnih načrtov. To je zato, ker odjemalec Backblaze opravi večino dela za vas.

Po namestitvi programska oprema pregleda vaš računalnik in išče datoteke glede na vrsto. To vključuje skoraj vse vrste datotek razen operacijskega sistema, aplikacij in začasnih datotek, čeprav lahko Backblaze naročite, da jih po potrebi prevzamete.

Vse, kar skeniranje najde, se doda v varnostni načrt.

Prednost varnostne kopije po vrsti datoteke je, da nimate ročno označevanja map in datotek, kot jih imate pri večini varnostnih kopij. Če to storite, potrebuje več časa in lahko privede do spregleda datotek, kar vodi do kritičnih vrzeli v vašem varnostnem načrtu.

V tem smislu je Backblaze resnična varnostna rešitev za nastavitev in pozabo. Vse vaše e-poštne datoteke, dokumenti, slike, videoposnetki, računovodske datoteke in vse drugo bodo zaščitene, ne glede na to, kje se nahajajo v vašem računalniku.

Če obstajajo določene vrste datotek, ki jih ne želite varnostno kopirati, jih lahko dodate na seznam izključitev, čeprav z neomejenim prostorom za varnostno kopijo verjetno ne boste potrebovali večine ljudi.

Izključite lahko tudi določene mape ali pogone. Sam namizni odjemalec je tako zapleten, kot mora biti, kar pomeni, da sploh ni zapleten. Obstaja gumb za zaustavitev in zagon varnostne kopije, drug za možnosti obnovitve in tretji za nastavitve. To je to.  

Privzeta plast privzeto je nastavljena na neprekinjeno varnostno kopiranje, kar pomeni, da se datoteke pošiljajo v oblak, saj so na novo dodane v računalnik ali kakor koli spremenjene. Če želite, lahko namesto tega izklopite neprekinjeno varnostno kopiranje in se odločite za načrtovane varnostne kopije, na primer, če želite, da se ta izvaja čez noč, da ne ovira vašega drugega dela.

Možnosti načrtovanja Backblaze so v primerjavi s številnimi drugimi varnostnimi odjemalci omejene. Na primer, ni možnosti, da zaženete varnostne kopije samo v določenih dneh. Vendar pa nikoli nismo naleteli na težave, da bi Backblaze med testiranjem posegal v naše sistemske vire, zato je verjetno najbolje, da pustite neprekinjeno varnostno kopiranje vklopljeno, da zagotovite maksimalno zaščito.

Med testi, opravljenimi za najnovejši pregled Backblaze for Business, je odjemalec na našem testnem računalniku označil 90 GB podatkov za varnostno kopijo. Odjemalec ima gumb za oceno začetne hitrosti varnostnega kopiranja in izračuna, da bo trajalo približno štiri dni. To je potekalo prek povezave WiFi s hitrostmi prenosa 20 Mbps.

Po približno 12 urah je bilo naše varnostno kopiranje devet odstotkov, manj od 12,5 ali približno tako, da bi moralo temeljiti na oceni Backblazeja, vendar ne za veliko. Čeprav je težko natančno izračunati, bomo izračunali, da bo Backblaze nameraval varnostno kopirati približno 16 do 20 GB na dan.  

Backblaze glede na stalno delovanje deluje brezhibno zahvaljujoč uporabi varnostne kopije na ravni blokov, kar pomeni, da se v oblak pošljejo samo tisti deli (bloki) datoteke, ki so se spremenili, ob predpostavki, da je bila celotna datoteka že varnostno kopirana.

CrashPlan

CrashPlan zamudi priložnost za lažjo uporabo, če ne varnostno kopira po vrsti datoteke. To ne pomeni, da je varnostno kopiranje s CrashPlanom težko; to ni tako blaženo preprosto kot pri Backblaze.

S programom CrashPlan boste morali s pomočjo pogleda varnostne kopije v namiznem odjemalcu označiti vse mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati..

To lahko traja nekaj časa in datoteke je enostavno zgrešiti. Glede na to, ker vam CrashPlan nudi neomejen prostor za varnostno kopiranje, lahko preprosto označite svojo mapo z diski za varnostno kopijo, ki bo zagrabila vse in nekoliko rešila težavo.

Verjetno boste želeli izvzeti sistemske in začasne datoteke iz varnostne kopije, če vključite te, bodo porabili pasovno širino in jih potem pogosto ni mogoče uporabiti za obnovitev, ne da bi v vsakem primeru povzročili težave računalniku. Tudi to bo trajalo nekaj časa, saj boste morali izključitve dodati izključitve.

Ko imate nameščen varnostni načrt, CrashPlan izvaja varnostno kopiranje neprekinjeno tako, kot to počne Backblaze, tako da ste lahko prepričani, da bo s tem naprej vse zaščiteno – dokler se datoteke hranijo v mapah, ki so del varnostnega načrta.

Odjemalec CrashPlan ni ravno tako minimalen, kot ga dobite z Backblaze, vendar je še vedno odličen. Navigacijski zavihki na levi strani in veliko belega prostora dajejo sodoben in intuitiven občutek.

Našli boste bolj napredne možnosti razporeda od tistih, ki jih dobite z Backblaze, z možnostjo nastavitve varnostnih kopij samo v določenih dneh v tednu. Bolj koristna je funkcija, ki vam omogoča, da naročite naročniku, da uporablja samo odstotek CPU-ja za postopke varnostnega kopiranja, medtem ko računalnik aktivno uporablja.

CrashPlan lahko tudi samodejno zaustavi varnostno kopiranje, ko se baterija prenosnega računalnika izprazni, kar je lep dodatek. Poleg tega je v nastavitvah, ki jih Backblaze preprosto nima, na voljo vrsta drugih kontrol, ki uporabnikom omogočajo večjo moč nad dogajanjem.

CrashPlan vključuje tudi varnostno kopiranje na ravni blokov, samo kopiranje delov datotek, ki so se spremenili. Vse skupaj je njegova razmeroma nemotena storitev, ko pridete mimo začetne varnostne kopije.

To pa lahko traja nekaj časa. V našem testiranju smo lahko z našo 20 Mbps povezavo za nalaganje ustvarili varnostno kopijo približno 8 GB na dan. Prav sramežljivo je tisto, kar sam CrashPlan navaja kot povprečno hitrost nalaganja kupcev: 10 GB na dan.  

Okrogla ena misel

Med Backblaze in CrashPlanom ni dvoma, da je Backblaze zaradi svoje zasnove nastavitve in pozabe enostavnejša storitev. Pravzaprav je verjetno bolj primerno, da ga pokličete in namestite in pozabite, saj je zelo malo, kar resnično potrebuje nastavitev.

CrashPlan bo opravil malo več dela. Vendar pa vam ponuja tudi več možnosti prilagajanja kot Backblaze, ne glede na to, ali načrtujete ali omejujete vpliv varnostnih kopij na sistemske vire..

Potem se zdi, da CrashPlan tako malo uporablja razpoložljivo pasovno širino in računalniško moč, da se zdi, da se s temi nastavitvami nekoliko neumno truditi. Backblaze niti ne gre, je pa veliko boljše delo, če pošljete datoteke v oblak kot CrashPlan.

Prvi krog gre za Backblaze zaradi kombinacije enostavnosti in boljših rezervnih hitrosti.

Okrogla: Backup Process Point za Backblaze

Logotip backblaze
Logotip CrashPlan za mala podjetja

2

Postopek obnovitve

Nato bomo razmislili o nasprotnem postopku: vrnitev datotek iz oblaka. Funkcije za obnovitev pomagajo podjetjem, da se hitro poberejo (opozorilo na punkcijo) in poženejo po trku trdega diska.

Backblaze

Medtem ko ima Backblaze v namiznem odjemalcu gumb »možnosti obnovitve«, ga pritisnete na Backblaze.com. Tam potekajo vse obnovitvene operacije, za katere morate prijaviti svoj račun.

Če ste prijavljeni, imate na voljo tri možnosti za obnovitev datotek: naložite datoteko .zip, bliskovni pogon USB in trdi disk USB.

V večini primerov boste verjetno želeli uporabiti prvo možnost. Slednja dva sta del Backblazejeve storitve za obnovitev na spletu, ki stane 99 dolarjev za obnovitev bliskovnega pogona (do 128 GB) in 189 dolarjev za obnovitev trdega diska (do 4TB). Storitev se zdi draga, vendar dobite vračilo, če napravo za shranjevanje v 30 dneh pošljete nazaj v Backblaze.

Obnovitev datotek zip-datotek preprosto prenese datoteko zip v računalnik, sestavljeno iz vseh datotek, ki ste jih izbrali za obnovitev. Postopek je preprost, vendar Backblaze omejitev obnovitve posameznih datotek omeji na 500 GB na datoteko. Omejeni ste tudi na pet zahtev hkrati.

Še bolj nenavadno in neprijetno je, da Backblaze ne daje uporabnikom možnosti, da obnovijo datoteke na njihovo prvotno lokacijo. To pomeni, da ko bo vaša poštna datoteka pripravljena (Backblaze vam bo poslal e-poštno sporočilo), morate vse vrniti tja, kamor pripada sami..  

Če ste na poti, lahko do aplikacij za Android in iOS dostopate do datotek, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo v pametnem telefonu. Zasnova aplikacije je dokaj enostavna in vam daje možnost, da datoteke delite tudi z drugimi.

Na koncu lahko Backblaze povrne prejšnje različice datotek, če trenutna ni tisto, kar iščete. Dostop do zgodovine različic je primeren, če se soočate z neželenimi spremembami datotek ali poškodbami datotek, vključno s poškodbami, ki jih povzroči ransomware.

Vendar pa se prejšnje različice hranijo samo 30 dni in nobenega načina spreminjanja pravilnika o različicah ni, kar je preveč slabo, ker Backblaze ponuja neomejeno shranjevanje.  

CrashPlan

CrashPlan vam omogoča, da izberete datoteke in jih obnovite neposredno iz namiznega odjemalca, kar je plus v njegovo korist. Preprosto kliknite na zavihek “obnovi” in si oglejte vse datoteke, ki jih želite. Ni omejitev, koliko datotek lahko hkrati prenesete, kot je to pri Backblaze.  

Izberete lahko, da datoteke naložite na novo lokacijo ali jih obnovite na njihovo prvotno mesto, kar vam prihrani rekonstruiranje datotečnega sistema. CrashPlan vam celo omogoča, da spremenite dovoljenja datotek in imena datotek kot del postopka obnovitve.

Obstaja tudi preklop za »različico«, ki vam omogoča dostop do zgodovine različic. CrashPlan svoj denar dejansko položi tja, kjer je “neomejeno”, zato vam omogoča, da po želji shranjujete neomejene različice s spreminjanjem pravilnika o različicah rezervnega načrta.

CrashPlan vam poleg mobilnih aplikacij za Android, iOS in Windows Phone omogoča tudi obnovitev datotek neposredno iz vmesnika brskalnika..

Okrogla dva razmišljanja

Do začetka leta 2016 je CrashPlan ponudil storitev kurirske obnovitve. Upajmo, da je zdaj podjetje v celoti osredotočeno na poslovne stranke (domači uporabniki imajo prostore do oktobra 2018, da prostore sprostijo), pooblastila, ki jih bodo razmislili o ponovni vzpostavitvi. Kurirska služba je lahko izjemno koristna za podjetja, ki so izgubila veliko količino podatkov in jih hitro potrebujejo.

Kurirska obnovitev je tudi edina resnična prednost, ki jo ima Backblaze pred CrashPlanom, ko gre za obnovitev. CrashPlan omogoča obnavljanje datotek iz namiznega odjemalca in na njihove prvotne lokacije; Backblaze ne stori ničesar od tega, zato vas prisili, da začnete obnovitev v spletu, počakajte, da se vstavi datoteko zip, ki ne sme biti večja od 500 GB, in obnovite datotečni sistem, ko je pripravljen.

CrashPlan ima veliko boljši pristop k različicam, poleg tega pa starejše različice datotek ščiti v nedogled, Backblaze pa jih hrani le 30 dni.

Krog: Točka obnovitvene točke za CrashPlan za mala podjetja

Logotip backblaze
Logotip CrashPlan za mala podjetja

3

Orodja za skrbnike

Del uspešnega izvajanja rezervnega načrta za vaše podjetje je vzdrževanje zadostnega nadzora, da ta načrt dejansko poteka, kot je bilo načrtovano. Orodja za skrbnike, ki vam omogočajo, da ne samo upravljate z obračunavanjem, ampak si ogledate statistiko varnostnih kopij in zaženete poročila, veliko pomagajo. V tretjem krogu bodo te zmogljivosti za Backblaze in CrashPlan na hitro pregledane.

Backblaze

Backblaze omogoča nadzor računa preko svojega spletnega vmesnika. Prijavite se v svoj račun in če ste se prijavili za Backblaze for Business, bo na polovici navzdol levega roba glava »poslovne skupine«. Pod to glavo najdete povezave za »upravljanje skupin«, »povabi in izboljšaj« in »uporabniki / računalniki«.

Upravljanje skupin vam omogoča ustvarjanje skupin, ki so za Backblaze zbirke uporabnikov, zaračunanih na isti kreditni kartici. V bistvu morate kot lastnik podjetja ustanoviti skupino, da boste plačali storitve za svoje zaposlene. To vam omogoča, da ne plačate samo spletnega varnostnega kopiranja Backblaze, ampak tudi storitev Backblaze B2.

Ko je skupina ustvarjena, lahko ustvarite povezavo s povabilom, s katero se lahko delovna sila prijavi. Kot ste verjetno uganili, postopek vabila in odobritve upravljate s klikom na povabilo in odobritev povezave pod naslovom poslovnih skupin.

Od tam lahko kopirate povabilno povezavo za lepljenje v drug kanal, kot je Slack, ali povabilo po e-pošti. Obstaja tudi možnost oddaljenega upravljanja in spremljanja (RMM), ki omogoča oddaljeno namestitev programske opreme za varnostno kopiranje za vašo uporabniško bazo. Če želite uporabljati RMM, boste morali investirati v orodje RMM, kot je Munki, ali imeti kodirane odseke, da sami ukažete uvajanje..

Povezava končnih poslovnih skupin, uporabniki / računalniki, uporabljajmo nadzorne varnostne kopije podatkov, da zagotovimo, da vse poteka brezhibno. Omogoča tudi dostop do datotek, ki jih je ustvarila varnostna kopija vaše uporabniške skupine, dokler vam posamezniki iz te skupine dajo dovoljenje za to..

Backblaze lahko nastavite tudi za prejemanje povzetkov e-poštnih sporočil za varnostne kopije. Privzeto se pošiljajo samo mesečno, vendar se lahko ta frekvenca spremeni.

CrashPlan

CrashPlan ima zelo lepo oblikovan skrbniški portal za upravljanje računalnikov, zaščitenih pod vašim poslovnim računom. Primarni pogled je nadzorna plošča s statistiko za preverjanje porabe prostora in obnovitev datotek v prejšnjem mesecu.

Na levem robu so dodatni zavihki za uporabnike, naprave, prenose aplikacij, nastavitve in račun. Uporabniki in naprave imajo tudi razširljive menije z dodatnimi zavihki. Pod uporabniki boste našli možnosti za ogled aktivnih uporabnikov in onemogočenih uporabnikov, upravljanje povabil v računih in dodeljevanje skrbniških privilegij.

Naprave imajo medtem nekaj lepih možnosti za ogled uporabe določenih naprav, ki pripadajo vsakemu uporabniku. To vključuje prikaz povezave in število obnov, poleg celotne porabljene shrambe.

Spodaj pod glavnim odčitkom naprave lahko preverite nastavitve odjemalca za to napravo skupaj z opozorili. Nastavitve odjemalca lahko določite tudi za svojo ekipo tako, da se pomaknete v pogled nastavitev skrbniškega portala.

Možnosti vključujejo nastavitev razporeda varnostnih kopij za računalnike, ki so pod vašim nadzorom, in zahtevajo zasebno šifriranje. Če se vam ni treba prijaviti na skrbniško konzolo, če želite nadzirati stanja varnostnih kopij za svojo delovno silo, lahko nastavite tudi dobavo samodejnih poročil za naprave, ki pred kratkim niso bile varnostno kopirane..

Okrogle tri misli

Backblaze je šele v začetku leta 2017 predstavil svojo “skupinsko” funkcionalnost, ki je dejansko omogočila njegovo uporabo kot spletno varnostno varnostno kopijo SMB. Zato je verjetno, da se je v tem pisanju enajst mesecev pozneje njegova izkušnja skrbnika počutila premalo. Radi bi videli možnosti za določitev več nastavitev in bolj celovite nadzorne plošče.

CrashPlan medtem te stvari že počne in jim gre dobro.

Krog: Admin Tools Point za CrashPlan za mala podjetja

Logotip backblaze
Logotip CrashPlan za mala podjetja

4

Varnost

Varnost podatkov v oblaku je vroča tema od sredine 90-ih let in niz odmevnih kršitev podatkov in drugih varnostnih vprašanj, pomembnih za mala in srednja podjetja, je v zadnjih letih le spodbudil gorečnost.

Potem so tu še vprašanja, kot je zloglasna pobuda NSA PRISM, v katerih agencija pridobi podatke iz oblačnih storitev za iskanje informacij, povezanih s terorističnimi dejavnostmi. Čeprav to ne bo vplivalo na večino ljudi pravno, pa dejstvo, da vlada razporeja podatke v nadkrito bazo podatkov, se sprašuje, kaj se še dogaja, o čemer ne vemo. Podeljeno, lahko bi bilo še huje.

Veliko skrbi glede varnosti v oblaku pa ni utemeljeno, dokler storitve v oblaku sprejmejo ustrezne varnostne ukrepe, s katerimi posnamejo vaše podatke in zavarujejo njegove podatkovne centre, ter nudi dodatne funkcije, kot sta dvofaktorska avtentikacija in šifriranje ničelnega znanja. V tem krogu bomo videli, ali je to pri Backblaze in CrashPlan.

Backblaze

Backblaze šifrira podatke tako med prevozom kot v mirovanju, kar je prvi korak za zagotovitev varnosti podatkov. Uporabljena raven šifriranja je AES-126. AES, ki pomeni napredni standard šifriranja, je protokol, ki ga priporoča NIST in tisti, ki ga danes uporablja večina finančnih institucij.

Čeprav AES-126 ni tako močan kot AES-256, ni znano, da ga je mogoče zrušiti in ker ni tako zapleten, hitreje šifrira in prenaša datoteke. Varnostne datoteke v tranzitu so zaščitene tudi s TLS / SSL, da se prepreči prisluškovanje prek spleta. Na splošno bi morale biti vaše datoteke dokaj varne, dokler so vaši šifrirni ključi.

Ti ključi so privzeto shranjeni v podatkovnem centru Backblaze. Hipotetično to pomeni, da lahko uslužbenec Backblaze, vladna agencija prek sodne odredbe ali heker krši strežnik, kjer se hrani vaš šifrirni ključ, lahko dešifrira in si ogleda kopije datotek v preprostem besedilu..

Če vas to skrbi, vam bo Backblaze omogočil, da namesto tega izberete zasebno šifriranje in pretvorite Backblaze v tisto, kar se običajno imenuje storitev ničelnega znanja. Če je zasebno šifriranje vklopljeno, Backblaze ne bo mogel ponastaviti gesla, če ga izgubite, vendar boste imeli le dostop do šifrirnih ključev za vaše datoteke, kar pomeni, da jih boste lahko kadarkoli dešifrirali.

No, to je res, če nekdo ne dobi vašega gesla Backblaze. Šibka gesla so veliko lažja za grobo silo kot 126-bitni šifrirni ključi in so pogosta varnostna vrzel za številna podjetja.

Kot rešitev za to težavo Backblaze vam omogoča, da vklopite dvofaktorsko preverjanje pristnosti za računalnik in preko skrbniške konzole Backblaze pooblastite za svoje sodelavce. S to funkcijo boste vsakič, ko se prijavite iz neznanega stroja, morali vnesti posebno varnostno kodo, poslano s sporočilom SMS na vaš mobilni telefon.

Če nekdo ukrade vaše geslo, vam bo moral ukrasti tudi telefon, preden lahko dostopa do vašega rezervnega računa – razen če vam namesto tega ukrade računalnik, zato morate trdi disk vedno šifrirati.    

CrashPlan

CrashPlan sprejema podobne varnostne ukrepe kot Backblaze, šifriranje datotek, ki potekajo med prevozom po internetu z uporabo AES in TLS / SSL. Raven šifriranja je pravzaprav močnejša, CrashPlan se je odločil za 256-bit namesto 126-bitne.

Enaka raven šifriranja se vzdržuje, medtem ko so datoteke shranjene v mirovanju tudi v podatkovnih napravah CrashPlana, kar zagotavlja, da kdor krši strežnik, v katerem se hranijo vaše datoteke, ne bo mogel razvozlati brez vaših šifrirnih ključev.

Ključi se hranijo na ločenem datotečnem strežniku kot ustrezne datoteke, kar bo omejilo morebitno škodo, če so ti ključi nekako pridobljeni. Vendar lahko vse to prekliče brezobzirni uslužbenec ali prevladanje vladne agencije, zato je najbolje, da izkoristite možnost zasebnega šifriranja CrashPlan-a.

Tako kot pri Backblaze, tudi izbira zasebnega šifriranja pomeni, da če izgubite geslo, izgubite dostop do svojih podatkov, zato se prepričajte in hranite nekje na varnem, kot je upravitelj gesla v oblaku.

Za razliko od Backblaze, CrashPlan ne ponuja izvorne možnosti za dvofaktorno overjanje. Glede na to boste želeli zagotoviti, da ste vi in ​​vaši sodelavci storili ustrezne ukrepe za ustvarjanje močnih gesel.

Po drugi strani pa CrashPlanova politika različic, kot smo že razpravljali, nudi boljšo zaščito pred odkupno programsko opremo kot 30-dnevni rok hrambe, ki ga je odobril Backblaze.

Okrogle štiri misli

Ta krog je zahteven poziv. Močnejši protokol šifriranja CrashPlan-a je v tem trenutku le nekaj posebnega pomena, razen dejstva, da lahko zelo malo prispeva k svoji počasni hitrosti prenosa podatkov, kar ni varnostno vprašanje. Primarne razlike med tema dvema storitvama sta, da Backblaze zagotavlja dvofaktorno preverjanje pristnosti in CrashPlan ima veliko močnejšo politiko različic.

Tako pomanjkanje dvofaktorne avtentikacije CrashPlan-a, kot tudi Backblazejeva tridesetdnevna politika različic sta precej velika napaka. Ker ima Backblaze omejeno različico, ki bi vam morala pomagati zaščititi pred izsiljevalno programsko opremo, če boste delovali razumno hitro, vam dajemo prednost, ko gre za varnost.

Okrogla: Varnostna točka za zadnjo osvetlitev

Logotip backblaze
Logotip CrashPlan za mala podjetja

5

Podpora

Hitra, kompetentna podpora tehničnim težavam in drugim težavam je bistvenega pomena za dober rezervni načrt. Večina varnostnih kopij ima podporo po e-pošti, vendar brez ustreznega osebja lahko na odgovor čakate dnevi.

Najboljše varnostne rešitve ponujajo tudi podporo v živo, prek klepeta ali telefona. V zadnjem krogu bomo primerjali kanale podpore med Backblaze in CrashPlanom, poleg tega pa bomo pogledali tudi njihove spletne baze znanja.

Backblaze

Če potrebujete telefonsko podporo, verjetno nimate sreče z Backblaze. Podjetje ponuja kupljivo podporo 24 ur na dan, vendar le, če uporabljate storitev infrastrukture v oblaku Backblaze B2.

Redni uporabniki spletne varnostne kopije Backblaze, tako domači kot poslovni, lahko v klepetu z agenti izkoristijo klepet v živo. Na žalost je ta podporni kanal omejen s tem, da je odprt le v delovnem času (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00, PST).  

Čeprav je vse to razočaranje, se Backblaze precej unovči z zelo hitro, celodnevno podporo po e-pošti. Pri testiranju smo pogosto prejeli odgovore na poizvedbe v dveh urah. Za nekatere poslovne uporabnike to ne bo delovalo, vendar bi za večino moralo biti dovolj.

Poiskali smo interakcije podpore, tako prek klepeta v živo kot po e-pošti, ki so na splošno jasne, odzivne na mestu.

Če ne morete počakati nekaj ur, Backblaze vzdržuje tudi dostojen spletni center za podporo. Za lažje iskanje člankov, ki ustrezajo vašim potrebam, je spletno mesto razdeljeno po kategorijah. Obstaja celo posebna kategorija za varnostno kopiranje podjetij s pododdelki za začetek, licenciranjem in pogostimi vprašanji. Mesto za podporo je možno tudi iskati.

CrashPlan

CrashPlan ponuja tudi podporo za klepetanje v živo in jo omejuje na delovni čas, čeprav so te ure srednje in ne pacifiški standardni čas. Natančne ure so od 7. do 19. ure, od ponedeljka do petka, kar bi moralo delovati bolje za več uporabnikov kot tiste ure, ki jih nudi Backblaze (vsaj v ZDA).

CrashPlan one-ups Backblaze ponuja tudi telefonsko podporo. Tehniki za podporo so na voljo po telefonu v istih urah, ko je na voljo klepet v živo.

CrashPlan ima tudi sistem vozovnic za podporo na osnovi e-pošte, ki jo spremljamo 24/7. Vstopnice se sprožijo glede na to, kako pomembna je težava, o kateri se poroča, zato se kritične težave potisnejo na vrh čakalne vrste. Odzivi na vprašanja z nizko prioriteto, ki temeljijo na naših izkušnjah pri delu s podporo CrashPlan, so običajno manj kot 12 ur, tudi ob vikendih.  

Spletno mesto za podporo CrashPlan nudi tudi pomoč v obliki skrbniškega vodnika, splošnega priročnika za uporabnike, opomb in člankov o izdaji. Iskalna vrstica vam omogoča hitrejše iskanje ustrezne pomoči. Obstaja tudi skupnost CrashPlan, kjer najdete objave in posodobitve stanja storitev.

Okrogle pet misli

Obe storitvi varnostnih kopij ponujata veliko materiala za tiste, ki raje stvari sami razčistijo. Članki o podpori so običajno enostavni za razčlenjevanje in zajemajo široko paleto tem. Obe sta tudi 24 -7 e-poštnih odgovorov, čeprav se zdi, da je Backblaze pravočasnejši pri vračanju kupcev.

Oba zagotavljata klepet v živo tudi v delovnem času, pri čemer CrashPlan vzdržuje večje operacijsko okno kot Backblaze.

Skupno se med seboj enakomerno ujemajo. Verjetno je največji proizvajalec razlik in tisti, ki bo zasijal nekatere poslovne uporabnike, dejstvo, da CrashPlan nudi telefonsko podporo, Backblaze pa ne – razen če niste B2 kupec, ki je pripravljen plačati zanjo.

Okrogla: Oporna točka za osvetlitev ozadja

Logotip backblaze
Logotip CrashPlan za mala podjetja

6

Razsodba

Izhodišče je, da sta Backblaze in CrashPlan zelo dobra rezervna storitev za mala in srednje velika podjetja. To je dobro, saj sta trenutno tudi edini dve neomejeni možnosti spletnega varnostnega kopiranja, ki sta na voljo za podjetja,.

Izbira med obema ni lahka, kljub temu da Backblaze prihaja za polovično (ali manj) ceno. Backblaze poleg cenejšega zagotavlja tudi veliko lažjo izvedbo, zato je popoln za tiste, ki radi poenostavljajo stvari, hkrati pa poskrbijo, da so absolutno vse kritične datoteke zaščitene.

Dvofaktorska overitev je še ena prednost. Backblaze je prav tako hitrejši in ponuja storitev za obnovitev kurirskih storitev, zato bodo mnogi lastniki malih in srednje velikih podjetij pravilno prepričali, da je najboljša izbira za njihovo podjetje.

Na koncu pa se borimo za CrashPlan. Glavni dejavnik pri sprejemanju te odločitve je njegov veliko boljši skrbniški portal, ki je ključnega pomena za spremljanje zajetih naprav, da zagotovite, da je vse v skladu z vašo varnostno politiko poslovanja. CrashPlan presega Backblaze tudi na nekaterih drugih ključnih področjih, vključno z več nastavitvami odjemalca za prilagoditev, uporabnikom prijaznejšim postopkom obnovitve, boljšo politiko različic in telefonsko podporo.

Ali imamo vse narobe? Prepričajte nas v spodnjih komentarjih. Hvala za branje!

Končni zmagovalec: CrashPlan

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me