Преглед стражара ИД – ажурирано априла 2020

ИД Ватцхдог Ревиев

Иако није најлакши за употребу, ИД Ватцхдог је моћна и повољна алтернатива за неколико водећих пружатеља услуга заштите крађе идентитета. Прочитајте зашто нам се свиђа у овој комплетној рецензији ИД-а.


ид-ватцхдог-слидер1

ид-ватцхдог-слидер2

ид-ватцхдог-слидер3

ид-ватцхдог-слидер4

ид-ватцхдог-слидер5

Претходна

Следећи

ИД Ватцхдог, који је Екуифак набавио 2017. године, постоји од 2005. године, нудећи услуге заштите и крађе идентитета по прихватљивој цени. Та понуда је и даље нетакнута, са ИД Ватцхдог-ом седи испод конкуренције у погледу цене док се такмичи тит-фор-тат о функцијама. 

Услуга није много ажурирана, и то је добра ствар. Међутим, ни употребљивост се није побољшала. Иако ИД Ватцхдог није покварена услуга, током постављања поставља се више од једног проблема. Упркос томе, заштита, посебно по цени, вредна је нашег најбољег водича за заштиту крађе идентитета. 

У овом прегледу ИД чувара, детаљно ћемо описати своје искуство након што га извадимо на пробу. Уз пут, разговараћемо о карактеристикама, ценама, једноставности коришћења, заштити и подршци, а све пре него што донесемо пресуду.

Карактеристике

ИД Ватцхдог има стандардну листу функција, укључујући осигурање од 1.000.000 долара, надгледање мрачног веба и прилагодљива упозорења. Искрено, саме функције нису импресивне. Међутим, с обзиром на ниску цену, листа блиста. 

Покривеност је залиха, али ИД Ватцхдог се на томе надограђује помоћу управљања случајевима. Ако вам је украден идентитет док имате претплату за ИД Ватцхдог, рестауратору ће бити додељен менаџер предмета, руковање целокупном документацијом, тако да не морате.

Позивни центар у којем раде ови руководиоци случајева такође је отворен свакодневно и способан је да пружи подршку на више од 100 језика. 

Ипак, не бисте требали имати проблема. ИД Ватцхдог пружа „основни“ и „напредни“ надзор, који се нуде у два нивоа услуге. „Басиц“ се састоји од праћења јавних записа, лиценци, потврда и више о томе да ли неко користи ваше личне податке. 

„Напредно“ праћење иде све дубље, гледајући Националну промену регистра адреса САД-а и субприме зајмове поштанских служби САД-а. Такође покрива мрачни веб, скенирање кроз веб локације, собе за састанке и форуме који су повезани са трговином украденим информацијама. 

Иако је тржиште ниша, ИД Ватцхдог је посебно користан за медицинске стручњаке. Она прати Националну базу података идентификатора провајдера. Ако нисте свесни, НПИ број је 10-цифрени идентификатор за пружатеље здравствених услуга у Сједињеним Америчким Државама. Ако неко украде идентитет медицинског стручњака, могао би да га користи за оцењивање праксе лекара.

Ако се нешто покаже у више области које ИД Ватцхдог прати, бићете обавештени одмах и та обавештења се могу прилагодити. Иако ће ИД Ватцхдог увек слати упозорење без обзира одакле долази, можете да га примите путем мобилне апликације, текста, телефонског позива или комбинације. Међутим, увек ћете добијати обавештења путем е-поште.

Преглед значајки ИД-а за чување паса

Цене

ИД Ватцхдог има једноставну листу производа. Услуга је иста без обзира који од два плана – „плус“ или „платина“ – изаберете; добијате 1.000.000 долара покривености, надгледања преко мрачног интернета, прилагодљивих упозорења и потпуно управљане обнављањем ако ваш идентитет буде украден. 

Међутим, скупљи „платинасти“ план такође долази са кредитним резултатима и извештајима Екуифака, Екпериана и ТрансУниона..

Имајући у виду да можете бесплатно да набавите ажуриране кредитне резултате бесплатно на мрежи, „плус“ је атрактивнији. Са само 15 УСД месечно, то је велика вредност, посебно у поређењу са ЛифеЛоцк-ом, који за сличан план наплаћује око 20 УСД (прочитајте наш ЛифеЛоцк преглед).

Чак и услуге по повољним ценама су неколико долара скупље од ИД-а Ватцхдог (пример прочитајте у нашој рецензији Идентити Гуард). 

То је и ако плаћате месечно ИД Ватцхдог вам омогућава да одаберете годишњи циклус наплате приликом одјаве, а ако скочите на њега, добићете два месеца заштите бесплатно. То доноси месечну цену „плус“ плана на око 12,50 УСД.

ИД Ватцхдог Платинум

Као што је већ поменуто, недостају вам кредитни резултати и извештаји са „плус“. Морате да идете на „платинасти“ план ако то желите, што не вреди, с обзиром на поскупљење.

Иако је „платина“ и даље јефтинија од конкуренције – сличан план на ИдентитиФорце је око 5 долара више месечно, као што можете видети у нашој рецензији ИдентитиФорце – подцењен је у односу на „плус“. 

Важно је да одаберете план унапред који желите да се придржавате, јер ИД Ватцхдог не нуди повраћај новца на месечним плановима. 

Међутим, постоји нека забуна у вези са годишњим плановима. У смислу услуге, ИД Ватцхдог каже да ће вам „надокнадити зарађени износ“ ако га откажете пре краја годишњег мандата. Међутим, помиње се и трогодишњи план, који нисмо могли да нађемо. 

Та тврдња је у директној супротности са њеном страницом производа која каже да „можете је отказати у било којем тренутку; међутим, не обезбеђујемо делимичне месечне надокнаде. “ Вероватно, ако купите годишњи план, ИД Ватцхдог ће вам рефундирати целих месеци које нисте користили, али неће надокнадити накнаду за месец у којем сте отказали.

Лакоћа коришћења

ИД Ватцхдог нема нарочито атрактиван веб сајт, али посао испуњава. Више од неколико година је застарело, али с обзиром на то колико је мало места на сајту, није тешко пронаћи свој пут. Због тога мања веб локација такође води до ограничених информација о томе шта купујете када дође време да се пријавите. 

На пример, требало је две претраге у Гоогле-у и више од неколико минута претраживања веб локације како би се открило да ИД Ватцхдог нуди осигурање од 1.000.000 долара. Оно што би требало бити наведено на страници производа уместо тога је сакривено у хијерархији страница, наведено је као последња опција на картици “Центар за бригу о купцима” на страници “ИД Ватцхдог искуства” странице. 

ид-ватцхдог-ревиев-вебсите

Слично томе, политика поврата, као што је горе поменуто, није разјашњено на страници производа. Уместо тога, у свим капицама је написано у одредбама и условима, које можете пронаћи само подножјем веб странице. 

Било би једно када би се мала објашњења скривала дубоко у веб локацији, али то овде није случај. Основне информације, као што су политика поврата и ниво покривености, нису разјашњене на страници производа. Надаље, те информације су помијешане са осталим небитним информацијама. 

На пример, у главном менију веб локације налази се одељак под називом „Предности запослених“. Биће вам опроштено што мислите да је реч о запосленима ИД Ватцхдог-а, као што смо и први пут направили, али страница је заправо за заштиту од крађе пословног идентитета. Сигурно би картица с тим именом била много мање збуњујућа. 

Страница производа – која је у главном менију наведена као „ИД услуге чувања паса“ – у реду је. Омогућава поређење два нивоа и чак даје кратко објашњење сваке карактеристике. Након што одаберете свој план, процес одјаве је кратак. Бићете циклус наплате, унесите своје податке о плаћању и кликните „пошаљи“. 

ид-ватцхдог-ревиев-паге-паге

Одатле ћете започети подешавање налога. ИД Ватцхдог тражи само основне информације, укључујући ваше име, телефонски број, број социјалног осигурања и кућну адресу. На овој страници ИД Ватцхдог има печат на којем пише “30-дневна гаранција поврата новца: откажите у било којем тренутку.” Не задржавамо дах на тој тврдњи.

ИД Стражарска пријава

Након заокруживања ваших личних података, можете се пријавити на контролну таблу ИД Ватцхдог и, човече, да ли је то разочарајући призор. Одељак „преглед“ не даје вам преглед већег броја било чега. Приказује ваше име, производ који сте купили и када сте се пријавили за рачун.

ид-ватцхдог-ревиев-надзорна табла-преглед

Остале картице, „рачун“ и „напредни алати“, слично су лишене информација. „Рачун“ вам омогућава да промените своје личне податке, за које није потребна лозинка. С обзиром на то да је ИД Ватцхдог услуга заштите крађе идентитета, то је превелик надзор да би се игнорисао. 

Чак и уз то, страница са напредним алатима је најгори прекршилац. Пише: “ваш план укључује додатне алате као што су наша апликација за мобилне уређаје, изгубљени новчаник и осигурање како бисте осигурали да имате приступ својим подацима када су вам потребни и да вам помогну да се опоравите у случају преваре или крађе идентитета”, и то је то. Нема веза за преузимање ових функција или било који други показатељ како да им се приступи. 

ид-ватцхдог-ревиев-Адванцед-тоолс

Једина корисна картица је „водич за услуге“ који ће преузети и отворити ПДФ детаље о карактеристикама вашег налога. Чак и тада, недостаје појашњења. На пример, документ говори о заштити дечијег кредита, тврдећи да је „ИД Ватцхдог једини пружалац услуга са могућностима онлајн закључавања деце“, што није тачно. 

Каже да можете активирати закључавање детета путем свог ИД налога за чување паса, али након што смо погледали неплодну командну таблу, нисмо смислили ништа.

Ажурирања ИД-а за чувар паса

Након што смо 20 минута лутали уоколо, приметили смо да се командна табла мења. Сваки пут када бисмо се кретали до новог одељка, нова картица би се појављивала у горњој траци, или кад бисмо се вратили на страницу коју смо раније посетили, на њој би били нови одељци.

Требало је неко време да све у потпуности дође – око сат времена или приближно – али након што је то учињено, контролна табла је била много кориснија. ИД Ватцхдог је показао сваку област која је скенирана, као и статус тог скенирања. Поред тога, додат је одељак за упозорења, где можете видети све што се врти у ваше име. 

Коначни облик командне табле је много бољи од онога са чиме смо се први пут срели, али ИД Ватцхдог није искључен. Није неразумно претпоставити да неко слети на командну таблу – ИД Ватцхдог вас чизми тамо одмах након плаћања – погледа около и одлучи да му нема ништа друго..

ид-ватцхдог-ревиев-упдатед-дасхбоард

Први утисци су све, а ИД Ватцхдог није баш добар у томе. Не постоји е-маил добродошлице или било какав показатељ да је контролна табла потребна за постављање. 

У ствари, током тестирања никада нисмо добили е-пошту од ИД-а Ватцхдог, упркос бројним покушајима да ресетујемо лозинку након што наш менаџер лозинки није успео да забележи пријаву (прочитајте наш Дасхлане преглед за менаџер лозинки који увек бележи пријаве).. 

Чекали смо сатима, враћали се, још мало чекали и везали, али ништа није стигло. На крају смо морали да позовемо ИД Ватцхдог да бисмо ресетовали лозинку (више о томе можете прочитати у одељку „подршка“ испод). 

ИД Ватцхдог Мобиле Апп

ИД Ватцхдог нуди и мобилну апликацију, која је много атрактивнија од инструмент табле. Међутим, то је више ограничено у функционалности. У почетку смо инсталирали апликацију у нади да ћемо пронаћи неке функције описане у водичу за услуге, попут управитеља лозинки, али их нисмо пронашли. 

Мобилна апликација омогућава вам да закључате кредит, додате ставке у изгубљени трезор новца и прегледате упозорења. Трезор изгубљеног новчаника најзанимљивија је функција јер вам омогућава да прегледате акредитиве за случај да изгубите новчаник. То је речено, не знамо колико људи се шета са списком података о рачуну у свом новчанику. 

Поред додавања нових информација, што је лакше учинити на радној површини, мобилна апликација је једноставно центар за обавештавање. Међутим, у томе је добар посао. На екрану са обавештењима налази се дугме за „позвање ИД-а за праћење да бисте истражили“, које ће аутоматски бирати линију подршке за вас.

Заштита

ИД Ватцхдог чини све што би служба за заштиту крађе идентитета требала, непрестано надгледајући ваше кредитне, финансијске и личне податке. Међутим, то надмашује надзор над друштвеним мрежама, смањивање позива и обавештења о починиоцима сексуалних дејстава, који служе као средиште све у једном за чување ваших личних података. 

Након што се надзорна табла потпуно ажурира, видећете услуге ИД Ватцхдог понуде и резултате сваког скенирања. На примјер, када започнете, „мрачни веб“ требао би имати јасан резултат док још увијек скенира националну базу података о промјенама адреса. Корисно је не само да видите сва упозорења која се појављују, већ и резултате скенирања док се дешавају. 

Од функција, највише нам се свиђа праћење друштвене мреже. Можете везати свој Фацебоок, Твиттер, Инстаграм и ЛинкедИн за ИД Ватцхдог, али више од тога можете прилагодити када вас ИД Ватцхдог упозори на промене. Јачину упозорења можете подесити у 14 категорија, тако да, на пример, можете геодатке поставити на „благе“, а „бахато-расизам“ на озбиљне.

поставке ид-ватцхдог-ревиев-социал-медиа

Сав се овај надзор комбинује у формирању вашег извештаја о изложености, који показује који подаци на друштвеним медијима могу вас изложити крађи идентитета. Иако није толико свеобухватан као резултат оцене идентитета за управљање ризиком, извештај о изложености је леп додатак. 

Ипак, надзорна плоча није само за надгледање друштвених медија или упозорења. Можете и закључати кредит ако имате неовлашћени приступ. На картици „кредит“, која се појављује након поменутих ажурирања, постоји опција да закључите свој кредит са сва три водећа бироа. Ако користите „плус“ план, приказује се само Екуифак. 

ид-ватцхдог-ревиев-кредит-закључавање

Подршка

Постоји само један начин да добијете корисничку услугу помоћу ИД Ватцхдог: преко телефона. Недостатак картице за подршку на контролној табли није надзор дизајна. Изван водича за услуге и блога компаније, не постоје ресурси за самопомоћ. Подршка путем телефона је једина рута, али на срећу је ефикасна. 

Потражили смо заборављену лозинку и били смо задовољни што нисмо морали да се бавимо аутоматизованим стаблом телефона или нечим сличним. Уместо тога, бот вас поздравља, моли да останете на линији за истраживање и директно вас повезује са представником службе за кориснике.

Решавање захтева било је лако. Посланик је затражио неке основне информације како би потврдио позив, укључујући последње четири цифре ССН-а са којим смо се пријавили и добио праву помоћ. Чак и кратко искуство које смо имали даје нам велико поверење у способност ИД Ватцхдог-а да реши озбиљније захтеве. 

Међутим, недостатак подршке путем е-поште и база знања не могу се игнорисати. Иако ИД Ватцхдог нуди подршку телефона свакодневно – и на више од 100 језика за покретање – то није замена за подршку путем е-поште и ресурсе за самопомоћ. Не можете чак ни да откажете свој рачун а да претходно не позовете ИД Ватцхдог.

Пресуда

ИД Ватцхдог представља више од неколико штуцања током подешавања, али чак и као слабо подмазана машина, то заслужује вашу пажњу. Јефтинији је од конкуренције док се пакују исте функције. То је рекло, да тргујете опцијама подршке и употребљивости за мали пад цена. 

Ако су вам важне погодности и могућности подршке, обавезно прочитајте наше друге прегледе о заштити крађе идентитета. Чак и са оним недостацима, ИД Ватцхдог вриједи погледати. 

Шта мислите о услузи? Да ли планирате да га испробате? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Најчешћа питања о ИД-у за чувар паса

 • Шта је ИД стражара?

  ИД Ватцхдог је услуга заштите крађе идентитета која прати ваш број социјалног осигурања, податке о банковним рачунима, медицинску документацију и још много тога због потенцијалних поена превара. Ако вам се идентитет украде током коришћења услуге, добићете до 1.000.000 УСД надокнаде трошкова и наменског менаџера за враћање идентитета.

 • Колико има ИД чувара?

  ИД Ватцхдог нуди два плана: плус и премиум. „Плус“ је 14,99 УСД месечно, а „премија“ 19,95 УСД месечно, ако се наплаћује месечно. Ако се наплаћују годишње, оба плана нуде бесплатна два месеца услуге, спуштајући цену на 149,99 УСД и 199,95 УСД респективно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map