Преглед идентитетске страже – Ажурирано 2020

Преглед идентитета

Упркос недавном преузимању, чини се да је Служба идентитета задржала свој некадашњи идентитет и пружа снажну услугу заштите крађе идентитета. Погледајте наш комплетан преглед о идентитету за све детаље.


идентитет-чувар-клизач1

идентитет-чувар-клизач2

идентитет-чувар-клизач3

идентитет-чувар-клизач4

идентитет-чувар-клизач5

Претходна

Следећи

Заштита идентитета била је око блока, основаног 2001. године од компаније Интерсецтионс Инц. Недавно, међутим, Интерсецтионс Инц. је купио иСубсцрибед, и оба се спојила у комбиновани пословни субјект Аура. Претплата је била деца Харија Равицхандрана, који је, као што смо видели у нашој групи Ендуранце Интернатионал, лоша вест. 

С Равицхандраном на челу Ауре – преузео је функцију генералног директора после заједничког улагања – будућност Идентитетске гарде је нејасна. Међутим, на основу онога што смо искусили приликом овог прегледа стражара идентитета, чини се да је основна услуга и даље нетакнута. Још важније, та основна услуга заслужује место на нашој најбољој листи заштите крађе идентитета. 

То чини добре пакете заштите од крађе идентитета, укључујући осигурање од 1.000.000 долара, надгледање мрачног интернета и обавештења о променама кредита. Више од тога, ипак, Идентити Гуард нуди све те карактеристике по повољној цени.

Карактеристике

Као што ћемо ући у следећи одељак, Идентити Гуард има на располагању три плана. Упркос различитим карактеристикама, основна заштита између планова је иста. Без обзира на то што плаћате, имате наменског менаџера случајева са седиштем у САД, 1.000.000 долара осигурања од крађе идентитета и интернетску контролну таблу идентитета.

Планови су изграђени око ИБМ-ове „Ватсон“ вештачке интелигенције. Ако нисте свесни, Ватсон је отворена АИ платформа са више облака која омогућава компанијама да изграде АИ моделе испочетка. Комерцијално постоји од 2013. године и користи се у разним апликацијама. Најистакнутије је коришћено за одређивање путева лечења рака. 

Чувар идентитета користи машинско учење да би идентификовао потенцијалне тачке крађе идентитета. Иако АИ у овом тренутку није савршен, драго нам је да видимо да Идентити Гуард користи такав хваљени систем као што је Ватсон, преко родно развијеног робота.. 

Ватсон је језгро са функцијама као што су менаџер случајева и осигурање крађе идентитета. Поред праћења вашег броја социјалног осигурања, имена и више, Ватсон ће такође водити рачуна о мрачном вебу. Мрачни веб је највећим делом тржиште украдених информација, иако се користи у друге сврхе, као што можете видети у нашем водичу за сајбер-криминал..

Кад год се краду подаци, обично није циљано, осим ако је мета моћна особа ухваћена у, рецимо, лажној шеми. Уместо тога, нападачи краду базе података пуне лозинки, бројеве социјалног осигурања и још много тога. Када се то догоди, базе података се продају на тамном вебу. Ако заштитите идентитет, уколико се појаве ваше информације, бићете обавештени. 

Ипак би требао знати прије него што се то догоди. То је зато што ће вас, уз упозорења о коришћењу ваших података, заштитник идентитета обавестити и да ли је дошло до било каквих релевантних кршења података. На тај начин можете пратити шта се догађа пре него што се у ваше име ишта догодило.

Упркос вишеслојном приступу, крађа идентитета и даље се догађа. Чак и ако се то догоди, заштита идентитета вас је покривала. Поред до 1.000.000 УСД на име надокнаде, ваш предани руководилац случаја ће се бавити свим тешким подизањем, саветујући вам шта треба радити и када то учинити.

Карактеристике приватности чувара идентитета

Идентити Гуард садржи неколико функција које ће вас заштитити када сте на мрежи. Цхроме, Фирефок и Сафари подржавају подешавања приватности за ваше налоге на друштвеним медијима и проширење сигурног прегледавања, мада, необично, Опера није подржана, иако је прегледач базиран на Цхромиум-у као што је Гоогле Цхроме (прочитајте наш Цхромиум преглед). 

Сва заштита долази кроз проширење Сигурног прегледавања. Блокираће огласе и фласх захтеве, форсирати ХТТПС на веб локацијама и одвратити вас од пхисхинг УРЛ-ова. 

Кроз контролну таблу за сигурно прегледавање – којој се приступа кроз проширење – можете управљати и поставкама приватности за Фацебоок, ЛинкедИн, Твиттер и Гоогле+ (мада, као што видите у нашем водичу за приватност на Фацебооку, то није тешко учинити сами). 

идентитет-чувар-преглед-сигурно прегледавање

Иако можете да заштитите ову заштиту путем бесплатних Цхроме додатака, лепо је имати све на једном месту. Способност да брзо промените подешавања приватности на друштвеним мрежама, а истовремено будете заштићени од проналажења ресурса, крађе идентитета и огласа не треба одбацивати. Поред тога, основне податке са проширења можете видети директно на инструментној табли Идентити Гуард.

Преглед значајки заштитника идентитета

Цене

Чување идентитета у складу је са већином служби заштите крађе идентитета. Оно што бисмо сматрали да су два “главна” плана заштитника идентитета иста цена као и ИдентитиФорце. Као што можете прочитати у нашем прегледу ИдентитиФорце, тамо можете уштедјети више новца опредијеливши се за њихов годишњи план него што то можете са Идентити Гуард. 

Упркос томе, цена није лоша, посебно када Идентити Гуард нуди праћење кредита у три бироа за око 15 долара мање месечно од ЛифеЛоцка (прочитајте наш ЛифеЛоцк преглед). Цијене акција су у најбољем случају сасвим у реду, али Идентити Гуард се издваја с буџетским планом са којим се мало такмичара може борити. 

Количина „вредности“ се повећава на 7,50 УСД месечно ако купујете годину дана или 8,99 УСД месечно ако плаћате месечно. Иако је за мање од половине „укупан“, ниво буџета нуди сличну заштиту. И даље добијате 1.000.000 долара осигурања од крађе идентитета, наменског америчког менаџера случајева и претњи које су открили АИ. 

У ствари, једине функције које вам недостају имају везе са кредитом. Одобрено је надгледање банковних рачуна и упозорења о промени кредитног рејтинга, али с обзиром на то колико је „вредност“ јефтина, лако је прегледати ове функције. 

„Тотал“ додаје тим карактеристикама, обавештавајући вас о променама кредита са три бироа и омогућава месечни кредитни резултат. Надаље, пружа обавијести ако се било који чековни или штедни рачун отвори на ваше име. 

Скок између „укупно“ и „премијера“ није тако велик као скок између „вредности“ и „укупно“. Понуда заштитне карте идентитета додаје две карактеристике: кредитни извештај три бироа и извештај о друштвеном увиду. Од два, потоњи је занимљивији; прати рачуне на друштвеним мрежама у ваше име да види да ли се ишта дешава лажно.

Имамо горе наведене појединачне планове, али постоје и породичне верзије сваког нивоа. Цене се повећавају, како се и очекивало, али не много. На пример, „укупно“ скочи са 19,99 УСД месечно – ако се наплаћује месечно – на 29,99 УСД. Скок цијена заиста није много, поготово имајући у виду да породични планови покривају све одрасле и дјецу у једном домаћинству. 

Ако испробате услугу и одлучите да није за вас, Идентити Гуард има важећу политику повраћаја новца, иако је она мало специфична. Плаћање годишње додељује цео поврат новца ако се затражи у првих 30 дана, док месечни планови не испуњавају услове за повраћај новца. 

У политици поврата стоји да неки планови могу имати гаранцију поврата новца, иако их нисмо могли пронаћи. Наша најбоља претпоставка је да, у специфичним околностима, Идентити Гуард пружа политику повраћаја новца кроз разне промоције, а у том случају имат ћете 30 дана да откажете.

Лакоћа коришћења

Идентитетски чувар има једноставан сајт, скоро па до грешке. Нуди неке основне детаље о попису функција, али Идентити Гуард не улази у детаље. Уместо тога, на сваком кораку, ви сте упућени на страницу производа на којој се приказују три нивоа које нуди Идентити Гуард. Можете да кликнете за више детаља испод сваког нивоа.

Из перспективе једноставне употребе, то је сјајно, мада неки додатни детаљи – вероватно скривени испод странице производа – не би наштетили. Једном када дођете на страницу производа, можете упоредити функције између планова и видети разлику у цени на основу вашег циклуса наплате. Поред тога, можете прелазити између појединачних и породичних планова. 

идентитет-чувар-рецензија-производ-страница

Затим ћете морати да отворите налог – потребан је само адреса е-поште и лозинка – и унесите неке прелиминарне податке, попут вашег имена и адресе. Заштита идентитета процес разбија у кораке, што олакшава варење. И све што се догоди пре плаћања је такође корисно јер нећете имати надзор над покривањем након што поставите.

постављање идентитета-чувара-прегледа

Након потврде плаћања, Идентити Гуард ће проћи кроз кратак поступак скенирања Интернета за унесене податке, који су приказани кроз анимацију на екрану. Затим се можете пријавити на контролну таблу. У тренутку прегледа примили смо обавештење да је надзорна плоча нова и да ће у будућности примати ажурирања. 

Управљачка плоча идентитета

Инструментална табла је чиста, приказује упозорења о активности у ваше име, претње и информације на тамном вебу. Међутим, пријавили смо се путем Опере (прочитајте наш преглед Опера), коју званично не подржава Идентити Гуард. 

Ако не користите Цхроме, Мицрософт Едге, Фирефок или Сафари, нећете моћи да конфигуришете поставке приватности или укључите сигурно прегледавање (више о томе у следећем одељку). Прешли смо на Цхроме да бисмо тестирали те функције.

идентитет-чувар-преглед-контролна табла

Пре него што стигнете до других делова контролне табле, постоје нека „питања претње“ на која су потребни одговори. Служба идентитета поставила нам је 32 питања која се односе на приходе, удружења банака и још много тога. Вјеројатно су ове информације боље да вас заштите од крађе идентитета, иако је пропала наша параноја о приватности на мрежи. 

Иако је тако, добра је идеја одговорити на ова питања. Ако, на пример, користите мацОС и пре свега купујете одећу за Маци-у, Идентити Гуард ће вас обавестити ако Виндовс рачунар покуша да обави куповину у Неиман Марцус-у. 

идентитет-чувар-преглед-претња-питања

Питања претње део су ваше листе праћења, а то су све информације које Идентити Гуард штити. Поред тих питања, свој идентитет можете потврдити и одговарањем на кратак низ питања са вишеструким избором која се односе на кредите које сте можда узели. У нашем случају, сва питања су била лажна. 

Поред тога, постоји тамни веб одељак листе праћења. Тамо можете додати више информација у свој профил (ваш ССН, телефонски број, име, датум рођења, адреса е-поште и адреса се снимају током регистрације). 

Такође можете да додате кредитне картице, бројеве пасоша, друге адресе и још много тога. Имајте на уму да можда нећете примати упозорења за све информације које унесете, на основу одабраног плана. 

идентитет-чувар-преглед-додавање-ставка

Све ове информације се комбинују да би се створио резултат управљања ризиком (РМС), који је по дефаулту постављен на 99 од 100. Ваш РМС је комбинација начина на који одговарате на упозорења, начина на који управљате кредитом и начина живота. Одговори на ваша питања претње, од којих се многа питају о навикама потрошње, утицаће на ваш резултат. 

идентитет-чувар-преглед-оцена-управљање ризиком-оцена

Заштита

Са Вотсоном на челу, Идентити Гуард нуди најбољу заштиту на тржишту или бар најопсежније скенирање.. 

Као и код било које службе за заштиту крађе идентитета, не можете много учинити да не бисте украли своје податке, посебно ако сте безбрижни са њима. Међутим, колико је Ватсон напредан, одмах ћете знати хоће ли неко покушати користити ваше. 

Штавише, Идентити Гуард вам пружа алате за разумевање ризика који узимате на мрежи. То почиње са оценом управљања ризиком, која, као што је већ поменуто, прати колико је вероватно да ће ваши лични подаци бити украдени или коришћени. Иако не обухвата интернетски ризик, ваш РМС вам омогућава брз начин да схватите о каквим се информацијама може доћи у питање. 

Укључивањем у своје навике потрошње, својим поступцима и брзином реаговања на упозорења, ваш РМС постаје једини показатељ на који морате обратити пажњу. Ажурира се свакодневно и можете да прегледате резултат по дану, недељи или месецу.

Даљња проактивна заштита долази у облику проширења Сигурног прегледавања. Иако прилагођавање поставки приватности на рачунима друштвених медија може бити само за, добро, приватност, понекад је то за одвраћање од цибер криминала. 

Постављање рачуна друштвених медија на „приватно“ осигурава да нападачи неће моћи да прегледају ваше налоге за додатне информације. То је један од корака који препоручујемо у нашим саветима за спречавање водича за крађу идентитета. 

Проактивна заштита је звучна, али Идентити Гуард и даље подржава ваш план са покривањем од 1.000.000 УСД и наменским менаџером за случајеве. Ако нешто пође по злу – што је мало вероватно, имајући у виду више слојева заштите – ваш менаџер ће вам помоћи да вратите свој идентитет, а ако је осигурање спремно за ватру, нећете изгубити новац у том процесу.

Подршка

Чување идентитета олакшава проналажење подршке с ваше надзорне табле. У горњем десном углу наћи ћете број подршке као и дугме за помоћ који ће вас усмерити ка осталим ресурсима подршке. Уместо да вас одведе на засебну страницу, Идентити Гуард задржава нетакнут мени на контролној табли, тако да је лако прескочити на страницу помоћи без одласка у други део веб локације. 

Екран за помоћ је једноставан, а као на веб локацији, он је једноставно грешка. Постоје четири поља са детаљима о различитим областима подршке, као и ФАК (мада, у само три питања, то није од велике помоћи). Кутије вас могу усмјерити на телефон и подршку путем е-поште, као и пружити обилазак надзорне табле. 

идентитет-чувар-преглед-помоћ

Иако је лако приступити, страница помоћи не пружа пуно информација. Постоји адреса е-поште и број телефона, али обилазак производа је кратак и сам по себи разумљив, а често постављана питања појашњавају мала питања у вези са услугом, као што су отказивање претплате и одјава са е-поште. 

Оно што је фрустрирајуће је да на веб локацији Идентити Гуард постоји дужи ФАК, али је сакривен у подножју и неприступачан са контролне табле налога. Поред тога, испуњене су само прелиминарним информацијама, попут тренутка када покриће почиње и детаљи политике повраћаја новца.

Чување идентитета једна је од најбољих услуга заштите крађе идентитета у готово свим аспектима, али распада се када је подршка. Телефонска подршка није доступна свакодневно и мало је начина на који се могу помоћи ресурси самопомоћи. Поред тога, приликом регистрације вам нису дате информације о вашем менаџеру случајева, тако да можда нећете ни разговарати с њима уколико не постоји проблем.

Пресуда

Идентитетски чувар чини све како треба у погледу заштите. Ватсон је импресиван АИ који има на челу, посебно у случају цене Идентити Гуард-а. Без обзира на то што можете да платите, Идентити Гуард доноси путем заштите и осигурања, до чега је тешко доћи услугама заштите крађе идентитета. 

Ипак, подршка је мања. Иако су опције ту и представници сами раде трикове, опције требају мало посла. Проширена база знања и више опција за контакт гурнуће Идентити Гуард на врх ревизије заштите крађе идентитета. 

Да ли планирате да се пријавите за Идентити Гуард? Шта ти се свиђа код тога? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map