Преглед Трелло – Канбанови одбори за све – Ажурирано 2020

Трелло Ревиев

Трелло је солидан алат за управљање пројектима који користе компаније велике и мале широм света, укључујући Цлоудвардс. Свидја нам се пуно, али као што можете прочитати у овој целокупној Трелло рецензији, постоје озбиљна ограничења у њеној корисности.


Трелло-Слидер-1

Трелло-Слидер-2

Трелло-Слидер-3

Трелло-Слидер-4

Трелло-Слидер-5

Претходна

Следећи

Трелло је вероватно једна од најпознатијих апликација за управљање пројектима. Такође је бесплатан и једноставан за коришћење, што објашњава велику популарност. У овом целовитом прегледу Треллоа, прецизираћемо његове предности и недостатке да бисмо видели да ли заслужује своје место међу најбољим софтвером за управљање пројектима.

Кратки одговор је да, да, врло је добро у обављању посла. У ствари, на Цлоудвардс.нет сами користимо Трелло за праћење нашег уредничког календара, без икаквих проблема. Како то функционише лако је схватити, а обучавање других на њему је парче торте. Такође, сјајно је пружити вам преглед онога што се догађа у вашем тиму или послу.

Упркос томе, не недостаје недостатака, а менаџери пројеката који морају да прате не само шта и када, већ и све потребне захтеве да би посао обавили, Трелло ће недостајати. Ако сте у тој категорији, препоручујемо вам да погледате нашу ревију мондаи.цом за много бољу алтернативу.

Ако ипак нисте толико снажни као и све, а желите само да пратите задатке, Трелло ће вам можда бити карта за вас. Бесплатно је све док вам не треба више од једног напајања – о томе више у одељку „цене“ испод – тако да вас ништа не спречава да сами испробате. Ако још нисте сигурни, придржавајте се док сређујемо Трелло матице и вијке.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Трелло

Карактеристике

Све у свему, Трелло је мешана торба када је у питању карактеристика. У основи, све што нуди је канбан плоча – погледајте наш чланак о канбан даскама да ли је то за вас било грчко (па и јапанско) – а не много друго. Његова снага и флексибилност потичу од функција за аутоматизацију које представља, као и од његових напајања, које су додаци додацима.

Ствар је, међутим, да вам бесплатни план омогућава само једно напајање. Морате да надоградите на плаћени план да бисте приступили свим могућностима напајања и функцијама које долазе са њима. Међутим, чак и тада Треллоу недостаје снага напреднијих конкурената попут мондаи.цом или Фреедцамп.

Пре него што пређемо на појачана упозорења, прво погледајмо основе услуге, јер сумњамо да је то што највише читалаца занима. Трелло је у нашем чланку освојио друго место о најбољим бесплатним алатима за управљање пројектима – друго место после Врике-а – захваљујући одличној функционалности одмах ван кутије.

Основе Трелло-Боард-а

Канбан плоча у суштини није више од низа листа (или колона) по којима можете да померате картице (задатке), а Трелло то одлично ради. Међутим, испод површине скрива много места и, ако желите, можете учинити много више од смена картица. У исто вријеме, међутим, не ради ништа и за револуцију одбора канбана. За то погледајте ЛеанКит.

За прво, можете да прилагодите позадину онако како сматрате прикладним, као и да додате онолико таблица, листа и картица колико желите – Трелло нема ограничења. 

То је речено, из искуства, можемо вам рећи да је овде потребан неки здрав разум: ако имате превише листа на табли или превише картица на листи, можда ћете желети да мало поделите ствари, осим ако не желите да пребијете сврху употребе апликације уопште.

Ранг, Мудре?

Мада површно, Трелло добија много своје снаге помоћу Бутлер алата и напајања. Бутлер је корисна функција која ће вам омогућити да аутоматизујете процесе и задатке и то ћете радити на основу вашег досадашњег понашања на плочи.. 

У основи, не само да ће вам помоћи у ономе што мислите да вам је потребно, већ ће вам показати и рупе у својим процесима које сте превидјели.

Трелло-Батлер-Фирст

Или, бар би то требало претпоставити. И на новом одбору који смо створили и у уредништву Цлоудвардс-а добили смо исту поруку: „изгледа да на овој плочи нема пуно активности од вас.“ 

На новој плочи, то је разумљиво, али уредничка верзија је у сталној употреби више од три године, тако да нисмо сигурни шта је пушио Тацо, маскота сибирског хаскија Трелло.

Међутим, није све изгубљено, јер можете и више прихватити приступ кликом на Бутлер-ов мени. На бесплатном плану имате само приступ „правилима“, као и аутоматизацију задатака који се односе на картице и плоче. Плаћени корисници такође добијају приступ функцијама вишег нивоа за календар и рокове доспећа.

Трелло-Бутлер-Рулес

Постављање задатака помоћу Бутлера се не разликује од употребе, рецимо, ИФТТТ-а или Запиер-а, мада је његова употреба садржана у Трелло-у, тако да дефинитивно недостаје неке свестраности у поређењу са овим алаткама. То је леп додатак, поготово ако плаћате за додатну функционалност, али неће вас ни умарати,.

Трелло Повер-Упс

Нешто су импресивнији додаци, који су додаци, скрипте и интеграције које можете додати на своје плоче. Доступно је више него што лако можемо да пребројимо, укључујући све из приказа календара, до омогућавања да директно прикључите датотеке са Дропбок-а, на неке прилично напредне алате за развој, које немамо појма како да користимо – ипак смо само једноставни хакери.

Трелло-ПоверУпс

Ово обиље избора је врло добро и добро, али само ако плаћате Трелло. Ако идете или за Трелло Бусинесс Цласс или Ентерприсе план, омогућава вам приступ свим појачањима напајања, није изузетак, тако да можете бркати колико год желите. 

Међу најпопуларнијима су Бурндовн за Трелло, Планиваи (апликација за календар), као и додаци за све наше омиљене провајдере за складиштење у облаку. Такође има и један за Слацк, за који сматрамо да је у данашње доба и време заиста обавезан.

Међутим, бесплатни план вам даје само једно напајање по плочи, и с обзиром да се готово све што није директно везано за канбан може додати само као појачано напајање, сва ова напредна функционалност је ван досега. 

Чак се и календар или могућност додавања додатних поља картицама рачунају као појачана снага. То значи да ако не желите да платите за то, све што добијете је канбан плоча.

Речено је да је то и даље прилично добро средство, тако да не кривимо тим Трелло-а који је покушао људе одвратити од слободних планова ограничавајући појачања на овај начин. 

Такође, запањујући износ доступних напајања врло би могло значити да ћете пронаћи онај који ради све што вам је потребно. Алтернативно, увек можете додати функционалност помоћу Запиер-а или једноставно ширење операција на неколико плоча.

Ослобађање Трелло: Плаћене функције

Међутим, ако одлучите да извучете новчаник, Трелло постаје потпуно импресиван. Поред тога што нудите све додатке које бисте икада могли замислити, а затим неке, имате и приступ неким врло лепим уграђеним функцијама. 

Они укључују, али нису ограничени на: прилагођена поља, гласовање на картицама, уграђени календар, обавештења путем е-поште, плус низ за интеграцију апликација. Трелло страница са ценама даје пуну листу, али вероватно имате идеју.

Укратко, бесплатна верзија Трелло-а је добра канбанова плоча која може стајати и сама, али плаћање за вас даје вам у потпуности алат за управљање пројектима. 

Међутим, чак и уз сва звона и звиждаљке, Трелло баш и не може да напредује са својим конкурентима када је реч о опсегу функција. Чак је и други провајдер фреемиум-а победио, као што можете прочитати у нашој рецензији Асана вс Трелло.

Такође постоји још један проблем када се одлучите за Трелло Бусинесс о којем ћемо ући у следећем одељку.

Функције Трелло Преглед

Трелло Логотрелло.цом

Почиње од 500 УСД месечноСви планови

Карактеристике управљања

Задаци

Подврсте

Управљање зависношћу

Прилагођене позадине

Остале опције прилагођавања
Прилагођене налепнице & емоји

Ограничење величине тима
Неограничено

Складишни простор

Генерал

Плаћање
Кредитна картица, Паипал, Бесплатно

Прихваћа криптовалуте

Подршка за мобилне системе
иОС, Андроид

Бесплатна реклама
Бесплатан план

Сигурност

Двофакторна аутентификација

Шифровање
АЕС-256

СОЦ сертификат
СОЦ 2 Тип 1

Подршка

Уживо ћаскање

Емаил / контакт образац

Телефонска подршка

Цене

Трелло је одличан бесплатан алат, али плаћање за њега има још један проблем, осим недостатка функција: скуп је као и у паклу. Трелло бизнис класа коштат ће вас 10 УСД месечно по кориснику, што значи да ће вас свака особа коју позовете на своје плоче коштати 120 УСД годишње. 

Зависно од броја чланова тима, коришћење Трелло-а могло би вас коштати пакета, а ми нисмо баш сигурни за шта бисте платили.

Рушење Трелло цена

Трелло нуди три нивоа: бесплатну, пословну класу – која нуди готово све што бисте могли да пожелите од услуге – и Ентерприсе, која се проширује на функционалност која нуди редовни пословни план. Цијене за Ентерприсе функционишу у клизном обиму, тако да ако имате 1.000 корисника, заправо постаје пуно јефтиније од Бусинесс Цласс-а. Онда ће вам требати 1.000 корисника.

Иако би било одлично имати додатне функције и неограничене снаге, плаћање 120 долара годишње по кориснику је превише. Чак и мања предузећа могу имати пет или 10 људи који користе плочу – што је незамисливо, с обзиром на то колико компанија користи фрееланцере – што значи да ћете гранатирати неке озбиљне мооле само да бисте наставили са радом.

То је обично мало где бисмо вам дали примере јефтинијих услуга које бисте могли да погледате, али у случају софтвера за управљање пројектима, не бојимо се да је плаћање 10 долара по месечном месецу стандардно. Међутим, с обзиром на то колико више добијате од других провајдера, ми се помало неугодно препоручујемо Трелло-у за његову цену. 

Погледајте нашу Асана рецензију или Подио преглед за два провајдера који имају мало више налета за приближно исти долар.

Све што блиста…

Међутим, за све горе наведено постоји рупа, а то је Трелло Голд. Ово се односи само на употребу за једну особу и то је сјајан начин да се повећа више од једног напајања без гранатирања огромног новца. 

Трелло Голд кошта 5 УСД месечно или 45 УСД током целе године, што вам омогућава веће прилоге датотека и три напајања. Такође, можете добити месец злата за сваку особу коју позовете у Трелло, а која може брзо да се скупи.

Лакоћа

Сада се вратимо на добре вести: Трелло је апсолутно задовољство за употребу. Од кретања карата до постављања нових плоча, морат ћете користити мало изван здравог разума. Искуство је готово исто било да користите апликацију Трелло за радну површину, веб апликацију или мобилну. Све у свему, када је у питању једноставна употреба, Трелло је један од најбољих тамошњих.

Пријављивање је једноставно као и одлазак на веб локацију Трелло, затим пријављивање помоћу траке у средини екрана или притиском на дугме „пријава“ у горњем десном углу. Морате да унесете вашу е-пошту и све сте спремни.

Трелло-главна страница

Затим ће вам бити представљен уводни екран са неколико врло основних савета, а можете да пређете на други екран да направите нову плочу. Изаберите позадину – и предложак, ако вам је потребан – и сада званично покрећете свој најновији пројекат користећи канбан плочу. 

Основе Трелло-Боард-а

Имамо уџбеник Трелло ако су вам потребни савети о почетку рада и ако нисте задовољни оним што услуга нуди. Наш туториал нуди неколико једноставних примера Трелло плоче и започните са управљањем задацима.

Коришћење веб клијента

Веб клијент и десктоп клијент вероватно су место на коме ћете се најбоље организовати, јер вам нуди већи екран, савршен за постављање листа и картица у сврху прегледа. Користићемо веб клијент за потребе ове рецензије, иако имајте на уму да нема функционалне разлике између њега и апликације Виндовс или Мац.

Све у свему, заиста нам се допада овај приказ, јер плоча заузима отприлике 80 одсто главног екрана.

Трелло-главни екран-са менијем

Премештање карата и листа около врши се повлачењем и испуштањем, а листама се можете кретати мишем. Навигација лево-десно може се извршити само помоћу клизача на дну, што може постати мало неугодно. Препоручујемо да не правите плочу превише у ширину да бисте избегли овај проблем.

Листе су прилично једноставне: кликните на “додај другу листу” у горњем делу екрана и једна ће искочити. Дајте му име и спреман је за употребу. Картице су подједнако једноставне: кликните „додај картицу“, именујте је и спремни сте за ролање.

Међутим, забава заиста почиње када кликнете на картицу и откријете је полеђину. Појавни прозор ће испунити ваш екран свим врстама опција. Можете додати налепницу – згодну приликом каснијег сортирања карата – додајте опис и датум доспећа. Такође можете доделити чланове тима како бисте и ви и они могли пратити шта раде.

Трелло-Цард-Бацк

Уграђене су неке основне опције управљања задацима, попут контролне листе и рока доспећа, који ће вам добро доћи када се бавите већим пројектима. Ипак, у целини, препоручујемо да се бавите подцртањем прављења засебних листа и картица јер Трелло неће дозволити да лако пратите шта се налази на полеђини карата.

Трелло мени

У крајњем десном углу екрана је опција за отварање менија. До њега је прилично лако кретати, мада то подразумева да се често враћате на главни екран, а не да вас брзо повежете са било којим другим подизборником кроз другу навигациону траку или нешто слично. 

Сумњамо да је развојни програмер био свестан избор да увек држи максимални поглед на канбанову плочу, тако да је то разумљиво, али још увек може да вас напне неугодно.

Трелло-главни мени

Део менија на којем ћете вероватно проводити највише времена је функција „претрага“ која вам омогућава филтрирање помоћу налепница, додељених чланова као и опћенитије, на бази речи речи.

Трелло-Сеарцх-Мену

Свеукупно, корисници Треллоа сматрат ће да је софтвер лаган за навигацију и управљање, што значи да га овдје постижу високо. 

Трелло Мобиле Апп

Ово искуство је готово исто и са мобилном апликацијом Трелло. Доступан је за Андроид и иОС и доступан у њиховим продавницама. Након што је преузмете и пређете преко екрана за пријављивање Трелло, биће вам представљен потпуно исти приказ као и веб апликација, иако умањен и мало основнији.

Трелло-Мобиле

Овде нема много разлике, чак и мени са десне стране испод три тачке, али признаћемо да смо осећали да је цео процес коришћења Трелло-а на мобилном био мало лукавији него што бисмо желели. То је вероватно због тога што су канбан плоче прегледи који не преносе добро на мали екран смартфона.

Сигурност & Приватност

Трелло не разочара када је у питању безбедност, нудећи добру, свеобухватну заштиту података вашег предузећа. Међутим, податке чува помоћу Амазон Веб Сервицес који немају беспрекорну евиденцију. На крају приватности, међутим, постоје нека питања, као што можете прочитати у одговарајућем пододељку.

Трелло је у власништву Атлассиан-а, који је масивна корпорација (Јира је, на пример, из исте стабилне), тако да Трелло користи мноштво безбедносних мера, укључујући 128-битни АЕС ТЛС протокол док је у транзиту и 256-битну АЕС енкрипцију док је у току у миру. Такође пролази редовне ревизије од стране Атлассиана на страни клијента и Амазона на страни сервера.

Све у свему, видимо врло мало што нам прави паузу када је у питању безбедност, осим пукотина из Амазоне. Међутим, то често узрокују људи који их погрешно управљају, а чини се да Трелло има администраторе који знају како раде, тако да је тамо све добро.

Међутим, највећи безбедносни ризик када користите Трелло јесте, ви сте то ви. Очигледно, многи људи глупо објављују своје плоче јавним када их креирају, што значи да им свако може приступити, а поред тога доступни су Гооглеовим претраживачима (па се појављују у претрагама). Ако успете да избегнете ову замку, Трелло је сигуран за употребу.

Приватност Трелло-а

Што се тиче приватности – што је укратко колико су ваши подаци сигурни од самог Трелла – па, вести нису превише добре. Атлассиан политика приватности јасно даје до знања што радимо и податке које уносимо и да све те податке дели са трећим лицима која их могу или не морају користити за циљање огласа на наш начин. 

У Цлоудвардс-у користимо Трелло више од три године и још увек их није преплавила поплава повезане са Трелло-ом, тако да Атлассиан изгледа прилично поштује, али очито ваши подаци нису приватни са Трелло-ом. 

То је мала цена за плаћање бесплатне услуге, али ако радије избегавате такве ствари, погледајте нашу ревизију Аиртабле за дискретнију алтернативу.

Услуга & Подршка

Слично својој једноставности употребе, Трелло се истиче када је у питању да вам помогне. Има мноштво водича за почетнике и искусније кориснике, а нуди и вебинаре за специфичне теме. Интерактивна подршка вам помало недостаје, али вероватно вам је неће ни требати.

Ако је ваша главна брига учење како користити Трелло, то сте покрили. Путем портала за подршку можете приступити огромном броју туторијала који ће вас Канбанисати као да сте то радили кроз цео живот у року од неколико сати.

Трелло-подршка-главна страна

Ако имате одређени проблем за који вам је потребна помоћ, чини се да ће Атлассиан радије да одете у Трелло заједницу (форум), него да користите подршку. Изгледа прилично активно, с тим да се и корисници и запосленици добро сналазе, а функција претраживања добро функционише, тако да ћете вероватно брзо добити одговор који вам треба.

Ако све горе наведено не успије, можете се обратити и подршци директно путем контакт форме на страници за подршку, иако се чини да је више усмјерено према људима који желе пријавити грешке или се претплатити на специјалистички план. Постављајући питања помоћи углавном ће вас видети да сте преусмерени на одговарајући водич или страницу форума, мада одговори долазе прилично брзо с обзиром да користимо бесплатан план.

Пресуда

Све у свему, Трелло има много тога за волети. Ако тражите основну канбан плочу коју не морате да плаћате, ми је препоручујемо изнад свих осталих опција. Међутим, извући максимум из Трелло-а долази с огромном ценом, и видимо боље опције које нуде више за исти износ, или чак мање. 

На пример, Цлоудвардсов омиљени мондаи.цом је скупљи, али вам пружа све врсте доброта и слојевитих погледа, док програм попут ТеамГантта омогућава вам да правите Ганттове карте које омогућавају праћење зависности (мада бисте могли користити моћ БигПицтуре-а -упусти то за тебе). 

Ипак, дајте Трелло вртлог ако рјешење засновано на картици звучи баш за вас и ако вам се свиђа флексибилност напајања.

Јесте ли користили Трелло? Шта си мислио о томе? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map