Преглед ГанттПројецт – Ажурирано 2020

ГанттПројецт Ревиев

ГанттПројецт је алат за управљање пројектима отвореног кода који се једноставно користи. Ако волите да се бавите централизованим приступом заснованим на гантту и без облака, можда ћете желети да проверите наш комплетан преглед ГанттПројецт-а.


најбољи софтвер за управљање пројектима

ГанттПројецт је десктоп апликација која подразумева, претпостављате, Гантт-ов приступ управљању пројектима. У овом прегледу ГанттПројецт-а детаљно ћемо га погледати и видети како се упоређује са многим одличним понудама софтвера за управљање пројектима заснованим на облаку..

То је мали пројекат отвореног кода који постоји од 2003. године, тако да је на њему било доста посла. То је ефикасно средство и поред недостатка брига и, ако се желите фокусирати на његове основне функције управљања задацима, могло би да уради све што вам је потребно.

Најбољи софтвер за управљање пројектима нуди интернетске комуникацијске алате и омогућава вам колаборативни рад. ГанттПројецт је одличан за управљање дистрибуираним пројектима. Мада је више погодно за трчање на канцеларијском рачунару, с једном особом задуженом за руковање пројектом, а други се пријављују по потреби.

То је једноставно, али нуди управљање задацима, зависности и подтачке. Кључне карактеристике управљања пројектима су ту, али нема много више. За пример висококвалитетне платформе која је препуна одличних функција, погледајте нашу критику Врике.

ГанттПројецт ипак има неколико корисних функција, а пројекти се могу сачувати на серверу ако имате одговарајућу. Може да генерише извештаје и веб странице, тако да постоје начини да свој тим ажурирате својим плановима.

Ако желите да испробате нешто још једноставније, али са више осећаја забаве, прочитајте нашу Асана рецензију. Асана управљање задацима чини забавном док је још увек корисна.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ГанттПројецт

Карактеристике

Не изненађује да ће корисници ГанттПројецт-а провести пуно времена у њеном Гантт приказу. Ово вам даје преглед како се ваши задаци међусобно уклапају. Можете видети које задатке требате обавити пре других, блокаде и зависности.

ганттпројект-гантт-графикон

Ако имате тржиште алата који се заснива на Гантту, погледајте нашу рецензију ТеамГантта за алтернативу засновану на облаку.

ГанттПројецт има графикон ресурса за додавање људи у ваш пројекат. Можете доделити свима улогу и дефинисати прилагођене улоге. Подразумевано је једини „менаџер пројеката“, тако да ћете морати да додате друге, осим ако не радите сами.

Људи из ваше табеле ресурса могу се доделити задацима. Једном када су додељени, они су обојени у боји, тако да можете видети да ли је ико преоптерећен или подоптерећен.

ганттпројект-перт-графикон

Такође постоји ПЕРТ приказ. То је врста графикона који вам приказује трајање сваког задатка као вредност, а не траку на календару.

Подразумевано није тамо и мора бити омогућено у менију „виев“. Као и Ганттов приказ, он показује однос између задатака, али то чини независно од календара, тако да можете преуредити ставке повлачењем и позиционирањем на начин који вам има смисла.

Поред тога што нуди управљање зависностима, ГанттПројецт вам показује и критичну путању, то је пут који би резултирао у најкраћем могућем року за завршетак вашег пројекта.

Изглед апликације можете променити одабиром одабраних подешавања, мада неће освојити награде за визуелну привлачност. Такође можете да промените боје елемената графикона и додате свој логотип. Можете одредити дане слободних дана и да их изоставите из календара, што ствари могу да остану уредне.

За разлику од већине најбољих алата за управљање пројектима, ГанттПројецт је софтвер за десктоп. То значи да му недостају карактеристике уобичајене за алтернативе засноване на облаку.

У поређењу са мрежним платформама, његова највећа слабост је недостатак могућности комуникације. Можете да шаљете е-пошту људима са своје листе ресурса, под условом да сте додали њихове адресе е-поште, али то се врши преко задате апликације за е-пошту.

Ако желите апликацију која нуди пуно начина за разговор са саиграчима, погледајте наш Подио преглед.

Такође подразумевано чува датотеке локално, што значи да се не деле. Поред тога, можете да сачувате на мрежном диску или да користите услугу попут Дропбок-а да делите своје пројектне датотеке. Постоји и могућност повезивања на сервер путем ВевДАВ протокола.

Ако сте заинтересовани да пронађете услугу складиштења за свој тим, прочитајте чланак о најбољој мрежи складиштења за тимове.

ганттпројецт-хтмл-оутпут

ГанттПројецт има одличан генератор извештаја који ствара сажетке вашег пројекта у многим форматима, укључујући .пдф и ХТМЛ. Извоз ХТМЛ-а је посебно добра особина која вам омогућава да лако ставите преглед свог пројекта на мрежи. Добијате мини веб локацију са везама до различитих одељка и ту је избор тема за избор. Изгледа основно, али је корисно.

Такође можете да увозите и извозите у Мицрософт Пројецт, као и да обрађујете .цсв датотеке.

ГанттПројецт има уски и фокусирани скуп функција. Нема огромне количине за научити и шта је оно што очекујете.

ГанттПројецт је десктоп софтвер изграђен на Јави и ради на Виндовс, Линук и мацОС. Није богат значајкама, али добро је у ономе што ради и има неколико лепих додира. Као резултат овде се добија пристојна оцена. Ако вам је потребна апликација која има више функција и интеграција, погледајте наш преглед Аиртабле-а.

Преглед карактеристика ГанттПројецт-а

ГанттПројецт Логоввв.ганттпројецт.биз

бесплатно

Карактеристике управљања

Задаци

Подврсте

Управљање зависношћу

Прилагођене позадине

Остале опције прилагођавања
Подешавања изгледа, логотипа, прилагођене боје

Ограничење величине тима
Неограничено

Складишни простор
Неограничено ГБ

Генерал

Плаћање
Опен Соурце (бесплатно)

Прихваћа криптовалуте

Подршка за мобилне системе

Бесплатна реклама
Бесплатно

Сигурност

Двофакторна аутентификација

Шифровање
Доступни су додаци

СОЦ сертификат

Подршка

Уживо ћаскање

Емаил / контакт образац

Телефонска подршка

Лакоћа

ГанттПројецт је бесплатна апликација коју сами преузимате и покрећете. Долази са инсталатором који је за Виндовс само 18 МБ, тако да је брзо преузимање и лако покретање. Не може вам пуно помоћи да започнете. У апликацији нема уџбеника и не личи на приручник.

Већина интернет платформи има корак даље када започнете са уводним функцијама, али ви сте углавном препуштени сами себи помоћу ГанттПројецт-а. Сличан алат је Редмине, који је опен соурце и осмишљен за покретање на вашем серверу. Погледајте нашу Редмине рецензију за више.

Срећом, ГанттПројецт је лако разабрати, делом и зато што нема пуно тога за разумети. Њени менији имају неколико опција, али тешко да су упаковани.

Као што сте вјероватно погодили, ГанттПројецт је алат усмјерен на Гантта. Његов главни приказ је Ганттова табела са списком задатака са леве стране и календаром који показује када су задаци заказани на десној страни.

Додавање задатка је једноставно и може се обавити помоћу дугмета или неколико опција менија. За нове задатке су постављени датуми почетка и завршетка сваког дана који се тренутно налази на крајњој левој ивици вашег приказа графикона, што је чудно, али навикавате се на њега.

својства ганттпројецт-таск

На календару можете да промените датум почетка и завршетка задатака тако што ћете померати њихове рубове и повлачити их. Можете променити проценат довршене на сличан начин и створити зависности повлачењем стрелице из једног задатка у други.

Не постоје очигледне ручке које би вам могле показати да је могуће, а потребна је прецизност мишем, али довољно је интуитивна да то схватите експериментисањем. Можда ћете се фрустрирати покушавајући да ствари брзо померате, јер чак и када знате шта се може учинити, не можете увек да нађете исправну ручку без да се коцкате са показивачем.

Нису сви алати за управљање пројектима добили контролисане Ганттове карте, али они са којима је генерално лакше је радити од ГанттПројецт-а. Смартсхеет је један мрежни алат који садржи пуно функција и није тешко користити. О томе можете прочитати у нашој рецензији Смартсхеет.

Са позитивне стране, ГанттПројецт ће аутоматски преместити ствари за вас ако зависе од других задатака које сте управо преместили. На пример, ако крајњи датум задатка померите на 10. март, задаци који зависе од њега биће премештени да започну након тог датума, ако је потребно.

ГанттПројецт добија високе оцене за лакоћу коришћења. Већину његових карактеристика је лако разабрати. Вредно је гледати његов видео водич са ИоуТубе-ом, али не треба вам много више од тога да бисте га научили како да га користите. Повлачење задатака око његовог Гантовог приказа могло би бити лакше, али поред тога, ми нисмо имали проблема.

Трошак

ГанттПројецт је бесплатан, али вам даје могућност плаћања ако желите да га подржите. Можете именовати своју цену, тако да ако имате новац, можете да вратите нешто свом тиму.

Такође можете допринети тестирањем и ловом на грешке, радећи на изворном коду или га преводећи на нове језике. Доступан је на 40 језика, али нису сви преводи ажурирани.

Међутим, не можете победити бесплатно, тако да ГанттПројецт овде добија савршен скор. Имајте на уму да ћете морати да платите за свој веб сервер или услугу складиштења ако хостујете пројекат на мрежи. Наш чланак о безбедности веб страница вреди прочитати ако постављате свој сопствени сервер, а наш најбољи чланак за складиштење у облаку биће користан ако само желите негде да учитате датотеку пројекта.

Сигурност & Приватност

Будући да се ГанттПројецт обично покреће локално, приватност је много мање проблема него код алата који се заснивају на облаку. Не морате да наведете адресу е-поште или било које друге информације да бисте преузели инсталациони програм.

Његова политика приватности веб странице је једноставна изјава која каже да сакупља колачиће, чува ИП адресу посетилаца веб локације и ради друге ствари које бисте очекивали када посете веб локацију. Овдје немамо проблема, али ако желите сазнати више о овој теми, прочитајте наш чланак о заштити приватности.

Ако постављате свој сопствени сервер за коришћење путем ВебДАВ-а, погледајте наш најбољи водич за веб хостинг за помоћ у проналажењу опција. Сами сте одговорни за своју безбедност ако користите ГанттПројецт на мрежи.

Пројектне датотеке нису шифриране и изгледају као .кмл датотеке када се отворе у уређивачу текста, али имају своје проширење. Ако желите да заштитите своје локалне датотеке, прочитајте како да шифрирате део чврстог диска за савете како то да урадите.

Овде смо дали високу оцену ГанттПројецт-у, али то је више зато што не треба бринути много више него што у овој области ради нешто посебно. Цибер криминала мање брига за алате за радне површине.

Услуга & Подршка

Иако је бесплатан, постоји неколико начина за помоћ у ГанттПројецт-у.

Има портал подршке на који се можете обратити ако вам је потребна помоћ. Пронаћи ћете активну заједницу у којој можете потражити помоћ програмера и осталих корисника тамо. Готово на сва питања која смо гледали одговарао је брзо, често менаџер и програмер ГанттПројецт-а, Дмитриј Барашев. Ниједан други алат који смо користили није пружио подршку директно од шефа.

Охрабрује вас да прочитате често постављана питања и претражите постојећа питања пре него што поставите своје. ФАК садржи корисне линкове, укључујући ИоуТубе водиче и страницу са документацијом. Документација има само неколико чланака који су објављени на корисницима, а који су посве специфични.

ИоуТубе веза само је претрага туторијала, али има их доста, укључујући неке од програмера пројекта. Ово је посебно добро место за почетак.

Будући да је алат отвореног кода, помоћу ГанттПројецт-а можете радити шта желите и заједница је ту да вам помогне ако се заглавите. Могла би бити и боља документација, али постоје добри видео приручници. Алат је такође једноставан за проналажење, што му помаже да добијете овде добар резултат.

Последње мисли

Ако желите да радите све ван мреже из разлога безбедности или приватности, ГанттПројецт је одличан избор. Омогућава вам локално управљање пројектима и извршавање управљања задацима помоћу под задатака и зависности.

Има неке мрежне функције, као и корисну могућност исписа ХТМЛ-а. Иако се осећа датирано, добро је у ономе што ради. Ако желите нешто са модернијим осећајем, мондаи.цом би могао бити за вас. Прочитајте о томе у нашој ревији мондаи.цом.

ГанттПројецт је основни у смислу онога што нуди, али недостатак звона и звиждука некима ће одговарати до темеља. Ако су вам потребне посебне функције које имате и не желите предност облачне платформе, то би могло бити управо оно што вам је потребно.

Ако сте испробали ГанттПројецт, јавите нам како сте га пронашли у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me