Вондерсхаре Ревиев Рецовери Ревиев – Ажурирано 2020

Вондерсхаре преглед података за опоравак

Једно од најпопуларнијих решења за опоравак података на тржишту данас, Вондерсхаре Дата Рецовери нуди буџет и корисничко искуство за све и све. Иако није тако снажан као неке опције на тржишту, не може се победити по цени, као што можете прочитати у нашој Вондерсхаре рецензији.


Најбољи софтвер за опоравак података

Вондерсхаре Дата Рецовери сврстава се међу најпопуларније доступне алате за опоравак података. Та популарност првенствено почива на повољним ценама (за ПЦ) и пријатељском чаробњаку. Заинтригирани, одлучили смо да преузмемо и Вондерсхаре на тест да видимо како се он мери са скупљим решењима попут оних које су поставили Стеллар и ЕасеУС.

Ако се питате шта алат за опоравак података може да учини за вас, будите сигурни и погледајте наш најбољи софтвер за обнављање података. Укратко, решења за опоравак података се обично користе за случајно опоравак датотека или датотека које су избрисане у систему, оштећене, избрисане или форматиране партиције или подаци о оштећеним чврстим дисковима.

Током прегледа смо прегледали опције, функције, корисничко искуство и корисничку подршку Вондерсхаре-а. Такође смо извршили вишеструко скенирање да бисмо видели да ли је заиста урадило оно што је требало.

Морамо признати, били смо импресионирани оним што Вондерсхаре Дата Рецовери може учинити за своју цијену. То се скоро и не подудара са ценовнијим алатима у погледу функција и брзине и вероватно се неће свидети ИТ професионалцима или озбиљним техничарима; али за лаика у вези, посао се обавља.

Претходна

Следећи

Алтернатива за Вондерсхаре Дата Рецовери

Цене & Лиценцирање

Вондерсхаре пружа одвојене лиценце за опоравак података за ПЦ и Мац кориснике. Имају и појединачне рачунарске могућности и лиценце за више рачунара. Они су намењени породицама и предузећима.

Вондерсхаре има много више лиценци за опоравак њиховог Мац софтвера за опоравак за предузећа, а највећа опција је за 100+ рачунара (захтева цитирање). Чудно је да не нуди исте опције куповине за ПЦ софтвер.

Ако желите да испробате софтвер пре куповине, доступна је пробна верзија. Са суђењем можете да вратите до 100 МБ података, али бар можете видети да ли су потребне датотеке доступне пре куповине лиценце.

Карактеристике

Иако је алат за опоравак података о буџету, Вондерсхаре Дата Рецовери и даље нуди обиље могућности. Међутим, то више важи за Мац софтвер, који кошта више алата вишег нивоа.

Вондерсхаре Логотип за опоравак податакадатарецовери.вондерсхаре.цом

Почиње од 111 долара месечноСви планови

Верзија

Верзија
Виндовс, Мац

Опције скенирања

Брзо скенирање

Дубоко скенирање

Поредај по врсти датотеке

Скенирање према врсти датотеке

Могућности скенирања

Потпуно скенирање тврдог диска

Избрисано / изгубљено опоравак датотека

Опоравак оштећене партиције

Избрисан опоравак партиција

Боотабле УСБ уређај

ЦД за опоравак

Клонирање

Спољни опоравак

Обнављање екстерног погона

Опоравак медија који се може уклонити

Опоравак СД картице

Обнова оптичког складиштења

Подршка

Један од најбољих разлога за куповину Вондерсхаре-а преко других решења је тај што подржава опоравак мобилних уређаја за Андроид и иОС – зване Др. Фоне – и такође може опоравити податке са МП3 плејера и дигиталних фотоапарата. Значајне функције које недостају у осталим решењима за опоравак података, попут Стеллар Дата Рецовери укључују клонирање тврдог диска, опоравак покретачког диска за рачунаре који се не покрећу и опоравак оптичких медија (прочитајте наш преглед Стеллар Дата Рецовери за целу слику).

Такође не постоји опција додавања нових типова датотека у процес скенирања. То ипак не би требало да буде проблем, јер Вондерсхаре подржава опоравак преко 550 различитих врста датотека. Ови укључују:

 • Документи: ДОЦ / ДОЦКС, КСЛС / КСЛСКС, ППТ / ППТКС, ПДФ, ЦВК, ХТМЛ / ХТМ, ИНДД, ЕПС, итд..
 • Слике: ЈПГ, ТИФФ / ТИФ, ПНГ, БМП, ГИФ, ПСД, ЦРВ, ЦР2, НЕФ, ОРФ, РАФ, СР2, МРВ, ДЦР, ВМФ, ДНГ, ЕРФ, РАВ, итд..
 • Видео: АВИ, МОВ, МП4, М4В, 3ГП, 3Г2, ВМВ, АСФ, ФЛВ, СВФ, МПГ, РМ / РМВБ, итд.
 • Аудио: АИФ / АИФФ, М4А, МП3, ВАВ, ВМА, МИД / МИДИ, ОГГ, ААЦ, итд.
 • Е-пошта: ПСТ, ДБКС, ЕМЛКС итд.
 • Архива: ЗИП, РАР, СИТ итд.

Подржани датотечни системи укључују све главне:

 • Виндовс: ФАТ16, ФАТ32, НТФС
 • Мац: ХФС, ХФС+
 • Спољни медији: екФАТ

Линук датотечни системи – ЕКСТ2, ЕКСТ3 – нису подржани.

Процес опоравка

Током овог сегмента испитаћемо основно искуство коришћења чаробњака Вондерсхаре. Иако не значи свеобухватно, ово би вам требало дати добру представу о изгледу и осећају софтвера. Након што покренете Вондерсхаре Дата Рецовери, од вас ће се тражити да одаберете врсту датотеке за опоравак.

Многи алати за опоравак података не укључују овај корак, иако би требали. Скенирање за одређене типове датотека помаже убрзавању процеса. Међутим, за наше тестове смо одлучили да скенирамо све типове датотека. Следећи корак ће тражити да одаберете локацију за скенирање.

Поново постоје неке лепе опције за прилагођавање скенирања. Претражите „кош за смеће“ да бисте пронашли датотеке које сте избрисали, спољашњи диск или одредите локацију. Ако се бавите избрисаном партицијом, изаберите „Не могу да нађем партицију“. На следећем екрану од вас ће се тражити да одаберете свој погон.

Затим ће Вондерсхаре извући информације из табеле партиција вашег уређаја како би показали да желите да партиције могу да виде.

Писма са диска неће бити доступна, тако да ћете морати нагађати која је партиција она која желите на основу величине. Нема имена погона није нормално за софтвер за опоравак. Избрисана партиција ће се приказати овде, осим ако волумен који је заузео већ није преписан.

Враћајући се кораку „изабери локацију“, одабиром опције „на одређеној локацији“, можете прегледати и одабрати партиције по словима партиције. Ово вам неће помоћи изгубљеним партицијама, али помоћи ће вам и онима које не монтирате.

За илустрацију остатка поступка скенирања, одабрали смо „Д“ партицију, где смо креирали и избрисали неколико тест датотека. Притиском на дугме „нект“ омогућава нам се да одаберемо „омогућити дубинско скенирање“. На тај начин се проширује алгоритам скенирања за претраживање вашег погонског сектора по секторима. Ако не омогућите ову опцију, Вондерсхаре Дата Рецовери врши ограничено „брзо скенирање“.

Обично би брзо скенирање требало да буде ваш први покушај враћања изгубљених података, јер ради много брже. Након што сте покренули скенирање, трака напретка на врху алата приказује проценат завршености скенирања. Процењено одбројавање показује колико је времена остало од скенирања.

Док скенирање траје, можете прегледати опорављене датотеке у окну за преглед. Преглед у току је још један користан трик од онога што многи скупљи алати за опоравак не укључују.

Још једна погодност која нам се допада: без обзира да ли је скенирање у току или завршено, можете прегледати опорављене датотеке и према врсти датотеке и по путу. Много алата вас ограничава на путу. На врху је и поље за претрагу. Међутим, избрисане датотеке су поново креиране са генеричким именима датотека, тако да је ова функција заиста корисна само у случајевима када су ваше датотеке и систем датотека нетакнути.

Једно што нам се није допало је то што Вондерсхаре не дозвољава филтрирање резултата приказивањем избрисаних датотека. Иако можете да пронађете датотеке које сте лично избрисали у мапи корпе за смеће, проналажење датотека које је програм избрисао није могуће, осим ако не знате тачно у којој мапи та датотека треба да се налази.

Да бисте повратили било који документ, само кликните одговарајућу потврдну кућицу и притисните дугме „рецовери“. Мораћете да је сачувате на партицији или возите одвојено од скениране.

Ако нисте спремни за опоравак, можете сачувати резултате скенирања да бисте их касније обрадили. То ће вас спасити од поновног покретања скенирања. Све у свему, Вондерсхаре је створио једноставно корисничко искуство до којег би свако могао да буде лаган за навигацију.

Перформансе

Тестирали смо Вондерсхаре-ово брзо и дубоко скенирање на нашој партицији података да бисмо одредили његове перформансе. Ови тестови су изведени на партицији од 518 ГБ на нашем тестном рачунару, која је имала 379 ГБ искоришћеног простора. Пре покретања скенирања партиција направили смо и избрисали три тест датотеке: Ворд доц, .јпг слику и .мп4 видео.

Такође смо направили и избрисали малу пробну партицију од 10,76 ГБ да бисмо видели да ли би Вондерсхаре могао да је пронађе. Коначно смо извршили дубинско скенирање читавог чврстог диска од 1 ТБ да бисмо проверили време рада. Ево наших резултата:

одликаРезултат
Брзо скенирање (партиција од 500 ГБ)5 секунди
Дубинско скенирање (партиција од 500 ГБ)7 сати, 30 минута
Фулл ХД скенирање (1ТБ)13 сати
Ворд Доц је опорављенда
Видео датотека је опорављенада
Слика је опорављенада
Враћена је избрисана партицијада

Све наше избрисане тестне датотеке пронађене су брзим скенирањем, које је трајало само неколико секунди. Међутим, дубоко скенирање Вондерсхаре-а трајало је огромних 7,5 сати. Потпуно скенирање тврдог диска трајало је 11 сати. Ова времена су много дужа од водећих алата за опоравак података попут Стеллар и ЕасеУС (прочитајте нашу рецензију чаробњака за опоравак података ЕасеУС за више о овом производу).

Имајте на уму да, генерално гледано, време извођења не предвиђа успех или темељност алгоритма решења за опоравак података..

Подршка муштеријама

Помоћ у коришћењу опоравка података можете пронаћи тако што ћете посетити Вондерсхаре-ову локацију за подршку. Пружене су одвојене категорије за упутства за употребу и често постављана питања, заједно са алатком за претрагу за брже проналажење информација. Онлине приручници за кориснике похваљују писане и видео туторијале. Иако је плитко на додир, Вондерсхаре зарађује бонус бодове за једноставну навигацију.

Ако не можете да пронађете одговоре на своја питања, можете да пошаљете питања е-поштом 24/7. Међутим, тим за подршку Вондерсхаре-у није баш брз да вам се обратимо. Две недоумице које је ваш рецензент поднео нису биле одговорене две недеље док му нису послали подсетник.

Међутим, та опомена довела је до брзог одговора, у којем је наведено да је постојала нека врста системске грешке.

Такође не постоји опција за ливе цхат или телефонски број за техничку подршку. Ако за свој посао користите софтвер за опоравак података, вероватно ће вам бити боље да потрошите више на решење са активнијом подршком.

Последње мисли

Чаробњак за опоравак података Вондерсхаре-а може бити једнако добро осмишљен као и било који други. Алат је веома интуитиван и нуди одличну прецизност ради прилагођавања скенирања према вашим потребама. Волимо могућност скенирања према врсти датотеке и сценарију. Тамо где алат највише пада, прилично је велик. Дубока времена скенирања трају дуго, а подршка је лоша.

Неке кључне функције као што су опоравак диска и клонирање диска такође недостају. Иако би софтвер рачунара Вондерсхаре могао да има смисла ако имате буџет, ИТ професионалци и они који вреднују своје податке требало би да размисле о робуснијим и добро подржаним алатима за опоравак података попут оних које подржавају Стеллар Дата Рецовери и Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе. (прочитајте нашу рецензију Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе).

Јесте ли користили Вондерсхаре? Шта си мислио? Јавите нам у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map