Преглед за Онтрацк ЕасиРецовери – Ажурирано 2020

Онтрацк ЕасиРецовери преглед

Сјајна услуга опоравка података са предивним интерфејсом, Онтрацк ЕасиРецовери није у одељку за напредне функције. То је одлична алтернатива за кућне кориснике.


Најбољи софтвер за опоравак података

Без обзира на грешку корисника, вирус или неисправан чврсти диск, губитак података може бити катастрофално искуство. Алати за опоравак података попут Онтрацк ЕасиРецовери дизајнирани су тако да вам омогуће враћање тако што сте повратили и случајно избрисане податке и податке заглављене на изгубљеној или неприступачној партицији.

Онтрацк-ово решење за опоравак података пружа детаљно скенирање и врло корисничко искуство. Иако му недостаје неколико функција за опоравак које су пронађене код лидера у индустрији попут Стеллар и ЕасеУС, он такође има неколико предности које ови алати немају. Укључују опције за трајно брисање података са вашег чврстог диска и могућности дијагностике диска (прочитајте наш преглед Стеллар Дата Рецовери или ЕасеУС Дата Рецовери Визард преглед за више о ова два).

Да бисте у потпуности погледали како се овај алат спрема за конкуренцију, погледајте наш најбољи софтвер софтвера за опоравак података. У супротном, прочитајте детаљно рачуноводство цена, карактеристика, процеса и корисничке услуге ЕасиРецовери.

Претходна

Следећи

Алтернатива за Онтрацк ЕасиРецовери

Цене & Лиценцирање

Софтвер Онтрацк ЕасиРецовери долази у Виндовс и Мац верзији. Кућна верзија програма ЕасиРецовери омогућава вам да користите софтвер током једне године. То је велико ограничење, јер су друга решења за опоравак података, попут ЕасеУС и Стеллар, омогућила доживотно лиценцирање.

Кућна лиценца се такође може користити само на једном рачунару. Такође, за разлику од неких других опција, немате доживотну лиценцу. У току године ваше лиценце, можете је извозити на други рачунар онолико често колико вам треба. Све лиценце су и за Виндовс и за МацОС.

Пре куповине можете испробати бесплатан пробни рок за било који софтверски пакет. Пробна верзија ће вам омогућити да проверите и видите да ли су ваши подаци повратни, али не и да их стварно опорављају.

Карактеристике

ЕасиРецовери нуди већину основних функција које ће вам требати да бисте обновили случајно избрисане или на други начин изгубљене податке. Ево општег прегледа шта добијате са лиценцом:

Онтрацк ЕасиРецовери Логоввв.кроллонтрацк.цом

Почиње од 658 долара месечноСви планови

Верзија

Верзија
Виндовс, Мац

Опције скенирања

Брзо скенирање

Дубоко скенирање

Поредај по врсти датотеке

Скенирање према врсти датотеке

Могућности скенирања

Потпуно скенирање тврдог диска

Избрисано / изгубљено опоравак датотека

Опоравак оштећене партиције

Избрисан опоравак партиција

Боотабле УСБ уређај

ЦД за опоравак

Клонирање
Захтијева про лиценцу

Спољни опоравак

Обнављање екстерног погона

Опоравак медија који се може уклонити

Опоравак СД картице

Обнова оптичког складиштења

Подршка

Функција за ЕасиРецовери добро се слаже са конкуренцијом, нарочито са укључењима попут оптичког медија, Виндовс Сервер и Линук опоравка. Могуће је извршити и опоравак РАИД складиштења, али само уз скупу лиценцу за предузећа (погледајте наш Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе преглед за јефтинију опцију).

Желимо да ЕасиРецовери у свој основни пакет укључи могућност клонирања чврстих дискова и партиција, а не да присиљава корисника на много скупље професионално издање.

Већи промашај је што вам ЕасиРецовери не дозвољава да направите дискету за покретање ради приступа подацима на рачунарима који се не покрећу. Да ли је то случај за вас, да бисте добили те податке, требало би да уклоните проблем хард диск из рачунара и повежете се са њим као спољни диск са рачунара који ради..

Можда је још горе од свега, Онтрацк вам не дозвољава да сачувате резултате скенирања за каснији опоравак. Ако желите да се ове функције укључе у решење за опоравак података, размислите о Стеллар Рецовери Дата. ЕасиРецовери подржава све уобичајене типове датотека.

Између осталог, ово укључује:

  • Документи: Ворд, Екцел, Поверпоинт, ПДФ
  • Слике: ЈПЕГ, ПНГ, РАВ, Пхотосхоп, Иллустратор
  • Аудио: МП3, ВАВ, АИФФ, ААЦ, Огг
  • Видео: МПЕГ-4, КуицкТиме, АВИ, ВМВ
  • Архива: Зип, Гзип, РАР, Стуффит

Ако врста датотеке није подржана, не постоји опција за дефинисање и додавање нових врста датотека као што је то случај са Стеллар Дата Рецовери и Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе 4.

Подршка за систем датотека укључује:

  • Виндовс: ФАТ, НТФС
  • Мац: ХФС, ХФС+
  • Линук: ЕКСТ2, ЕКСТ3
  • Оптички медијуми: ИСО9660

Процес опоравка

Након што преузмете и инсталирате ЕасиРецовери, приликом покретања од вас ће се тражити да одаберете локацију датотека које желите да опоравите.

Избори укључују хард диск, меморијски уређај, оптички медиј и мултимедију / мобилни уређај. Имајте на уму да иако је „РАИД“ представљен као опција, он није доступан без дозволе предузећа. За наше тестове одабрали смо чврсти диск.

Након што одаберете наш избор и притиснете наставак, мораћете да одаберете волумен за скенирање. Можете одабрати цео диск, партицију или фасциклу.

ЕасиРецовери извлачи податке и из табеле партиција и приказује све партиције које су избрисане. У неким се случајевима ваша изгубљена партиција можда неће појавити овдје. Ако се то догоди, мораћете да покренете скенирање читавог вашег чврстог диска да бисте покушали да видите да ли можете да га опоравите.

Након што одаберете партицију и притиснете „настави“, ЕасиРецовери подузима необичан корак питајући се са којим сценаријем опоравка се бавите. Већина програма за опоравак обично пита да ли желите да покренете брзо или дубинско скенирање. Ценимо кориснији приступ чаробњака за Онтрацк.

„Обнова избрисаних датотека“ ЕасиРецовери-а је брже скенирање, аналогно брзом поступку опоравка. Скенирање названо „форматирани медијски опоравак“ пружа интензивније скенирање, блок по блок. Резултате наших перформанси можете видети у следећем одељку.

Остале опције укључују једну за трајно брисање података и дијагностику за откривање лоших блокова. Изаберите и притисните дугме “настави”. Током процеса скенирања, ЕасиРецовери вас обавештава о напретку и преосталом преосталом времену.

За разлику од неких других решења за опоравак података, не можете да прегледате и прегледате пронађене податке док скенирање траје. Разочарање, али не и прекршај уговора.

Када се скенирање заврши, можете да тражите изгубљени садржај по мапама. Неколико фасцикли садржи садржај одређене врсте (аудио, документи, слике, видео снимци итд.). Постоји и фасцикла названа „подаци“ која вам омогућава да тражите садржај по вашој структури датотека. Потражите датотеке које сте случајно избрисали у мапи „кош за смеће“.

Трака за претрагу омогућава вам да пронађете одређени садржај. Међутим, то не ради са екстензијама датотека (.ткт, .јпг, .мп4), што би било корисно. Друга опција коју смо пронашли је да не постоји опција за спремање резултата скенирања за касније опоравак. То значи да нисте спремни да се опоравите након што скенирање заврши, морат ћете га поново покренути када јесте.

Већина осталих сервиса за опоравак података омогућава вам спремање скенирања. Ипак, једна ствар коју смо апсолутно волели је да ЕасиРецовери омогућава преглед датотека минијатуром. Много алата за надметање чине да прегледате датотеке једну по једну.

Да бисте обновили било који предмет, двапут кликните на њега. ЕасиРецовери из неког разлога присиљава да опоравите један предмет. Ова необична грешка дизајна чини ЕасиРецовери лошим избором за опоравак великих количина података одједном и препоручујемо вам да провјерите нашу рецензију ЦлеверФилес Диск Дрилл..

Перформансе

ЕасиРецовери смо успоређивали тестирањем његових могућности на истом тестном рачунару који смо користили за тестирање више десетина конкурентских услуга. Тест укључује скенирање на читавом нашем чврстом диску од 1 ТБ и скенирање на партицији од 518 ГБ. Током тестирања тражили смо да вратимо избрисану партицију од 10 ГБ и три тест датотеке избрисане с наше партиције података од 518 ГБ.

Ево резултата:

КарактеристикеРезултат
Брзо скенирање (партиција од 500 ГБ)5 секунди
Дубинско скенирање (партиција од 500 ГБ)4 сата, 15 минута
Фулл ХД скенирање (1ТБ)6 сати, 30 минута
Ворд Доц је опорављен
Видео датотека је опорављена
Слика је опорављена
Пронађене датотеке за рециклирање (Само-избрисани садржај)7
Враћена је избрисана партиција

ЕасиРецовери је учинио све што нам је било потребно. Мало је спорији од алата за опоравак података које су ставили Стеллар, ЕасеУС и ЦлеверФилес, али не страшно тако.

Подршка муштеријама

Онтрацк пружа подршку за цхат уживо за све своје производе, укључујући ЕасиРецовери. Разговору уживо се може приступити само током радног времена, али то је типично за продавце софтвера. Наша већа брига је да је требало 45 минута да ступите у контакт са представником, упркос поновљеним порукама да ће неко бити доступан за 30 секунди.

Ако желите, можете доћи до Онтрацка телефоном у радно време и путем е-маила 24/7.

Страница за подршку компаније Онтрацк садржи често постављана питања (ФАК) и „брзи савет“, али у супротном је прилично плитка. Желели бисмо да погледамо детаљније водиче, видео записе и кориснички форум. Одсуство бољих ресурса донекле надокнађује употребљивост добро дизајнираног чаробњака за опоравак.

Последње мисли

Вероватно оно што највише истиче код Онтрацк ЕасиРецовери-а је његов лепо дизајнирани чаробњак. Корисничко искуство је једноставно са пуно опција за прилагођавање скенирања и пријатељске функције као што је преглед сличица. Чак ради и неколико ствари због којих вас други добављачи плаћају додатно, попут сталног опоравка датотека и дијагностике погона.

У исто време, неке функције које недостају спречавају ЕасиРецовери да се подудара са алаткама за опоравак података на горњој полици. Они укључују немогућност опоравка података са машина које се не покрећу помоћу диска за покретање, спремање више датотека одједном, спремање резултата скенирања и клонирање партиција.

Неразвијен центар за корисничку подршку такође је загледао у нама. Ограничена једногодишња лиценца такође је разочаравајућа с обзиром на то да вам многи други алати сада омогућавају бесплатну надоградњу током целог живота. Наша препорука: уместо тога погледајте Стеллар. Кошта мало више, али вреди дупло више.

Јесте ли користили Онтрацк? Шта си мислио? Поделите своје мисли у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me