Преглед Пириформ Рецува Про – Ажурирано априла 2020

Рецензија Пириформ Рецува Про

Алат који приступа буџету и покрива основе, а да се не упушта у напредну територију, Пириформ Рецува Про се понекад осећа недовршено..


Најбољи софтвер за опоравак података

Враћање изгубљених података може бити скупа предлога. Ако одете професионалцу, то би могло коштати стотине или чак хиљаде долара. Ако се одлучите за софтвер, у већини случајева тражите између 50 и 100 УСД за поуздан софтвер попут Стеллар Пхоеник или ЕасеУС.

Рецува улази у обраду података за опоравак података као једну од најбољих опција на тржишту. Не само да је његова водећа апликација, Пириформ Рецува Про, доступна за само 20 долара, ту је и бесплатна верзија без ограничења у томе колико података можете да опоравите. Није чудо што Рецува генерише мало виртуалног разговора о воденом хладњаку.

Заинтригирани оним што смо чули, ми смо на Цлоудвардс.нет одлучили сопствену пробну вожњу овог решења за опоравак података заснованог на вредности како бисмо видели колико је добро измерено у односу на наш најбољи софтвер за опоравак података..

Наш закључак: Иако је доступан само за Виндовс кориснике, Рецува обавља посао. Међутим, ријетке карактеристике и лошија подршка значе да оне са ширим потребама или мало техничког знања могу желети да потраже негде другде.

Претходна

Следећи

Алтернатива за Пириформ Рецува Про

Цене & Лиценцирање

Софтвер за опоравак података Рецува доступан је само за Виндовс. Пириформ нуди бесплатну, неподржану верзију. Рецовер Про додаје премиум подршку, аутоматска ажурирања, опоравак оптичких медија и опоравак виртуалног диска.

Иако су пословне лиценце доступне, и даље морате да купујете нову лиценцу за сваки рачунар, што је лош избор за ИТ стручњаке који раде на више рачунара.

Карактеристике

Рецува нуди пристојан сет карактеристика за свој ценовни знак. Ево погледати шта добијате.

Пириформ Рецува Про Логоввв.пириформ.цом

Почиње од 166 долара месечноСви планови

Верзија

Верзија
Виндовс

Опције скенирања

Брзо скенирање

Дубоко скенирање

Поредај по врсти датотеке

Скенирање према врсти датотеке

Могућности скенирања

Потпуно скенирање тврдог диска

Избрисано / изгубљено опоравак датотека

Опоравак оштећене партиције

Избрисан опоравак партиција

Боотабле УСБ уређај

ЦД за опоравак

Клонирање

Спољни опоравак

Обнављање екстерног погона

Опоравак медија који се може уклонити

Опоравак СД картице

Обнова оптичког складиштења

Подршка

Није лоше. Али Рецува не нуди неколико напредних функција које су обично доступне на другим платформама за опоравак података. Највећи промашај је што Рецува Про не може да врати изгубљене партиције. Остале укључују могућности опоравка дискова, клонирање и пристојно сортирање за анализу опорављених података.

Рецува се такође не може користити за опоравак података из РАИД меморије. Ако су вам такве функције важне, топло препоручујемо да размотрите опције попут:

  • Стеллар Пхоеник Дата Рецовери Про
  • Чаробњак за опоравак података ЕасеУС
  • Прософт Енгинееринг Ресцуе Дата

Посебно вас охрабрујемо да размотрите те опције ако тражите решење за опоравак података за ваше предузеће. Они коштају више, али вреде.

Процес опоравка

Једном инсталиран, једноставни чаробњак Рецуве провест ће вас кроз поступак опоравка од почетка до краја. Прво ће се од вас тражити да одаберете врсту датотеке за опоравак.

Могућност одабира одређене врсте датотека знатно скраћује вријеме скенирања и није нешто што раде сви алати за опоравак. Међутим, за наше тестове смо желели да скенирамо све врсте датотека, па смо одабрали „све датотеке“. Затим ћете морати да одаберете локацију за скенирање.

Рецува поново добро ради нудећи више опција од многих алата.

Изаберите „канту за смеће“ ако само тражите садржај који сте лично избрисали. Ако желите да скенирате цео чврсти диск, изаберите „Нисам сигуран.“ Одаберите “на одређеној локацији” ако желите скенирати одређену партицију или мапу. Постоје и опције за уклоњиве и оптичке медије.

Велика грешка Рецуве је та што не садржи опцију за „изгубљену партицију“. Многи други алати за опоравак, укључујући Стеллар Пхоеник и ЕасеУС, извлаче податке из табеле партиција тако да можете скенирати избрисане партиције ако нису пребрисане.

Да бисмо илустрирали остатак процеса, одабрали смо “Д” партицију.

На следећем екрану, дата вам је могућност да омогућите „дубинско скенирање“.

Ако не омогућите дубинско скенирање, Рецува ће уместо њега покренути брзо скенирање (тестирали смо оба). Нешто врло важно за знати: Рецува подразумевано скенира и само избрисане датотеке. Ако имате посла с оштећеним или форматираним дисковима, обавезно ћете потражити опције < радње “и омогућите„ скенирање за неизбрисане датотеке “.

Такође ћете желети да изаберете опцију за „обнови структуру мапе“. Већина решења за опоравак аутоматски гради структуру стабла датотека датотека. Чудно је што то не чини Рецува: ако то не учините само уштедите мало времена, а додатни посао који узрокује лако поништава ту корист.

Опције су подешене, притисните тастер „старт“ да бисте започели скенирање. Статусни прозор вас обавештава о његовом напретку и колико времена остаје до завршетка.

Нећете прегледати резултате док скенирање напредује као што можете са неким бољим решењима за опоравак података које смо прегледали. Дакле, морат ћете сачекати док се скенирање не обави. Када се скенирање заврши, можете прегледати датотеке на десној страни чаробњака.

Упркос додавању окна за преглед, сортирање података помоћу Рецуве је много теже него са другим решењима за опоравак података. Да бисте олакшали задатак, вратите се на опције. На картици опћенито пребаците се са „листе листе“ на „виеввиев“. То помаже, али желимо да и ми сортирамо резултате према врсти датотеке.

Након што пронађете оно што тражите, вратите датотеку кликом на потврдни оквир поред ње и притиском на дугме „рецовери“. Нема могућности да сачувате резултате скенирања, па се обавезно опоравите све датотеке које желите пре затварања апликације.

Све у свему, процес делује, али није тако згодан као неке друге опције, попут Стеллар Пхоеника. Поново, то је решење буџета, тако да добијате оно што сте платили.

Перформансе

Тестирали смо Рецува могућности опоравка података покретањем скенирања на нашем тест рачунару. Извели смо брзе и дубинске претраге на 518ГБ тест партицији са 379 ГБ искоришћеног простора. Такође смо извршили дубинско скенирање читавог нашег хард диска од 1ТБ.

Да бисмо тестирали способност Рецуве да проналази избрисане датотеке, креирали смо и избрисали три тест објекта: Ворд документ, .мп4 видео и .јпг слику. Нормално је да проверимо и способност алата за опоравак података да поврати изгубљене партиције. Међутим, ово није способност коју Рецува има.

одликаРезултат
Брзо скенирање (партиција од 500 ГБ)5 секунди
Дубинско скенирање (партиција од 500 ГБ)1 сат
Фулл ХД скенирање (1ТБ)2 сата, 30 минута *
Ворд Доц је опорављен
Видео датотека је опорављена
Слика је опорављена
Враћена је избрисана партицијаНије опција

Рекува времена скенирања била су међу најбољим алаткама за опоравак које смо тестирали и успели смо да опоравимо наше три датотеке за тестирање. Међутим, осим тога, резултати су били прилично благи.

Док смо поставили Рецува да враћа и неизбрисане ставке, тако што ћемо ићи на „опције > радње “, скенирање није вратило наше нетакнуте датотеке. Поиграли смо се са подешавањима и покушали да поново покренемо скенирање, али нисмо успели да вратимо датотеке.

С обзиром да Рецува не враћа нетакнуте датотеке, то значи да не бисмо могли да је користимо за опоравак садржаја са партиције која се не монтира или је оштећена. То ограничава његову употребу за опоравак случајно избрисаних датотека и ставља је иза сваког другог алата за опоравак података који смо тестирали.

Једна од ствари која се истиче код Рецуве је његова брзина. Један сат за дубинско скенирање чини га најбржим алгоритамом скенирања са којим смо радили.

Подршка муштеријама

Пириформ одржава интернетски портал знања за све своје производе, укључујући Рецува. До портала се лако може кретати помоћу упутстава за подешавање, водича за кориснике и често постављаних питања. Питање које имамо код портала је да је он мало превише плитак. Већина страница су само један или два одломка и морали смо сами много ствари да решимо да бисмо добили врсту скенирања какав смо желели.

Били смо заиста задовољни када смо видели да Пириформ нуди кориснички форум. Ако се изгубите, добро је постављати питања другим корисницима или Пириформу. Рецува привлачи снажну базу програмера, чини се да бисте требали добити прилично добар савет.

Подршка путем е-поште доступна је ако сте претплатник Рецува Про. Иначе, не постоји начин да с Рецувом контактирате с питањем. Подршка за телефон и мрежни цхат нису доступни чак ни уз плаћену претплату, што је још један разлог што ИТ стручњаци, предузећа и несигурни потрошачи можда желе да размотре другу варијанту.

Последње мисли

Ако имате буџет и увезавате новац, Рецува је добра прва опција да испробате и вратите своје податке. Лоша страна је што не укључује неке од моћних функција које нуде снажнија решења за опоравак података. Оно што је најважније, то укључује опоравак избрисаних партиција и опоравак са рачунара који се не покрећу.

За озбиљније потребе, нарочито предузећа и ИТ стручњаке, предлажемо да потражите негде другде. Пириформ Рецува Про се осећа као производ који је и даље у пећници и једноставно не нуди исти ниво подршке као нека од развијенијих решења вани.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me