Једноставан преглед ГетДатаБацк – Ажурирано априла 2020

ГетДатаБацк Симпле Ревиев

Брзо и темељно решење за опоравак података, ГетДатаБацк Симпле је, помало, једноставно: листа недостајућих функција нас препоручује да не купујете овај производ.


Најбољи софтвер за опоравак података

Рунтиме Софтваре производи низ алата за опоравак података намењених потрошачима и ИТ професионалцима. Иако сервис има и РАИД и НАС програме за опоравак, Рунтиме не производи Мац или мобилне алате за опоравак. Међутим, постоји Виндовс алат за опоравак, ГетДатаБацк Симпле, који ћемо погледати у овом прегледу.

Алат за опоравак података може се користити за поврат датотека које сте случајно избрисали или су обрисани програмом, прекидом напајања или вирусом. Неки алати, укључујући ГетДатаБацк Симпле, такође се могу користити за опоравак података са изгубљених, форматираних или оштећених партиција. Програм се чак може користити за опоравак података са УСБ флеш уређаја и екстерне меморије.

Међутим, иако нуди добре опције за опоравак, ГетДатаБацк Симпле није баш тако моћан или прилагођен корисницима као и наш други најбољи софтвер за опоравак података – посебно када узмете у обзир да је цена слична бољим опцијама. Придржавајте се нас док разбијамо ГетДатаБацк Једноставне тачке по тачку и помажемо вам да одлучите да ли је боље да тражите друго место.

Претходна

Следећи

Алтернатива за ГетДатаБацк Симпле

Цене & Лиценцирање

Рунтиме је првобитно створио два одвојена алата за опоравак података за НТФС и ФАТ систем датотека – оба су Виндовс датотека. Сада, као и већина других решења за опоравак, Рунтиме комбинује опоравак за оба са својим ГетДатаБацк Симпле алатом.

Без обзира на то коју куповину купујете, лиценца ће бити добра за било који од три програма. Дакле, ако више желите да користите апликацију посвећену НТФС или ФАТ, можете.

Поред тога, Рунтиме производи неколико других алата за опоравак података за ИТ професионалце. Они укључују њихову апликацију за опоравак РАИД-а и НАС-а. Међутим, цене су одвојено и скупо.

Рунтиме не прави софтвер за опоравак за Мац или мобилне уређаје. Међутим, они нуде попусте за вишеструке куповине ако водите посао. Они такође нуде пробну верзију, тако да можете да се играте са софтвером и видите да ли ради за вас.

Карактеристике

ГетДатаБацк Симпле нуди већину основних функција које бисте очекивали од услуге опоравка података. Ево кратког прегледа онога што добијате. Да бисте јасније видели како се ова значајка поставља у односу на остале алате за опоравак података, морат ћете прочитати наш круг обнављања података..

ГетДатаБацк Симпле Логотипввв.рунтиме.орг

Почиње од 219 долара месечноСви планови

Верзија

Верзија
Виндовс

Опције скенирања

Брзо скенирање

Дубоко скенирање

Поредај по врсти датотеке

Скенирање према врсти датотеке

Могућности скенирања

Потпуно скенирање тврдог диска

Избрисано / изгубљено опоравак датотека

Опоравак оштећене партиције

Избрисан опоравак партиција

Боотабле УСБ уређај
Продаје се одвојено

ЦД за опоравак
Продаје се одвојено

Клонирање

Спољни опоравак

Обнављање екстерног погона

Опоравак медија који се може уклонити

Опоравак СД картице

Обнова оптичког складиштења

Подршка

Рунтиме Софтваре такође поставља бесплатан алат за клонирање који се зове ДривеИмаге КСМЛ, а који можете користити да клонирате чврсти диск или партицију бите-бите. Ово се може користити за опоравак касније или за надоградњу на нови чврсти диск.

Листа значајки је исцрпна, али постоји неколико недостајућа рјешења која нуде конкурентска рјешења, попут обнављања СД-а и оптичког погона, те подршка за цхат уживо Доплата за опоравак РАИД-а није потребна ни ако користите алат као што је ЕасеУС Визард Визард или Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе. Прочитајте наш преглед чаробњака за опоравак података ЕасеУС и преглед Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе за више о ова два одлична решења.

Други, већи проблем са Симпле-ом је тај што не можете скенирати податке на основу врсте датотеке или сачувати резултате скенирања, које ћемо детаљније дотакнути у нашем „процесу“ сегменту. Што се тиче подржаних типова датотека, ГетДатаБацк једноставно препознаје оне које очекујете, укључујући:

  • Документи: Ворд, Екцел, Поверпоинт, ПДФ
  • Слике: ЈПЕГ, ПНГ, РАВ, Пхотосхоп, Иллустратор
  • Аудио: МП3, ВАВ, АИФФ, ААЦ, Огг
  • Видео: МПЕГ-4, КуицкТиме, АВИ, ВМВ
  • Архива: Зип, Гзип, РАР, Стуффит

Подржани систем датотека укључује НТФС, ФАТ, екФАТ (екстерни диск) и ЕКСТ (Линук).

Процес опоравка

Једна од првих ствари која се издваја о ГетДатаБацк-у када га покренете је да није баш леп. Апликација је блокаста контрастних боја, због чега се осећа као нешто из раних 90-их.

Неки би могли тврдити да изглед није толико битан када су у питању алати за дијагностичке датотеке. Међутим, гломазан дизајн може бити прилично збуњујући и успорити кориснике, што је случај са ГетДатаБацк-ом. Попијте мало кофеина или се хладно истуширајте, а снимање скенирања је прилично једноставно.

Први корак, или одаберите „драјв“ или одаберите опцију за „датотеке са сликама“. Израз „датотеке са сликама“ у овом случају ће већини корисника бити грубо погрешан. Датотеке слика не односе се на фотографије, већ на .имг датотеке, које су бинарне датотеке у које се смештају необрађене копије.

Желели смо да сарађујемо са погоном нашег тестног рачунара, па смо кренули са првом опцијом. То је узроковало да ГетДатаБацк Једноставно скенира партиције датотека и приказује их на екрану. Ове информације су извучене из табеле партиције која не садржи имена погона. Дакле, морат ћете погодити који је волумен онај који желите скенирати на основу величине.

Једна ствар која је искочила је да је ГетДатаБацк Симпле у овим резултатима навео тест партицију коју смо креирали и избрисали. Нису сви алати за опоравак података скенирали изгубљене партиције попут ове, па их унесите где треба. Скенирали смо наведену партицију од 518 ГБ да илуструјемо остатак процеса опоравка.

Ова партиција је на рачунару одређена партиција „података“ (диск „Д“). Једном изабран, ГетДатаБацк израђује стабло датотека монтирањем партиције. Ово неће бити довољно за поновно добијање избрисаних или изгубљених датотека. Да бисте то учинили, хтећете да покренете скенирање које укључује алгоритам опоравка.

Већина рјешења за опоравак података дијели такве скенирања на „брзе“ и „дубоке“, при чему ће у већини случајева брзо скенирање моћи опоравити недавно избрисане датотеке. ГетДатаБацк Симпле то ради другачије и нуди четири нивоа скенирања. Проблем са овим додатним нивоима је што они само воде конфузији. Једноставно, није добро објаснити њихову употребу, што је вероватно јер је вредност овде у најбољем случају танка.

Свој избор можете извршити кликом на дугме „левел“ у доњем десном углу алата. Скенирање првог нивоа је оно што смо управо урадили: изградити стабло датотека партиције. Међутим, то углавном није драгоцено, осим ако се не бавите партицијом која не монтира. За најдубљи ниво скенирања, прећи ћете на ниво четири који прегледава ваш погон, блок по блок, да бисте реконструисали датотеке на основу обрасца датотеке.

Покрените било који ниво скенирања и прозор дневника ће вас информисати о постигнутом напретку и колико времена програм очекује пред завршетак.

Када се скенирање заврши, можете прегледавати датотеке по стаблу датотека. Датотеке које сте избрисали требало би да се налазе у фасцикли „кош за смеће“ ако се успешно обнове.

Не свиђа нам се што не можете прегледати пронађене ставке према врсти датотеке или тражити датотеке, што отежава сортирање података. Можете прегледати датотеку двоструким кликом на њу како бисте били сигурни да је оно што тражите. Због тога желимо да прегледавамо датотеке помоћу прегледа сличица.

Када пронађете датотеке које желите да опоравите, мораћете да их кликнете десним тастером и одаберете „копирај“. Да бисте обновили више датотека, прво морате да их означите. Мање неспретно решење процеса би било да се датотеке и фасцикле могу провјерити у кутије које се могу провјерити.

Други проблем са алатком је тај што не постоји опција за чување резултата скенирања као код неких конкурентских алата. Дакле, ако вам се не деси да опоравите датотеке, вероватно ћете морати поново да прођете кроз цео поступак скенирања.

Све у свему, ГетДатаБацк Симпле није тешко користити, али не испуњава своје име у поређењу са кориснијим и напреднијим алатима попут Стеллар-а, упркос ценама сличним прочитајте нашу рецензију Стеллар Дата Рецовери за најбоље на тржишту. ).

Перформансе

На тестном рачунару смо поставили ГетДатаБацк Симпле кроз неке кораке за опоравак података. Спровели смо скенирање на партицији са подацима од 518 ГБ. Такође смо креирали и избрисали партицију од 10,76 ГБ да бисмо видели да ли то може да поврати.

Извршили смо скенирање нивоа 2 и 4 на нашој „Д“ партицији. Пре тога смо направили и избрисали три тестне датотеке да видимо да ли их можемо опоравити: Ворд документ, .јпг слику и .мп4 видео. Обично волимо да извршимо и потпуно скенирање чврстог диска, али то није опција са Симпле.

Ево резултата наших тестова:

одликаРезултат
Брзо (Лв2) скенирање (партиција од 500 ГБ)Пет минута
Дубинско (Лв4) скенирање (партиција од 500 ГБ)3 сата, 15 минута
Фулл ХД скенирање (1ТБ)Није опција
Ворд Доц је опорављен
Видео датотека је опорављена
Слика је опорављена
Враћена је избрисана партиција

Што се брзине тиче, Симпле делује адекватно. Дубока времена скенирања нису тако брза као ЕасеУС или Стеллар Пхоеник. Али овај пут не заостају превише за ЦлеверФилес-ом (прочитајте наш преглед ЦлеверФилес Диск Дрилл) и победите у већем делу конкуренције.

Подршка муштеријама

РунТиме Софтваре одржава централни портал за подршку свих њихових производа. Овај портал садржи софтверску документацију, упутства за употребу и често постављана питања за ГетДатаБацк Симпле. Водичи су добро урађени и требали би бити довољни да вас воде кроз већину основних поступака.

Услуга такође пружа техничку подршку путем е-маила са 24-часовним временима одзива и засебним адресама е-поште за америчке и европске купце. На њима су наведени и телефонски бројеви за контакт, али они су доступни само за упите у продаји.

Ниједна опција интернетског разговора или корисничког форума не ставља Рунтиме иза осталих услуга опоравка података сличних цијена.

Последње мисли

ГетДатаБацк Симпле посао обавља, али то је ствар.

Чаробњак није ни приближно интуитиван као неки други који смо тестирали. Неке опције су сакривене, схема боја ометала је, токови рада нису природни, не можете скенирати према одређеним типовима датотека, не можете спремати скенирање … листа пропуста се наставља.

Наш закључак: Ако трошите добар новац на алат за опоравак података, идите са оним који нуди више функција и ефикасније искуство.

Да ли сте користили ГетДатаБацк Симпле? Шта си мислио о томе? Јавите нам у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me