Pregled varovanja identitete – posodobljeno 2020

Pregled identitetne straže

Kljub nedavnemu prevzemu se zdi, da je identitetna straža zadržana na svoji nekdanji identiteti in zagotavlja močno zaščito pred krajo identitete. Oglejte si naš celoten pregled Identity Guard za vse podrobnosti.


drsnik identitete1

identiteta-čuvaj-drsnik2

identiteta-čuvaj-drsnik3

identiteta-čuvaj-drsnik4

identiteta-čuvaj-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Varnost identitete je že okoli bloka, ki ga je leta 2001 ustanovila družba Intersections Inc. Nedavno pa je InterSecs Inc. pridobil iSubscribed in oba sta se združila v združeni poslovni Aura. iSubscribed je bil mož Harija Ravichandrana, ki je, kot smo videli v naši skupini Endurance International, slaba novica. 

Z Ravichandranom na čelu Aure – prevzel je mesto generalnega direktorja po skupnem vlaganju – prihodnost Identity Guard je nejasna. Vendar se zdi, da je glede na izkušnje, ki smo jih doživeli pri pregledu identitetne zaščite, ključna storitev še vedno nedotaknjena. Še pomembneje pa je, da je osnovna storitev vredna mesta na našem najboljšem seznamu zaščite pred krajo identitete. 

Pričujoč je dober paket zaščite pred krajo identitete, vključno z 1.000.000 dolarjev zavarovanja, nadzorovanja temnega spleta in obvestil o spremembah kreditnih točk. Bolj kot to pa Identity Guard ponuja vse te lastnosti po razumni ceni.

Lastnosti

Ko bomo sledili v naslednjem razdelku, ima Identity Guard na voljo tri načrte. Kljub različnim značilnostim je osnovna zaščita med načrti enaka. Ne glede na to, kaj plačujete, imate namensko vodenje primerov v ZDA, 1.000.000 USD zavarovanja za krajo identitete in spletno nadzorno ploščo identitete.

Načrti so zasnovani okoli IBM-ove “Watson” umetne inteligence. Če se ne zavedate, je Watson odprta večplastna AI platforma, ki podjetjem omogoča izdelavo modelov AI iz nič. Tržno je že od leta 2013 in se uporablja v različnih aplikacijah. Najpomembneje je bilo, da so ga uporabili za določanje poti zdravljenja raka. 

Varnost identitete uporablja strojno učenje za prepoznavanje potencialnih točk kraje identitete. Čeprav AI v tem trenutku ni popoln, smo veseli, da Identity Guard uporablja tako hvaljen sistem, kot je Watson, nad lastnim razvitim robotom. 

Watson je jedro, ki ga podpirajo funkcije, kot so vodja primerov in zavarovanje kraje identitete. Watson bo poleg sledenja številke, imena in še več socialne varnosti spremljal tudi temni splet. Temni splet je večinoma tržnica ukradenih informacij, čeprav se uporabljajo v druge namene, kot lahko vidite v našem priročniku za kibernetsko kriminaliteto.

Kadar koli so ukradeni podatki, ponavadi ni ciljno usmerjen, razen če je tarča močan posameznik, ujet v recimo lažno predstavljanje. Namesto tega napadalci ukradejo baze podatkov, polne gesel, številk socialnega zavarovanja in še več. Ko se to zgodi, se baze podatkov prodajajo na temnem spletu. Če se identitetni podatki prikažejo, boste z Identity Guard zaščiteni. 

Moral bi vedeti, preden se to zgodi. To je zato, ker vas bo poleg razpisov o uporabi vaših podatkov Identity Guard tudi obvestil, če je prišlo do kakršnih koli ustreznih kršitev podatkov. Tako lahko spremljate, kaj se dogaja, preden se je v vašem imenu kaj zgodilo.

Kljub večplastnemu pristopu se kraja identitete še vedno dogaja. Kljub temu pa vas je Identity Guard skrbel. Poleg odštetih do 1.000.000 dolarjev se bo vaš namenski vodja primerov ukvarjal z vsemi težkimi dvigi in vam svetoval, kaj storiti in kdaj storiti.

Funkcije zasebnosti varovanja identitete

Varnost identitete vključuje nekaj funkcij, s katerimi boste zaščiteni, ko ste v spletu. Chrome, Firefox in Safari podpirajo nastavitve zasebnosti za vaše račune v družabnih medijih in razširitev varnega brskanja, čeprav nenavadno Opera ni podprta, čeprav je Chromium-ov brskalnik, kot je Google Chrome (preberite naš Chromium pregled). 

Vsa zaščita prihaja prek razširitve za varno brskanje. Blokirala bo oglase in bliskovne zahteve, prisilila HTTPS na spletna mesta in vas odvrnila od lažnih URL-jev. 

S pomočjo nadzorne plošče za varno brskanje – do katere dostopate prek razširitve – lahko upravljate tudi nastavitve zasebnosti za Facebook, LinkedIn, Twitter in Google+ (čeprav, kot lahko vidite v našem Facebookovem priročniku za zasebnost, to ni težko storiti sami). 

identiteta-varovanje-pregled-varno brskanje

Čeprav lahko to zaščito pridobite z brezplačnimi Chromovimi razširitvami, je lepo imeti vse na enem mestu. Možnosti hitrega spreminjanja nastavitev zasebnosti za družbene medije, hkrati pa zaščiteni pred iskanjem virov, lažnim predstavljanjem in oglasi, ne smete popuščati. Poleg tega lahko osnovne podatke iz končnice vidite neposredno na nadzorni plošči Identity Guard.

Pregled funkcij varovanja identitete

Cenitev

Varnost identitete ustreza večini služb za zaščito pred krajo identitete. Dva “glavna” načrta Identity Guard bi bila enaka ceni kot IdentityForce. Kot lahko preberete v našem pregledu IdentityForce, lahko tam prihranite več denarja, če se odločite za njihov letni načrt, kot lahko pri Identity Guard. 

Kljub temu cena ni slaba, še posebej, če Identity Guard ponuja nadzor za tri biroja za kredit za približno 15 USD manj na mesec kot LifeLock (preberite naš pregled LifeLock). Cene zalog so v najboljšem primeru povsem v redu, vendar Identity Guard loči načrt proračuna, s katerim se lahko spopade malo konkurentov. 

Stopnja vrednostne vrednosti znaša slabih 7,50 USD na mesec, če kupite leto, ali 8,99 USD na mesec, če plačujete mesečno. Kljub manjši kot polovici “skupne”, proračunska stopnja ponuja podobno zaščito. Še vedno dobite 1.000.000 dolarjev zavarovanja za krajo identitete, namenskega ameriškega upravitelja primerov in groženj z AI. 

Dejansko so edine funkcije, ki jih pogrešate, povezane z dobroimetjem. Podeljeno je spremljanje bančnih računov in opozorila o spremembi kreditnih rezultatov, vendar glede na to, kako poceni je „vrednost“, je enostavno pregledati te funkcije. 

“Skupaj” dodaja te lastnosti in vas s tremi biroji obvešča o spremembah kredita in zagotavlja mesečno bonitetno oceno. Poleg tega zagotavlja obvestila, če se v vašem imenu odprejo vsi računi za preverjanje ali varčevanje. 

Skok med “skupno” in “premier” ni tako velik kot skok med “vrednostjo” in “skupno”. Najboljša ponudba identitetne straže vključuje dve funkciji: kreditno poročilo tri biroja in poročilo o družbenem vpogledu. Od obeh je slednji bolj zanimiv; v vašem imenu spremlja račune družbenih medijev, da bi ugotovil, ali se dogaja kaj lažnega.

Imamo zgoraj naštete posamezne načrte, vendar obstajajo tudi družinske različice vsakega nivoja. Cene se po pričakovanjih zvišujejo, vendar ne veliko. Na primer, “skupno” skoči z 19,99 USD na mesec – če se zaračuna mesečno – na 29,99 USD. Skok cen res ni veliko, še posebej če upoštevamo, da družinski načrti zajemajo vse odrasle in otroke v enem gospodinjstvu. 

Če preizkusite storitev in se odločite, da ni za vas, ima Identity Guard pravilnik o vračilu, čeprav je malo specifičen. Vsako plačilo letno dodeli celotno nadomestilo, če to zahteva v prvih 30 dneh, medtem ko mesečni načrti niso upravičeni do povračila. 

V pravilniku o vračilu je zapisano, da imajo nekateri načrti garancijo za vračilo denarja, čeprav jih ne bi mogli najti. Najbolje ugibamo, da v posebnih okoliščinah Identity Guard prek različnih promocij zagotavlja pravilnik o vračilu denarja in v tem primeru boste imeli 30 dni časa za preklic.

Enostavnost uporabe

Identity Guard ima preprosto spletno mesto, skoraj napak. Ponuja nekaj osnovnih podrobnosti o seznamu funkcij, vendar Identity Guard ne gre v globino. Nasprotno vas na vsakem koraku usmerite na stran z izdelki, ki prikazujejo tri stopnje, ki jih ponuja Identity Guard. Za več podrobnosti lahko kliknete pod vsako stopnjo.

Z vidika enostavne uporabe je to super, čeprav nekatere dodatne podrobnosti – morda skrite pod stranjo izdelka – ne bi škodile. Ko pristanete na strani izdelka, lahko primerjate funkcije med načrti in vidite razliko v ceni glede na obračunski cikel. Poleg tega lahko preklapljate med posameznimi in družinskimi načrti. 

identiteta-varovanje-pregled-izdelek-stran

Nato morate ustvariti račun – za to potrebujete samo e-poštno sporočilo in geslo – ter vnesti nekatere predhodne podatke, na primer svoje ime in naslov. Varnost identitete razdeli postopek na korake, kar olajša prebavo. Koristno je tudi, če se vse zgodi pred plačilom, saj po nastavitvi ne bo nadzora nad pokritjem.

identiteta-varovanje-pregled-nastavitev

Po potrditvi plačila bo Identity Guard skozi kratek postopek skeniranja v internetu za informacije, ki ste jih vnesli, prikazan z animacijo na zaslonu. Nato se lahko prijavite na nadzorno ploščo. Ob pregledu smo bili seznanjeni z obvestilom, da je armaturna plošča nova in bo v prihodnosti prejemala posodobitve. 

Nadzorna plošča identitete

Armaturna plošča je čista, prikazuje opozorila o dejavnosti v vašem imenu, grožnje in informacije v temnem spletu. Vendar smo se prijavili z operacijo Opera (preberite naš pregled Opera), ki je uradno ne podpira Identity Guard. 

Če ne uporabljate Chroma, Microsofta Edge, Firefoxa ali Safarija, ne boste mogli konfigurirati nastavitev zasebnosti ali vključiti varnega brskanja (več o tem v naslednjem razdelku). Preklopili smo se na Chrome, da smo preizkusili te funkcije.

nadzorna plošča identiteta-pregled-pregled

Preden pridete do drugih področij armaturne plošče, je nekaj “vprašanj o grožnji”, na katere so potrebni odgovori. Identity Guard nam je postavil 32 vprašanj, ki se nanašajo na dohodek, bančna združenja in še več. Verjetno so te informacije boljše za zaščito pred krajo identitete, čeprav je spletla naša spletna paranoja o zasebnosti. 

Kljub temu je dobro odgovoriti na ta vprašanja. Če na primer uporabljate macOS in predvsem kupujete v oblačilih Macy’s, vas bo Identity Guard obvestil, če računalnik z operacijskim sistemom Windows skuša opraviti nakup pri Neiman Marcusu. 

identiteta-čuvaj-pregled-grožnja-vprašanja

Ogrožajoča vprašanja so del vašega seznama ogledov, ki so vse informacije, ki jih Identity Guard ščiti. Poleg teh vprašanj lahko preverite svojo identiteto tudi tako, da odgovorite na kratko serijo vprašanj z več izbirami, ki se nanašajo na posojila, ki ste jih morda vzeli. V našem primeru so bila vsa vprašanja napačna. 

Poleg tega obstaja seznam temnih spletnih strani na seznamu ogledov. Tam lahko v svoj profil dodate več informacij (vaš SSN, telefonska številka, ime, datum rojstva, e-poštni naslov in naslov so zajeti med registracijo). 

Dodate lahko tudi kreditne kartice, številke potnih listov, druge naslove in še več. Vendar upoštevajte, da morda ne boste prejemali opozoril za vse vnesene podatke glede na načrt, ki ga izberete. 

identiteta-čuvaj-pregled-dodatek-element

Vse te informacije združujejo, da ustvarite oceno obvladovanja tveganj (RMS), ki je privzeto nastavljena na 99 od 100. Vaš RMS je kombinacija načina odzivanja na opozorila, ravnanja s kreditno sposobnostjo in življenjskega sloga. Odgovori na vprašanja o grožnji, ki jih mnogi sprašujejo o potrošniških navadah, bodo vplivali na vašo oceno. 

ocena identitete-varovanje-pregled-ocena-upravljanje tveganja

Zaščita

Z Watsonom na čelu ponuja Identity Guard nekaj najboljše zaščite na trgu ali vsaj nekaj najobsežnejšega skeniranja.. 

Kot pri vseh storitvah za zaščito pred krajo identitete, ni mogoče storiti ničesar, da ne bi ukradli svojih podatkov, še posebej, če ste z njimi neprevidni. Toda kako napreden je Watson, boste takoj vedeli, če kdo poskuša uporabiti vaše. 

Poleg tega vam Identity Guard ponuja orodja za razumevanje tveganj, ki jih sprejemate v spletu. Začne se z oceno obvladovanja tveganj, ki, kot je že omenjeno, spremlja, kako verjetno bodo vaši osebni podatki ukradeni ali uporabljeni. Čeprav ne vključuje spletnega tveganja, vam RMS omogoča hiter način, kako razumeti, katere informacije so lahko ogrožene. 

Z upoštevanjem svojih potrošniških navad, svojih dejanj in tega, kako hitro se odzovete na opozorila, postane RMS edina meritev, na katero morate biti pozorni. Posodablja se vsak dan, rezultat pa si lahko ogledate po dnevu, tednu ali mesecu.

Nadaljnja proaktivna zaščita je v obliki razširitve za varno brskanje. Čeprav je lahko prilagajanje nastavitev zasebnosti na računih družbenih medijev izključno v zasebnosti, no, včasih je treba odvrniti tudi kibernetsko kriminaliteto. 

Če svoje račune v družbenih medijih nastavite na “zasebne”, bodo napadalci za dodatne informacije prebrskali vaše račune. To je eden od korakov, ki jih priporočamo v naših nasvetih za preprečevanje kraje identitete. 

Proaktivna zaščita je dobra, toda Identity Guard še vedno podpira vaš načrt z zajetjem 1.000.000 USD in namenskim upraviteljem primerov. Če gre kaj narobe – kar je malo verjetno, če imamo na voljo več plasti zaščite – vaš vodja primerov vam bo pomagal obnoviti identiteto in z zavarovanjem, pripravljenim za odstranjevanje, v procesu ne boste izgubili denarja.

Podpora

Zaščita identitete omogoča preprosto podporo na nadzorni plošči. V zgornjem desnem kotu najdete številko podpore in gumb za pomoč, ki vas bo usmeril proti drugim virom podpore. Namesto da bi vas odpeljali na ločeno stran, program Identity Guard ohrani nedotaknjen meni nadzorne plošče, tako da je enostavno skočiti na stran s pomočjo, ne da bi se odpravili na drugo območje spletnega mesta. 

Zaslon za pomoč je preprost in tako kot spletno mesto je preprosto napaka. Obstajajo štiri polja s podrobnostmi o različnih področjih podpore in pogosta vprašanja (čeprav pri samo treh vprašanjih ni zelo koristno). Polja vas lahko usmerijo v podporo telefonu in e-pošti ter nudijo ogled okoli armaturne plošče. 

stran za zaščito identitete-pregled-pomoč

Čeprav je dostopna, stran s pomočjo ne vsebuje veliko informacij. Obstajata e-poštni naslov in telefonska številka, toda ogled izdelka je kratek in samoumeven, pogosta vprašanja pa samo pojasnijo majhna vprašanja o storitvi, na primer preklic naročnine in odjava od e-poštnih sporočil. 

Moti me, da je na spletnem mestu Identity Guard na voljo daljša vprašanja, ki pa so skrita v nogi in nedostopna na nadzorni plošči računa. Poleg tega je napolnjena le s predhodnimi informacijami, na primer, ko se začne pokritost in podrobnosti o pravilniku o vračilu.

Identity Guard je ena najboljših storitev zaščite pred krajo identitete v skoraj vseh pogledih, vendar se pri podpori razpade. Telefonska podpora ni na voljo 24 ur in sredstva za samopomoč so malo na voljo. Poleg tega ob prijavi niste navedli podatkov o svojem upravitelju primerov, zato se z njimi morda niti ne pogovarjate, razen če pride do težave.

Razsodba

Identity Guard naredi vse, kar zadeva zaščito. Watson je impresiven AI, ki ga imajo na čelu, zlasti pri izklicni ceni Identity Guard. Ne glede na to, kaj lahko plačate, Identity Guard zagotavlja z zaščito in zavarovanjem, kar je težko storiti s storitvami zaščite pred krajo identitete. 

Kljub temu je podpora slabša. Čeprav so možnosti tam in predstavniki sami naredijo trik, je za to potrebno nekaj dela. Razširjena zbirka znanja in več možnosti za stike bi potisnili Identity Guard na vrh naših pregledov zaščite pred krajo identitete. 

Ali se nameravate prijaviti na Identity Guard? Kaj vam je všeč pri tem? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map